🩸 فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ ۖ وَلَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ
🩸 به مرحمت خدا بود که با خلق مهربان گشتی و اگر تندخو و سختدل بودی مردم از گِرد تو متفرق میشدند
پ ن:
اگر میخواهیم مخاطب به ما جذب شود، ابتدا باید به خودمان بپردازیم!
روح خشک و سنگین و بی لطافت، هیچ گاه در امر تربیت موفق نمیشود. باید مهربانی، دلسوزی و رقت قلب را در خود پرورش دهیم تا مردم بی آن که حتی خودمان متوجه شویم، جذب شوند
سلام🌹
صبحتون بخیر و عاقیت
https://eitaa.com/mosaferanekhak
6.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آثار دیدن تصاویر غیر اخلاقی
🌀چشم، دریچه قلب است🫀
❌متاسفانه با گسترش فضای مجازی،
ممکن است گاهی به صورت اتفاقی چشم آلوده به دیدن تصاویر غیر اخلاقی شود
⁉️ چه کار کنیم که در این فضا، چشم و دل ما آلوده نشود؟
https://eitaa.com/mosaferanekhak
6.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 خدایا دلم برات تنگ شده!
رضوان خدا بر علامهی مصباح، چقدر انسان لطیف و زلالی بودن ایشون
https://eitaa.com/mosaferanekhak
⛔️ نزاع ممنوع ⛔️
🌸 وَ أَطِيعُوا اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ لا تَنازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَ تَذْهَبَ رِيحُكُمْ وَ اصْبِرُوا إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ
🌺 و از خدا و پيامبرش اطاعت نماييد و با يكديگر نزاع نكنيد، كه سست میشويد و قدرت [و شوكت] شما از ميان میرود! و صبر و استقامت كنيد كه خداوند با صابران است.
انفال ۴۶
سلام🌹
صبحتون بخیر و عافیت
https://eitaa.com/mosaferanekhak
22.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عاجزانه تقاضا دارم نشر دهید به برکت امیر مومنان کشورمان سیراب گردد آمین
یا علی ابن ابیطالب اغثنی🙏
🔹کلام نورانی امیر در نهج البلاغه
https://eitaa.com/mosaferanekhak
✳️ خدا روز قیامت همسر فرعون را به رخ ما میکشد!
🔻 یکی از اولیای خدا میفرمود: در تمام عالم منزلی تاریکتر و ظلمانیتر و کدرتر از خانهٔ «فرعون» یافت نمیشد. از این منزل، یکی از بزرگترین زنان عالم بیرون آمد! آن ولی خدا میفرمود: علتش این بود که این خانم هرگاه موقعیتی به دست میآورد، سیم را وصل میکرد! آری در همان کاخ فرعون، از نسخههای شفابخش الهی استفاده میکرد؛ ذکر دائم خدا در قلبش بود.
‼️ گرفتاری همسر فرعون از همهٔ ما بیشتر بود. روز قیامت خداوند او را به رخ ما میکشد و میگوید: آیا شرایط او سختتر بود یا شما؟
👤 #استاد_فاطمینیا
📚 از کتاب «نکتهها از گفتهها»| ج۲
https://eitaa.com/mosaferanekhak
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمازی برای سعادت فرزندان!
🌸دو رکعت، رکعت اول حمد و قدر، رکعت دوم حمد و کوثر
🌸دعا برای فرزندان
🌸دعای ۲۴ صحیفه سجادیه
🌸آیه ۱۵ احقاف در قنوت نمازها
رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَىٰ وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَصْلِحْ لِي فِي ذُرِّيَّتِي ۖ إِنِّي تُبْتُ إِلَيْكَ وَإِنِّي مِنَ الْمُسْلِمِينَ
«پروردگارا! مرا توفیق ده تا شکر نعمتی را که به من و پدر و مادرم دادی بجا آورم و کار شایستهای انجام دهم که از آن خشنود باشی، و فرزندان مرا صالح گردان؛ من به سوی تو بازمیگردم و توبه میکنم، و من از مسلمانانم!»
#استاد_رفیعی
https://eitaa.com/mosaferanekhak
✳️ چند آیه از سوره قصص:
قارون، از قوم موسی بود. پس (گمراه شد و) به آنان ستم کرد. آنقدر از گنجها(ی دنیا) به او داده بودیم که حقیقتاً کلیدهای آن، از سنگینی، کمر جماعت نیرومندی را خم میکرد. زمانی (را یاد کن) که قومش به او گفتند: «سرمست مباش؛ که خدا سرمستان را دوست ندارد. (۷۶)
و با آنچه خدا به تو داده است، در طلب (آبادانی) سرای آخرت باش و بهرهی خویش را از دنیا فراموش نکن، و همانطور که خدا به تو نیکی کرده است، (تو نیز به دیگران) نیکی کن و در زمین در پی فساد نباش؛ زیرا خدا فسادگران را دوست ندارد.» (۷۷)
آنگاه در میان زینتها و زیورهای خود، (از خانهاش) بیرون آمد و نزد قومش رفت. کسانی که (فقط) خواستار زندگی دنیا بودند، گفتند: «ایکاش ما نیز مانند آنچه به قارون داده شده است، داشتیم. بهراستی او بهرهای فراوان (از زندگی) دارد.».( ۷۹)
پس او را با خانهاش در زمین فرو بردیم. در نتیجه، او هیچ گروهی غیر از خدا نداشت که وی را حفظ کنند، و (از عذاب) حفظ نشد. (۸۱)
(آنگاه) کسانی که تا دیروز آرزوی موقعیت او را داشتند، بهگونهای شدند که میگفتند: «عجب! گویی (این) خداست که رزق و روزی را برای هر یک از بندگانش که بخواهد، میگسترد یا محدود میکند. اگر خدا بر ما منّت نگذاشته بود، حتماً ما را (نیز در زمین) فرو میبرد. عجب! گویی کافران به مقصود خویش نخواهند رسید.» (۸۲)
🛑 عزیزی توصیه کردن هنگامی که مواجه شدیم با حسرت دلمان برای امکانات مادی دیگران، خواندن آیات فوق مفید است
سلام🌹
صبحتون بخیر و عافیت
https://eitaa.com/mosaferanekhak
🌸 كُتِبَ عَلَيْكُمْ إِذَا حَضَرَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ إِنْ تَرَكَ خَيْراً الْوَصِيَّةُ لِلْوَلِدَيْنِ وَالْأَقْرَبِينَ بِالْمَعْرُوفِ حَقّاً عَلَى الْمُتَّقِينَ
🌺 بر شما مقرّر شده كه چون یكى از شما را (نشانه هاى) مرگ فرا رسد، اگر مالى از خود به جاى گذارده، براى پدر ومادر ونزدیكان به طور شایسته وصیّت كند، این كار حقّ و شایسته پرهیزكاران است
بقره ۱۸۰
https://eitaa.com/mosaferanekhak
بی نهایت
🌸 كُتِبَ عَلَيْكُمْ إِذَا حَضَرَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ إِنْ تَرَكَ خَيْراً الْوَصِيَّةُ لِلْوَلِدَيْن
بعضى ها فكر مى كنند وصیّت كردن، زمینه ى زود مردن است، در حالى كه یك نوع دوراندیشى است و اینكه مى فرماید: هنگام مرگ وصیّت كنید. چون آن لحظه، آخرین فرصت است وگرنه مى تواند سال ها قبل از فرا رسیدن مرگ، وصیّت كند.
بعضى وصیّت كردن را واجب دانسته اند، امّا از جمله «حقّاً على المتّقین» استفاده مى شود كه این عمل مستحبّ است وگرنه مى فرمود: «حقّاً على المؤمنین»
در آیه شریفه به جاى كلمه «مال» از كلمه «خیر» استفاده شده تا روشن شود كه مال و ثروت، مایه خیر و نیكى است و آنچه در اسلام مورد انتقاد قرار گرفته، مال حرام یا علاقه زیاد به مال یا ترجیح دادن مال بر كمالات فردى و نیازهاى اجتماعى و یا استثمار مردم براى تحصیل آن است.
وصیّت باید بر اساس «معروف» یعنى عقل پسند باشد، نه از روى كینه و انتقام و یا مهرورزى هاى بىجا و بى رویه. چون از ارث، تنها بعضى از بستگان بهره مند مى شوند آن هم به مقدار معیّن، لذا اسلام سفارش مى كند اگر در میان فامیل كسانى هستند كه از ارث محرومند و یا سهم ارث آنان اندك است با وصیّت، در مورد توسعه سهمیّه آنان اقدام نماید، ولى اگر كسى در این وصیّت رعایت عدالت نكند و یا ظلمى را روا دارد، گناه كبیره انجام داده است. [سفینةالبحار، واژه «وصى»]
در لابلاى متون روائى آمده است: شخصى با داشتن كودكانى صغیر، تمام اموال خود را در راه خدا بخشید. چون پیامبر صلى الله علیه وآله متوجّه شدند، پرسیدند با این مرده چه كردید؟ گفتند: او را دفن كردیم. فرمود: اگر قبلاً به من خبر داده بودید، اجازه نمىدادم او را در قبرستان مسلمانان دفن كنید، چرا كه او با داشتن این همه فرزند، براى آنان هیچ مالى نگذاشته و همه را در راه خدا داده است. [سفینةالبحار، واژه «وصى»]
وصیّت، كار دقیقى است كه اگر خداى ناكرده با بىتوجّهى انجام شود و بعداً عامل فتنه و ناراحتىهایى گردد، تمام كارهاى خیر محو مى شود. از پیامبر صلى الله علیه وآله روایت شده است كه فرمودند: گاهى انسان شصت سال عبادت مىكند، ولى چون وصیّت نامهى خود را عادلانه تنظیم نمىكند، به دوزخ مىرود. [نهجالفصاحة، جمله626]
وصیّت، نشانهى آن است كه مالكیّت انسان حتّى بعد از مرگ در مورد قسمتى از دارایىهایش ادامه دارد.
مقدار وصیّت، یك سوم مال است و اگر شخصى در مورد بیش از این مقدار وصیّت كند، اجازهى وارثان شرط است. براى اینكه یاد بگیریم چگونه وصیّت كنیم، بهتر است وصیّت نامههاى اولیاى خدا، شهدا و علما را بخوانیم.
رسول خدا صلى الله علیه وآله فرمود: هركس ابتدا به عهده بگیرد كه وصیّت شخصى را انجام دهد، ولى سپس بدون عذر آنرا رها كند، هیچ عملى از او قبول نمى شود وتمام فرشتگانِ میان آسمان و زمین او را لعنت مىكنند و دائماً در غضب خداوند است و در برابر هر كلمهى «یا ربّ» كه مى گوید، یك لعنت بر او نثار مىشود و پاداش تمام كارهاى قبلى او به پاى وصیّت كننده ثبت مى گردد. [تفسیر اطیبالبیان]
https://eitaa.com/mosaferanekhak
🌺 آثار و بركات وصیّت
💙 وصیّت، نشانهى دقّت و اهل حساب بودن است.
💜 وصیّت، نشانه احترام به حقوق دیگران است.
❤️ وصیّت، انجام امور خیرى است كه از آن غفلت شده و تداوم عمل صالح، پس از مرگ است.
🤍 وصیّت، راهى براى پركردن خلأهاى اقتصادى و تعدیل ثروت است.
💗 رسول اكرم صلى الله علیه وآله فرموده اند: هركس با وصیّت از دنیا برود، گویا شهید مرده است [وسائل، ج13، ص352]
🧡 وصیّت براى والدین و بستگان، عامل تجدید محبّت و یك نوع قدرشناسى است. لذا در آغاز آیه وصیّت، والدین مطرح شده اند تا علاوه بر سهم ارث، وصیّت به نوعى تنظیم شود كه نفعش به آنان نیز برسد كه این خود از مصادیق احسان است.
https://eitaa.com/mosaferanekhak
🌺 وصیتنامه...
🌸 گرچه با مرگ، انسان از دنیا مىرود، امّا پرونده ى عمل او با كارهایى نظیر وصیّت باز مىماند. «اذا حضر احدكم الموت.... الوصیة»
🌸 مال و ثروت، اگر در راه درست مصرف شود خیر است. «ان ترك خیر الوصیّة»
🌸 در وصیّت باید علاوه بر ارث، براى والدین و نزدیكان سهمى قرار داد. «الوصیّة للوالدین و الاقربین»
🌸 وصیّت باید بر اساس عرف پسندیدهى جامعه باشد. «الوصیّة... بالمعروف»
🌸 ترك وصیّت، نوعى بى تقوایى نسبت به حقوق دیگران است. «الوصیّة... حقّاً على المتّقین»
https://eitaa.com/mosaferanekhak