فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 بخشی از مراسم رونمایی از سردیس منسوب به آیت الله شیخ فضل الله نوری (ره)
👈 با حضور مسئولین استان مازندران و حجتالاسلام و المسلمین سید مظاهر حسینی (مدیر کل تشریفات بیت رهبری) | همایش شیخ شهید (ره)، شهرستان نور، ۱۹ مرداد ۱۴۰۲
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🔰 مستندات یک سخنرانی
👈 مستندات پاسخ به شبهات علیه آیت الله شیخ فضل الله نوری (ره)
1⃣ در سخنرانی #محمدصادق_ابوالحسنی در شهرستان نور؛
2⃣ موضوع سخنرانی؛ شیخ شهید (ره)؛ بزرگترین قربانی جنگ روایتها و پروژه تحریف تاریخ در تحولات معاصر
هدایت شده از اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
⭕️ سند اصلی حمایت شیخ از مدارس جدید (صفحه نخست)
👈 آنچه میبینید صفحه اول مجله معارف است که از آرشیو پژوهشکده تاریخ معاصر ایران به دست آوردیم؛ این مجله متعلق به انجمن معارف بوده و در این شماره به طور ویژه به اهمیت مدارس جدید و معرفی حمایتکنندگان از آن میپردازد / در صفحه آخر نام شیخ و کمک وی به مدارس جدید آمده است.
✍ تاریخ انتشار: چهارشنبه، پانزدهم ذی الحجه ۱۳۱۶ ه.ق
🔰 در ادامه متن محتوای مجله و فتوای شیخ در حمایت از مدارس جدید را میبینید.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
هدایت شده از اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🔺 یک سند تاریخی
👈 حمایت مالی و فکری آیت الله شیخ فضل الله نوری (ره) از مدارس جدید
👈 در سمت چپ صفحه، نام و امضای شیخ پیداست و برای صندوق اعانه انجمن معارف نگارش یافته / مجله معارف؛ ۴شنبه، ۱۵ ذی الحجه ۱۳۱۶ ه.ق.
1⃣ چنانکه در متن نوشتار فوق میبینید، آیت الله شيخ فضلالله نوری (ره) نسبت به مدارس جديد، تعبیر پرمعنای «خیر جاری بزرگ» را به کار برده است. سند مربوط به سال 1316 ق و در اوايل تأسيس و ترويج مدارس جديد میباشد. ایشان مبلغ یکصد قران هم به این کار کمک کردهاند که در آن زمان مبلغ خوبی بوده است. این کمک به صندوق انجمن معارف صورت گرفته؛ انجمنی که مخصوص حمایت مدارس جدید بود. (این مدارس از نوع ایرانی اسلامی بود نه زیر نظر آمریکاییها، فرق ضاله و مختلط).
2⃣ نکته مهم
به عنوان یک اصل کلی: رويکرد محوري و غالب در ميان عالمان ديني نسبت به مدارس جديد، تأييد و حمايت از اصل مدارس جدیدی بود که با فرهنگ ملی و اسلامی ما تناسب داشت، و در عین حال این امر سبب نمیشد که نسبت به پارهای دیگر از مدارس جدید که دارای انحراف بودند، مخالفت نورزند. انحرافها از سه حيث ميتوانست بوجود آيد: «موسسين و معلمين»، «مواد و محتواي آموزشي»، «محيط و فضاي آموزشي».
3⃣ نتیجه: بر این اساس آیت الله شیخ فضل الله نوری نسبت به مدارس جدید ایرانی - اسلامی که دارای نوآوری بود حمایت میکرد ولی نسبت به مدارسی که زیر نظر فرق انحرافی مثل فمینیستها، بابیان، بهائیان و مسیونرهای تبشیری و آمریکایی بود، مخالفت میورزید.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
هدایت شده از اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
⭕️ یک پرسش نهایی
شاید افرادی با دیدن سند حمایت شیخ شهید از مدارس جدید، ادعا کنند که این سند متعلق به حمایت از مدارس قدیم است و نه جدید. چون در صفحه اول مجله آمده: مدارس و مکاتب ملیه و کلمه جدید دیده نمیشود. ما نیز در پاسخ آنها گوییم:
🔹اولا: مجله معارف، اساساً متعلق به انجمن معارف است که فقط درباره مدارس جدید فعالیت میکرده و چنانکه دیدیم، مرحوم شیخ فضل الله نوری نیز دقیقاً به صندوق همین انجمن و مدارس جدید کمک کرده است. تعبیر مدارس "ملیّه" دقیقاً ناظر به غیر حوزوی بودن آن است. ما در فرسته بعدی، بیوگرافی انجمن معارف را از دایره المعارف بزرگ اسلامی میآوریم تا بیشتر معلوم گردد.
🔹ثانیا: مدارس قدیم اصلا زیر نظر حوزههای علمیه و علما بود و همانها هزینه مدارس قدیمه را پرداخت میکردند. ولی اسامی تجار و مسئولینی که دیدیم به مدارس کمک کردهاند، چه از داخل کشور و چه از خارج کشور (بویژه از پطرزبورگ) اینها ناظر به مدارس جدید کمک کردهاند.
هدایت شده از اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
⭕️ دایره المعارف بزرگ اسلامی: انجمن معارف، با هدف تاسیس مدارس جدید تشکیل شد
👈 نکته: شیخ فضل الله نوری به همین انجمن یکصد قران کمک کرد و از تاسیس مدارس جدید به عنوان خیر جاری نام برد. (ر.ک: مجله معارف شماره ۱۰ | ۱۵ ذی الحجه ۱۳۱۶ق)
📚 تصویر فوق: مدخل انجمن معارف در دایره المعارف بزرگ اسلامی است؛ ج۱۰، ص ۳۱۶.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🛑 نماز عشق از بالای دار
👈 حکایت شیخ ابراهیم زنجانیهای امروز
1⃣ در روزهایی که گذشت، هجمههای شدیدی به شهید سربدار آیت الله شیخ فضل الله نوری (ره) صورت گرفت که نشان میداد کوچکترین اقدامی برای نشان دادن مظلومیت ایشان تا چه حدی برای جبهه غربگرا و سکولار سنگین است. این امر، بغض و کینه بیانتهای جریانات التقاطی را به خوبی به نمایش گذاشت. بویژه اینکه برخی روحانینمایان منحرف و همفکران امروز شیخ ابراهیم زنجانی (دادستان آنگلوفیل در محکمه فرمایشی شیخ)، کوشیدند تا خط روشنگری درباره شیخ شهید (ره) را با عبارات تندی چون داعش و طالبان فروکوبند و خواسته یا ناخواسته با جریان داعشگونهای که شیخ را بر بالای دار فرستاد، همراه و همنوا شدند. تردیدی نیست که اگر اینان در عصر مشروطه بودند، همان راهی را میرفتند که شیخ ابراهیم زنجانیها رفتند و شیخ را به جرم افساد فی الارض بالای چوبه دار میفرستادند و در پای دار پایکوبی میکردند و میرقصیدند؛ آنگاه خود را هوادار آزادی و قربانیان خشونت خویش را مظهر خشونت اعلام میکردند.
2⃣ درود و رحمت خداوند بر تاریخنگار خبیر، مرحوم استاد علی ابوالحسنی (منذر)؛ ایشان در ابتدای یکی از آثار خویش، شعر جالبی از دکتر شفیعی کدکنی را زیب مقال میسازد و این بار در حق شیخ استفاده میکند که تناسب شگفتی با وضعیت امروز دارد. وی خطاب به سربدار مشروطه میآورد:
🔻🔻🔻
تو در نماز عشق
چه خواندی
که سالهاست بالای دار رفتی و
این شحنههای پیر!
از مردهات هنوز پرهیز میکنند...
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🔺 یک سند مهم تاریخی
👈 در فروش مدرسه چال به بانک استقراضی روس، ابداً پای شیخ فضل الله در کار نبوده است❗️
1⃣ یکی از اتهامات شایعی که دشمنان شیخ فضل الله نوری به وی زدند، بدین شرح است: روسها قصد داشتند شعبهای از بانک استقراضی خود در ایران را در بازار تهران دایر کنند. مکانی را در محل موقوفات سید ولی که مدرسه خرابه و قبرستان مسلمین بود، پیدا کردند. هیچ عالمی حاضر نشد این ملک را در اختیار آنان قرار دهد تا اینکه مرحوم شیخ زمین وقفی را به روسها فروخت! اما آنچه پیش رو دارید سند دسته اولی است که بیپایه بودن این اتهام و بیگناهی شیخ را آشکار میسازد.
2⃣ سند مزبور نوشته شیخ حسین یزدی ندوشنی است که
🔹اولاً: از سوی یکی از اعلام نجف مامور به تحقیق در این واقعه شده
🔹ثانیاً: خودش از مشروطهخواهان مخالف شیخ است
🔹ثالثاً: به اسناد معامله مدرسه چال دسترسی داشته و آن را بازبینی کرده
🔹رابعاً: مقامات و مسئولیتهای مهمی در مشروطه دارد از جمله اینکه: عضو شاخص مجلس شورای اول تا سوم مشروطه / رئیس سنی مجلس مؤسسان رضاخانی و عضو انجمن نظار پایتخت در مجلس چهارم بوده است.
3⃣ ایشان در این سند پس از شرح ماجرای مدرسه چال، تصریح میکند، بعد از تحقیق فهمیدم که "در این معاملات متوالی و متتابع ابداً پای حاج شیخ فضل الله در کار نبوده"
🔰منبع: متن کامل مقاله تحقیقی حضرت استاد منذر در ادامه میآید (مجله زمانه، ش ۱۲، شهریور سال ۱۳۸۲)
noormags-کالبد_شکافی_یک_شایعه_در_تاریخ_مشروطیت-80997.pdf
484.8K
⚫️ نسخه PDF
📚 کالبدشکافی یک شایعه: آیا مدرسه چال را شیخ فضل الله نوری (ره) به روسها فروخت؟!
✍ مقالتی از تاریخنگار فقید، استاد علی ابوالحسنی (منذر)
📚 مجله زمانه، ش ۱۲، شهریور سال ۱۳۸۲ | این مبحث بعدها در کتاب "کالبدشکافی چندشایعه درباره شیخ فضل الله نوری" نیز مندرج گردید.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
کرامت_انساني_در_سيره_و_سخن_امام.pdf
370.2K
⚫️ نسخه PDF
📚 «کرامت انسانی در سیره و سخن امام زین العابدین علیه السلام»
✍ اثر دکتر حمیدرضا مطهری رئیس پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام | مجموعه مقالات همایش امام سجاد (ع)
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
📚 اطلاعیه
💥به اطلاع عزیزانی که این چند روزه پیگیر بودند میرساند:
👈 اخیراً و در اثر استقبال گسترده علاقهمندان، طی سه - چهار روز حدود ۲۵۰ دوره، از مجموعه آثار هفت جلدی مشروطه استاد علی ابوالحسنی منذر به فروش رفت و البته تقاضای متقاضیان بیش از اینها بود که به جهت اتمام موجودی انبار پژوهشکده تاریخ معاصر واگذاری بیشتر آثار مقدور نشد. از این رو فعلاً کتابی در دسترس نیست و امکان خرید وجود ندارد. از همه دوستان بابت پیگیری و ابراز لطفی که داشتند تشکر میکنیم.
🔹خریداران کتاب، توجه داشته باشند که اگر متخصص رشته تاریخ هستند و یا دوست دارند تخصصیتر آثار را مطالعه کنند بر اساس سیر ترتیبی هفت جلد - که در تصویر بالا فهرست شده - پیش بروند زیرا اساسا نویسنده کتاب، آثار مزبور را بر اساس همین سیر ترتیبی نگاشته است؛ وگرنه در صورتیکه مخاطبین سطح عمومیتری دارند برای اینکه با جذابیت بیشتری بحث را دنبال کنند، ابتدا از کتاب خانه بر دامنه آتشفشان و بعد اندیشه سبز و کالبدشکافی چند شایعه آغاز کنند.
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯