🛑 پاسخ به یک ابهام - آسیب امروز ما
👈 آیا تجلیل از بزرگان لزوما به معنی همراهی دربست با همه افکار و عملکردهای آنان است؟
1⃣ تجلیل کانال اسرار تاریخ، از خدمات علمای بزرگ و نخبگان علمی و فرهنگی، لزوماً به معنای همفکری و همراهی و تایید دربست همه دیدگاهها و سلایق آن عالم بزرگوار نیست. فی المثل، ممکن است نگاه کانال اسرار تاریخ، به پارهای از جریانات روز، از قبیل حزب الله لبنان با برخی علمای معاصر متفاوت باشد و ما دید مثبتی به این جریان صهیونستیز و شیعهباور داشته باشیم؛ پس ما نه قائل به بایکوت مراجع خدومی هستیم که در برخی مواضع با ما تفاوت نگاه دارند و نه سوگند خوردهایم که هر چه در اندیشه سیاسی و کنش اجتماعی آنان گذشته، دربست تایید کنیم و متعصبانه بر آن پای فشاریم.
2⃣ ما فرآیند و برایند کلان حرکت یک شخصیت بزرگ را میبینیم و برای وی کارنامه صادر میکنیم و در مجموع از خدمات وی در راستای تقویت مذهب شیعه و تمامیت ارضی ایران تجلیل میکنیم. ضمناً میکوشیم تا روایات و توصیههای اهل بیت (ع) مثل "اذکروا موتاكم بالخیر" و نیز "اذْكُرُوا مَحَاسِنَ مَوْتَاكُم" را از یاد نبریم. این رویه در تاریخ معاصر ایران نیز هست مثلاً اگر از آیت الله سید ابوالقاسم کاشانی (ره) تجلیل و دفاع میکنیم، لزوماً به دنبال معصوم پنداری و تایید مطلق همه عملکردهای ایشان مثل حضور در مراسم تاجگذاری رضاخان نیستیم و ما در جای خود نقد علمی به این بزرگواران تاریخی یا دوران معاصر نیز داریم؛ اما در مجموع برای حرکت تاریخی هر بزرگمرد، تا یک کارنامه مجموعاً مثبت نبینیم، تجلیل نخواهیم کرد. این انصاف مسئله است که به سهم خودمان دوست داریم تنگ نظری نداشته باشیم که به قول امیرالمومنین (ع): الانصاف یرفع الخلاف و یوجب الائتلاف... و ادعا هم نمیکنیم که کاملاً در این عرصه موفقیم. بنابراین تجلیل ما از آیت الله روحانی، به واسطه خدمات ارزنده ایشان در وادی مواجهه با فرق ضاله و جریانهای انحرافی مثل باند سید مهدی هاشمی و دکتر شریعتی و کتاب شهید جاوید، زندهداشت عاشورا و شعائر مهدوی، فقه اجتماعی و مسائل نوپدید و روحیه ضد استعماری و ... میباشد. افزون بر این جریان روحانیت و مرجعیت شیعه را در حرکت کلان تاریخی خود بزرگ میشماریم و حساب ویژهای روی آن باز میکنیم. از این روی، قرار نیست لزوما در بحث مثلا جریانهای کشور لبنان همفکر باشیم.
3⃣ نمیدانم چرا جامعه ما عادت کرده تنها نکات منفی را بُلد کند و مطمئن باشید همین رویه است که موجب سیاهنمایی افراطی و آشوبهای کور شده و امروزه به کشور ما آسیب وارد کرده است؛ ای کاش در قضاوتهای سیاسی و تاریخی واقعگراتر و منصفانهتر پیش میرفتیم؛ ای کاش کنشگران فکری ما هیچ وقت نه علما را به نفع دشمنان شیعه مصادره کنند و نه کاملاً تصویری سیاه و منفی از انان ارایه دهند. ایدون باد و الله هو المستعان
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ | استاد ابوالحسنی
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
7.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💀 من با اسلحه دکتر مفتح را به قتل رساندم!
👈 اعتراف کمال یاسینی، عضو «گروهک فرقان» درباره ساماندهی یک ترور خونین و خشونتبار در ۲۷ آذرماه ۵۸
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
🔰 رد پای "تز اسلام منهای روحانیتِ" دکتر شریعتی در اندیشه ترورکنندگان حجت الاسلام دکتر مفتح
🔻🔻🔻
⭕️ ارادت عجیب قاتل دکتر مفتح به دکتر شریعتی
👈 کمال یاسینی، از مهرههای فعال گروه فرقان و عامل ترور شهید مفتح بود که اعدام شد. وی درباره اینکه چه کتابهایی مطالعه میکرده، گفت:
👈 بیشتر از همه روی شریعتی، نه اینکه علاقه داشتم، بلکه ایمان و اعتقاد داشتم، تأکید میکردم.
منبع: مقاله دکتر رسول جعفریان
╭────────────╮
🆔 کانال اسرار تاریخ
http://eitaa.com/monzer_ir
╰────────────╯
⚫️ اختلاف پدرم با دکتر شریعتی، برسر تز "اسلام منهای روحانیت" بود
👈 دکتر مفتح: طرح اسلام منهای روحانیت، تز استعماری است!
🔹 آقای محمدصادق مفتح، فرزند حجت الاسلام دکتر مفتح است. ایشان، در جوانی شیفته و ارادتمند دکتر شریعتی بوده و دیدگاههای دکتر را شدیدا تعقیب میکرده است. محمدصادق مفتح، ضمن اشاره به رابطه صمیمی پدرش دکتر مفتح با دکتر شریعتی و حمایتهای پدرشان از جناب دکتر میگوید🔻
🔹 یکی از انتقادات پدرم به دکتر، همین تز اسلام بدون روحانیت بود که دکتر شریعتی پس از صحبتهایی که با شهید مفتح و دیگران داشت، بهتدریج به این دیدگاه رسید که این حرفش را اصلاح کند. [برداشت شخصی] برای خود من هم این سئوال مطرح بود که: چرا باید اسلام را فقط از کسانی که در حوزه درس خوانده و لباس روحانیت پوشیدهاند، یاد بگیریم و مگر دیگران توان خواندن این دروس و رسیدن به فهم معارف و مفاهیم اسلامی را ندارند؟ شهید مفتح میگفتند: «همانطور که هر تخصصی را باید در جای خودش آموخت و کسی اگر بخواهد پزشکی بخواند، ضرورتاً باید به دانشکده پزشکی برود، کسی هم که میخواهد در حوزه دین تخصص یابد، ضرورتاً باید در حوزه درس بخواند و تحقیق کند. مسئله هم لباس روحانیت یا غیر روحانیت نیست. مسئله تسلط بر مباحث دینی و رسیدن به اجتهاد است». ایشان معتقد بودند تز اسلام بدون روحانیت، یک تز استعماری است. البته به هیچوجه معتقد نبودند دکتر شریعتی با طرح این موضوع غرض خاصی دارد، ولی در عین حال این دیدگاه را خطرناک میدانستند و نسبت به آن انتقاد جدی داشتند...
🆔 متن کامل گفت و گو
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
💥 تبارشناسی افکار گروه فرقان و نسبت آن با افکار دکتر شریعتی 💥
☀️ از امروز در کانال اسرار تاریخ:
▶️ @monzer_ir ◀️
🔰 اکبر گودرزی رییس گروه فرقان:
👈 گروه فرقان مخصوصاً با اندیشههای دکتر شریعتی شکل گرفت؛ آن را ترویج کرد و بدین معنا ادامه دهنده راه او بود.
✍ دکتر رسول جعفریان🔻
💥گودرزی (رئیس گروه فرقان) در پاسخ یک پرسش (ش 212) درباره این که آیا شما ادامه دهنده راه شریعتی هستید یا نه ؟ می گوید : " فرقان کوشش داشت که افکار و اندیشه های شریعتی را هم ترویج کند ، اگر این امر معنایش ادامه دادن راه شریعتی می باشد ، آری ما ادامه دهندگان راه او بودیم ."
🔹همو در پاسخ به پرسشی درباره تشکیل گروه فرقان می نویسد : " فرقان جریانی است که با بهره گیری از برداشت های درست مؤمنین به خداوند در طول تاریخ و به خصوص شهید شریعتی شکل گرفته است ."
🔰 منبع 🔰
⭕️ به #امام_خمینی (ره) گفتم: #گروه_فرقان، عاشق #دکتر_شریعتی است!
👈 گروه فرقان، شریعتی را رهبر انقلاب میدانستند و اصل برای آنها، نظریه "زر و زور و تزویر" دکتر شریعتی بود
✔️ حجتالاسلام عبدالمجید معادیخواه، رییس دادگاه سه تن از اعضای گروه فرقان🔻
ایشان در بخشی از گفتگوی خویش، اجمالا شیفتگی فرقانیان نسبت به دکتر شریعتی را پذیرفته و می گوید:
💠 نزدیک به یک ساعت شرایط این افراد را برای امام تشریح کردم و گفتم ... آنها به شدت تحتتاثیر ادبیات حماسی دکتر شریعتی بودند. سنی هم نداشتند؛ حداکثر 24 سال. عاشق دکتر شریعتی و ناراحت از رفتار روحانیون با دکتر شریعتی بودند...
💠 اصل برای اینها زر و زور و تزویری بود که دکتر شریعتی میگفت. چون همه آنها عاشق شریعتی بودند، فکر میکردند که روحانیون اکنون محصولی را درو میکنند که شریعتی بذر آن را کاشته بود. یعنی دشمنان شریعتی دارند محصول او را درو میکنند. از این ناراحت بودند.
💠 شریعتی را پیامبر انقلاب میدانستند... آگاهی نداشتند.«پایان کلام آقای معادیخواه» (این اظهارات از اصل شیفتگی فرقان نسبت به دکتر شریعتی پرده بر می دارد هرچند که آقای معادیخواه بعدا نظرات متفاوت دیگری نیز درباره فرقانیان ابراز داشتند).
📗 منبع: نشریه شهروند اردیبهشت 1387 شماره 44
🍀 کانال اسرار تاریخ :
◀️ http://eitaa.com/monzer_ir ▶️
💥 دکتر حداد عادل: دکتر شریعتی به صورت تئوریزه شده، روحانیت را زیر سوال برد که دو جنبه آن، یکی مثلث بندی "زر و زور و تزویر" و دیگری نظریه "تشیع علوی و صفوی" است.
👈 فرقان دلایل مخالفت با روحانیت را از شریعتی و راه نشان دادن این نفرت را از مجاهدین خلق یاد گرفت
🔹پس این یک واقعیت است که مبارزه مسلحانه جاذبه داشت و برای عدهای هم تنها راه رسیدن به هدف بود. شما این فضا را در کنار نفرتی که شریعتی نسبت به ارکان روحانیت در دل عدهای از جوانها ایجاد کرده بود، بگذارید تا معلوم شود که فرقان در واقع دلایل مخالفت با روحانیت را از شریعتی و راه نشان دادن این نفرت را از مجاهدین خلق یاد گرفت و حرکات مسلحانه و ترور را به مبانیای که شریعتی به صورت گسترده در فضای جامعه منتشر کرده بود، افزود. البته خیلیها تحت تاثیر حرفهای شریعتی قرار داشتند، ولی همه به مبارزه مسلحانه روی نیاوردند. قلیلی از اینها زندگی تیمی و بسیار زاهدانه و چریکی را در پیش گرفته بودند و با هر روحانیای که ماشینی سوار میشد و خانهای از خودش داشت و دستش به دهنش میرسید، مخالفت میکردند و همه اینها را مظاهر تزویری میدانستند که شریعتی در کنار زر و زور گذاشته بود. در واقع آرای شریعتی بستر گستردهای بود که از دل آن یک جریان افراطی در قله حرکتهای تند قرار گرفت و در سطوح پائینتر، لایه لایه این بدبینی و این گرایش وجود داشت.
↩️ منبع مصاحبه ↪️
🆔 کانال اسرار تاریخ
🌐http://eitaa.com/monzer_ir
⚫️ اشاره آیت الله مصباح یزدی (ره) درباره تاثیرپذیری رهبر گروه فرقان از دکتر علی شریعتی
👈 اشاره به تز دکتر شریعتی مبنی بر اسلام منهای روحانیت؛ تفسیر مشهور و سمبلیک دکتر از ماجرای هابیل و قابیل و تحصیلات وی در فرانسه و شاید شاگردی ماسینیون
مجله یادآور، همان، ص ۱۸.
🍀 کانال اسرار تاریخ :
◀️ http://eitaa.com/monzer_ir ▶️
💥فرزند شهید مطهری:
1⃣ یکی از عوامل شکلگیری گروه فرقان، افکار دکتر شریعتی بود!
2⃣ دکتر مفتح، نقدهای پدرم به دکتر شریعتی را قبول داشت
🔰 دکتر مطهری، مسئول دفتر نشر آثار شهید مطهری:
🔹 گروه فرقان به صراحت اعلام کرد که دلیل ترور استاد مطهری، انتقاد او از برخی افکار دکتر شریعتی است
👈 کسانی که فرقان را حاصل افکار دکتر شریعتی میدانند یا لااقل افکار آن مرحوم را یکی از عوامل شکلگیری این گروه میدانند، استنادشان یکی به برخی نوشتهها و گفتههای دکتر شریعتی و دیگر نشریات خود گروه فرقان است که به صراحت تأثیرپذیری خود از آثار آن مرحوم را به نمایش گذاشته و بلکه اعلام کردهاند و گاهی چندین صفحه از آثار او را در نشریاتشان نقل نمودهاند و رهبر این گروه نیز در دادگاه، یکی از دلایل ترور استاد مطهری را انتقاد او از برخی افکار دکتر شریعتی اعلام کرد.
🍀 کانال اسرار تاریخ :
◀️ http://eitaa.com/monzer_ir ▶️