5- محبت خاص خدا به توبه كنندگان
در قرآن مىخوانيم:
اِنَّ الله يُحِبُّ التَّوّابين(29)؛ خداوند قطعاً توبه كنندگان را دوست مىدارد.
امام باقر عليه السلام مىفرمايد:هر گاه مردى در شب تاريك شتر و توشهاش را در سفر گم كند و سپس پيدا كند، چقدر خوشحال مىشود، خداوند بيشتر از او نسبت به توبه كننده فرحناك مىشود.(30)
و در سخن ديگر فرمودند:
الله افرح بتوبة عبده من العقيم الوالد، و من الضال الواجد، و من الظمان الوارد(31)؛ خداوند به توبه بندهاش فرحناكتر است از مرد عقيمى كه داراى فرزند شود و از شخصى كه گمشدهاش را پيدا كند، و از تشنهاى كه به آب مىرسد.
رسول اكرم (صلّى الله عليه وآله) فرمودند:هيچ موجودى در پيشگاه خدا، محبوبتر از مرد يا زن توبه كننده نيست.(32)
نيز فرمودند: التائبُ حَبيب الله (33)؛ توبه كننده، محبوب خدا است.
6- سرزنش از تاخير توبه
انسان، هر لحظه مامور به توبه است و فرمان توبوا، «توبه كنيد» او را به تعجيل در توبه دعوت مىنمايد، بنابراين تاخير در توبه تاخير در انجام فرمان الهى است و چنين كسى در هر لحظه به عنوان ترك كننده فرمان خدا به حساب مىآيد.
امام جواد عليه السلام مىفرمايد:
تَاخير التُّوبَة اِغتِرار، و طُول التَسويف حَيرَة(34)؛ تاخير توبه نوعى غرور و بىخبرى و طولانى نمودن آن نوعى حيرت و سرگردانى است.
امام باقر عليه السلام مىفرمايد:
ايّاكَ و التَّسويف فَانَّه بَحرٌ يُغرَقُ فيه الهَلْكى (37)؛ از تاخير انداختن (توبه) بپرهيز، زيرا تاخير انداختن توبه (همچون) دريايى است كه درمانده در آن غرق مىگردد.
بايد توجه داشت كه توبه هنگام مرگ، ارزشى ندارد، چنان كه ايمان و توبه فرعون هنگام غرق شدن پذيرفته نشد و در آيه 18 سوره نساء به اين مطلب تصريح شده است.
محمد همدانى مىگويد، از حضرت رضا (عليه السلام) پرسيدم: چرا خدا، فرعون را غرق كرد، با اين كه ايمان آورد و به توحيد اعتراف كرد؟آن حضرت در پاسخ فرمود:
لانَّه آمَنَ عند رُؤيَة البَاءس، و الايمانُ عِند رؤيَةِ البَاسِ غَير مَقبُول (38)و (39)؛ زيرا فرعون هنگام ديدن عذاب، ايمان آورد. و ايمان در اين هنگام پذيرفته نيست.
و اين را نيز نبايد از نظر دور داشت كه در روايات متعدد آمده هرگاه مؤمن گناهى مرتكب شود، تا هفت ساعت به او مهلت داده مىشود كه اگر در اين هفت ساعت توبه كرد، گناه او در نامه عمل ثبت نمىگردد، در بعضى از روايات به جاى هفت ساعت از صبح تا شب ذكر شده است، امام صادق عليهالسلام فرمودند:
إنّ العبد اذا اذنب ذنباً اُجِّل من غَدوَةٍ الى الليل فانْ استغفر الله لم يكتب عليه (40)؛ بنده وقتى كه گناه كند، از بامداد تا شب مهلت دارد اگر در اين مدت از درگاه خدا طلب آمرزش كرد، آن گناه بر او نوشته نشود.
7- نتايج درخشان توبه
توبه و قبولى توبه از نعمتها و مواهب كم نظير الهى است و داراى آثار و نتايج بسيار درخشانى است.توبه حقيقى آنچنان انسان گنهكار را دگرگون مىكند، كه گويى اصلاً گناه نكرده است. چنانكه امام باقر عليه السلام مىفرمايد:
التائب من الذنب كمن لا ذنب له (41)؛ توبه كننده از گناه مانند آن است كه گناهى نكرده است.
توبه حقيقى موجب پردهپوشى و نابودى آثار گناه مىگردد، امام صادق عليه السلام فرمودند:
هنگامى كه بنده توبه حقيقى كرد، خداوند او را دوست مىدارد، و در دنيا و آخرت گناهان او را مىپوشاند، هر چه از گناهان كه دو فرشته موكل بر او برايش نوشتهاند از يادشان ببرد و به اعضاى بدن وحى مىكند كه گناهان او را پنهان كنيد.و به نقاط زمين (كه او در آن گناه كرده) فرمان مىدهد گناهان او را پنهان كنيد.
فيلقى الله حين اَلقاه و ليس شَيى يَشهد عليه بشىء من الذّنوب (42)؛ پس توبه كننده با خدا ملاقات كند به گونهاى كه هيچ چيز نيست كه در پيشگاه خدا گواهى بدهد كه او چيزى از گناه را انجام داده است.در آيه 8 سوره تحريم كه به توبه نصوح امر شده، به پنج ثمره و نتيجه توبه حقيقى اشاره شده كه عبارتند از:
1- بخشودگى گناهان.
2- ورود در بهشت پر نعمت الهى.
3- عدم رسوايى در قيامت.
4- نور ايمان و عمل، در قيامت به سراغ توبه كنندگان آمده و پيشاپيش آنها حركت نموده و ايشان را به سوى بهشت، هدايت مىكنند.(43)
5- توجه آنها به خدا بيشتر مىگردد، و تقاضاى تكميل نور و آمرزش كامل گناه خود مىكنند.
بطور خلاصه، توبه حقيقى انسان را محبوب خدا مىكند، آن هم به عنوان محبوبترين بندگان، چنانكه امام كاظم عليه السلام مىفرمايد:
و اَحَبّ العِباد الى الله تعالى المُفَتَّنون التَّوابون(44)؛ و محبوبترين بندگان در پيشگاه خدا، آنهايى هستند كه در فتنه (گناه) واقع شوند و بسيار توبه كنند.
و در روايت ديگرى از امام معصوم نقل شده (45) كه خداوند به توبه كنندگان، سه موهبت عطا كرده كه اگر يكى از آنها را به همه اهل آسمانها و زمين مىداد همه آنها نجات مىيافتند:
1- بشارت به آنها كه خداوند آنان را دوست دارد،(46) و كسى كه خدا او را دوست بدارد او را عذاب نمىكند.
2- حاملين عرش خدا و رهيافتگان در جوار عرش كبريايى خداوند براى توبه كنندگان، طلب آمرزش مىكنند و مقامات عالى را براى آنها آرزو مىنمايند.(47)
3- گناهان توبه كنندگان به حسنات و پاداشها، تبديل مىگردد و خداوند به آنها نويد رحمت و امن داده است.(48)
در پايان بحث توبه، با امام سجاد عليه السلام همنوا شويم كه در فرازى از مناجات خود از مناجاتهاى پانزدهگانهاش به پيشگاه خداوند چنين عرض مىكند:
الهى انت فَتَحت لِعبادك باباً الى عَفوِك، سمّيتَه التّوبه، فقلت: توبوا الى الله توبة نصوحاً، فما عذر مَن اغفل دخول الباب بعد فتحه؟ (49)؛ اى خداى من! تو آن كسى هستى كه درى به سوى عفوت براى بندگانت گشودهاى و نام آن را توبه نهادهاى و (در قرآن) فرمودهاى: به سوى خدا باز گرديد و توجه خالص كنيد، اكنون عذر كسانى كه از وارد شدن به اين در گشوده غفلت كردهاند، چيست؟
جبران گناه
در توبه يكى از اركان مهم، جبران گناه است، كه موجب شستن آثار گناه شده و زدودن رسوبات گناه مىگردد.از اين جبران، در اسلام با عنوان «كفارات و تكفير» «پوشاندن و پاك كردن» ياد مىشود.«تكفير» در مقابل «اِحباط» است، احباط يعنى انسان با ارتكاب گناه، كارهاى نيك خود را پوچ و بى اثر كند، ولى تكفير يعنى انسان با كارهاى نيك، آثار گناهان از چهره جان خود بزدايد، به عبارت روشنتر توبه داراى دو مرحله است:
1- قطع و ترك گناه (پاكسازى).
2 - تقويت جان با اعمال نيك (بهسازى).
همانند بيمارى كه درمان او داراى دو بعد است، يكى خوردن داروىهاى درمان كننده،دوم خوردن داروهاى نيروبخش، تا آثار و ضايعات بيمارى را از بين ببرد.جبران گناهان گاهى به مرحلهاى مىرسد، كه بايد گناهان سابق را تبديل به نيكىها كند. يعنى نه تنها آثار گناه را از لوح دل بشويد، بلكه آثار درخشان كارهاى نيك را جايگزين آن بنمايد. به عنوان مثال اگر كسى مدتها پدر يا مادرش را آزرده و اكنون توبه كرده، تنها قطع آزار كافى نيست. بلكه بايد با شيرينى محبت خود، تلخى آزار را جبران كند.
توبه
جبران گناه از ديدگاه قرآن
- و يَدْرؤُونَ بِالحَسَنَةِ السَّيّئة (50)؛ (انديشمندان) با كارهاى نيك، كارهاى بد خود را از بين مىبرند.
- اِلاّ مَن تابَ و آمن و عَمل صالِحاً اُولئِك يُبدِّل الله سيِّئاتِهم حَسَنات (51)؛ مگر كسى كه توبه كند و ايمان آورد و عمل صالح انجام دهد، كه خداوند گناهان اين گروه را به حسنات تبديل مىكند.
- و اَقِم الصَّلوةَ طَرَفَى النَّهار و زُلَفاً مِنَ الليل اِنَّ الحَسَنات يُذهِبْن السَّيّئات (52)؛ نماز را در دو طرف روز و اوايل شب برپا دار، چرا كه نيكىها، بدىها را بر طرف مىسازد.
- اِنْ تَجتَنِبُوا كَبائِرَ ما تَنهَون عَنه نُكَفِّر عَنكُم سيِّئاتِكم (53)؛ اگر از گناهان كبيرهاى كه از آن نهى شدهايد، اجتناب كنيد گناهان كوچك شما را مىپوشانيم.
- والَّذينَ آمَنوا و عَمِلوا الصّالِحاتِ لَنُكَفِّرنَّ عَنهُم سَيِّئاتِهم(54)؛ كسانى كه ايمان آورده و عمل صالح انجام دادند، قطعاً گناهان آنان را مىپوشانيم.
منظور از پوشاندن گناه چيست؟
- ... فَالَّذينَ هاجروا وَ اُخرِجوا مِن دِيارِهم و اُوذوا فى سَبيلى و قاتَلوا وَ قُتلوا لاُكَفِّرنَّ عَنهم سَيِّئاتهم (55)؛ پس آنها كه در راه خدا هجرت كردند و از خانههاى خود بيرون رانده شدند، و در راه من آزار ديدند و جنگ كردند و كشته شدند سوگند ياد مىكنم كه گناهان آنها را مىپوشانم و محو مىكنم.
از آيات فوق چنين نتيجه مىگيريم كه:
توبهاى مورد قبول است و موجب محو گناهان مىگردد كه با ايمان، عمل صالح، نماز، هجرت، جهاد و شهادت همراه باشد وگرنه ضايعات گناهان سابق، جبران نخواهد شد.
جبران گناه از ديدگاه روايات
در روايات بطور صريح تاكيد شده كه در توبه ترك گناه و پشيمانى، كفايت نمىكند. بلكه بايد آثارى را كه گناهان در زندگى انسان پديد آوردهاند با كارهاى نيك، جبران و اصلاح نمود.
اين جبران در چهرههاى مخصوصى بروز مىكند، تا عامل تربيت و تكامل انسان گردد. براى تكميل اين بحث، به روايات زير توجه كنيد:
- رسول اكرم (صلّى الله عليه وآله) مىفرمايد:
اتَّقِ الله حيث كنت و خالط الناس بخلق حسن و اذا عملت سيئة فاعمل حسنة تمحوها(56)؛ در هر جا هستى، از خدا بترس و با مردم با اخلاق نيك برخورد كن، و هرگاه گناهى كردى كار نيكى انجام بده كه آن گناه را محو كند.
- امام باقر عليه السلام مىفرمايد:
التّائب إذا لم يَستبن اثر التّوبة فلَيس بِتائب: يرضى الخصماء و يُعيد الصّلوات و يتواضع بين الخَلق يتّقى نفسه عن الشهوات(57)؛ هرگاه نشانههاى توبه، از توبه كننده آشكار نگردد، او توبه كننده حقيقى نيست. (آشكار شدن نشانههاى توبه اين است كه:) آنها را كه ادعاى حقى بر او دارند راضى كند، نمازهاى قضا شدهاش را اعاده نمايد، در برابر مؤمنان متواضع باشد، و خود را از طغيان هوسهاى نفسانى حفظ نمايد ...
- اميرمؤمنان على عليه السلام فرمودند:
ثَمَرة التّوبة إستدراك فَوارط النّفس (58)؛ ميوه و اثر توبه، جبران ضايعات نفس است.
- امام باقر عليه السلام مىفرمايد:
ما احسن الحَسنات بَعد السّيئات (59)؛ چقدر كارهاى نيك، بعد از گناهان شايسته و زيبا است.
- امام كاظم عليه السلام فرمودند:
من كفارات الذّنوب العِظام إغاثة المَلهوف و التّنفيس عن المَكروب (60)؛ از كفارات گناهان بزرگ، پناه دادن به انسانهاى پريشان و گرفتار و زدودن اندوه از اندوهگين است.
- شخصى از رسول خدا (صلّى الله عليه وآله) پرسيد: كفاره گناه غيبت چيست؟
حضرت فرمودند:تَستَغفر لِمَن إغتَبته (61)؛ براى كسى كه او را غيبت كردهاى، از خدا طلب آمرزش كن.
- امام باقر عليه السلام مىفرمايد:
ثلاث كفّارات: إفشاء السّلام و إطعام الطّعام و التّهجُد باللّيل و النّاس نيام (62)؛ سه كار كفاره و جبران كننده گناه است: بلند سلام كردن، اطعام دادن، نماز شب و عبادت در آن هنگام كه مردم خوابيدهاند.
- امام باقر عليه السلام فرمودند:
اربع مَن كنّ فيه و كان مِن قَرنه الى قَدمه ذُنوباً بَدّلها الله حَسنات: الصِّدق والحَياء و حُسنُ الخُلق و الشّكر(63)؛ اگر كسى داراى چهار خصلت باشد هر چند از سر تا قدمش را گناه فرا گرفته باشد خداوند آن گناهان را به نيكى تبديل مىكند:
راستگويى، شرم و حيا، نيك خلقى، روحيه شكرگزارى.
- شخصى به حضور رسول خدا (صلّى الله عليه وآله) آمد و عرض كرد: گناهانم بسيار شدهاند و اعمال نيكم اندك است. پيامبر اكرم فرمود:
اكثر السّجود فانّه يحطّ الذّنوب كما تحطّ الرّيح وَرق الشجر (64)؛ سجدههاى بسيار بجا بياور چرا كه سجده، گناهان را آنچنان مىريزد كه باد، برگهاى درخت را مىريزد.
هماهنگى جبران با گناه
جبران گناه، با كارهاى نيك، ممكن است به صورتهاى گوناگون مانند كمكهاى مالى، جهاد در راه خدا، روزه گرفتن، شب زندهدارى و ... انجام گيرد، ولى مناسب آن است كه جبران هر گناه متناسب با همان گناه باشد. مثلاً بىحجابى و ناپاكى را با حفظ كامل عفت و پاكدامنى، جبران كرد. گناه غيبت را با كنترل و مراقبت زبان، جبران نمود. گناه ظلم و بى رحمى را با احسان به مظلومان و دستگيرى از بينوايان، تلافى نمود. گناه چشمچرانى را با عفت چشم و نگاههايى كه براى آن پاداش است مانند نگاه به قرآن و به چهره عالم و نگاه به چهره پدر و مادر، جبران نمود. چنانكه از بعضى روايات اين مطلب استفاده مىشود؛
امام صادق عليه السلام مىفرمايد:
كفارة عمل السّلطان قَضاء حوائِج الاِخْوان (65)؛ كفاره و جبران (گناه) كارمندى حاكم ظالم، رسيدگى و برآوردن نيازمندىهاى برادران(مردم) است.
منبع 👇👇👇👇👇👇
1- مفردات راغب، ص 76.
2- هود / 3.
3- آل عمران / 135.
4- نساء / 110.
5- مائده / 9.
6- زمر / 53.
7- بقره / 186.
8- نور / 31.
9- شورى / 25.
10- بقره / 222.
11- تحريم / 8.
12- تحريم / 8.
13- مائده / 74.
14- تحريم / 8.
15- كافى، ج 2 ص 432.
16- بحار، ج 6 ص 22.
17- مجمع البيان، ج 10 ص 318.
18- تحف العقول / ص 149.
19- از علامه مجلسى قدس سره نقل شده كه چهار ركن اول شرايط صحت توبه است، و دو ركن بعد دو شرط كمال توبه مىباشد.
20- نهج البلاغه، حكمت 417.
21- كشف الغمه، ج 2 ص 313.
22- وسائل الشيعه، ج 11 ص 347.
23- مستدرك الوسائل، ج 2 ص 345.
24- مصباح الشريعه، ص 97.
25- كافى، ج 2 ص 435، در قرآن 8 بار ذات پاك خدا با عنوان تَوّاب رَحيم توصيف شده اين عنوان بيانگر آن است كه: اگر بنده اى توبه خود را شكست، باز نااميد نشود و مجدداً توبه كند، چرا كه خداوند بسيار توبه پذير است.
26- زمر / 53.
27- سفينة البحار (وحشى). تفسير فخر رازى، ج 27 ص 4.
28- وسائل الشيعه، ج 11 ص 266.
29- بروج / 10.
30- بقره / 222.
31- كافى، ج 2 ص 435.
32- ميزان الحكمه، ج 1 ص 541.
33- سفينة البحار، ج 1 ص 127، عيون اخبار الرضا، ج 2 ص 29.
34- جامع السعادات، ج 3 ص 51.
35- بحار، ج 6 ص 30.
36- نهج البلاغه، حكمت 150.
37- غرر الحكم، ميزان الحكمة، ج 4 ص 589.
38- بحار، ج 78 ص 164.
39- بحار، ج 6 ص 23.
40- از آيات 50 و 51 سوره يونس استفاده مىشود كه به هنگام نزول عذاب درهاى توبه بسته است، چرا كه توبه در چنين حالى شبيه توبه اجبارى و اضطرارى است و چنين توبه اى بى ارزش است.
41- كافى، ج 2 ص 437.
42- كافى، ج 2 ص 435.
43- كافى، ج 2 ص 431.
44- نمونه، ج 24 ص 292.
45- كافى، ج 2 ص 432.
46- كافى، ج 2 ص 432.
47- بقره، 222.
48- مؤمن / 7 9.
49- فرقان / 68 70.
50- بحار، ج 94 ص 142.
51- رعد / 22.
52- فرقان / 70.
53- هود / 114.
54- نساء / 31.
55- عنكبوت / 7.
56- آل عمران / 195.
57- بحار، ج 71 ص 242. وسائل الشيعه، ج 11 ص 384.
58- بحار، ج 6 ص 35، ميزان الحكمة، ج 1 ص 548.
59- مستدرك الوسائل، ج 2 ص 348.
60- وسائل الشيعه، ج 11 ص 384.
61- شرح نهج البلاغه (حديدى)، ج 18 ص 135.
62- وسائل الشيعه، ج 15 ص 583.
63- بحار، ج 77 ص 52.
64- بحار، ج 71 ص 332.
65- بحار، ج 85 ص 162، ميزان الحكمة، ج 3 ص 477، وسائل الشيعه، ج 15 ص 584.
منبع:
گناه شناسى، محسن قرائتى، تنظيم و نگارش: محمدى اشتهاردى
♨️ به مناسبت فاجعه 12 تیر 1367؛
📑 بازخوانی حقوق بینالمللی حملهی وینسنس به هواپیمای مسافربری ایــ🇮🇷ــران @montzeran
سه شنبه شب
دلم را می دهم
دست نسیم جمکرانت
که از عطر خوش گلدسته اش
سرمست گردد @montzeran
منتظران گناه نمیکنند
#بہ_سوے_ظہور ۳ ♻️ تـاریخ تڪرار ميشود ♻️ 🔥فتنـہ هاے آخرالزمـاڹ🔥 فقط غربالي هستند براے آناڹ ڪہ در
#بہ_سوے_ظہور ۴
✔️داستاڹ مولایماڹ حسیڹ علیہ السلام داستاڹ ایستادگي و جاودانگي در عیڹِ اقلیّت است❗️
💠ما ميتوانیم همانند امام حسیڹ براے حقیقت انساني خود، با دستِ خالي امّا با عزت بایستیم❗️
بہ شرطي ڪہ...🔰
#استاد_شجاعي @montzeran
🔴 امام کاظم ( ع ) :
🔵 دعا در سجده ی بعد از نماز مغرب مستجاب است.
📚 من لا یحضره الفقیه ج1ص331
🔴 آیا حاضریم هر شب در سجده بعد از نماز مغرب برای فرج دعا کنیم ؟ @montzeran
🔵🔴 داستانی واقعی و تکان دهنده از یک پزشک :
توی بیمارستان فیروز آبادی دستیار دکتر مظفری بودم.
روزی از روزها دکتر مظفری ناغافل صدایم کرد اتاق عمل و پیرمردی را نشان دادن که باید پایش را بعلت عفونت می بریدیم.
دکتر گفت که اینبار من نظارت می کنم و شما عمل می کنید...
به مچ پای بیمار اشاره کردم که یعنی از اینجا قطع کنم و دکتر گفت: برو بالاتر!
بالای مچ را نشان دادم و دکتر گفت برو بالاتر!!
بالای زانو را نشان دادم و دکتر گفت برو بالاتر!!!
تا اینکه وقتی به بالای ران رسیدم دکتر گفت که از اینجا ببر...
عفونت از این جا بالاتر نرفته!
لحن و عبارت «برو بالاتر» خاطره بسیار تلخی را در من زنده می كرد خیلی تلخ.
دوران کودکی همزمان با اشغال ایران توسط متفقین در محله پامنار زندگی می کردیم.
قحطی شده بود و گندم نایاب بود و نانوایی ها تعطیل.
مردم ایران و تهران بشدت عذاب و گرسنگی می کشیدند که داستانش را همه میدانند.
عده ای هم بودند که به هر قیمتی بود ارزاق شان را تهیه می کردند و عده ای از خدا بی خبر هم بودند که با احتکار از گرسنگی مردم سودجویی می کردند.
شبی پدرم دستم را گرفت تا در خانه همسایه مان که دلال بود و گندم و جو می فروخت برویم و کمی از او گندم یا جو بخریم تا از گرسنگی نمیریم.
پدرم هر قیمتی که میگفت همسایه دلال ما با لحن خاصی می گفت: برو بالاتر... برو بالاتر... !!!
بعد از به هوش آمدن پیرمرد برای دیدنش رفتم.
چقدر آشنا بود...
وقتی از حال و روزش پرسیدم گفت: بچه پامنار بودم...
گندم و جو میفروختم...
خیلی سال پیش...
قبل از اینکه در شاه عبدالعظیم ساکن بشم...
دیگر تحمل بقیه صحبتهایش را نداشتم.
خود را به حیاط بیمارستان رساندم.
من باور داشتم که :
🌺 از مکافات عمل غافل مشو
🌺 گندم از گندم بروید جو ز جو
اما به هیچ وجه انتظار نداشتم که چنین مکافاتی را به چشمم ببینم.
📚 دکتر مرتضی عبدالوهابی
🌺ألـلَّـهُـمَــ عَـجِّـلْ لِـوَلـیِـکْ ألْـفَـرَج🌺
@montzeran
.
#اعمال_خـــــواب_و_نــــــمـازشــبــــــــــ
☎️ #شماره_تلفنهای_ربالعالمین
📞 #تلفن_همگانی_پروردگار
۲۴۴۳۴
✍ #نمازهای_یومیه👇
#نمازصبح ۲ رکعت
#نمازظهر ۴ رکعت
#نمازعصر ۴ رکعت
#نمازمغرب ۳ رکعت
#نمازعشاء ۴ رکعت
📞 #شماره_خصوصی_الله
۲۲۲۲۲۱
✍ #نماز_شب 👇
#نمازشب ۲ رکعت
#نمازشب ۲ رکعت
#نمازشب ۲ رکعت
#نمازشب ۲ رکعت
#نمازشفع ۲ رکعت
#نمازوتر ١ رکعت
بعد از این که با #خدا #صحبت تمام شد
باید با شمارههای پائین ارتباط برقرار کنی که #مهر #قبولی بخورد..
☎️ #تلفن_معاون_خدا
📞 #تلفن_داخلی_زهرا(س)
۳۴۳۳۳۳
✍ #تسبیحات_حضرت_زهرا (س)👇
#اللهاکبر ۳۴ مرتبه
#سبحانالله ۳۳ مرتبه
#الحمدالله ۳۳ مرتبه
انشاءالله عبادات شما مورد قبول پرودگار عالم قرار گرفته باشد...
از #مدیر_گروه_فراموش_نکنید..
#التماس_دعای🙏عاقب #بخیری برای همه دوستان..
📢📢 #اعمال_وقت_خواب
🌷 برابر با #هزار_رکعت نماز ( يَفْعَلُ اللّه ما يَشاءُ بِقُدْرَتِه، وَ يَحْكُمُ ما يُريدُ بِعِزَّتِه)
🔸سه مرتبه🔸
📖 خواندن ( #سورهى_تكاثر ) نجات از عذاب قبر
🔸یک مرتبه🔸
1⃣ خواندن(قل هو الله احد..) برابر با #ختم #قرآن است.
🔸سه مرتبه🔸
2⃣ سبب #شفاعت #پیامبران خواهد شد(اللهم صل علی محمد و آل محمد و علی جمیع الانبیاء و المرسلین)
🔸یک مرتبه🔸
3⃣ سبب خشنودی مومنین خواهد شد
( #اللهم_اغفرللمومنین_والمومنات)
🔸یک مرتبه🔸
4⃣ #ذکر (تسبیحات اربعه)👈 ثواب #حج و #عمره را دارد.
🔸یک مرتبه🔸
5⃣ #وضو گرفتن 👈 #ثواب شب زنده داری
📢📢 #طریق_خواندن #نماز_شب
جمعاّ ۱۱ ركعت است:
۴ تا ۲ ركعتی به نيت نماز شب
مثل نماز #صبح
#نماز_شفع:
۱ نماز ۲ ركعتی به #نيت نماز #شَفْعْ
- در ركعت اول: يك بار سوره حمد + يك بار سوره قل هو الله احد + يك بار سوره قل اعوذ برب الناس + ركوع + سجده.
- در ركعت دوم: يك بار سوره حمد + يك بار سوره قل هو الله احد + يك بار سوره قل اعوذ برب الفلق + قنوت + ركوع + سجده + تشهد + سلام.
#نماز_وتر:
۱ نماز ۱ ركعتي به نيت نماز وَتْر
نيت: يك ركعت نماز #وَتْر ميخوانم #قُربة_اِلي_الله
- در ركعت اول: يك بار #سوره #حمد + سه بار سوره #قل #هو_الله_احد + يك بار سوره #قل #اعوذ_برب_الفلق + يك بار #سوره #قل #اعوذ_برب_الناس
- در قنوت: خواندن كامل قنوت + در حاليكه دستهايتان در حالت قنوت است، (با انگشتان دست راست يا با تسبيح)
۴۰ بار دعا کنید
( #اَللّهُمَّاِغْفِرلِلْمومِنينَوَاَلْمومِناتْ
#وَاَلْمُسلِمينَوَاَلْمُسلِماتْ )
یا برای ۴۰ نفر دعا کنید، مثلا
( #اَللّهُمَّ_اِغْفِرلِی_مدیرکانال )
۷۰ بار بگوييد
( #اَسْتَغْفِرُاللهَ_رَبي_وَ_اَتُوبُ_اِلَيه)
۷ بار بگوييد
( #هذا_مَقامُ_الْعائِذِ_بِكَ_مِنَ_اَلْنار)
۳۰۰ #مرتبه بگوييد( #اَلْعَفو )
يك بار بگوييد ( #رَبّ_اغْفِرْلى_وَ_ارْحَمْنى_وَ_تُبْ_عَلىَّ
#اِنَّكَ_اَنْتَ_التّوابُ_اَلْغَفُورُ_الرّحيم )
+ #ركوع + #سجده + #تشهد + #سلام
( #تسبيحات #حضرت_زهرا (س)
34 مرتبه، الله اكبر، 33 مرتبه، الحمد لله و 33 مرتبه، سبحان الله.
برابر با #هزار__ركعت__نماز__مستحب، نزد خداوند بهتر است
@montzeran
🔴وقایع قبل از ظهورامام عصر علیه السلام
📜روایتی از امام باقر (ع) در باب وقایع قبل از ظهور امام عصر علیه السلام
1⃣ #قسمت اول
✨ ﻳﺎ ﺃَﻳﱡﱡﻬَﺎ ﺍﻟﱠﱠﺬِﻳﻦَ ﺃُﻭﺗُﻮﺍ ﺍﻟْﻜِﺘﺎﺏَ ﺁﻣِﻨُﻮﺍ ﺑِﻤﺎ ﻧَﺰﱠﱠﻟْﻨﺎ ﻣُﺼَﺪﱢﱢﻗﺎً ﻟِﻤﺎ ﻣَﻌَﻜُﻢْ ﻣِﻦْ ﻗَﺒْﻞِ ﺃَﻥْ ﻧَﻄْﻤِﺲَ ﻭُﺟُﻮﻫﺎً ﻓَﻨَﺮُﺩﱠﱠﻫﺎ ﻋَﻠﻰ ﺃَﺩْﺑﺎﺭِﻫﺎ
⬅️ﺍﻯ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﺑﺮ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﻛﺘﺎﺏ (ﺁﺳﻤﺎﻧﻰ) ﺁﻣﺪﻩ، ﺑﻪ ﺁﻥ ﭼﻪ (ﺑﺮ ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﺧﺎﺗﻢ) ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ- ﻛﻪ ﺗﺼﺪﻳﻖ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﻯ ﻛﺘﺎﺏ ﻫﺎﻯ ﺷﻤﺎﺳﺖ- ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﻳﺪ؛ ﭘﻴﺶ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻛﻪ ﺑﺮ #ﭼﻬﺮﻩ ﻫﺎﻳﻰ ﺧﻂّ ﺑﻄﻠﺎﻥ ﻛﺸﻴﻢ ﻭ ﺁﻥﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﭘﺸﺖ ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ #ﻭﺍﮊﮔﻮﻥ ﮔﺮﺩﺍﻧﻴﻢ.
📝جابر بن یزید جعفی روایت میکند:
📌 ﺣﻀﺮﺕ ﺍﺑﻮ ﺟﻌﻔﺮ ﻣﺤﻤّﺪ ﺑﻦ ﻋﻠﻰ ﺑﺎﻗﺮ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﻓﺮﻣﻮﺩ: «ﺍﻯ ﺟﺎﺑﺮ، ﺧﺎﻧﻪ ﻧﺸﻴﻦ ﺑﺎﺵ. ﭘﺲ ﺩﺳﺖ ﻭ ﭘﺎﻳﻰ ﺗﻜﺎﻥ ﻣﺪﻩ ﺗﺎ ﻧﺸﺎﻧﻪ ﻫﺎﻳﻰ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻳﺖ ﻳﺎﺩ ﻣﻰ ﻛﻨﻢ ﺑﺒﻴﻨﻰ؛ ﺍﮔﺮ ﺁﻥﻫﺎ ﺭﺍ ﺩﺭﻳﺎﺑﻰ.
1⃣ #ﺍﻭّﻟﻴﻦ ﺁﻥﻫﺎ ﺍﺧﺘﻠﺎﻑ (ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻥ ﻓﻠﺎﻥ) [ﺑﻨﻰ ﺍﻟﻌﺒّﺎﺱ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻧﻤﻰ ﺑﻴﻨﻢ ﻛﻪ ﺁﻥ ﺯﻣﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺭﻙ ﻛﻨﻰ؛ ﻭﻟﻰ ﺍﻳﻦ ﺭﺍ ﭘﺲ ﺍﺯ ﻣﻦ ﺣﺪﻳﺚ ﮔﻮﻯ، [ﻭ] #ﻣﻨﺎﺩﻯ ﺍﻯ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺳﻮﻯ ﺁﺳﻤﺎﻥ ﻧﺪﺍ ﻛﻨﺪ ﻭ ﺑﺎﻧﮓ ﭘﻴﺮﻭﺯﻯ ﺍﺯ ﺟﺎﻧﺐ ﺩﻣﺸﻖ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺭﺳﺪ ﻭ ﻳﻜﻰ ﺍﺯ ﺁﺑﺎﺩﻯ ﻫﺎﻯ ﺷﺎﻡ- ﻛﻪ ﺣﺎﺑﻴﻪ ﻧﺎﻡ ﺩﺍﺭﺩ- ﻓﺮﻭ ﻣﻰ ﺭﻭﺩ ﻭ ﺑﺨﺸﻰ ﺍﺯ ﺳﻤﺖ ﺭﺍﺳﺖ ﻣﺴﺠﺪ ﺩﻣﺸﻖ ﻓﺮﻭ ﺭﻳﺰﺩ ﻭ ﮔﺮﻭﻫﻰ ﺍﺯ ﺗﺮﻙﻫﺎ ﺷﻮﺭﺵ ﻛﻨﻨﺪ ﻭ ﺩﺭ ﭘﻰ ﺁﻥ، ﺍﻭﺿﺎﻉ ﺭﻭﻡ ﺁﺷﻔﺘﻪ ﺷﻮﺩ ﻭ ﺑﺮﺍﺩﺭﺍﻥ ﺗﺮﻙ ﭘﻴﺶ ﺭﻭﻧﺪ ﺗﺎ ﺍﻳﻦ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺟﺰﻳﺮﻩ ﻓﺮﻭﺩ ﺁﻳﻨﺪ ﻭ ﺷﻮﺭﺷﻴﺎﻥ #ﺭﻭﻡ ﭘﻴﺶ ﺭﻭﻯ ﻛﻨﻨﺪ ﻭ ﺩﺭ ﺭﻣﻠﻪ ﻣﻨﺰﻝ ﮔﻴﺮﻧﺪ. ﺍﻯ ﺟﺎﺑﺮ، ﺁﻥ ﻫﻤﺎﻥ ﺳﺎﻝ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﺧﺘﻠﺎﻑ ﺑﺴﻴﺎﺭﻯ ﺩﺭ ﻫﺮ ﺯﻣﻴﻦ ﺍﺯ ﻧﺎﺣﻴﻪ ﻯ ﻣﻐﺮﺏ ﭘﺪﻳﺪ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺁﻣﺪ ﻭ #ﻧﺨﺴﺘﻴﻦ ﺳﺮﺯﻣﻴﻨﻰ ﻛﻪ ﺧﺮﺍﺏ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ #ﺷﺎﻡ ﺍﺳﺖ.
⬅️ (ﺳﭙﺲ) ﺩﺭ ﺁﻥ ﻫﻨﮕﺎﻡ (ﺑﻪ ﺳﻪ ﮔﺮﻭﻩ ﺗﻘﺴﻴﻢ ﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﺷﺪ ﻭ) ﺯﻳﺮ ﺳﻪ ﭘﺮﭼﻢ ﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﺭﻓﺖ: ﭘﺮﭼﻤﻰ ﺳﺮﺥ ﻭ ﺳﻔﻴﺪ ﻭ ﭘﺮﭼﻤﻰ ﺳﻴﺎﻩ ﻭ ﺳﻔﻴﺪ ﻭ ﭘﺮﭼﻢ #ﺳﻔﻴﺎﻧﻰ.
🔴 ادامه داره ......
@montzeran
منتظران گناه نمیکنند
#بہ_سوے_ظہور ۴ ✔️داستاڹ مولایماڹ حسیڹ علیہ السلام داستاڹ ایستادگي و جاودانگي در عیڹِ اقلیّت است❗️
#بہ_سوے_ظہور ۵
❤️امام حسیڹ علیہ السلام، محور و ستوڹِ ظہوره❗️
اربعیڹ، هر دو شرط ظہور رو داره؛
✔️هم وفادارے، هم همدلي...
👌دستاموڹ رو بدیم بہ همدیگہ
و اربعیڹ رو بہ حماسہ ظہور تبدیڸ ڪنیم... @montzeran
منتظران گناه نمیکنند
💠از روبه رو👆 با همون تاکتیک آرزو و هدف غلط، بهت حمله میکنه...⚔ یه آرزو و هدف غلط بهت القا میکنه،
#چگونه_گناه_نکنیم۵
سلام...حال و احوالت چطوره؟🌺
حال و احوال معنویت چطوریاس؟😊
توی محاصره که گیر نیفتادی؟
میدونم! در حال مبارزهای☺️💪
اینا رو که یادته؟↙️
💢 وحی( الهام)
💢 وسوسه
💢القای هدف و آرزوی غلط
چی بودن اینا؟👆
آفرین دوستم☺️
سه تا درهای اصلیِ ورود شیطان✅
محاصره رو هم که مطمنم یادته😉
امروز هم چندتا دیگه از دوز و کلکهای شیطون رو بهت میگم ☺️
اینطوری کمکم دستت میاد وقتی بهت حمله کرد چطوری حالشو بگیری😎
1_15585400.mp3
1.22M
کمی از قیامت بدانید
#حجت_الاسلام_کرمی
حجم کم @montzeran