💗صبحے بـے نـظیـر
♥️آرامـشـے عـمـیـق
💗خدایے همیشہ همراه
♥️لــبــخنــدے از سـر
💗خوشبختے و شادی
♥️تقدیم لحظههاتون
💗سلام همراهان عزیز
♥️صبحتون بخیر
📖@moogharrabon
💠 #حدیث_روز💠
✍️امام مهدی (عج) :
در حوادث آخر الزمان ←تقوای الهی→ پيشه سازيد و به ما اعتماد کنيد
☜و چارهی اين فتنه ها و امتحاناتی که به شما رو آورده از ما بخواهيد.
📚{بحارالانوار ج ۵۳ ص ۱۷۵}
📖@moogharrabon
💠#سخن_بزرگان
کنترل چشم شرط نزدیکی به حضرت
✍ آیت الله قرهی (حفظ الله):
من این کد را به شما بدهم که هرکس می خواهد به آقا نزدیک شود اولین شرطش کنترل چشم است. چشم گناه بین، امام زمان (عج) بین نمی شود.
پس عزیزم، چشمت را کنترل کن. در کوچه و بازار چشمت را کنترل کن. چشمت را در اینترنت و... کنترل کن. آقای ما خیلی کریم تر از این حرفهاست...
📖@moogharrabon
🔹 #عکسنوشت
🔸 بالاترین عمل در ماه مبارک رمضان
بالاترین عمل در ماه مبارک رمضان دوری از محارم خداوند است. هیچ عملی مثل این نیست. اینکه انسان چشم، گوش و زبان را از غیر بپوشاند. هیچ چیزی به اندازۀ ترک حرام اثر ندارد.
📚آیت الله تقوایی
📖@moogharrabon
🔻 #مستحبات و #مکروهات را بشناسیم...
🟠 اهمیت خوردن سحری
▫️ عَنْهُ عَنْ أَبِيهِ عَنِ اِبْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ حَفْصِ بْنِ اَلْبَخْتَرِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: أَفْضَلُ سَحُورِكُمُ اَلسَّوِيقُ وَ اَلتَّمْرُ.
🔸 امام صادق سلام الله علیه فرمودند:
«بهترین سحری شما، سویق و خرماست.»(۱)
▫️ فَمَا رُوِيَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ أَنَّهُ قَالَ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: تَسَحَّرُوا وَ لَوْ بِجُرْعَةٍ مِنْ مَاءٍ أَلاَ صَلَوَاتُ اَللَّهِ عَلَى اَلْمُتَسَحِّرِينَ.
🔸 امام صادق سلام الله علیه از رسول خدا صلی الله علیه و آله روایت کردهاند که فرمودند:
«سحری بخورید هر چند یک جرعه آب باشد همانا صلوات خدا بر سحرخورندگان است.»(۲)
📚 ۱. المحاسن، ج ۲، ص ۴۹۰
📚 ۲. مقنعه، ص۳۱۶
📖@moogharrabon
#احکام_نماز_جمعه
🔺سؤال
اگر کسی بعد از نماز جمعه، نماز ظهر را احتیاطاً بخواند ولی امام جمعه آن را نخواند، آیا میتوان نماز عصر را به آن امام جمعه اقتدا کرد؟ در صورتی که اقتدا کرده باشد، باید آن نمازهایش را قضا کند؟
✅پاسخ
کسی که نماز جمعه را خوانده لزومی ندارد نماز ظهر را بخواند، ولى خواندن آن بعد از نماز جمعه از باب احتیاط، اشکال ندارد. در هر حال کسی که نماز ظهر را هم خوانده است، اگر در نماز عصر به امامی اقتدا کند که نماز ظهر را نخوانده، نمازش بر اساس نظر برخی فقها صحیح است، ولی برخی دیگر[1] معتقدند احتیاط آن است که به امامی که نماز ظهر را نخوانده اقتدا نکند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
نماز جمعه مجزى از نماز ظهر است، ولى خواندن آن بعد از نماز جمعه از باب احتیاط اشکال ندارد و اقتدا در نماز عصر روز جمعه به غیر امام جمعه اشکال ندارد، ولى هرگاه بخواهد با مراعات احتیاط در خواندن نماز ظهر پس از خواندن نماز جمعه نماز عصر را به جماعت بخواند، احتیاط کامل این است که به کسى اقتدا نماید که نماز ظهر را احتیاطاً بعد از نماز جمعه خوانده است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
1. اگر امام نماز ظهر را نخوانده باشد اقتداء به او رجاء اشکال ندارد ولی احتیاط آن است که بعداً نماز عصر را خودش هم به نحو فرادی بخواند.
2. چنانچه جاهل به مسئله بوده و در نمازش رکوع و یا سجود را به جهت تبعیت از امام زیاد نکرده باشد اعاده نماز لازم نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
اشکال ندارد و نماز جمعه کفایت از نماز ظهر می کند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
مانعی ندارد هر چند احوط آن است که ظهرین را مجدداً اعاده کند.
[1]. آیات عظام خامنهای صافی گلپایگانی، نوری همدانی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی)
📖@moogharrabon
#احکام_روزه
💬سوال
فردی که قصد روزه گرفتن ندارد چه مجازات و عقوبتی برای او در نظر گرفته می شود؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✍پاسخ
کسی که در ماه مبارک رمضان روزه بر او واجب است (همه شرایط را دارا است) به صرف اینکه قصد روزه گرفتن ندارد یا قصد دارد که روزه نگیرد، از نظر اسلام مجازات و عقوبتی ندارد مگر این که این قصد خود را عملی کند و عملاً روزه واجب خود را ترک کند، یا روزه خود را باطل نماید که در آن صورت برای هر روز که عمداً روزه واجب خود را ترک کرده است باید علاوه بر یک روز روزه قضاء، کفاره نیز بپردازد. کفاره ترک عمدی یا افطار روزه واجب رمضان یکی از سه مورد زیر است: 1- شصت روز روزه (که سی و یک روز آن باید پی در پی باشد.) 2-آزاد کردن یک برده (در این زمان این مورد منتفی است زیرا برده و بنده ای نیست.) 3-برای هر روز شصت فقیر را غذا بدهد و سیر کند و اگر توانایی انجام هیچ یک را ندارد تنها باید در پیشگاه خداوند استغفار کند. [1]
[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج1، ص: 928،مسأله 1660
📖@moogharrabon
🔻 آیا روزه ماه رمضان بر دخترانی که تازه به سن بلوغ رسیدهاند یا کسانی که کارهای سخت دارند واجب است؟
🔹 چنانچه روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان برای آنان ضرر قابل توجه دارد و موجب مریض شدن آنان میشود یا خوف مرض دارند احکام مریض در مورد آنان جاری میشود.
🔹 اما اگر روزه گرفتن برای آنان ضرر ندارد لکن به علت مثـلاً طولانی بودن روز و شدت گرما إتمام روزه بر آنان حرجی است و مشقت فوق العاده دارد که عادتاً قابل تحمل نیست باید روزه بگیرند (۱) و هنگامی که به خاطر ضعف شدید یا احساس تشنگی زیاد ادامه روزه ماه مبارک رمضان بر آنان حرجی شد میتوانند آب بیاشامند یا غذا بخورند ولی روزه آنها باطل میشود و باید (۲) در بقیه روز نیز از انجام کاری که روزه را باطل میکند خودداری نمایند.
💠 اما نسبت به مقدار خوردن و آشامیدن آنها:
▫️آیات عظام وحید، صافی: باید در خوردن و آشامیدن تنها به مقدار ضرورت اکتفاء نمایند.
▫️آیات عظام رهبری، خوئی، سیستانی: بنابر احتیاط لازم در خوردن و آشامیدن تنها به مقدار ضرورت اکتفاء نمایند.
▫️آیةالله شبیری زنجانی: میتوانند به قدری که سیر نشوند، آب بیاشامند.
▫️آیات عظام امام، نوری، بهجت: باید در آشامیدن تنها به مقدار ضرورت اکتفاء نمایند.
1⃣ برخی از مراجع مثل آیةالله سیستانی فرمودهاند: باید به قصد قربت مطلقه روزه بگیرند.
2⃣ برخی از مراجع مثل آیات عظام رهبری، خویی، سیستانی: امساک را بنابر احتیاط واجب، لازم میدانند.
📖@moogharrabon
#احکام_روزه
🔸 روزه و خونریزی دهان
⁉️ من روز قبل دندان پُر کردم، امروز که روزهام، کمی خون ریزی دارد؛ آیا فرو بردن آب دهان در این حالت (که با خون دندان مخلوط است) جایز است؟ روزهام چه حکمی دارد؟
✅ خونی که از لثه می آید تا زمانی که عمدا فرو نبردهاید، روزه باطل نمیشود، اما اگر در آب دهان مُسْتَهْلَک شود (یعنی در آب دهان از بین برود) محکوم به طهارت است و بلعیدن آن اشکال ندارد و روزه را باطل نمی کند.
#آیت_الله_خامنه_ای
📖@moogharrabon
💠 روزه زن شیرده
🔹 اگر زن شیرده (خواه مادر بچّه یا دايه، با اجرت باشد يا بدون اجرت) به دلیل ترس از کم یا خشک شدن شیر، می ترسد روزه برای کودک ضرر داشته باشد، روزه بر او واجب نیست و بايد براى هر روز يك مدّ طعام؛ يعنى گندم يا جو و مانند اينها (به عنوان فدیه) به فقير بدهد و بعد از ماه رمضان نیز قضای آن را به جا آورد، اما اگر روزه برای خود زن ضرر داشته باشد، بنابر احتیاط فدیه واجب است.
📚 پی نوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنه ای.
📖@moogharrabon
⭕️ روزه ی کله گنجشکی در سیره ی تربیتی اهل بیت علیهم السلام 😊
🔵امام صادق علیهالسلام میفرمایند:
⬅️ما اهلبیت از هفت سالگی پسرانمان را امر به روزهگرفتن میکنیم؛ به هر مقدار که توان آن را داشته باشند. مثلا تا نصف روز یا بیشتر یا کمتر. پس هرگاه تشنگی و گرسنگی بر آنان غلبه کرد، افطار میکنند. ما این کار را انجام میدهیم تا فرزندانمان عادت به روزه پیدا کرده و تحمل آن را پیدا کنند. شما نیز از نه سالگی پسرانتان را به روزهگرفتن امر کنید؛ به هر میزان که توان آن را دارند. پس هرگاه که تشنگی بر آنان غلبه کرد، افطار کنند.
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه عَنْ أَبِيه ع قَالَ إِنَّا نَأْمُرُ صِبْيَانَنَا بِالصَّلَاةِ إِذَا كَانُوا بَنِي خَمْسِ سِنِينَ فَمُرُوا صِبْيَانَكُمْ بِالصَّلَاةِ إِذَا كَانُوا بَنِي سَبْعِ سِنِينَ ونَحْنُ نَأْمُرُ صِبْيَانَنَا بِالصَّوْمِ إِذَا كَانُوا بَنِي سَبْعِ سِنِينَ بِمَا أَطَاقُوا مِنْ صِيَامِ الْيَوْمِ إِنْ كَانَ إِلَى نِصْفِ النَّهَارِ أَوْ أَكْثَرَ مِنْ ذَلِكَ أَوْ أَقَلَّ فَإِذَا غَلَبَهُمُ الْعَطَشُ والْغَرَثُ أَفْطَرُوا حَتَّى يَتَعَوَّدُوا الصَّوْمَ ويُطِيقُوه فَمُرُوا صِبْيَانَكُمْ إِذَا كَانُوا بَنِي تِسْعِ سِنِينَ بِالصَّوْمِ مَا اسْتَطَاعُوا مِنْ صِيَامِ الْيَوْمِ فَإِذَا غَلَبَهُمُ الْعَطَشُ أَفْطَرُوا
📚الكافي، ج۳، ص ۴۰۹
📖@moogharrabon
#چشیدن_غذا
❓حکم چشیدن غذا در زمان روزهداری برای اینکه آش و غذامون شور یا بینمک نشه، چیه؟😉
📚همه مراجع: خیالتون تخت. چشیدن غذا هیچ اشکالی نداره و حتی اگه ناخواسته چیزی هم از حلق پایین بره، بازم روزه باطل نمیشه.
👈 مگر اینکه از اول بدونین که اگه غذا رو بچشین، حتماً یه مقداری از اون به حلق میرسه. دراینصورت، روزه باطله و قضا و کفاره هم داره؛ چون با اینکه میدونستین، بازم انجام دادین.
⭕️ نکته: کفاره جریمهایه که بهخاطر شکستن یا نگرفتن عمدی روزه باید انجام بدیم و شامل دو ماه روزه یا سیرکردن شصت فقیر و یا هر دوی اینهاست.
📖@moogharrabon
🌙خـدایـا
🍃امشب هم آرامشی
🌙ازجنس سکوت برکه ها
🍃به سبزی جنگلها
🌙با عطر
🍃بهشتت خواهانم
🌙که آن رابه تمام
🍃دوستان و عزیزانم عطاکنی
🌙شبتون سرشـار از آرامش
📖@moogharrabon
⚪️💫روزتون
❄️💫بخیر و خوشی
❄️💫سلام به خدا🙏
⚪️💫که سرچشمه مهربانیست
❄️💫سلام به شما که
⚪️💫آفتاب مهربانےهستید☀️
❄️💫امروزتون بخیر
⚪️💫لحظه هاے عمرتون
❄️💫پراز سلامتی
⚪️💫آرزوهاتون دست یافتنی
❄️💫و نگاه خداوند
⚪️💫همراه همیشگےتون باش
📖@moogharrabon
💠#حدیث_روز💠
✍️امام حسین علیه السّلام:
🌼لَوْلا ثَلاثَةٌ ما وَضَعَ ابْنُ آدَمَ رَأْسَهُ لِشَىْ ءٍ: اَلْفَقْرُوَ الْمَرَضُ وَالْمَوْتُ؛
❄️اگر سه چیز نبود انسان در مقابل هیچ چیز سر فرود نمىآورد:
۱ ـ فقر و تنگدستى ۲ ـ بیمارى ۳ ـ مرگ.
📚نزهة الناظر، ص ۸۰
📖@moogharrabon
💠 #سخن_بزرگان
🔻آیتالله العظمی میرزامحمدعلیشاه آبادی(ره)
🔹رسیدن به مقام قرب پروردگار، اساسش اوّل قلب مبارک امام زمان(عج) است. امام زمان(عج) است که قلب عالم است و این ممکن نیست، بدون اطاعت تحقق پیدا کند. وقتی حضرت ولی عصر(عج) مظهر تامّ پروردگار است همهجا حاضر و ناظر میباشد.
حضرت هرچند غائب هستند، ولی پیش ما حاضر هستند. حضرت به افکار و اعمال گذشته و آینده ما احاطه دارد؛ معنای انتظار ظهور همین است. باید حافظ مال و کیان (منزلت) حضرت باشیم؛ حفظ مولای ما به دست ماست و حفظ مولویّت او بسته به این است که در مقام شریعت کوتاهی نکنیم، واجبات را انجام دهیم و حرامها را ترک کنیم.
📖@moogharrabon
🌅 #عکسنوشت | انسان جذامی؛
🔹زمانی که انسان توجه به دنیا می کند؛ مثلا میخواهد غذا بخورد یا بخوابد یا مقام طلبی و جاه طلبی کند، این یعنی رو از خدا بر می گرداند و به خدا، عالم جبروت، اهل بیت، ملائکة الله پشت میکند و رو می کند به شیطان؛ در نتیجه می شود جذامی، چون قسمت اعظم وجودش نابود شده است.
📚آیت الله تقوایی
📖@moogharrabon
🔻 #مستحبات و #مکروهات را بشناسیم...
🟠 آداب افطار کردن
▫️ مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَحْمَدَ عَمَّنْ ذَكَرَهُ عَنْ مَنْصُورِ بْنِ اَلْعَبَّاسِ عَنْ صَفْوَانَ بْنِ يَحْيَى عَنْ عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ مُسْكَانَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: كَانَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ إِذَا أَفْطَرَ بَدَأَ بِحَلْوَاءَ يُفْطِرُ عَلَيْهَا فَإِنْ لَمْ يَجِدْ فَسُكَّرَةٍ أَوْ تَمَرَاتٍ فَإِذَا أَعْوَزَ ذَلِكَ كُلُّهُ فَمَاءٍ فَاتِرٍ وَ كَانَ يَقُولُ يُنَقِّي اَلْمَعِدَةَ وَ اَلْكَبِدَ وَ يُطَيِّبُ اَلنَّكْهَةَ وَ اَلْفَمَ وَ يُقَوِّي اَلْأَضْرَاسَ وَ يُقَوِّي اَلْحَدَقَ وَ يَجْلُو اَلنَّاظِرَ وَ يَغْسِلُ اَلذُّنُوبَ غَسْلاً وَ يُسَكِّنُ اَلْعُرُوقَ اَلْهَائِجَةَ وَ اَلْمِرَّةَ اَلْغَالِبَةَ وَ يَقْطَعُ اَلْبَلْغَمَ وَ يُطْفِئُ اَلْحَرَارَةَ عَنِ اَلْمَعِدَةِ وَ يَذْهَبُ بِالصُّدَاعِ.
🔸 امام صادق سلام الله علیه فرمودند:
«رسول الله صلی الله علیه و آله هنگامی که افطار میکرد ابتدا، به حلوا میفرمود اگر پیدا نمیشد با یک شیرینی یا قند یا چند خرما اگر آنها نبود با آب ولرم افطار میفرمود و میفرمود معده و کبد را پاکسازی میکند و بوی بد دهان را خوش میکند و دندانها را تقویت میکند و چشمها را تقویت میکند و بینائی را جلا میدهد و گناهان را میشوید، شستنی. و ژنهای جهش یافته را تسکین میدهد و مره (صفرا و سودا) را تسکین میدهد و بلغم را قطع میکند و گرمی معده را خاموش میکند و میگرن را برطرف میکند.»
📚 الکافی، ج ۴، ص ۱۵۳
📖@moogharrabon
💠#دیر_رسیدن_به_جماعت
#برداشت_های_نادرست_از_احکام
💬بعضی از مردم فکر میکنن که اگه به رکعت سوم یا چهارم نماز جماعت رسیدن، باید سریع اقتدا کنن و ساکت بمونن تا امام جماعت به رکوع بره.
📛 درحالیکه این درست نیست.
✍️ در این حالت، یا باید اقتدا کنیم و حمد و سوره (یا حداقل حمد تنها) رو بخونیم و یا اگه میدونیم که نمیرسیم (بعضی مراجع، یا احتمال میدیم که نرسیم) یا نمیخوایم حمد رو بخونیم، صبر کنیم تا امام به رکوع بره، بعد اقتدا کنیم.
📚 رساله مراجع، بخش نماز جماعت.
📖@moogharrabon
💬خانم ها موقع سجده باید كف پاشون رو بپوشونن؟
🔹 همه مراجع: نه، پوشوندن کف و روی پا تا مچ، موقع نماز کلا واجب نیست، مگر...
🔹 مگر این که نامحرم اونجا باشه که در این صورت به نظر اکثر مراجع (به جز وحید و مکارم) نمازش باطل نیست؛ اما گناه کرده، درست مثل آقایی که بین نماز چشمچرونی کنه، اینم نمازش باطل نیست. اما با این گناه، ثواب نمازش رو نابود میکنه.
📚امام، نورى، مكارم و فاضل، تعليقات على العروة، ج 2، فصل فى الستر والساتر ؛ وحيد، سيستانى، منهاج الصالحين، م 518 ؛ دفتر: خامنه اى؛ پرسمان احکام.
📖@moogharrabon
💠 ضرورت یادگیری احکام
💬سوال: یادگیری چه احکامی بر مکلف لازم است؟
🔹 #مقام_معظم_رهبری: مکلف باید مسائلی را که انجام تکالیف شرعی روزمره وابسته به دانستن آن است فرا بگیرد، مانند مسائل اصلی نماز و روزه و طهارت و برخی معاملات و غیر آن، و اگر یاد نگرفتن احکام به ترک واجب یا ارتکاب حرام بیانجامد، گناهکار خواهد. بود.
🔹 آیتالله #سیستانی: بر مکلّف لازم است، مسائل محلّ ابتلا را که احتمال میدهد به علّت یاد نگرفتن آنها، واجبی را ترک کرده یا حرامی را انجام دهد، یاد بگیرد.
🔹 آیتالله #مکارم: هرکس بايد مسائلى را که معمولاً مورد احتياج او واقع مى شود، ياد گيرد يا طريقه احتياط آن را بداند.
📚 پینوشت:
آموزش مصور احکام، مسئله صفحه ۴۲، توضیح المسائل جامع آیتالله سیستانی، جلد، مسئله ۱۶، توضیح المسائل آیتالله مکارم، مسئله ۱۲
📖@moogharrabon
#هنوز_اذان_نگفتن
❓کسی در ماه رمضان سحرى خورده، بعد متوجه شده كه ای دل غافل، اذان صبح رو گفته بودن! حكم روزهش چيه؟
📚 سه حالت داره:
1️⃣ اگه تحقیق کردین و یقین پیدا کردین که وقت اذان نشده:
✅ همه مراجع: سحری رو که خوردین، نوش جانتون! روزه شما درسته.🙃
2️⃣ اگه تحقیق کردین، اما یقین به اذان صبح پیدا نکردین، بلکه شک یا گمان دارین که اذان شده:
✅ آیات عظام امام، خامنهای و سیستانی: حتی دراینصورت هم، باز روزه درسته.
✅ آیات عظام شبیری، مکارم و وحید: دراینصورت، روزه باطله.
3️⃣ اگه بدون تحقیق چیزی خوردین:
❌ همه مراجع: روزه شما باطله؛ ولی بازم تا غروب نباید چیزی بخورین و بعداً باید قضای روزه اون روز رو بهجا بیارین.
⭕️ امّا...
👈 اما اینکه تحقیق از چه راهی بوده، توی پاسخ سؤال بالا خیلی تأثیر داره.
📚 آیات عظام امام، سیستانی، وحید، نوری: فقط درصورتیکه با چشم رفتین افق و طلوع فجر رو بررسی کردین، تحقیقتون درسته و تحقیق با ابزار (مثل رادیو و تلویزیون یا باد صبا و...) فایدهای نداره.
📚 آیات عظام خامنهای، مکارم: فرقی نداره؛ چه رفته باشین افق و لحظه طلوع فجر رو دقیق بررسی کرده باشین، چه وقت اذان رو از رادیو و تلویزیون یا باد صبا و... بهدست آورده باشین، تحقیقتون درست و قبوله.
🔺نورى، مكارم، عروة، ج۳، فصل فيما تعليق بالقضاء، الاربع؛ سيستانى، وحيد و تبريزى، منهاجالصالحين، م۱۰۲۳؛ دفتر: خامنهاى.
📖@moogharrabon
هدایت شده از قاصدک
مـا انگشتـرِ آرزوهاتو
به واقعیت تبدیـل میکنیم 💍💫
دوست داری انگشترت چطـوری باشه؟☺️
شما بگو، ما برات میسازیم ❤️
تولیدی انگشتر سفیر اینجاست🌸 👇
https://eitaa.com/joinchat/3039232081C2859c5fac1
ارسال#رایگانه ضمانت #مرجوعی واصالتم داریم وقیمتامون کفبازاره💚👆
💬پرسش: سال گذشته به علت شیر دادن به فرزندم روزه نگرفتم، روزه هایی را که نگرفتم باید قضا کنم؟
📖@moogharrabon
#فراموشی_غسل_جنابت
❓اگه غسل جنابت رو در ماه رمضان فراموش كنيم و بعد از یک یا چند روز يادمون بياد، تكليفمون چیه؟
📚 آیات عظام مکارم، وحید و نوری: باید نمازها و روزههای اون چند روز رو قضا كنين؛ ولى کفاره نداره (مکارم: بنابر احتیاط واجب).
📚 آیتالله سیستانی: باید نمازها و روزههای اون چند روز رو قضا كنين؛ ولى کفاره نداره (بنابر احتیاط واجب، روزهها رو به قصد قربت مطلقه قضا کنه؛ یعنی به این قصد که این عمل بهطور کلّی مطلوب خداست).
📚 آیتالله خامنهای: کسی که در ماه رمضان غسل جنابت رو فراموش کنه و درحالیکه جنبه، وارد صبح بشه، روزه اون روز درسته؛ ولی اگه این فراموشی چند روز طول بکشه، باید روزههای ایام فراموشی رو قضا کنه. البته نمازها درهرحال، باطله.
⭕️ نکته: کفاره جریمهایه که بهخاطر شکستن یا نگرفتن عمدی روزه باید انجام بدیم و شامل دو ماه روزه یا سیرکردن شصت فقیر یا هر دوی اینهاست.
⭕️ نکته: جنابت، یعنی حالتی که بعد از رابطه جنسی یا خارجشدن آب منی برای انسان بهوجود میآید. بعد از جنبشدن، حتماً باید غسل جنابت کرد.
🔺توضیحالمسائل ۱۶مرجع، م۱۶۲۲؛ عروةالوثقی، ج۲، کتابالصوم، فصل فیما یجبالامساک، م۵۰؛ منهاجالصالحین، ج۲، م۹۸۸؛ هدایةالعباد، ج۱، م۱۲۸۳؛ مظاهری، رساله، م۱۲۴۴؛ خامنهای، رساله آموزشی، ج۱، درس۶۱
📖@moogharrabon
مبطلات غسل
بعضی افراد تصور میکنند همان مواردی که وضو را باطل میکند، مبطل غسل نیز هست؛ درحالیکه چنین نیست!
🔹تمام شروط لازم براى صحيح بودن وضو، مثل پاک بودن آب و غصبى نبودن آن، در انجام غسل نیز شرط است؛ اما مبطلات وضو با غسل متفاوت است.
مثلا مواردی همچون حدَث اصغر (مانند خواب، خارج شدن بول و باد معده) وضو را باطل میکند، درحالیکه رخ دادن آن در حین غسل، غسل را باطل نمیکند و نیازی به انجام مجدد غسل نیست.
📚پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سیستانی (با اندکی تصرف و تلخیص )
📖@moogharrabon
🌸در این شب زیبا و نورانی
✨دعا می ڪنم
✨شبتون پر امید
✨برکت در زندگیتون فراوان
✨زندگیتون آرام
✨ لحظه هاتون پراز خوشبختی
✨دنیاتون پراز آدمهای خوب
✨و امضاء خدا
✨پای تک تک آرزوهاتون
✨بهترینها رو براتون آرزومندم
شبتون بخیر ✨🌸
📖@moogharrabon
خدایا 🌸
به اندازه ی مهربانیت
در کار دوستانم برکت
دروجودشان سلامتی
در زندگیشان خوشبختی
و درخانه شان آرامش قرار ده
آمین
سلام صبح زیباتون بخیر🌸
📖@moogharrabon
💠#حدیث_روز💠
✍️امام صادق عليهالسلام :
ما مِنْ مُؤْمِنٍ اِلاّ وَ قَدْ جَعَلَ اللّهُ لَهُ مِنْ ايمانِهِ اُنْسا يَسْكُنُ اِلَيْه، حَتّى لو كانَ عَلى قُلَّةِ جَبَلٍ لَمْ يَسْتَوحِشْ؛
هيچ مؤمنى نيست مگر آن كه خداوند ايمان را همدم و آرامشبخش او قرار مىدهد، چنانچه حتى اگر در قله كوهى هم باشد، احساس تنهايى نمىكند.
اعلام الدين فی صفات المومنین، ص460
📖@moogharrabon