توبه از گناه غیبت/غیبت کننده اگر با توبه بمیرد آخرین وارد شونده در بهشت است
باید توجه داشت که گرچه توبه از نشانه های رحمت و لطف وسیع الاهی است و قرآن کریم می فرماید: «قطعاً خداوند توبه کنندگان را دوست دارد»، اما قبول آن دارای شرایط و قیود متعددی است از جمله این که آثار گناه باید جبران شود و در گناهانی مانند غیبت که پای حقوق مردم در میان است، جبران آثار آن و فراهم کردن رضایت کسانی که حقشان پایمال شده است، بسیار مشکل است و نهایت چیزی که در اثر توبه از آن ممکن است حاصل شود عدم عقوبت و عذاب است.
نه این که چنین توبه ای به تنهایی باعث بهشت رفتن فرد توبه کننده هم بشود. زیرا آنچه در قرآن آمده است که خداوند متعال از حق خود به راحتی می گذرد و گناهان توبه کننده گان را به حسنات تبدیل می کند، توبه کننده را وارد بهشت می کند؛ اینها مربوط به گناهانی است که فقط حق الله باشند. اما در مورد حقوق مردم این طور نیست و اگر غیبت کننده توبه کرده و آثار سوء گناه خود را جبران نماید گناه بزرگ او بخشوده خواهد شد. اما برای رسیدن به بهشت باید اعمال نیک و خیرات و حسنات هم داشته باشد.
در روایات زیادی وارد شده است که اگر شخصی فلان کار را انجام دهد جزا و پاداش او بهشت است، یا اولین فردی است که وارد بهشت می شود، اما این در صورتی است که این فرد گناه دیگری نداشته باشد؛ زیرا قرآن از سویی می فرماید: “…حسنات (کارهای نیک و ثواب)، سیئات (گناهان و آثار آنه) را از بین می برند…” یعنی حسنات و کارهای نیک انسان در مرتبه اول جبران و آمرزش دیگر گناهان مخصوصاً حقوق مردم را می کند و بعد از آن موجب ترقی و تعالی انسان می شود. و از سویی دیگر از آیات قرآن به دست می آید که بعضی گناهان باعث حبط و از بین رفتن اعمال نیک انسان می گردند؛ همانند ارتداد، کفر نسبت به آیات خدا و عناد به خرج دادن نسبت به آنها، دشمنى با رسول خدا و صدا بلند کردن در حضور رسول خدا و بعضى از گناهان نیز هست که حسنات صاحبش را به دیگران منتقل مىکند؛ مانند گناهانی همچون قتل و غیبت و بهتان و … به هر حال اعمال نیک و بد انسان به انحاء مختلف در یکدیگر اثر می گذارند، و آنچه در روایات امام صادق (ع) آمده، می توان درستی مطالب بالا را برداشت کرد.
امام صادق (ع)فرمود:” خداوند متعال به حضرت موسی پیامبر (ع) وحی کرد: غیبت کننده اگر با توبه بمیرد آخرین وارد شونده در بهشت است و اگر با این حالت بمیرد اولین وارد شونده در آتش است."
در منظور این روایت باید گفت که حتی با تأثیر توبه در آمرزش گناهان و از بین رفتن اثرات آنها، گناه غیبت آن قدر زشت و ناپسند است که حتی با توبه هم به راحتی آثار آن قابل ترمیم و جبران نیست و اگر شخص اعمال نیک و شایسته ای داشته باشد که به واسطۀ آنها بهشتی باشد، این گناه حتی بعد از توبۀ واقعی موانعی را بر سر راه بهشت رفتن شخص ایجاد می کند به نحوی که این شخص به واسطۀ اعمال نیک دیگر بهشتی بودنش حتمی باشد، آخرین فردی است که وارد بهشت می شود. و اگر توبه نکند هیچ یک از اعمال نیکش نمی تواند مانع از عذاب او شود و اولین کسی است که وارد آتش می شود. براین اساس، شخص غیبت کننده اگر از خدای متعال طلب آمرزش نماید و شخص غیب شونده را راضی نماید و از این گناه توبه واقعی کند، گناه او که بسیار بزرگ است بخشیده خواهد شد و از عذاب الاهی به خاطر این گناه نجات خواهد یافت.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نماهنگ توبه بانوای سیدرضانریمانی
🔺 کلامی از علما
⭕️ آیتالله خوشوقت
⁉️ فضیلت های ماه رمضان در چه چیزی جمع شده است؟
#کلام_علما
در بیشتر رشته ها حکم قهرمانی داشت، میگفت: من نمیدانم امام زمان (عج) کی ظهور میکند، نمی دانم در دستگاه حضرت پذیرفته میشوم یا نه، نمی دانم اگر قابل بودم و امام قبولم کرد، چه کاری در سپاهش بهم محول میکند، برای همین است که دوست دارم همه کار از دستم بر بیاد، که وقتی امام ظهور کرد و انشاءالله ما را در دستگاهش راه داد و کاری بهمان سپرد، آن روز سرخ و سفید نشوم جلوی حضرت که بلد نیستم این دستور شما را اجرا کنم، زشت است آدم جلوی امامش کم بیاورد و بگوید ازم برنمی آید، آن وقت امام نمی گوید این همه سال که صبح تا شب، داشتی دعای فرج میخواندی، بهتر نبود کنارش میرفتی کار هم یاد میگرفتی که وقتی آمدم عصای دستم باشی؟؟؟
🌷شهید صادق عدالت اکبری🌷
#از_شهدا_بیاموزیم ❣❣❣❣❣
📆تقویم و مناسبتهای فردا📅
🔺فردا یکشنبه:
🔹 ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ 🔹
🔹 ۱۹ رمضان ۱۴۴۲ 🔹
🔹 ۲ می ۲۰۲۱ 🔹
💢 ضربت خوردن حضرت امام علی علیه السلام [۴۰ ق]
💢 شهادت استاد مطهری [۱۳۵۸ ش]
💢 روز بزرگداشت مقام معلم
#تقویم
4_5796330705533274540.mp3
1.29M
در شب قدر از امام زمان علیه السلام بخواهیم که برایمان دعا کنند..
@montzeran
" شـبقـدر "
امشـبفڪرڪنیدآخـرعمـرتاناست
یـاشـباولِقبرتـان؛امشـبشبعمـلاست!
اعمالتـانرامحاسـبـهڪنید،قبلازاینڪهملائکهپرونده اترادستامـامِزمـآن{عـج}بدھند..
چیکارڪردیم؟؟؟ھمهیاعمالتانراازنظربگذران
مثلڪسیکهپروندهاشرامیخواھددستقاضیبدھد
دامـانھرکسیرامیگـیرد..
دسـتبهداماناھلبیتشو؛بعداستغفارکنوبگوخدایامنوببخش😭
الھـیبهحضرتامیرالعفو..
🏴فرا رسیدن ایام سوگواری امیرمؤمنان، مولای متقیان، حضرت امام علی علیه السلام را بر امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و عموم شیعیان جهان تسلیت عرض می کنیم🏴
@montzeran
چه سرّی بود سرها را که زینب(س) شاهد آن بود
سر حیدر(ع) شکافید و سر فرزند بر نی بود
#یا_علی (ع) #شب_قدر #یاحسین (ع) #یاابوالفضل (ع) #روزه #ماه_رمضان #رمضان
@montzeran
💠 #امام_علی(ع) درباره #غیرت مرد میفرماید:
از غیرت نابجا بپرهیز؛ چرا که این کار، زنان درستکار را به لغزش میکشاند؛ اما بر کار زنان، نظارت داشته باش و هرگاه گناهی از آنان دیدی، چه بزرگ و چه کوچک، از طریق نشان دادن ناخشنودی خویش، با آن برخورد کن و از مجازات کردن بپرهیز، چرا که گناه، بزرگ و تذکر، کماثر میشود.
📚تحفالعقول، ص 87
⚡️مداومت به پرسشهای جستجوگرانه، همسرتان را آزرده و شما را از هم دور میکند.
سوالاتی مثل ... کی بود زنگ زد؟ چیکارت داشت؟
@montzeran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مداحی معروف حیدر حیدر
@montzeran
✨سهم امروزمون از یاد مولای غریب
💫💫💫💫💫
⭕️ شب_قدر و مقام امام زمان - قسمت اول
📖 خداوند در آيات سورهٔ قدر پس از بيان عظمت اين شب كه آن را برابر با هزار ماه و يا هشتاد سال میشمارد، به اين نكته اشاره میکند كه عظمت اين شب براي مردم قابل درک و فهم نيست: «و ما ادراك ما ليله القدر» زيرا در اين شب اموری اتفاق میافتد كه بيرون از درک ماست.
🌌 از جمله اين اتفاقاتی كه قرآن آن را بيان میكند، نزول همهٔ فرشتگان و روح به زمين است: «تنزل الملائكه والروح فيها باذن ربهم من كل امر»
💠 شب قدر، شبی در طول سال است كه در آن تمام مقدرات عالَم تا شب قدر سال بعد، تقدير و امضا میشود. خداوند در اينباره میفرمايد: «فيها يفرق كل امر حكيم.» (دخان، آیه ۴) بنابراين، نزول فرشتگان و روح در اين شب، میبايست ارتباط تنگاتنگی با مسئلهٔ مقدرات هستی داشته باشد. به همین دلیل خداوند در آیهٔ ۴ سورهٔ قدر از هر امر سخن به ميان آورده كه با نزول فرشتگان و روح مرتبط است.
👈 پس فرشتگان و روح در ارتباط با امور هستی، در شب قدر نزول میكنند و این اتفاق تنها در زمان پیامبر نمیافتد بلكه هر سال اتفاق میافتد و اختصاص به زمانی خاص ندارد.
🔹 خداوند در اشاره به تكرار اين رخداد در هر سال میفرمايد: «تنزل الملائكه و الروح فيها باذن ربهم من كل امر.» در تفسير نمونه در اينباره آمده است: «با توجه به اينكه «تنزل» فعل مضارع است، و دلالت بر استمرار دارد (در اصل «تتنزل» بوده) روشن میشود كه شب قدر مخصوص به زمان پيغمبر و نزول قرآن مجيد نبوده بلكه امری است مستمر و شبی است مداوم كه هر سال تكرار میشود. (تفسير نمونه، ج ۲۷، ص ۱۸۴)
🔻 پس میتوان گفت كه هر سال، نزول فرشتگان و روح در ارتباط با مقدرات هستی در شب قدر تكرار میشود. اما اين نزول بر چه كسی است؟ براساس روايات، اين نزول بر خليفهالله است و فرشتگان و روح به محضر ولیّ زندهٔ خدا میرسند و مقدرات عالَم را با او هماهنگ میكنند.
#مهدویت