⭕️ مثل بوشهریها از مسئولین مطالبه کنید.
🔸 همزمان با دستورات عجیب و غریبِ آقای رئیسجمهور و تلاش برای عادی جلوه دادنِ شرایط بحرانی، شنبه ۲۳ فروردین ماه، با آغاز به کار مجدد اصناف و کمرنگ شدن محدودیتها در شهرهای مختلف، شاهد شلوغی خیابانها و معابر شهری بودیم. اتفاقی که علاوه بر هدر دادن تلاشهای شبانهروزی نیروهای مردمی، آیندهی هولناکی را نیز برای سلامت شهروندان، ترسیم میکند.
🔹 خوشبختانه اما در برخی استانها نظیر استان بوشهر گروههای مردمی فعالِ مبارزه با کرونا، جهت امر به معروف و نهی از منکرِ مسئولین و رعایت حقوق عامه، خطاب به استاندار خود، ضمن هشدار درباره عواقب ساده انگاری در مهار کرونا در استان، خواستار ادامه و تشدید محدودیتها شدند.
🔸 مستضعفین تیوی بنابر تکلیفی که بر دوش خود احساس میکند از فعالین عرصهی مبارزه با کرونا درخواست دارد در استانهای خود علاوه بر تلاش برای #رزمایش_همدلی که یکی از ارکان مهم برای عبور از این بحران است، رکنِ امر به معروف و نهی از منکرِ مسئولین را فراموش نکرده و از مسئولین خود ادامه و تشدید محدودیتها را مطالبه کنند، چراکه رزمایش همدلی بدون ادامه #قرنطینه و تشدید محدودیتها راه به جایی نخواهد برد.
🔻 در بخشی از این نامه آمده است:
➖ «بنا بر اصل هشتم قانون اساسی مبنی بر امر به معروف و نهی از منکرِ مردم به حاکمان و رعایت حقوق عامه توسط دولت از شما درخواست داریم علاوه بر قاطعیت در اجرای تصمیمات طرح ستاد ملی مقابله با کرونا، همچون هفته های گذشته که مستظهر به پشتیبانی تمام مردم بود، دستور فرمائید اقدامات زیر همچنان در دستور کار مسئولین محترم باشد:
1. ادامه کنترل شدید ورودی و خروجیهای شهرها و روستاها و جلوگیری از رفت و آمدهای غیرضروری
2. اعمال محدودیت، بر مسافرتهای بین استانی و حمل و نقل عمومی از طریق کنترل دقیق ناوگان زمینی، هوای و دریایی
3. ادامه تعطیلی پارکها و اماکن تفریحی با اعمال نظارت شدید و در صورت نیاز برخورد جدی با متخلفان
➖ در ضمن لازم است همزمان با ادامه این اقدامات، جهت جبران مشکلات پیش آمده، دولت به وظیفه خود در خصوص تامین بستههای معیشتی وعده داده شده عمل نماید.
➖ واضح و مبرهن است عدم اتخاذ تصمیم قاطع در انجام اقدامات فوق، منجر به بی ثمر شدن اقدامات ایثارگرانه و شبانهروزی مردم و مسئولین، و در ادامه تحمیل هزینه های سنگین و جبران ناپذیر اقتصادی، اجتماعی و درمانی در روزهای آتی خواهد شد.»
▪️ برای مشاهده متن کامل نامه و امضاکنندگان آن، اینجا کلیک کنید.
🔺 متن، عکس و فیلمهای #مطالبهگری خودتان برای ادامه #قرنطینه و تشدید محدودیتها را برای ما به این آدرس @VoiceOfMostazafin بفرستید.
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ در زمان قرنطینه برای مشاغل آسیبپذیر چه باید کرد.
◀️ در شرایطی که برای کنترل بیماری انجام قرنطینه ضروری است، باید برای ساماندهی و حمایت از مشاغل آسیب پذیر و ثبت نشده برنامههای فوری در دستورکار قرار گیرد.
#قرنطینه
#روحالله_ایزدخواه
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️به وزن نیست، به غیرته...
◀️ ٥٠الي ٦٠ كيلو بیشتر وزن نداشت. داشتم از ستاد میآمدم بیرون که ديدم سمپاش ٢٠كيلويی را به کمر بسته و در حال رفتن است. تا به حال، دوبار تذکر داده بودم که این سمپاش برای تو سنگینه و از 2 لیتریها یا 10 لیتریها استفاده کن.
🔸صداش کردم بیاد. با شک اومد طرفم. یه نگاهی بهش کردم و گفتم: «چرا دوباره اینو برداشتی، سنگینه، اذیت میشی. تو خودت 60 کیلو نیستی چه طور این 20 لیتری رو داری میبری. برو بذارش و یه 2 لیتری بردار». اخماش رفت تو هم. يك بشكه خالی جلو پاش بود، شوتش كرد. با ناراحتي بهم گفت: «مگه به سن و وزنه،به غيرته... »
📌 روایتهای خود را در قالب متن، صوت و فیلم برای ما، به آدرس @VoiceOfMostazafin ارسال کنید.
#روایت_فتح
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ بخشهایی از گزارش دردناک #تفریغ_بودجه_۹۷
🔹 شرکت پخش فرآوردههای نفتی بخشی از درآمد صادرات فرآوردههای نفتی به مبلغ ۴۱۴ میلیارد تومان، ۱میلیون و۲۲۹هزاردلار، ۱۱میلیون و ۵۵۸ هزار یورو و ۲۲ میلیون و ۳۷۴ هزار درهم را وصول کرده اما به خزانهداری کل کشور واریز نکرده! این مبلغ طبق قانون برنامه ششم باید به حساب سازمان هدفمندی یارانهها نزد خزانه کل کشور واریز میشد اما نشده؛ دولت از سال ۹۶ تا ۹۸ و همینطور در لایحه بودجه ۹۹ این حکم را عملیاتی نکرده است.
🔸 ۲۴۱ مدیر دولتی در شرکت های زیر مجموعه صندوق بازنشستگی کشوری، بانک مسکن، شرکت های تابعه وزارت نفت و... بیشتر از سقف ۲۳میلیون دریافتی داشته و جمعا ۱۱ میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان اضافه دریافتی داشتهاند. بیشترین دریافتی مربوط به یکی از این مدیران به رقم ۵۳میلیون تومان بوده است.
🔹 از ۹ هزار و ۶۵۸ ردیف تامین اعتبار ثبت سفارش توسط اشخاص حقیقی و حقوقی جمعا بالغ بر ۴میلیارد و ۸۲۱میلیون دلار با وجود دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی وارداتی صورت نگرفته است .
برای نمونه:
➖ از تعداد ۳۷ شخص حقیقی و حقوقی با دریافت ارز بیش از ۱۰۰میلیون دلار، ۳۲مورد بالغ بر یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار وارداتی نداشته اند!
➖ از تعداد ۴۸ شخص حقیقی و حقوقی با دریافت ارز بین ۵۰ میلیون تا ۱۰۰میلیون دلار، تعداد ۳۱ شخص حقیقی و حقوقی بالغ بر ۸۵۲ میلیون دلار کالایی وارد نکردهاند!
➖ از تعداد ۳۸۵ شخص حقیقی و حقوقی با دریافت ارز بین ۱۰ تا ۵۰ میلیون دلار، تعداد ۲۱۲ شخص حقیقی و حقوقی بالغ بر یک میلیارد و ۲۳۷ میلیون دلار وارداتی نداشته اند!
➖ تعداد ۹۹ فقره از تامین ارز ثبت سفارش های بالای ۵ میلیون دلار بالغ بر یک میلیارد و ۹۹ میلیون دلار هیچ وارداتی بابت ارز دریافتی نداشته اند!
➖ در ۷۰ فقره ثبت سفارش به ارزش ۲میلیارد و ۹۴ میلیون دلار تعداد ۲۲ شرکت درباره تعیین ارزش کالاهای وارداتی بیشاظهاری کرده اند که موجب دریافت حداقل ۱۷۲ میلیون دلار بیش از ارزش کالاهای وارداتی توسط اشخاص مذکور شده.
🔴 سال ۹۷ که کشور درگیر تحریم و تامین کالاهای اساسی ازجمله غذا و دارو بود معادل ۲ میلیارد و ۷۰۶ میلیون دلار #ارز_۴۲۰۰_تومانی صرف واردات کالاهایی نظیر نخ دندان، عروسک و اسباب بازی، تشک،لوازم آشپزخانه، لوازم بدنسازی،لامپ،درب قوطی، درپوش،غذای سگ و گربه،چوب بستنی، انواع خاک و پارچه شده است.
🎙#زینب_صفری (خبرنگار پارلمانی روزنامه سازندگی)
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ کار باید راه بیفتد
◀️ هوا داشت رو به گرمی میرفت. تا قبل از این با خنکای اسفند و اول بهار میگذراندند اما با توجه به هوای منطقه دیگه نمیشد این طوری ادامه داد. نیاز به کولر بود وگرنه کارگاه تعطیل میشد. به خصوص خانم ها که با پوشش و ماسک خیلی اذیت میشدند. نمیشد نشست و شاهد تعطیل شدن کارگاه بود. باید یه کاری انجام میگرفت.
🔸 به هرجایی که میتونستند سرزدند. در آخر یکی از دوستان خبر داد یه کولر آبی قدیمی در خانه پدری هست که میشود از آن استفاده کرد. کولر را آوردند اما حالا یه مشکل جدید وجود داشت. راهرو باریک بود و نمیشد از کولر مستقیم استفاده کرد باید کانال انتقال هوا میگذاشتی اما قرنطینه بود و همه مغازهها تعطیل.
🔺کار باید راه میافتاد. با بنر و قفسه پازلی و کارتن، هر طور بود، نگذاشتند کارگاه تعطیل شود...
📌 روایتهای خود را در قالب متن، صوت و فیلم برای ما، به آدرس @VoiceOfMostazafin ارسال کنید.
#روایت_فتح
🎬 @Mostazafin_TV
6.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ رویایی واقعی
◀️ سالها پیش رویای جامعهای نمونه مردم را به خیابانها کشید و با هم شگفتیهایی را در دهه شصت رقم زدند که تا امروز هم ورد زبانهاست. آن رویاها امروز هم میتواند شگفتی آفرین باشد.
#محمد_صادق_شهبازی
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️در مسئله مقابله با کرونا لازم است هم بر لزوم قرنطینه و در خانه بمانیم تاکید کرد و هم طرحهایی ارائه داد که در آن، جایگاه مردم، دولت و وظایف هر کدام مشخص شود.
◀️در همین راستا، پیش از این مصاحبهای از دکتر ایزدخواه ارائه شد. پست زیر متنی است از #دکتر_فاضلی .
#نسخه_ایجابی
🎬 @Mostazafin_TV
مردم فقط چند تا سؤال دارند، همين!
محمد فاضلي – عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي
✅ هر کسي درس سياست عمومي خوانده باشد، ميداند غلبه بر هر مسألهاي نظير کرونا که نيازمند مشارکت عمومي است، بدون جلب اعتماد مردم ناممکن است. اعتماد مردم براي مشارکت در مبارزه با کرونا هم بايد جلب شود.
✅ عدهاي معتقدند شکست دادن کرونا با عجله در بازگشايي مراکز اقتصادي و مدارس سازگار نيست. اقتصادداناني هم استدلال ميکنند که عواقب اقتصادي عجله در بازگشايي، و در نتيجه شيوع بيشتر، فشار شديد بر مراکز درماني، و خسارات اقتصادي زندگي در شرايط شيوع، بيشتر از خسارت تعطيلي است.
✅ سياستگذار هم ادعا ميکند ادامه تعطيلي، فشار اقتصادي وارد ميکند به اقشاري که معيشتشان از تعطيلي ضربه خورده است. افراد معتقد به تداوم تعطيلي و قرنطينه هم ادعا ميکنند براي جلوگيري از خسارت اقشار ضعيف، بهطور هوشمند به مثلاً پنج دهک پايين جامعه، کمک اقتصادي بدهيد.
✅ براي مثال، پنج دهک جامعه ميشود 42 ميليون نفر، و اگر به هر فرد 300 هزار تومان در ماه داده شود، هزينهاي معادل 12600 ميليارد تومان در ماه دارد. اين هزينه براي دو ماه ميشود 25200 ميليارد تومان.
✅ من از پيچيدگيهايي نظير اينکه اگر اين مبالغ به پنج دهک داده شود، شايد جاي افراد در دهکها اضافه شود؟ از کجا معلوم فقط بايد به پنج دهک پرداخت کرد؟ سيستم شناسايي افراد در دهکها چيست؟ و از کجا معلوم بعد از اين دو ماه ويروس ريشهکن شد؟ و اثرات دو ماه تعطيلي بر کل اقتصاد و احياپذير بودن يا نبودن آن و بازه زماني احيا ميگذرم. اينها سؤالات بزرگي است. ميفهمم که دو ماه تعطيل کردن فقط به تأمين هزينه اين اقدام ربط ندارد و مسأله پيچيدهتر است.
✅ نکته اينجاست که سياستگذار فعلا اين تصوير را به جامعه منتقل ميکند که «اگر دو ماه تعطيل نميکنيم، دليل اين است: از کجا منابع لازم براي تأمين اقشار آسيبپذير را بياوريم؟» يعني براي مثال، اين 25200 ميليارد تومان پول لازم براي پرداخت نفري 300 هزار تومان يارانه ماهيانه به هر نفر از افراد پنج دهک پايين را از کجا بياوريم.
✅ اينجاست که سر و کله متغير حياتي و داراي اثر جادويي «اعتماد» بيرون ميزند. اينجاست که مردم و نخبگاني که زبان اکثريت مردم هستند ميگويند جناب شخصيت حقيقي و حقوقي سياستگذار، شما که ميفرماييد من اين مبالغ تأمين هزينههاي تعطيلي و قرنطينه را از کجا بياورم، لطفاً به همين چند سؤال هم پاسخ دهيد:
⭕️ يک. شما پول لازم براي پرداخت مطالبات ذينفعان و سپردهگذاران صندوقهاي قرضالحسنه و مؤسسات اعتباري را از کجا آورديد؟ اغلب آنها هم سپردهگذاران کلان و از طبقات بالا بودند. چرا قريب به 40 هزار ميليارد تومان سپرده آنها را به هزينه تحميل مبالغ گزاف بر پايه پولي و ايجاد تورم تأمين کرديد، اما حالا نميشود هزينه تعطيلي و قرنطينه و کمک مالي به اقشار آسيبپذير را تحمل کنيد؟ آنها چند ده يا چندصد هزار نفر بودند و مردم کرونازده چند ده ميليون نفرند. زورشان زياد بود؟
⭕️ دو. چند بانک وابسته به نهادهاي خاص در بانک سپه ادغام شدند و ادعا ميشود مبلغ 100 هزار ميليارد تومان (و به روايتهايي بيشتر) براي اين ادغام تأمين منابع شده است. اينها هم چون زورشان زياد بود هزينهشان تأمين شد؟ باز هم به قيمت تحميل تورم و افزايش پايه پولي و خلق پول.
⭕️ سه. اگر کرونا مسأله کل نظام سياسي است، و نظام سياسي فقط در دولت خلاصه نميشود، پس چرا بقيه نهادهاي اقتصادي و مالي وابسته به ساير نهادهاي نظام سياسي سهمشان در غلبه بر بحران کرونا را مشخص نميکنند؟ اينها مگر در دل همين نظام اقتصادي و اجتماعي فعاليت نميکنند؟ چرا گزارش دقيقي نميدهند که به نسبت توان اقتصادي و اندازه بزرگيشان در اقتصاد ملي، چه سهمي از تأمين هزينههاي بحران کرونا را به عهده گرفتهاند.
✅ من پاسخي براي اين سؤالات ندارم، برای همین سؤال کردم، و ديگراني هم که بخواهند گفتمان حفظ توأمان جان و نان را حمايت کنند، پاسخي براي اين سؤالات ندارند. من قضاوتي درباره پاسخ هم ندارم و نميدانم پاسخهاي سياستگذار چقدر قانعکننده است.
✅ من همين قدر ميدانم که اگر به اين سؤالات نپردازيد و به مردم پاسخ ندهيد، استخوان لاي زخم هستند و نميگذارند سر و ته مردم و حکومت به هم جوش بخورند و حلقه اعتماد شکل بگيرد. خود دانيد. دو سه تا سؤال بيشتر نيست، تيمي را مأمور کنيد به اين سؤالات پاسخ دهند. شايد بعد شد با مردم گفتوگوي سازندهتري داشت.
🎬 @Mostazafin_TV
◀️ پخش تصاویری از معدوم سازی میلیونها جوجه یک روزه، موجی از واکنشها را به همراه داشت. مخالفان از غیر انسانی بودن این عمل و بعضی در مقام دفاع، از اجبار و مسائل بهداشتی گفتند.
🔸این اولین باری نیست که چنین اتفاقی میافتد (+) و یقینا آخرین بار هم نخواهد بود. چنین اعمالی رویه معمول بازار آزاد است و برای آنان که سرمایه داری و سیاست بازار آزاد را پذیرفتهاند، لازم الاجرا است. عادی بودن ماجرا تا آنجاست که معاون امور دام وزارت جهاد، در دفاعیه خود با وقاحت اعلام میکند که این مسئله، یک روال بسیار طبیعی در دنیاست و ماهیانه 3 میلیون جوجه در کشور معدوم می شود و در ادامه به جای تاکید بر جلوگیری از تکرارِ آن، اعلام میکند که از پخش کنندگانِ فیلم،به دادستانی شکایت خواهد کرد.
🔹بر کسی پوشیده نیست که می توان با ایجاد سازوکار صادرات یا ارزش افزوده از چنین مشکلاتی جلوگیری کرد. اما منطق بازار چیز دیگری است. تا زمانی که سود و سرمایه و منفعت ملاک عمل است، آش همین آش است و کاسه همین کاسه.
🔺با این همه این موارد تنها برای آنان که هنوز به اندازه کافی مدرن و غرق در لجنزار سرمایه داری نشدهاند، اندکی دردناک است.
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ از صدایش و چشمانش محبت و امید میبارید
◀️ برای مصاحبه رفته بودم. دوست داشتم با نیروهای مبارزه با کرونا حرف بزنم و از آنها عکس و فیلم بگیرم. به سختی تونستم به کمک دکتر فلانی! اجازه ورود بگیرم. کلاه، پاپوش، گان، آستین و دستکش را پوشیدیم و همراه دکتر، وارد شدیم. بیشتر بیمارها همراهی نداشتند و راهروها خلوت بود.
دکتر گفت: «بیچاره پرستارها. بیشتر از ما با بیمار ارتباط دارند و خطر بیشتری تهدیدشان میکند.»
🔹 قبل از جدا شدنمان پرستاری را معرفی کرد که داوطلبانه آمده بود. دختری ۲۲ساله که دانشجوی ترم هشتم پرستاری است. با او همراه شدم. داروها را روی ترالی گذاشت و رفت بالای سر بیمارِ اتاق اول. سوالاتی پرسید و دارویش را داد. کارش تمام شد ولی ماند برای هم کلام شدنِ با او.
🔸 از صدایش و چشمانش محبت و امید میبارید. لبخندش از پشتِ ماسک هم دیده میشد. شک کردم که نکند مادرش روی تخت خوابیده که این طور نگاهش میکند و میخندد. ولی نه! با بیمار تخت کناری و اتاقهای کناری و حتی با پیرمرد اتاق ایزوله هم، همینگونه بود.
🔹 مرحلهی اول کارش که تمام شد خواستم بیاید جلوی دوربینم. دلش راضی نبود. قول دادم فعلا نه نامی از او ببرم و نه عکسی از او منتشر کنم. میگفت وقتی درخواست بیمارستان را دیدم، آمدم برای کمک. در جواب چرایم، حرفهایی زد که بوی دلدادگی میداد.
🔸 گفتم فکر کردی اگر یک صدم درصد مبتلا بشی و ... ادامه ندادم ولی حرف را خواند. گفت تو این ایام هرکسی هرکاری دستش بوده انجام داده، من تعهد قانونی ندارم ولی تعهد اخلاقی که دارم. پرستاری خواندم و باید به مردمم کمک کنم.
🔺آخر مصاحبه دعا کرد هرچه زودتر بیماری تمام شود. گفت: خسته نشدم ولی دیدن درد کشیدن مردم برایم سخت است. تُن صدایش حال دلش را فریاد میزد.
🖊 هادی لطفی
📌 روایتهای خود را در قالب متن، صوت و فیلم برای ما، به آدرس @VoiceOfMostazafin ارسال کنید.
#روایت_فتح
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ حساب در کار است.
🔸 اگر چنانچه [انسان] غیبت کند، آنجا محاسبه است. اگر مؤمنین را اذیت کند، آنجا جهنم است و اگر خیرات و مبرات داشته باشد، آنجا بهشت است.
➖ بخشی از #تفسیر_سوره_حمد که توسط امام خمینی (ره) در سال ۵۸ بیان و با تنگ نظری و حماقت عده ای از #متحجرین، بعد از پنج جلسه متوقف شد.
🎬 @Mostazafin_TV