💠 عدم توانایی نسبت به روزه قضا
💬 سؤال:
چند سال روزه قضا بر عهده دارم، که توان ادای قضای آنها را ندارم، تکلیف چیست؟
✅ پاسخ:
به هر حال قضای روزهها ساقط نمیشود و با فرض عدم توانایی از انجام آن تا پایان عمر، باید وصیت کنید تا برای شما انجام دهند؛ مگر اینکه بدانید ولیّ شما (پسر بزرگتان) آنها را قضا میکند. علاوه بر آن، اگر تأخیر قضای روزه ماه رمضان تا اولین ماه رمضان بعدی بر اثر سهل انگاری و بدون عذر شرعی باشد، کفاره تأخیر نیز واجب است و کفّاره تأخیر عبارت است از دادن یک مدّ طعام (تقریباً ۷۵۰ گرم گندم یا نان یا برنج و مانند آن) به فقیر.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای
📚 #احکام_دین
D1737038T15269494(Web).mp3
10.13M
🎙حجت الاسلام ماندگاری
▪️سه نکته از زندگی پرخیر و برکت #حضرت_خدیجه سلام الله علیها
#امام_زمان
#حضرت_خدیجه
#ماه_رمضان
2024_03_21_14_10_57_1.mp3
48.26M
🎙سخنرانی سلسله مباحث رشد معنوی - به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲
🗞با عنوان : شرح و تفسیر کوتاه بر دعاهای روز ماه مبارک رمضان
📣 شرح و تفسیر دعای روز نهم و دهم ماه رمضان و همچنین بیان فضائل حضرت خدیجه سلام الله علیها در روز وفات آن حضرت.
📖 جلسه : یازدهم
۱۴۰۳/۱/۱ 🗓
👤استاد ؛ شب نگار
🌸⃟🌼჻ᭂ࿐✰🌸🌼
#کانال_منتظران_واقعی_ظهور_امام_عصر_عج
@montazeranzohooremamasr
#تلنگر
با کی بشینم بلند شم ‼️
🔸با آدمایی معاشرت کن که عادت هایی دارن که دوست داری خودت داشته باشی 👌🏻
معمولا مجاورت و مشابهت میاره❗
🔴 ای انسان تکبروغرورت برای چیست
نخست «نطفه» بىارزشى بودید، چیزى نگذشت که شما را به صورت «علقه» و از آن پس به صورت «مضغه» در آورد، سپس شکل و اندام انسانى به شما داد، بعد لباس حیات در اندام شما پوشانید، و به شما روح و حس و حرکت داد، همین گونه مراحل مختلف جنینى را یکى پس از دیگرى پشت سر نهادید، تا به صورت انسانى کامل از مادر متولد شدید، باز اطوار حیات و اشکال مختلف زندگى ادامه یافت، شما همیشه تحت ربوبیت او قرار دارید، و دائماً نو مى شوید، و آفرینش جدیدى مى یابید، چگونه در برابر آستان با عظمت خالق خود سر تعظیم فرود نمىآورید؟
قَالَ قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ علیه السلام:
«عَجِبْتُ لِابْنِ آدَمَ أَوَّلُهُ نُطْفَةٌ وَ آخِرُهُ جِيفَةٌ وَ هُوَ قَائِمٌ بَيْنَهُمَا وِعَاءً لِلْغَائِطِ ثُمَّ يَتَكَبَّر»
از فرزند آدم در شگفتم، ابتدايش نطفه و پايانش مردارى بدبو، و بين ابتدا و پايانش ظرف نجاست است، آنگاه تكبر مى ورزد!
📚 وسائل الشيعة/ج1/ص ۳۳۴
✨🍃🍂🌺🍃
🍃🍂🌺🍃
🍂🌺🍃
🌺🍃
🍃
╭┅┈┈┈┈ 𑁍◃┈┈╼┅╮
جلسه : دوازدهم
╰┅╾┈┈ 𑁍◃┈┈┈┈┅╯
🔳 شرح دعای روز دوازهم ماه مبارک رمضان
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
▪️در دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان چنین می خوانیم :
✅ اللهمّ زَیّنّی فیهِ بالسّتْرِ والعَفافِ واسْتُرنی فیهِ بِلباسِ القُنوعِ والکَفافِ واحْمِلنی فیهِ علی العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّی فیهِ من کلِّ ما أخافُ بِعِصْمَتِکَ یا عِصْمَةَ الخائِفین.
▫️در دعای روز دوازدهم، چهار ویژگی ارزشمند را وجود مقدس پیامبر از خداوند تقاضا میکند :
🔹اول : اللهمّ زَیّنّی فیهِ بالسّتْرِ والعَفافِ : پروردگارا! ما را امروز آراسته کن و بپوشان بر ما جامهی عفت ورزیدن را و پوشانده بودن از گناه را. خطاهایی که کردیم دیگران متوجه نشوند کاستیهای ما را. و توفیق عفاف و عفت ورزی را به ما مرحمت کن.
▫️دوم : واسْتُرنی فیهِ بِلباسِ القُنوعِ والکَفافِ : پرودگارا! به ما لباس قناعت و قانع زیستن را عنایت کن. و کفاف و به اندازهی نیاز تحصیل کردن را از دنیا به ما عنایت کن.
(56)🌙@montazeranzohooremamasr
•┈••✾🍃🌼🌺🌼🍃✾••┈•
🌻🌿🌺🍃
🌿💐
🌺
🍃
🔹سوم : واحْمِلنی فیهِ علی العَدْلِ والإنْصافِ : پرودگارا در این روز، ما را به عدل و انصاف وادار کن. مسیر زندگی ما، مسیر رعایت عدالت بشود، با دیگران با عدل برخورد کنیم، با انصاف برخورد کنیم.
▫️انصاف : یعنی آن چه برای خود میپسندید برای دیگران هم بپسندیم و تراز نگاه ما با دیگران، تراز الهی قرار بگیرد.
▪️چهارمین تقاضا: وامِنّی فیهِ من کلِّ ما أخافُ : خدایا! ما را ایمن بدار و در امنیت قرار بده، از هر چه که ما از آن میترسیم. چه از شیاطین جن و چه از شیاطین انس.
▫️گاهی اوقات ما یک دغدغه هایی داریم و یک اضطراب هایی داریم، وحشت میکنیم از اینکه شیطان ما را فریبد، یا شیطان صفتان ما را دور بزنند، یا بعضیها بخواهند بر علیه ما اقدامی بکنند،
▪️میگوییم پرودگارا! ما را در امان خودت قرار بده، از هرچه ما از آن میترسیم و خوف داریم. بِعِصْمَتِکَ یا عِصْمَةَ الخائِفین. بحق عصمتت و پاکی ات ای عصمت بیم داران و خائفین.
🔸در این چهارنکتهی که در این روز عزیز ما از محضر پرودگار مهربان در کلام رسول خدا تقاضا میکنیم :
(57)🌙@montazeranzohooremamasr
🍃
🌺
🌿💐
🌻🌿🌺🍃
🌻🌿🌺🍃
🌿💐
🌺
🍃
▫️یکی بحث عفت هست : که پیامبر اکرم (ص) می فرماید : لباس عفت ورزی را خدا بر ما بپوشان. اساسا امیرالمؤمنین(ع) میفرماید : عَلَى قَدْرِ اَلْعِفَّةِ تَكُونُ اَلْقَنَاعَةُ.(غررالحکم و درر الکلم، ج ۱، ص ۴۵۱) مردم به همان اندازه که عفت دارند قانع هستند.
🔹چون در فراز بعد هم پیامبر عرض میکند که قناعت را به ما بده، یک ارتباط تلازمی بین عفت و قناعت وجود دارد. آدم های قانع آدم های عفیفی هستند.
▫️آدم های حریص آدم های بی عفتی می شوند. کسی که حرص دنیا دارد دروغ هم می گوید، ظلم هم میکند، اجحاف هم میکند، زیاده خواهی را طلب میکند،
▪️لذا آن چه که میتواند ما را سالم نگهدارد، قانع بودن به آن چیزی هست که خدا به ما داده است. البته معنای قناعت این نیست که ما کار نکنیم، تلاش نکنیم.
▫️خدا به حضرت موسی فرمود: موسی! به بندگان من بگو، همان گونه که من عبادت آینده را جلو جلو از شما نخواستم، شما نیز رزق و روزی آینده را جلو جلو از من مطالبه نکنید. این میشود قناعت.
🔸یعنی ما امروزمان را خوب کار کنیم، فردا، چو فردا آید فکر فردا کنیم. لذا حرص با بی عفتی عجین است، قناعت با عفت عجین است.
(58)🌙@montazeranzohooremamasr
🍃
🌺
🌿💐
🌻🌿🌺🍃
🌻🌿🌺🍃
🌿💐
🌺
🍃
▫️دوم : کفاف است : یکی از چیزهایی که پیامبر خواستند و من در یک داستان گذرا تکمیل کنم، کفاف است.
🔺از خدا بخواهیم به اندازه کفاف یعنی به اندازه ادارهی زندگی خدا به شما بدهد، با آبرو زندگی کنید، با عزت زندگی کنید و تأمین باشید، حالا در حساب شما پولی هم باشد یا نباشد.
▫️در حالات پیامبر اکرم دارد که عصر تابستانی بود، پیامبر با عدهی از اصحاب، از اطراف مدینه داشتند میآمدند به سمت مدینه، رسیدند به یک قبیلهی که بزرگ این قبیله از ثروتمندان عرب بود و هزاران رأس گوسفند و شتر داشت،
▪️پیامبر بسیار تشنه بودند. ظرفهای بزرگی از شیر دوشیده شده بود، پیامبر به آن دامدار ثروتمند عرب گفتند یک ظرف شیر به من بدهید.
▫️این دامدار حریص دنیا، به پیغمبر عرض کرد یا رسول الله! این شیرهای در این ظرفها، خوراک امشب قبیلهی ما هست و شیرهایی در پستان های شترها، خوراک فردای قبیلهی ماهست. یعنی شیر بی شیر.
🔸پیامبر اکرم دعایش کردند و فرمودند: اَلّلهُمَّ زِدهُ مالاً. خدایا! مالش را زیاد کن. کریمان با بدان هم بد نکردند. حرکت کردند و آمدند، در نزدیکی های مدینه رسیدند به یک چادر سیاهی، یک جوان عربی بود، بزغالهی داشت و یک چادری و یک زندگی بسیار سادهی حداقلی.
(59)🌙@montazeranzohooremamasr
🍃
🌺
🌿💐
🌻🌿🌺🍃
🌻🌿🌺🍃
🌿💐
🌺
🍃
▫️پیامبر درب آن چادر ایستادند و به آن جوان عرب گفتند یک ظرف آب بیاور. از او شیر نخواستند و گفتند آب بیاور، این جوان سریع رفت پشت چادر و از پستان آن بز شیری دوشید و ظرف شیری آورد.
🔹پیامبر ظرف شیر را نوشیدند و فرمودند : الله ارزقه کفافا. خدایا به اندازه کفاف به ایشان بده.
مسلمانها تعجب کردند و عرض کردند یا رسول الله! آن ثروتمند عرب که از او شیر خواستید و داشت و نداد، دعا کردید که خدایا مال او را زیاد کن.
▫️این جوان تهی دست عرب که از او آب خواستید و شیر آورد، گفتید خدایا به اندازهی کفایت به او بدهید. پیامبر فرمود: قُوتَ آلِ مُحَمَّدِ كَفَافاً. ما خاندان رسالت از خداوند به اندازه کفایت میخواهیم.
🔺عزیزان از خدا بخواهید تا هستید دست تان جلو خلق دراز نشود، حالا در حساب شما پول موجود باشد یا نباشد. املاکی داشته باشید یا نداشته باشید.با آبرو زندگی را بگذرانید، بدون نیاز به سوی خلق و احتیاج شما فقط به سوی خالق باشد.
🖊ان شاء الله ما را در جلسات آینده همراهی فرمائید.
(60)🌙@montazeranzohooremamasr
🍃
🌺
🌿💐
🌻🌿🌺🍃