🔺 وقتی وصیتنامه آیتالله بروجردی باز شد
👈 ۶۰ سال پیش در ۱۵ فروردین ۱۳۴۰؛
👈 خبر فوری روزنامه کیهان: ماجرای بدهکاری ۶ میلیون ریالی و جزئیات مراسم گشایش وصیت نامه آیت الله بروجردی🔻
1⃣ از ساعت ۶ و نیم صبح امروز [سهشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۴۰] کلیه علمای طرازاول حوزه علمیه قم و عدهای از سایر آقایان علما و همچنین چند تن از وعاظ و گروهی از علمای سایر نقاط کشور که در قم حضور دارند به منزل مرحوم آیتالعظمی آمدند و در اطاقی که بین حیاط بیرونی و اندرونی قرار دارد اجتماع کردند.
2⃣ پس از ورود آقایان به اندرون مهر و موم اطاق کتابخانه که در روز رحلت ایشان توسط حضرت آیتالله شریعتمدار و حضرت آیتالله گلپایگانی و در حضور وجوه علمای طراز اول شهر قم و بستگان مرحوم آیتالله انجام شده بود باز شد و آقایان وارد اطاق کتابخانه شدند.
آنگاه مطالعه اوراق و اسناد مربوط آغاز گردید تا پس از رسیدگی به میزان وجوهات سهم امام مطالبات و احیانا قروض صورتمجلسی از حسابها تهیه کنند.
3⃣ پس از محاسبه و رسیدگی دقیق به دفاتر معلوم شد که حضرت آیتالله در حدود ۶ میلیون ریال بدهکاری داشته... و بدین ترتیب این مبلغ تنها حتی کفاف نیمی از دیون صندوق دفتر را نیز نمیداد.
[این مسئله در صورت فرض، نشان از کرامت و دست بخشنده آیت الله بروجردی دارد که تنها ۲۰۰ هزار تومان در صندوق ایشان باقی مانده بود و در عین حال همچون برخی علمای دیگر که بیتشان پس از مرگ، مقروض بود، نشانگر استقلال رویه ایشان از کانونهای قدرت و ثروت در عصر پهلوی است.]
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
رادیومعارفموسیقی1.m4a
5.91M
┈┅ ❁❁ ┅┈
● یک کرامت عجیب از آیت الله بروجردی (ره)
👈 برنامه تاریخی رادیو معارف (دیار سلمان) در گفت و گو با🔻
🎙 آیت الله سید جواد علوی بروجردی و حجتالاسلام محمدصادق ابوالحسنی
👈 وقتی مرجع بزرگ شیعه، معمار چیرهدست ایران را متحول میکند.
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
⭕️ فراخوان ⭕️
👈 یک نظرخواهی از مخاطبین درباره مطالب کانال
🔹کانال اسرار تاریخ، به منظور تبیین آموزهای تشیع و تئوریزه کردن دستاوردهای تاریخی مرجعیت شیعه، به دستچین منابع مکتوب و یا شفاهی ذی ربط میپردازد. و در این مسیر به ویژه از آثار، مقالات و تحلیلهای گوناگون بهره میگیرد که یکی از شعبههای آن، خاطرات بر جای مانده از بیوت علما و مراجع است.
🔹 مع الوصف، بارها بر این نکته تاکید رفته است که ارائه کتب و مقالات و یا نقل اظهارات سایرین، هرگز به معنای تایید دربست آثار و اقوال آنان نیست؛ چنانچه این مسئله به عنوان رویه رایج در منابع علمی نیز اعلام میگردد.
🔹 افزون بر این، هرگز نسبت به جهتگیری سیاسی افراد، مهر تایید نمیزنیم و ای بسا که نقدهای جدی بر حرکت فرهنگی - اجتماعی - سیاسی افراد وارد باشد. از این رو، به مخاطبین گرامی توصیه میکنیم، بین نقل پارهای از اظهارات گویندگان درباره شیعه و مرجعیت عالیقدر با تایید حرکت فکری و فرهنگی افراد تفکیک قائل شوند. مخصوصا اینکه گاه نکات نابی در بیان دیگران به چشم میخورد که اگر همه چارچوبهای فرهنگی و سیاسی را درباره گوینده شرط بگذاریم، از نقل این نکات، معذور خواهیم بود.
🔹 این نگرشی است که کانال اسرار تاریخ، در ارایه مطالب داشته است اما دیدگاه دیگری هم در اینجا وجود دارد که عمیقا معتقد است که نقل از افراد و شخصیتها، خواسته یا ناخواسته حتما به تایید فکری و سیاسی آنان میانجامد.
🔹این دسته از عزیزان البته برای نظر خود دلایلی دارند که شنیدنی است. شاید مهمترین دغدغه آنان رعایت "جریانشناسی و رجال شناسی" باشد و بایستی مورد توجه قرار داد.
🔹در اینجا باز هم حساسیتهای مختلفی هست که شدت و ضعف دارد. مثلا برخی دوستان نقل کرامت اخیر از آیت الله بروجردی را با توجه به برخی روایتگران آن به صلاح ندانستند. و حتی برخی به انتشار اظهارات جناب استاد کفایی خراسانی در کانال واکنش بسیار منفی نشان دادند. حتی با وجود اینکه گفتار ایشان، به نوعی تمجید از شیخ شهید به شمار میرفت، این را به معنی تایید همه عملکردهای مشروطهخواهان (حتی تندروهایی مثل یپرم ارمنی!) و یا ترویج رویه سیاسی برخی از شخصیتها در روزگار پهلوی تفسیر کردند. (در اینجا نفیا و اثباتا درباره این موضوعات، اظهار نظر نمیکنیم).
🔹 نظر به اینکه نوع بازخورد مطالب مهمترین ملاک است، شاید بهتر باشد که تصمیمگیری نهایی را به دوستان و اعضای کانال وانهیم و از سلایق مختلف نظرخواهی کنیم. در نتیجه، موافقت و مخالفت دوستان، مبنای نهایی ما خواهد بود و آنها را بر دیده منت مینهیم.
🔹فایده اصلی نظرسنجی، این است که اگر کسی قائل به تفصیل شد، حد و مرزها، شرایط و اقتصائات آن را بیان میدارد. لطفا نظرات خود را در این موضوع و سایر مطالب کانال برای ادمین ارسال فرمایید.
پیشاپیش از اینکه در زمینه محتوای مطالب، منابع آن و حد و مرزها و الزامات روایتگری آن، ما را مدد میرسانید، متشکریم.
🔻🔻🔻
ادمین: @Ostad_Monzer
🔺 یک سند تاریخی | حمایت آیت الله العظمی خوئی از انتخاب جمهوری اسلامی
👈 نامه آن مرجع عالی مقام به زبان فارسی و در ربیعالثانی سال ۱۳۹۹ قمری مقارن با فروردین ماه ۱۳۵۸ خورشیدی به رشته تحریر درآمد. متن نامه بدین شرح است:
▪️شکر و سپاس بی حد خداوند متعال را که ملت مسلمان غیور ایران در اثر مجاهدات و فداکاری های خود توانستند آزادانه و بدون هیچ تحمیلی رای خود را اظهار دارند و در این زمینه رای اینجانب این است که همگی نسبت به تشکیل حکومت جدید جمهوریت اسلامی را انتخاب نمایند و از آنجایی که اکثریت ساحقه این ملت شیعه اثناعشری می باشند لازم است برای مراعات حقوقشان قوانین مجعوله نسبت به این اکثریت موافق مذهب آنها گردد.
توفیقات همه برادران ایمانی را از درگاه خداوند متعال خواستارم.
ابوالقاسم الموسوی الخوئی
۲۸ /ع۹۹/۲ هجری قمری
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐 eitaa.com/monzer_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ ۴۲ سال قبل
👈 رای دادن امام خمینی (ره) از داخل ماشين، در میان انبوه جمعیت در همه پرسی جمهوری اسلامی
👈 قم؛ مسجد چهارمردان / فروردینماه ۵۸
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
🔺رای رهبران حزب توده، سازمان مجاهدین خلق، جبهه ملی و دیگران به جمهوری اسلامی
🔹مسعود رجوی
🔹موسی خیابانی
🔹 دکتر سنجابی
🔹بیانیه کمیته مرکزی حزب توده
🔹 علی اصغر حاج سید جوادی...
جهتگیری سازمانها یا چهرههای فوق در تایید جمهوری اسلامی از دلایل گوناگونی ریشه میگرفت که به تصریح خود آنها، موضع ملی و ضد امپریالیستی جمهوری اسلامی یکی از مهمترین عوامل آن بوده است.
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
🔺 به نام ایران؛ به کام شاهنشاه!
👈 ارتباط غیراخلاقی محمدرضاشاه با دختران در یک حزب سیاسی
👈 اظهارات خصوصی بانوان حزب ایران نوین در سند محرمانه ساواک: چشم دختران زیبا را میبندند و به مکان معینی میبرند و شاهنشاه به آنجا تشریف میآورند و برنامههایی اجرا میشود...!
📚 کتاب بدون شرح به روایت اسناد ساواک ص ۳۲۸.
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
✍ تحقیقی روشمند درباره حضرت رقیه (س)
💥 یکی از مسائل بحث برانگیز در ماههای محرم و صفر، بحث وجود حضرت رقیه بنت الحسین (س) است. سوال این است که آیا چنین دختری در شمار دختران سیدالشهداء (ع) در دفتر تاریخ ثبت شده یا خیر؟
🔹البته نقد تاریخی در حوزه عاشوراپژوهی فراوان است و امروزه نیز سخت بدان نیازمندیم؛ ولی دیدم امسال برخی از حال و هوای علمی فاصله گرفته و به جای گزارش و نقد صحیح منابع تاریخی، با لحن بسیار تند و تیز، به تخطئه قائلین به وجود حضرت رقیه (س) پرداختند. آنها با خرافات خواندن این انگاره، پرونده این موضوع را برای همیشه مختومه اعلام کردند. از این هم پا را فراتر نهاده و در اقدامی تاسف برانگیز، بزرگانی مثل مرحوم طریحی، محدث قمی و امثال ایشان را به دروغپردازی، وارونهسازی و خرافهگرایی متهم ساختند. راستش را بخواهید اینگونه حملات بیشتر فضا را گل آلود میکند و حتی گاه عموم مردم را که در جبهه مقابل هستند، میشوراند و به واکنشهای جدی وا میدارد.
🔹از همین روی، تصمیم گرفتم، منبعی را به دوستان معرفی کنم تا در عین رعایت آداب علمی، ما را به نگاهی روشمند به منابع تاریخی برساند. دست کم میتواند نگاه واقعگرایانهتری از اظهارات موافقان آن حضرت ارایه دهد و قضاوت نهایی را به مخاطبین نکته سنج واگذار کند.
🔹چنانچه تاکنون بررسی کردم، از مجموع ۱۲ مقاله پژوهشی و نیمه پژوهشی درباره حضرت رقیه (س)، این مقاله روشمندترین و به روزترین آنهاست که به طور مستقیم، به مهمترین دلایل انکار آن حضرت پرداخته و با غبارروبی از ابهامات تاریخی، وجود آن حضرت را به اثبات میرساند.
🔰🔰دانلود
1617197516948.pdf
1.73M
🔺مقاله پژوهشی + دانلود
🔰 قویترین تحقیق در اثبات حضرت رقیه (س)
● عنوان: بررسی و تحلیل تاریخی درباره رقیه بنت الحسین (ع) از آغاز تا قرن هفتم ه.ق
✍ به قلم: دکتر حسین عبدالمحمدی و اسدالله رحیمی | دوفصلنامه علمی - تخصصی تاریخ اهل بیت (ع)
#سیر_مطالعات_تاریخی
#سیر_مطالعاتی
#حضرت_رقیه
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
♨️ خاطرهای از زندان رضاشاه
👈 یادگار میرزا خلیل و یک سوال!
▪️به مناسبت رحلت حجت الاسلام حاج شیخ ناصرالدین کمرهای فرزند برومند آیت الله میرزا خلیل کمرهای رحمه الله علیهما...، حیفم آمد که از خاطره جالب ایشان درگذرم.
▪️شیخ ناصرالدین میگوید: روزی از پدرم پرسیدم: آیا شما از زندان رضاشاه ناراحتی داشتید؟ پدر لختی درنگ کرد و گفت: من جلد اول کتاب «امام حسین» (ع) را با مداد تألیف کرده بودم و همراهم بود ولی از من گرفتند و دیگر ندادند. ناراحتی من از زندان [مخوف] رضاشاه همین است، دیگر بقیهاش چیز مهمی نیست!
[روحش شاد و یادش گرامی].
📚 ر.ک: میرزا خلیل کمرهای در خاطرات ناصر الدین کمرهای. (دفتر تاریخ شفاهی حوزه علمیه)
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
5.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 ماه رمضان در دوران قاجار
👈 مراقبت مردم در ماه رمضان! وقتی کارگران نصف روز کار میکردند و اجرت تمام روز را دریافت میکردند.... (فطرس مدیا)
#ماه_رمضان #قاجار
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐http://eitaa.com/monzer_ir