منتظران نهجالبلاغه ای(با علی تا مهدی )
#خاطرات_امیر_المومنین_علیه_السلام ✍🏻 بازنویسی تاریخ زندگی امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) به صورت دا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
#خاطرات_امیر_المومنین_علیه_السلام
✍🏻 بازنویسی تاریخ زندگی امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) به صورت داستانی از زبان ایشان
📃 قسمت صد و پنجاه و هشتم
🔸گناه من چیست، اگر ابوموسی گمراه شد؟!
[ در گفتوگوی دیگری با خوارج، از آنان پرسیدم: ]
🔻رهبر شما کیست؟
[ آنها ابنالکوّاء را معرفی کردند. از آنان پرسیدم: ]
چرا از حکومت ما خارج شدهاید؟
[ آنها دوباره همان حرفها و سؤالات را در مورد قبولی حَکمیت، تکرار کردند و من پاسخ سؤالاتشان را دادم.
سپس از ابنالکوُاء سؤال کردم: ]
🔻ای فرزند کوّاء، به من بگو ابوموسی چه هنگامی "حَکَم" نامیده شد؟ آیا هنگامی که انتخاب شد یا هنگامی که نظر خودش را بیان کرد و حکم صادر کرد؟
[ گفت: هنگامی که حکم صادر کرد. پرسیدم: ]
🔻پس قبول داری که وقتی او برای این کار انتخاب شد، فرد مسلمانی بود که تو امیدوار بودی طبق حکم قرآن نظر دهد؟
[ گفت: آری، چنین است. پرسیدم: ]
🔻پس انتخاب او و اعزامش برای این کار را نادرست و گمراهی نمیدانی، اگر هنگام انتخاب شرط عدالت را دارا بود؟!
[ آنها پاسخی نداشتند. پس پرسیدم: ]
🔻پس گناه من چیست، اگر ابوموسی گمراه شد؟! در آن زمان، من به حکمی که او صادر کرد، راضی نبودم و سخن او را نپذیرفتم.
[ آنها در مقابل سخنم درمانده شدند، سؤال دیگری مطرح کردند و گفتند: ما فهمیدیم که تو به این حَکمیت راضی نبودی؛ ولی چرا تردید به خود راه دادی و در معاهده نوشتی اگر حُکم کتاب خدا به نفع تو بود، من میپذیرم و از تو پیروی میکنم و اگر حُکم قرآن به نفع من بود، تو میپذیری و باید از من پیروی کنی؟ این سخن به معنای تردید تو در حقانیت خویش است و ابراز این تردید پس از ریختهشدن خونهای فراوان جای تأمل دارد! در پاسخشان گفتم: ]
🔻به این پرسش من پاسخ دهید آیا یقین شما به دین بیشتر است یا یقین رسول خدا صلیاللهعلیهوآله و مهاجران و انصار؟ آیا یقین من به حقانیت دین بیشتر است یا یقین معاویه و اهل شام؟
[ ابنالکوّاءگفت: رسول خدا صلیاللهعلیهوآله بیش از تو یقین داشت و اهل شام نیز بهتر از مشرکان قریش هستند و مهاجران و انصار هم برتر از ما بودند. گفتم:]
🔻وقتی خداوند به رسولش میفرماید:
{ قُلْ فَأْتُوا بِكِتَابٍ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ هُوَ أَهْدَىٰ مِنْهُمَا أَتَّبِعْهُ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ }
(بگو اگر راست میگویید [که تورات و قرآن از سوی خدا نیست]، کتابی هدایتبخشتر از این دو از نزد خدا بیاورید، تا من از آن پیروی کنم!)
آیا رسولخدا صلیاللهعلیهوآله در حقانیت قرآن تردید داشتند که چنین سخنی را با مشرکان در میان گذاشتند؟ یا اینگونه سخنگفتن برای رعایت انصاف است؟
[ ابنالکوّاء گفت: به خدای کعبه سوگند، که تو در این مناظره بر ما غالب شدی و به کاری که انجام دادی، آگاه تری! ]
📚منابع:
۱. قرآن کریم، سورهٔ قصص، آیهٔ۴۹
۲. المعیار والموازنة، ص۱۹۸
📗 علی علیه السلام از زبان علی علیه السلام
↩️ ادامه دارد...
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🔴 پرهیز از بخل ورزی
💠 امام علی علیه السلام در سر راه ، از كنار مزبله اى عبور مى كرد، فرمودند: اين همان است كه بخيلان به آن بخل مى ورزند. (و در روايت ديگرى نقل شد كه) اين چيزى است كه ديروز بر سر آن رقابت مى كرديد.
📒 #نهج_البلاغه ، حکمت ۱۹۵
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
شرح حکمت ۱۹۵.mp3
2.57M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت195
⭕️ پرهیز از بخل ورزی
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
✨ بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹 شرح #حکمت195
🔷 پرهیز از بخل ورزی
🔰 درود خدا بر امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند: (در سر راه از كنار مزبله اى عبور مى كرد.) اين همان است كه بخيلان به آن بخل مى ورزند (و در روايت ديگرى نقل شد كه) اين چيزى است كه ديروز بر سر آن رقابت مى كرديد.
🔻در حکمت ۱۹۵ میخوانیم مولا علی (علیه السلام): در سر راه از کنار زبالهدانی عبور می کردند فرمودند : "این همان چیزی است که بخیلان به آن بخل می ورزند."
در روایت دیگری نقل شده که حضرت فرمورد: این چیزی است که دیروز بر سر آن رقابت میکردید.
🔻 همانگونه که ملاحظه می فرمایید این حکمت از حکمتها و بیاناتی است که مولا درصددند باطل بی ارزش و پست و فریبنده دنیا را برای انسان مؤمن برملا کند تا انسان در دنیا باشد و از دنیا استفاده کند ولی با دنیا و گرفتار دنیا نباشد.
🔻در حکمت ۱۳۲ نهج البلاغه قبلاً خواندهاید که مولا علی (علیه السلام) در تعبیر زیبای دیگری این بی ارزشی دنیا را اینگونه بیان فرمود: خدا را فرشته ای است که هر روز بانک می زند : "بزایید برای مردن، فراهم آورید برای نابود شدن و بسازید برای ویران گشتن."
هیچ کس در دنیا متولد نمی شود مگر آنکه یک روز میمیرد، هیچ چیزی جمعآوری نمی شود مگر آنکه نابود خواهد شد و هیچ کاخ و ساختمانی ساخته نمی شود مگر آنکه روزی ویران می شود. مهم است که انسان مؤمن حواسش به فانی بودن دنیا و بی ارزش بودن این دنیا پی ببرد و حواسش جمع باشد. البته از همین دنیا باید با این حواس جمعی برای آخرت خود استفاده کند.
🔻 اگر عزیزان خواستند این نگاه در وجودشان نهادینه شود، کافیست خطبه ۱۱۱ نهجالبلاغه را با توجه بخوانند. مولا در این خطبه نکات بسیار دقیق و تلنگر های بسیار مؤثر دارند که من گوشه ای از آن را می خوانم: "همانا من شما را از دنیای حرام می ترسانم زیرا در کام شیرین و در دیده انسان سبز و رنگارنگ است، در شهوات و خواهش های نفسانی پوشیده شده و با نعمت های زودگذر دوستی می ورزد، با متاع اندک زیبا جلوه میکند و در لباس آرزوها خود را نشان میدهد و با زینت غرور خود را می آراید. شادی آن دوام ندارد و کسی از اندوه آن ایمن نیست. دنیا بسیار فریبنده و بسیار زیان رسانند است. دگرگون میشود و ناپایدار است. فناپذیر و مرگبار است و کشنده ای تبهکار. آنگاه که به دست آرزومندانش بیفتد و با خواهشهای آنان دمساز شود می نگرند که جز سرابی بیش نیست که خدای سبحان فرمود: "زندگی چون آبی است که از آسمان فرو فرستادیم و به وسیله آن گیاهان فراوان روید، پس خشک شده؛ باد آنها را پراکنده کرد و خدا بر همه چیز قادر و توانا است."
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
منتظران نهجالبلاغه ای(با علی تا مهدی )
💦تفسیر صوتی قرآن 💧سوره ی بقره 💧آیه ی ۱۴۲ 🌷حجتالاسلام قرائتی
002.Baqara\02.Baqara.143.mp3
2.49M
💦تفسیر صوتی قرآن
💧سوره ی بقره
💧آیه ی ۱۴۳
🌷حجتالاسلام قرائتی