4_721038705925554943.mp3
4.11M
☑️ #شرح دعای روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان ☀️
🔸واعظ: آیت الله مجتهدی تهرانی
#ماه_رمضان
💐 اَللّهُــمَّ عَجـِّـل لِوَلیِّــکَ الفَـــرَج به حق حضرت زینب (سلام الله علیها)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦 لحظات آخر امیرالمومنین (علیهالسلام)
#حجت_الاسلام_حامد_کاشانی
😭😭🏴🏴🕊🕊
🖤 امام علی(ع) و پرداخت کیسه اشرفی به مرد تاجر
بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الرّحیم
صاحب کتاب «شرایع» که از فقها و دانشمندان بزرگ شیعه است در کتاب «فضائل علی بن ابی طالب(علیه السلام)» می نویسد که: «ابراهیم بن مهران گفت: در شهر کوفه تاجری بود به نام ابو جعفر و در کسب [و کارش]، روش بسیار پسندیده ای داشت؛ تجارت او آمیخته به اغراض مادّی و ازدیاد ثروت نبود؛ بلکه بیشتر توجّه به خشنودی و رضایت خدا داشت.
هر گاه یکی از سادات، چیزی از او به قرض می خواست، هیچ گونه عذر و بهانه ای نمی آورد و به او می داد و به غلامش می گفت: بنویس علی بن ابی طالب(علیه السلام) فلان مبلغ قرض کرده و آن نوشته را به همان حال می گذاشت. مدّت زیادی بر این روش گذرانید تا ورشکسته شد و سرمایه خود را از دست داد.
روزی غلام خود را گفت: دفتر حساب را بیاور و هر یک از مدیونین که فوت شده اند، نام آنها را از دفتر محو کن!؛ ولی از کسانی که زنده بودند، دستور داد مطالبه نماید.
این کار هم جبران ورشکستگی او را نکرد. یک روز بر در منزل نشسته بود، مردی رد شد و از روی تمسخر گفت: چه کردی با کسی که همیشه به نام او قرض می دادی و دل خوش کرده بودی که نامش را در دفتر می نویسی [منظورش امیرمؤمنان، علی بن ابی طالب(علیه السلام) بود]؟
تاجر از این سرزنش، اندوهگین شد و با همان اندوه، روز را شب کرد؛ شب در خواب حضرت رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) و امام حسن(علیه السلام) و امام حسین(علیه السلام) را دید؛ حضرت رسول(صلی الله علیه و آله و سلم) به امام حسن(علیه السلام) فرمود: پدرت کجاست؟
❌ادامه در پست های بعدی...
کانال منتظران واقعی ظهور امام عصر روحی فدا
🖤 امام علی(ع) و پرداخت کیسه اشرفی به مرد تاجر بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الرّحیم صاحب کتاب «شرایع»
[حضرت] علی(علیه السلام) عرض کرد: من در خدمت شمایم!
فرمود: چرا طلب این مرد را ادا نمی کنی؟ حضرت عرض کرد: اکنون آمده ام در خدمت شما بپردازم و کیسه سفیدی محتوی هزار اشرفی به او داد و فرمود: بگیر این حقّ تو است و از گرفتن خودداری مکن!
بعد از این هر یک از فرزندان من قرض خواست به او بده، دیگر مستمند و فقیر نخواهی شد! ابو جعفر از خواب بیدار شد؛ دید کیسه ای که در دست دارد؛ آن را برداشت و به زوجه خود نشان داد؛ زنش ابتدا باور نکرد، گفت: اگر حیله ای به کار برده ای و با این وسیله می خواهی در حقوق مردم مسامحه کنی از خدا بترس و نیرنگ و تزویر را ترک کن!
تاجر جریان خواب خود را شرح داد. زن گفت: اگر به راستی خواب دیده ای و حقیقت دارد، آن دفتر را نشان بده؛ چون دفتر را بررسی کردند، معلوم گردید هر جا قرض به نام علی بن ابی طالب(علیه السلام) بوده، مبلغ آن محو و ناپدید شده است![1]،[2]
❌ پی نوشت
[1] الروضة فی فضائل أمیر المؤمنین علی بن أبی طالب(علیه السلام)، ابن شاذان قمی، أبو الفضل شاذان بن جبرئیل، محقق / مصحح: شکرچی، علی، مکتبة الأمین، قم، 1423 ق، چاپ اول، ص 27.
[2] اسلام و کمکهای مردمی، مکارم شیرازی، ناصر، تهیه و تنظیم، فرازمند، جواهر السلطان، نسل جوان، قم، 1383 ش، چاپ اول، ص 185
1_10617394068.mp3
20.36M
🎙سخنرانی سلسله مباحث رشد معنوی - به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲
🗞با عنوان : شرح و تفسیر کوتاه بر دعاهای روز ماه مبارک رمضان
📣 شرح و تفسیر دعای روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان.
📖 جلسه : بیست و سوم
۱۴۰۳/۱/۱۴ 🗓
👤استاد شب نگار
🌸⃟🌼჻ᭂ࿐✰🌸🌼
#کانال_منتظران_واقعی_ظهور_امام_عصر_عج
@montazeranzohooremamasr
✨🍃🍂🌺🍃
🍃🍂🌺🍃
🍂🌺🍃
🌺🍃
🍃
╭┅┈┈┈┈ 𑁍◃┈┈╼┅╮
جلسه : بیست و چهارم
╰┅╾┈┈ 𑁍◃┈┈┈┈┅╯
🔳 شرح دعای روز بیست و چهارم ماه مبارک رمضان
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
🔺در دعای روز بیست و چهارم ماه مبارک رمضان چنین می خوانیم :
✅ اللهمّ إنّی أسْألُکَ فیه ما یُرْضیکَ وأعوذُ بِکَ ممّا یؤذیک وأسألُکَ التّوفیقَ فیهِ لأنْ أطیعَکَ ولاأعْصیکَ یا جَوادَالسّائلین.
▪️در بیست و چهارمین روز از ماه ضیافت الهی هستیم. در دعای امروز، نبی مکرم اسلام به خداوند ۳ درخواست میکند :
▫️۱ - اللهمّ إنّی أسْألُکَ فیه ما یُرْضیکَ : پرودگارا! از تو تقاضا میکنم در امروز، هرچه که مورد رضایت شما هست و باعث خشنودی شما هست، برای من رقم بخورد.
🔸من از درمان و درد وصل و هجران/ پسندم آن چه را جانان پسندد.
(116)🌙@montazeranzohooremamasr
•┈••✾🍃🌼🌺🌼🍃✾••┈•
🌻🌿🌺🍃
🌿💐
🌺
🍃
🔹۲ - وأعوذُ بِکَ ممّا یؤذیک : و هر کاری را که شما آن را ناپسند میدانید، از آن فاصله بگیرم و از آن به شما پناه میبرم. در همهی شئونات زندگی، رفتار و کردار من مورد رضایت شما قرار بگیرد.
▫️۳- سومین خواسته : وأسألُکَ التّوفیقَ فیهِ لأنْ أطیعَکَ ولاأعْصیکَ : پرودگارا! از شما می خواهم که امروز توفیق اطاعت شما را و توفیق ترک گناه را به من مرحمت نمایید،
▪️ویژگی های سه گانه مؤمن : امام جواد (علیه السلام) می فرمایند : «لابد للمومن من ثلاث خصال» مومن باید سه خصلت داشته باشد :
🔸خصلت اول – «توفیق من الله» آدمی که توفیق ندارد بدرد نمی خورد، شما ببینید که شیخ عباس قمی چه توفیقاتی داشته!
▫️یا ثروتمندانی هستند که توفیق خدمت به خلق دارند و باید متوجه این معنا هم باشیم که توفیق از جانب خداست. پس مومن محتاج به سه امر است، یکی : توفیقی از جانب خدا
🔺دوم : «واعظ من نفسه» : مومن باید خودش، خودش را موعظه کند و واعظ درونی داشته باشد.
(117)🌙@montazeranzohooremamasr
🍃
🌺
🌿💐
🌻🌿🌺🍃
🌻🌿🌺🍃
🌿💐
🌺
🍃
🔹یکی از اولیاء الهی جلوی آئینه ایستاده بود تا خودش را موعظه کند، وقتی به خودش نگاه می کرد دید که محاسنش سفید شده اند خطاب به خودش کرد و گفت :
▫️تو عمر بیشتری یا این محاسن، بعد گفت : تو از این محاسن بزرگتری (بخاطر اینکه انسان تا ۱۵ سالگی ریش ندارد) سپس در ادامه نفس خود را مورد عتاب قرار داد،
▪️و چنین گفت : فلانی این محاسن تو عوض شده اند ولی تو هنوز عوض نشده ای!؟ آیا به فکر امتحان و نتیجه آن هستیم؟
▫️شخص دیگری بود که وارد منزل شد، و فرزند خویش را ناراحت و تب دار در منزل دید و علت را جویا شد فرزند او گفت :
🔸فردا امتحان دارم لذا ناراحتم و از این غصه تب کرد ام؛ آن شخص با خودش گفت: فرزند من فردا امتحان دارد و امشب از ناراحتی تب کرده است که :
▫️آیا فردا قبول می شود یا نه! اما من بیچاره که شبانه روز در معرض امتحانات الهی هستم اهل فکر و اندیشه نیستم. لذا انسان باید خودش را موعظه کند.
(118)🌙@montazeranzohooremamasr
🍃
🌺
🌿💐
🌻🌿🌺🍃
🌻🌿🌺🍃
🌿💐
🌺
🍃
🔺۳ - « قبولُ مَن یَنصحه» : یعنی اگر کسی نصیحتت کرد نصیحت او را قبول کن (وسائل الشیعة، ج۱۲، ص۲۵) پس مومن به سه امر محتاج است؛ ۱- توفیق الهی ۲- واعظ درونی ۳ - قبولُ نصیحت ناصحان.
▫️یا جَوادَ السّائلین. آی بر آورنده و بخشندهی درخواست کنندگان و پاسخ دهنده به تقاضای تقاضا کنندگان.
▪️در این دعای امروز که روز بیست و چهارم هست، اولا نکتهی را من بیان کنم اینست که : عبادت ما، بندگی ما، ترک گناه ما، برای خدا امتیازی نیست.
▫️امام علی(ع) در سخنی میفرماید : خداوند بندگان خود را خلق کرد. إِنَّ اَللَّهَ سُبْحَانَهُ خَلَقَ اَلْخَلْقَ حِينَ خَلَقَهُمْ غَنِيّاً عَنْ طَاعَتِهِمْ.
🔺خدا از اطاعت شما بی نیاز است، روزهی شما، نماز شما، تلاوت قرآن شما برای خود شما مفید است.
▫️ذات اقدس الهی از عبادت ما بی نیاز است و یقینا گناهان ما به خدا زیان و ضرری نخواهد زد.
(119)🌙@montazeranzohooremamasr
🍃
🌺
🌿💐
🌻🌿🌺🍃
🌻🌿🌺🍃
🌿💐
🌺
🍃
🔹آمِناً مِنْ مَعْصِيَتِهِم. خداوند از معاصی ما هم در امان است، که بنابر قول امیرالمؤمنین که فرمود : لِأَنَّهُ لاَتَضُرُّهُ مَعْصِيَةُ مَنْ عَصَاهُ. گناه، گنهکاران به خدا زیان نمیزند،
▫️وَلاَتَنْفَعُهُ طَاعَةُ مَنْ أَطَاعَهُ، (بحارالأنوار، ج۶۴، ص۳۱۵) اطاعت کسانی هم که خدا را اطاعت میکنند، برای خدا نفعی ندارد. گرجملهی کائنات کافر گردند / بر دامن کبریائش ننشیند گرد.
🔸در پایان بحث خودم دربارهی اطاعت در روابط اجتماعی، با این حدیث مطلب را به پایان برسانم : که ما در روابط اجتماعی مان با چه کسانی مراوده کنیم و اطاعت کنیم حرف آنها را.
▫️علی (ع) میفرماید : أَحَقُّ مَنْ أَطَعْتَهُ مَنْ أَمَرَكَ بِالتُّقَى. شایسته ترین انسانهایی که شایستهی اطاعت هستند، کسانی هستند که شما را دعوت و امر به تقوا و پاکی میکنند،
🔸وَنَهَاكَ عَنِ اَلْهَوَى.(عیون الحکم والمواعظ، ج۱، ص ۱۱۵). هر کسی که شما را از هوا پرستی و گناه باز میدارد، حرف او را اطاعت کنید و هر کسی شما را دعوت به نیکی و تقوا میکند، شایستهی اطاعت هست.
🖊ان شاء الله ما را در جلسات آینده همراهی فرمائید.
(120)🌙@montazeranzohooremamasr
🍃
🌺
🌿💐
🌻🌿🌺🍃