🍃🌸الـهـی کـه
🍃🌸امـروزتـون
🍃🌸 پـر از شـادی
🍃🌸و آرامـش بـاشـه
🍃🌸صبختون بخیر
🍃🌸روز خوبی پیش رو داشته باشید
📖@moogharrabon
💠#حدیث_روز💠
⭕️امام علی علیه السلام:
📩ميان شما و پندپذيرى، پرده اى از غرور و خودخواهى وجود دارد
📚حکمت 282 نهج البلاغه
📖@moogharrabon
💠#سخن_بزرگان
آیتالله بهجت (ره):
🟢 میدانیم که مراتبی هست، عصمت هم مراتبی دارد. لذا در خود انبیاء و اوصیاء نیز قائل به تفاضل هستیم.
🔹... در میان اوصیاء علیهمالسلام، خمسه طیبه(پنج تن آل عبا) علیهمالسلام را بر غیر خمسه(سایر ائمه) مقدم میدانیم.
🔹 در میان اوصیاء غیر خمسه( ائمه بعدی غیر از پنج تن) نیز، صاحب وقت ما عجل الله تعالی فرجه الشریف مقدم است.
🔹 در میان آنها «كَأَنَّهُ كَوْكَبٌ دُرِّيٌ؛ همچون ستاره ی درخشان» است.
📚 کتاب حضرت حجت، ص ١٠٩
📖@moogharrabon
در این شبها بود روشن مزار بی رواق او
که باشد اشک مهدی چلچراغ حضرت صادق
خزان هرگز نمیگردد بهار دانش و بینش
از آن گلها که بشکفته به باغ حضرت صادق
🏴 شهادت امام جعفر صادق علیه السلام را به محضر حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف و شیعیان ایشان تسلیت عرض میکنیم.
📖@moogharrabon
💠 احکام نماز بیماران
💬 سوال:
کسانی که نمی توانند به طور معمول رکوع به جا آورند
✅ پاسخ:
❇️ الف: کسی که نشسته رکوع می کند: واجب است به قدری خم شود که صورتش مقابل زانو برسد.
❇️ ب: کسی که ایستاده نماز می خواند:
🔸- هرگاه نتواند به اندازه ی رکوع خم شود باید به چیزی تکیه کند و رکوع کند.
🔹 - اگر نتواند تکیه کند به هر اندازه می تواند خم شود.
🔸- اگر هیچ نتواند خم شود (نظر آیات عظام خامنه ای و مکارم) باید بنشیند و نشسته رکوع کند، و (به نظرآیات عظام سیستانی و زنجانی) در حال ایستاده با سر اشاره نماید.
🔹- اگر نتواند برای رکوع با سر اشاره کند باید به نیت رکوع چشم ها را روی هم بگذارد و ذکر آن را بگوید و به نیت برخاستن از رکوع، چشم ها را باز کند. و اگر از این هم عاجز است، در قلب نیت رکوع کند و ذکر را بگوید.
📚 منبع:
توضیح المسائل مراجع، مسائل 106 و 1037 رساله رهبری مسئله 217
📖@moogharrabon
هدایت شده از شاه بیت مقاومت ✌️
15.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 ارسال برای مخاطبین عرب زبان
🔹 تصاویر کمتر دیده شده از قرائت دعای توسل قبل از عملیات وعده صادق تا نوشتن نام شهدای اخیر سفارت ایران در دمشق روی موشکهایی که به سرزمینهای اشغالی رژیم صهیونیستی اصابت کرد.
🔸 برگرفته از کانال شباب المقاومة👇
https://eitaa.com/sh_almoqawamaa/24526
#وعدهصادق
#جمهوریاسلامیایران
#حامیمستضعفانعالم
به کانال "به سوی قله ها" بپیوندیم👇
https://eitaa.com/joinchat/3117023246Cf96f41a7fb
#کپیهمهمطالبآزاد👆
🔻 #مستحبات و #مکروهات را بشناسیم ....
⚪️ مناهی النّبی صلی الله علیه و آله (آنچه پیامبر از آنها نهی کرد)
▫️ واز مدح وتمجید مردم در پیش روی آنان نهی کرد.
وفرمود: «هر کس قرآن را فرا گیرد واز روی بی اعتنایی فراموش کند، روز قیامت دست هایش در گردنش بسته باشد وخداوند به تعداد هر آیه ای ماری را بر وی مسلّط گرداند، مگر اینکه خداوند او را بیامرزد».
📚 کتاب #حلیه_المتقین
باب دوازدهم فصل دوازدهم
📖@moogharrabon
6.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آدرسی که امام صادق علیه السلام برای نجات مومنان میداد
📖@moogharrabon
🍃✨ منبر کوتاه ✨🍃
☀️ثواب زیارت کربلا
حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
⁉️سوال:
✍چرا ثواب حضرت عبدالعظیم برابر با زیارت امام حسین علیه السلام است؟ آیا جایگاه عبدالعظیم مثل امام حسین است؟ حضرت عبدالعظیم چه مقام رفیعی دارد که درباره زیارت هیچ معصومی این ثواب نیامده است؟
🔖در ابتدا باید گفت: باید توجه داشت که آن ثواب ها که برای زیارت عبد العظیم ذکر شده در مقایسه با زیارت ائمه (ع) نیست، زیرا هیچ کسی با آنان قابل مقایسه نیست از این رو امیرمومنان(ع) فرمود: «لا یقاس بال محمد (ص) من هذه الامه احد، و لا یسوی بهم من جرت نعمتهم علیه ابدا؛ (۱) هیچ کس از این امت را با آل محمد نمیتوان مقایسه کرد. آنان که ریزه خوار خوان نعمت آل محمد اند با آن ها برابری نمیتوانند».
🕯از این کلام حضرت به روشنی به دست میآید که مردم و همه بشر نه تنها نمیتوانند به مقام ائمه (ع) دست یابند و به جا و مقامی معنوی برسند که آن ها دارند، بلکه همگان ریزه خوار نعمت معنوی آن ها و با آنان قابل مقایسه نخواهد بود. با توجه به این نکته حال باید گفت:
1⃣ اولا : در مورد دلیل اینکه چرا ثواب زیارت عبدالعظیم حسنی(ع) به مثابه زیارت سیدالشهدا(ع) در کربلا عنوان شده است، باید گفت: حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) حلقه وصل شیعیان در شهرهای مختلف بودند و می توان از ایشان به عنوان سفیر سیار ائمه(ع) یاد کرد.
ایشان از جمله محدثین و علمای برجسته شیعه است که به دلیل مجاهدتهای علمی و تلاش برای رساندن معارف اهل بیت به شیعیان مورد توجه و تأیید ائمه معصوم قرار گرفته است.
امامزاده عبدالعظیم حسنی در بین علما به عنوان محدث مطرح هستند. محدث کسانی هستند که فن جمع آوری احادیث و طبقه بندی روایات را می داند، آن را جمع می کند و یا می نویسد و یا شاگرد تربیت می کند. اما راوی کسی است که در سند حدیث نامش قرار می گیرد ضمن اینکه در محدث اصطلاح ویژه ای است و آن اینکه حدیث را مستقیم می شنود و دیگرانی که از او نقل می کنند راوی می شوند. لذا حضرت عبدالعظیم از محدثین است.
🔶در مورد دلیل اینکه چرا ثواب زیارت حرم عبدالعظیم به مثابه زیارت سیدالشهدا(ع) در کربلاست این نکته نیز قابل توجه است که : ممکن است در مورد سایر امامزادگان بزرگوار نیز روایاتی بوده، اما به دست ما نرسیده است چون ما هر یک از این امامزادگان را به نیت ائمه زیارت می کنیم و ثواب آن محفوظ است. اما روایت ثواب زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) به ما رسیده است.
برخی شیعیان نزد امام هادی(ع) رفته و گفتند ما از زیارت کربلا آمدیم - در آن زمان که حاکمیت بنی عباس بود این سفر و زیارت بسیار برای شیعیان مشقت داشت- و حضرت در جواب فرمود که شما در ری زیارت عبدالعظیم را بکنید مثل این است که امام حسین(ع) را زیارت کرده اید.
🔷 البته با اینکه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) از نظر علمی در میان علمای شیعه برجسته است اما جنبه امامزاده بودن ایشان در بین مردم غلبه دارد. برعکس، سید مرتضی و سید رضی که از امامزادگان هستند جنبه علمی آنها در بین مردم غلبه دارد.
🔰جنبه دیگر در حق حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) می تواند بحث مأموریتهای ایشان باشد. چرا که حضرت بین شیعیان که در جای جای خطه اسلامی نمی توانستند با هم ارتباط داشته باشند، حلقه اتصال بود. چون ائمه ایشان را قبول داشتند و ممکن است این ثواب ناظر به همین مجاهدتهایی باشد که در راه ارتباط بین شیعیان و رساندن پیام ائمه باشد که از ایشان می توان به عنوان سفیر سیار ائمه یاد کرد.
2⃣ ثانیا _ ممکن است شرائط خاص زمانى و مکانى، سبب گردیده باشد، که آن همه فضیلت برای زیارت حضرت عبدالعظیم (ع) ذکر شده آن را مانند فضیلت زیارت سیدالشهداء (ع) محسوب داشته و این درک فضیلت را مخصوص آن زمان قرار داده باشد؛ زیرا متوکل عباسى و برخى دیگر از حکام جور، پس از تخریب بارگاه امام حسین (ع)، براى جلوگیرى از زیارت آن بزرگوار، مأموران دژخیم و جلادى را، به مراقبت و نگهبانى گماشته بودند، که به صغیر و کبیر رحم نمى کردند و جان افراد در خطر کشته شدن قرار می گرفت و حتى زائرین زیادى را، بی رحمانه به خاک و خون کشیده بودند.
چه این که مسئله لزوم پایگاه سازى و تشکیل مراکز تجمع نیروها و اجتماعات، موضوعى است، که به طور کلى از اخبار و احادیث به دست مى آید، روشن مى شود که ائمه اطهار (ع) دوست می داشتند، شیعیان با هم باشند، گرد هم جمع شوند، مذاکره کنند، و براى حفظ کیان تشیع و نشر معارف و گسترش مکتب، فعالیت هاى دینى و تبلیغى و اجتماعى داشته باشند.
📚پی نوشتها:
۱. نهج البلاغه، نشر موسسه امیر المومنین قم ۱۳۷۵ ش، خطبه
📖@moogharrabon
💠چه چیزی غیبت به حساب می آید؟
✅پاسخ:
غیبت، ذکر عیب مستور و پوشیده مومن[که آن مومن، معین باشد] در غیاب او است، چه آن عیب را به گفتار بیان کند، یا به رفتار بفهماند، هر چند در اظهار عیب مومن، قصد اهانت و هتک حیثیّت نداشته باشد و اگر به قصد اهانت، عیب مومن را اظهار نماید، دو گناه مرتکب شده است.
📚 منهاج الصالحین، آیت الله العظمی وحید خراسانی، ج ۲، م ۲۹.
📖@moogharrabon
💡 تنها راه خلاصی از گرفتاری ها
آیت الله بهجت (ره):
❇️ راه خلاص از گرفتارى ها منحصر است به دعا کردن در خلوات براى فرج ولى عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف.
نه دعاى همیشگى و لقلقه زبان و صِرف گفتن «عَجِّلْ فَرَجَهُ»،
بلکه دعاى با خلوص و صدق نیت و همراه با توبه.
⬅️ در محضر بهجت، جلد ۲، ص ۲۳۷
📖@moogharrabon
5.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 آيت الله العظمی #جوادی_آملی
«اگر کسی همه اعضا و جوارحش سالم و [پاک] بود ولی چشمش آلوده بود،این بالاخره برای او مشکل ایجاد میکند...»
📖@moogharrabon