⭕️ کار باید راه بیفتد
◀️ هوا داشت رو به گرمی میرفت. تا قبل از این با خنکای اسفند و اول بهار میگذراندند اما با توجه به هوای منطقه دیگه نمیشد این طوری ادامه داد. نیاز به کولر بود وگرنه کارگاه تعطیل میشد. به خصوص خانم ها که با پوشش و ماسک خیلی اذیت میشدند. نمیشد نشست و شاهد تعطیل شدن کارگاه بود. باید یه کاری انجام میگرفت.
🔸 به هرجایی که میتونستند سرزدند. در آخر یکی از دوستان خبر داد یه کولر آبی قدیمی در خانه پدری هست که میشود از آن استفاده کرد. کولر را آوردند اما حالا یه مشکل جدید وجود داشت. راهرو باریک بود و نمیشد از کولر مستقیم استفاده کرد باید کانال انتقال هوا میگذاشتی اما قرنطینه بود و همه مغازهها تعطیل.
🔺کار باید راه میافتاد. با بنر و قفسه پازلی و کارتن، هر طور بود، نگذاشتند کارگاه تعطیل شود...
📌 روایتهای خود را در قالب متن، صوت و فیلم برای ما، به آدرس @VoiceOfMostazafin ارسال کنید.
#روایت_فتح
🎬 @Mostazafin_TV
6.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ رویایی واقعی
◀️ سالها پیش رویای جامعهای نمونه مردم را به خیابانها کشید و با هم شگفتیهایی را در دهه شصت رقم زدند که تا امروز هم ورد زبانهاست. آن رویاها امروز هم میتواند شگفتی آفرین باشد.
#محمد_صادق_شهبازی
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️در مسئله مقابله با کرونا لازم است هم بر لزوم قرنطینه و در خانه بمانیم تاکید کرد و هم طرحهایی ارائه داد که در آن، جایگاه مردم، دولت و وظایف هر کدام مشخص شود.
◀️در همین راستا، پیش از این مصاحبهای از دکتر ایزدخواه ارائه شد. پست زیر متنی است از #دکتر_فاضلی .
#نسخه_ایجابی
🎬 @Mostazafin_TV
مردم فقط چند تا سؤال دارند، همين!
محمد فاضلي – عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي
✅ هر کسي درس سياست عمومي خوانده باشد، ميداند غلبه بر هر مسألهاي نظير کرونا که نيازمند مشارکت عمومي است، بدون جلب اعتماد مردم ناممکن است. اعتماد مردم براي مشارکت در مبارزه با کرونا هم بايد جلب شود.
✅ عدهاي معتقدند شکست دادن کرونا با عجله در بازگشايي مراکز اقتصادي و مدارس سازگار نيست. اقتصادداناني هم استدلال ميکنند که عواقب اقتصادي عجله در بازگشايي، و در نتيجه شيوع بيشتر، فشار شديد بر مراکز درماني، و خسارات اقتصادي زندگي در شرايط شيوع، بيشتر از خسارت تعطيلي است.
✅ سياستگذار هم ادعا ميکند ادامه تعطيلي، فشار اقتصادي وارد ميکند به اقشاري که معيشتشان از تعطيلي ضربه خورده است. افراد معتقد به تداوم تعطيلي و قرنطينه هم ادعا ميکنند براي جلوگيري از خسارت اقشار ضعيف، بهطور هوشمند به مثلاً پنج دهک پايين جامعه، کمک اقتصادي بدهيد.
✅ براي مثال، پنج دهک جامعه ميشود 42 ميليون نفر، و اگر به هر فرد 300 هزار تومان در ماه داده شود، هزينهاي معادل 12600 ميليارد تومان در ماه دارد. اين هزينه براي دو ماه ميشود 25200 ميليارد تومان.
✅ من از پيچيدگيهايي نظير اينکه اگر اين مبالغ به پنج دهک داده شود، شايد جاي افراد در دهکها اضافه شود؟ از کجا معلوم فقط بايد به پنج دهک پرداخت کرد؟ سيستم شناسايي افراد در دهکها چيست؟ و از کجا معلوم بعد از اين دو ماه ويروس ريشهکن شد؟ و اثرات دو ماه تعطيلي بر کل اقتصاد و احياپذير بودن يا نبودن آن و بازه زماني احيا ميگذرم. اينها سؤالات بزرگي است. ميفهمم که دو ماه تعطيل کردن فقط به تأمين هزينه اين اقدام ربط ندارد و مسأله پيچيدهتر است.
✅ نکته اينجاست که سياستگذار فعلا اين تصوير را به جامعه منتقل ميکند که «اگر دو ماه تعطيل نميکنيم، دليل اين است: از کجا منابع لازم براي تأمين اقشار آسيبپذير را بياوريم؟» يعني براي مثال، اين 25200 ميليارد تومان پول لازم براي پرداخت نفري 300 هزار تومان يارانه ماهيانه به هر نفر از افراد پنج دهک پايين را از کجا بياوريم.
✅ اينجاست که سر و کله متغير حياتي و داراي اثر جادويي «اعتماد» بيرون ميزند. اينجاست که مردم و نخبگاني که زبان اکثريت مردم هستند ميگويند جناب شخصيت حقيقي و حقوقي سياستگذار، شما که ميفرماييد من اين مبالغ تأمين هزينههاي تعطيلي و قرنطينه را از کجا بياورم، لطفاً به همين چند سؤال هم پاسخ دهيد:
⭕️ يک. شما پول لازم براي پرداخت مطالبات ذينفعان و سپردهگذاران صندوقهاي قرضالحسنه و مؤسسات اعتباري را از کجا آورديد؟ اغلب آنها هم سپردهگذاران کلان و از طبقات بالا بودند. چرا قريب به 40 هزار ميليارد تومان سپرده آنها را به هزينه تحميل مبالغ گزاف بر پايه پولي و ايجاد تورم تأمين کرديد، اما حالا نميشود هزينه تعطيلي و قرنطينه و کمک مالي به اقشار آسيبپذير را تحمل کنيد؟ آنها چند ده يا چندصد هزار نفر بودند و مردم کرونازده چند ده ميليون نفرند. زورشان زياد بود؟
⭕️ دو. چند بانک وابسته به نهادهاي خاص در بانک سپه ادغام شدند و ادعا ميشود مبلغ 100 هزار ميليارد تومان (و به روايتهايي بيشتر) براي اين ادغام تأمين منابع شده است. اينها هم چون زورشان زياد بود هزينهشان تأمين شد؟ باز هم به قيمت تحميل تورم و افزايش پايه پولي و خلق پول.
⭕️ سه. اگر کرونا مسأله کل نظام سياسي است، و نظام سياسي فقط در دولت خلاصه نميشود، پس چرا بقيه نهادهاي اقتصادي و مالي وابسته به ساير نهادهاي نظام سياسي سهمشان در غلبه بر بحران کرونا را مشخص نميکنند؟ اينها مگر در دل همين نظام اقتصادي و اجتماعي فعاليت نميکنند؟ چرا گزارش دقيقي نميدهند که به نسبت توان اقتصادي و اندازه بزرگيشان در اقتصاد ملي، چه سهمي از تأمين هزينههاي بحران کرونا را به عهده گرفتهاند.
✅ من پاسخي براي اين سؤالات ندارم، برای همین سؤال کردم، و ديگراني هم که بخواهند گفتمان حفظ توأمان جان و نان را حمايت کنند، پاسخي براي اين سؤالات ندارند. من قضاوتي درباره پاسخ هم ندارم و نميدانم پاسخهاي سياستگذار چقدر قانعکننده است.
✅ من همين قدر ميدانم که اگر به اين سؤالات نپردازيد و به مردم پاسخ ندهيد، استخوان لاي زخم هستند و نميگذارند سر و ته مردم و حکومت به هم جوش بخورند و حلقه اعتماد شکل بگيرد. خود دانيد. دو سه تا سؤال بيشتر نيست، تيمي را مأمور کنيد به اين سؤالات پاسخ دهند. شايد بعد شد با مردم گفتوگوي سازندهتري داشت.
🎬 @Mostazafin_TV
◀️ پخش تصاویری از معدوم سازی میلیونها جوجه یک روزه، موجی از واکنشها را به همراه داشت. مخالفان از غیر انسانی بودن این عمل و بعضی در مقام دفاع، از اجبار و مسائل بهداشتی گفتند.
🔸این اولین باری نیست که چنین اتفاقی میافتد (+) و یقینا آخرین بار هم نخواهد بود. چنین اعمالی رویه معمول بازار آزاد است و برای آنان که سرمایه داری و سیاست بازار آزاد را پذیرفتهاند، لازم الاجرا است. عادی بودن ماجرا تا آنجاست که معاون امور دام وزارت جهاد، در دفاعیه خود با وقاحت اعلام میکند که این مسئله، یک روال بسیار طبیعی در دنیاست و ماهیانه 3 میلیون جوجه در کشور معدوم می شود و در ادامه به جای تاکید بر جلوگیری از تکرارِ آن، اعلام میکند که از پخش کنندگانِ فیلم،به دادستانی شکایت خواهد کرد.
🔹بر کسی پوشیده نیست که می توان با ایجاد سازوکار صادرات یا ارزش افزوده از چنین مشکلاتی جلوگیری کرد. اما منطق بازار چیز دیگری است. تا زمانی که سود و سرمایه و منفعت ملاک عمل است، آش همین آش است و کاسه همین کاسه.
🔺با این همه این موارد تنها برای آنان که هنوز به اندازه کافی مدرن و غرق در لجنزار سرمایه داری نشدهاند، اندکی دردناک است.
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ از صدایش و چشمانش محبت و امید میبارید
◀️ برای مصاحبه رفته بودم. دوست داشتم با نیروهای مبارزه با کرونا حرف بزنم و از آنها عکس و فیلم بگیرم. به سختی تونستم به کمک دکتر فلانی! اجازه ورود بگیرم. کلاه، پاپوش، گان، آستین و دستکش را پوشیدیم و همراه دکتر، وارد شدیم. بیشتر بیمارها همراهی نداشتند و راهروها خلوت بود.
دکتر گفت: «بیچاره پرستارها. بیشتر از ما با بیمار ارتباط دارند و خطر بیشتری تهدیدشان میکند.»
🔹 قبل از جدا شدنمان پرستاری را معرفی کرد که داوطلبانه آمده بود. دختری ۲۲ساله که دانشجوی ترم هشتم پرستاری است. با او همراه شدم. داروها را روی ترالی گذاشت و رفت بالای سر بیمارِ اتاق اول. سوالاتی پرسید و دارویش را داد. کارش تمام شد ولی ماند برای هم کلام شدنِ با او.
🔸 از صدایش و چشمانش محبت و امید میبارید. لبخندش از پشتِ ماسک هم دیده میشد. شک کردم که نکند مادرش روی تخت خوابیده که این طور نگاهش میکند و میخندد. ولی نه! با بیمار تخت کناری و اتاقهای کناری و حتی با پیرمرد اتاق ایزوله هم، همینگونه بود.
🔹 مرحلهی اول کارش که تمام شد خواستم بیاید جلوی دوربینم. دلش راضی نبود. قول دادم فعلا نه نامی از او ببرم و نه عکسی از او منتشر کنم. میگفت وقتی درخواست بیمارستان را دیدم، آمدم برای کمک. در جواب چرایم، حرفهایی زد که بوی دلدادگی میداد.
🔸 گفتم فکر کردی اگر یک صدم درصد مبتلا بشی و ... ادامه ندادم ولی حرف را خواند. گفت تو این ایام هرکسی هرکاری دستش بوده انجام داده، من تعهد قانونی ندارم ولی تعهد اخلاقی که دارم. پرستاری خواندم و باید به مردمم کمک کنم.
🔺آخر مصاحبه دعا کرد هرچه زودتر بیماری تمام شود. گفت: خسته نشدم ولی دیدن درد کشیدن مردم برایم سخت است. تُن صدایش حال دلش را فریاد میزد.
🖊 هادی لطفی
📌 روایتهای خود را در قالب متن، صوت و فیلم برای ما، به آدرس @VoiceOfMostazafin ارسال کنید.
#روایت_فتح
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ حساب در کار است.
🔸 اگر چنانچه [انسان] غیبت کند، آنجا محاسبه است. اگر مؤمنین را اذیت کند، آنجا جهنم است و اگر خیرات و مبرات داشته باشد، آنجا بهشت است.
➖ بخشی از #تفسیر_سوره_حمد که توسط امام خمینی (ره) در سال ۵۸ بیان و با تنگ نظری و حماقت عده ای از #متحجرین، بعد از پنج جلسه متوقف شد.
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ #کوتاه_از احضاریه و دادگاه کارگران هپکو:
مصطفا طیبی:
💬 آیا میدونید مجددا برای ۳۸ نفر از کارگران #هپکو حاضر در اعتراضات شهریورماه پرونده قضایی باز شده؟
و آیا میدونید پرونده ۱۴ نفر از اونها به جرم اخلال در نظم عمومی در دادگاه انقلاب بررسی خواهد شد؟
محمدصادق طاهری:
💬 چهل نفر از #کارگران #هپکو به دادگاه کیفری و تقریبا پانزده نفر از آنان به دادگاه انقلاب اراک احضار شدهاند...
موعد احضار دادگاه کیفری فرداست!
در این اوضاع #كرونا که خیلی از کارگران در تامین معیشت خود ماندهاند، هم باید از نانشان بزنند هم از حقشان
#مرگ_بر_کارگر
محمدجواد معتمدینژاد:
💬 امروز موعد دادگاه تعداد زیادی از پرسنل #هپکو هست.
اتهام: اخلال در نظم عمومی
معترضین در بند و دزدان و غارتگران آزاد.
Ali Abutalebi:
💬 کارگر معترض #هپکو را دادگاهی کردهاند درحالیکه رئیسِ دولتِ نولیبرالها با وقاحت تمام از بذل و بخشش میلیاردها دلار بین وارداتچیهای مفتخور دفاع میکند.
سرمقالهنویس دنیای اقتصاد هم مدعیست، دولت طرف «بیکاران» است نه کارگر یا کارفرما.
وقاحت به حد اعلای خود رسیده است.
عطیهنجاری:
💬 اینجا اراک، قطب صنعت کشور.
شاهد افت و خیزها و بحرانهای کارگری ناشی از خصوصیسازی های بی رویه و مخالفت و اعتراض تمام قد کارگرانِ مظلوم از تاراج سرمایهی کشور...
و حالا امروز، همان کارگران متهم اند و محاکمه میشوند. آیا کسی هست صدای این کارگران را به مسئولین برساند؟!
#هپکو
🎬 @Mostazafin_TV
10.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ مواسات بدون مساوات یعنی تبعیض
💬 مفاهیمی چون مواسات باید در چارچوبِ مساوات فهم شود. در غیر این صورت خود قسمتی از مشکل است.
💬 نباید مفاهیمی چون مواسات را به کار خیریهای تقلیل دهیم. نباید زمینه مسئولیت گریزی ساختار اصلی فراهم شود.
💬 مواسات یعنی فراهم آوردن زندگی حداقلی برای آحاد جامعه و باید در نسبت با مساوات فهم شود.
#مجتبی_نامخواه
🔺 @edalatkhahi
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️رئيس قوه قضائيه: جوجهکٌشی هم اقدام غیرقانونی بود هم غیرشرعی و غیراخلاقی؛ توجیهات برخی مسئولان امر هم غیرقابل قبول و بدتر بود
◀️ رسانهای شدن کشتار جوجه های یک روزه، همچون انتشار اخبار حقوقهای نجومی، موجی از اظهار نظرها را به همراه داشت اما از آن جا که در قضیه حقوقهای نجومی نهایتا برخورد خاصی صورت نگرفت و یا حداقل گزارشی ارائه نشد، بیم آن میرود که این مسئله هم به سرنوشتی مشابه دچار شود.
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ حرام است بر پادشه خواب خَوش چو باشد ضعیف از قوی بارکَش
➖ به مناسبت بزرگداشت روز سعدی
🔸 سعدی برخلاف خیلی از بیهودهسرایان امروز و دیروز، از معدود شاعرانی است که از کنار مسائل اجتماعی - سیاسیِ روزگار خود به سادگی نگذشته و نسبت به این مسائل، در قالب نظم و نثر، موضع خود را به صورت صریح یا کنایی گفته است.
🔹 نخستین باب از ابواب ده گانه بوستان که در باب #عدالت است به نوعی واکنشهای سعدی نسبت به ظلم و جورهای پادشاهان، گزمهها و ریاکاری علمای دینِ زمانهی خویش است. این باب، بیش از پنجاه قطعه و متجاوز از 900 بیت شعر دارد و طولانیترین باب بوستان است.
🔸 یکی از زیباترین اشعار این باب، شعری است که از ویژگیهای حاکم عادل، سرنوشت پادشاه ظالم و جامعهای که حاکم ستمکار بر آن حکمرانی میکند، سخن میگوید:
▪️ خبرداری از خسروان عجم
که کردند بر زیردستان ستم؟
▫️ نه آن شوکت و پادشایی بماند
نه آن ظلم بر روستایی بماند
▪️ خطا بین که بر دست ظالم برفت
جهان ماند و او با مظالم برفت
▫️ خنک روز محشر تن دادگر
که در سایهی عرش دارد مقر
▪️ به قومی که نیکی پسندد خدای
دهد خسروی عادل و نیک رای
▫️ چو خواهد که ویران شود عالمی
کند ملک در پنجهی ظالمی
▪️ سگالند از او نیکمردان حذر
که خشم خدایست بیدادگر
▫️ بزرگی از او دان و منت شناس
که زایل شود نعمت ناسپاس
▪️ اگر شکر کردی بر این ملک و مال
به مالی و ملکی رسی بی زوال
▫️ وگر جور در پادشایی کنی
پس از پادشاهی، گدایی کنی
▪️حرام است بر پادشه خواب خَوش
چو باشد ضعیف از قوی بارکَش
▫️ میازار عامی به یک خردله
که سلطان شبان است و عامی گله
▪️ چو پرخاش بینند و بیداد از او
شبان نیست، گرگ است، فریاد از او
▫️ بد انجام رفت و بد اندیشه کرد
که با زیردستان جفا، پیشه کرد
▪️ بسستی و سختی بر این بگذرد
بماند بر او سالها نام بد
▫️ نخواهی که نفرین کنند از پَسَت
نکوباش تا بد نگوید کَسَت
🎬 @Mostazafin_TV