⭕️شرایط ظهور از دیدگاه قرآن کریم💠
🍀 وجود رهبری معصوم، توانا و آگاه برای جهان
◀️یکی دیگر از شرایط ظهور و حاکمیت حق بر جهان که تحقق آن تنها به دست خداست، وجود رهبری است که توانایی ادارۀ جهان را بر اساس دستورهای الهی و دین حق داشته باشد. شایان ذکر است، وجود رهبر برای مردم ضروری است، خواه نیکوکار باشد یا بدکار و جامعه بدون امام، یعنی هرج و مرج.
◀️حضرت امام علی علیه السلام میفرماید: «لابدّ للناس من امیر برّ کان او فاجر. ٍ» برای پیاده شدن دستورات الهی و حفظ احکام، قدرت و حکومت لازم است و قدرت و حکومت به امام و رهبری لایق نیاز دارد.
◀️اساساً دین و مکتب یا باید هماهنگ با خواستههای درونی و حوادث خارجی و به اصطلاح، رشدآور، رشد دهنده و به روز باشد و یا باید فقط قوانینی مقطعی و خشک باشد که با مرور زمان به دست فراموشی سپرده شده و به اصطلاح ایستا باشد. اگر در کنار مکتب، امامی با شرایط ویژه بود، مکتب از نوع اول، وگرنه از نوع دوم خواهد بود؛
◀️ به همین دلیل امام رضا علیه السلام میفرماید:انّ الامامة زمام الدین و نظام المسلمین و صلاح الدنیا و عزّ المؤمنین؛ امامت و رهبری حقّ، زمام دین است و مایه نظام بخشیدن به مسلمانان و صلاح امور دنیوی و عزّت مؤمنین است.
◀️حقیقتاً چیزی که بتواند همۀ احتیاجات فردی، اجتماعی، مادی و معنوی کاروان بشریت را تأمین کند، تنها امامت است؛ درست همان گونه که شنا در استخر نیاز به مربّی و ناجی دارد و گذر از دریا نیاز به کشتی و ناخدا.
◀️خلاصه آن که در هر حرکت مادی یا معنوی، چند چیز مطرح است: راه و مسیر؛ وسیله و ابزار؛ هدف و مقصد و نهایتاً رهبر و راهنما.
◀️در این میان، نقش راهنما از همه مهم تر است، زیرا اگر او نباشد هم راه را گم میکنیم، هم هدف را و هم وسیلهها بی جهت به کار میافتد.
◀️ امام راهنمای جامعه در حرکت به سوی خداست. اولاً، عالم و آگاه به همۀ قوانین و خواستههای پروردگار و سنتهای الهی در هستی باشد؛ ثانیاً، عادل بوده و تحت تأثیر هواها و امیال نفسانی خویش قرار نگیرد تا بتواند در پیاده کردن احکام الهی موفق باشد.
◀️❓حال، سؤال این جاست که چگونه میتوان چنین شخصی را شناسایی و به حاکمیت دولت حق منصوب کرد؟
◀️بهترین شیوۀ تعیین رهبر و مقام مسئول در جوامع امروز انتخابات است، ولی شکّی نیست که انتخابات راه حل است، اما همه جا راه حق نیست.
◀️هیچ برهان و دلیل علمی و عقلی، لیاقت، صلاحیت و حقانیتِ شخص انتخاب شده را تأیید نمی کند، گرچه در مقام عمل، رأی اکثریت مورد نظر قرار میگیرد و بهترین راه حل است؛ علاوه بر آن که، این توجه به رأی اکثریت، تنها در مسائل اجتماعی است و در مسائل اعتقادی، رأی اکثریت هیچ ارزشی ندارد وگرنه باید پیامبران دست از دعوت خود برداشته و تابع رأی اکثریت که کافر یا مشرک بودند، میشدند.
◀️چنان که در سورۀ «انعام» میخوانیم:
"وَ إِنْ تُطِعْ أَکْثَرَ مَنْ فِی الْأَرْضِ یُضِلُّوکَ عَنْ سَبِیلِ اللَّهِ إِنْ یَتَّبِعُونَ إِلاَّ الظَّنَّ وَ إِنْ هُمْ إِلاَّ یَخْرُصُون"[انعام، آیه ۱۱۵] ؛ ای پیامبر! اگر از اکثر کسانی که روی زمین هستند اطاعت کنی، تو را از راه خدا گمراه میکنند، زیرا آنها تنها از گمان و حدس پیروی میکنند.
◀️بنابراین، در مسئلۀ بسیار حساس و اساسی امامت، که امری اعتقادی است، رأی و انتخاب مردم نقشی ندارد و تعیین آن به عهدۀ خداوند است.
◀️ البته بیعتِ مردم با امام، زمینه را برای اعمال حاکمیتِ امام فراهم میکند، نه آن که امام با رأی مردم امام میشود و با اعراض مردم از امامت ساقط میشود.
◀️راستی که انسان محدود با نداشتن علم غیب و اطلاع از آینده و باطن افراد، چگونه میتواند نظر صد در صد صحیحی دربارۀ شخصی داشته باشد؟! مگر انگیزه ها، حالات و عمل کرد انسانها با توجه به شرایط و موقعیتهای مختلف تغییر نمی کند؟ چگونه میتوان با یک سری شناختهای سطحی، سرنوشت رهبری امت را با انتخابات معین کرد؟ آری، انتخابات میتواند راه حل باشد، اما همه جا راه حق نیست.
◀️بنابراین، وقتی مشخص شد که مسئلۀ امامت از اساسی ترین مسائل اعتقادی و عامل هدایت و رشد جامعه است و جامعه نیاز به رهبر دارد، زیرا سقوط و یا رشد جامعه به رهبری آن بستگی دارد، باید بگوییم که تعیین امام تنها از طرف خداست، زیرا امام باید دارای شرایط و ویژگیهایی باشد که جز خدا کسی واقف به آنها نیست؛ از جمله آن که:
🔺امام باید تمام قوانین حاکم بر انسان و هستی را بداند.
🔺امام باید از نتیجۀ حتمی راهی که انتخاب میکند، آگاه باشد.
🔺امام باید در رهبری خود منافع خود را در نظر نگیرد و عوامل درونی و بیرونی محرّک او نباشد.
📚 #شرایط_ظهور از دیدگاه قرآن کریم
#استاد_ملایی
#امام_زمان (عج)
@montazeran60
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️چرا امام حسین علیه السلام با خانواده
به کربلا رفت ⁉️
استاد #عالی
@montazeran60
سلام می دهم و دل خوشم که فرمودید:
هر آنکه در دل خود یاد ماست زائر ماست🙏
السّلام علی الحسین ع💚
وعَلی علی ابن الحسین ع
وعلی اولاد الحسین ع💚
وعَلی اَصحاب الحسین ع
@montazeran60
⚫️امام صادق عليهالسلام:
بَكَتِ السَّماءُ عَلَى الحُسَينِ اَربَعِينَ يَوماً بِالدَّمِ
آسمان چهل روز بر حسين عليهالسلام خون گريه كرد!
📚مناقب آل ابىطالب ج۳ ص۲۱۲
•اربعین حسینی تسلیت باد•
@montazeran60
8.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_مهدوی
#اربعین_مهدوی
📽اربعین مانور ظهور👌
🎤استادشجاعی
💢 درس های اربعین
🔻 اربعین حسینی نه تنها جدا از نهضت عظیم کربلا نیست،بلکه مکمل و قوام دهنده ی عاشوراست.از عاشورا تا اربعین سرشار از حماسه و درس برای بشریت است،نمونه هایی از درس ها را مرور کنیم:
1⃣ نتیجه پایداری ومقاومت پیروزیست:
با وجود شکست ظاهری سپاه امام حسین(ع)،حضور میلیونی زائرین پیاده در مسیر کربلا اثبات میکند گرچه مقاومت در مقایسه با سازش هزینه بیشتری دارد،اما مقاومت👈#عزت و سازش👈#ذلت را به همراه دارد.
2⃣زنده نگه داشتن یاد شهدا:
زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست.حرکت عظیم اربعین زنده نگهداشتن نام بلند شهدای کربلاست.
3⃣عمل مخلصانه،عظمت پیدا می کند:
اربعین نشان می دهد اگر عملی خدایی و خالص باشد،خداوند به آن برکت می دهد.عمل خالصانه ۷۲ نفر، جهانی را شیدای خود ساخته است.
4⃣ روشنگری زمان و مکان ندارد:
حضرت زینب(س)به ما می آموزد که مصیبت،شکنجه،خستگی،زن بودن،تهدید جانی،کاخ یزید و...مانعی برای افشاگری باطل و تبیین حقیقت نمی باشد.
5⃣ تبدیل تهدید به فرصت:
انتقال حقیقت قیام حسینی و راه افتادن موجزیارت اربعین،نقشه شوم یزیدیان را ،چونان شمشیری بر فرق قاتلین کربلا فرود آورد.
7⃣حرکت در محور ولایت:
عقیله بنی هاشم پس از شهادت سیدالشهدا(ع)،گوش به فرمان امام سجاد(ع)، که امام زمان اوست دارد؛ که خود درس امام شناسی و ولایتمداری است.
✅ #اربعین ۶۱ هجری قمری،اولین رویش عاشوراست، که امروز با به راه انداختن بزرگترین تجمع بشری به درختی تناور و پرثمر تبدیل شده است.
✍#مصطفی_علیجانزاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬وای به حال کسی که...
@montazeran60
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری #استاد_شجاعی
▪️روز #اربعین، چه کربلا باشیم؛ چه در
راهپیمایی جاماندگان، چه هرجای دیگه؛ حیفه
که ندونیم باید چی از امام حسین بخوایم!
@montazeran60
دشت
گامهای جابر و عطیّه را
یکهزار و چارصد بهار
در بغل گرفته است
خاک، زیر پوستش
ردّ پای این دو را هنوز
مثلِ خون تازه حفظ کرده است
اوّلین مسافران اربعین هنوز هم
در کنارِ ما پیاده سیر میکنند
از عطیّه در خیال خود سؤال میکنم:
«جابرِ هزار و چارصد بهار پیش
مدفن غریب و بینشان دوست را
بی فروغ دیدهاش، چگونه یافت؟
با کدام سوی چشم
بیامان به سوی کربلا شتافت؟»
پاسخ عطیّه یک کلام بود:
«بوی تربت حسین»
📝 #سیدمهدی_موسوی