منتظران گناه نمیکنند
🔻سردار مازندرانی طی سانحه هوایی در جنوب شرق کشور به شهادت رسید 🔹روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی
♦️تصویری از خلبان پاسدار حامد جندقی که صبح امروز در رزمایش شهدای امنیت در سیستان و بلوچستان به شهادت رسید
*عروسی بگیرم یا نگیرم؟*
*ماه جمادی عزای صدیقه طاهره سلام الله علیها*
قابل توجه عزاداران حضرت فاطمه ی زهرا س
🏴حرمت ایام فاطمیه (سلام الله علیها)
از آنجا که تاریخ شهادت حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها تا قیام حضرت ولیعصر ارواحنا فدا بر همگان همانند قبر مطهرشان مخفیست،
حفظ حرمت ایام فاطمیه در هر دو تاریخ شهادتی که نقل شده است بر همگان واجب است.
با توجه به بیانات ولی امر مسلمین جهان حضرت آیت الله خامنه ایی (حفظه الله)
در ایام فاطمیه ۲ روز قبل از شهادت
و ۲ روز بعد از شهادت و روز شهادت در
مجموعا ۵ روز فاطمیه اول
و ۵ روز فاطمیه دوم ، باید مسلمین حرمت مادر سادات را حفظ نمایند.
جهت تاریخ زدن مراسمات شادی و عروسی
دقت لازم را داشته باشید که در تاریخهای
ذیل مراسمی جهت حفظ حرمت مادر سادات گرفته نشود
🏴(فاطمیه اول بنابر سیزدهم جمادی الاولی)
چهارشنبه: ۱۴۰۳/۸/۲۳
پنج شنبه: ۱۴۰۳/۸/۲۴
جمعه: ۱۴۰۳/۸/۲۵ (روز شهادت)
شنبه: ۱۴۰۳/۸/۲۶
یکشنبه: ۱۴۰۳/۸/۲۷
🏴(فاطمیه دوم بنابر سوم جمادی الثانی)
سه شنبه: ۱۴۰۳/۹/۱۳
چهارشنبه: ۱۴۰۳/۹/۱۴
پنج شنبه: ۱۴۰۳/۹/۱۵ (روز شهادت)
جمعه : ۱۴۰۳/۹/۱۶
شنبه: ۱۴۰۳/۹/۱۷
پیشاپیش از کلیه مومنین و مومنات جهت دقت در تاریخ زدن سپاسگزاریم
اجرکم عندالله
آنچه در پاسخ به این پرسش و سؤالات مشابه آن است در ابتدا باید توجه داشت، که تمام مواردی که در آفرینش انسان ها و موجودات دیگر به عنوان نابرابری لحاظ می شود ، تفاوتهایى است که در جهان وجود دارد، نه تبعیضها.
فرق تفاوت و تبعیض آن است که در فرض تبعیض، چند موجود قرار دارند که همه شایستگى و حق یکسان دارند و به یکى داده مى شود و به دیگرى داده نمى شود یا کم تر داده مى شود، اما در صورت تفاوت در آفرینش اصلاً حقى مطرح نیست تا بحث تبعیض به میان آید. در مورد آفرینش انسان، از ابتدا انسانى نبوده تا حقى مطرح باشد.
بنابر این این تصور که از طرف خداوند حق انسان ها ادا نمی شود تصور صحیحی نیست.
از طرف دیگر دلیلی وجود ندارد که خداوند بین آفریده ها تبعیض قائل شود یا ظلمی بر کسی روا دارد. چون تبعیض و ظلم یا ناشی از جهل است یا کمبود و نیاز و یا... در حالی که همه آفریده گان نسبت مساوی با خداوند داشته و همه آفریده او هستند و او از هر عیب و نقصی مبرا است.
اگر هم نابرابری ها در جامعه انسانی و مربوط به خود انسان ها باشد این بحث مستقل و جدا گانه ای است.
اما این که راز تفاوت های انسان ها برای چیست باید گفت: اشیاء از نظر خوبى و بدى اگر تنها و منفرد و مستقل از اشیاى دیگر در نظر گرفته شوند، یک حکم دارند و اگر جزء یک نظام و به عنوان عضوى از اندام در نظر گرفته شوند، حکم دیگرى پیدا مى کنند، مثلاً اگر از ما بپرسند که خط راست بهتر است یا خط کج، ممکن است بگوییم خط راست بهتر از خط کج است، ولى اگر خط مورد سؤال جزئى از یک مجموعه شد، در یک مجموعه به طور مطلق، نه خط مستقیم پسندیده است و نه خط منحنى. وقتى که جهان را جمعاً مورد نظر قرار مى دهیم، ناچاریم بپذیریم که در نظام کل و در توازن عمومى، وجود پستی ها و بلندى ها، فراز و نشیبها، تاریکى و روشنایى ها، همه لازم است .
جهان چون چشم و خط و خال و ابروست ***که هر چیزش به جاى خویش نیکو است
اگر اختلاف و تفاوت وجود نداشته باشد، دیگر مجموعه و نظام مفهومى ندارد. شکوه و زیبایى جهان در تنوع و اختلافهاى رنگارنگ آن است. قرآن کریم وجود اختلافها را از آیات و نشانههاى قدرت الهى مى شمرد. زشتى ها، نه تنها از این نظر ضرورى مى باشند که جزئى از مجموعه جهانند و نظام کل به وجود آنها بستگى دارد، بلکه از نظر نمایان ساختن و جلوه دادن به زیبایى ها نیز وجود آنها لازم است.
اگر در جهان زشتى نبود، زیبایى هم نبود. اگر همه مردم زیبا بودند، هیچ کس زیبا نبود، همان طورى که اگر همه مردم زشت بودند، هیچ کس زشت نبود.[۱]
ممکن است این سؤال پیش آید: چرا زشت زیبا نشد و بالعکس؟ در پاسخ استاد مطهرى مى گوید: «خداوند متعال به هر موجودى همان وجود و همان اندازه از کمال و زیبایى را مى دهد که مىتواند بپذیرد. نقصانات از ناحیه ذات خود آنها است، نه از ناحیه فیض بارى تعالى، نظیر خواص اَشکال هندسى که ذاتى موجودات است، مثلاً خاصیت مثلث این است که مجموعه زاویه هایش برابر با دو قائمه است و خاصیت مربع این است که مجموع زوایایش برابر با چهار قائمه است. معنایش این نیست که به آن، خاصیت دو قائمه و به این خاصیت چهار قائمه داشتن را اعطا کردهاند تا گفته شود چرا به مثلث ستم کرده اند. تفاوت موجودات جهان همین طور است. بوعلى سینا گفته است: خدا زردآلو را زردآلو نکرده بلکه زردآلو را ایجاد کرده است.
زردآلو از باب مثال است، منظور همه موجودات است، خدا اشیا را آفریده از آنها ذاتاً اختلاف دارند. قرآن مجید این مطلب را با یک تمثیل بیان کرده و فرموده است:
«أَنزَلَ مِنَ السَّمَآءِ مَآءً فَسَالَتْ أَوْدِیَةُ بِقَدَرِهَا فَاحْتَمَلَ السَّیْلُ زَبَداً رَّابِیاً؛[۲] خداوند از آسمان آبى فرو فرستاد، پس رودخانهها به اندازه (ظرفیت) خویش جارى شده و سیلاب كفى را بر خود حمل كرد.»
یعنى رحمت فیض پروردگار هیچ موجود مستعدى را محروم نمى سازد و براى همه یکسان است، ولى استعداد و ظرفیت موجودات یکسان نیست. استعدادها مختلف است. هر ظرفى به قدرى که گنجایش دارد، از رحمت خدا لبریز مىگردد. پس هر موجودى، حق خود را که امکان داشته دریافت دارد، دریافت کرده است.»[۳]