روح مقاومت را زنده کنیم!
بیانات علامه مصباح یزدی(قدس سره) درباره هزینه ها و سختی های رسیدن به اهداف اسلام و ضرورت آمادگی برای این سختی ها
🔸️عزیزان من...در اراده، روح مقاومت، تحمل سختیها و پرداخت هزینههایی که باید برای این نزاع تحمل کنیم، باید آمادگی پیدا کنیم.
🔸️صرفاً با گفتن یا نوشتن یا شعار دادن، دنیا اصلاح نمیشود. اگر اینگونه بود، چرا سیدالشهداء(علیه السلام) به میدان آمد و با آن وضع به شهادت رسید؟ چرا چند نفر از امامان ما سالهای طولانی باید در زندان زندگی کنند؟ [اما با این حال] حرفشان را میزدند و مقاومت میکردند.
🔸️برای اصلاح جامعه باید هزینهای پرداخت. البته همیشه پرداخت هزینهها یکسان نیست و همه قشرها هم هزینههایشان مثل هم نیست. اما آمادگی برای پرداخت هزینه لازم برای هدف ارزشمند را باید کسب کنیم. اگر این نباشد، با پیش آمدن یک سختی مثلا یک مقدار گرانی پیش بیاید، فوراً درجا میزنیم و عقبگرد میکنیم.
🔸️یادمان نرود که خودمان یا نزدیکانمان در سرمای زمستان ساعتها در صف میایستادند برای یک ظرف نفت و خم به ابرو نمیآوردند و گاهی همان سهم خود را به دیگران میدادند.
🔸️حالا چطور شده که با کمی گرانی دادمان در میآید که دیگر نمیشود زندگی کرد و باید فکر دیگری کرد و اینها همه از عوارض انقلاب است.
🔸️ببینید آیا ارزش دارد آن انقلاب و اهداف آن یا نه. اینجاست که محاسبات ما باید روشن باشد. برای چه انقلاب کردیم؟ اگر فقط برای رفاه بود، خسارت کردیم. وقتی گرانی شد و دسترسی به منافع نداشتیم، ضرر کردیم. با این نگاه بهتر است برویم مذاکره کنیم، مصالحه کنیم، بده بستان کنیم تا رفاه بیشتری پیدا کنیم. راهش هم همین است.
🔸️اما اگر هدف چیز دیگری بود، ببینیم آن هدف با این هزینه تناسب دارد یا ندارد. اگر میارزد، باید هزینه آن را پرداخت. اگر نمیارزد، هدف را عوض کنیم و بگوییم اشتباه کردیم.
🔸️اولین کاری که باید انجام دهیم، نسبت به خودمان است. بعد در نزدیکان که در آنها اثر داریم، اگر معلم هستیم، شاگردان؛ اگر پدر خانواده هستیم، افراد خانواده؛ در همسایهها؛ اگر موقعیت اجتماعی داریم، در زیردستان و کسانی که از ما حرفشنوی دارند.
🔸️اصل ارزش آن هدفی که برای آن انقلاب کردیم و برای بقاء، پیشرفت، توسعه، دوام و عمق آن باید فداکاری کنیم اگر آن را شناختیم و باور کردیم، این باور را به دیگران هم منتقل کنیم. هیچ وقت نگران سختیها نباشیم.
🔺️ بیانات آیت الله مصباح یزدی(قدس سره)، ۱۳۹۷/۰۶/۱۶
#مقاومت
#سیاسی
💠 بزرگترین حسرتها
✅ امیرالمؤمنین علیهالسلام: إِنَّ أَعْظَمَ الْحَسَراتِ يَوْمَ الْقِيامَةِ، حَسْرَةُ رَجُلٍ كَسَبَ مالاً فِى غَيْرِ طاعَةِ اللَّهِ، فَوَرِثَهُ رَجُلٌ فَأَنْفَقَهُ فِى طاعَةِ اللَّهِ سُبْحانَهُ، فَدَخَلَ بِهِ الْجَنَّةَ وَ دَخَلَ الْأَوَّلُ بِهِ النَّارَ .
✍️ بزرگترين حسرتها در روز قيامت، حسرت كسى است كه مالى در غير اطاعت خدا بدست میآورد؛ ولی ديگرى آن را به ارث میبرد و در راه اطاعت خدا خرج میكند و به سبب آن وارد بهشت میشود. اما شخص نخستين بوسيله آن وارد دوزخ میگردد .
📌 امروزه شیطان و نوچههای او، باتمام قوا، در صدد گمراه کردن انسانهاست؛ بهخصوص در کسب مال حرام؛ زیرا زندگی انسان با مال حرام از بین میرود.
📚 نهجالبلاغه، ص552.
📎 #حسرت_قیامت
📎 #کسب_حرام
📎 #مال
📎 #اعتقادات
💠 هرگز از دیگران در کارهای خود کمک نخواهید❗️
🟢 قافله چندین ساعت راه رفته بود. آثار خستگی در سواران و در مرکبها پدیدار گشته بود. همین که به منزلی رسیدند که آنجا آبی بود، قافله فرود آمد. رسول اکرم (ص) نیز که همراه قافله بود، شتر خویش را خوابانید و پیاده شد. قبل از همه چیز، همه در فکر بودند که خود را به آب برسانند و مقدمات نماز را فراهم کنند.
🔻 رسول اکرم (ص) بعد از آنکه پیاده شد، به آن سو که آب بود، روان شد، ولی بعد از آنکه مقداری رفت، بدون آنکه با احدی سخنی بگوید، به طرف مرکب خویش بازگشت. اصحاب و یاران با تعجب باخود میگفتند آیا اینجا را برای فرود آمدن نپسندیده است و میخواهد فرمان حرکت بدهد؟!
🔻 چشمها مراقب و گوشها منتظر شنیدن فرمان بود. تعجب جمعیت هنگامی زیاد شد که دیدند همین که به شتر خویش رسید، زانوبند را برداشت و زانوهای شتر را بست و دو مرتبه به سوی مقصد اولی خویش روان شد.
🔻 فریادها از اطراف بلند شد: ای رسول خدا! چرا به ما فرمان ندادی که این کار را برایت بکنیم و به خودت زحمت دادی و برگشتی؟ ما که با کمال افتخار برای انجام این خدمت آماده بودیم.
✅ حضرت در جواب آنها فرمود: هرگز از دیگران در کارهای خود کمک نخواهید و به دیگران اتکا نکنید ولو برای یک قطعه چوب مسواک باشد.
📚 داستان راستان، ج1، ص8.
📎 #کار
📎 #خود_کفایی
📎 #اعتقادات
♨️ بازار سیاه
🖌 عائله امام صادق علیهالسلام و هزینه زندگی آن حضرت زیاد شده بود. امام به فکر افتاد که از طریق کسب و تجارت عایداتی به دست آورد تا جواب مخارج خانه را بدهد. هزار دینار سرمایه فراهم کرد و به غلام خویش فرمود:
🔰 این هزار دینار را بگیر و آماده تجارت و مسافرت به مصر باش .
🔰 غلام حضرت رفت و با آن پول از نوع متاعی که معمولًا به مصر حمل میشد خرید و با کاروانی از تجار که همه از همان نوع متاع حمل کرده بودند، به طرف مصر حرکت کرد.
🔰 همین که نزدیک مصر رسیدند، قافله دیگری از تجار که از مصر خارج شده بود به آنها برخورد. اوضاع و احوال را از یکدیگر پرسیدند. متوجه شدند که اخیرا متاعی که آنها آوردهاند، بازار خوبی پیدا کرده و کمیاب شده است. بسیار خوشحال شدند. مردم ناچار بودند به هر قیمت هست، آن را خریداری کنند.
🔰 صاحبان متاع هم عهد شدند که به سودی کمتر از صددرصد نفروشند.
🔰 آنها وارد مصر شدند و متاع خود را به کمتر از دو برابر قیمتی که برای خود آنها تمام شده بود نفروختند.
🔰 غلام با هزار دینار سود خالص به مدینه برگشت. خوشوقت و خوشحال به حضور امام صادق رفت و دو کیسه که هر کدام هزار دینار داشت، جلو امام گذاشت.
🔰 امام پرسید: اینها چیست؟ گفت: یکی از این دو کیسه سرمایهای است که شما به من دادید و دیگری که مساوی اصل سرمایه است، سود خالصی است که به دست آمده .
🔰 امام: سود زیادی است، بگو ببینم چطور شد که شما توانستید این قدر سود ببرید؟
غلام حضرت ماجرا را برای ایشان گفت.
🔰 امام فرمود: سبحان اللَّه! شما همچو کاری کردید؟! قسم خوردید که در میان مردمی مسلمان بازار سیاه درست کنید؟! قسم خوردید که به کمتر از سود خالصِ مساوی اصل سرمایه نفروشید؟! نه، همچو تجارت و سودی را من هرگز نمیخواهم .
🔰 سپس امام یکی از دو کیسه را برداشت و فرمود: این سرمایه من و به آن یکی دیگر دست نزد و فرمود: من به آن کاری ندارم. .
🔰 آنگاه فرمود:
✅ ای مصادف! شمشیر زدن از کسب حلال آسانتر است.
📚 مجموعه آثار شهید مطهری، ج۱۸، ص۱۶۲و۲۶۳.
📎 #اعتقادات
📎 #امام_صادق
📎 #بازار_سیاه
💠 شخصی که امام برایش دعا نکرد❗️
🟢 شخصی با هیجان و اضطراب، به حضور امام صادق علیهالسلام آمد و گفت درباره من دعایی بفرمایید تا خداوند به من وسعت رزقی بدهد که خیلی فقیر و تنگدستم.
🔻 امام: هرگز دعا نمیکنم.
🔻 شخص: چرا دعا نمیکنید؟!
🔻 امام: برای اینکه خداوند راهی برای این کار معین کرده است. خداوند امر کرده که به دنبال روزی بروید و آن را طلب نمایید؛ اما تو میخواهی در خانه خود بنشینی و با دعا روزی را به خانه خود بکشانی.
📚 داستان راستان، ج1، ص7.
📎 #رزق
📎 #روزی
📎 #دعا
📎 #اعتقادات
┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄┄
🔴 نگاه به نامحرم
توصیه اهل بیت در مورد لحظه نگاه به نامحرم چیست؟ در روایات توصیه شده است هنگام دیدن نامحرم، نگاه خود را به سمت آسمان بلند کنید که این کار پاداش دارد
🌹 پیامبر در پاسخ به این سوال فرمودند:
سرش را به طرف آسمان بلند کند [و دعا نماید] و به نگاهش به آن زن ادامه ندهد؛ بلکه مراقب باشد و براى موفقیت در خوددارى از نگاه به نامحرم، از فضل پروردگار کمک بطلبد.
📚 الکافی ج ۵ص ۴۹۷
🌹پیامبر اکرم فرمودند :
هیچ مسلمانى نیست که چشمش به نامحرم بیفتد و برای خدا از آن، روی برگرداند، مگر اینکه خداوند به او توفیق عبادتى دهد که شیرینى آنرا در قلبش مییابد.
📚 جامع الاخبار، ص۱۴۵
┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄┄
🔴راههای درمان دروغ
برای درمان دروغ بزرگان ما دو راه علمی و عملی را سفارش میکنند. درمان از طریق علمی، با مطالعه آیات و احادیث وارده و کتب اخلاقی که در زمینهی مذمت دروغ نوشته شده، حاصل میشود. وقتی انسان به محرومیتها و خسارات ناشی از این صفت فکرمیکند، میتواند با سعی و تلاش و تمرین این صفت زشت را از خود دور کند.
یادآوری مداوم پیامدهای دروغ –محرومیت از هدایت خدا، ناتوانی از چشیدن طعم ایمان، قرار گرفتن در زمرهی کفار و منافقان، سقوط در آتش جهنم و... انسان دروغگو را در درمان کمک میکند. یکی از مهمترین روشهای عملی در درمان دروغ آنست که انسان پیش از آنکه کلمه ای را بر زبان بیاورد، دربارهی درستی یا نادرستی آن فکر کند و به آثار و عواقبش توجه کند.
📚 اخلاق الهی/ آفات زبان
آیت الله مجتبی تهرانی