🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇
🔶 نهج البلاغه و شرح آن # قسمت دوم خطبه ۲۹ # جلسه ۷۴ # بخش ۱
🔶 رسیدیم به نیمی از خطبه تا جائیکه عرض شد امیرالمؤمنین علیه السلام آن را بعد از اولین غارتی که از جانب لشکریان معاویه تحت فرماندهی شخصی به نام ضحاک بن قیس انجام گرفت ، ایراد فرمودند .
دراین خطبه به نوعی مردم کوفه مورد سرزنش قرار گرفتند که چرا همدل و هم داستان در دفاع از کیان خود و سرزمینشان و در مبارزه با ظلم و ستم نیستند .
در قسمت اول خطبه حضرت خطاب به مردم کوفه می فرمودند تا چه اندازه سستی می ورزید و در مجالس می نشینید و از هر دری سخن می گویید و خیال می کنید با حرف می توان کاری از پیش برد .
در نیمه دوم خطبه حضرت می فرمایند :
🍃لاَ يَمْنَعُ الضَّيْمَ الذَّلِيلُ وَ لاَ يُدْرَكُ الْحَقُّ إِلاَّ بِالْجِدِّ أَيَّ دَارٍ بَعْدَ دَارِكُمْ تَمْنَعُونَ وَ مَعَ أَيِّ إِمَامٍ بَعْدِي تُقَاتِلُونَ الْمَغْرُورُ وَ اللَّهِ مَنْ غَرَرْتُمُوهُ وَ مَنْ فَازَ بِكُمْ فَقَدْ فَازَ وَ اللَّهِ بِالسَّهْمِ الْأَخْيَبِ وَ مَنْ رَمَى بِكُمْ فَقَدْ رَمَى بِأَفْوَقَ نَاصِلٍ. أَصْبَحْتُ وَ اللَّهِ لاَ أُصَدِّقُ قَوْلَكُمْ وَ لاَ أَطْمَعُ فِي نَصْرِكُمْ وَ لاَ أُوعِدُ الْعَدُوَّ بِكُمْ مَا بَالُكُمْ مَا دَوَاؤُكُمْ مَا طِبُّكُمْ الْقَوْمُ رِجَالٌ أَمْثَالُكُمْ أَ قَوْلاً بِغَيْرِ عِلْمٍ وَ غَفْلةً مِنْ غَيْرِ وَرَعٍ وَ طَمَعاً فِي غَيْرِ حَقٍّ.🍃
✨لاَ يَمْنَعُ الضَّيْمَ الذَّلِيلُ وَ لاَ يُدْرَكُ الْحَقُّ إِلاَّ بِالْجِدِّ✨
🔸ترجمه : شخص ذلیل مانع ظلم نیست و حق را جز به کوشش نتوان دریافت .
🔸معنی واژگان :
¤ ضَیم : ظلم ( ظلمی که همراه با قهر و غلبه باشد)
⭕️ توضیحات تکمیلی :
شخصی ذلیل ، کسی که از عزت نفس بهره مند نیست ، نمی تواند از ظلم جلوگیری کند . یعنی گویی خواری و ذلت و عدم بهره مندی از کرامت نفس خود زمینه ساز ظلم می شود و برای مبارزه با ظلم و ستم کافیست انسان از خود ارزشمندی یا عزت نفس برخوردار باشد .
بر اساس آیات قرآن کریم ، عزت از ویژگی های بهشتیان است .
خداوند در سوره مبارکه یونس آیه ۲۶ می فرماید :
💢 لِلَّذِينَ أَحْسَنُوا الْحُسْنَىٰ وَزِيَادَةٌ ۖ وَلَا يَرْهَقُ وُجُوهَهُمْ قَتَرٌ وَلَا ذِلَّةٌ ۚ أُولَٰٓئِكَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِ ۖ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ
برای كسانی كه نیكی كردند، [بهترین] پاداش و افزون [بر آن] است؛ و چهره آنان را سیاهی و خواری نمیپوشاند؛ آنان اهل بهشتاند [و] در آن جاودانهاند.💢
پس عزت از ویژگی بهشتیان است و در مقابل ذلت عاقبتی است که دوزخیان به آن مبتلا می شوند . این که انسان از عزت نفس یا کرامت نفس بهره مند باشد تفاوت دارد با این که کسی دچار خود بزرگ بینی و غرور باشد . ( غرور در معنای فارسی همان تکبر است و در زبان عربی به معنای فریب است . ) علتش این است که منشأ عزت نفس خداست .
می فرماید : ¤ فَلِلَّهِ الْعِزَّةُ جَمِيعًا ۚ¤
عزت تماماً از آن خداست .
پس کسی که در خود عزتی می یابد ، به جهت وابستگی اش به خداست . چون خدا خواسته او عزیز باشد خود را صاحب عزت می یابد و برای خویشتن ارزشی قائل است . در حالی که منشأ تکبر و غرور شیطان است و اصلاً تکبر منشأ و پشتوانه ای ندارد ؛ در حالی که عزت پشتوانه الهی دارد.
امیرالمؤمنین علیهالسلام می فرمایند : اگر کسی از عزت بهره مند نباشد ، خود را ارزشمند نشمارد و ذلیل باشد ، نمی تواند در برابر ظلم قرار بگیرد و از حقوق خود دفاع کند . (لاَ يَمْنَعُ الضَّيْمَ الذَّلِيلُ ) 👉 این خود به عنوان یک کلمه قصار می تواند مورد استفاده و تعلیم قرار بگیرد .
(وَ لاَ يُدْرَكُ الْحَقُّ إِلاَّ بِالْجِدِّ) کسی نمی تواند حق را درک کند ، جز با تلاش و کوشش . اگر این حق در اینجا به معنای حقوق اجتماعی باشد . این جمله معنایش همان چیزی است که امروزه اصطلاحاً گفته می شود : "حق گرفتنی است "
حضرت می فرمایند 👈 حق را بدون کوشش نتوان دریافت . یعنی برای اینکه حقوق ما ایفاء شود باید خودمان به دنبال آن برویم. نباید منتظر باشیم تا دیگران حق ما را بگیرند و به ما برگردانند .
👌 اما باید توجه داشت که در این عبارت حضرت ممکن است حق به معنای حقیقت هم باشد . یعنی اعم از آنچه ما حقوق اجتماعی می نامیم . اینکه امام فرموده اند : حق جز با کوشش دریافت نمی شود ، یعنی هیچ کس نمی تواند به حقیقت دسترسی پیدا کند ، جز با تلاش و کوشش .
📌امیرالمؤمنین با بیان این عبارت در واقع به یک سنت الهی اشاره دارند. سنتی که می گوید اگر خواهان دستیابی به حقیقت هستید ( چه در ابعاد معرفتی ، چه در ابعاد عملی و اجتماعی ) باید تلاش نمود . با سستی و گوشه گیری حق به شما نمی رسد . برای اینکه بدانید حقیقت در این عالم چیست و اگر بخواهید حق خود را دریافت کنید ( هردو) نیازمند کوشش جدی است .
🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇
🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇
🔶 نهج البلاغه و شرح آن # قسمت دوم خطبه ۲۹ # جلسه ۷۴ # بخش ۲
در ادامه امیرالمؤمنین علیه السلام جمله ای دارند که برخی از شارحان نهج البلاغه ، این جمله را تأییدی بر حُبّ الوطن ( امروزه وطن پرستی می گویند) گرفته اند : ↙️ ↙️ ↙️
✨ أَيَّ دَارٍ بَعْدَ دَارِكُمْ تَمْنَعُونَ وَ مَعَ أَيِّ إِمَامٍ بَعْدِي تُقَاتِلُونَ✨
🔸ترجمه : پس از سقوط دیار خود ، از کدامین وطن پاسداری خواهید کرد ( ای کوفیان )؟! وبعد از من در پی کدامین پیشوا خواهید جنگید ؟!
⭕️ توضیحات تکمیلی :
شما از کدام دیار می خواهید دفاع کنید ؟ اگر کوفه و عراق سقوط کرد ، دیگر چیزی برایتان باقی نمی ماند . وطن و شهر و دیارتان از دستتان می رود . الآن زمان تلاش است و شما به آینده می سپارید . وقتی شهرتان سقوط کرد ، در آینده چه چیزی را می خواهید جبران کنید؟! ( در اینجا امام ضمن نکوهش کوفیان به سبب سستی شان ، در حقیقت نوعی تأیید است بر این که دفاع از وطن امری مطلوب و پسندیده است )
آیا واقعاً وطن پرستی نوعی اصل محسوب می شود⁉️ در این مورد روایتی معروف وجود دارد که می گوید : 《حب الوطن من الایمان》
علاقه به وطن ، یک علاقه طبیعی در انسان ها است .
🏜وطن یعنی یک محیط جغرافیایی که انسان در آن متولد می شود ، پرورش می یابد ، با محیط خو می گیرد ، از محیط تأثیر می پذیرد ، بستگان و خویشاوندانی در آن محیط دارد و تعلق خاطری از جهت تاریخی به آن محیط پیدا کرده است .
🏞 وطن ، صِرف زادگاه نیست ؛ چون ممکن است شخصی در جایی متولد شود و بلافاصله به جایی دیگر منتقل شود .
به طور طبیعی انسان ها به وطن خود علاقمند هستند . این علاقه در دین اسلام تقبیح نشده است . البته تقدیس هم نشده است . تا اندازه ای مورد تأیید قرار گرفته است ؛ یعنی تا اندازه ای که عقل اجازه می دهد . یعنی عقل تأیید می کند علاقه انسان را به وطن و شهر و دیار خود . این مقدار مورد تأیید دین هم قرار گرفته است .
🕌حضور یک فرد با ایمان در یک محیطی می تواند بیانگر این باشد که آن محیط بستر مناسبی برای تقویت ایمان و خداپرستی است ؛ وگرنه او آنجا را ترک نموده و به محیط دیگری هجرت می کرد ؛ لذا می فرماید :
《حُبّ الوَطَن مِنَ الایمانِ》 👈 ( 📗 أعیان الشیعة، ج 1، ص 301 )
اگر شما ( افراد باایمان ) به محیط جغرافیایی خاصی وابسته هستید ، این وابستگی تا اندازه ای مطلوب است . در خودش بهره ای از ایمان دارد . برای اینکه لابد فرد با ایمان جایی را به عنوان وطن خویش برگزیده که در آن وطن بتواند آزادانه به پرستش خدا بپردازد و به وظایف دینی خود عمل کند . ( سرکشی به خویشان ، خدمت به مردم و...)
فقط باید توجه داشت که عشق به وطن بر عشق به خداوند نباید ترجیح داده شود که در آن صورت دیگر نشانه ایمان نیست ❌
بنابراین کسانی که با تکیه بر حبّ الوطن ، نفی دین می کنند ، معقول نبوده و حتی در مواردی این افراد به کشور خود خیانت هم می کنند . اشخاصی هستند که خود را ایرانی می دانند و اسلام را متعلق به اعراب می دانند آنها معتقدند اسلام با حمله اعراب بر ایرانیان وارد و تحمیل شده و پدرانشان بر آیین زرتشت بوده اند ؛ پس خود را به همان آیین متعلق می دانند . این تفکرِ امروز و دیروز هم نیست و سالهاست که اینگونه تبلیغلات در جامعه بوده است .
🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇
📚 سخنان نورانی حضرت فاطمه (س)
🔹 حضرت فاطمه علیها السلام فرمودند :
« إنَّ السَّعیدَ کُلَّ السَّعیدِ، حَقَّ السَّعیدِ مَنْ احَبَّ عَلیّا فى حَیاتِهِ وَ بَعْدَ مَوْتِهِ »
( همانا حقیقت و واقعیّت تمام سعادتها و رستگاری ها برای کسی است که دوست بدارد علىّ علیه السلام را ، هم در زمان حیات و هم پس از رحلتش )
( شرح نهجالبلاغه ابن أبی الحدید ، ج۲ ، ص۴۴۹ )
🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇
🔶 نهج البلاغه و شرح آن # قسمت دوم خطبه ۲۹ # جلسه ۷۴ # بخش ۳
باید توجه داشت که
اولاً ⬅️ دین اسلام ملی نبوده و فقط متعلق به اعراب نیست . مثل آیین یهود قومی نیست ، بلکه دینی جهانی است . اعراب فقط واسطه ورود این دین به ایران شدند ؛ وگرنه ایران بعدها مستقل شد از نفوذ عربها .
ثانیاً ⬅️ دین زرتشت هم دینی نبوده که از ابتدای امر در کشور ما وجود داشته باشد . اگر قرار باشد ایرانیان بخواهند به دین پدران خود باقی بمانند ، باید دیو پرست باشند ؛ چون قبل از پیدایش دین زرتشت ، ایرانیان دیوپرست بوده اند و زرتشت آمد و آنان را به خداپرستی( مزداپرستی) دعوت کرد .
ثالثاً ⬅️ اگر قرار باشد ایرانیِ آزاد مَنِشی باشیم که ضمن حفظ و حراست از وطن خود ، در اندیشه ، آزاد و تابع بهترین تفکرات باشیم ، همچنان که پدران ما از آیین دیو پرستی به آیین زرتشت و از آیین زرتشت به مسیحیت( در زمان ساسانیان) و از آن به آیین اسلام گرایش پیدا کردند ، ما هم در این جهت از آنان تبعیت می کنیم .
📚 برای اطلاعات بیشتر جناب استاد توصیه می فرمایند به مطالعه کتابهایی چون ↙️
📕 خدمات متقابل اسلام و ایران / مرحوم استاد مطهری ( مطالعه این کتاب اکیداً توصیه می شود)
📘ایران در زمان ساسانیان / آرتور کریستنسن
روایت دیگری هم از امیرالمؤمنين علیهالسلام که فرمودند :
《عَمُرَتِ البُلدانُ بِحُبِّ الأوطانِ 》
کشورها با میهن دوستی آباد شده اند .
👈 ( 📙 بحارالانوار : ۵۰ / ۴۵ / ۷۸ )
امیرالمؤمنین علیهالسلام مردم کوفه را تقبیح می کنند که چرا شما از وطن خویش دفاع نمی کنید ؟ (وَ مَعَ أَيِّ إِمَامٍ بَعْدِي تُقَاتِلُونَ) بعد از من با کدام پیشوا همراه خواهید شد و با دشمن خود خواهید جنگید ؟
دیدید که پس از امیرالمؤمنین ، مردم کوفه نه با امام حسن و نه با امام حسین علیهم السلام و نه با هیچ آزادیخواه دیگری همراهی نکردند .
✨الْمَغْرُورُ وَ اللَّهِ مَنْ غَرَرْتُمُوهُ وَ مَنْ فَازَ بِكُمْ فَقَدْ فَازَ وَ اللَّهِ بِالسَّهْمِ الْأَخْيَبِ✨
🔸ترجمه : به خدا گول خورده کسی است که فریب شما بخورد و آنکه شما را برگ برنده خود قرار دهد با تیرَکی بی نصیب قرعه انداخته است .
🔸معنی واژگان :
¤ مغرور : در زبان عربی به معنی فریب خورده است .
¤ من فاز بکم : کسی که بخواهد با کمک شما رستگار و بَرَنده بشود .
¤ سهم : تیر
¤ اخیب : خَیب یعنی ناامیدی ، بی بهره شدن . اخیب یعنی کسی که از قرعه بهره مند نباشد .
⭕️ توضیحات تکمیلی :
ماجرای قُرعه در میان اعراب👇👇👇
جریان از این قرار بود که میان عرب نوعی قرعه کشی برگزار می شد ( گاهی جنبه تفریح داشت ) به این ترتیب که ۱۰ نفر جمع می شدند و شتری را خریداری می کردند ؛ سپس ۱۰ کاغذ یا تیرک انتخاب می کردند و ۷ تای آن را شماره گذاری می کردند به عنوان ۷ تا سهم . این ۷ تا به علاوه ۳ تیرک باقیمانده را داخل کیسه ای می ریختند و بعد هر کدام یکی یکی دست در کیسه می کردند و یک تیرک را برمی داشتند . سپس آن شتر را به ۲۸ سهم تقسیم می کردند ( چون جمع آن ۷ عدد ۲۸ می شد) . مثلاً آن کسی که تیرک شماره ۵ را برمی داشت ۵ سهم از آن ۲۸ سهم شتر می بُرد و به همین ترتیب و آن سه نفری که تیرک بدون نوشته نصیبشان می شد ، باید کل بهای شتر را می پرداختند 🐪💰 و شتر را نحر می کردند و گوشت آن بین آن ۷ نفر به اندازه سهمشان تقسیم می شد . ( این بین اعراب مرسوم بود) گاهی بعضی از آنان سهم خود را بین فقرا تقسیم می کردند . ما کاری به جهات شرعی آن نداریم .
اینکه امیرالمؤمنین علیهالسلام به این مسأله اشاره می کنند فقط قصد تشبیه دارند . اینکه همانگونه که در چنین بخت آزمایی هایی فرد دستش را درون کیسه می کند و تیرکی بیرون می آورد که هیچ شماره ای روی آن نوشته نشده است که نه فقط هیچ بهره ای از گوشت شتر ندارد ، بلکه باید بهای آن را هم بپردازد . (ایشان مردم کوفه را با یادآوری این مسأله توجه می دهند به اینکه شما برای من که فرمانده تان هستم به مثابه چنین تیرَکی هستید .) می فرمایند شما هم نه فقط کمک نمی کنید ، بلکه دردسر آفرین و مزاحم هم هستید و مانع حمایت افراد غیرتمند هم می شوید .
🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇
🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇
💠 نهج البلاغه و شرح آن # خطبه ۳۰ و ۳۱ # جلسه ۷۵ # بخش ۱
🔶خطبه ۳۰
🔘 مقدمه (تاریخچه قتل عثمان) :
این خطبه بخشی از یک خطبه مفصل یا نامه ای از امیرالمؤمنين علیه السلام ، درباره قتل عثمان است .
عثمان خلیفه سوم دوازده سال بر مسند خلافت تکیه زد که اگر مدت حکومت او را به دو نیمه تقسیم کنیم ، می بینیم که به خاطر عملکرد غلط او در نیمه اول ، نیمه دوم خلافتش هم با مشکلات و مسائل و آشوب هایی همراه بود . کاری که او از همان ابتدا آغاز کرد ، این بود که با نادیده گرفتن شایستگی های افراد و کنار زدن صحابه سابقین ، خویشاوندان خود یعنی بنی امیه را که حتی برخی از آنها مطرود و منفور پیامبر بودند و بعد از اسلام مرتد شده بودند را به خود نزدیک کرد و به هرکدام منصب هایی داد و استانداری شهرهای بزرگ اسلامی به آنها واگذار شد . این جریان همراه بود با فتوحاتی که برای مسلمانان پیش آمد و غنائم فراوانی که از آن فتوحات حاصل می شد که عثمان در این خصوص نیز بیشتر غنائم را به خویشاوندان نزدیک خود( بنی امیه) اختصاص می داد .
از طرفی دیگر با کسانی که به کاراو خرده می گرفتند و او را مورد اعتراض قرار می دادند ، به شدت برخورد می کرد ( آنها را کتک می زد ، تبعید می کرد) که همین اذیت و آزارها منجر به تبعید ابوذر به بیابان ربذه و شهادتش و آسیب دیدن برخی از صحابه پیامبر از جمله عماریاسر و عبدالله بن مسعود شد . حتی در یکی از اعتراضات امرالمؤمنین گویی چوب دستی خود را به روی آن حضرت نیز بلند می کند . به هر حال بعداز آن همه بی عدالتی که پیامد غصب خلافت بود ( نباید فراموش شود که مشکل عمده عثمان غصب خلافت است ) کم کم صدا و ندای اعتراض از گوشه وکنار کشور پهناور اسلامی بلند شد و مردم چاره را جز این ندیدند که خود از بلاد مختلف به مدینه آمده و کار عثمان را یکسره کنند . از این رو عده ای از مصر ، عده ای از کوفه ، عده ای از بصره و از دیگر شهرها به آنان پیوستند . وقتی معترضین در مدینه اطراف خانه عثمان تجمع نموده و خانه اش را محاصره کردند از عثمان درخواست کردند که دست بنی امیه را از مناصب مختلف کوتاه کند و کارها را به اهل آن واگذار نماید و در امور اداره کشوربا افراد شایسته مشورت کند .
عثمان که موقعیت خود را در خطر دید ، نزد امیرالمؤمنین علیهالسلام رفت و از آن حضرت کمک خواست . حضرت به او فرمودند تو تعهدی نداری و پای بند به قول و قرار خودت نیستی .
درخواست عثمان این بود که حضرت علی میان او و مخالفان وساطت کنند تا آنها به شهر و دیار خودشان بازگردند و اوضاع مدینه آرام شود .
امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمودند: باید قول بدهی در امور ، آنچه به صلاح آنهاست انجام می دهی و ضمناً باید از گذشته خود توبه کنی ! عثمان پذیرفت و به مسجد آمد و به بالای منبر رفت و سخنانی حاکی از ندامت خود نسبت به گذشته ابراز داشت و به مردم وعده داد که از آن به بعد با آنها به نیکی و عدالت رفتار کند . هنگامی که عثمان به خانه خود بازگشت ، عده ای از بنی امیه از جمله مروان( داماد عثمان) که عامل عمده در نارضایتی مردم بود ، بر در خانه او تجمع کرده بودند و به او اعتراض کردند که چرا چنان سخنانی گفته و اظهار ندامت کرده و به مردم وعده های خوب داده .
عثمان خود نیز پشیمان شد .
از آنطرف امیرالمؤمنین از کسانی که از شهرهای دور آمده بودند ، خواستند که به شهر خود بازگردند تا عثمان فرصت پیدا کند و گذشته هارا جبران کند . هنگامی که مردم مصر که حدود دو هزار نفر می شدند راهی مصر شدند ، خبر پشیمانی دوباره عثمان و عهدشکنی اش به گوش آنان رسید ؛ نگران شدند و به سوی مدینه بازگشتند . در میان راه غلام عثمان را دیدند که به سمت مصر می رفت ؛ او را تفتیش کرده و از او نامه ای✉️ بدست آوردند با مُهر عثمان ، که در آن نامه ، مخفیانه عثمان به حاکم مصر نوشته بود هنگامی که این معترضین به مصر بازگشتند ، تعدادی از آنان را به دار می آویزی و بقیه را تنبیه می کنی .
این نامه کار را یکسره کرد و معترضین مصری بسیار خشمگین شدند و به مدینه بازگشتند ؛ به عثمان گفتند ، تو چطور چنین نامه ای نوشتی؟! او انکار کرد و گفت احتمالاً این کار مروان بوده است و او مهر مرا پای نامه زده است . به هر حال اعتراضات علیه عثمان بالا گرفت . معترضین خانه عثمان را محاصره کردند و عثمان مدت ۴۹ روز در خانه خود محصور بود ؛ تا اینکه بالاخره مردم حمله بردند به داخل خانه و بعد از درگیری مختصری که با اطرفیان او داشتند ، او به قتل رسید . البته کسی که او را کشت دقیقاً مشخص نیست ( بین چندنفر مردد است)
🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇
🔶 نهج البلاغه و شرح آن # خطبه ۳۰ و ۳۱ # جلسه ۷۵ # بخش ۲
🔶 ادامه تاریخچه قتل عثمان
بعد از قتل عثمان ، گویی آرامش خاصی بر مدینه حاکم شد؛ همه به خانه های خود بازگشتند و جالب اینجاست که هیچ کس حاضر نمی شد عثمانِ مقتول را به خاک بسپارد و خود بنی امیه هم جرأت چنین کاری
را نداشتند . چنان تنفر عمومی نسبت به عثمان در مدینه حاکم بود که حتی از روی ترحم نیز حاضر نبودند جسد وی را دفن کنند . جنازه عثمان سه روز بر زمین ماند. حتی جرأت نکردند او را در بقیع دفن کنند ؛ در قطعه زمینی که در کنار بقیع بود ، او را به خاک سپردند . بعدها معاویه آن قسمت را ملحق به بقیع کرد. امروزه نیز در توسعه مسجدالنبی قبر عثمان از بین رفته است .
👈چیزی که لازم است بدانیم این است که بالاخره پس از شهادت امام حسن مجتبی علیهالسلام ، حکومت اسلامی دست بنی امیه افتاد و بنی امیه که نسبت به عثمان خود را مسئول و متعهد می دیدند ، باید تلاش می کردند تا جبران مافات کنند و ذهنیت مردم را نسبت به عثمان تغییر دهند . هزار ماه تلاش و کوشش کردند ؛ تا اینکه بالاخره تاریخ را تغییر دادند و تحولاتی در متون تاریخی ایجاد کردند ( آنها روایات فراوانی ساختند )
آن چیزی که در ذهن مردم مانده و قابل جبران نبود ، آن بود که در میان مخالفین عثمان عده زیادی از صحابه وجود داشتند و می دانید که اهل سنت برای صحابه اهمیت قائل اند ؛ لذا تلاش فراوان کردند که بگویند مخالفین عثمان کسانی بودند که از شهرهای دور به مدینه آمده بودند و نه از صحابه پیامبر . در حالیکه این خلاف واقع است .
مرحوم علامه امینی رضوان اللهتعالیعلیه ، در 📗الغدیر نام ۸۰ نفر از صحابه و سخنان آنان را علیه عثمان ذکر می کنند ؛ که این نشان می دهد عمده مخالفین عثمان از صحابه بودند . کسانی که از شهرهای دیگر آمده بودند ، جمعیتشان نسبت به جمعیت مدینه اندک بود و مردم مدینه عمدتاً صحابی بودند و آنها یا مخالف عثمان بودند یا بی تفاوت ( یعنی از او دفاع نکردند)
بعضی مثل : عمار ، سعدابی وقاص ، ابوذر و عبدالله بن مسعود و عده دیگر به شدت مخالف بودند . خود عایشه اولین ندای قتل عثمان را سر داد .
در زمان عمر ، عایشه که سهم ویژه ای از بیت المال می گرفت و عثمان آن دریافتی عایشه از بیت المال را قطع کرد . از آن زمان عایشه نیز در شمار مخالفین عثمان به شمار می رفت . مکرراً با او درگیری لفظی داشت و نهایتاً با گفتن این جمله : " اقتلوا نَعثلاً* فقد کفر" مدینه را ترک کرد و به مکه رفت .
👤*نعثل ، نام پیرمرد یهودی بود که ریش پهنی داشت و چون عثمان شباهت ظاهری به او داشت ، عایشه برای عثمان چنین تعبیری نمود .
👈موضع عایشه نسبت به عثمان آنقدر آشکار بود که طرفداران عثمان می گفتند دست کم یک سوم خون عثمان بر گردن عایشه است .
از جمله خودِ طلحه ( در خطبه بعد خواهیم دید) از جمله کسانی بود که اجازه نمی داد کسی وارد خانه عثمان شود . او حتی از ورود آب و غذا به خانه عثمان ممانعت می نمود . 🤔همین طلحه بعداً به خونخواهی عثمان قیام کرد !!!👉
📌به هر حال عده زیادی از صحابه در شمار مخالفین عثمان بوده اند .
مقصود از بیان این مطالب ، صِرفِ بازگشت به گذشته و مرور تاریخ نیست . امروزه با همین مسائل مواجهیم . یکی از نگاههایی که به شیعه می شود ، این است که می گویند : برخی از قاتلین عثمان از طرفداران امیرالمؤمنین علیهالسلام بودند .
در واقع باید موضع خود حضرت را دانست . در این خطبه با موضع حضرت بیشتر آشنا می شویم .
📝 قتل عثمان بازخورد وسیعی در تاریخ داشت . تا سالها بعد از شیعه و حتی مردم مدینه به خاطر قتل عثمان انتقام می گرفتند . 👇👇👇
سپاهی که یزید بعد از واقعه عاشورا به مدینه فرستاد که آمدند و مردم مدینه را قتل عام کردند ، حرفشان این بود که شما مردم مدینه عثمان را کشتید .
امیرالمؤمنین علیهالسلام در جای جای نهج البلاغه به این مسأله اشاره ای داشتند که امروزه نیز همچنان محل بحث است .
👈 امام گذشته از نصایح فراوانی که به عثمان کردند و حتی وساطتی که بین او با مخالفینش داشتند ، از هیچ گونه اقدام انسانی در زمانی که عثمان محصور بود فروگذار نکردند .
عثمان در خانه خود چاه آبی داشت که قابل شُرب نبود و برای آشامیدن باید از بیرون آب می آوردند . در مدت محاصره ، اجازه ورود آب به خانه او را نمی دادند ؛ تا او را تحت فشار قرار دهند . تنها امیرالمؤمنین علیهالسلام بودند که حسنین علیهمالسلام را با ظرف آب فرستادند به خانه عثمان ، تا بلکه مردم حیاء کنند از این دو آقا زاده پیامبر و اجازه آبرسانی به عثمان بدهند .
🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇
🌹⚜~•°•°•⚜🕌⚜•°•°•~⚜🌹
*عاشقان وقت نماز است*
📿🕌📿
*📣 اذان میگویند*
📿🕌📿
*✨اَللّهُ اَکبَرُ اَللّهُ اَکبَرُ*
*✨اَللّهُ اَکبَرُ اَللّهُ اَکبَرُ*
📿🕌📿
*✨اَشْهَدُ اَنْ لا اِلَهَ إِلاَّ اللّهُ*
*✨اَشْهَدُ اَنْ لا اِلَهَ إِلاَّ اللّهُ*
📿🕌📿
*✨ اَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّهِ*
*✨اَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّهِ*
📿🕌📿
*✨اَشْهَدُ أَنَّ عَلِیاً وَلِی اللّهِ*
*✨اَشْهَدُ أَنَّ عَلِیاً وَلِی اللّهِ*
📿🕌📿
*✨حَی عَلَی الصَّلاةِ*
*✨حَی عَلَی الصَّلاةِ*
📿🕌📿
*✨حَی عَلَی الْفَلاحِ*
*✨حَی عَلَی الْفَلاحِ*
📿🕌📿
*✨حَی عَلی خَیرِ الْعَمَلِ*
*✨حَی عَلی خَیرِ الْعَمَلِ*
📿🕌📿
*✨اَللّهُ اَکبَرُ*
*✨اَللّهُ اَکبَرُ*
📿🕌📿
*✨لا اِلَهَ إِلاَّ اللّهُ*
*✨لا اِلَهَ إِلاَّ اللّهُ*
📿🕌📿
*عَجِلوُابا لصلاة*
*👋التمــــــــــاس دعــــا🙏*
🌹⚜~•°•°•⚜🕌⚜•°•°•~⚜🌹
✨💕صبح خودرابا سلام به 14معصوم (ع)شروع کنیم💕✨
❤️بسْمِﺍﻟﻠَّﻪِﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِﺍﻟﺮَّﺣِﻴﻢ❤
💕ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﺭﺳﻮﻝَ ﺍﻟﻠﻪ💕
✨ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﺍﻣﯿﺮَﺍﻟﻤﺆﻣﻨﯿﻦ✨
🍃ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏِ ﯾﺎ ﻓﺎﻃﻤﺔُ ﺍﻟﺰﻫﺮﺍﺀ🍃
🌸ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﺣﺴﻦَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ﻥِ ﺍﻟﻤﺠﺘﺒﯽ🌸
🌹ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﺣﺴﯿﻦَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ﺳﯿﺪَ ﺍﻟﺸﻬﺪﺍﺀ🌹ِ
💖ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﻋﻠﯽَّ ﺑﻦَ ﺍﻟﺤﺴﯿﻦِ ﺯﯾﻦَ ﺍﻟﻌﺎﺑﺪﯾﻦ💖
🌷ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﻣﺤﻤﺪَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ﻥِ ﺍﻟﺒﺎﻗﺮ🌷
🌺ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﺟﻌﻔﺮَ ﺑﻦَ ﻣﺤﻤﺪٍ ﻥِ ﺍﻟﺼﺎﺩﻕ🌺
💐ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﻣﻮﺳﯽ ﺑﻦَ ﺟﻌﻔﺮٍ ﻥِ ﺍﻟﮑﺎﻇﻢُ ﻭ ﺭﺣﻤﺔ ﺍﻟﻠﻪ ﻭ ﺑﺮﮐﺎته💐
💕ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﻋﻠﯽَّ ﺑﻦَ ﻣﻮﺳَﯽ ﺍﻟﺮﺿَﺎ ﺍﻟﻤُﺮﺗﻀﯽ ﻭ ﺭﺣﻤﺔ ﺍﻟﻠﻪ ﻭﺑﺮﮐﺎﺗﻪ💕
✨ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﻣﺤﻤﺪَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ﻥِ ﺍﻟﺠﻮﺍﺩ✨
🍃ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﻋﻠﯽَّ ﺑﻦَ ﻣﺤﻤﺪٍ ﻥِ ﺍﻟﻬﺎﺩﯼ🍃
🌸ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﺣﺴﻦَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ﻥِ ﺍﻟﻌﺴﮑﺮﯼ🌸
🌺السَّلامُ علیکَ یا بقیَّةَ اللهِ یا اباصالحَ المهدی یا خلیفةَالرَّحمنُ و یا شریکَ القران ایُّها الاِمامَ الاِنسُ و الجّانّ سیِّدی و مَولایْ الاَمان الاَمان...
ﻭ ﺭﺣﻤﺔ ﺍﻟﻠﻪ ﻭ ﺑﺮﮐﺎﺗﻪ🌺
✨✨🍃🌹التماس دعا🌹🍃✨
🌹زیارت حضرت رسول اکرم (ص)در روز شنبه:
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا رَسُولَ اللهِ وَرَحْمةُ اللهِ وَبَرَكاتُهُ،
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا مُحَمَّدَبْنَ عَبْدِاللهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا خِيَرَةَ اللهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ ياحَبيبَ اللهِ،
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا صِفْوَةَ اللهِ،
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَمينَ اللهِ،
اَشْهَدُ اَنَّكَ رَسُولُ اللهِ،
وَاَشْهَدُ اَنَّكَ مُحمَّدُ بْنُ عَبْدِاللهِ، وَاَشْهَدُاَنَّكَ قَدْنَصَحْتَ لاُِمَّتِكَ،
وَجاهَدْتَ في سَبيلِ رَبِّكِ،
وَعَبَدْتَهُ حَتّي اَتيكَ الْيَقينُ،
فَجَزاكَ اللهُ يا رَسُولَ اللهِ، اَفْضَلَ ماجَزي نَبِيّاًعَنْ اُمَّتِهِ،
اَللَّـهُمَّ صَلِّ عَلي مَحَمِّدوآلِ مُحَمِّد، اَفْضَلَ ما صَلَّيْتَ عَلي اِبْراهِيمَ وَ آلِ اِبْراهيمَ،
اِنَّكَ حَميدٌ مَجيدٌ.🌹
🌹دعای روز شنبه :
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
بِسْمِ اللهِ كَلِمَةُ الْمُعْتَصِمينَ، وَ مَقالَةُِ الْمُتَحَرِّزينَ،
وَ اَعُوذُ بِاللهِ تَعالي مِنْ جَوْرِ الْجآئِرينَ، وَ كَيْدِ الْحاسِدينَ، وَ بَغْيِ الظّالِمينَ وَ اَحْمَدُهُ فَوْقَ حَمْدِ الْحامِدين
َ اَللَّـهُمَّ اَنْتَ الْواحِدُ بِلا شَريك
وَ الْمَلِكُ بِلا تَمْليك،
لا تُضادُّ في حُكْمِكَ،
وَلاتُنازَعُ في مُلْكِكَ
اَسْئَلُكَ اَنْ تُصَلِّيَ عَلي مُحَمَّد عَبْدِكَ وَ رَسُولِكَ،
وَ اَنْ تُوزِعَني مِنْ شُكْرِ نُعْماكَ ماتَبْلُغُ بي غايَةَ رِضاكَ،
وَ اَنْ تُعينَني عَلي طاعَتِكَ وَلُزُومِ عِبادَتِكَ،
وَاسْتِحْقاقِ مَثُوبَتِكَ بِلُطْفِ عِنايَتِكَ،
وَ تَرْحَمَني بِصَدّي عَنْ مَعاصيكَ ما اَحْيَيْتَني،
وَ تُوَفِّقَني لِما يَنْفَعُني ما اَبْقَيْتَني،
وَ اَنْ تَشْرَحَ بِكِتابِكَ صَدْري،
وَ تَحُطَّ بِتِلاوَتِهِ وِزْري،
وَ تَمْنَحَنِي السَّلامَةَ في ديني وَ نَفْسي،
وَلاتُوحِشَ بي اَهْلَ اُنْسي،
وَ تُتِمَّ اِحْسانَكَ فيما بَقِيَ مِـنْ عُمْري كَما اَحْسَنْتَ فيما مَضي مِنْـهُ،
يـا اَرْحَـمَ الـرّاحِمينَ.🌹
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
💠 ️روز شنبه طبق روایات متعلق است به #حضرت_رسول_اکرم_(ص). سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد.
مادران گرامی! غذای امروزتان را با وضو به نیت آقا رسول الله (ص) آماده نمایید تا خانواده تان نوش جان نمایند.قطعا به زودی اثرات آنرا در خود و خانواده تان خواهید دید.
💚🌷🥀🍃🌿🍃🥀🌷💚
📣📣 دکتر انصاری👇👇
نکند شب و روزی از شما بگذرد این چهار آیه را نخوانید
به ترتیب ...
هر روز قرائت کنید👇👇
البقره
*اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ لَّهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ مَن ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِندَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَاءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَلَا يَئُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ*
آل عمران
*قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَن تَشَاءُ وَتَنزِعُ الْمُلْكَ مِمَّن تَشَاءُ وَتُعِزُّ مَن تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَن تَشَاءُ بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ*
آل عمران
*شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ وَالْمَلَائِكَةُ وَأُولُو الْعِلْمِ قَائِمًا بِالْقِسْطِ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ*
آل عمران
*إِنَّ الدِّينَ عِندَ اللَّهِ الْإِسْلَامُ وَمَا اخْتَلَفَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ إِلَّا مِن بَعْدِ مَا جَاءَهُمُ الْعِلْمُ بَغْيًا بَيْنَهُمْ وَمَن يَكْفُرْ بِآيَاتِ اللَّهِ فَإِنَّ اللَّهَ سَرِيعُ الْحِسَابِ*
النور
*اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِن شَجَرَةٍ مُّبَارَكَةٍ زَيْتُونَةٍ لَّا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُّورٌ عَلَىٰ نُورٍ يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَن يَشَاءُ وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ*
💐💐💐💐💐
*استغفرالله الذی لااله الاهو الحی القیوم بدیع السماوات و الارض ذوالجلال و الاکرام و اسئله ان یصلی علی محمد و آل محمد و ان یتوب علی*(هیچ مؤمنی نیست که در شبانه روزی چهل گناه کبیره کند و پشیمان شود و این استغفار را بگوید مگر آنکه خدا آن گناهان را بیامرزد.)معراج السعادة
اللهم عجل لولیک الفرج. آمین.
🔭🔮🔭🔮🔭🔮🔭🔮
🔮🔭
🔭
💎 *تقویم نجومی* 💎
🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿
✴️ شنبه 👈30 بهمن/دلو 1400
👈 17رجب 1443 👈 19 فوریه 2022
🕌 مناسبت های دینی و اسلامی.
🌙🌟 احکام اسلامی.
🌙⭐️ احکام دینی و اسلامی.
❇️ امروز روز خوبی برای امور زیر است:
✅امور ازدواجی شامل خوستگاری عقد و عروسی.
✅ خرید و فروش و تجارت.
✅ امور زراعی و کشاورزی.
✅ آغاز بنایی و خشت بنا نهادن.
✅ کندن چاه و کانال.
✅ درختکاری.
✅ ختنه نوزاد.
✅ مشارکت و امور مشارکتی.
✅دیدار با دوستان.
✅ عقد مضاربه و سرمایه گذاری.
✅ و دیدار مسئولین خوب است.
📛ولی مسافرت.
📛 و قرض و وام دادن و گرفتن خوب نیست.
🚘مسافرت: خوب نیست و در صورت ضرورت همراه صدقه باشد.
👶 زایمان مناسب و نوزادش زندگی پاکی دارد ، خوب تربیت شود و خوشبخت است. ان شاالله
🔭 احکام و اختیارات نجومی.
🌓 امروز قمر در برج میزان و از نظر نجومی روز مناسبی برای امور زیر است:
✳️ فروش جواهرات.
✳️ مباشرت و امور زناشویی.
✳️ خوردن نوشیدنی ها.
✳️ و لباس نو پوشیدن نیک است.
💇💇♂ اصلاح سر و صورت
طبق روایات، #اصلاح_مو (سر و صورت) در این روز از ماه قمری ، میانه است.
💉💉 حجامت فصد زالو انداختن یا #حجامت در این روز از ماه قمری ، باعث صحت بدن می شود.
😴😴 تعبیر خواب امشب :خواب و رویایی که شب یکشنبه دیده شود تعبیرش از ایه ی 18 سوره مبارکه "کهف " است.
و تحسبهم ایقاظا و هم رقود...
و از مفهوم و معنای آن استفاده می شود که خانه یا ملک جدیدی در تصرف خواب بیننده قرار گیرد.ان شاءالله.و شما مطلب خود را بر آن قیاس کنید.
💅 ناخن گرفتن
شنبه برای #گرفتن_ناخن، روز مناسبی نیست و طبق روایات ممکن است موجب بیماری در انگشتان دست گردد.
👚👕دوخت و دوز.
شنبه برای بریدن و دوختن،#لباس_نو روز مناسبی نیست آن لباس تا زمانی که بر تن آن شخص باشد موجب مریضی و بیماری اوست.(این حکم شامل خرید لباس و پوشیدن نمی شود)
🙏🏻 وقت #استخاره در روز شنبه: از طلوع آفتاب تا ساعت ۱۰ و بعداز اذان ظهر تا ساعت ۱۶ عصر.
📿 ذکر روز شنبه : یارب العالمین ۱۰۰ مرتبه
📿 ذکر بعد از نماز صبح ۱۰۶۰ مرتبه #یاغنی که موجب غنی و بی نیاز شدن میگردد .
💠 ️روز شنبه طبق روایات متعلق است به #حضرت_رسول_اکرم_(ص). سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد
🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿
🌸زندگیتون مهدوی
📚 منابع مطالب
کتاب تقویم همسران
نوشته ی حبیب الله تقیان
@taghvimehmsaran
با این دعا روز خود را شروع کنید👇👇
🌟بسم الله الرحمن الرحیم🌟
✨ *اللّهُمَّ اِنّی اَسأَلُکَ یا قَریبَ الفَتحِ وَ الفَرَجَ یا رَبَّ الفَتحِ وَ الفَرَج یا اِلهَ الفَتحِ وَ الفَرَجِ عَجِّلِ الفَتحَ وَ الفَرَجَ سَهِّلِ الفَتحَ وَ الفَرَجَ یا فَتّاحَ الفَتحِ وَ الفَرَجِ یا مِفتاحَ الفَتحِ وَ الفَرَجِ یا* *فارِجَ الفَتحِ وَالفَرَجِ یا صانِعَ الفَتحِ وَ الفَرَجِ یا غافِرَ الفَتحِ وَ الفَرَجِ یا رازِقَ الفَتحِ وَ الفَرَجِ یا خالِقَ الفَتحِ وَ الفَرَجِ یا صابِرَالفَتحِ وَ الفَرَجِ یا ساتِرَ الفَتحِ وَ الفَرَجِ وَاجعَل لَنا مِن اُمُورِنا فَرَجاً* *وَمَخرَجاً اِیّاکَ نَعبُدُ وَ اِیّاکَ نَستَعینَ بِرحمتک یا اَرحَمَ الرّاحمینَ*✨
📅 شنبه 30 بهمن 1400
🔽 اوقات شرعی - افق Tehran
☀ صبح ⬅ 5:23
☀ طلوع ⬅ 6:47
☀ ظهر ⬅ 12:18
☀ عصر ⬅ 15:24
🌙 غروب ⬅ 17:50
🌙 مغرب ⬅ 18:08
🌙 عشاء ⬅ 18:55
🌙 نیمه شب ⬅ 23:36
🔭
🔮🔭
🔭🔮🔭🔮🔭🔮🔭🔮
💦💠💦💠💦💠💦💠💦
*❄️💠زیارت امام عصر*
*(عجل الله تعالی فرجه الشریف)*
*در هر صبحگاه💠 ❄️*
*🌟اَللّـهُمَّ بَلِّغْ مَوْلاىَ صاحِبَ الزَّمانِ صَلَواتُ اللهِ عَلَيْهِ عَنْ جَميعِ الْمُؤْمِنينَ وَالْمُؤْمِناتِ في مَشارِقِ الاَْرْضِ وَمَغارِبِها، وَبَرِّها وَبَحْرِها وَسَهْلِها وَجَبَلِها، حَيِّهِمْ وَمَيِّتِهِمْ، وَعَنْ والِدِيَّ وَوَُلَْدي وَعَنّي مِنَ الصَّلَواتِ وَالتَّحِيّاتِ زِنَةَ عَرْشِ اللهِ وَمِدادَ كَلِماتِهِ، وَمُنْتَهى رِضاهُ وَعَدَدَ ما اَحْصاهُ كِتابُهُ وأحاط بِهِ عِلْمُهُ، اَللّـهُمَّ اِنّي اُجَدِّدُ لَهُ في هذَا الْيَوْمِ وَفي كُلِّ يَوْم عَهْداً وَعَقْداً وَبَيْعَةً في رَقَبَتي اَللّـهُمَّ كَما شَرَّفْتَني بِهذَا التَّشْريفِ وَفَضَّلْتَنى بِهذِهِ الْفَضيلَةِ وَخَصَصْتَنى بِهذِهِ النِّعْمَةِ، فَصَلِّ عَلى مَوْلايَ وَسَيِّدي صاحِبِ الزَّمانِ، وَاجْعَلْني مِنْ اَنْصارِهِ وأشياعه وَالذّابّينَ عَنْهُ، وَاجْعَلْني مِنَ الْمُسْتَشْهَدينَ بَيْنَ يَدَيْهِ طائِعاً غَيْرَ مُكْرَه فِي الصَّفِّ الَّذي نَعَتَّ اَهْلَهُ في كِتابِكَ فَقُلْتَ: (صَفّاً كَاَنَّهُمْ بُنْيانٌ مَرْصوُصٌ) عَلى طاعَتِكَ وَطاعَةِ رَسُولِكَ وَآلِهِ عليهم السلام، اَللّـهُمَّ هذِهِ بَيْعَةٌ لَهُ في عُنُقي اِلى يَوْمِ الْقِيامَةِ 🌟*
💠💦💠💦💠💦💠💦💠
.
https://eitaa.com/joinchat/1965162593Cbe8736d84c
❄️❄️❄️❄️❄️
*☆ بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحیمْ ☆*
*♡دعای عهد♡*
*💠اَللّهُمَّ رَبَّ النُّورِ الْعَظیمِ،💠 وَ رَبَّ الْکُرْسِىِّ الرَّفیعِ،💠 وَ رَبَّ الْبَحْرِ الْمَسْجُورِ،💠 وَ مُنْزِلَ التَّوْراةِ وَالْإِنْجیلِ وَالزَّبُورِ،💠 وَ رَبَّ الظِّلِّ وَالْحَرُورِ،💠 وَ مُنْزِلَ الْقُرْآنِ الْعَظیمِ، وَ رَبَّ الْمَلائِکَةِ الْمُقَرَّبینَ، 💠وَالْأَنْبِیاءِ وَالْمُرْسَلینَ اَللّهُمَّ إِنّى أَسْأَلُکَ بوَجْهِکَ الْکَریمِ،💠 وَ بِنُورِ وَجْهِکَ الْمُنیرِ، وَ مُلْکِکَ الْقَدیمِ،💠 یا حَىُّ یا قَیُّومُ، أَسْأَلُکَ بِاسْمِکَ الَّذى أَشْرَقَتْ بِهِ السَّمواتُ وَالْأَرَضُونَ، 💠وَ بِاسْمِکَ الَّذى یَصْلَحُ بِهِ الْأَوَّلُونَ وَالْآخِرُونَ، 💠یا حَیّاً قَبْلَ کُلِّ حَىٍّ، وَ یا حَیّاً بَعْدَ کُلِّ حَىٍّ،💠 وَ یا حَیّاً حینَ لا حَىَّ، 💠یا مُحْیِىَ الْمَوْتى، وَ مُمیتَ الْأَحْیاءِ،💠 یا حَىُّ لا إِلهَ إِلّا أَنْتَ.💠*
*اَللّهُمَّ بَلِّغْ مَوْلانَا الْإِمامَ الْهادِىَ الْمَهْدِىَّ الْقائِمَ بِأَمْرِکَ،💠 صَلَواتُ اللَّهِ عَلَیْهِ وَ عَلى آبائِهِ الطّاهِرینَ،💠 عَنْ جَمیعِ الْمُؤْمِنینَ وَالْمُؤْمِناتِ فى مَشارِقِ* *الْأَرْضِ وَ مَغارِبِها،💠 سَهْلِها وَ جَبَلِها، 💠وَ بَرِّها وَ بَحْرِها، وَ عَنّى وَ عَنْ والِدَىَّ مِنَ الصَّلَواتِ زِنَةَ عَرْشِ اللَّهِ، 💠وَ مِدادَ کَلِماتِهِ، وَ ما أَحْصاهُ عِلْمُهُ،💠 وَ أَحاطَ بِهِ کِتابُهُ.💠 أَللّهُمِّ إِنّى أُجَدِّدُ لَهُ فى صَبیحَةِ یَوْمى هذا،💠 وَ ما عِشْتُ مِنْ أَیّامى عَهْداً وَ عَقْداً وَ بَیْعَةً لَهُ فى عُنُقى، 💠لا أَحُولُ عَنْها، وَ لا أَزُولُ أَبَداً.💠 اَللّهُمَّ اجْعَلْنى مِنْ أَنْصارِهِ وَ أَعَوانِهِ، 💠وَالذّابّینَ عَنْهُ، وَالْمُسارِعینَ إِلَیْهِ فى قَضاءِ حَوائِجِهِ، وَالْمُمْتَثِلینَ لِأَوامِرِهِ، وَالْمُحامینَ عَنْهُ،💠 وَالسّابِقینَ إِلى إِرادَتِهِ، وَالْمُسْتَشْهَدینَ بَیْنَ یَدَیْهِ.💠*
*اَللّهُمَّ إِنْ حالَ بَیْنى وَ بَیْنَهُ الْمَوْتُ الَّذى جَعَلْتَهُ عَلى عِبادِکَ حَتْماً مَقْضِیّاً، 💠فَأَخْرِجْنى مِنْ قَبْرى مُؤْتَزِراً کَفَنى،💠 شاهِراً سَیْفى، مُجَرِّداً قَناتى،💠 مُلَبِّیاً دَعْوَةَ الدّاعى فِى الْحاضِرِ وَالْبادى.💠 اَللّهُمَّ أَرِنِى الطَّلْعَةَ الرَّشیدَةَ وَالْغُرَّةَ الْحَمیدَةَ،💠 وَاکْحَُلْ ناظِرى بِنَظْرَةٍ مِنّى إِلَیْهِ، 💠وَ عَجِّلْ فَرَجَهُ، وَ سَهِّلْ مَخْرَجَهُ،💠 وَ أَوْسِعْ مَنْهَجَهُ، وَاسْلُکْ بى مَحَجَّتَهُ، 💠وَ أَنْفِذْ أَمْرَهُ، وَاشْدُدْ أَزْرَهُ، 💠وَاعْمُرِ اللّهُمَّ بِهِ بِلادَکَ ، وَ أَحْىِ بِهِ عِبادَکَ،💠* *فَإِنَّکَ قُلْتَ وَ قَوْلُکَ الْحَقُّ:💠 ظَهَرَ الْفَسادُ فِى الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِما کَسَبَتْ أَیْدِى النّاسِ، 💠فَأَظْهِرِ اللّهُمَّ لَنا وَلِیَّکَ وَابْنَ بِنْتِ نَبِیِّکَ الْمُسَمّى بِاسْمِ رَسُولِک💠َ*
*حَتّى لا یَظْفَرَ بِشَىْءٍ مِنَ الْباطِلِ إِلّا مَزَّقَهُ، 💠وَ یُحِقَّ الْحَقَّ وَ یُحَقِّقَهُ،💠 وَاجْعَلْهُ اللّهُمَّ مَفْزَعاً لِمَظْلُومِ عِبادِکَ وَ ناصِراً لِمَنْ لا یَجِدُ لَهُ ناصِراً غَیْرَکَ،💠 وَ مُجَدِّداً لِما عُطِّلَ مِنْ أَحْکامِ کِتابِکَ،💠 وَ مُشَیِّداً لِما وَرَدَ مِنْ أَعْلامِ دینِکَ، 💠وَ سُنَنِ نَبِیِّکَ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ،💠 وَاجْعَلْهُ اللّهُمَّ مِمَّنْ حَصَّنْتَهُ مِنْ بَأْسِ الْمُعْتَدینَ،💠 اَللّهُمَّ وَ سُرَّ نَبِیَّکَ مُحَمَّداً صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ بِرُؤْیَتِهِ،💠وَ مَنْ تَبِعَهُ عَلى دَعْوَتِهِ،💠 وَارْحَمِ اسْتِکانَتَنا بَعْدَهُ ،💠 اللّهُمَّ اکْشِفْ هذِهِ الْغُمَّةَ عَنْ هذِهِ الْأُمَّةِ بِحُضُورِهِ، 💠وَ عَجِّلْ لَنا ظُهُورَهُ، 💠إِنَّهُمْ یَرَوْنَهُ بَعیداً وَ نَراهُ قَریباً، 💠بِرَحْمَتِکَ یا أَرْحَمَ الرّاحِمینَ.💠*
*☆اَلْعَجَلَ، اَلْعَجَلَ؛ یا مَولای یا صاحِبَ الزَّمان☆ِ*
*☆اَلْعَجَلَ، اَلْعَجَلَ؛ یا مَولای یا صاحِبَ الزَّمان☆ِ*
*☆اَلْعَجَلَ، اَلْعَجَلَ؛ یا مَولای یا صاحِبَ الزَّمان☆*
ِ
*♡ اَللّهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرج♡*
*♢سلامتی مولا مون صاحب الزمان عج صلوات♢*
❄️❄️❄️❄️❄️
https://chat.whatsapp.com/CROUy3ron9zCXk3WTxTq2i
روزی میآید که دنیا را رها میکنیم،
با همهی وابستگیهایش ...
آن وقت ؛
همان یک بار نگاهِ رضایتِ شما را
چنان وابسته میشویم که با حسرت گوییم:
کاش همهی عمرمان،
ثانیه ثانیهاش پر بود از این نگاهِ رضایت ...
تعجیل در ظهور #امام_زمان صلوات
اللهم عجل لولیک الفرج
✨ *«بِسْمِ اَللّٰهِ اَلرَّحْمٰنِ اَلرَّحِيمِ»*✨
🦋࿇🏵 ذکرروزانه 🏵࿇🦋
تفسیر📗 *هرروزیک آیہ ازکلام نور*
*┉❈❀ *موضوع *❀❈┉*
✍🏻 *ﻫﻢ ﺍﺯ ﮔﻨﺎﻫﻜﺎﺭ ﺟﺪﺍ ﺷﻮﻳﻢ ﻭ ﻫﻢ ﺍﺯ ﮔﻨﺎﻩ*📋
💠📖💠📖💠📖💠📖💠
*«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرحیم*
*«٤٩» ﻓَﻠَﻤَّﺎ ﺍﻋْﺘَﺰَﻟَﻬُﻢْ ﻭَﻣَﺎ ﻳَﻌْﺒُﺪُﻭﻥَ ﻣِﻦ ﺩُﻭﻥِ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﻭَﻫَﺒْﻨَﺎ ﻟَﻪُ ﺇِﺳْﺤَﺎﻕَ ﻭَ ﻳَﻌْﻘُﻮﺏَ ﻭَﻛُﻠّﺎً ﺟَﻌَﻠْﻨَﺎ ﻧَﺒِﻴّﺎً*
*«٥٠» ﻭَﻭَﻫَﺒْﻨَﺎ ﻟَﻬُﻢ ﻣِّﻦ ﺭَّﺣْﻤَﺘِﻨَﺎ ﻭَﺟَﻌَﻠْﻨَﺎ ﻟَﻬُﻢْ ﻟِﺴَﺎﻥَ ﺻِﺪْﻕٍ ﻋَﻠِﻴّﺎً*
*┄┉┉❈۩(مریم/٤٩و۵۰)۩❈┉┉┄*
(٤٩)ﭼﻮﻥ ﺍﺑﺮﺍﻫﻴﻢ ﺍﺯ ﻣﺸﺮﻛﺎﻥ ﻭ ﺍﺯ ﺁﻧﭽﻪ ﺑﻪ ﺟﺎﻱ ﺧﺪﺍ ﻣﻲ ﭘﺮﺳﺘﻴﺪﻧﺪ ﻛﻨﺎﺭﻩ ﮔﺮﻓﺖ، ﻣﺎ ﺍﺳﺤﺎﻕ ﻭ(ﻓﺮﺯﻧﺪﺵ) ﻳﻌﻘﻮﺏ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﻭ ﻋﻄﺎ ﻛﺮﺩﻳﻢ ﻭ ﻫﻤﻪ ﺭﺍ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻳﻢ.
(۵۰)ﻭ ﺍﺯ ﺭﺣﻤﺖ ﺧﻮﻳﺶ ﺑﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﻋﻄﺎ ﻛﺮﺩﻳﻢ ﻭ ﺑﺮﺍﻱ ﺁﻧﺎﻥ (ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﻣﺮﺩم) ﻧﺎم ﺑﻠﻨﺪ ﻭ ﻧﻴﻜﻮ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻳﻢ.
📚🌺تفسیرنور🌺📚
✍🏻 *ﭘﻴﺎم ﻫﺎ*
١- ﻫﻢ ﺍﺯ ﮔﻨﺎﻫﻜﺎﺭ ﺟﺪﺍ ﺷﻮﻳﻢ ﻭ ﻫﻢ ﺍﺯ ﮔﻨﺎﻩ، ﺯﻳﺮﺍ ﻛﻨﺎﺭﻩ ﮔﻴﺮﻱ ﺍﺯ ﻣﻨﺤﺮﻓﺎﻥ، ﺯﻣﺎﻧﻲ ﻣﺆﺛﺮ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺎ ﻛﻨﺎﺭﻩ ﮔﻴﺮﻱ ﺍﺯ ﺍﻧﺤﺮﺍﻑ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎﺷﺪ. «ﺍﻋﺘﺰﻟﻜﻢ ﻭ ﻣﺎﺗﺪﻋﻮﻥ - ﺍﻋﺘﺰﻟﻬﻢ ﻭ ﻣﺎ ﻳﻌﺒﺪﻭﻥ»
٢- ﻓﺮﺯﻧﺪ ﺻﺎﻟﺢ، ﭘﺎﺩﺍﺵ ﻣﺠﺎﻫﺪﺕ ﻫﺎﻱ ﻭﺍﻟﺪﻳﻦ ﺍﺳﺖ. «ﻓﻠﻤّﺎ ﺍﻋﺘﺰﻟﻬﻢ ... ﻭﻫﺒﻨﺎ»
٣- ﺍﮔﺮ ﻏﻴﺮ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺭﻫﺎ ﻛﻨﻴﻢ، ﺍﻣﺪﺍﺩﻫﺎﻱ ﺍﻟﻬﻲ ﻣﻲ ﺭﺳﺪ. «ﻓﻠﻤّﺎ ﺍﻋﺘﺰﻟﻬﻢ... ﻭﻫﺒﻨﺎ»
٤- ﻣﻬﻢ ﺗﺮ ﺍﺯ ﻓﺮﺯﻧﺪ، ﻣﻘﺎم ﻣﻌﻨﻮﻱ ﺍﻭﺳﺖ. «ﻭﻫﺒﻨﺎ ﻟﻪ ﺍﺳﺤﻖ ﻭ ﻳﻌﻘﻮﺏ ﻭ ﻛﻠﺎً ﺟﻌﻠﻨﺎ ﻧﺒﻴﺎً»
٥ - ﻧﻮﻩ ﻱ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻧﻴﺰ ﺍﺯ ﺍﻟﻄﺎﻑ ﺍﻟﻬﻲ ﺍﺳﺖ. «ﻭﻫﺒﻨﺎ ﻟﻪ ﺍﺳﺤﻖ ﻭ ﻳﻌﻘﻮﺏ» (ﻳﻌﻘﻮﺏ ﻧﻮﻩ ﻱ ﺍﺑﺮﺍﻫﻴﻢ ﺑﻮﺩ.)(٤٠٥)
٦- ﻧﺒﻮّﺕ، ﻣﻘﺎﻣﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺗﻌﻴﻴﻦ ﻣﻲ ﻛﻨﺪ. «ﺟﻌﻠﻨﺎ ﻧﺒﻴّﺎً»
٧- ﻳﻚ ﺣﺮﻛﺖ ﺍﻟﻬﻲ ﺍﺯ ﻳﻚ ﭘﺪﺭ ﺑﺰﺭﮒ، ﻧﺴﻠﻲ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺭﺣﻤﺖ ﺍﻟﻬﻲ ﻏﺮﻕ ﻣﻲ ﻛﻨﺪ. «ﺍﻋﺘﺰﻟﻬﻢ... ﻭﻫﺒﻨﺎ ﻟﻪ»
٨ - ﻫﺮ ﻛﺲ، ﻫﺮﭼﻪ ﺩﺍﺭﺩ ﺍﺯ ﺧﺪﺍﺳﺖ. «ﻭﻫﺒﻨﺎ... ﺟﻌﻠﻨﺎ... ﺭﺣﻤﺘﻨﺎ»
٩- ﺭﺣﻤﺖ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﻪ ﻗﺪﺭﻱ ﻭﺳﻴﻊ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﻧﺒﻴﺎ ﻫﺮﭼﻪ ﺩﺭﻳﺎﻓﺖ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ، ﺗﻨﻬﺎ ﮔﻮﺷﻪ ﺍﻱ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ. «ﻣﻦ ﺭﺣﻤﺘﻨﺎ»
١٠- ﻣﺤﺒﻮﺑﻴّﺖ ﻭﺧﻮﺷﻨﺎﻣﻲ، ﺍﺯ ﺍﻟﻄﺎﻑ ﺍﻟﻬﻲ ﺍﺳﺖ. «ﺟﻌﻠﻨﺎ ﻟﻬﻢ ﻟﺴﺎﻥ ﺻﺪﻕ» (ﻣﻘﺎم ﺍﺑﺮﺍﻫﻴﻢ ﺑﻪ ﺟﺎﻳﻲ ﺭﺳﻴﺪ ﻛﻪ ﻫﻤﻪ ﻱ ﻣﺸﺮﻛﺎﻥ ﻭﻳﻬﻮﺩﻳﺎﻥ ﻭﻣﺴﻴﺤﻴﺎﻥ ﻣﻲ ﮔﻔﺘﻨﺪ: ﺍﺑﺮﺍﻫﻴﻢ ﺍﺯ ﻣﺎﺳﺖ.)
١١- ﺩﻋﺎﻱ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﺧﺪﺍ ﻣﺴﺘﺠﺎﺏ ﺍﺳﺖ. (ﺍﺑﺮﺍﻫﻴﻢ ﺍﺯ ﺧﺪﺍ ﻧﺎم ﻧﻴﻚ ﺧﻮﺍﺳﺖ «ﻭﺍﺟﻌﻞ ﻟﻲ ﻟﺴﺎﻥ ﺻﺪﻕ ﻓﻲ ﺍﻟﺎﺧﺮﻳﻦ» ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺁﻳﻪ ﻣﻲ ﻓﺮﻣﺎﻳﺪ: «ﺟﻌﻠﻨﺎ ﻟﻬﻢ ﻟﺴﺎﻥ ﺻﺪﻕ ﻋﻠﻴّﺎ»
*┅••❀ حدیث روز ❀••┅*
💚 *پيامبر صلي الله عليه و آله*
*يا عَلىُّ مَنْ أَنْعَمَ اللّه ُ عَلَيْهِ فَشَكَرَ وَإِذَا ابْتُلىَ فَصَبَرَ وَ إِذا أَساءَ اسْتَغْفَرَدَخَلَ الْجَنَّةَ مِنْ أَىِّ بابٍ شاءَ*
🍃🌹🍃
اى على هر كس شكرگزار نعمت خدا باشد و چون گرفتار شد صبر نمايد و اگر مرتكب گناهى شد توبه كند، از هر درى كه بخواهد وارد بهشت مى شود.
📚✍🏻ميراث حديث شيعه، ج2، ص 31، ح99
✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨
✋🏻 *هرروزبه رسم ادب* 🤚🏻
*اَلسَّلامُ عَلَیْڪَ یا اَبا عَبْدِ اللَّهِ وَ عَلَى الْاَرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِنائڪَ عَلَیْڪَ مِنّى سَلامُ اللَّهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَالنَّهارُ وَ لا جَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِڪُمْ اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَعلے اولاد الحسين وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ*
🌘🌗🌖🌕🌔🌓🌒
🗓️امروز:شنبہ
☀️٣٠/بهمن/١٤٠/۱۱
🌙۱٧/رجب/١٤٤۳/۰۷
2022/02/Feb/19🎄
✨🌺✨🌺✨🌺✨🌺✨
🌸👈ذڪــــــــــرروز 📿
🕋 *یا رب العالمین؛ ای پروردگار جهانیان*
✨🍃🌸🍃🌷🍃🌸🍃✨
🔷🔸ذکر روز شنبه موجب بی نیازی می شود. ذکر روز شنبه به اسم رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله) است. روایت شده که در این روز زیارت حضرت رسول الله(صلّىاللهعليهوآله) خوانده شود.
✨💫✨💫✨💫✨💫✨
*اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ*
✨💫✨💫✨💫✨💫✨
لطفابانشر ذکرروزانه درثواب آن شریک باشید...
___
🌷🍃 أَلَا بِذِڪْرِ اللَّهِ تَطْمَئِـنُّ الْقُلُــوبُ
┅┅❀🍃🌼🍃❀┅┅╰
❇️ هرکس صبح کند ، و سه بار بگوید:
🍀الحَمدللهِ ربِّ العَالَمِین
الحمدُلِلّهِ حَمدًا کَثِیرَا طَیِّبًا مُبَارَکًا فِیهِ
✨حق تعالی هفتاد بلا را از او دفع میکند✨
📚 بلدالامین
🔹صبحتون_بخیر
🌷 *دعای هفتم صحیفه سجادیه* 🌷
🍀 وَ کانَ مِنْ دُعائِهِ عَلَیهِ السَّلامُ إذا عَرَضَتْ لَهُ مُهِمَّةٌ أوْ نَزَلَتْ بِهِ مُلِمَّةٌ وَ عِنْدَ الْکَرْبِ:
🍀از دعای حضرت زین العابدین (علیهالسّلام) است آنگاه که امر مهمی بر ایشان پیش میآمد یا کار دشواری حادث میشد و هنگام سختی:
🌺١- *یا مَنْ تُحَلُّ بِهِ عُقَدُ الْمَکارِهِ، وَ یا مَنْ یُفْثَأُ بِهِ حَدُّ الشَّدائِدِ، وَ یا مَنْ یُلْتَمَسُ مِنْهُ الْمَخْرَجُ إلَى رَوْحِ الْفَرَجِ.*
🍀ای آنکه گرهِ کارهای فرو بسته به سر انگشت تو گشوده میشود، و ای آن که سختی دشواریها با تو آسان میگردد، و ای آن که راه گریز به سوی رهایی و آسودگی را از تو باید خواست.
🌺٢- *ذَلَّتْ لِقُدْرَتِکَ الصِّعابُ، وَ تَسَبَّبَتْ بِلُطْفِکَ الْأسْبابُ، وَ جَرَى بِقُدرَتِکَ الْقَضاءُ، وَ مَضَتْ عَلَى إرادَتِکَ الْأشْیاءُ.*
🍀سختیها به قدرت تو به نرمی گرایند و به لطف تو اسباب کارها فراهم آیند. فرمانِ الاهی به نیروی تو به انجام رسد، و چیزها، به ارادهی تو موجود شوند،
🌺٣- *فَهِیَ بِمَشِیَّتِکَ دُونَ قَوْلِکَ مُؤْتَمِرَةٌ، وَ بِإرادَتِکَ دُونَ نَهْیِکَ مُنْزَجِرَةٌ.*
🍀و خواستِ تو را، بی آن که بگویی، فرمان برند، و از آنچه خواستِ تو نیست، بی آن که بگویی، رو بگردانند.
🌺٤- *أنْتَ الْمَدْعُوُّ لِلْمُهِمّاتِ، وَ أنْتَ الْمَفْزَعُ فِی الْمُلِمّاتِ، لا یَنْدَفِعُ مِنْها إلّا ما دَفَعْتَ، وَ لا یَنْکَشِفُ مِنْها إلّا ما کَشَفْتَ.*
🍀تویی آن که در کارهای مهم بخوانندش، و در ناگواریها بدو پناه برند. هیچ بلایی از ما برنگردد مگر تو آن بلا را بگردانی، و هیچ اندوهی بر طرف نشود مگر تو آن را از دل برانی.
🌺٥- *وَ قَدْ نَزَلَ بِی یا رَبِّ ما قَدْ تَکَأَّدَنِی ثِقْلُهُ، وَ ألَمَّ بِی ما قَدْ بَهَظَنِی حَمْلُهُ.*
🍀ای پروردگار من، اینک بلایی بر سرم فرود آمده که سنگینیاش مرا به زانو درآورده است، و به دردی گرفتار آمدهام که با آن مدارا نتوانم کرد.
🌺٦- *وَ بِقُدْرَتِکَ أوْرَدْتَهُ عَلَیَّ وَ بِسُلْطانِکَ وَجَّهْتَهُ إلَیَّ.*
🍀این همه را تو به نیروی خویش بر من وارد آوردهای و به سوی من روان کردهای.
🌺٧- *فَلا مُصْدِرَ لِما أوْرَدْتَ، وَ لا صارِفَ لِما وَجَّهْتَ، وَ لا فاتِحَ لِما أغْلَقْتَ، وَ لا مُغْلِقَ لِما فَتَحْتَ، وَ لا مُیَسِّرَ لِما عَسَّرْتَ، وَ لا ناصِرَ لِمَنْ خَذَلْتَ.*
🍀آنچه تو بر من وارد آوردهای، هیچ کس باز نَبَرد، و آنچه تو به سوی من روان کردهای، هیچ کس برنگرداند. دری را که تو بسته باشی. کَس نگشاید، و دری را که تو گشوده باشی، کَس نتواند بست. آن کار را که تو دشوار کنی، هیچ کس آسان نکند، و آن کس را که تو خوار گردانی، کسی مدد نرساند.
🌺٨- *فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ افْتَحْ لِی یا رَبِّ بابَ الْفَرَجِ بِطَوْلِکَ، وَ اکْسِرْ عَنِّی سُلْطانَ الْهَمِّ بِحَوْلِکَ، وَ أنِلْنِی حُسْنَ النَّظَرِ فِیما شَکَوْتُ، وَ أذِقْنِی حَلاوَةَ الصُّنْعِ فِیما سَألْتُ، وَ هَبْ لِی مِنْ لَدُنْکَ رَحْمَةً وَ فَرَجاً هَنِیئاً، وَ اجْعَلْ لِی مِنْ عِنْدِکَ مَخْرَجاً وَ حِیّاً.*
🍀پس بر محمد و خاندانش درود فرست. ای پروردگار من، به احسانِ خویش دَرِ آسایش به روی من بگشا، و به نیروی خود، سختی اندوهم را درهم شکن، و در آنچه زبان شکایت بدان گشودهام، به نیکی بنگر، و مرا در آنچه از تو خواستهام، شیرینی استجابت بچشان، و از پیشِ خود، رحمت و گشایشی دلخواه به من ده، و راه بیرون شدن از این گرفتاری را پیش پایم نِه.
🌺٩- *وَ لا تَشْغَلْنِی بِالْاِهتِمامِ عَنْ تَعاهُدِ فُرُوضِکَ، وَ اسْتِعْمالِ سُنَّتِکَ.*
🍀و مرا به سبب گرفتاری، از انجام دادنِ واجبات و پیروی آیین خود بازمدار.
🌺١٠- *فَقَدْ ضِقْتُ لِما نَزَلَ بِی یا رَبِّ ذَرْعاً، وَ امْتَلَأْتُ بِحَمْلِ ما حَدَثَ عَلَیَّ هَمّاً، وَ أنْتَ الْقادِرُ عَلَى کَشْفِ ما مُنِیتُ بِهِ، وَ دَفْعِ ما وَقَعْتُ فِیهِ، فَافْعَلْ بِی ذَلِکَ وَ إنْ لَمْ أسْتَوْجِبْهُ مِنْکَ، یا ذَا الْعَرْشِ الْعَظیمِ.*
🍀ای پروردگارِ من، از آنچه بر سرم آمده، دلتنگ و بیطاقتم، و جانم از آن اندوه که نصیب من گردیده، آکنده است؛ و این در حالی است که تنها تو میتوانی آن اندوه را از میان برداری و آنچه را بدان گرفتار آمدهام دور کنی. پس با من چنین کن، اگر چه شایستهی آن نباشم، ای صاحب عرش بزرگ.