🔹چند کار ساده برای آموزش احترام به کودکان
🌐مشاهده مقاله: http://mava.iki.ac.ir/articles
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
📢خبر: افزایش بیماریهای روانتنی در دوران پساکرونا
🔹مشاور رئیس سازمان نظام روانشناسی و ایران: مردم در دوران پساکرونا نیز دچار استرس پس از سانحه خواهند شد، این اختلالات بسیاری از ابعاد زندگی را تحت تاثیر قرار میدهد و میتواند موجب افزایش بیماریهای سایکوسوماتیک (بیماریهای روانتنی) شود/ ایسنا
@moshaveremava
💢بررسی زندگی معنوی کودکان
🔻پدر و مادری که از سر سهل انگاری، ذهن شفاف و پرسشگر کودک را درباره خداوند و ویژگی ها و کارکردهای او به خوبی پر نسازند، در آینده با فرزندی روبه رو می شوند که خداوند را به گونه ای نادرست و با برداشت هایی ناصواب شناخته است.
📌منبع: کتاب خدا در زندگی کودکان
@moshaveremava
✅مغز انسان به گونهای است که به هر موضوع که بیشتر فکر کند بیشتر ذهنش درگیرش خواهد شد و برنامهریزی ذهن به سمت اجرایی کردن آن در بدن حرکت خواهد کرد شاید برای همین است که بزرگان به ما سفارش کردهاند که:به فال نیک بگیریم.
از طرفی آنچه که باعث بالا رفتن ایمنی بدن میشود آرامش و دور بودن از استرس است بنابراین به افکار مثبت تمرکز کنید، ایمنی بدن را با آرامسازی خود و اطرافیان بالا ببرید و از فضاهایی که بیدلیل باعث استرس شما میشوند جدا دوری کنید.
@moshaveremava
🤔#چطور #اعتماد_به_نفس کسب کنیم?
👈یکی از بهترین راه های کسب اعتماد به نفس انجام دادن کارهایی است که از آن ها می ترسیم.
حتی بهترین راه برای مقابله با ترس رفتن به سمت چیزی هست که ازش میترسیم وقتی یک بار با عامل #ترس روبرو شویم می توانیم ترسمان را از بین ببریم و به همین دلیل اعتماد به نفس بالاتری کسب می کنیم.
@moshaveremava
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹راه های مقابله با #اضطراب در #روایت
🔹وارد کردن #اضطراب به صورت برنامه ریزی شده از طریق #شبکه_های_معاند_خارجی
👈#دکتر_مجید_همتی
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
🔹#انگیزشی
انجامش بده
حتی اگه احتمال بُردش کم باشه
همين امروز بپذير كه ميتوانى تغيير كنى
مي توانى حتى باورهایت را تغيير بدى.
منجمد نباش
جرأت تغيير را داشته باش...
....... تو میتوانی .......
@moshaveremava
❓❓❓پرسش : بچه ام به هیچ وجه حاضر نمی شود که از کنارم دور شود چون دوری چند دقیقه ای در وی تولید بی قراری و اضطراب کرده و این مسئله شدیدا ذهنم را به خود مشغول کرده است . می خواستم بدانم که چرا بچه ام تا این اندازه به من وابسته است و آخر و عاقبت این نوع وابستگی چگونه خواهد بود ؟
👈نکات قابل توجه :
1️⃣ برای این که دغدغه و تشویش بنیادین کودک تا حدودی تعدیل شده و به اصطلاح کودک دستخوش چالش خود پذیرانه و استقلال محورانه شود لازم است که به کودک بگویید که هر اندازه که میلش می کشد می تواند در کنار شما باشد . زیرا این نوع اطمینان بخشی سبب می شود که اضطراب این چنانی کودک کمرنگ شده و در عین حال ، کودک تلاش می کند که حتی المقدور خود اتکایی خود را به رخ شما بکشد .
2️⃣ باید دانست که برخی از حالات ، این نوع وابستگی را نمی توان وابستگی مرضی و بیمارگون خواند چون این نوع اضطراب نمایی حالتی گذرا و ناپایدار دارد در این رابطه می توان به موقعیت های گذرایی چون شکل گیری پروسه و جریان متارکه و طلاق ، تعویض مدرسه ، تولد قریب الوقوع برادر و یا خواهر و اسباب کشی به خانه جدید اشاره کرد .
3️⃣ بچه مضطرب و وابسته خود را به یک پارک بازی ببرید تا در این مکان مشغول بازی شود و زمانی که سر کودک به بازی گرم می شود به تدریج از وی فاصله گرفته و در عین حال ، لحظه ای از نگریستن به فرزندتان غافل نشوید چون هر آن ممکن است که دوری شما در وی تولید اضطراب نماید . به هر شکل وقتی متوجه دوری شما می شود در یک چشم بر هم زدن خود را به وی رسانده و با بر زبان آوردن عباراتی چون چه سرسره قشنگی ، ذهنش را از اضطراب دور سازید . باید دانست که مقصود از این راه کارها این است که کودک شما بتواند به تدریج دوری شما را طبیعی و نرمال تلقی نماید .
5️⃣ راه دیگر تعدیل این نوع اضطراب ها، این است که یکی از اشیاء خود را در هنگام جدایی موقتی به فرزندتان بدهید . فرضا کودک می تواند در نبود شما دل خود را به عکس ، کیف و یا روسریتان خوش کند ، زیرا این مسائل او را به یاد شما می اندازد .
5️⃣ در نبودتان ، جهت اطمینان بخشی به کودک ، به وی یک سکه جادویی داده و به او بگویید که این سکه معجزه آسا در نبود شما ، به خوبی از وی مراقبت و مواظبت خواهد کرد . به عبارت دیگر ، به هر طریق ممکن فرد باید نگرانی های کودک را برطرف سازد .
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
خیابان یکطرفه❗️
👈پاسخ از روانشناسان مرکز مشاوره ماوا
❓❓❓پرسش: دانشجو دختری هستم که در ترم چهارم مشغول به تحصیلم. فکر میکنم یکی از پسران دانشجو به من علاقهمند است؛ زیرا یک بار وقتی نگاهش کردم، متوجه شدم که او هم نگاهش به من است و یک بار هم در سمینار کلاس، از من دفاع کرد. اکنون با دو پرسش روبرو هستم: اول) آیا او واقعا مرا دوست دارد و انتخاب کرده است؟ دوم) ٱیا میتوانم علاقه و نظر مثبت خودم را به او اعلام کنم؟ راحتتر میپرسم: آیا میتوانم از او خواستگاری کنم؟
پاسخ: همانگونه که شما سؤالتان را در دو بخش پرسیدید، پاسخ آن را هم در دو بخش دریافت کنید.
🌐مشاهده کامل مطلب در سایت مأوا:http://mava.iki.ac.ir/articles
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
🔴ببخشم فکر میکنه کم آوردم!
🔹یکی از نادرستترین تصورات که ممکن است پس از گذشت مدتی از زندگی مشترک در ذهن یکی از زوجها یا هر دوی آنها شکل بگیرد، این است که اگر وقت اختلافات، حق با من باشد و با این حال بهراحتی همسرم را ببخشم، در واقع خود را كوچك کردهام؛ همسرم نیز در این صورت پررو میشود؛ اما این باور از نگاه دینی نادرست است؛ چراکه از نگاه اسلام، اگر ببخشي، عزيز ميشوي؛ نه این که اگر نبخشی، عزیز شوی!
👈رسول خدا(ص) ميفرمايند:
◀️ كسي كه از ستمي درميگذرد، در عوض، خداوند در دنيا و آخرت، به وي عزت ميدهد.
◀️ حضرت طي حديثي براي تحقق سه مطلب، سوگند یاد ميکنند؛ از جمله: ... هر كس از ستمي بگذرد، خداوند بر عزت او بيفزايد.
◀️ بر شما باد گذشت كردن كه عفو، جز بر عزت بنده نيفزايد؛ پس عفو كنيد تا خداوند شما را عزيز گرداند.
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
🔴ببخشم فکر میکنه کم آوردم! 🔹یکی از نادرستترین تصورات که ممکن است پس از گذشت مدتی از زندگی مشترک د
🌐آدرس خرید فلش کارت خانواده خوبان(حاوی 30 عدد کارت رنگی به همراه نکات روان شناختی تصویری):
http://mava.iki.ac.ir/product
👈#لیست_کامل_محصولات مرکز مشاوره مأوا:
http://mava.iki.ac.ir/products-types
📞دفتر فروش: 02532911126
@moshaveremava
♻️فرارسیدن نهم اردیبهشت روز جهانی روان شناس و مشاور مبارک.
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
#معرفی_کانال_اساتید_ماوا
آشناکردن فرزندانمان با ماه رمضان
۵. قرآن و کودک
از تماس کودکمان با قرآن وحشت نداشته باشیم. بگذاریم قرآن را به دست بگیرد و مانند ما قرآن بخواند به زبان خودش و با توان خودش و نگذاریم این ذهنیت که مبادا به قرآن توهین شود، موجب دوری فرزندان مان از قرآن در بهار قرآن شود.
✅کانال دکتر #مجید_همتی از مشاورین ماوا👇👇
https://eitaa.com/joinchat/4178903060Ca43bd84efe
🔹نگاهی به روزه از منظر روانشناسی اجتماعی
ابراهیم اخوی/ مدیر مأوا
1️⃣ همنوایی با محرومان
يكي از آثار اجتماعي روزه، درس مساوات و برابري در ميان افراد اجتماع است زيرا با انجام اين دستور مذهبي افراد برخوردار هم وضع گرسنگان و محرومان اجتماع را به طور محسوس درمييابند و هم با صرفهجويي در غذاي روزانه خود ميتوانند به كمك آنها بشتابند.(تفسیر نمونه، ج1،ص 455) امام صادق(ع) نيز با اشاره به اين پيامد نيكوي روزه ميفرمايد: «خداوند روزه را از آن رو واجب كرد كه دارا و محتاج در آن برابر گردند.»(من لا یحضره الفقیه، ج 2، ص 43، ح1) ارزش اين توجه به نيازمندان تا جايي است كه پيامبر مهر و رستگاري، ماه مبارك رمضان را چنين توصيف ميكنند: «رمضان ماه خدا و بهار فقيران است». (ثواب الاعمال، ص 84، ح5)
2️⃣ تغییرات مثبت اجتماعی
روزهداراي فرهنگ مخصوص خود را دارد و روزهداران در ماه مبارك رمضان، بيشتر با واژههاي مربوط به اين فرهنگ سر و كار پيدا ميكنند. طبق تحقيقات، در ماه مبارك رمضان، 400 واژه مربوط به فرهنگ روزه بين 3 تا 10 برابر بيشتر از ساير ماهها به كار ميروند؛ عبارتها و واژههايي چون «ببخشيد»، «عذر ميخواهم»، «تلاوت»، «صدقه»، «انفاق»، «خيرات»، «احسان»، «نماز»، «روزه»، «دستگيري»، «فقرا» و... رونق خاصي پيدا ميكنند. (صفای باطن در پرتو رمضان، ص 13)
3️⃣ نوعدوستی
بسياري از كدورتها و ناهنجاريهاي اجتماعي، بهخصوص در ارتباطهاي ناسالم با ديگران، ريشه در خودپرستي و خودشيفتگي دارد. با روزهداري فرد روزهدار از پيله خودپرستي خارج ميشود و پروانهوار گرد ديگر دوستان نيز خواهد گشت. توجه به همسايگان، اصلاح كدورتها، بازديد از اقوام و حضور در سفره افطاري ديگران و... زمينههاي پديد آمدن ارتباطهاي سالم و سودمند را فراهم ميكند.
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
مرکز مشاوره ماوا
🔹نگاهی به روزه از منظر روانشناسی اجتماعی ابراهیم اخوی/ مدیر مأوا 1️⃣ همنوایی با محرومان يكي از آ
4️⃣ احترام به جامعه روزهدار
يكي از آثار سودمند روزه در بخش اجتماعي آن، تمرين احترام به قانون ديگر افراد جامعه است. در جامعهاي كه روزه به عنوان يك فريضه ديني مورد توجه است، همه افراد خود را موظف به خويشتنداري و رعايت احترام ديگران ميدانند و از هركاري كه باعث جريحهدار شدن و آزار روزهداران شود، پرهيز ميكنند. در جامعه روزهدار، خوردن و آشاميدن و حركتهاي ضداخلاقي و مغاير با رفتار ديني به شدت محكوم است و انسانهاي فهيم خود را از آن دور نگه ميدارند.
5️⃣ تمرين اجراي قوانين مشترك
اگر كار سخت و دشواري براي همگان مقرر شود، تحمل آن براي افراد از حيث رواني دشوار نخواهد بود. فخر رازي در اين باره ميگويد: «چون روزه يك عبادت طاقت فرساست، عموميت آن براي همگان مايه تقويت توان و مقاومت است.» (فخر رازی، تفسیر کبیر، ج 5، ص 75) به همين دليل در آيه 183بقره، از وجوب روزه در تاريخ گذشته سخن به ميان آمده است.(صفای باطن در پرتو رمضان، ص 19)
همچنين روزهداري به صورت همگاني و در مدت معيني از سال، فرصتي را براي تمرين يكي از قوانين مذهبي فراهم كرده تا همگان از بركات دستورها و راهكارهاي ديني آگاهي يابند.
6️⃣ كاهش جرايم اجتماعي
بر اساس آمار مراجع مربوطه، هر ساله با فرارسيدن ماه مبارك رمضان ميزان جرايم اجتماعي به ميزان قابلتوجهي كاهش مييابد. ريشه اين اصلاح اجتماعي را بايد در گرايش افراد جامعه به معنويات و سلطه معنويت بر جامعه جستجو كرد. اين راهكار بزرگ معنوي ميتواند راهحل ديگر معضلات اجتماع اسلامي و بشري قرار گيرد؛ به گونهاي كه با تبيين و گسترش صحيح مسائل ديني و روحاني، ميتوان به ستيز اهريمن پليديها و نادرستيها رفت.
7️⃣ فرصتي براي مهرورزي
تشويق به افطاري دادن در فرهنگ اسلامي و دستگيري از نيازمندان و گستردن سفرههاي اطعام براي همگان كه امروزه به صورت فرهنگي فراگير درآمده، نشانههايي از مهرورزياند. اكرام ايتام به پيروي از مولاي يتيمان، اميرمؤمنان نيز گوشهاي از آثار اجتماعي روزهداري به شمار ميرود. در ماه رمضان، دلها در اثر همسايگي با نور و كاستن از عوامل مادي، رنگ و بوي بيشتري از محبت به خود ميگيرد و زمينه گسترش شميم خوش مهرباني در سراسر جامعه اسلامي پديد ميآيد.
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
❓❓❓پرسش: احساس می کنم ذهن شلوغ و پرترافیکی دارم. مسائل زیادی در ذهن من هستند که مرا نگران کرده اند. لطفا کمکم کنید.
👈پاسخ توسط کارشناس مأوا (به دلیل طولانی بودن مطلب لطفا جهت مشاهده کامل جواب کارشناس مأوا به آدرس ذیل مراجعه نمایید.)
🌐 مشاهده کامل مطلب با عنوان خانه تکانی:
http://mava.iki.ac.ir/articles
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava
🏴سالروز وفات امالمومنین حضرت خدیجه کبری(سلام الله علیها) تسلیت باد.
@moshaveremava
✅#معرفی_کانال_اساتید_ماوا
#حجت_الاسلام_ابراهیم_اخوی_روان_شناس_ماوا👇👇👇
#تربیتی
#خود_مدیریتی
#بخش_چهارم
✅✴️مراقبت های روانی ⬅️ مدیریت ارتباط
🧠هر ارتباط یک فایل در ذهن و روان نوجوان میگشاید و هر رابطهای، اثری از خود در وجود نوجوان میگذارد.
⭐️🤝رابطههای خوب و انرژی بخش، خودباوری نوجوان را افزایش میدهند و او را نسبت به تحقق هدفهایش مصممتر میکنند.
👥✅نوجوانی که هنر برقراری یک رابطه سالم و موفق را دارد، برای ورود موثر به جامعه از خود آمادگی و رغبت بیشتری نشان خواهد داد.
🚫به همان نسبت، رابطههایی که همراه با تحقیر شدن باشند، میتواند به کاهش عزت نفس نوجوان و شکستهای پس از آن منتهی شود.
😠نوجوان فاقد مهارتهای ارتباطی، روحیه پرخاشگرانهای مییابد و خشم ناشی از ناکامی در ارتباط با همسالان و افراد جامعه را به خانواده کشانده و با رفتار ناسازگارانه در محیط خانواده، شرایط روانی منفی را رقم میزند.
⛔️ افراط و تفریط در ارتباط هم آسیبزاست و پیامدهای مخربی برای اجرای برنامههای پیشبینی شده نوجوان دارد.
📚 از این رو، مناسب است مربیان محترم، بخشی از مهارتآموزی به متربیان را در قلمرو یک ارتباط سازنده تعریف و آن را عملیاتی نمایند.
‼️لازم است نوجوان با مدلهای ارتباطی آشنا و روش صحیح ارتباط را فراگیرد.
💐ادامه دارد...💐
💢کانال تخصصی نوجوان💢
@eakhavi
#انگیزشی
"همسر فرعون " تصميم گرفت که عوض شود
و شُد یکی از زنان والای بهشتی....
پسر نوح تصميمي براي عوض شدن نداشت...
غرق شد و شُد درس عبرتی برای آیندگان...
اولي همسر يک طغيانگر بود
و دومی پسر يک پيامبر...!!!
براي عوض شدن هيچ بهانه ای قابل قبول نيست....
اين خودت هستی که تصميم ميگيری تا عوض شوی...
@moshaveremava
🤔به نظر شما من مشکل دارم؟
✅کارشناس: استاد علی اکبر مظاهری
❓❓❓پرسش:
من در مهمانیها و دورهمیها ساکت و آرام هستم. خودم از اینکه کمتر حرف میزنم یا درباره هر چیزی حرف نمیزنم، احساس بدی ندارم؛ اما بقیه جوری رفتار میکنند که انگار اگر شلوغ نباشی یا هر روز به این و آن تلفن نزنی، دچار مشکل ارتباطی یا افسردگی هستی. علاقه دارم از نظر و راهنمایی شما استفاده کنم.
👈پاسخ:
1️⃣ کمحرفی و نپرداختن به اموری که به آدمی مربوط نمیشود، یک «فضیلت اخلاقی» است. و در هر کاری سرک کشیدن و به امور نامربوط به خود پرداختن، یک «رذیلت اخلاقی» است. شما این فضیلت را دارید و این رذیلت را ندارید. خداوند را بر این نعمت، شاکر باشید.
کسان بسیاری آرزو دارند این فضیلت را داشته باشند و این رذیلت را نداشته باشند. برخی از ایشان با خود مجاهدت میکنند که چنین باشند؛ برخیشان با کوشش و ریاضت و حتی نهادن ریگ در دهان، میتوانند اندکی از عهده خود برآیند، اما پارهای از ایشان موفق به این کار نمیشوند. اینان، نزد وجدان خود و نزد دیگران، شرمندهاند. مردمان، اینان را سبکسرانی سفیه و وراج میدانند. بسیاری از نیروهای فکری و جسمی آدمی از این طریق بههدر میرود و این خسارت بزرگی است.
بنا بر این، این صفت خویش را حفظ کنید. نیروهای عقلی و اندیشهای تان را ذخیره کنید تا آنها را در مسیر رشد خویش بهکار گیرید.
آدمیان کمسخن، مردمانی عمیق و باوقارند. ایشان، در دل و جان دیگران، بزرگاند.
بسیاری از گناهان، از راه زبان، منتشر میشود. جامعه اکنونمان را بنگرید. این حجم انبوه از غیبتها، تهمتها، بداخلاقیها، از زبان آدمیان برمیآید. درباره هرچیز سخن گفتن و در هر وادیای ورود کردن و به هر کار نامربوط به خود پرداخت، فاجعهای هولناک بهبار آورده است.
بنابراین، شما این صفت پسندیده و این خصلت خجسته تان را پاسبدارید و به آن افتخار کنید.
2️⃣ با ورزش، گردش، تفریحات سالم، آموختن مهارتهای جدید، خود را شادابتر کنید.
3️⃣ ما شما را افسرده نمیدانیم، اما اگر احتمال افسردگی در خود میدهید، با مشاوری دانا و توانا، مشاوره حضوری انجام دهید.
✅مرکز مشاوره مأوا✅
@moshaveremava