ایشان را در پی نمازهایم و در هر وقتی از اوقات شبم و در هر ساعتی از ساعات روزم، از یادم مبر.
خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست و مرا به برکت دعایی که برای آنان میکنم بیامرز و آنان را به خاطر احسانشان به من، در گردونه آمرزش قرار ده؛ آمرزشی لازم و قطعی و به خاطر شفاعتم در حقّ آنان، از آنها خشنود شو، خشنودی استوار و پابرجا؛ و آنان را با گرامی داشتن به جاهای سلامت برسان.
خدایا! اگر آمرزشت نسبت به آنها بر من پیشی گرفته، پس ایشان را شفیع من قرار ده؛ و اگر مرا پیش از آنها مورد مغفرت قرار دادهای، پس مرا شفیع آنان کن؛ تا در پرتو مهربانیات، در سرای کرامتت و جایگاه آمرزش و رحمتت گرد آییم؛ همانا تو دارای احسان عظیم و نعمت قدیمی و تو مهربانترین مهربانانی.
https://t.me/moosavi_motlagh
#صحیفه_سجادیه
#دعای_بیست_و_پنجم_صحیفه
#عصر_ایرانیان
#موسوی_مطلق
شماره ۲۳
شرح دعای بیست وپنجم صحیفه سجادیه
حجه الاسلام والمسلمین موسوی مطلق
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ اكْفِنِي بِهِمْ فِي غَيْبَتِي ، وَ أَعِنِّي بِهِمْ عَلَى حَاجَتِي…
در نبود من کارهایم را به وسیلۀ فرزندانم کفایت کن و مرا به سبب آنان بر روا شدن نیازم یاری ده،
از بیان و دعای نورانی حضرت سیدالساجدین علی بن الحسین علیه السلام برداشت می شود که :از جمله وظائف فرزندان نسبت به والدین نه تنها انجام دادن کارهای آنان در حضور والدین است بلکه در غیبت آنان نیز این مهم را باید به بهترین وجه ممکن انجام بدهند،این غیبت ونبود گاهی در زمان حیات است بدین معنا که گاهی نیستند مثلا در مسافرت هستند یا در مجلسی حضور ندارند ولکن اموراتشان باید کفایت شود و ممکن است منظور از غیبت بعد از مرگ باشد یعنی وصایای آنان و سنت های نیکوی آنان در زمان حیات را انجام دهند، و قدر مسلم نیازهای مادی هم جزو وظائف فرزندان است کاهی ممکن است در کهولت سن دچار مشکلات مالی هم گردند که باید به این امر توجه شود در یک کلام فرزندان باید تمام قد در خدمت والدین باشند.
و این نیازی که مطرح شده است انواع نیازها را در بر میگیرد گاه ممکن است نیاز عاطفی باشد که باید در این امر بسیار کوشا بود چرا که والدین در سن بالا بسیار لطیف ،عاطفی وزودرنج می شوند،گاه ممکن است نیاز مادی باشد که روشن است باید به این نیاز توجه ویژه نمودولو خود فرزند به زحمت بیفتد و گاه ممکن است نیاز به حفظ جایگاه واقتدار آنان باشد که نسبت به این نکته نیز باید بسیار اهمیت داد فلذا میبینم در حالات بزرگانی که دارای وجه اجتماعی و یاصاحب قدرت شده اند مشاهده شده که طوری بر خورد می کنند که گویا هر چه دارند از آنان دارند گر چه واقعیت هم همین است.
از جمله علائم فرزند صالح و فرزند تربیت شده این است که آنان خادم و نوکر والدین هستند و هیچگونه اظهار برتری و فضلی ندارند.
و نزد اولیاء الهی روشن است که خادمان والدین عاقبت به خیر می شوند و دشواری های زندگانی آنان با امدادهای غیبی حل و فصل می شود.
https://t.me/moosavi_motlagh
#صحیفه_سجادیه
#دعای_بیست_و_پنجم_صحیفه
#عصر_ایرانیان
#موسوی_مطلق
جلسه ۲۴
شرح دعای بیست وپنجم صحیفه سجادیه
حجه الاسلام والمسلمین موسوی مطلق
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ اجْعَلْهُمْ لِي مُحِبِّينَ ، وَ عَلَيَّ حَدِبِينَ مُقْبِلِينَ مُسْتَقِيمِينَ لِي ، …
پروردگارا فرزندانم را نسبت به من عاشق و مهربان و روی آورنده و برایم مستقیم قرار بده.
محبت به والدین در اطاعت ،تشکر ،خوش رفتاری ، خوش گفتاری، تلاش برای جلب رضایت،تلاش در رفع نیازها، نکاه با محبت کردن، خضوع و فروتنی کردن و دعا کردن به نمایش گذاشته می شود، و برای تمام این موارد آیات نورانی و روایات شریفه متعدد از ناحیه امامان معصوم علیهم السلام رسیده است، و البته روح تمام این کارها و همه کارهای ما محبت است اگر محبت نباشد کارهای ما آن اثر حقیقی را ندارد،
عشق و محبت به والدین باید برای آنان محسوس باشد یعنی هم در گفتار و زبان و هم در عمل و توجه بروز و ظهور پیدا کند. در روایات بیش از سی اثر برای نیکی وخدمت و امور متعلق به والدین نقل شده است که بسیار قابل تامل و تدبر است.
در این فراز هم محبین هم مستقبلین و هم مستقیمین امده است یعنی رابطه باید با عشق باشد و این عشق در گفتار وکردار و روش درست فرزندان به ظهور برسد.
در دوران کودکی و ایام پرورش فرزند،والدین تمام محبت خود را نثار فرزند می کنند فلذا فصل جوانی به بعد فصل جبران به نحو تمام وکمال است
ایه ۲۴سوره مبارکه اسرا بسیار قابل توجه است :
وَاخْفِضْ لَهُمَا جَنَاحَ الذُّلِّ مِنَ الرَّحْمَةِ وَقُلْ رَبِّ ارْحَمْهُمَا كَمَا رَبَّيَانِي صَغِيرًا
و برای پدر ومادرم از روی مهر و محبت، بال فروتنی فرود آر و بگو: پروردگارا! آنان را به پاس آنکه مرا در کودکی تربیت کردند، مورد رحمت قرار ده.
تواضع باید از روی محبت باشد(من الرحمه) محبت و رحمت فقط با محبت و رحمت جبران می شود و رحمت ومحبت والدین به قدری بزرگ است که باید از خداوند خواست که جبران کند؛ و اینکه تربیت باید بر پایه و اساس محبت باشد.
در دعای دیگری از امام سجاد سلام الله علیه در صحیفه سجادیه دعای بیست وچهارم که دعای برای والدین است چنین دعا فرموده:
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي أَهَابُهُمَا هَيْبَةَ السُّلْطَانِ الْعَسُوفِ ، وَ أَبِرَّهُمَا بِرَّ الْأُمِّ الرَّؤُوفِ ، وَ اجْعَلْ طَاعَتِي لِوَالِدَيَّ وَ بِرِّي بِهِمَا أَقَرَّ لِعَيْنِي مِنْ رَقْدَةِ الْوَسْنَانِ ، وَ أَثْلَجَ لِصَدْرِي مِنْ شَرْبَةِ الظَّمْآنِ حَتَّى أُوثِرَ عَلَى هَوَايَ هَوَاهُمَا ، وَ أُقَدِّمَ عَلَى رِضَايَ رِضَاهُمَا وَ أَسْتَكْثِرَ بِرَّهُمَا بِي وَ اِنْ قَلَّ ، وَ أَسْتَقِلَّ بِرّي بِهِمَا وَ اِنْ كَثُرَ
خدایا! چنانم قرار ده که از پدر و مادرم مانند ترسیدن از پادشاه ستمکار بترسم و به هر دو همچون مادری مهربان نیکی کنم و اطاعت و نیکوکاریام را به آنان، در نظرم از خواب خوابآلوده شیرینتر و برای سوز سینهام، از شربت گوارا در ذائقۀ تشنه، خنکتر گردان تا خواستۀ هر دو را نسبت به خواستۀ خود بیشتر دوست داشته باشم و خشنودی آنها را بر خشنودی خود پیش اندازم و نیکوکاری ایشان را در حقّ خود، هر چند اندک باشد، زیاد شمارم و نیکوکاری خود را دربارۀ ایشان هر چند بسیار باشد، اندک به حساب آورم.
https://t.me/moosavi_motlagh
#صحیفه_سجادیه
#دعای_بیست_و_پنجم_صحیفه
#عصر_ایرانیان
#موسوی_مطلق
جلسه ۲۵
شرح دعای بیست وپنجم صحیفه سجادیه
حجت الاسلام والمسلمین موسوی مطلق
بسم الله الرحمن الرحیم
…مُطِيعِينَ ، غَيْرَ عَاصِينَ…
پروردگارا فرزندانم را مطیع قرار ده؛ نه عصیان کننده…
اطاعت مطابق اصول اعتقادی ما که ماخوذ از کتاب خدا و روایات معصومین علیهم السلام و عقل استبه سه بخش تقسیم می شود:
بخش اول اطاعت واجب و بی قید وشرط؛ که عبارتند از :
اطاعت از خداوند باری تعالی؛اطاعت از همه پیامبران علیهم السلام ،رسول خدا صلی الله علیه و اله وسلم و اولی الامر که اولی الامر هم طبق روایات فراوانی که به حد تواتر از شیعه و برخی از بزرگان اهل سنت به ما رسیده است همان ائمه دوازده گانه علیهم السلام هستند.
بخش دوم اطاعت های حرام و ممنوع؛که عبارتند از: کافران؛منافقان؛مشرکان؛هواپرستان؛غافلان؛ اهل افراط و مبالغه؛سخن چین؛حرام زاده؛اهل بدعت؛ شیوخ و بزرگان قبائل دنیامحور؛تکذیب کنندگان؛بسیار سوگند خوردگان پست؛مسرفان، اکثریت واطاعت از کورکورانه از والدین.
بخش سوم اطاعت واجب و مشروط به شرط معصیت یعنی فرمان فرمانِ به معصیت الهی نباشد؛ این دسته عبارتند از:
فقیه جامع الشرائط، و البته با توجه به گستره اختیارات ولی فقیه ،اطاعت از منسوبین ولی فقیه با حفظ همان شرط نیز واجب است.
اطاعت از همسر؛
و اطاعت از والدین است.
اگر از فرمان آنان که اطاعتشان بر ما واجب است سرپیچی کنیم عصیان کرده ایم و اگر از آنان که اطاعتشان حرام است اطاعت کنیم نیز عصیان صورت گرفته است.
فرزندان باید بدانند اطاعت از فرمان والدین بجز فرمان معصیت واجب و تخلف از آن حرام است.
و باید بدانیم سعادت دنیا و آخرت در اطاعت و اکرام والدین است.
https://t.me/moosavi_motlagh
#صحیفه_سجادیه
#دعای_بیست_و_پنجم_صحیفه
#عصر_ایرانیان
#موسوی_مطلق
هدایت شده از دارالبکاء فاطمة الزهرا سلام الله علیها
📸 #گزارش_تصویری
🎙 #حجت_الاسلام_موسوی_مطلق
🎤با نوای:
#استاد_حاج_سید_حسین_عرب
🗓 دوشنبه ۱ اسفند ماه۱۴۰۱
📌 #دارالبکاء_فاطمه_الزهرا_سلام_الله_علیها
📚 #جلسه_اخلاق #استاد_موسوی_مطلق
📖 #درس_اخلاق #استاد_اخلاق
📜 #شرح_دعای_مکارم_الاخلاق
🆔 @moosavi_motlagh
🆔 @heyatdarolboka
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
May 11
هدایت شده از تربت ما
عالِمِ عارفِ گمنام حاج #سید_غلامعلی_موسوی_سیستانی به سال ۱۲۹۹ش در قریهی قاسم آباد سیستان تولد یافت.
با ۲۸ نسل به حضرت #امام_موسی_کاظم سلام الله علیه میرسد.
پدرش #سیدرضاقلی، عالِم و خیّر و مورد وثوق منطقه بود و مادرش زنی متمول و فاضله که آدابدان بود.
تا پنج سالگی نعمت مادر بر سر داشت، بعد فوت مادر، اسیر ستمهای نامادری میشود و در نتیجه به هند و پاکستان هجرت میکند.
سپس به پابوسیِ حضرت مولانا ثامن الائمه، #علی_ابن_موسی_الرضا سلام الله علیه میرود و در آن مکان مقدس دو سال کسب فیض مینماید پس از آن مدتی را در قائنات و سپس به قم و تهران مهاجرت می کند سپس از دست ماموران ستمشاهی به لرستان می رود و در همانجا ازدواج می کندو رحل اقامت می افکند.
ایشان همه روزه به رتق و فتق امور مردم وگره گشایی مشغول بود. وی دارای تالیفاتی بود که بعضی از آنان به چاپ رسیده است، سرانجام در اسفند ۱۳۷۰ش بیمار شده و فوت شد و در آرامستانِ خیابان ۱۷ شهریورِ شهرستان #دورود آرام یافت.
#تربت_ما
#شبکه_قرآن_ومعارف
#موسسه_فرهنگی_هنری_شهید_آوینی
#استاد_موسوی_مطلق
@torbatema_shabake_quran