دلیل حرمت این عمل یک قاعده فقهی است. پیامبر اکرم (ص) می فرمایند:«کسی که حسن و کار خیری انجام دهد و آن را از غیر خدا پنهان دارد، عملش ۷۰ برابر می شود نسبت به کسی که عمل حسنه ای را آشکار می سازد و کسی که مرتکب گناهی می شود، اگر آن را فاش و آشکار نماید، مورد غضب خدا واقع می شود اما اگر آن را پنهان داشت، آمرزیده خواهد شد.»
امام علی (ع) می فرماید: «خدا را خدا را در نظر بگیرید در باره ماه رمضان، که روزه آن سپری از آتش است.» ماه مبارک رمضان و روزه آن تا آن جا مسئله ای جدی و با اهمیت است که برای شخص مکلفی که بدون عذر موجه و تعمداً به روزهخواری بپردازد کفاره در نظر گرفته شده و این نشان از اهمیت و جایگاه روزه دارد.
منتظران گناه نمیکنند
تو ماه مبارک رمضان تو ملاء عام خیلی روزه خواری شده حتی تو ۱۳ فروردین همون سیزده بدر
دارند خدا را دور میزنند میگویند یک روز نگیریم طوری نمی شود بعدها قضاش میگیریم
بعد به نظرتون تا فردا زنده هستندقضای اون روز بگیرند شایدخیلی تا فرداش زنده نباشند
آیا استعمال دخانیات روزه خواری است؟
استعمال دخانیات طبق فتوای اکثریت علما – بنا به احتیاط واجب- روزه را باطل می کند.
نظر مقام معظم رهبری در این باره چنین است:« بنا بر احتیاط واجب جایز نیست در حال روزه سیگار کشیده شود».
به همین دلیل سیگار کشیدن عمل حرام بوده و اگر فردی در کوچه و خیابان قبل از اذان مغرب، انواع دخانیات استعمال کند، جرم مشهود محسوب و مطابق با قانون، مأمورین موظف اند با وی برخورد کنند.
هر چند که بر اساس تبصره یک ماده۱۳ « قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات »، نیز مصرف دخانیات در اماکن عمومی یا وسایل نقلیه عمومی جرم بوده و مجازاتی معادل پنجاه تا صد هزار ریال جزای نقدی دارد.
فرهنگ سازی
اما نکته قابل توجه آن است که مسئولان باید با فرهنگ سازی قوی و قبل از دست رفتن زمان اجازه ندهند که فضای شهر در ماه مبارک رمضان با روزه خواری ها آلوده شود.
آموزش و همگانی کردن فرهنگ احترام به ماه مبارک رمضان در رسانه های جمعی باید هرچه سریع تر شدت بگیرد؛ چرا که نمی توان واقعیت کریه و زشت روزه خواری در جامعه را کتمان کرد.
بهترین و مناسب ترین راهکار برای ریشهکن کردن این ناهنجاری اجتماعی را میتوان بستر سازی فرهنگی دانست؛ محترم دانستن ماه مبارک رمضان و رعایت حرمت روزه داران باید به وسیله مدارس و رسانه ها در کودکان و نوجوانان نهادینه شود تا در بزرگسالی جامعه شاهد رفتارهایی که از جهت غفلت و بی توجهی سبب حرمت شکنی ماه مبارک رمضان می شود، نباشد.
مجازات روزه خواری در سایر کشورهای اسلامی
مجازات روزهخواری بسته به قوانین کشورهای اسلامی شامل حبس، شلاق، پرداخت جریمه نقدی و اعدام خواهد بود.
کشور عراق : پنج روز حبس
کشور قطر : سه ماه حبس یا پرداخت ۳۰۰۰ ریال جریمه نقدی.
کشور بحرین : سه ماه حبس
کشور عمان : چند ماه حبس