📆تقویم و مناسبتهای فردا📅
🔺فردا سه شنبه:
🔹 ۷ دی ۱۴۰۰ 🔹
🔹 ۲۳ جمادی الاول ۱۴۴۳ 🔹
🔹 ۲۸ دسامبر ۲۰۲۱ 🔹
💢 شهادت آیت اله حسین غفاری به دست ماموران ستم شاهی پهلوی [۱۳۵۳ ش]
💢 نامه های امام علی(ع) پس از پیروزی در جنگ جمل [۳۶ ق]
#تقویم
4_5875248942890879894.mp3
6.72M
🍃خدایی؛ خدا غریبه… خدایی؛ خدا غریبه…
🍃غریبه چون که ما عاشقش نشدیم؛ غریبه بنده ی لایقش نشدیم…
🎤مجتبی رمضانی
@montzeran
در روز دوشنبه و پنج شنبه اعمال این امت بر پیامبر (ص) عرضه میشود و پس از آن حضرت، بر ائمه اطهار (ع) و "امام زمان ارواحنا فداه" عرضه می گردد.
امشب پرونده ما محضر امام زمان می رسد...
در روزی که بر ما گذشت...چه کردیــــــــــم؟!
چقدر به امام زمانمان نزدیک تر شدیم؟!
یادمان باشد فردا فرصت مجددی است برای بهتر بودن
هر شب قبل از خواب اعمالمان را #محاسبه کنیم.
1. خداوند متعال: نخستین شاهد بر کردارهای انسان، خداوند متعال است که چیزی بر او مخفی نماند؛ قرآن در این باره میفرماید: «قُلْ يا أَهْلَ الْكِتابِ لِمَ تَكْفُرُونَ بِآياتِ اللَّهِ وَ اللَّهُ شَهِيدٌ عَلى ما تَعْمَلُونَ [آل عمران-98]: بگو اى اهل كتاب! چرا به آيات خدا كفر میورزيد با آنكه خدا گواه بر اعمال شماست». همچنین در آیهای دیگر فرمود: «إِنَّ اللَّهَ يَفْصِلُ بَيْنَهُمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ إِنَّ اللَّهَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ شَهِيدٌ [حج-17]: خداوند در ميان آنها روز قيامت داورى میكند و حق را از باطل جدا میسازد، خداوند بر هر چيز گواه است (و از همه چيز آگاه)».
2. پیامبران الهی: قرآن به روشنی یادآور میشود که در روز قیامت پیامبر هر امّت، شاهد اعمال امّت خویش بوده و روز قیامت نیز گواه بر آنان است. قرآن در این باره میفرماید: «فَكَيْفَ إِذا جِئْنا مِنْ كُلِّ أُمَّةٍ بِشَهِيدٍ وَ جِئْنا بِكَ عَلى هؤُلاءِ شَهِيداً [نساء-41]: حال آنها چگونه است، آن روز كه براى هر امتى گواهى بر اعمالشان میطلبيم و تو را گواه بر آنان قرار خواهيم داد». همچنین در آیهی دیگری فرمود: «وَ إِنْ مِنْ أَهْلِ الْكِتابِ إِلاَّ لَيُؤْمِنَنَّ بِهِ قَبْلَ مَوْتِهِ وَ يَوْمَ الْقِيامَةِ يَكُونُ عَلَيْهِمْ شَهِيداً [نساء-159]: و هيچيك از اهل كتاب نيست، مگر اينكه به او قبل از مرگش ايمان میآورد؛ و حضرت عیسی(علیهالسلام) روز قيامت گواه بر آنها خواهد بود».
3. فرشتگان الهی: گواهان دیگر، فرشتگانی هستند که همیشه همراه انسان بوده و در همه حال ناظر و نویسنده اعمال او هستند و در قیامت نیز با همان فرشتگان وارد محشر میشود؛ قرآن در این باره میفرماید: «وَ جاءَتْ كُلُّ نَفْسٍ مَعَها سائِقٌ وَ شَهِيدٌ... وَ قالَ قَرِينُهُ هذا ما لَدَيَّ عَتِيدٌ [ق 21 - 23]: و هر انسانى وارد محشر میگردد در حالیكه همراه او سوق دهنده و گواهى است.... فرشته همنشين او میگويد اين نامه اعمال او است كه نزد من حاضر و آماده است».
4. ائمه اطهار(علیهمالسلام): قرآن میفرماید امّت اسلامی بر امّتهای دیگر شاهد و گواه است؛ اینجا قطعاً منظور کل امّت اسلامی نیست و برخی از آن مدّ نظر بوده چرا که همه مسلمانان لیاقت این شهادت را ندارند، پس بعض امّت و عدهی قلیلی مدّ نظر بوده است؛ قرآن در این رابطه میفرماید: « وَ كَذلِكَ جَعَلْناكُمْ أُمَّةً وَسَطاً لِتَكُونُوا شُهَداءَ عَلَى النَّاسِ وَ يَكُونَ الرَّسُولُ عَلَيْكُمْ شَهِيداً [بقره-143]: همانگونه شما را نيز امت ميانهاى قرار داديم (كه در حد اعتدال كه ميان افراط و تفريط هستيد) تا گواه بر مردم باشيد و پيامبر هم گواه بر شما». اگر به روایاتی که ذیل این آیه آمده رجوع کنیم، اهلبیت(علیهمالسلام) فرمودهاند: منظور از این آیه ما هستیم، یعنی منظور ائمه اطهار(علیهمالسلام) است.[1]
5. زمین و مکان انجام عمل: یکی دیگر از گواهان روز قیامت مکانی است که در آن عمل انجام میشود؛ قرآن در این رابطه میفرماید: «يَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبارَها، بِأَنَّ رَبَّكَ أَوْحى لَها [زلزال- 4و5]: در آن روز زمين تمام خبرهاى خود را بازگو میكند، چرا كه پروردگارت به او وحى كرده است». همچنین در روایتی نقل شده است امام صادق(علیهالسلام) در پاسخ پرسش کسی که سوال کرد: آیا نمازهای نافله را در یک جا انجام دهد یا در جاههای مختلف؟ فرمودند: «در جاههای مختلف، تا همه این مکانها در روز رستاخیز به نفع تو گواهی دهند».[2]
6. اعضا و جوارح آدمی: از شگفتیهای روز رستاخیز این است که اعضا و جوارح مجرم بر گناه او گواهی میدهند و با این گواهی، دیگر جای هیچ شک و تردیدی برای خود مجرم باقی نمیماند. قرآن در این رابطه میفرماید: «يَوْمَ تَشْهَدُ عَلَيْهِمْ أَلْسِنَتُهُمْ وَ أَيْدِيهِمْ وَ أَرْجُلُهُمْ بِما كانُوا يَعْمَلُونَ [نور-24]: روزی که زبانها و دستها و پاهايشان بر ضد آنها به اعمالى كه مرتكب میشدند گواهى میدهد». همچنین در آیهی دیگری فرمود: «الْيَوْمَ نَخْتِمُ عَلى أَفْواهِهِمْ وَ تُكَلِّمُنا أَيْدِيهِمْ وَ تَشْهَدُ أَرْجُلُهُمْ بِما كانُوا يَكْسِبُونَ [یس-65]: امروز بر دهان آنها مهر میزنیم، و دستهايشان با ما سخن میگويد و پاهايشان كارهايى را كه انجام میدادند، شهادت میدهد».[3]
در نتیجه: از قرآن و روایات استفاده میشود، در روز قیامت و در دادگاه عدل الهی، شش نفر بر اعمال آدمی گواهی خواهند داد و جای هیچ عذر و بهانهای برای انسان باقی نخواهد ماند؛ آن شش دسته عبارتند از: 1. خداوند متعال؛ 2. پیامبران الهی؛ 3. فرشتگان الهی؛ 4. ائمه اطهار(علیهمالسلام)؛ 5. زمین؛ 6. اعضا و جوارح انسان.
----------------------
پینوشت
[1]. کافی، ج1، 146.
[2]. بحار الانوار، ج7، باب 16، حدیث 15.
[3]. بر گرفته از کتاب عقاید استدلالی، علی ربانی گلپایگانی، ج2، ص274-290.
خدا از هر امت، پيامبر آن امت را بر مي انگيزد تا بر اعمال امت شهادت دهد و پيامبر گرامي اسلام( ص) نيز گواه بر اين گواهان است، البته برخي علما عقيده دارند که پيامبر اکرم(ص) گواه بر امت خود است و برخي ديگر عقيده دارند كه پيامبر گواه بر پيامبران ديگر امت ها نیز است.
بدون شک خداوند متعال نيازي به گواه ندارد، ولي از لحاظ تربيتي وجود گواهان بسيار سودمند است. اگر آدمي بداند گواهان بسياري شاهد اعمال او هستند و در روز قيامت شهادت مي دهند، چه بسا از زشتكاري خودداري ورزد. براي مثال، اگر كسي بداند كه دوربين هاي فراواني تمام اعمال او را ثبت مي كنند، بيشتر مراقب خود است.
قرآن در آيه 51 سوره غافر روز قيامت را "روز دادگاه الهي" مي داند: "يوم يقوم الاشهاد" روزي كه گواهان به پا مي خيزند. گواهان روز رستاخيز به دو گروه تقسيم مي شوند. يكي وجود خود انسان و اعضا و جوارح او و دوم شاهدان بيرون از وجودش مانند خداوند، پيامبران و اوصياي الهي و... البته تجسم اعمال نيز از گواهان است، بدين معنا كه خود عمل، حقيقت خود را در قيامت آشكار مي سازد و شايد بتوان آن را در شمار شاهدان درون خود انسان قلمداد نمود
شاهدان بيرون از وجود انسان
- خدا؛ نخستين شاهد اعمال انسان، خدا است كه بر همه اعمال نهان و آشكار او آگاه است،چنان كه قرآن در آیه 98 سوره آل عمران مي فرمايد: بگو اي اهل كتاب! چرا به آيات خدا كفر مي ورزيد با آنكه خدا بر آنچه مي كنيد گواه است؟
پيامبران؛ قرآن به روشني در آیه 98 سوره نحل يادآور مي شود كه روز قيامت فردي از هر امت بر اعمال مردم خويش گواهي مي دهد و اين فرد، پيامبر آن امت است: و يوم نبعث في كل امه شهيدا عليهم من انفسهم وجئنا بك شهيدا علي هولاء؛ به يادآور روزي را كه بر هر امتي، گواهي از خود آنان بر مي انگيزيم و تو را گواه بر آنان مي كنيم.
از اين آيه به خوبي بر مي آيد كه خدا از هر امت، پيامبرآن امت را بر مي انگيزد تا بر اعمال امت شهادت دهد و پيامبر گرامي اسلام نيز گواه بر اين گواهان است. برخي مفسران عقيده دارند اين تعبير دلالت دارد كه پيامبر گواه بر امت خود است و برخي ديگر عقيده دارند كه پيامبر گواه بر پيامبران ديگر امت ها است.
پيامبراسلام؛ يكي ديگر از گواهان روز قيامت، پيامبر گرامي اسلام است،چنانكه قرآن در آیه 143 سوره بقره مي فرمايد؛ و كذلك جعلنا كم امه وسطا لتكونوا شهداء علي الناس و يكون الرسول عليكم شهيدا؛ ما شما را امت برگزيده قرار داديم تا بر مردم گواه باشد و پيامبر بر شما شاهد و گواه باشد.
از اين آيات به خوبي بر مي آيد كه پيامبر اسلام (ص) از شاهدان روز قيامت است و همچنين از آيه اول بر مي آيد كه برخي برگزيدگان امت اسلامي نيز از شاهدان روز قيامت اند. در روايات اسلامي آمده است كه مراد از اين بر گزيدگان بزرگان معصوم است
فرشتگان؛ شاهد ديگر فرشتگان هستند كه در دنيا ناظر اعمال مردم هستند و در قيامت با آنان وارد دادگاه الهي مي شوند. يكي از فرشتگان، گنهكار را به سوي دادگاه مي آورد و ديگري گواه بر اعمال او است. قرآن در اين باره در آیه 21 سوره ق مي فرمايد؛ و جاءت كل نفس معها سائق و شهيد؛ هر انساني وارد محشر مي گردد،در حالي كه همراه او سوق دهنده و گواهي دهنده اي است.
اعضاي بدن؛ از شگفتي هاي رستاخيز اين است كه اعضاي بدن مجرم بر گناه او گواهي مي دهند و ديگر جاي هيچ بهانه و شك و ترديدي براي او نمي ماند. قرآن در اين باره در آیه 24 سوره نور مي فرمايد: درآن روز، زبانها و دست ها و پاهايشان بر ضد آنان به آنچه انجام مي دادند،گواهي مي دهند.
- پوست بدن؛ يكي از گواهان روز قيامت پوست بدن است كه در هر كاري، نقش دارد حتي عام تر از دیگر اعضاي بدن است. هر عمل زشتي كه گنهكاران در دنيا انجام مي دهند،در پوست بدن ثبت مي شود و در قيامت به فرمان خدا،همه را باز مي گويد.قرآن در اين باره آیات 19 تا 21 سوره فصلت مي فرمايد: روزي كه دشمنان خدا به سوي آتش به تدريج روانه مي شوند و كنار آتش مي ایستند تا و قتي همگان به سوي آن آمدند گوش ها و ديدگان و پوست هايشان بر كارهاي زشت آنان گواهي مي دهند. آنان به پوست هاي خود اعتراض مي كنند كه چرا عليه ما شهادت داديد. آنها جواب مي دهند همان خدايي كه هر موجودي را به نطق درآورده ما را گويا ساخته و او شما را نخستين بارآفريد و بازگشتتان به سوي اوست.
✅همگی یکدل و یکصدا دعای فرج مولا
صاحب الزمان عج را بخوانیم🤲
🌹بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ🌹
اِلهی عَظُمَ الْبَلاءُ وَ بَرِحَ الْخَفآءُ وَ انْکَشَفَ الْغِطآءُ وَ انْقَطَعَ الرَّجآءُ وَ ضاقَتِ الاَْرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّمآءُ وَ اَنْتَ الْمُسْتَعانُ وَ اِلَیْکَ الْمُشْتَکی وَ عَلَیْکَ الْمُعَوَّلُ فِی الشِّدَّةِ وَ الرَّخآءِ اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَ الِ مُحَمَّد اُولِی الاَْمْرِ الَّذینَ فَرَضْتَ عَلَیْنا طاعَتَهُمْ وَ عَرَّفْتَنا بِذلِکَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنّا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلا قَریباً کَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ یا مُحَمَّدُ یا عَلِیُّ یا عَلِیُّ یا مُحَمَّدُ اِکْفِیانی فَاِنَّکُما کافِیانِ وَ انْصُرانی فَاِنَّکُما ناصِرانِ یا مَوْلانا یا صاحِبَ الزَّمان الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ. اَدْرِکْنی اَدْرِکْنی اَدْرِکْنی. السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ. الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل. یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ بِحَقِّ مُحَمَّد وَ الِهِ الطّاهِرین.
🌸سلامتی وفرج امام زمان عجل الله صلوات🌸