فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 در این روزهای سخت، با دعای ماه رجب ارتباط عمیقتری میتوان برقرار کرد.
توضیحات استاد مطهری درباره فرازی از این دعای نورانی را بشنوید
🔻 کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»
eitaa.ir/motahari_ir
💢 چرا اکثر ما از مرگ میترسیم؟ 👆
چه کسانی در ادعای خود صادقاند که از مرگ نمیترسند؟👇
🔸 یکی از مظاهر کمال انسان طرز مواجهه او با مرگ است، چون ترس از مرگ یک نقطه ضعف بزرگ در انسان است و بسیاری از بدبختیهای بشر ناشی از ترس از مرگ است، مانند تن به پستیها و دنائتها دادن و هزاران بدبختی دیگر.
🔹 اگر کسی از مرگ نترسد، سراسر زندگیاش عوض میشود و انسانهای خیلی بزرگ آن انسانهایی هستند که در مواجهه با مرگ، در نهایت شهامت و بلکه بالاتر از شهامت با لبخند و خوشرویی به سراغ مرگ رفتهاند.
🔸مواجهه با مرگ به این شکل را کسی نمیتواند ادعا کند جز اولیای حق؛ آنها که مرگ برایشان جز انتقال از خانهای به خانه دیگر و یا به تعبیر امام حسین علیهالسلام جز عبور از روی یک پل چیز دیگری نیست.
📗 استاد مطهری، انسان کامل، ص۲-۱۲۱
💢 کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»
eitaa.ir/motahari_ir
🔻فقط چند روز دیگر برای شرکت در مسابقه باقی است؛ قرعهکشی 17 اسفندماه
📖 مسابقه بزرگ کتابخوانی با جوایز ارزنده
👈 شرکت در مسابقه از یکی از دو طریق زیر:
1️⃣ بات تلگرام👇(تمام مراحل در تلگرام)
@motahari1_bot
2️⃣ دانلود «اپلیکیشن جامع استاد مطهری»👇
با ارسال عدد 1 به 1000 404 404
❗️نصب اپلیکیشن و شرکت در مسابقه رایگان است.
💢 «بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری»
eitaa.ir/motahari_ir
✅ چرا ضعفا، فقرا و بینوایان در اموال اغنیا حقی دارند؟
🔸ضعیفان و عاجزان و بینوایان که قادر به کار و کسب نیستند و یا کسب و کارشان وافی نیست، مکلف به کار و زحمت نیستند یا بیش از آن اندازه که کار میکنند و توانایی دارند مکلف نیستند، پس تکلیف از آنها ساقط است.
🔸از طرف دیگر درست است که آنها تولیدکننده نیستند و وظیفه کار و عمران را نمیتوانند انجام دهند اما نمیتوان آنها را محروم کرد، زیرا به حکم اصل اوّلی و به حکم رابطه غایی که بین آنها و مواد این عالم است این سفره که پهن شده برای آنها هم پهن شده: «وَ الاَْرْضَ وَضَعَها لِلاَْنامِ» یعنی خداوند این زمین را برای همه (نه برای بعضی) قرار داده.
🔸اینها اگر قادر بودند و وظیفه خود را انجام نمیدادند جریمهشان این بود که از این سفره محروم باشند، ولی حالا که قادر نیستند حق اوّلی آنها سر جای خود باقی است. واقعا ضعفا و فقرا و بینوایان در اموال اغنیا ذیحقاند.
📗 استاد مطهری، بیست گفتار، ص60
#گزیده_کتاب
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
eitaa.ir/motahari_ir
🌹 میلاد خجستهٔ حضرت امام جواد علیهالسلام بر همه محبان آن حضرت مبارک باد!
✅ مناظره خواندنی امام نهم(ع) در دوران کودکی
🔸یک مباحثه میان حضرت جواد(ع) که هنوز طفل بودند و علمای اهل تسنن برگزار شد. در آنجا آن عالم اهل تسنن به حضرت عرض کرد:
شما درباره شیخین چه میگویید و حال اینکه ما حدیث معتبری از پیغمبر داریم که فرمود: «ابوبَکرٍ وَ عُمَرُ سَیدا کهولِ اهْلِ الْجَنَّةِ» یعنی ابوبکر و عمر دو آقای پیرمردان اهل بهشتند. همچنین نقل کرد که روزی جبرئیل به پیغمبر نازل شد، از جانب خدا عرض کرد: من از ابوبکر راضی هستم، از ابوبکر بپرس آیا او از من راضی هست یا نه؟
🔹حضرت جواد(ع) فرمود: ما منکر فضیلت ابوبکر نیستیم ولی یک مطلب هست و آن این است که همه قبول دارند که پیغمبر در حجة الوداع فرمود: «کثُرَتْ عَلَی الْکذابَةُ» دروغگویان بر من زیاد شدهاند، و معیاری در اختیار قرار داد که هر حدیث را که از من روایت کردند اول بر قرآن عرضه بدارید. اگر موافق قرآن بود قبول کرده والّا رد کنید. قرآن میگوید تمام اهل بهشت، جوان هستند.
🔸 و اما حدیث دیگری که گفتید، خدا در قرآن می فرماید: «وَ لَقَدْ خَلَقْنَا الْانْسانَ وَ نَعْلَمُ ما تُوَسْوِسُ بِهِ نَفْسُهُ وَ نَحْنُ اقْرَبُ الَیهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرید» ما انسان را آفریدهایم و از تمام خطورهای قلبی او آگاه هستیم. پس چطور میشود خدایی که قرآن او را اینطور معرفی میکند، از پیغمبر بپرسد که من از فلان بنده راضی هستم، تو از او بپرس که از من راضی است یا نه؟!
📝 استاد مطهری، اسلام و مقتضیات زمان، ج۱
#گزیده_کتاب
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
eitaa.ir/motahari_ir
📣 اطلاعیه
🎲 قرعهکشی مسابقه بزرگ کتابخوانی آینده انقلاب اسلامی انشاء الله روز شنبه ۱۷ اسفند ۹۸، ساعت ۱۵ در محل بنیاد شهید مطهری برگزار میشود.
📹 این مراسم به صورت زنده از طریق لایو اینستاگرام بنیاد به آدرس instagram.com/motahari.ir پخش میشود و فیلم مراسم و شماره برندگان از طریق کانال بنیاد در تلگرام و ایتا و سروش منتشر میگردد.
❗️تذکرات:
🔹به منظور رعایت مسائل بهداشتی و برخلاف برنامهریزی قبلی این مراسم بدون حضور شرکت کنندگان و صرفا به صورت آنلاین برگزار میشود.
🔹همه کسانی که همه مراحل مسابقه را از طریق اپلیکیشن یا بات مسابقه یا سایت بنیاد با موفقیت به پایان رسانده باشند و امتیاز 120 را در این مسابقه کسب کرده باشند در قرعهکشی شرکت داده میشوند و نیازی به انجام هیچ کار دیگری برای شرکت داده شدن در قرعهکشی نیست.
🔹قرعهکشی بر اساس شماره موبایل شرکتکنندگان انجام میشود و نیازی به ثبت هیچ کد یا اطلاعات دیگری برای شرکت داده شدن در قرعهکشی نیست. بعد از قرعهکشی از طریق پیامک به برندگان اطلاعرسانی خواهد شد.
🔹آخرین مهلت شرکت در مسابقه و همچنین آخرین مهلت کسب امتیاز معرفی اپلیکیشن و بات مسابقه به دیگران، جمعه ۱۶ اسفند، ساعت ۲۴ است.
🔹ممکن است به دلیل مراجعات زیاد کاربران در ساعات پایانی مسابقه اختلالاتی در سامانه به خصوص در بات تلگرامی به وجود آید. لطفا شرکت در مسابقه را به ساعات آخر و ساعات پر مراجعه موکول نفرمایید.
🔹در صورت بروز اشکال در بات، میتوانید «ادامه» مسابقه را در اپلیکیشن یا سایت بنیاد پیگیری کنید.
🔻زمان شرکت در مسابقه به هیچ وجه تمدید نمیگردد.
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
eitaa.ir/motahari_ir
May 11
📣 با سپاس از همه شرکتکنندگان عزیز در مسابقه، برای مشاهده نتایج قرعهکشی مسابقه بزرگ کتابخوانی آینده انقلاب اسلامی ایران و برگزیدگانی که بیشترین امتیاز معرفی اپلیکیشن و بات را داشتهاند بر روی لینک زیر کلیک کنید:
portal.motahari.ir/10-8
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 مهمترین جهت در انقلابی بودن امیرالمومنین(ع)
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»
@motahari_ir
🔻یک برداشت مشهور و غلط درباره خوب بودن صفت جُبن (ترس) در زن؛ سیره زینب کبری(س) روشنترین دلیل
✔️ سالروز وفات پیامآور کربلا حضرت زینب کبری سلامالله علیها را تسلیت میگوییم
🔹در نهج البلاغه میفرمايد:
خِيارُ خِصالِ النِّساءِ شِرارُ خِصالِ الرِّجالِ؛
بهترين خصلتها و خويهاى زنان همان بدترين خصلتهاى مردان است؛ يعنى چيزهايى كه براى زن بهترين خصلت است، براى مرد بدترين خصلت است. سه چيز را ذكر مىفرماید: الزَّهْوُ (تكبر) وَ الْجُبْنُ (جبان بودن، ترسو بودن) وَ الْبُخْلُ (بخيل و ممسك بودن).
🔹 مسئله جبن اينجا ناظر به مسئله عفاف زن است نه مسئله جبن و شجاعت به طور مطلق. شجاعت به عنوان خُلق روحى يعنى قوّت قلب داشتن و خود را نباختن در مقابل ديگران، براى مرد ممدوح است، براى زن هم ممدوح است، به دليل اينكه اولًا آنچه ما در باب مدح شجاعت و مذمّت جبن داريم اختصاص به زن يا مرد ندارد. ثانيا سيره زنان مسلمين اين است كه هميشه شجاع بودهاند و زنان شجاع مسلمين مورد تمجيد و تبجيل قرار گرفتهاند.
🔹 از نظر قوّت و قدرت قلب و نترسيدن از كشته شدن، حضرت زينب(س) يك نمونه بسيار عالى اسلامى است و در تاريخ اسلام داستان او به عنوان يك نمونه كامل هميشه نقل شده است. آن چيزى كه براى زن گفتهاند كه نسبت به آن بايد جبان باشد يعنى عملش جبانانه و محتاطانه باشد، در مورد ترس از جان يا ترس از مال و ثروت نيست، بلکه در مورد ترس از عفاف است.
🔹 در موردى كه عفت زن در خطر است که لكهدار بشود، جاى شجاعت نيست، چون شجاعت يعنى فداكارى [و اگر در اينجا شجاعت به خرج بدهد، يعنى] میروم، بگذار عفتم از بين برود. نه، عفت يك امر شخصى نيست كه به تو بگويند از آن بگذر تا از يك «خودى» گذشته باشى.
🔹عفت يك امرى است كه تو امانتدار آن هستى. مثل اين است كه فردى كه امين يك شىء گرانبهايى هست و وظيفهاش اين است كه آن را به مقصد برساند، در بين راه شجاعتش گل بكند، به جاى اينكه همه كوشش او صرف اين باشد كه شىء گرانبها را به مقصد برساند آن را در معرض خطر قرار بدهد.
🔹 اگر براى زن جبن به معناى يك خوى و خلق اخلاقى، خوب بود، حضرت زينب(س) مىبايست از همه زنهاى ديگر ترسوتر باشد و به اصطلاح معروف، سرش از لاك خودش بيرون نيايد.
📗 استاد مطهری، تعلیم و تربیت در اسلام، ص۱۱۰ (با تلخیص)
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»
@motahari_ir
📣 دعوت به همکاری
⭕️ عزیزانی که مایلند در تولید پوستر، کلیپ صوتی و تصویری، گیف، استیکر و... با کانال و صفحه اینستاگرام «بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری» همکاری کنند میتوانند نمونههایی از کارهای خود را به شناسه: @bonyad_motahari در تلگرام، ایتا و سروش ارسال نمایند.
❗️محتوای نمونههای ارسالی باید صرفا برگرفته از آثار استاد شهید مطهری باشد.
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
@motahari_ir
💢 در مقابل بیماریها، سیلها، اضطرابها و احساس بیپناهیها نقش علم و ایمان چیست؟
🔹هم علم به انسان امنیت میبخشد و هم ایمان؛ علم امنیت برونی میدهد و ایمان امنیت درونی.
🔸علم در مقابل هجوم بیماریها، سیلها، زلزلهها، طوفانها ایمنی میدهد و ایمان در مقابل اضطرابها، تنهاییها، احساس بیپناهیها، پوچانگاریها. علم جهان را با انسان سازگار میکند و ایمان انسان را با خودش.
📗 استاد مطهری، انسان و ایمان، ص۲۳
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»
@motahari_ir
✅ خانواده و اخلاق جنسی؛ آخرین اثر منتشر شده استاد مطهری با نکاتی تازه و خواندنی
🔸 عالم خلقت و آفرینش برای اینکه ضعف جسمانی زن یعنی اینکه مرد از نظر جسمی قویتر است جبران شده باشد، زن را در ناحیه روح قویتر قرار داده است در این جهت که به زن حس عفاف و حس حیا و حتی حس پوشش را داده است. اینها همه مظاهر خودداری در زن است برای اینکه مرد اجباراً به حکم فطرت به آن سو برود و حیثیت و شأن زن بالا برود.
🔹این مبارزهای که امروز با عفاف میشود و مبارزهای که با حیا میشود و مبارزهای که با پوشش زن میشود، تمام اینها مبارزه با حیثیت زن است نه مبارزه به نفع زن، مبارزاتی است علیه زن.
📗 استاد مطهری، خانواده و اخلاق جنسی، ص۷۷
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»
eitaa.ir/motahari_ir
بنیاد شهید مطهری
📣 دعوت به همکاری ⭕️ عزیزانی که مایلند در تولید پوستر، کلیپ صوتی و تصویری، گیف، استیکر و... با کانا
💢 خوارج مردهاند ولی روح مذهب خوارج چطور؟
#عکس_نوشت
طراح: یکی از اعضای محترم کانال که ترجیح دادند بدون نام منتشر شود
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»
eitaa.ir/motahari_ir
استاد مطهری.چون دلم می خواد.mp3
2.06M
💢 پاسخ جالب و کوتاه استاد مطهری به یک پرسش:
❓چرا برخی افراد «مذهبی» از دستورات «مراجع دینی» در انجام مراسم مذهبی تبعیت نمیکنند؟
🔹پاسخ: اینها میخواهند کاری را که «دلم میخواهد» و با هوای نفسشان جور در میآید انجام دهند و به این منظور اسم دین روی آن میگذارند. صوت استاد را بشنوید👆
🔻کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»
@motahari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ نحوه به شهادت رسیدن حضرت باب الحوائج امام کاظم علیه السلام از زبان شهید مطهری
▪️السلام علی المعذب فی قعر السجون!
#کلیپ
⭕️کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
@motahari_ir
🔸خداوندا!
به حق حضرت بابالحوائج امام موسی بن جعفر(ع) - که اولین روز سال ۱۳۹۹ مقارن با سالروز شهادت آن حضرت است - سال جدید را سال بیداری ما از خواب غفلت قرار ده و به لطف و کرمت عزیزان همه ما را سلامت بدار!
💢 مَوْلاىَ يا مَوْلاىَ اَنْتَ الْقَوِىُّ وَ اَنَا الضَّعيفُ وَ هَلْ يَرْحَمُ الضَّعيفَ اِلا الْقَوِىُّ
🔸مولاى من! اى مولاى من! توانا تويى و ناتوان منم؛ آيا جز توانا بر ناتوان رحم میكند؟
🌹سال نو بر شما مبارک باد!
@motahari_ir