✅تصویر نسل امروز از دین و روحانیت
تصویری که نسل امروز از دین، روحانیت و توضیحالمسائل دارند این است:
نه، نکن، نگو، نخور، نشین، نبین، نخند، نخوان، لذت نبر، شادی نکن...
👈بنظر دو کارمان عیب داشته و نیاز به اصلاح دارد:
1⃣اینکه ما معلمان، مبلغان و متولیان دینی نیامدیم نیمهی مثبت آموزههای دینی یعنی جنبه «بله» آنها را بازخوانی کنیم: بگوییم این شادی بله، این بازی بله، این خنده بله، این لذت آری، این موسیقی آری، این دیدن و شنیدن آری و...
👈 گفتیم موسیقی و رقص و آواز حرام است اما نگفتیم چگونه شادی کنیم؟
👈گفتیم دیدن نامحرم و گناه کردن حرام است اما نگفتیم چگونه گناه نکنیم؟
👈گفتیم لذت های گناه آلود حرام است اما نگفتیم لذت های حلال چیست؟
2⃣عیب دیگر روحانیون و مبلغان دینی این است که «نه» گفتنها را به حوزه فردی محدود کردند و به عرصه اجتماعی، سیاسی و اقتصادی امتداد ندادند: «نه» به فساد، نه به تبعیض، نه به اختلاس، نه به رانت، نه به پارتیبازی، نه به بیتدبیری، نه به اشرافیگری، نه به غربزدگی، نه به تخریب، نه به دروغ، نه به ظاهرسازی، نه به نبود وجدان کاری و ماستمالی کردن، نه به کار غیرکارشناسانه، نه به تمامیتخواهی، نه به باجخواهی و دهها «نهِ» سیاسی-اجتماعی دیگر.
✅بدا آن جامعه ای که «نه» گفتنهایش بیشتر از «بله» گفتنهای اوست؛ و بدتر آنکه نه گفتنها ویژه پابرهنگان باشد و نه مفسدان اقتصادی.
👈با آمدن آقای رئیسی، فصل جدیدی از مبارزه با دانه درشتها آغاز شده، اگر روحانیت اراده کند و با خوانش دوباره دین، سبک زندگی دلپذیری ارائه کند، امید و ایمان با یکدیگر شکوفا خواهند شد. به امید آن روز.
✍مسلم گریوانی
┄═✼🍃🌹🍃✼═┄
@barane_manaviyat
همراهان عزیز سلام 🌷 وقتتون بخیر... امیدواریم مطالب کانال ارزش حضور گرم شما را داشته باشد.🍎 بزرگواری کنید اگر مطالب کانال را قابل دونستید دیگران را هم با ارسال لینک کانال باران معنویت دعوت کنید. 🙏🌷
✅انسان خوردنی و انسان بُردنی!
👈حکایت ما و مرگ به میوهی روی درخت میماند. میوه اگر کاملا برسد🍎، خود به خود از درخت میافتد، نیازی به کندن نیست، ضمنا این «میوه خوردنی» هم هست!😋 ولی وقتی کال و نارس باشد🍏، باید با چوب زد تا بیفتد و یا با دست کنده شود؛ ضمنا خوردنی هم نیست.
❇️آدمی، آنگاه که وابسته به تعلقات باشد به میوه نارس میماند که نه در این زندگی یک آدم شیرین و خوردنی است☺️، و نه برای انتقال به دنیای دیگر براحتی منتقل میشود چون از دنیا دل نکنده، پس باید کنده شود و این دردآور است! (سکرات مرگ) ولی وقتی کامل باشد یعنی وارسته از دنیا، وابسته به آخرت و پیوسته به خدا باشد، خود به خود جابجا میشود، ضمنا در این زندگی هم یک «انسان خوردنی» و دوستداشتنی است.
👋خدایا با دست محبتت! ما را هم انسان خوردنی کن، هم بُردنی!
✍مسلم گریوانی
#زندگی #مرگ
┄═✼🍃🌹🍃✼═┄
@barane_manaviyat
✅بچه مسجدی که یکباره زنجیر پاره کرد!!
«فرض کنید: يك سنگ کنار ما باشد، يك گياه، يك حيوان شهوانى، يك شيطان، و نهایتا يك فرشته هم اينجا کنار ما باشد؛ همه اینها را تصور کنید! حالا میخواهم بگویم: یک انسان، ترکیبی است از همه اینها: طُرفه معجونی از جماد، غضب و شهوت حیوان، جنبه معنوی و نورانی فرشته... اگر تجربه كرده باشيد، افرادى هستند كه فنّ تربيت را نمىدانند به خودشان يا به بچهشان فشار مىآورند، بچه بازى که از حکمتهای خداوند در کودک است نیاز دارد اما مانع می شوند! در حالیکه مقداری انرژى در وجود كودك ذخيره است كه او فقط به وسيله بازى مىتواند اين انرژى را دفع كند... همواره به او میگویند خدا، پیغمبر، قيامت، آتش جهنم... بچه بزرگ مىشود در حالى كه احتياجات طبيعى وجودش برآورده نشده است، تا در سنين بيست و چند سالگى، همه قواى جمادی و حیوانی او ذخيره شده، اين شهوتها و تمايلات اشباع نشده يك مرتبه زنجير را پاره مىكند. اين بچهاى كه شما مىديديد در اثر تلقين پدر در ۱۲ سالگى نمازش ۲۰ دقيقه طول مىكشيد، دعا و نماز شب مىخواند، يكمرتبه مىبينيد در ۲۵ سالگى يك فاسق و فاجرى از آب درمىآيد كه آن سرش ناپيداست. چرا؟ براى اينكه شما به بهانه مقامات عاليه روح، ساير غرايز او را سركوب كردهايد.»
👈اینها سخنان استاد مطهری (ره) اسلامشناس بزرگ معاصر بود، بنظرم پیام کاملا روشن است، برای توحیدی بار آوردن کودکان نباید از غرایز خاکی، مادی و زمینی آنها کم کرد بلکه همانطور که نماز و معنویت، نیاز انسان و واجب هست، بازی، ارضای سایر امیال و غرایز مادی هم واجب هست.
مجموعه آثار، ج۲۳، ص ۵۳۹.
#تربیت_توحیدی
┄═✼🍃🌹🍃✼═┄
@barane_manaviyat
4_5866388124711518970.ogg
782.3K
🎤معرفی و تحلیلی جامع از پدیده "تشیع افراطی"
در بیان حجت الاسلام گریوانی
1⃣مقدمه و بیان سه گونه تهدید علیه اسلام
ادامه👇
┄═✼🍃🌹🍃✼═┄
@barane_manaviyat
4_5866388124711518973.ogg
1.04M
🎤معرفی و تحلیلی جامع از پدیده "تشیع افراطی"
در بیان حجت الاسلام گریوانی
3⃣ بیان عملکرد و روشهای تشیع افراطی
ادامه👇
┄═✼🍃🌹🍃✼═┄
@barane_manaviyat
4_5866388124711518971.ogg
896.7K
🎤معرفی و تحلیلی جامع از پدیده "تشیع افراطی"
در بیان حجت الاسلام گریوانی
2⃣مبانی فکری تشیع افراطی یا انگلیسی
ادامه👇
┄═✼🍃🌹🍃✼═┄
@barane_manaviyat
4_5866388124711518976.ogg
440.7K
🎤معرفی و تحلیلی جامع از پدیده "تشیع افراطی"
در بیان حجت الاسلام گریوانی
5⃣ راهکارهای مواجهه و مقابله با این جریان
پایان
┄═✼🍃🌹🍃✼═┄
@barane_manaviyat
4_5866388124711518975.ogg
610.9K
🎤معرفی و تحلیلی جامع از پدیده "تشیع افراطی"
در بیان حجت الاسلام گریوانی
4⃣ شیوه های تبلیغات تشیع افراطی
ادامه👇
┄═✼🍃🌹🍃✼═┄
@barane_manaviyat
4_6007995958124611018.mp3
5.82M
💠اگر بخواهیم کسی را بشناسیم باید او را با یارانش بشناسیم👇
💠یک صحنه شنیدی از حضرت مسلم
👈اونایی که دم از حقوق حیوانات میزنن گوش کنن!
👈جوان امروز کدوم جبهه را انتخاب میکند؟🤔
#محرم_۹۸ #شب_اول_محرم #کلیپ_صوتی
┄═✼🍃🌹🍃✼═┄
@barane_manaviyat
🏴✼🍃🌺🍃✼🏴
🌹✍
– دکتر چی بهش بدم؟
– آب ، آب زیاد بهِش بده.
– بچه شیش ماهه با چقدر آب سیراب می شه؟
– سه قاشق غذا خوری...!!!
.. اَما تَرونَه کَیفَ یَتلظَّی عَطَشا...
به نحوه جان دادن ماهی، "یَتَلَظّی" میگویند!
برای شما نوشتم چگونه، ولی خودم آتش گرفتم پاک کردم!! 😢😔
بگو یا حسین 🤲
@barane_manaviyat
آدم خوب و شایسته کسی نیست که اخلاق و عمل ناشایست ندارد آدم خوب کسی هست که وقتی فهمید، رفتار و اخلاقش بد است در صدد اصلاح آن بر می آید.👇
إِنَّ الَّذِينَ اتَّقَوْا إِذَا مَسَّهُمْ طَائِفٌ مِنَ الشَّيْطَانِ تَذَكَّرُوا فَإِذَا هُمْ مُبْصِرُونَ (اعراف۲۰۱)
┄═✼🍃🌹🍃✼═┄
@barane_manaviyat
✅شرط اول سلوک
همه شنیدیم: اگر تو یک قدم سمت خدا برداری خداوند ده قدم سمت تو بر میدارد. درست شنیدیم و این نشانه محبت خداست؛ ولی به یک نکته بسیار لطیف باید توجه کنیم:
وقتی پا در مسیر خدا و سلوک می گذاری باید "ثابت کنی که جدی و مصمم آمدی" و میخواهی ثابت قدم بمانی. در عرفان این حرکت، "اراده" نام دارد که جزو گامهای نخست سلوک است.
حالا چطور ثابت کنیم؟
1⃣ یکی از خصلتهای ناپسندت که مطمئنی خدا آنرا دوست ندارد را کنار بگذار.
2⃣ بخشی از زندگی ات را برای خدا بگذار؛ مخصوص خدا.
3⃣ یک کار مستحبی را یک مدتی مداومت کن.
👈بعد از مدتی احساس می کنی یکپارچه نور شدی، متوجه می شوی در آغوش خدا هستی!
✍مسلم گریوانی
┄═✼🍃🌹🍃✼═┄
@barane_manaviyat
❤️🌱❤️
🌱
❤️
#صمیمی_با_خدا🌸🍃
اِلهى اِلى مَنْ تَكِلُنى؟ اِلى قَريبٍ فَيَقْطَعُنى اَمْ اِلى بَعيدٍ فَيَتَجَهَّمُنى اَمْ اِلَى الْمُسْتَضْعَفينَ لى وَاَنْتَ رَبّى وَمَليكُ اَمْرى اَشْكُو اِلَيْكَ غُرْبَتى وَبُعْدَ دارى وَهَوانى عَلى مَنْ مَلَّكْتَهُ اَمْرى؛
خدایا، مرا به که واگذار میکنى؟ به نزدیک تا با من به دشمنى برخیزد، یا به بیگانه تا با من با ترش رویى برخورد کند یا به آنان که خوارم میشمرند؟ و حال اینکه تو خداى من، و زمامدار کار منى.
خدایا! من به تو شکایت میکنم، از غربتم، و دوری خانه آخرتم، و سبکی ام نزد کسیکه اختیار کارم را به او دادى.
#استغفار
💌فرازهایی از دعای عرفه (۱)
❤️
🌱
❤️🌱❤️
┄═✼🍃🌹🍃✼═┄
@barane_manaviyat
دو سخن حکیمانه درباره صبر
✅"صبر و تحمل بر سختیها،
👈"قلب" را از تشویش و بیتابی؛
👈"زبان" را از گلایه کردن به دیگران
👈و "سایر اعضا" را از انجام حرکات غیر عادی باز میدارد."
خواجه نصیر طوسی، اوصاف الاشراف ص۱۰۷
✅هر قسم صبر فوایدی دارد:
👈"صبر در مصائب" موجب رضایتمندی از خدا
👈"صبر بر معاصی" موجب تقوای نفس و قوت اراده
👈و "صبر بر طاعات و عبادات" موجب انس با خداوند می شود."
امام خمینی در چهل حدیث ص۲۶۲
┄═✼🍃🌹🍃✼═┄
@barane_manaviyat
✅خاطره توحیدی و سلوکی سیدنصرالله از رهبری
سیدحسن نصرالله در بخشی از یک گفتگوی مفصل در پاسخ به سؤالی دربارهی شیرینترین خاطرهاش از دیدارهایی که با رهبر انقلاب داشته، به یکی از دیدارهای خود اشاره کرد:
«در سالهای ۱۹۹۷ و ۱۹۹۸ بهدلیل سختیها، چالشها و خطرات بسیار، مراحل سختی را سپری میکردیم و خسته شده بودیم. طبیعتاً آن موقع من جوان بودم، محاسنم کاملاً سیاه بود و باری که بر دوش داشتم، فراتر از طاقتم بود. یک بار که به ایران سفر کردم، در نزد السید القائد خطاب به ایشان گفتم «ای سید ما! چه کنم؟» السید القائد در آن زمان به من گفتند: «تو هنوز جوان هستی و تمام محاسنت سیاه است. من از خستگی چه بگویم که تمامی محاسنم سفید شده است؟» سپس فرمودند:
👈«طبیعی است که انسان در مسیرش با چالشها، سختیها و مخاطراتی، گاهی از سوی دشمنان و گاهی از سوی دوستان خود مواجه شود. غالباً هم اذیتهای دوستان، آزاردهندهتر از اذیتهای دشمنان است و درد بیشتری را به انسان تحمیل میکند. در نهایت هم محدودیتهایی در بسیاری از امور وجود دارد. انسان گاهی از لحاظ روحی خسته میشود و به کسی احتیاج پیدا میکند که او را راهنمایی کند، دستش را بگیرد؛ او را آرام کند و از لحاظ روحی و معنوی به او آرامش و اطمینان ببخشد؛ بلکه قدرتش را افزایش داده و عزمش را راسخ سازد. در همهی این اموری که بدان احتیاج داریم، ما خداوند متعال را داریم و به دیگران نیازی نداریم، لذا، هرگاه احساس خستگی کردی، توصیه میکنم که این راه را امتحان کنی:
👈 "وارد یک اتاق شو و برای مدتی حتی پنج یا ده دقیقه یا ربع ساعت با خود خلوت کن و با خداوند متعال سخن بگو. ما اعتقاد داریم که خداوند حضور دارد، میشنود، میبیند و میداند و او قادر و غنی و حکیم است. یعنی همهی آنچه را که ما بدان احتیاج داریم، خداوند داراست. پس با او سخن بگو و در این میان، نیازی به خواندن ادعیهی پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم و ائمهی معصومین علیهمالسلام نیست. با زبان خودت، به زبان عامیانهی مردم، آنچه را که در ذهن و قلبت میگذرد بگو و خداوند میشنود و میبیند و او جواد و کریم و بخشنده و اهل عطف و کرم و مغفرت و هدایت و علم است. اگر این کار را انجام دهی، خداوند تعالی به تو آرامش و اطمینان و قدرت میدهد، دستت را میگیرد و هدایتت میکند. من این مسئله را از روی تجربه میگویم. امتحان کن و نتیجهاش را ببین.»
┄═✼🍃🌹🍃✼═┄
@barane_manaviyat
برخی از نوجوانان می پرسند ما چطور می توانیم به بابا و مامان خود نیکی کنیم؟
من اینجا به برخی محورهای نیکی به والدین اشاره می کنم:
1⃣ وقتی وارد خونه می شویم به آنها سلام کنیم. اول شما سلام کن
2⃣قبل از اینکه والدین از ما درخواست کمک کنند ما نیازشان را تامین کنیم و خواسته آنها را عملی کنیم.
3⃣ وقتی بر ما وارد می شوند جلوی به احترامشان جلوی پای آنها بلند شویم.
4⃣ موقع گفتگو با آنها بلند بلند حرف نزنیم.
5⃣ وقتی چیزی به ما می دهند و کاری از ما خواستند آنرا دریافت و انجام دهیم و تشکر کنیم، حتی اگر خوشمان نیامد.
┄═✼🍃🌹🍃✼═┄
@barane_manaviyat
✅انتقاد سازنده و سوزنده
معمولا وقتی از دیگران انتقاد می کنیم چنان گزنده است که بجای متوجه کردن و اصلاح، لج طرف مقابل را در می آورد.
انتقاد سازنده انتقادی است که مخاطب را به فکر فرو ببرد تا در صدد اصلاح خود برآید؛ و قوه عاقله و فاهمه انتقادشونده را برانگیزد؛ نه قوه غضبیه و خشم او را.
برخلاف "انتقاد سوزنده" که از طرفی قوه غضبیه فرد انتقادشونده را برانگیزد و از این طرف، دل انتقادکننده را خنک میکند.
✍مسلم گریوانی
┄═✼🍃🌹🍃✼═┄
@barane_manaviyat
dementia-mother-760x506.jpg
51.7K
یادمان باشد امروز دست فرزندمان در دستان ماست، فردا دستان ما والدین، در دستان آنهاست.
ما امروز دستان دلبندمان را چگونه میفشریم:
نرم و گرم و مهرآمیز
یا
خشن و سخت و قهرآمیز؟!
✍مسلم گریوانی
┄═✼🍃🌹🍃✼═┄
@barane_manaviyat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 نماهنگ بسیار زیبای "تصور کن"
کار مشترک آقای صابر خراسانی و هنرمند منتخب "عصر جدید" خانم فاطمه عبادی
👇
@barane_manaviyat
🌿🌸🌿🌸
✅حشمت فردوس هم باشی آخرش باید جلوی عاطفه زن بیفتی!
👈گفتیم زن قادر است حتی قُلدرترین مرد را هم به زانو در بیاورد با قدرت عاطفه!
زن می تواند بد اخلاقترین مرد را به خوش اخلاقترین مرد تبدیل کند.
ولی... ولی باید بگویم دو دسته از زنان با دست خودشان و با «ندانمکاری»، تیغ قدرت عاطفی خودشان را کُند می کنند، و از قدرت آن میکاهند:
1⃣ زنانی که عاطفه خود را مثل شیر آبی که همیشه باز است «سادهلوحانه» خرج میکنند بدون اینکه مرد و اعضای خانه تشنه باشند و به محبت او نیاز داشته باشند.
2⃣زنانی که «ظالمانه» عاطفه خود، این نعمت و قدرت خدادادی در درونشان را از اعضای خانواده دریغ میکنند، به این بهانه که سوءاستفاده میشود!
3⃣راه میانه که باعث می شود زن بتواند از قدرت عاطفه به نفع استحکام ساختمان خانواده استفاده کند این است که زن باید عاطفه اش را «حساب شده» خرج کند. زن باید عشقش را عاقلانه هزینه کند! یعنی عاطفه ورزی جایی باشد که مرد خانواده به آن نیاز دارد:
- در رنجها و سختیها،
- در بیمهریها و کمآوردنها
- در نداریها
- در بیماریها
- در میان جمع و حضور مردان دیگر
👈اگر زن عشقش را عاقلانه خرج کند، مردش اگر حشمت فردوس هم که باشد، آخرش جلو خواستههای یه زن کم میآورد و جلوی او میافتد، افتاد؟!😊
✍مسلم گریوانی
┄═✼🍃🌹🍃✼═┄
@barane_manaviyat
✔دیدگاه علامه جوادی آملی درباره مثنوی
◀چند وقت پیش با برخی از افاضل، محضر علامه #جوادی_آملی رسیدیم، شخصیتی که نفس دیدن این حکیم الهی شعفانگیز است چه برسد به اینکه درافشانی کنند. ایشان مبحثی عرفانی را پیش کشیدند و لابلای این نکتهپردازی، به لطایف و ظرایفی اشاره کردند... از جمله از قول مرحوم علامه سید ابوالحسن #رفیعی_قزوینی (از فیلسوفان معاصر) سخنی را درباره #مثنوی_معنوی #مولوی بیان کردند که ایشان می گفتند:
⬅«اگر مثنوی سه چیز را نداشت در حوزه و مدارس علمی، به دلیل غنای معنوی و عرفانی که دارد، به یکی از بزرگترین کتابهای درسی عرفان تبدیل میشد، آن سه چیز: اگر فارسی نبود، شعر نبود و برخی حرفهای مساله دار را نداشت.»
🔶توضیح بنده است: شعر بودن یک متن علمی، از آن جهت نقص شمرده می شود که فیلسوفان و حکما، برهان را زبان اندیشه و استدلال میدانند نه شعر را. و اما فارسی بودن یک متن درسی از آن جهت نقص است که متون درسی حوزه و مجامع علمی جهان اسلام در طول تاریخ به زبان اسلام و قرآن یعنی عربی بوده نه فارسی. البته به تدریج، قبح این کار خواهد افتاد. اما به عقیده بسیاری از بزرگان اسلام بلکه شیعه، حرفهای مشکل دار مثنوی، کمتر از آن است که این کتاب عرفانی را به کناری نهیم.
خود علامه جوادی بارها از مولوی به بزرگی یاد میکنند و به مثنوی او استشهاد میکنند.
✔فرصتی کنم توضیح خواهم داد که مخالفت مخالفان عرفان و مولوی از سر دلسوزی دینی است نه کارشناسی. شبیه آنچه رهبری به دانشجوی معترض به اوضاع کشور گفتند: نگرانیتان را میپذیرم ولی اشکالتان را نه!
✍مسلم گریوانی
┄═✼🍃🌹🍃✼═┄
@barane_manaviyat
🌷
سمینار رایگان با موضوع:
"اصول و مبانی تربیت عرفانی و معنوی کودکان و نوجوانان"
پنج شنبه بعدازنمازظهر؛ دانشگاه ادیان👆
┄═✼🍃🌹🍃✼═┄
@barane_manaviyat
یکی میگفت من کشف بزرگی کردم و آن اینکه مشکل اصلی طلاقها را یافتم و آن... ازدواج است!😊
✅بنظرم حرفی درستی است! مشکل اصلی طلاقها، ازدواجهای ماست:
👈ازدواج سخت،
👈ازدواج تجملاتی،
👈ازدواج همراه با معصیت خدا و...
✔والدین! متولیان فرهنگی!
راهکار معضل طلاق یک کلمه است: ازدواج را آسان کنیم، طلاق را سخت!
الان بر عکس هستیم: ازدواج را سخت و طلاق را آسان کردیم!
✍مسلم گریوانی
┄═✼🍃🌹🍃✼═┄
@barane_manaviyat