❤️ زیبا تــرین پاسخ ها
🔴 مردی نزد امیرالمومنین (علیه السلام) آمده و گفت:
از هفتاد فرسنگ دور به اینجا آمده ام
تا هفت سوال از شما بپرسم:
➊چه چیز از آسمان عظیم تر است؟
➋چه چیز از زمین پهناورتر است؟
➌چه چیز از کودک یتیم ناتوان تر است؟
➍چه چیز از آتش داغ تر است؟
➎چه چیز از زمهریر سردتر است؟
➏چه چیز از دریا بی نیازتر است؟
➐چه چیز از سنگ سخت تر است؟
✍حضرت علـی (علیه السلام) فرمودند:
①تهمت به ناحق از آسمان عظیم ترست.
②حق از زمین وسیع تر است.
③سخن چینی شخص نمام از کودک یتیم
ضعیف تر است.
④آز و طمع از آتش داغ تر است.
⑤حاجت بردن به نزد بخیل از زمهریر سردتر است.
⑥بدن شخص با قناعت از دریا بی نیازتر است.
⑦قلب کافر از سنگ سخت تر است.
📚جامع الاخبار، فصل۵، فضائل امیرالمومنین (علیه السلام )
🍀🍃🍀🍃🍀🍃🍀🍃🍀🍃🍀
سزای آزار همسر...
🔴🔷 پیامبر اعظم (صلی الله علیه و اله):
✍ هر گاه زنی همسرش را بیازارد، خداوند نه نماز آن زن را قبول کند و نه کار نیکش را، هر چند همه عمر روزه بگیرد تا زمانی که به شوهرش کمک کند و او را خشنود سازد.
👌 مرد نیز اگر زن خود را بیازارد و به او ستم کند، همین گناه و عذاب را دارد.
#اخلاق #همسر
📚 میزان الحکمه، مام صادق (علیه السلام):
✍ ملعون است، ملعون است آن زنی که شوهر خود را بیازارد و غمگینش کند.
👌و خوشبخت است، خوشبخت آن زنی که شوهر خود را احترام نهد و آزارش ندهد و در همه حال از وی فرمان برد.
#اخلاق #همسر
📚 میزان الحکمه، ج۵، ح۸۰۸۵
🍀🍃🍀🍃🍀🍃🍀🍃🍀🍃🍀
#روی_سخنم با #خانمهاست🦋
👈 #شوهرتان را تکراری صدا نزنید
🔸حتما شنیده اید که مردها تنوع را دوست دارند. خب چرا شما این کار را برایشان انجام ندهید؟
اورا با لقب های جدید و قشنگ صدا بزنید. شاید برای بار اول و دوم تعجب کند اما بعد برایش دلنشین خواهد شد.
👌عزیزم، عشقم، نفسم، مهربونم، تکیه گاهم، آرامشم و ...
خلاق باشید و خجالت نکشید.
👈یاد بگیریم #عشق را به زبان بیاوریم
💑 آقایـون شیفتـه ی زنانی هسـتند که مهـربان بوده و از آنها حرف شنوی دارند
🔸آقایان در مرحله اول دوست دارند همسری باایمان، پاکدامن، باحیا و نجیب داشته باشند. همسر ایدهآل بیشتر آقایان زنی است که جمال و زیبایی مورد نظر آنها را داشته و کم مهریه باشد.
🔸معمولا مردان زنی را دوست دارند که مهربانخو باشد. به طوری که همه دوستش داشته باشند و در مقابل همسر، فروتن و متواضع باشد و در مقابل او آراسته و زیبا باشد.
🔸همسر ایدهآل مردان کسی است که موقر باشد و از همسرش حرف شنوی داشته باشد. کارها را آسان بگیرد و طبع ملایم و نرم داشته باشد. حافظ احترام و حیثیت شوهر باشد و عیبهای شوهرش را در زمان غیبت او بپوشاند.
#همسرداری
ثواب یاری دادن به همسر
امیرالمومنین علیه السلام میفرماید: رسول خدا (علیه و علی آله السلام) بر ما وارد شد، در حالی كه فاطمه زهرا (سلام الله علیها) کنار ديگ غذا نشسته بودند و من عدس پاک می كردم.
✨حضرت فرمود: يا ابا الحسن! عرض كردم لبيک يا رسول الله! فرمود: از من بشنو و من نمی گويم مگر از طرف پروردگارم. مردی نيست كه در خانه به همسرش كمک كند مگر آنكه برای او عبادت يكسال كه روزها روزه باشد و شبها به عبادت ايستاده باشد نوشته شود و خداوند آنچه را به صابرين عطا كرده به او عطا كند. يا علی، يك ساعت خدمت در خانه بهتر است از عيادت بیماران و پوشاندن برهنگان و سیر کردن گرسنگان و...
🌹يا علی، كسی كه از خدمت خانواده كراهت نداشته باشد، کارش كفاره گناهان باشد و غضب خدا را فرو کاهد و حسنات و درجاتش را زياد كند يا علی، خدمت نكند خانواده را مگر مردان صديق يا شهيد يا مردي كه خداوند خير و دنيا و آخرت او را خواسته باشد.
📚بحار الأنوار، ج103، ص132
.:
💠⚜💠⚜💠⚜💠⚜💠⚜💠⚜💠⚜💠
🔮 برای حل مشکلات در زندگی زناشویی به نکات زیر توجه کنید:
🔶انتخاب زمان مناسب برای حل اختلاف
بهتر است اختلافات و مشکلات زناشویی در زمانی نزدیک به زمانی که مشکل پیش آمده حل شود. به تعویق انداختن حل اختلافات باعث کهنه شدن، کینهورزی، دلخوری و... میشود. بهتر است زمانی که مشکلی پیش میآید (نه دقیقا در همان لحظه) نزدیکترین زمان مناسب را پیدا کرده و راجع به مشکلتان و رفع کدورت اقدام کنید. البته افراط نکنید و اگر همسرتان آمادگی لازم را ندارد با اصرار او را به صحبت وادار نکنید. مسلما در همان لحظه و در اوج عصبانیت و از سوی دیگر مدت طولانی بعد از بروز مشکل، زمان مناسبی برای صحبت و حل اختلافات نیست. بین این دو، زمان مطلوبی که هر دو آمادگی دارید را انتخاب کرده و صحبت کنید.
🔶حاشیه ها را فراموش کنید.
بعد از اینکه زمان مناسب را انتخاب کردید باید بتوانید موضوع اختلاف را صریحا مشخص کنید. زن و شوهرهای زیادی را میبینیم که در صحبتها از موضوع اصلی دور شده و وارد حواشی زیادی میشوند، در آخر هم نتیجه موردنیاز را کسب نمیکنند. بهتر است یک یا حداکثر دو موضوع را برای یک جلسه انتخاب کرده و فقط راجع به همانها صحبت کنید. در این صورت کمتر به حواشی پرداخته و مشکل اصلی برایتان مشخص میشود.
🔶برچسب نزنید.
از بهکار بردن عباراتی مثل: «تو همیشه همینطور هستی»، «تو هیچوقت توجه نمیکنی»، «تو هر وقت میخواهی کاری انجام دهی همینطور میشود» و بهطور کلی جملاتی که مطلق هستند، پرهیز کنید. این جملات جز برچسب زدن به همسرتان و متهم کردن او نتیجه دیگری دربر ندارند. چنین جملاتی همسرتان را در این موقعیت قرار میدهد که همیشه عملکرد بدی داشته که حتما اینطور نیست.
هرکسی هم عملکرد خوب و هم عملکرد نامطلوب دارد و این برچسب زدنها حتی اگر اعتقاد قلبیتان نباشد، تاثیر مخرب خود را برجا خواهد گذاشت. سعی کنید انتقادات خود را فقط به همان موضوع معطوف کنید. اگر همسرتان کاری را که به او سپردهاید بهخوبی انجام نداده، میتوانید از عملکرد او در همان موقعیت انتقاد کنید و مثلا بگویید: «اکثر مواقع بهخوبی از عهده کارها برمیآیی اما این بار آنطور که باید عملکرد مطلوبی نداشتی.»
🔶گذشته در گذشته بماند.
از پرداختن به موضوعات و اشتباهات گذشته همسرتان به شدت بپرهیزید. گذشته مربوط به گذشته است و نباید به موضوع الانتان کشیده شود. بهعلاوه اگر هر مشکلی را در زمان مناسب حل کنید، دیگر چیزی از گذشته باقی نمیماند که دوباره مرور کنید. سعی کنید اشتباهات گذشته را فراموش کرده و روی مشکل فعلیتان تمرکز کنید. مرور گذشتهها و اتفاقات آن فقط انرژیتان را میگیرد و نمیتوانید کاری برای بهبود آن انجام دهید. از سرزنش اشتباهات همسرتان به شدت بپرهیزید. هیچ چیز بیش از این نمیتواند روان او را آزار دهد که دائم از سمت شما که همسرش هستید مورد سرزنش قرار گیرد. بپذیرید او هم مثل همه انسانهای دیگر ممکن است خطا کند و این طبیعی است؛ جبران اشتباه و کمک به بهبود آن مهم است.
🔶فرمول نقد کردن را یاد بگیرید.
باید بدانید انتقاد کردن با حمله یا متهم کردن کاملا متفاوت هستند؛ انتقاد کردن با هدف بهبود عملکرد و رابطه انجام میشود اما متهم کردن فقط انداختن همه تقصیرات به گردن فرد مقابل است. اگر قصد متهم کردن همسرتان را دارید که باید بگوییم تیشه به دست گرفته و به جان ریشه رابطهتان افتادهاید. اما اگر قصدتان این است که همسرتان رفتار خود را اصلاح کند و اختلافهایتان حل شود، شیوه صحیح انتقاد کردن را بیاموزید. لحن دوستانه برای انتقاد کردن اولین اصل اساسی است. بهعلاوه ابتدای جملات انتقادی خود از جملات مثبت و ویژگیهای خوب او استفاده کنید. انتقاد را زمانی مطرح کنید که او عصبانی نیست؛ همچنین لازم نیست بر انتقاد خود تاکید داشته باشید و آن را به او تحکیم کنید. شما فقط انتقاد خود را مطرح کنید، پذیرفتن یا نپذیرفتنش را به همسرتان بسپارید.
———⃟💛⃟🌻⃟💛⃟———