40 hadith ramazan(kotob.blogsky.com).pdf
2.38M
📜 نسخه خطی رساله اربعون حدیثا فی فضائل رمضان (40 حدیث در فضائل ماه رمضان)
✍ نوشته:مسعود بن حسن البکری سنی شافعی از مشاهیر اهل تسنن | منبع: مخطوطات جامعه الریاض
▪️این یک اثر تاریخی است و انتشار آن به معنای صحت تمام محتوای کتاب نیست.
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 http://eitaa.com/monzer_ir
💥 اختصاصی کانال اسرار تاریخ
👈 نگاهی به خطابه و خطبا در تاریخ ایران و تشیع
🔰 به مناسبت روزهای مبارک ماه رمضان، به معرفی برخی از سخنوران بزرگ شیعه در تاریخ و شیوه سخنرانی انها میپردازیم و در کنار آن، از آلبومهای جذاب تصویری و برخی قطعه های صوتی از سخنرانی و روضههای آتشین انها رونمایی میکنیم. بعون الله و فضله.
با ما همراه باشید.
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 http://eitaa.com/monzer_ir
🔺 نگارهای نمادین از داعی الدعاه شیرازی؛ یکی از سخنوران بزرگ تاریخ در دوره فاطمیان مصر
🌐 http://eitaa.com/monzer_ir
▪️▫️▪️
♨️ خطابه و خطبا در تاریخ ایران و تشیع 1⃣
🔹 ابتکار سخنوران در تمدن اسلامی
🔹 آشنایی با بزرگترین خطیب مصر در دوره حکومت فاطمیان
✔️ استاد علی ابوالحسنی (منذر) 🔻
💥شاکله خطابه سنتی در تاریخ شیعه
▪️در تمدن اسلامى، انواع و اقسام خطابه وجود داشته كه مهمترين و متداولترين آن خطابههايى است كه به صورت وعظ در مساجد و بر روى منابر انجام مىشده است.
در اين گونه خطابهها خطيب، نخست آيهاى از آيات قرآن كريم را كه داراى مضمونى دينى و اخلاقى است، عنوان و آن را گزارش و تفسير مىكرد و سپس از احاديث حضرت رسول (ص) و سخنان بزرگان، شاهد و مثال مىآورد و مردم را به رضايت و خشنودى خداوند، در روز پاداش اميدوار مىساخت و از عذاب و كيفر الهى آنان را مىترساند.
▪️در جوامع شيعى به شهادت حضرت امام حسين عليه السلام در پايان سخن اشاره مىشد تا مردم او را اسوه و نمونه كسى از براى خود قرار دهند كه براى نشر حق و حقيقت و اعتلاى كلمه توحيد و مبارزه عليه كفر و باطل، از همه چيز خود گذشته و جان خود و كسان و فرزندان را در اين راه داده است.
در طىّ تاريخ به دانشمندانى برمىخوريم كه چنان مهارت در امر خطابه و وعظ داشتهاند كه انقلابى در روح مخاطب خود به وجود مىآوردند كه روح و جسم شان دگرگون شده و تغيير ماهُوى پيدا كردهاند...
▪️از اين گونه مردان يكى المؤيّد فىالدين داعى الدُّعاة شيرازى است كه در قاهره، در دوره فاطميان، خطابههاى دينى خود را به صورت مجلس القاء مىكرد كه صدها از آن مجالس هم اكنون باقى مانده است...
▪️او وقتى اشاره به روز عاشورا مىكرد و درباره آن مىگفت: هواليوم الّذى دارَت فيه على اهل بيت نبيِّكم رَحَى المِحَنِ و جارَت اَيدىِ الزَّمَن و هُتِكَت سُتورُ الفروض و السُّنَن: «آن روزى كه آسياى محنت و مصيبت بر اهل بيت پيامبر شما چرخيد و دستهاى روزگار آنان را مورد ستم قرار داد و پردههاى فرايض و سنّتهاى دينى دريده گشت»، چنان ولوله و شورى در ميان مردم مىافتاد كه فرياد و ضجّهشان به آسمان مىرسيد.
ادامه دارد...
📝 منبع: (مقدمه مقاله بر ستیغ سخن از استاد ابوالحسنی منذر (1) در مجله تاریخ معاصر ایران به نقل از دکتر مهدی محقق)
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 http://eitaa.com/monzer_ir
ظلامة أبي طالب نسخه PDF.pdf
2.09M
🔺 نسخه PDF
💥 کتاب ظلامه ابی طالب (ع)؛ تاریخ و دراسه
✍ اثر استاد سید جعفر مرتضی عاملی در دفاع از شخصیت حضرت ابوطالب (ع)
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🌐 eitaa.com/monzer_ir
6.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥 از ابوطالب بخوان، بابای حیدر (ع)
🎙نوحه شورانگیز ایرانی - عراقی
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
r47033a2906.pdf
510.7K
🔺مقاله پژوهشی/ PDF
● حضرت ابوطالب (ع) از نگاه برخی مستشرقان
✍ به قلم: محمد رضا فخر روحانی | فصلنامه مطالعات قرآن و حدیث سفینه
💥چکیده
این گفتار به نقد و بررسی و تحلیل مطالب یازده تن از خاورشناسان، از سدۀ هیجدهم میلادی تا کنون در مورد ابوطالب بن عبدالمطلب میپردازد. ادوارد گیبون، تامس کارلایل، هنری لامنس و دوایت دونالدسون، از جملۀ این خاورشناساناند. نویسنده در تحلیل خود، علتهایی میآورد که چرا برخی از خاورشناسان به ایمان حضرت ابوطالب اشاره نکردهاند، از جمله: اشتباههای تاریخی و اعتماد مطلق بر منابع اهل تسنن.
#سیر_مطالعات_تاریخی
#سیر_مطالعاتی
#نقد_خاورشناسان
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
💥 ۵۳ سال قبل
🔺 دکتر مهدی محقق، دکتر عبدالله فریار، دکتر سید حسین نصر و پروفسور فضل الله رضا در مراسم افتتاح موسسه مطالعات اسلامی / سال ۱۳۴۷
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
▪️▫️▪️
💥 خطابه و خطبا در تاریخ معاصر ایران 2⃣
✔️ با خطبای بزرگ دوران معاصر آشنا شوید
🔹 استاد ابوالحسنی (منذر) 🔻
▪️دكتر مهدى محقق، استاد و پژوهشگر معاصر، كه خود در دامن واعظ و خطيبى توانا و برجسته (مرحوم حاج شيخ عباسعلى محقق واعظ خراسانى) پرورش يافته است، در باره اهميت وعظ و خطابه در تاريخ اسلام، سخنانى شنيدنى دارد و در ادامه : سخن را به معرفى برخى از وعاظ برجسته تهران در دهههاى پيشين مىكشاند و سياههاى بلند ـ هرچند نه كامل ـ از نام آنان به دست مىدهد. ایشان مینویسد:
▪️«در زمان ما، گذشته از منبريانى كه اهل تهران بودند، برخى از اهل منبر شهرهاى ديگر پس از آنكه به اوج كمال خود مىرسيدند، براى دائم يا موقّت، راهى تهران مىشدند و اين تعبير در ميان آنان شايع بود كه تهران شهرى است كه هر متاعى در آنجا مشترى خود را دارد و مورد استقبال قرار مىگيرد. از اين روى، منبريان زمان ما در تهران برخى بومى و برخى ديگر از شهرستانها آمده بودند. از ميان آنان تا آنجا كه حافظهام يارى مىكند و خود، مستمع سخن آنان بودهام، مىتوانم از افراد زير نام ببرم: حاج ميرزا عبدالله سُبّوحى تهرانى، شيخ فضل الله مَلِك، شيخ محمد تقى فلسفى، شيخ على اكبر [ تُرك] تبريزى، حاج ميرزا على هستهاى، حاج شيخ مهدى واعظ خراسانى، شيخ على اكبر مدقق، حاج سيد يحيى يزدى، شيخ غلامرضا طبسى، شمسالدين پورداد تهرانى، سلطان الواعظين شيرازى، اعتماد زاده تهرانى، نظام رشتى، سيد محمد باقر سبزوارى، سيد مصطفى سرابى، شيخ محمد تقى اشراقى، كمالى سبزوارى، شيخ حسين وحيدى (= حضرت آيت الله وحيد خراسانى)، شيخ حسينعلى راشد».
▪️به گفته دكتر محقق: «هر يك از اينان مميِّزه خاصّ خود را داشتند. برخى از آنان همچون حاج شيخ مهدى واعظ و حاج شيخ عباسعلى محقق، تسلط زايدالوصفى به اخبار و احاديث داشتند. برخى ديگر همچون سيد محمد باقر سبزوارى و حاج سيد يحيى يزدى از لحن و آهنگى دلنشين برخوردار بودند و آن را با روشى خاص كه آن را " تكيه به صوت" مىناميدند ادا مىكردند. شيخ غلامرضا طبسى و شمسالدين پورداد از جوانى و گرمىِ صوت و آهنگ و خوش سيمايى برخوردار بودند كه مورد قبول خاص و
عام قرار مىگرفتند. ... ادامه دارد...
📝(مقدمه مقاله بر ستیغ سخن(1) در مجله تاریخ معاصر ایران به قلم حضرت استاد ابوالحسنی)
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
🔻 تصاویری از خطبای بزرگ معاصر مربوط به متن بالا
💥خطیب پیشکسوت، مرحوم حاج سيد يحيى يزدى
🗯 کانال اسرار تاریخ
🔰 @monzer_ir