#مدرسه
👈 دلایل " اضطراب " دانش آموزان هنگام ورود به مدرسه
☘ ویژه شروع سال تحصیلی جدید (شماره 7)
شماره های قبل در کانال "مشاوره تحصیلی و رفتاری"
🍁 موقعیت جدید
چه قرار باشد که فرزندتان وارد پایه جدیدی شود و چه پا به مدرسه ی جدیدی بگذارد، طبیعی است که از روبه رو شدن با این موقعیت جدید احساس نگرانی کند. با او درباره ی این که نخستین روز مدرسه اش چگونه خواهد بود صحبت کنید.
وقتی کودکان می فهمند که چه موقعیتی در انتظارشان است کمتر دچار نگرانی می شوند.
به کودک خود خاطرنشان کنید که همه ی بچه ها روز اول مدرسه کمی مضطرب اند و به او زمان بدهید تا خودشان را با موقعیت جدید سازگار کند. به او این وعده را بدهید که به زودی همه چیز عادی می شود و احساس راحتی می کند. اگر برای تان ممکن است برنامه های خود را طوری تنظیم کنید که در چند روز اول بیشتر در کنار فرزند خود باشید، به ویژه درست پس از برگشتنش از مدرسه.
🍁 ترس از تجربه
بسیاری از کودکان از این که موقعیت های جدید را تجربه کنند می ترسند. آن ها پیشاپیش دچار نگرانی می شوند و وقتی زمان تجربه ی موقعیت فرا می رسد نمی توانند درست عمل کنند.
یک راه یاری رساندن به چنین کودکی آن است که در هنگام درس خواندن به او کمک کنید تا احساس آمادگی کند. به او گوشزد کنید که اطلاعاتش خوب است و شما مطمئن هستید که به خوبی از پس کارش بر می آید.
🍁 تنش
بعضی بچه ها وقتی که حس می کنند که محیط مدرسه شان نابسامان است یا در کلاس درس شان شرایطی غیرمنصفانه حاکم است، دچار اضطراب می شوند.
کارشناسان بر این باورند که اگر والدین در موقعیت های پرتنش به یاری فرزندان شان بشتابند تا با هم راه چاره ای پیدا کنند، به این روش به آن ها می آموزند که چگونه در چنین مواقعی با مشکل خود برخوردی سازنده داشته باشند.
🍁 ترس از جمع
کودکان از جا کردن خود در جمع، دوست پیدا کردن، قضاوت دیگران، مسخره شدن و طرد شدن نگران اند. فرزند خود را تشویق کنید که به جای کنار کشیدن خود از جمع، وارد آن شود و برایش از راه های مختلف دوست یابی صحبت کنید.
بر اساس نظر انجمن ملی روان شناسان مدرسه اگر به کودکان خود مهارت های اجتماعی، روش های حل مسئله، و رفع درگیری را بیاموزیم، سلامت روانی آن ها را تقویت کرده ایم.
🍁 شکست
ممکن است نگرانی فرزندتان از این باشد که تکالیفش در مدرسه بیش از حد سخت باشد به طوری که از پس انجام آن برنیاید، یا سؤالی پرسیده شود که جواب درست آن را نداند. این آگاهی را به کودک خود بدهید که هر کسی ممکن است اشتباه کند و همزمان تلاش او را تحسین کنید.
🍁 شرکت در گروه
اگر فرزندتان دوست دارد که عضو گروه سرود باشد، در تئاتر مدرسه نقشی بگیرد یا در تیم ورزشی مدرسه بازی کند، به هر حال، اهمیت دارد که به او بگویید قرار نیست که همه همیشه موفق باشند.
اگر در یک مورد موفق نشد همیشه فرصت های دیگری هم در انتظار اوست و می تواند در فعالیت دیگری شرکت کند.
🍁 فشار همسالان
بچه ها دوست دارند که خود را در جمع جا کنند، و ممکن این انتظاراتی که همکلاسی هایشان از آن ها دارند باعث نگرانی آن ها شود.
آن ها را تشویق کنید که درباره ی نگرانی های شان برای تان صحبت کنند.
گاهی بازگو کردن ترس ها برای شان سودمند است. به همراه او به موضوع پیش آمده فکر کنید و با هم به دنبال راه حل بگردید
🍁 اوضاع خانه
به باور کارشناسان، گاهی ترس کودکان از مدرسه ربطی به خود مدرسه ندارد.
ممکن است بچه ها احساس کنند که در نبود آن ها، یکی از والدینشان در خانه به دلیل افسردگی یا تنش، به آن ها نیاز دارد.
اگر چنین باشد راه حل این مشکل در پرداختن به مشکلات خانواده است.
🍁 ترس از قلدرها
بچه های ما از این که بچه های دیگر به گونه ای آن ها را آزار بدهند نگران اند و این احساس می تواند برایشان بسیار عذاب آور باشد.
نگرانی آن ها را جدی بگیرید.
به آن ها توضیح بدهید که قلدرهای مدرسه وقتی می بینند که بچه های دیگر از آن ها می ترسند بیشتر احساس قدرت می کنند.
با آن هااز صحبت کنید که چه طور می شود بدون نشان دادن واکنشی که دلخواه فرد زورگوست، اوضاع را بهتر کرد.
به فرزند خود یاد بدهید که چگونه تحریک های تمسخرآمیز فرد زورگو را نادیده بگیرد، راه خود را برود و در صورت نیاز از یک بزرگ تر کمک بخواهد.
........................👇👇
محمد فروهر:
#خانه_مشاوره_آنلاین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/614793219C5eb00a97bd
#مدرسه
👈نکاتی درباره "صبحانه و تغذیه" دانش آموزان
☘ ویژه شروع سال تحصیلی جدید (شماره 8)
دانش آموزانی که صبحانه نخوردند در ساعت ۹ الی ۱۰ صبح به میزان قابل توجهی دچار افت قند خون می شود. استعداد یادگیری او به ویژه در درس هایی که به تفکر و اندیشه نیاز دارند کاهش می یابد.
چنین دانش آموزی ممکن است دچار افت تحصیلی و بیزاری از مدرسه شوند.
برای کودکی و دانش آموزی که آماده رفتن به مهد کودک و مدرسه می شود، خوردن صبحانه بسیار اساسی است و مادران باید به این وعده ی غذایی اهمیت ویژه ای دهند.
مصرف صبحانه به داش آموزان کمک می کند تا فراگیری بهتری داشته باشند. انرژی و مواد مغذی مصرف شده می تواند توجه، میزان انرژی و تحرک کودک را تحریک کرده و باعث افزایش تحرک و حرکات ورزشی و در نهایت نشاط در دانش آموزان شود.
...........................👇👇
محمد فروهر:
#خانه_مشاوره_آنلاین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/614793219C5eb00a97bd
#مدرسه
👈 درمان کلنیکی " #اضطراب_جدایی" کلاس اولیها (حساسیت زدایی منظم)
☘ ویژه شروع سال تحصیلی جدید ( شماره 9)
جدا کردن کودکان مضطرب از مادر برای حضور در مدرسه بهتر است به صورت پلکانی باشد و مسئولان مدرسه در این رابطه با خانوادهها همراهی کنند.
ورود کودک به سیستم آموزشی نیاز به آمادگی دارد البته کودکانی که روابط اجتماعی خوبی دارند، به آسانی دوستیابی و با محیط جدید ارتباط برقرار میکنند، به خوبی فضای مدرسه را میپذیرند.
مشکل اصلی مربوط به کودکانی است که وابستگی بالایی به مادر دارند، آمادهسازی آنها برای ورود به مدرسه نیاز به زمان دارد یعنی باید چند هفته قبل از شروع سال تحصیلی اقدام کرد و مراحل مربوطه به تدریج طی شود.
این طرز تفکر که میگویند،
«مادر کودک را در مدرسه گذاشته و برود، بچه کم کم عادت میکند» از اساس اشتباه است و حضور دائمی مادر در کلاس درس نیز خطاست و هر دوی این روشها موجب افزایش اضطراب کودک میشود.
کودکانی که اضطراب جدایی از مادر دارند باید جدایی را به صورت تدریجی تجربه کنند و اگر کودک قبل از مدرسه هیچ کلاس آموزشی نرفته است باید چند هفته قبل، همراه مادر در محیطهایی قرار بگیرد و مشاهده کند که کودکان با مربی حضور دارند و این مرحله به چند روز زمان نیاز دارد؛
در مرحله دوم، مادر میتواند در خانه همراه فرزندش معلم بازی و فضای کلاس درس را در خانه ترسیم کند یعنی از طریق بازی و مشاهده ذهن کودک را برای حضور در مدرسه آماده کند.
زمانی که کودک پذیرفت با سایر کودکان همبازی شود، آماده جدایی از مادر است،
پس از این مرحله مادر باید درمدرسه و از فضای دورتر مراقب کودک باشد، در مرحله بعد مادر پشت کلاس درس بنشیند اما در کلاس باز باشد تا کودک بتواند او را ببیند، این مرحله به سه روز زمان نیاز دارد.
بهتر است در مورد این کودکان مدت دو سه روز مادر باید پشت در کلاس حضور داشته باشد اما در کلاس بسته باشد و یک وسیله مادر مانند ساعت یا کیف پول در اختیار کودک قرار بگیرد تا با آن احساس آرامش کند و مادر باید به او اطمینان دهد که پشت در کلاس منتظر است.
در مرحله بعد مادر برای دقایقی از مدرسه خارج شده و کودک را تنها بگذارد و این اتفاق باید در زمان زنگ تفریح بیفتد البته باید به کودک اطمینان بدهد که مثلا تا 10 دقیقه دیگر بازمیگردد و در همان زمان نیز به مدرسه بازگردد. در مرحله آخر مادر کودک را به تنهایی در مدرسه میگذارد اما بلافاصله با تعطیلی مدرسه کودک باید او را جلوی در مشاهده کند.
در صورت تداوم مشکل و .... حتما باید با یک روان شناس یا مشاور مشورت کنید.
...........................👇👇
محمد فروهر:
#خانه_مشاوره_آنلاین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/614793219C5eb00a97bd
#مدرسه
👈 تنظيم " خواب دانشآموزان" در شروع سال تحصيلي
☘ ویژه شروع سال تحصیلی جدید( شماره 10)
معمولا تغيير، تحول و دگرگوني در هر سن و موقعيتي با هيجان و گاها با اضطراب همراه است. اين اضطراب ميتواند بارز، نهفته و گاهي هم آزاردهنده باشد. تنظيم ساعت خواب دانشآموزان بعد از تعطيلات تابستان طولاني مدت و فرا رسيدن ماه مهر و شروع كلاسهاي درس تغيير بزرگي براي دانشآموزان بهويژه كلاس اوليها بهوجود ميآورد. تنظيم زمان خواب كودكان از سوي والدين و لجبازي و امتناع كودكان در مقابل اين تغيير حكايتي طولاني است. از اين رو جهت تنظيم زمان خواب دانشآموزان در هفتههاي اول شروع سال تحصيلي جديد در ادامه توصيههايي ارائه ميشود.
☘ ايجاد تغيير و نظمدهي در الگوي خواب به صورت تدريجي بهخصوص براي آن دسته از كلاس اوليها كه تاكنون زمان مشخصي براي خواب و بيداريشان وجود نداشته و همچنين آن دسته از كودكان بزرگتر كه در تعطيلات تابستان علاقهاي به تنظيم خواب در زمان مشخص نشان نميدهند بهترين و راحتترين شيوه تنظيم ساعات خواب و بيداري است.
🍁 چرا كودكان از خواب گريزان هستند؟
بسياري از كودكان با وجود خستگي و خوابآلودگي بيداري را ترجيح ميدهند. دليل اين رفتار، تمايل ذاتي كودكان به پرتحركي، جستوجو، كنجكاوي، بازي، تفريح و شناختن محيط است و فكر ميكنند در صورت خوابيدن، فرصت دستيابي به تازهها را از دست ميدهند. روانشناسان تاكيد دارند زمان خواب و بيداري كودكان بايد بر اساس ويژگيهاي فردي آنها و ميزان نياز آنها به خواب يا به اصطلاح «ضريب خواب» تنظيم شود. البته اين تفاوتهاي فردي چندان متفاوت نبوده و ميتوان با اندكي تغيير، برنامه دقيق و منظمي را در نظر گرفت. بهطور مثال، نياز يك كودك هفت ساله به خواب، به طور متوسط 10 ساعت در طول شب است بنابراين اگر كودك بايد ساعت 7 صبح براي رفتن به دبستان آماده شود بايستي ساعت 9 شب خواب باشد. بنابراين با توجه به خصوصيات فردي، ميزان تحرك، دوري مسير مدرسه و ويژگيهاي خاص ديگر، بايد زمان مناسبي را در نظر گرفت. مشورت با متخصص اطفال و مشاور هم ميتواند كمككننده باشد.
🍁 چرا خواب بايد تنظيم باشد؟
☘ پژوهشها نشان ميدهد، استراحت و خواب كافي شادابي كودك و فراگيري بيشتر كودك را به دنبال دارد و بالعكس خستگي و خوابآلودگي، ميزان و كيفيت يادگيري را پايين ميآورد.
🍁 تنظيم زمان مناسب
همه ميدانيم كه بدن داراي ساعت بيولوژيك است و پس از برنامهريزي خواب و بيداري، سيستم بدن به طور طبيعي پس از گذشت مدتي، منظم ميشود.
براي نمونه برنامه منظمي را براي كودك هفت ساله (10 ساعت خواب شب) پيشنهاد ميكنيم:
☘ بعد از ساعت 6 عصر هرگونه خوردن مواد كافئيندار مثل قهوه، شكلات و چاي ممنوع است و به جاي آن يك ليوان نوشيدني گرم مثل شير توصيه ميشود.
☘ از كودكتان بخواهيد پس از صرف شام (ساعت 8 شب) مسواك زده و به دستشويي برود. او را در رفتن به رختخواب همراهي كنيد و برايش كتاب بخوانيد.
☘ ساعت يك ربع به 9 لامپ اتاقش را خاموش كنيد و در اتاق را ببنديد تا بخوابد.
☘ حتيالامكان صداي محيط را به حداقل برسانيد. مثلا با وجود تلويزيون يا سروصداي اطرافيان نميتوان به برنامه خواب او را تنظيم كرد.
☘ در صورت تكرار اين برنامه (دو هفته قبل از شروع مدرسه) در كودك اين عادت ايجاد ميشود و پس از مدتي نياز به همراهي يا تذكر شما هم نخواهد داشت.
...........................👇👇
🦋محمد فروهر:
#خانه_مشاوره_آنلاین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/614793219C5eb00a97bd
#مدرسه
👈 "جملات ممنوعه " به دانش آموزان بی علاقه به مدرسه
☘ ویژه شروع سال تحصیلی جدید( شماره 11)
با توجه به شروع ماه مهر این جملات را به دانش آموزی که ترس از مدرسه دارد و یا علاقمند نیست، را نگویید :
🍁 اگر گریه کنی و توی مدرسه نمونی دیگه دوستت ندارم .
🍁 اگر گریه کنی دیگه مامانت (یا بابات) نیستم!
🍁 ببین اون بچه ها چقدر راحتند ، ببین گریه نمی کنند!
🍁 مثل بچه کوچولوها رفتار می کنی!
🍁 ببین ما چقدر کار می کنیم و زحمت می کشیم تا تو مدرسه بری ولی تو چطور رفتار می کنی !
🍁 اگه مدرسه نری همه بهت می گن تنبل!
🍁 اگه مدرسه نری بی سواد می مونی باید بری دنبال فلان شغل!
🍁 اگه گریه کنی به همه می گم آبروت بره!
🍁 اگه گریه کنی به معلم ( مدیر ، ناظم و...)می گم تنبیهت کنند!
🍁 تو مامان و بابا رو دوست نداری وگرنه این طور گریه نمی کردی!
🍁 اگه گریه کنی خانوم معلم دوستت نداره اون فقط بچه های خوب رو دوست داره!
🍁 تو با این کارات بچه بدی هستی !
🍁 همه دارند بهت می خندن!
🍁 همه دارند مسخره ات می کنند !
...........................👇👇
محمد فروهر:
#خانه_مشاوره_آنلاین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/614793219C5eb00a97bd
#تربیت_کودک
پدرها، دلیل مهم موفقیت های علمی کودک.
بچه هایی که پدرانشان در امور تحصیلی آنان مشارکت دارند، بیشتر در فعالیت های فوق برنامه شرکت کرده،
از مدرسه لذت برده و نمرات بهتری در دروس کسب می کنند. این مسأله بین پسران و دختران یکسان است.
دو دلیل مهم برای تأثیر مشارکت پدران در پیشرفت و موفقیت های علمی کودکان این است:
۱. معمولا کودکان با پیشرفت خود در پی جلب رضایت پدر هستند.
۲. مشارکت پدر، باعث برقراری رابطه عاطفی با کودک است و انگیزه کودک را افزایش می دهد.
محمد فروهر:
#خانه_مشاوره_آنلاین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/614793219C5eb00a97bd
#تربیت_کودک
🚫 به کودک احساس گناه ندهید
ما اجازه نداریم اشتباههای ساده و تجربههای ارزشمند کودک را تا حد گناه بزرگ کنیم.
اگر کودک اشتباهی کرد
این احساس که کار او غیرقابل بخشش
و یا جبران است در او ایجاد نکنید.
بیان جملههایی مانند
«خدا تو رو نمی بخشه»،
«به بهشت نمیری»،
«دل مامان را شکستی»،
«بابا دیگه تو رو دوس نداره» و...
موجب میشود تا کودک احساس
گناهکاری کند.
✔️بهتر است کار اشتباه کودک را برایش توضیح دهیم
و احساس خودمان را بیان کنیم
و راهنمای عملی او برای روش درست باشیم.
محمد فروهر:
#خانه_مشاوره_آنلاین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/614793219C5eb00a97bd
#همسرداری
💞 راز دار باشید حتی اگر با هم دعوایتان شد 😊
❣دعوای زن و شوهر مثل بسیاری از اختلاف نظرها و #تفاوت سلیقه و دیدگاه ها امری بدیهی و طبیعی است اما بسیار غیر طبیعی و مذموم است که تمامی دوستان و اقوام و همسایه ها از این دعواهای زناشویی باخبر شوند✨
👈 نسبت به مسایل و مشکلات خود، رازدار باشید و فراموش نکنید که به زودی با هم آشتی خواهید کرد آن وقت همسر شما با حرف هایی که، پشت سرش زده اید و یا حتی جلوی رویش، موقعیت بدی در بین فامیل، دوستان و آشنایان پیدا میکند و خود شما نیز به خاطر آن که، آن قدر بدگویی کرده اید شرمنده می شوید✨
❣همسر شما، در درجه اول یک انسان و در گام بعد شریک زندگی و همسر و همراز شماست. پس طوری در مورد او حرف نزنید که حتی خود نیز نتوانید از آفت و آسیب های شخصیتی حرف هایتان در امان بمانید✨
محمد فروهر:
#خانه_مشاوره_آنلاین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/614793219C5eb00a97bd
6.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هروقت پشیمون و غمگین بودی
این حرف حضرت علی رو به یاد بیار ...
محمد فروهر:
#خانه_مشاوره_آنلاین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/614793219C5eb00a97bd
🔴 #سیاستهای_همسرداری
💠 یک نکتهی مهم اینکه اگر #هدیهای از سمت همسرتان دریافت میکنید هیچ وقت از همان اول شروع به انتقاد نکنید:
⁉️ چرا رنگ قرمزش را نگرفتی؟
⁉️چرا کوتاه ترش را نگرفتی؟
⁉️ چرا فلان مدل را نگرفتی؟
⁉️ چرا ....
💠 اخلاق اسلامی حکم میکند که با کمال میل هدیهی همسرتان را بپذیرید. سعی کنید حتی اگر خوشتان نیامد از آن استفاده کنید تا نتایج آن را ببینید!
💠 هیچ وقت هدیهی همسرتان را به کسی نبخشید؛ فکر اینکه بخواهید بروید مغازه و آن را تعویض بکنید را از سرتان بیرون کنید.
💠 با کمال میل و با هیجان، هدیهی همسرتان را قبول کنید. این رفتار، شما را به شدّت #محبوب میکند.
💠 حتی اگر روزی همسرتان فهمید که برخی خصوصیات این هدیه، مورد پسند شما نبوده به او بگویید بخاطر علاقهام به تو از آن استفاده کردم و چون انتخاب تو بود برایم شیرین و لذتبخش بود.👌
محمد فروهر:
#خانه_مشاوره_آنلاین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/614793219C5eb00a97bd
8.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 برای تربیت بچه باید هزینه کرد
از هزینه کردن نترسید!
محمد فروهر:
#خانه_مشاوره_آنلاین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/614793219C5eb00a97bd
🔴 #ایده_و_ابتکار_همسرداری
💠 آهای مردها! وقتی همسرتان از دستهایش زیاد کار کشیده است به او بگویید کنارتان بنشیند و دستهایش را #ماساژ دهید.
💠 و گاهی بین ماساژ دادن، دستش را ببوسید تا هم #علاقه و قدردانی شما را با تمام وجود حس کند و نیز فرزندان شما، احترام و تواضع و محبّت را یاد بگیرند.
💠 برخی کارها برای همیشه در #ذهن همسرتان میماند و با همان #تصویر، با سختیهای زندگی کنار میآید و باعث #همدلی میشود.
محمد فروهر:
#خانه_مشاوره_آنلاین | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/614793219C5eb00a97bd