10.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ویدیوئی فوق العاده زیبا از آتشفشانها🌋
5.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خطرناک ترین اتشفشان های فعال جهان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌋 جاری شدن گدازه (جزایر هاوایی)
8.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ایتالیا سرزمین اتشفشان ها
9.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌏🌏سال کبیسه و سال رسمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تشکیل خلیج فارس بعد از آخرین عصر بخبندان در ۱۸هزار سال پیش ، وقتی که سطح دریاها ۱۳۰ متر پایین تر بود. از آن زمان تا ۶هزار سال پیش یخهای ذوب شده در کانادا و اسکاندیناوی باعث بالا آمدن سطح دریاها شدند و پس از آن شکل خلیج تقریبا ثابت مانده است .
نکته در ایننقطه ریفتی اتفاق نیفتاده است ،،، فقط پیشروی دریا در خشکی و ایجاد خلیج را شاهدیم .
30.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕚ساعت رسمی و ساعت واقعی
🌍 درس جغرافیا
🌈 فواید لایه ازن
1- لایه ازن مانند سایبانی برای زمین مانع عبور پرتو های زیان آور خورشید یعنی همان اشعه ماورای بنفش می شود.
2 - اگر این پرتو ها به زمین برسد باعث سرطان پوست و بیماری های چشمی مثل آب مروارید می شود
3- آسیب رسیدن به گیاهان
4 - اگر مقدار پرتوها زیاد باشد موجودات دریایی میکروسکپی که غذای ماهی ها هستند هم از بین می رود
🤔 ازن گازی است ک از جنس اکسیژن و این گاز سرتاسر کره زمین درطبقات بالای اتمسفر قراردارد و فاصله آن از سطح زمین 15تا 40 کیلومتر است.
عمیقترین نقطه جهان کجاست
دانشمندان از مدتها قبل به این نتیجه رسیده بودند که عمیقترین نقطه دریاها به راحتی میتواند مرتفعترین نقطه زمین یعنی قله اورست را در خود جا دهد. ولی هماکنون با بررسیهای علمی عمیقترین نقطه زمین شناسایی با عمق دقیق شده است.
بررسیهای جدید نشان داد عمق آب در منطقه جنوب شرقی ژاپن بیشتر از تصورات قبلی است و عمیقترین نقطه زمین در همین منطقه و در نزدیکی جزایر ماریانا واقع شده است. این نقطه «گودال چلنجر» نامگذاری شده است، زیرا برای نخستین باریک کشتی بریتانیایی به نام چلنجر تصمیم گرفت عمق آن را محاسبه کند.
دانشمندان برای محاسبه دقیق عمیقترین نقطه زمین از سیستمهای تحلیل امواج صوتی و ابزارهای دقیق استفاده کردند و دستگاههای هوشمند خود را صدها بار به داخل این گودال فرستادند. با این وجود فقط چهار دستگاه که به داخل گودال فرستاده شود، توانست اطلاعات دقیق را ارایه دهد.
نخستین آزمایش دانشمندان در این نقطه سال ۱۹۶۰ میلادی صورت گرفت. در این آزمایش که Trieste نام داشت یک دستگاه سنجش عمق اقیانوس توانست پس از ۵ ساعت سفر خود را به عمق گودال برساند و سپس در مدت زمان سه ساعت ۱۵ دقیقه به سطح آب برگردد.
در جدیدترین بررسیها مشخص شد عمیقترین نقطه زمین که در اقیانوس آرام در نزدیکی جزایر ماریانا واقع شده است ۱۰۹۱۱ متر عمق دارد. سطح اقیانوس آرام ۱۶۵.۲۵ میلیون کیلومتر محاسبه میشود بیش از ۴۶ درصد آبهای جهان را در خود جا داده است.
🌍 دلیل تفاوت زمان پرواز رفت و برگشت هواپیما چیست؟
با اين همه چرخش زمين همه آنچه در اطرافش قرار دارد را نيز تحتالشعاع خود قرار میدهد، يعنی زمين به همراه همه آنچه در سطح و در هوای اطراف آن وجود دارند، به سمت شرق در حركت است و هواپيمای درحال پرواز در آسمان نيز از اين امر مستثنی نيست.
اين به آن معنی است كه هواپيمايی كه با سرعت ۱۶۰ كيلومتر بر ساعت روی خط استوا به سمت شرق در حركت است، درواقع سرعتی برابر ۱۸۳۰ كيلومتر بر ساعت دارد: ۱۶۷۰+۱۶۰.
اما زمانی كه هواپيما با سرعت ۱۶۰ كيلومتر بر ساعت در خلاف جهت چرخش زمين در حركت باشد، سرعتش از سرعت چرخش زمين كاسته خواهد شد: ۱۶۷۰-۱۶۰.
در حقيقت زمانی كه درحال پرواز به سوی غرب هستيد، بهصورت همزمان با سرعتی كمتر از سرعت زمين به سمت شرق در چرخش هستيد.
اين شرايط تنها زمانی تغيير پيدا میكند كه هواپيما در فاصلهای نزديک، تقريبا ۱۰ كيلومتری از قطبها باشد، در اين صورت حركت به سمت غرب فرد را دقيقا به غرب خواهد برد.
از اينرو است كه طول پرواز رفت و برگشت به يك مقصد معمولا با يكديگر متفاوت است.
جريانهای شديد بادی در اتمسفر زمين نيز كه خود تحت تاثير مدور بودن زمين و چرخش آن قرار دارند، بر زمان طول پرواز هواپيماها تاثير گذارند.
1-تابش خورشید:
می دانیم که زمین طوری به دور خورشید می گردد که همیشه منطقه استوا در برابر خورشید قرار می گیرد؛یعنی نور خورشید براستوا عمودمی تابد.بنابراین،دریاهای نزدیک به استوا،حرارت بیشتری از دریاهای قطبی به دست می آورند.این عامل به تنهایی کافی است تا آب اقیانوس ها را به حرکت درآورد.زیرا خورشید آب های سطح دریا را در منطقه استوا گرم ومنبسط می کندودر نتیجه سطح دریا در استوا چندین سانتیمتر در استوا بالاتر می آید.این بالا آمدن سطح آب زیا دنیست،اما همین مقدار کم،نسبت به آب های اطراف ،شیب مختصری ایجاد می کند.لزا این آب های گرم استوایی، از دوسو به سوی قطب شمال وجنوب سرازیر می شوند؛درنتیجه آب های سردسنگین تر منطقه ی قطبی زیراین آب های گرم فرو می روندواز همان زیر،آهسته به طرف استوا جریان می یابند.
این جابه جا شدن آب های گرم استوایی وآب های سرد قطبی،یکی از مهم ترین عوامل ایجادجریان های اقیانوسی است.
2-تأثیرحرکت زمین:
می دانیم که زمین ازمغرب به مشرق به گرد خود می چرخد.سرعت گردش زمین در استوا حدود1800kmدر ساعت است.این سرعت زیاد باعث می شود آب های سطح دریاازگردش زمین کمی عقب بماندوچون گردش زمین به طرف مشرق است،آب ها در سواحل غربی توده می شوندوکمی بالا می آیند.وبه سمت غرب منحرف می شوند.
گردش زمین نه تنها برآب ها وبادها،بلکه برتمام اشیای در حال حرکت،مثل قایق،موشک وحتی برتوپ پرتاپ شده هم تاثیر می گذاردوباعث می شود همه ی آنها کمی به سوی غرب منحرف شوند.
3-تأثیربادها :
می دانیم که بادهای همیشگی بادهایی هستندکه از خارج از منطقه ی گرم استوایی پیوسته به سوی استوا می وزند.بادهای همیشگی در هردو نیم کره به طوراریب به طرف استوا می وزندوجهت آن ها از شرق به سوی غرب است.فشار شدید این بادها در شمال وجنوب استوا،آب ها ی دریاها را به طرف غرب می راندوهمین حرکت آب ها به سوی غرب،جریان های بزرگی را به وجود می آورد.
نتیجه این است که عامل گفته شده،یعنی تابش خورشید،گردش زمین وفشاربادها،دست به دست هم می دهند وجریان های اقیانوسی
هوای سرد کلا پرفشاره چون مولکولهای هوا منبسط هستند
هوای گرم کم فشاره چون مولکولهای هوا باز میشند سبک میشند بالا میره
ولی سوال ما اینه مدار راس سرطان وجدی گرمند چرا پرفشارند ؟؟
ساده بگییم هوای گرم استوا بالا میره سرد میشه ولی بجایی که مستقیم بیاد پایین اونم سر استوا به سمت مدار راس سرطان وجدی میره
چرا؟؟
بخاطر نیروی کوریولیس
کوریولیس چیه
نیرویی هست که مسیر اجسام را منحرف میکنه حتی مسیر هوا را
به کجا منحرف میکنه؟
در نیمکره شمالی به شرق یا راست در نیمکره جنوبی به غرب یا چپ
حالا هوای سرد به طرف مدارها میره بخاطر کوریولیس
رو مدارها هم گرمه هوا در حال صعوده ولی یهویی هوای سرد شده بالای استوا خودشومیندازه روی هوای گرم در حال صعود مدارها
پس هوای سرد اجازه صعود بهش نمیده هوای گرمو زیر خودش محبوس میکنه وهوای سرد داره فشار میاره که نشست کنه در نتیجه هوا سنگین میشه
نتیجه
هوای گرم پرفشار هوای استوا
هوای سرد کم فشار قطبها
ولی هوای مدارها با وجود گرمی پرفشاره این فشار را عاملی باعثش شد که پرفشارباشه اون نیروی کوریولیسه که بهش پرفشار دینامیکی میگویند