💠برگرداندن نیت نماز قضا به نماز ادا
💬 سوال:
اگر قبل از نماز ظهر به نیت قضای صبح، نماز را شروع کند و بعد از تشهد رکعت دوم سهواً برخیزد و ذکر رکعت سوم را بگوید و قبل از رکوع به یاد بیاورد که نماز صبح را نیت کرده بود؛ آیا می تواند نیت را به نماز ظهر برگرداند؟
✅ پاسخ:
برگرداندن نیت از نماز قضا به نماز ادا صحيح نیست و در فرض مذکور باید بنشیند و سلام نماز را بگوید و بنابر احتیاط مستحب، پس از سلام، دو سجدۀ سهو انجام دهد.
📚 بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
💠 دعای حضرت یوسف
🔸 امام صادق علیه السلام:
جبرئیل در زندان نزد یوسف(علیه السلام) آمد و به او گفت:
اى یوسف، بعد از هر نماز واجب بگو:
اَللهم اجعَل لی مِن أمری فَرَجا و مَخرجا و ارزُقنی مِن حیثُ أحتَسِب ومِن حیثُ لا أحتَسِب
خداوندا در کارم فرج و گشایش قرار بده و از آنجا که گمان مى کنم و از آنجا که گمان ندارم، به من روزى بده.
📚 مکارم الاخلاق283
هدایت شده از انقلابی بمانیم ثامن الائمه
🔰 گزارش روز
💠 پیشگیری اولویت مبارزه فساد
در هفتهای که گذشت اخبار پیرامون فساد بروز یافته در چای دبش، فضای افکار عمومی کشور را به شدت جریحهدار ساخت. در این خصوص و جزئیات پیرامون آن مباحث مختلفی طرح شده و مسئولان مربوطه نیز شفافسازی کلی را انجام دادند. بیان جزئیات نیز به دادگاه مربوطه و قوه قضائیه سپرده شده است. به هر حال باید پیرامون فساد چای دبش چند نکته را مدنظر قرار داد:
در ابتدا توجه به این نکته ضروری و لازم است که دولت و قوه قضائیه در بالاترین سطح، به محض مطلع شدن از موضوع فساد، اقدامات لازم را برای کشف، شناسایی و مجازات اولیه برای عوامل مؤثر در پرونده در نظر گرفتند. در ادامه نیز با تشکیل پرونده قضائی متخلفان و مجرمان را به دادگاه معرفی نمودند. بر این اساس رویکرد و عملکرد نظام در مبارزه با فساد قابل تقدیر و ستایش است. در واقع همین مبارزه با فساد و مجازات مفسد حکایت از نبود فساد سیستمی در داخل کشور دارد؛ عزم جزم قوای سهگانه باعث شده است که هر شخصیتی فارغ از ملاحظات و مصالح مصطلح، اگر که متهم باشد به پای میز محاکمه میآورند. چه اینکه معاون اول برخی دولتها، وزرای متعدد و معاونین سازمانها و وزارتخانههای مختلف مجازات شدهاند. نکته مهمتر، فارغ از اینکه کدام دولت مقصر بوده و اینکه چگونه این اختلاس شکل گرفته و جزئیات آن چیست، و مجازات عاملان چگونه خواهد بود، موضوع اصلی این است که چرا در زمینه تخصیص نرخ ارز، هر چند وقت یکبار، شاهد چنین فسادهایی هستیم؟ دستگاههای متولی قانونگذار و مبارزه با فساد باید بدانند که تا زمانی که بستر بروز فساد وجود دارد، شدیدترین اعدامها و مجازاتها نیز مانع از بروز چنین فسادهایی نخواهد شد. اساساً در خصوص فساد، موضوع اصلی پیشگیری از وقوع جرم و تخلف است. در واقع قانونهای مربوطه باید به گونهای باشد که مانع از ایجاد و شکلگیری بستر فساد زا باشد. از طرفی نهادهای نظارتی نیز باید فسادها را در ابتدای امر کشف و شناسایی کنند و مانع از گسترش آن شوند. نکته سوم توجه به عواملی است که موجب شکلگیری فساد شده است. انحصاری بودن برخی بازارها و نبود سیستم رقابتی و شفافیت اطلاعاتی ناقص، موجبات ایجاد رانت را فراهم میکند. بروکراسی عریض و طویل دولتی و عدم مقرراتزدایی از مقررات دست و پاگیر در کنار محدودیتها و سهمیهبندیهای تجاری و ارزی و همچنین چند نرخی بودن ارز و سیستم غیر رقابتی و متمرکز بانکی نیز مزید بر علت شده است. از همه اینها مهمتر مشکلات ساختاری و تشکیلاتی در نهادهای نظارتی و فرآیندهای غیرکارشناسی و سالم در تخصیص اعتبارات ارزی و ریالی میباشد که رفته رفته فرآیند اصلاح این قوانین و رویهها توسط مجلس و دولت در حال انجام است.
✍️ #علی_محمدی
http://Eitaa.com/e_beman
4.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.:
🔴 ایکاش این ۹۰ ثانیه را
یک بار برای تمام ایرانیان به اشتراک می گذاشتم!
13.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
با مادرشوهر بداخلاق چکار باید کنیم ؟؟؟
#علی_بورقانی_مدرس_دانشگاه
15.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
همچین صحنه ای رو براتون آرزو میکنم
ببینید انرژی بگیرید
التماس دعا..🙏
11.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
✍ پاسخ به کسانی که می گویند: موقع حمله ابوبکر و عمر به خانه حضرت زهرا سلام الله علیها، صحابه دیگه کجا بودن و چرا دفاع نکردن!
هدایت شده از انقلابی بمانیم ثامن الائمه
🔰 حرف روز
💢 ماده ۹۹ منشور ملل در دقیقه ۹۰
بعد از گذشت بیش از دو ماه از جنگ غزه، «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد مطابق ماده ۹۹ منشور ملل متحد، نامهای برای آتشبس خطاب به شورای امنیت نوشت. به استناد ماده ۹۹ «دبیرکل میتواند نظر شورای امنیت را به هر موضوعی که به عقیده او ممکن است حفظ صلح و امنیت بینالمللی را تهدید کند، جلب کند» در خصوص این نامه نکات قابل تأملی وجود دارد از جمله: ۱ـ استناد به ماده ۹۹ منشور ملل متحد توسط دبیرکل به ندرت اتفاق افتاده است و آخرین مورد آن در سال ۱۹۸۹ بوده و اکنون برای نهمین بار در طول عمر سازمان ملل است که دبیرکل چنین درخواستی از شورای امنیت دارد. ۲ـ در چرایی اقدام دبیر کل سازمان ملل متحد دو عامل بیش از سایر عوامل تأثیر دارند؛ دلیل اول فراگیر شدن احساسات ضدجنگ و ضدصهیونیستی در کشورهای مختلف است که به درستی باید آن را قیام مردم دنیا علیه صهیونیسم و جنایات آن دانست و از سوی دیگر ناکارآمدی سازمان ملل در رفع و کنترل بحران حاضر و تلاش دبیرکل برای احیاء نقش این سازمان در تحولات جهانیست. توضیح آنکه در آتشبس ۷ روزه از سوم تا نهم آذرماه، سازمان ملل نتوانست نقش تأثیرگذاری داشته باشد (این یکی از نشانگان تحولات جدید در هندسه قدرت جهانی است که کارایی سازمانهای بینالمللی نظم مستقر، تضعیف شده است) و لذا این آتشبس در کنار فشار میدانی گروههای مقاومت، حاصل رایزنیهای منطقهای بود؛ و لذا این اقدام را از یک منظر تلاش دبیرکل برای بازگرداندن سازمان ملل و تأثیرگذاری آن بر تحولات بینالمللی باید لحاظ کرد و توجه داشت که در حال حاضر مسئلهای مهمتر از جنگ غزه در دنیا وجود ندارد و اگر قرار باشد که سازمان ملل در آن تأثیری نداشته باشد آیا به پایان عمرش نزدیک نشده؟! ۳ـ با وجود آنکه پیشنویس تهیه شده برای آتشبس در شورای امنیت با وتوی آمریکا رد شد، مسئله مهمتر، نقش روانی نامه دبیر کل در افکار عمومی دنیاست؛ این اقدام همانگونه که بیان شد پیرو فراگیر شدن احساسات ضد صهیونیستی در دنیاست. حالا دبیرکل سازمان ملل نیز درخواست آتشبس دارد و اثر روانی آن منزویتر شدن صهیونیستها و آمریکا به عنوان حامی اصلی رژیم صهیونیستی خواهد بود؛ و به همین دلیل است که مقامات آمریکایی و صهیونیستها نتوانستند عصبانیت و خشم خود را بروز ندهند.
در حقیقت این بیانیه و قبلتر از آن فضای بینالمللی به صهیونیستها فهمانده است که یکی از پیامدهای جنگ اخیر غزه آن است که شرایط در محیط بینالملل برای آنها نفسگیرتر از هر زمان دیگری شده است.
✍️ #مصطفی_برزکار
http://Eitaa.com/e_beman