۴. امدادگری: شیاطین برای اینکه بتوانند بر دیگران مسلط شوند به آنان وعدههای دروغین میدهند تا در شرایطی قرار گیرند که امکان نجات آنان وجود نداشته باشد. شیاطین وقتی دوستان خویش را به سوی هلاکت میکشانند، وعده میدهند که در موقعیتهای مناسب برای امداد و یاری آنان میشتابند، اما وقتی عرصه را تنگ یافتند، دوستان خویش را رها میکنند و هیچگونه امداد و یاری به آنها نمیرسانند. (انفال، آیه ۴۸)
۵. شبههافکنی: از جمله ترفندها و روشهای شیاطین، بهرهگیری از شبهات برای ایجاد فضای فتنه است تا توان تشخیص حق و باطل فراهم نیاید و افراد نتوانند در یک فضای مناسب، گرایش به حق و گریزش به باطل داشته باشند. ایجاد انواع و اقسام شبهات اعتقادی و فکری و رفتاری از جمله فعالیتهای شیاطین جنی و انسی است. (زخرف، آیات ۶۱ و ۶۲) امروز رسانههای فراوانی در راستای شبهه افکنی در میان مسلمانان و مومنان فعالیت میکنند و لازم است امت نسبت به آن هوشیار و بیدار باشد تا گرفتار انحراف و ضلالت و نیستی نشود.
۶. افکار و اعمال خرافی: اسلام بهشدت با جهل عقلی و جهل علمی مبارزه میکند؛ زیرا اجازه نمیدهد تا افراد بر اساس شهوت یا شک عمل و رفتار کنند؛ این در حالی است که جاهلیت شیطانی مقتضی آن است که انسانها گرفتار شهوت باشند و نتوانند از عقل برای مهار شهوت بهره برند یا گرفتار جهالت علمی هستند و به جای آنکه براساس علم و قطع و دانش عمل کنند، بر اساس ظنون غیرمعتبر عمل میکنند. خرافات از جمله وادیهایی است که شیاطین از طریق آن بر جان و روان آدمیان مسلط شده و آنان را بردگان فکری و عملی خویش میسازند. (نساء، آیات ۱۱۷ تا ۱۱۹)
۷. القائات شیطانی: خدا در قرآن به مردمان هشدار میدهد که ابلیس ممکن است از طریق وحی شیطانی و القائات مستقیم در قلب و روان مردم آنان را به سوی ضلالت بکشاند. (انعام، آیات ۱۲۱ و ۱۱۲ و ۱۱۳) القائات شیطانی به حدی خطرناک است که اشخاص گرفتار چنین حالتی، به گمان اینکه خودشان به فکری و رفتاری رسیدهاند، دربست، القائات شیطانی را عملیاتی میکنند و آن را بهحساب فکر و عمل خویش میگذارند؛ در حالی که عنان و افسار فکر و عمل و قلب و ارادهشان را ابلیس و شیاطین در اختیار گرفتهاند. این افراد تنها بلندگوهای القائات شیطانی هستند، نه اینکه آنان با تفکر و اندیشه خویش به آن رسیده باشند. (همان؛ نساء، آیات ۱۱۹ و ۱۲۰)
۸. افتراء: افتراء به معنای ایجاد سخنی باطل و دروغ و نسبت دادن آن به دیگری است، در حالی روحش نیز از آن خبر ندارد. بسیاری از کافران ومشرکان گرفتار افتراء به خدا هستند. شیاطین جنی و انسی اینگونه موجبات فریب مردم را فراهم آورده و آنان را به سوی فحشاء و منکرات میبرند. خدا به مردمان هشدار میدهد که مواظب گامهای شیاطین باشند که گام به گام و پله به پله انسان را از خدا به سوی شرک و کفر کشانیده و گمراه میسازند. (بقره، آیات ۱۶۸ و ۱۶۹؛ نحل، آیات ۶۲ و ۹۳؛ انعام، آیه ۱۱۲)
۹. اسراف و تبذیر: از دیگر روشهایی که شیاطین برای سلطه و چیرگی خویش بهره میبرند، اسراف و زیادهروی در هر کاری است که میتواند خروج از حدود الهی را به دنبال داشته باشد. ابلیس و شیاطین تلاش میکنند تا اقتصاد را که مایه قوام اجتماع است از بین ببرند و مردمان دچار فقر شوند؛ زیرا اینگونه مردمان به کفر نزدیک میشوند. بر این اساس چند برنامه برای نابودی اقتصای دارند که شامل تبذیر و ریخت و پاش مواد غذایی و مانند آن، یا عدم کمک مالی یا گرفتن ربا و مانند آنها است که همگی موجب تضعیف اقتصادی سالم و جریان آزاد و سالم اقتصاد در جامعه میشود. (اعراف، آیات ۲۰۱ و ۲۰۲؛ اسراء، آیات ۲۶ و ۲۷؛ اعراف، آیه ۳۱؛ انبیاء، آیه ۹)
۱۰. جنگافروزی: شیاطین برای اینکه جوامع بشری را نابود کنند و ابلیس لعین به اهداف شوم و پلید خویش برسد، بر طبل جنگ میکوبند تا اینگونه بتوانند ظلم بیشتری را روا داشته و مردمان را به هلاکت و بدبختی افکنند. (انفال، آیه ۴۸)
۱۱. تحزبگرایی: از جمله روشهای شیاطین برای دستیابی به قدرت و ایجاد سلطه بر دیگران، تحزبگرایی و ایجاد شکاف و شقاق میان مسلمانان است؛ زیرا اینگونه میتوانند مردم را برده و بنده خویش سازند. (قصص، آیه ۴) احزاب شیطانی مجموعهای از دنیاطلبان و منکران حق و معاد و قیامت هستند (فاطر، آیات ۵ و ۶)؛ البته در این میان گروه منافق نیز با آنان هستند و جریان داخلی امت را به سمت و سوی منکران و کافران هدایت میکنند. (مجادله، آیه ۱۹؛ الکشّاف، ج ۴، ص ۴۹۵؛ مجمع البیان، ج ۹- ۱۰، ص ۳۸۲)
۱۲. تزئینگرایی: از دیگر روشهای شیطانی، بهرهگیری از هنر زینت و آراستن است. شیاطین هر کار زشتی را زینت میدهند و آن را برای شخص، توجیه میکنند تا اینگونه باورپذیر و مقبول مردم شود. (نحل، آیه ۶۳؛ عنکبوت، آیه ۳۸؛ انعام، آیه ۴۳؛ زخرف، آیات ۳۶ و ۳۷)
۱۳. تحریک شهوت و عقل زدایی: از دیگر روشهای شیطانی آن است که عقل را در جایگاه ذلت قرار دهد و شهوت و غضب را بر انسان و عقل چیره سازد. بنابراین، مومنان میبایست هوشیار باشند که دشمن شیطانی با همه وجودش تلاش میکند عقل مردم تضعیف شود و شهوتگرایی رشد کند. (بقره، آیات ۱۶۸ و ۱۶۹ و ۲۶۸؛ نور، آیه ۲۱)
🔴 غیبت ممنوع 🚫
📍وَيْلٌ لِّكُلِّ هُمَزَةٍ لُّمَزَةٍ
(سوره همزه آیه ۱)
📍ﻭﺍﻱ ﺑﺮ ﻫﺮ ﻋﻴﺐ ﺟﻮﻱ ﺑﺪﮔﻮﻱ !✳✳✳
📍 ﺑﻌﻀﻰ ﮔﻔﺘﻪ ﺍﻧﺪ" ﻫﻤﺰﻩ" ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﻏﻴﺒﺖ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﻭ" ﻟﻤﺰﻩ" ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﻋﻴﺒﺠﻮ ﺍﺳﺖ.
ﺑﻌﻀﻰ ﺩﻳﮕﺮ" ﻫﻤﺰﻩ" ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺍﺷﺎﺭﺕ ﺩﺳﺖ ﻭ ﺳﺮ ﻋﻴﺒﺠﻮﻳﻰ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ ﻭ" ﻟﻤﺰﻩ" ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺯﺑﺎﻥ ﺍﻳﻦ ﻛﺎﺭ ﺭﺍ ﺍﻧﺠﺎم ﻣﻰ ﺩﻫﻨﺪ ﺩﺍﻧﺴﺘﻪ ﺍﻧﺪ.
ﺑﻌﻀﻰ" ﺍﻭﻟﻰ" ﺭﺍ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺑﻪ ﻋﻴﺒﺠﻮﻳﻰ ﺭﻭﺑﺮﻭ، ﻭ" ﺩﻭﻣﻰ" ﺭﺍ ﺑﻪ ﻋﻴﺒﺠﻮﻳﻰ ﭘﺸﺖ ﺳﺮ ﻣﻰ ﺩﺍﻧﻨﺪ.
ﺑﻌﻀﻰ ﺍﻭﻟﻰ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﻋﻴﺒﺠﻮﻳﻰ ﺁﺷﻜﺎﺭ، ﻭ ﺩﻭﻣﻰ ﺭﺍ ﻋﻴﺒﺠﻮﻳﻰ ﭘﻨﻬﺎﻥ ﻭ ﺑﺎ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﭼﺸﻢ ﻭ ﺍﺑﺮﻭ ﺷﻤﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ.
ﻭ ﮔﺎﻩ ﮔﻔﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﻫﺮ ﺩﻭ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﻛﺴﻰ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ﺑﺎ ﺍﻟﻘﺎﺏ ﺯﺷﺖ ﻭ ﺯﻧﻨﺪﻩ ﻳﺎﺩ ﻣﻰ ﻛﻨﺪﻭ ﺑﺎﻟﺁﺧﺮﻩ ﺩﺭ ﺳﺨﻨﻰ ﺍﺯ" ﺍﺑﻦ ﻋﺒﺎﺱ" ﺁﻣﺪﻩ:
" ﺁﻧﻬﺎ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺳﺨﻦ ﭼﻴﻨﻰ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ، ﻭ ﻣﻴﺎﻥ ﺩﻭﺳﺘﺎﻥ ﺟﺪﺍﻳﻰ ﻣﻰ ﺍﻓﻜﻨﻨﺪ، ﻭ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ﺑﺎ ﻋﻴﻮﺏ ﺗﻮﺻﻴﻒ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ" .
ﮔﻮﻳﺎ ﺍﺑﻦ ﻋﺒﺎﺱ ﺍﻳﻦ ﺳﺨﻦ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺣﺪﻳﺜﻰ ﻛﻪ ﺍﺯ ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﺍﻛﺮم ﺹ ﻧﻘﻞ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻛﺮﺩﻩ.✴✴✴
#کلام_وحی
9.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سورپرایز عالی
اگراشکتان آمد التماس دعا دارم