سلام امام زمانم✋🌸
دلتنگم و با هیچ کسم میل سخن نیست
کس در همه آفاق به دلتنگی من نیست...
دلتنگ توام یابنالحسن
میدانم توهم دلتنگ مایی
اما تو همهے مارا میبینی!
نمیشود من هم فقط تورا ببینم...؟
چشمانم فقط براے دیدن روی شماست که نور دارند... مخواه که این نور اندک، بدون دیدن رویت خاموش شود..
🌷اللهمعجللولیکالفرج🌷
🔲◾️▪️امروز ۱۵ شوال /شهادت حضرت عبدالعظيم عليه السلام
♦️ حضرت ابوالقاسم عبدالعظيم حسنى فرزند عبدالله بن على بن حسن بن زيد بن حسن بن على بن ابى طالب عليهم السلام در سال 252 يا 255 ه به شهادت رسیده اند.
📚 مستدرك سفينه البحار: ج ٦، ص ٦٦
♦️ايشان از مشاهير علما و از ثقات و فضلاى محدثين است كه در زهد و ورع زبانزد خاص و عام بوده و از امام جواد و امام هادى عليهم السلام روايت نقل كرده است.
📚 سيل الرشاد الى اصحاب الامام الجواد عليه السلام: ص ١٥٧
♦️كتاب خطب اميرالمؤمنين عليه السلام و كتاب اليوم و الليلة از آثار آن بزرگوار است.
📚 سيل الرشاد الى اصحاب الامام الجواد عليه السلام: ص ١٥٧
♦️ جلالت و عظمت شأن آن بزرگوار از عرضه عقايدش خدمت امام زمانش حضرت هادى عليه السلام و تأييد آن حضرت درباره آنها به وضوح پيداست.
♦️ ايشان به طور ناشناس وارد رى شد و از ترس بنى عباس در ساربانان در خانه يكى از شيعيان زندگى مى كرد.
📚 سيل الرشاد الى اصحاب الامام الجواد عليه السلام: ص ١٥٧
♦️تا هنگام وفات كسى متوجه نشد آن بزرگوار كيست، تا اينكه بعد از وفات خواستند آن بزرگوار را غسل دهند نوشته اى در لباس او يافتند كه نسب شريف خود را در آن نوشته بود. مرقد مطهرش در شهر رى مشهور است.
♦️ پدر آن حضرت عبدالله مشهور به "عبدالله قافه" است. "قافه" نام مكانى بود كه جناب عبدالله از طرف پدر بزرگش جناب حسن بن زيد حاكم آنجا بود.
♦️همسر حضرت عبدالعظيم، خديجه دختر قاسم بن حسن بن زيد بن حسن بن على بن ابى طالب عليهم السلام است.
📚 رياحين الشريعه: ج ٤، ص ١٩٧
♦️ بعضى امامزاده قاسم شمال تهران را پدر خديجه همسر حضرت عبد العظيم مى دانند.
📚 رياحين الشريعه: ج ٤، ص ١٩٧، ج ٥، ص ١٠٦
♦️ دختر آن حضرت سلمى است كه حضرت عبدالعظيم عليه السلام او را به عقد محمد بن ابراهيم بن ابراهيم بن حسن بن زيد بن حسن بن على بن ابى طالب عليهم السلام در آورده و ثمره اين ازدواج سه پسر به نام هاى عبدالله و حسن و احمد بود.
📚 رياحين الشريعه: ج ٤، ص ٣٣٢
🌹حضرت عبدالعظيم از نوادگان حضرت امام حسن(ع) مي باشد و از اصحاب امام جواد و امام هادي (ع) بود و عقايد خود را بر امام هادي (ع) عرضه داشت و امام او را تأييد كرد. مناسب است ما اين روايت را نقل كنيم.
🌹شيخ صدوق (ره) و غير ايشان از جناب عبدالعظيم روايت كرده اند كه فرمود: بر آقاي خودم، حضرت امام هادي (ع) وارد شدم. چون مرا ديد فرمود: مرحبا به تو اي ابوالقاسم! تو وليّ ما هستي. عرض كردم : اي فرزند رسول خدا! مي خواهم دين خود را بر شما عرضه كنم. اگر مورد پسند شما است تأييد بفرماييد و اگر ناپسنداست راهنماييم كنيد.
🌹من عقيده دارم خدا، واحد و يگانه است و مثل و مانندي ندارد و جسم و صورت و عرض و جوهر نيست، بلكه پديدآورنده اجسام و صورتهاست. پروردگار و مالك هر چيزي است. او مالك و صاحب هر چيزي است.
🌹عقيده دارم محمد(ص) پيامبر و رسول و آخرين آنان است و بعد از او پيامبري نخواهد بود و تا روز قيامت دين آن حضرت اسلام خواهد بود و شريعت ديگري نخواهد بود.
🌹عقيده دارم امام و خليفه و وليّ امر بعد از پيامبر(ص) اميرالمؤمنين (ع) و بعد از آن حسن (ع) و بعد حسين (ع) و علي بن الحسين و بعد محمد بن علي و سپس جعفر بن محمد و بعد موسي بن جعفر و بعد علي بن موسي و سپس محمد بن علي است و بعد شما را امام مي دانم.
🌹حضرت فرمود: بعد از من پسرم حسن و بعد از او مهدي (ع) خواهد بود كه كسي او را نمي بيند و از نظرها غائب خواهد بود و زمين را پر از عدل و داد خواهد كرد پس از اين كه پر از ظلم و جور شده باشد.
🌹گفتم : عقيده دارم دوست ايشان دوست خداست و دشمن ايشان دشمن خدااست و اطاعت ايشان واجب ومعصيت اينان معصيت خدا است.
🌹عقيده دارم معراج و سؤال در قبر و بهشت و جهنم و صراط و ميزان حق است و قيامت خواهد آمد و همه زنده خواهيم شد.
🌹پس امام هادي (ع) فرمود: اي ابوالقاسم! به خدا اين است دين پسنديده ثابت. بر همين اعتقاد بمان. خداوند تو را براين اعتقاد محافظت كند.
📚منتهي الآمال، ج ۲ ص ۳۹۲.
🌹متأثرم چرا حرم نرفتهام
♦️در ایامی که امام در مدرسه علوی اقامت داشتند یک شب _ ساعت ده مورخ 19 بهمن 57 به طور ناشناس با ایشان و مرحوم شهید عراقی به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع) رفتیم. البته قبلاً به مسؤولین حرم گفته شده بود حرم را خلوت کنند. اما آنها نمیدانستند قضیه چیست؛ لذا تا مردم خبردار شدند امام زیارتشان را کرده بودند. امام در دو سه روز اولی که از پاریس تشریف آورده بودند فرموده بودند: «من متأثرم که در این چند روز که به ایران آمده ام هنوز به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع) موفق نشدهام».
📚پا به پای آفتاب - ج6 - ص 77
🌹 ابعاد شخصیتی حضرت عبدالعظیم حسنی
♦️ امام خامنه ای :شخصیّت جناب عبدالعظیم هم شخصیت علمی بوده، هم شخصیت جهادی بوده و هم ابتکاراتی داشته است. مرحوم «شیخ نجاشی» میگوید: «ایشان خطب امیرالمؤمنین را جمع آوری کرد.» با این حساب، ایشان در حدود صد و هفتاد سال قبل از تألیف نهج البلاغه، خطب امیرالمؤمنین را جمع آوری کرده است؛ این کارِ خیلی مهمّی است. هیچ بعید نیست که سیّدرضی رضوان اللَّه علیه از نوشته ی ایشان استفاده کرده باشد.
♦️ از سوی دیگر ایشان به دلیل شخصیت جهادی خود، با حال اختفاء و فرار به ری آمده است. شیخ نجاشی میگوید: «حارباً من السّلطان»؛ ایشان از دست خلیفه ی عبّاسی از عراق و حجاز گریخت و به ری آمد؛ چون ری مرکز و محل تجمّع شیعیان بود. هم در مدینه و هم در عراق، همه ی اینها مجبور نبودند از دست خلیفه بگریزند. این، مبارز بودن ایشان را نشان میدهد. مشخّص میشود ایشان اهل نشر معارف امامت بوده؛ بخصوص در دوران حضرت جواد و حضرت هادی علیهماالسّلام که ایشان حداقل راوی این دو امام است. دوران عجیبی بوده است؛ دوران اختناق شدید نسبت به ائمّه و درعین حال دوران نشاط عجیب شیعه در سراسر دنیای اسلام... معلوم میشود در آن دوران، این بزرگوار شخصیت مهم و فعّالی بوده که مورد توجّه خلیفه قرار گرفته و تحت تعقیب بوده و به ری گریخته است.
♦️بنابراین هم شخصیت جهادی است، هم شخصیت علمی است و هم محدّث است و حداقل از امام جواد و امام هادی علیهماالسّلام روایت نقل کرده است.
📚بیانات در دیدار اعضای برگزارکننده ی کنگره ی حضرت عبدالعظیم الحسنی و بیانات در صحن حرم 1382/3/12 و 1373/8/5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مولای من 💝
🍃🌸اردیبهشت
🍃💓با شما بهشت است
أللَّھُمَ عـجِـلْ لِوَلیِڪْ ألْفَرَج
🏴 به مناسبت سالروز شهادت ، حضرت حمزه سیدالشهدا (ع) ، عموی عظیم الشأن پیامبر اسلام (ص)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔴 مزار شهدای احد
🔹۱- کوه احد ، شش کیلومتری شمال مسجد النبی(ص) قرار دارد و در دامنه جنوبی آن ، محل وقوع جنگ احد می باشد.
🔹۲- مشرکین مکه پس از شکست در جنگ بدر در سال دوم هجری ، ماه شوال سال سوم هجری ، با لشگر سه هزار نفری به قصد انتقام به سوی مدینه حرکت نمودند.
🔹۳- پیامبر (ص) پس از اطلاع از اقدام مشرکین، پانزدهم ماه شوال ،با لشگر هزار نفری مسلمانان در دامنه جنوبی کوه احد استقرار یافتند تا اینکه ؛ کفار مکه به احد رسیدند و در برابر آن ها صف آرایی کردند.
🔹۴- در ابتدای جنگ ، امیرالمؤمنین (ع) در مبارزه تن به تن ، طلحه را به هلاکت رساندند و سپس مبارزه جمعی دو سپاه شروع شد و با حمله برق آسای لشگر اسلام ، کفار بسوی مکه فرار کردند.
🔹۵- گرچه پیامبر (ص) قبل از جنگ ، عبدالله بن جبیر را با پنجاه تیرانداز بر روی کوه عینین مستقر ساختند تا از حمله احتمالی کفار از پشت جلوگیری کنند اما ؛ به دلیل نافرمانی تعدادی از تیراندازان به بهانه جمع آوری غنائم ، خالد بن ولید با دویست سوار از پشت این کوه حمله کردند و پس از شهادت عبدالله بن جبیر و همراهان او ، تعدادی دیگر از مسلمانان را به شهادت رساندند.
جنگ احد ، به دلیل نافرمانی از دستورات پیامبر (ص) ، پس از پیروزی قاطع مسلمانان ، با شکست آنان به پایان رسید.
🔹۶- در جنگ احد ، ۲۲ نفر از کفار به هلاکت رسیدند و ۷۰ نفر از مسلمانان به شهادت رسیدند که ؛ در بین آن ها حضرت حمزه (ع) عموی پیامبر (ص) و عبدالله بن جحش ، پسر عمه پیامبر (ص) قرار داشتند.
🔹پیکر مطهر شهدای احد ، به دستور پیامبر (ص) در میدان جنگ احد ، به خاک سپرده شدند.
📗 سیرة النبویه ابن هشام
ج ۳ ص۶۴
🔴 مکان شهادت حضرت حمزه (ع)
🔹۱- حضرت حمزه (ع) ، عموی گرامی پیامبر (ص) ، از ابتدای اسلام در مکه بازوی توانمند و پشتیبان قدرتمند پیامبر (ص) ، در برابر مشرکین بود
🔹۲- همراه پیامبر (ص) به مدینه هجرت نمود و پس از تشکیل حکومت اسلامی در مدینه ، با شجاعت و دلاوری خود ، به عنوان پرچمدار لشگر اسلام در جنگ های مختلف ، نقش بسیار مهمی ایفا نمود.
🔹۳- پانزدهم شوال سال سوم هجری ، در سن ۵۹ سالگی ، در حالی که روزه دار بود ، به عنوان سردار لشگر اسلام در جنگ احد ، با رشادت فراوان در دفاع از رسول خدا (ص) جنگید و با ضربه نیزه وحشی ، به شهادت رسید.
🔹۴- پس از پایان جنگ ، هند همسر ابوسفیان ، بر پیکر مطهر حمزه حاضر شد و دستور داد گوش و بینی آن حضرت را بریدند و پس از شکافتن سینه ، جگر آن حضرت را به دندان کشید.
🔹۵- پس از دور شدن مشرکین از میدان جنگ ، پیامبر (ص) و مسلمانان کنار بدن مطهر حمزه (ع) حاضر شدند و بسیار گریستند. سپس پیامبر (ص) بر بدن حمزه نماز خواندند و هر ۷۰ شهید احد را ، یک به یک ، کنار بدن حمزه گذاشتند و پیامبر (ص) بر دو بدن نیز ؛ یک نماز خواندند .
🔹بدین ترتیب ، حمزه (ع) تنها کسی است که بر پیکر مطهرش ، هفتاد مرتبه نماز خوانده شده است.
📗 المغازی للواقدی ج ۱ ص ۲۱۱
🔹۶- پیامبر (ص) ، امیرالمومنین (ع) و حضرت فاطمه (س) ، بسیار به زیارت حضرت حمزه (ع) و شهدای احد می آمدند و پس از رحلت پیامبر (ص) نیز حضرت فاطمه (س) هر هفته به زیارت حمزه (ع) می آمدند و می گریستند.
📗 المغازی للواقدی ج ۱ ص ۳۱۰
🔹۷- امام صادق (ع) حضور و عبادت در احد و زیارت شهدای احد را ، توصیه فرمودند.
📗 وسائل الشیعه ج ۱۴ ص۳۵۳
🔹۸- نزدیک مزار شهدای احد ، مسجدی قرار دارد که ؛ مکان شهادت حضرت حمزه (ع) می باشد
📗 تاریخ المدینة المنورة -
ابن شبه ج ۱ ص۱۲۵
🏴🏴 ۱۵ شوال ، سالروز شهادت حضرت حمزه سید الشهدا (ع) تسلیت باد.