╭❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╮
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹شرح #حکمت111 و #حکمت112
🔹 لازمه محبت اهل بیت(علیهم السلام)
🔰 وقتی در ماجرای صفین کار به خاطر نفوذی ها و ضعف بصیرت خودیها ، به حکمیت رسید و در حکمیت، ابوموسی اشعری فریب عمروعاص را خورد و ماجرا کاملاً به نفع معاویه تمام شد، امیرالمؤمنین و تعداد اندکی از یاران مخلص و با بصیرت ایشان ، به شدّت غصه دار بودند؛ یکی از آنها، سهل بن حنیف انصاری بود. سهل بن حنیف انصاری تا به کوفه و به منزل رسید، از این غصّه دق کرد و مُرد.
🔻وقتی خبر مرگ سهل بن حنیف را به امیرالمؤمنین (عليهالسلام) دادند، حضرت فرمودند: " اگر کوهی هم مرا دوست میداشت در این واقعه از هم فرو میریخت. "
🔻خوب، این یعنی اگر کسی نگاهش، قلبش، باورش، اعتقادش، دستگاه ارزشی اش با امامش، یکسان باشد، بار غصه ای که روی دل امامش میآید، روی دل او هم میآید. آن موقع چون او امام نیست، ظرفیتش زود پر میشود و نابود شد و از دنیا رفت و اذیت شد.
🔻نظیر همین نکته، در حکمت ١١٢ هست ؛ حضرت میفرمایند: " هر کس ما اهل بیت پیامبر را دوست بدارد، پس باید فقر را مانند لباس رویین بپذیرد. "
یعنی آماده باشد که دشمنان ما انواع سختی ها و فشارها و مضیقه ها را بر او بار بیاورند.
🔻حضرت در همان سقیفه و روزهای اول بعد از پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم)، به این واقعیت اشاره فرموده بودند ؛ وقتی در خطبه ٣ نهجالبلاغه - که معروف است به خطبه شقشقیه - مولا علی (علیهالسلام) اشاره میکنند به ماجرای سقیفه و میفرمایند: " وقتی نگاه کردم، دیدم جامعه به کجا دارد میرود، نشستم فکر کردم که آیا با دست خالی برای گرفتن حق به پا خیزم؟ یا در این محیط خفقان زا و تاریکی که بوجود آوردند صبر پیشه سازم؟ محیطی که پیران را فرسوده، جوانان را پیر و مردان با ایمان را تا قیامت و ملاقات پروردگار اندوهگین نگه میدارد." یعنی از همان موقع اشاره کرده بودند که دورانی شروع شد علیه ما اهل بیت که هر انسان مؤمنی زجر خواهد کشید.
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╰❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╯
🔰 #به_رسم_آیهها | عهد شهادت در راه خدا
👈 مروری بر آیات استفاده شده در بیانات حضرت آیتالله خامنهای در دیدار اعضای همایش بینالمللی حضرت حمزه. ۱۴۰۰/۱۱/۰۵
💻 @Khamenei_ir
🔰 #تحلیل_و_تبیین | قرآن به ایمان حضرت حمزه (ع) گواهی میدهد
👈🏻 نگاهی به مقاله بررسی فضائل حضرت حمزه(ع) در قرآن
📝 یادداشتی از خانم مدینه امانی، عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی بنتالهدی
🔹یکی از راههای شناخت افراد صدر اسلام، توجه به آیاتی است که درباره آنها نازل شده است. مضمون آیاتی که در مدح افراد یا مذمت آنها نازل شده است، بیانگر شخصیت و ویژگیهای آنهاست.
🔹حمزةبنعبدالمطلب ملقب به اسدالله، اسدالرسول و سیدالشهدا، فرزند رئیس مکه بود؛ مادرش هاله، دخترعموی آمنه، مادر رسول خدا بود؛ او برادر رضاعی پیامبر و رفیقی مهربان برای پیامبر بود؛ او حتی قبل از اسلام آوردن، به توهینهای ابولهب و مشرکان نسبت به پیامبر پاسخ میداد.
🔹حضرت حمزه در جنگ احد با دو شمشیر میجنگید؛ شهادت او در جنگ احد و مثلهشدن پیکرش بعد از شهادت به دست هند مصیبتی بزرگ برای پیامبر و مسلمانان بود و زنان انصار پیش از گریه بر کشتگان خود بر حمزه میگریستند؛ پیامبر اکرم در نماز بر پیکر او بهجای پنج تکبیر، هفتاد تکبیر گفت.
🔹 از ابنعباس نقل شده است که آیه دویست آلعمران (وَ اتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُون) در شأن مصطفى صلىاللَّهعلیهوآله و علی علیهالسلام و حمزه سیدالشهداء نازل شده است.
🔹رسول خدا صلیاللهعلیهوآله درباره آیه ۳۸ و ۳۹ سوره عبس فرمود چهرههاى خندان و دلهاى شاد متعلق به فرزندان عبدالمطلب است. من و على، حمزه، جعفر طیار، حسن، حسین و فاطمه در قیامت از قبرها برمىخیزیم، در حالى که چهرههاى ما مانند آفتاب نورانى است.
🔍 ادامه را بخوانید👇
https://farsi.khamenei.ir/others-note?id=49546
⭐️ در زمستان بهاران آمد
📝 «ماه رجب، ماه شعبان، یک آمادگاهی است برای اینکه انسان در ماه مبارک رمضان بتواند با آمادگی وارد شود.» ۲۵/۰۲/۱۳۹۲
حضرت آیتاللهخامنهای دو ماه #رجب و #شعبان را از فرصتهای معنوی برای رشد انسان میدانند و توصیههایی در این زمینه بیان کردهاند. «خط حزب الله» در این مطلب مهمترین توصیهها و پیشنهادات ایشان را مرور میکند.
👈🏻 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزب الله
ختم نهج البلاغه در ۱۹۲ روز (52).mp3
8.11M
🔈ختم گویای #نهج_البلاغه در ۱۹۲ روز.
🌺 طرح باعلی تامهدی (علیهما السلام)
🔷 سهم روز صد و هفتاد و هشتم : از خطبه ۴۲ تا خطبه ۳۹
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
🌹سهم #روز_صد_وهفتاد_وهشتم : خطبه ۴۲ تا ۳۹ #نهج_البلاغه
┄═❁✦❀•••🌿🌸🌿•••❀✦❁═┄
📜 #خطبه42 : ( پس از پایان جنـگ جمل در ۱۲ رجب سال ۳۶ هجری امام علیه السلام وارد کوفه شد، مردم به استقبال آمدند. آن حضرت وارد مسجد جامع شد، دو رکعت نماز خواند و سخنرانی طولانی ایراد فرمود که بخشی از آن این خطبه است.)
🔹پرهيز از آرزوهای طولانی و هواپرستی
♦️"ای مردم! همانا بر شما از دو چيز می ترسم: هواپرستی و آرزوهای طولانی. امّا پيروی از خواهش نفس، انسان را از حق باز می دارد و آرزوهای طولانی آخرت را از ياد می برد. آگاه باشيد! دنيا به سرعت پشت کرده و از آن جز باقيمانده اندکی از ظرف آبی که آن را خالی کرده باشند نمانده است. به هوش باشيد که آخرت به سوی ما می آيد. دنيا و آخرت هر يک فرزندانی دارند. بکوشيد از فرزندان آخرت باشيد، نه دنيا، زيرا در روز قيامت هر فرزندی به پدر و مادر خويش باز می گردد. امروز هنگام عمل است نه حسابرسی و فردا روز حسابرسی است نه عمل.
می گويم: «حذّاء» به معنای شتابان و «جذّاء» به معنای بريده از نيک و بد است، که برخی نقل کرده اند."
┄═❁✦❀•••🌿🌸🌿•••❀✦❁═┄
📜#خطبه41 ( پس از جنگ صفین در سال ۳۷ هجری در کوفه ایراد فرمود)
🔹پرهيز از حيله و نيرنگ
♦️ای مردم! وفا همراه راستی است، که سپری محکم تر و نگهدارنده تر از آن سراغ ندارم. آن کس که از بازگشت خود به قيامت آگاه باشد خيانت و نيرنگ ندارد. امّا امروز در محيط و زمانه ای زندگی می کنيم که بيشتر مردم حيله و نيرنگ را زيرکی می پندارند و افراد جاهل آنان را اهل تدبير می خوانند. چگونه فکر می کنند؟ خدا بکشد آنها را، چه بسا شخصی تمام پيش آمدهای آينده را می داند و راه های مکر و حيله را می شناسد، ولی امر و نهی پروردگار مانع اوست و با اينکه قدرت انجام آن را دارد آن را به روشنی رها می سازد، امّا آن کس که از گناه و مخالفت با دين پروا ندارد از فرصت ها برای نيرنگ بازی استفاده می کند.
┄═❁✦❀•••🌿🌸🌿•••❀✦❁═┄
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی