◼◾🌷 احکام بندگی 🌷◾◼
👈 خوردن سحری بدون تحقیق
1. مکلف باید از اذان صبح نیت روزه داشته باشد و کاری که روزه را باطل می کند انجام ندهد.
2. اگر شخص در ماه رمضان شک کند که صبح شده یا نه و با این حال مفطری را انجام دهد و بعدا معلوم شود صبح بوده است در صورتی که بدون تحقیق مفطر را انجام داده است باید تا افطار امساک کرده و قضای آن را بعد از ماه رمضان بجا آورد و کفاره واجب نمی شود.
3. اگر با تحقیق یقین کرد صبح نشده است و با این یقین سحری خورد و بعد معلوم شد که وقت داخل شده روزه اش صحیح است و قضا و کفاره واجب نمی شود.
4. اگر فردی بگوید صبح نشده است و مکلف به گفته او مفطری انجام دهد و بعد معلوم شود صبح بوده است مشهور مراجع می فرمایند بعد از ماه رمضان باید قضای آن را بجا آورد اما کفاره ندارد.
◼◾🌱گل واژه های نور🌱◾◼
امام علی علیه السلام:
هَلَکَ امرُء لَم یَعرِف قَدرَهُ.
کسی که قدر و ارزش خویش را نشناخت، هلاک گردید.
(بحارالانوار، ج۷۵، ص۶۸)
هرکه ننشیند به جای خویشتن
افتد و بیند سزای خویشتن
◾🔹◾🔹◾🔹◾🔹◾🔹◾
▪مراسم احیای شب های قدر▪
🔸زمان: ساعت 23 امشب
🔸مکان: مصلی خاتم الانبیا احمدآباد
ضمنا مردم عزیز شهرمان توجه داشته باشند کلیه پروتکل های بهداشتی رارعایت نمایند از جمله داشتن ماسک ،دستکش ، مهر ، سجاده و کتاب دعای مخصوص خود و از آوردن کودکان زیر 7 سال جدا خودداری نمایید.
#شبهای_بندگی
_
📱 @mosalla313
💻 http://www.mosalla313.ir
🔘 شیوه صحیح قرآن به سر نهادن در شبهای قدر
🔹 آن بخش از دعا که قرآن ها را برابر چهره می گیرند، قرآن را به شکل استخاره باز کرده و روبهروی چهره می گیریم.
🔹 آنجا هم که بنا است قرآن بر سر گذاشته شود بدون اینکه صفحه باز شده تغییر کند آن را روی سر قرار دهید. به این شکل که قرآن به شکل باز شده و رو به بالا باشد. یعنی صفحات و نوشته ها رو به آسمان و جلد قرآن روی سر قرار می گیرد.
🔹 بعد از برداشتن قرآن از سر آن صفحه را علامت گذارده یا شماره صفحه را حفظ کنید تا سر فرصت مطالعه کنید.
🔹 آنچه در این دو صفحه به دست شما رسیده، تقدیری است که در شب قدر مقدر شده. یعنی خوانشی است بر احوالات شما در سالی که پیش رو دارید.
🔹 اینگونه است که آن چه در شب قدر نازل میشود سرنوشت یک ساله را معین میکند. خوشا به حال آنانی که در این چند شب، هر شبشان صفحهای روشن تر و پسندیده تر از شب قبل دارد.
📚 هزار و یک نکته علامه حسن زاده آملی
#شبهای_رمضان
@mosalla313
◼◾🌷 احکام بندگی 🌷◾◼
👈 زمان پرداخت کفاره و فدیه:
1. مرد و زن کهنسالی که روزه گرفتن برایشان مشقت و سختی غیر قابل تحمل دارد و همچنین خانم باردار و شیردهی که روزه گرفتن برای فرزندش ضرر داشته باید برای هر روز که روزه نگرفته اند باید فدیه پرداخت کنند و برای پرداخت فدیه لازم نیست تا رمضان آینده صبر کنند بلکه می توانند در ماه مبارک رمضان فدیه و به تعبیری کفاره غیرعمدشان را پرداخت کنند.
2. مریض یا مسافر یا خانمی که عذر شرعی داشته چنانچه تا رمضان سال آینده قضای روزه را بگیرند کفاره ای بر آنها واجب نمی شود و چنانچه قضای روزه را نگیرند با رسیدن ماه رمضان سال جدید باید برای هر روزی که روزه نگرفته اند باید فدیه بدهند و منظور از فدیه یا کفاره غیر عمد همان چیزی است که بارها گفته شده یعنی برای هر روز که روزه گرفته نشده، یک مد طعام یعنی به نظر اکثر مراجع 750 گرم نان یا برنج یا ماکارونی و مانند اینها به فقیر شرعی پرداخت شود.
◼◾🌱گل واژه های نور🌱◾◼
امام علی علیه السلام:
مَن طَلَبَ شَیئاً نالَه اَو بَعضَهُ.
هرکه چیزی را بجوید، به خود آن یا بخشی از آن خواهد رسید.
(مطالب السئول، ص۵۷)
نیابد مراد، آنکه جوینده نیست
که جویندگی، عین یابندگی است
◾🔹◾🔹◾🔹◾🔹◾🔹◾
محمد قانعی اردکانی:
🔹🔸🌷 احکام بندگی 🌷🔸🔹
👈 یکی از سوالاتی که در ذهن بسیاری از مردم وجود دارد این است که در جاده ها دو تابلو به نام حد ترخص و مسافت شرعی مشاهده می شود، فرق تابلو حد ترخص و مسافت شرعی چیست؟
در پاسخ عرض می شود بطور کلی کسی که تصمیم دارد از وطن خودش حداقل تا تابلو مسافت شرعی سفر کند، چنانچه از تابلو حد ترخص بگذرد، با رعایت بقیه شرایط شکسته شدن نماز در سفر، نمازش را باید شکسته بخواند.
بنابراین اگر کسی تصمیم ندارد تا تابلو مسافت شرعی سفر کند، تابلو حد ترخص برای شکسته خواندن نماز اثری ندارد. و همچنین کسانی که به مقدار مسافت شرعی سفر رفته اند در برگشت از سفر هم تا زمانی که به تابلو حد ترخص نرسیده اند، به نظر اکثر فقها از جمله امام خامنه ای نمازشان شکسته است. و زمانی که به حد ترخص برسند، نماز کامل است.
🔹🌸🌱گل واژه های نور🌱🌸🔹
رسول خدا صلی الله علیه و آله:
اِلقَ اَخاکَ بِوَجه مُنبَسِط.
با برادرت گشاده رو برخورد کن.
(الکافی، ج۲، ص۱۰۳)
ابرو گشاده باش، چو دستت گشاده نیست
چون وا نمی کنی گرهی، خود گره مباش
🔹🌸🌱🌸🌱🌸🌱🌸🌱🔹