هدایت شده از مرکز مشاوره ماوا
👈 کارگاه آشنایی با اهمیت دوره کودکی (ویژه بانوان) توسط جناب آقای دکتر محمد صادق آقاجانی(سرگروه کودک و نوجوان مرکز مشاوره حوزه علمیه) ان شاءالله از 26 شهریور، در قالب 10 جلسه به مدت 5 هفته در مرکز مشاوره مأوا برگزار خواهد شد.
🔸هزینه شرکت در کارگاه: 250.000 تومان.
🔸مهلت ثبت نام: تا 20 شهریور.
🔸گفتنی است به منظور ایجاد تسهیلات، علاقه مندان می توانند در 4 قسط هزینه کارگاه را پرداخت نمایند.(100هزار تومان پیش پرداخت والباقی در 3مرحله هر کدام به مبلغ 50 هزار تومان)
🔸روش های ثبت نام در کارگاه:
️1️⃣ اينترنتي با كليك روي نشاني:
http://mava.iki.ac.ir/workshops/omoomi
2️⃣ مراجعه حضوری به مرکز مشاوره مأوا به آدرس: قم، بلوار امین، خیابان ۲۰ متری گلستان، کوچه ۲، پلاک ۱
3️⃣ واریز مبلغ کارگاه به شماره کارت 6037991899703999 (بنام مرکز مشاوره مأوا) و ارسال تصویر فیش واریزی به همراه اسم و شماره به آیدی @adminmava در ایتا.
☎️ شماره تماس برای کسب اطلاعات بیشتر: 09191474855
02532900882 داخلی 110(آقای طالبی زاده)
👈شركت در كارگاه برای عموم آزاد ميباشد؛ لطفا به ديگران اطلاعرساني كنيد.
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
📌آیهها و آدمها
♦️دلپرستان!
افراد ناآگاه گفتند «چرا خدا با ما سخن نمىگويد؟! و يا چرا آيه و نشانهاى براى خود ما نمىآيد؟!» پيشينيان آنها نيز همینگونه سخن مىگفتند؛ دلهایشان مشابه يكديگر است، ولى ما (بهاندازه كافى) آيات و نشانهها را براى اهل يقين (و حقيقتجويان) روشن ساختهايم. (بقره، 118)
کسانی که امروز حقیقت را انکار میکنند، شاید حرفهای بهظاهر نو بزنند اما ریشه این انکارها همان چیزی است که در تمام تاریخ، در همه اهلِ انکار وجود داشته است؛ آنها دلشان نمیخواست که حقیقت را بپذیرند. قرآن کریم از این واقعیت پرده برمیدارد و به ما گوشزد میکند که برای شنیدن سخن پروردگار و دیدن نشانههای او، باید دلهای خود را آماده ساخته باشید.
بهانه آنها این بود که اگر واقعاً خدایی هست که انتظار دارد به او ایمان بیاوریم، چرا خودش با ما حرف نمیزند؟! البته پاسخ آنها چندان دشوار نیست. خداوند با ما حرف زده است؛ نه یکبار و دو بار که بارها و به شیوههای مختلف! از یکسو، به ما عقل داده که با دقت و محاسبه، نشانهها را بخوانیم و سخنش را دریابیم. از سوی دیگر، پیامبرانی را برانگیخته تا عقلها را کمک کنند و راه رسیدن به حقیقت را برایشان هموار سازند. عقل و پیامبر، یاوران یکدیگرند برای رساندن سخن خدا به گوش ما.
اگر با همه این نشانههای گویا، هنوز کسی منتظر است که خداوند مستقیماً بر هرکدام از انسانها وحی بفرستد و به ایمان دعوتشان کند، باید از او پوزش خواست و ناامیدش کرد! چون اینیک قانون الهی است که حقیقت نباید بهگونهای در برابر انسان قرار بگیرد که او را مجبور به پذیرش سازد و هیچ راه انکاری برایش وجود نداشته باشد؛ او باید همیشه در حال انتخاب باشد. قرآن کریم بارها گوشزد نموده است که خداوند اگر میخواست میتوانست همه را بهاجبار هدایت کند، اما اجبار، با هدف خلقت و مکانیسم رشد انسان سازگار نیست.
حقیقت، در سویی و بهانههای انکار در سوی دیگر قرار دارند و انسان اختیار دارد که یکی را انتخاب کند. نقشِ دل، همینجا برجسته میشود. وقتی خواستهها و گرایشها، علاقهها و نفرتها، دوستیها و دشمنیها با حقیقت ناسازگار شوند، بهانهها به کار میآیند و اينجاست كه بايد مواظب دلمان باشيم.
@moshaveremava
#تربیت_کودکان
🔴از نگاه روانشناختی، کمک کردن دو قانون دارد:
1⃣ فرد واقعاً از عهده کارش برنیاید.
2⃣فرد، درخواست کمک کند.
حتی فقدان یکی از این دو نیز، بهانهای خواهد بود برای پیش نرفتن و کمک نکردن. رعایت این دو قانون به این معناست که دلسوزی مادرانه يا پدرانه محلی از اعراب ندارد.
♨️اگر میخواهید بعدها از اعتمادبهنفس پایین کودکتان ناله نکنید، لطفاً به این نکته مهم عمل کنید.
@moshaveremava
#معرفی_محصولات
📚راهنمای نامزدی(4جلد)
🖊نویسنده:دکتر عباس علی هراتیان
💢توضیح محصول:
♦️روانبنــهها و برداشتهاي اوليـهاي كــه از افــراد، اشيـاء و موقعيتها داريم، مانند چارچوب و کلیشه، ارتباطات آيندۀ ما را شكل خواهد داد.
♦️روانبنهها و اولين برداشتهاي رابطۀ زناشويي در دورۀ نامزدي شكل ميگيرد لذا شايد بتوانيم اين دوره را مهمترين دورۀ زناشويي بدانيم.
♦️اگر با اين دوران، با ظرافت و ماهرانه برخورد شود و به وظايف مخصوص آن عمل شود، ميتواند در بالندگي و پرباري و استحکام زندگي مشترک، تأثير عميقي داشته باشد. اما اگر در اين دوران، خشت اول رابطه را كج بگذارید، مقدمات از دست دادن عاطفي يا حقوقي كسی را فراهم كردهايد كه اكنون عاشقش هستيد... .
#سفارش_محصول
جهت سفارش این مجموعه به لینک زیر مراجعه کنید.👇👇👇👇
http://yon.ir/o7TMa
_________
@moshaveremava
باز محرم شد و غرق عزا شد دلم
گریهی در محرم گشته همه حاصلم
باز محرم شد و کرببلایی شدم
میشود آخر خدا عشق حسین قاتلم
🖤فرا رسیدن ماه محرم تسلیت🖤
@moshaveremava
👈میزگرد خبر گزاری فارس با حجت الاسلام والمسلمین آقای دکتر رفیعی هنر و حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر پسندیده
✅ موضوع: عزاداری نشاط معنوی می آورد/شادی هالیوودی نخ نما شده است/دلیل برپایی جشن طلاق
🌐 مشروح خبر:http://mava.iki.ac.ir/news
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
📌آسیبشناسی رفتاری خانواده در ماه محرم
🖊حجت الاسلام ابراهیم اخوی،مدیر مرکز مشاوره مأوا
◾️محرم، ماهی سرشار از آموزشهای ناب و خود سازی و خانوادهپروری است. سبک زندگی دوست داران خاندان پیامبر خدا(ص) در این ماه شریف، تغییرات محسوسی پیدا میکند.
◾️نماد بارز آن را میتوان در پوشیدن لباس مشکی به معنای همنوایی اجتماعی در سوگواری برای امام حسین(ع) و یاران همراه حضرتش مشاهده کرد. دلهای حسینی در این ماه، تپش دیگری دارند و تلاطم مهرمندی سراسر وجود عاشقان را در بر میگیرد.
◾️محرم، دانشگاهی است که فارغالتحصیل ندارد و هر ساله، دورههای نانوشته آن برای ما تعمیق یافته و بخشی از رشدیافتگی معنوی ما را تشکیل میدهند.
❎در این میان، همانند دیگر کارهای شایسته، ممکن است دچار غفلتها و اشتباههایی در رفتارهای خود باشیم که نتیجهگیری از این دوره دلدادگی را به مخاطره بیاندازد. این مسئله، در جنبه خانوادگی، معنای جدیتری پیدا میکند و نیتهای خوب به رفتارهای نیک گره نمیخورند.
❎در نگاه کلی، هر جا که ردپایی از افراط یا تفریط وجود داشته باشد، آسیب هم نمایان میشود ولی در نگاه خردتر، لازم است روی رفتار مرد و زن زندگی متناسب با روزهای محرم و صفر، تمرکز بیشتری کرد تا از بروز آسیبهای احتمالی پیشگیری نمود.
◾️در این فرصت، به دنبال تامل روی رفتارهایی هستیم که ممکن است حسینی زیستن خانواده را دچار مشکل نماید.
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
📌آسیبشناسی رفتاری خانواده در ماه محرم 🖊حجت الاسلام ابراهیم اخوی،مدیر مرکز مشاوره مأوا ◾️محرم، ماه
🔴بخش اول) آسیبهای مشترک
1⃣ سلوک ناصواب
▪️والدین حسینی، نقش بسزایی در شکل گیری شور و شعور عاشورایی در وجود فرزندان خود دارند.
▪️زمانی که پدر و مادر در خانهای از سوگواری برای سالار شهیدان و پرچمداری آن سخن به میان میآورند، ناخواسته نماینده این نهضت بزرگ در وجود کودکان و نوجوانان خود میشوند.
از این رو، رفتارهای آنها به نمایندگی از مکتب عاشورایی پنداشته میشود و الگوبرداری کودکان خاصتر میگردد.
▪️زمانی که والدین مذهبی و حسینی، سلوک مناسبی با هم نداشته باشند، برداشت کودکان نیز به مخاطره میافتد. به ویژه زمانی که نمایندگان سوگواری عاشورایی، نسبت به فرزندان خود رابطهای معیوب و عملکردی تخریبی داشته باشند.
❌پدر و مادری را تصور کنید که هنگام رفتن به مجلس سوگواری یا برگشت از آن، رفتارهای تند و زنندهای را همراه با تخریب و سرزنش نسبت به پسر و دختر خود داشته باشند. این تجربه ناقص، احساسات مذهبی ناخوشایندی را برای فرزندان ایجاد میکند.
@moshaveremava
👈 کارگاه مهارت های زندگی ویژه کودکان پسر 9 تا 12 سال توسط جناب حجت الاسلام و المسلمین دکتر مجید همتی(سرگروه کودک و نوجوان مرکز مشاوره مأوا و کارشناس برنامه پرسمان تربیتی کودک و نوجوان رادیو معارف) به مدت 6 هفته به تاریخ 4 و 11 و 18 مهر - 2 و 9 و 16 آبان(پنج شنبه صبح ها) برگزار خواهد شد.
🔸هزینه شرکت در کارگاه: 240.000 تومان.
🔸مهلت ثبت نام: تا اول مهرماه.
🔸گفتنی است به منظور ایجاد تسهیلات، علاقه مندان می توانند در 3 قسط هزینه کارگاه را پرداخت نمایند.( 3 قسط هر کدام به مبلغ 80.000 تومان)
🔸روش های ثبت نام در کارگاه:
️1️⃣ اينترنتي با كليك روي نشاني:
http://mava.iki.ac.ir/workshops/omoomi
2️⃣ مراجعه حضوری به مرکز مشاوره مأوا به آدرس: قم، بلوار امین، خیابان ۲۰ متری گلستان، کوچه ۲، پلاک ۱
3️⃣ واریز مبلغ کارگاه به شماره کارت 6037991899703999 (بنام مرکز مشاوره مأوا) و ارسال تصویر فیش واریزی به همراه اسم و شماره به آیدی @adminmava در ایتا.
☎️ شماره تماس برای کسب اطلاعات بیشتر: 09191474855
02532900882 داخلی 110(آقای طالبی زاده)
👈شركت در كارگاه برای عموم آزاد ميباشد؛ لطفا به ديگران اطلاعرساني كنيد.
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
🔴بخش اول) آسیبهای مشترک 1⃣ سلوک ناصواب ▪️والدین حسینی، نقش بسزایی در شکل گیری شور و شعور عاشورایی
2⃣سوال بیجواب
◼️کودکان پرسشگرند و کنجکاو. هنگام رویارویی با موقعیتهایی مانند مجالس پرشور حسینی، سوالات زیادی دارند که نیازمند پاسخ است.
◼️کودکان میخواهند قصه کربلا را از زبان والدین خود بشنوند و آن را با شنیدههای دیگر خود از سخنرانان یا کتابهایی که برای آنها خوانده شده، مطابقت دهند.
◼️والدین بیحوصله و کممهارت، در این زمینه ممکن است فرزندان را از سوال کردن منع کنند یا واکنشهای تندی نسبت به این جنس از سوالات داشته باشند. حتی ممکن است والدین بدون دقت کافی به پرسشهای خردسالان جواب دهند که مبنای تحلیلهای بعدی آنان خواهد بود.
◼️به عنوان مثال، یک خردسال شهادت امام حسین(ع) را ممکن است نوعی ضعیف بودن حضرت بپندارد تا جایی که خردسالی از مادرش میپرسد: مگر امام حسین غذا نخورده بود که قوی شود و بتواند دشمنان خود را شکست دهد؟ تصور محدود کودکان و مقایسه همه اتفاقها با شرایط خودشان، سبب میشود که این گونه سوالات را داشته باشند. حتی کودکان دنبال جواب این سوال هستند که ما چرا باید گریه کنیم؟ اگر ما دوستان امام هستیم پس باید قوی باشیم و گریه نکنیم!
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
2⃣سوال بیجواب ◼️کودکان پرسشگرند و کنجکاو. هنگام رویارویی با موقعیتهایی مانند مجالس پرشور حسینی، س
3⃣زندگی تعطیل
✅در زیارت عاشورا از خداوند زندگی و شهادت حسینی و اهلبیتی را تمنا داریم.
✅در عمل به این شعار زیبا، گاهی خانوادهها کوتاهیهایی را انجام میدهند. هر یک از همسران ممکن است به بهانه حضور در محافل حسینی، عملکرد خانوادگیشان تحت تاثیر قرار گرفته و از انجام وظایف همسرانه و والدانه خود سرباز زنند.
❎این مسئله تا جایی است که گاهی مشاهده میشود خانوادهای هر نوع مهمانی رفتن یا میزبانی و سفره انداختن در منزل را در دو ماه محرم و صفر ناخوشایند دانسته و حتی از پخت غذای مناسب برای فرزندان خود امتناع میکنند.
@moshaveremava
4⃣رها کردن فرزندان
🔻بر اساس تجربههای مشاورهای لازم است به یک نکته توجه کافی داشته باشیم.
🔺خانوادههایی که به بهانه حضور فرزندان خود در مراسم محرم، مراقبت و نظارت را نسبت به آنها حذف میکنند، ممکن است با آسیبهایی روبرو شوند.
🔻پسران و دختران نوجوانی که با دوستان خود و بدون هیچ اطلاعی از کم و کیف آن تا نیمه شب در هیئتها حضور مییابند، ممکن است در کنار این حضور خطاهایی مانند حضور در فضای نامناسب مجازی یا رفتارهای پنهان دیگری را مرتکب شوند.
🔺همچنین کودکی که به راحتی تا نیمههای شب اجازه بیرون ماندن از منزل را مییابد، سالهای بعد ممکن است فشار بیشتری بر خانواده برای بیرون ماندنهای شبانه داشته باشد.
🔻از این رو توصیه میشود که در این مسئله نیز احتیاط و استانداردهای لازم تعیین شود و ترجیحا فرزندان در محیطهای شناخته شده و همراه والدین حضور حسینی را تجربه نمایند.
@moshaveremava
May 11
🔴بخش دوم) آسیبهای مردانه
1⃣شرکت انفرادی
بخشی از مسئولیت مردان در زندگی به سبک امام حسین(ع)، زمینه سازی برای پرورش نسلی سالم و دوستدار خاندان رسول خدا(ص) است. مردانی که شرکت خانوادگی در مراسم مذهبی را بخشی از برنامههای زندگی خود قرار نمیدهند و تنها به بهرهبرداری شخصی خود از این سفره نورانی بسنده میکنند، خطایی تربیتی را مرتکب میشوند؛ زیرا بخشی از رشد روانی، معنوی و اجتماعی فرزندان، از همراهی با پدر در برنامههای جمعی رقم میخورد.
@moshaveremava
⚫️ فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی بر شما تسلیت باد.
◾️مرکز مشاوره ماوا◾️
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
🔴بخش دوم) آسیبهای مردانه 1⃣شرکت انفرادی بخشی از مسئولیت مردان در زندگی به سبک امام حسین(ع)، زمینه
2⃣همراهی نکردن با خانواده
🔆برخی از مردان، حضور همسر و فرزندان را در محافل حسینی لازم نمیدانند یا آن را در حد شرکت در مراسم اختصاصی بانوان کافی میدانند.
🔆گاهی هم مسئولیت این حضور را بر دوش خانواده میاندازند و خود گامی برای آن برنمیدارند. غافل از اینکه همراهی با همسر و فرزندان برای حضور در محفل عزاداری، ارزشمندی بیشتری برای این حضور در وجودشان شعلهور میگردد.
🔆افزون بر این، وقتی پدر خانواده مسئولیت این حضور را میپذیرد، آرامش و سهولت بیشتری برای رفتن و برگشتن شکل خواهد گرفت.
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
2⃣همراهی نکردن با خانواده 🔆برخی از مردان، حضور همسر و فرزندان را در محافل حسینی لازم نمیدانند یا آ
3⃣اکتفا به کمترین
◾️برخی از مردان به بهانه خستگی و ترافیک، ترجیح میدهند حضور ذهنی و مجازی را جایگزین حضور واقعی نمایند.
◾️ مشاهده سوگواری از تلویزیون و در شرایطی که زمینه برای همنوایی واقعی امکان پذیر نیست، به هیچ وجه نمیتواند جایگزین در مجالسی باشد که محل حضور فرشتگان است و همراهی با عاشقانی را در پی دارد که سالها پیرغلامی این مکتب را نمودهاند.
✅هر یک از ما با حضور خود، سربازی از لشکر حسینی خواهیم بود که پرچمداری این نهضت را بر دوش گرفتهایم.
4⃣مردان در حاشیه؛ مردان حاشیهساز
◾️به حاشیه رفتن مردان در مشارکت حسینی، هزینه نکردن برای این گونه مراسم، همراهی نکردن با همسر برای برگزاری مراسم در منزل، ناهماهنگی فکری با خانم و فرزندان درباره حضورشان در مراسم سوگواری و نذری دادن، اجازه ندادن به خانواده برای مشارکت در برگزاری محافل محل، ایجاد تنش در مسیر رفت و برگشت محافل، بروز رفتارهای نامناسب و نیز بدگویی از نوع برنامهها، سخنران و دیگر حاشیههای موجود در تکایا و حسینیهها را میتوان از آسیبهای مردانه برشمرد.
◾️به عنوان نمونه، پدری که خواب و تماشای برنامه تلویزیونی و مسابقه ورزشی را بر حضور در این گونه مجالس ارزشمند ترجیح میدهند، هر چند که به زبان فرزندان را ترغیب به شرکت نماید، نمیتواند نسلی حسینی پرورش داده و انتظار فراتر از رفتارهای خود را داشته باشد.
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
2⃣همراهی نکردن با خانواده 🔆برخی از مردان، حضور همسر و فرزندان را در محافل حسینی لازم نمیدانند یا آ
🔴بخش سوم) آسیبهای زنانه
1⃣دور شدن از تکالیف اصلی
هدف از نهضت حسینی، تربیت انسانهایی خدامحور و شایسته است که برای تحقق آن نیاز به زیستن در سایه حکومتی الهی است. قیام سالارشهیدان، نهضتی توحیدی و تکلیفمحور بوده است. این بزرگترین آموزهای است که لازم است هر یک از ما در روزهای زندگی به آن توجه کافی داشته باشیم. بر اساس این قانون روشن، تکلیفمحوری در خانمها و ارادتمندان امام حسین(ع)، زینب کبری و یاران حضرت، روح حاکم خواهد بود و کم گذاشتن در انجام تکالیف همسرانه و مادرانه، نوعی خطا تلقی میگردد. خانمهایی که ماههای محرم و صفر، به نام همراهی با خاندان حسینی، دست از آراستگی شخصی بر میدارند، در واقع مسیری خلاف همراهی را پیمودهاند. همچنین همسرانی که نسبت به وظایف اختصاصی همسری خود کوتاهیها و به دنبال آن پیامدهایی را ایجاد میکنند، زندگی معنوی واقعی را در پیش نگرفتهاند.
2⃣مدیریت نکردن میل حضور
مادرانی که تلاش دارند در تمام برنامههای محله حضور فعال و دائمی داشته باشند و فرزندان خود را از اول تا پایان مجالس وادار به سکوت و سکون میکنند، دلزدگی از حضور در مراسم را در وجود فرزندان خود ایجاد مینمایند. همچنین حضور در محافلی که روشهای نامناسبی برای عزاداری دارند مثل جایی که خانمهای شرکتکننده با لطمه و ضجههای آنچنانی موجی از هراس را در وجود خردسال جاری میکنند، شایسته نیست. در کنار این آسیب لازم است مراقب باشیم و شناخت مناسبی از سخنران و ذاکران مجالس داشته باشیم. برخی از خادمان محافل حسینی مواظبت لازم را در بیان نداشته و با بازگویی روضههای مکشوف، به جای علاقه وحشت را در وجود کودکان نهادینه میکنند.
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
👈 کارگاه آشنایی با اهمیت دوره کودکی (ویژه بانوان) توسط جناب آقای دکتر محمد صادق آقاجانی(سرگروه کودک
📣📣📣 قابل توجه سروران گرامی:
مهلت ثبت نام کارگاه #آشنایی با اهمیت دوره کودکی توسط جناب آقای دکتر محمدصادق #آقاجانی تا 98/7/2 تمدید شد.
@moshaveremava