🔴 کار قانونی و کار فرهنگی، دو بال حفظ ارزش ها و رعایت هنجارها
🔰در همه جوامع، کار قانونی و کار فرهنگی دو بال برای حفظ جامعه و ارزش های آن – چه مادی و چه معنوی – هستند که هر یک بدون دیگری به نتیجه نمی رسند.
👈در زمینه حجاب و فضای مجازی نیز فرهنگ سازی ۵۰ درصد موضوع است، ۵۰ درصد دیگر، مربوط به اقدامات قانونی است.
❌اگر کار قانونی نباشد، کار فرهنگی هم فایده نخواهد داشت و به سرانجام نخواهد رسید.
تبلیغات نادرست و مخرب فرهنگی!
به متن زیر نگاه کنید:
"میتونی هم شیک باشی ، هم محجبه
این جا بهشتِ خانم های #شیک_پوش و خوشتیپه"...😍
این جمله و جملات مشابهش را احتمالا این سالها زیاد دیده اید. می گویند می توانید هم شیک باشید هم محجبه. هم زیبا باشید هم محجبه! شاید برای خیلی ها سوال باشد اشکال این دست جملات چیست!؟
در ظاهر امر به نظر نمی رسد این جمله معنای منفی ای را در برداشته باشد اما در حقیقت اولین معنای پنهان آن این است: تا کنون محجبه ها شیک نبوده اند و حجاب داشتن و محجبه بودن زشت بوده و در نهایت کسی که این لباس ها را نپوشد زیبا نیست. در واقع حجاب را با معنای زشت و زیبا تعبیر می کند. محجبه زشت، محجبه زیبا یعنی ساختن یک دوگانه که در نهایت اصالت حجاب را زیرسوال می برد. یعنی هر کس ساده تر باشد و زیاد از این رنگ و لباس ها و روسری ها نپوشد با این تعریف زشت است و هر کس اینها را بپوشد، شیک و زیبا و خوش سلیقه.
دومین اثر منفی آن این است که حجاب را که وسیله ی پوشیدگی و عدم جلب توجه است به ظاهرگرایی سوق می دهد. تا جایی که زیبایی و جلب نظر دیگران به جای پوشیدگی اولویت اصلی می شود. در ابتدای امر شاید کسی این مساله را حس نکند اما رفته رفته هر چقدر رقابت زیبایی در ظاهر پوشیده رو به افزایش برود همان بلایی می شود که حجاب استایل ها دچارش شده و در جامعه رواج می دهند. همه می دانند که از وقتی این ماجرا در جامعه شکل گرفت هرگز باعث افزایش حجاب و محجبه ها نشد بلکه برعکس به اصالت حجاب و عفاف صدمه زد.
سرمداران ساخت و ترویج این جملات در جامعه چه کسانی بودند؟ حجاب استایل ها، تولیدکنندگان و فروشندگان محصولاتی که اسم اسلامی و حجاب و غیره داشتند و باید هر طور شده خودشان یا محصولشان را تبلیغ و عرضه می کردند.
جملاتی از این دست که:
فکر نمی کردم با حجابم بشه شیک بود!
از وقتی اینطوری لباس می پوشم چند نفر بهم گفتن به حجاب علاقه مند شدیم!!!
از جمله جملاتی بود که حجاب استایل ها در ابتدای راهشان به زبان می آوردند و ادعا می کردند که باعث ترویج حجاب شده اند! اما رفته رفته و به مرور هم مشخص شد خودشان حجاب و عفافشان به باد رفته هم در حقیقت این جملات و ادعاها را برای تبلیغ و توجیه کارشان بیان می کردند و واقعیت نداشته است.
خلاصه حواسمان باشد که همین جملات تبلیغاتی به ظاهر بی اهمیت که دائما تکرار می شوند چه اثری در ذهن مردم در مورد حجاب می سازند.
اصالت حجاب با پوشیدگی و عدم جلب توجه است. حجاب کسی که ساده می پوشد و زرق و برق ندارد زشت و نازیبا نیست. او حجاب دارد چون دستور خدا است و ساده می پوشد چون می خواهد کمتر در مرکز توجه باشد و اتفاقا به اصالت حجاب نزدیک تر است.
فرهنگ سازی ای که فقط شعارش داده شد!
چند وقتی است تلوزیون بخاطر مساله گاز و صرفه جویی دارد انیمیشن هایی را پخش می کند، در گذشته هم همینطور بود، برای راهنمایی رانندگی، برای گاز و برق و هر چیز دیگر بارها و بارها انیمیشن های مختلفی می ساختند که به مردم یاد بدهند چطور رفتار کنند. این انیمیشن ها سالها پایه ثابت تلوزیون در زمان های مختلف بود و اثرات خودش را هم داشت. تکه کلام هایش بین بچه ها و بزرگتر ها تکرار می شد و حتی با آن لطیفه می ساختند. مثل "خیلی خطرناکه حسن" "بازم داداش سیا ضایع شد" و دیالوگ هایی که در ذهن مخاطب می ماند...
این را گفتم که به چه اشاره کنم؟ سالهاست در کشور ما مساله حجاب و عفاف مطرح است. چه آنهایی که می خواستند حجاب عفاف را کمرنگ کنند چه آنهایی که می گفتند دغدغه ی اصلاحش را دارند، بارها از فرهنگ سازی در این زمینه گفتند اما کسی دید که این گویندگان دست به فرهنگ سازی بزنند؟!
متاسفانه خیر! فرهنگ سازی برای آنها کلید واژه ای بود که با آن بتوانند مساله حجاب و عفاف را تقلیل داده و بی اهمیت جلوه دهند اما در عمل خودشان که وظیفه ی این کار را داشتند در حد ساختن انیمیشن های آقای ایمنی هم تلاشی برای ترویج یا اصلاح حجاب و عفاف نکردند.
یعنی یک نیروی انتظامی که متولی ترویج نکات ایمنی رانندگی و رعایت قوانین مربوط به آن بود با مجموعه های مختلف انیمیشنی تلاش داشت که در ذهن مردم اثر بگذارد اما حجاب و عفاف که متولیان زیادی دارد نتیجه کارشان شد تقریبا هیچ!
حالا چند ماهی است که بعد از سالها فریاد دلسوزان مشخص شده اشکال کار این جماعت شعاردهنده و بی عمل چقدر بوده است اما حتی در این چند ماه اخیر تلاشی برای فرهنگ سازی در این زمینه نکردند و حداقل در حد ساختن چند انیمیشن اینطوری در صداو سیما هم کاری انجام ندادند. حتی برنامه های مربوط نیز بعد از خوابیدن التهاب اغتتشاشات تمام شد.
پی نوشت: البته نباید فراموش کرد که خود ما هم مقصریم چون مطالبه ای در این زمینه ها نداشتیم و آنقدر که درگوشی گله و شکایت می کنیم کسانی را که باید کاری می کردند وادار به عمل نکردیم.
مذهبیِ صورتی
✍️طیبه فرید
اصطلاح «مذهبی صورتی» عبارتیاست که به تازگی وارد گفتمان و محاورات رسانهها شده است ، کلید واژهای که تولید و جعل آن ایده خوبیاست در راستای تفکیک تفکر « اسلام مالی» کردن رفتارها و وقایعِ بیمعیار از خط اسلام مبتنی بر جهانبینی معیارمند و اصیل. تفکری که میخواهد محل وفاق حق و باطل باشد البته چراغ خاموش در راستای تأمین منافع صاحبان خود. قرائتی متفاوت از مذهبی بودن و امروزی بودن. این اندیشه با سیاست یکی به نعل و یکی به میخ میکوشد حتی الامکان همه را از خود راضی نگه دارد.
ملتزمین به این مرام خدا و خرما را با هم می خواهند و برآورد می کنند که چطور موقع حوادث حساس، فاز روشنفکری بگیرند که نه سیخ بسوزد و نه کباب! تجربه نیز نشان میدهد موقع بحران و فتنه نمیشود روی همتشان حساب کرد چرا که عموما عبارات اپوزوسیون را به سبک کاسهی داغتر از آش و با پرستیژ منتقد مذهبی تکرار میکنند.
نکتهی قابل تأمل اینکه «مذهبیهای صورتی» بر گزارهی دینی بودن اصرار دارند و تلاش میکنند با ضرب و زورِ واژهها، تفکر خودشان را به اسلامی بودن مستند کنند، غافل از اینکه دُم خروس این دوگانگی، بالاخره یکجایی بیرون خواهد زد. گفتمان انتقادی مذهبیهای صورتی با ادبیات ضد انقلاب مو نمیزند و گاهی به شیوهای افراطی از آنها نیز جلو میزند و با عنصر زماننشناسی آب به آسیاب جنگ روایتهای خصم میریزد. کلید واژهی «مذهبی صورتی» شرح حال کسانی است که معرفتشناسی معیار را از منظومهی زیستی خود حذف و جای خالی آن را با بلای خانمانسوز تفسیر به رأی پر کردهاند.
امیر بیان علیهالسلام در باب صفات منافقین فرمودند:
«كَثرَةُ الوِفاقِ نِفاقٌ ، كَثرَةُ الخِلافِ شِقاقٌ
موافقتِ زياد [نشانه] نفاق است؛ مخالفتِ زياد [نشانه] دشمنى است»
این خصوصیت از ویژگیهای منافقان است که در موضع موافقت یا مخالفت خود با رویدادها معمولا دچار افراط و تفریط هستند. یا زیادی مخالفت میکنند یا زیادی موافقند که هر دو نوع این رفتار گویای طبع نامتعادل این افراد است. مزاجی دوگانه و در رفت و آمد، خصلتی که دائماً بر این حال نمیماند و عاقبت هزینهای که باید در مسیر حق میشد را در راه باطل تلف میکند. بیشک پایان راهی که مذهبیهای صورتی در طلب آن هستند چیزی جز انحراف از صراط مستقیم نیست. وقتی اوج همت انسان حفظ مخاطب و شرایط موجود به قیمت گزافِ کمرنگ نمودن حقیقت باشد.
#پویش_نوشتن
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
🔊حجت الاسلام حامدی امام جمعه پردیسان:
به هیچ عنوان نمیشود حکم خدا را در هیچ شرایطی تعطیل کرد!
🔹آقا فرمودند: «دستگاه ها و عناصر فرهنگی تبلیغی باید کاملاً مراقب باشند که حرف خدا در هیچ شرایطی زمین نماند و در این زمینه نباید از جنجال و هوچی گری و اتهامات ترسید»
🔹بعضاً صحبتهایی، موضعگیری هایی از برخی دستگاهها، نهادها، مسئولین، غیر مسئولین دیده میشود که نسبت به اجرای برخی از احکام در جامعه خیلی انگیزه ای ندارند. سهل انگاری دیده می شود بعضا جرأت میکنند به زبان هم بیاورند.
🔹 تاکید حضرت آقا هم باز به همین مسئله است که به هیچ عنوان نمی شود حکم خدا را در هیچ شرایطی تعطیل کرد.
🔹تاکید حضرت آقا همین بود که از هیاهو و هوچی گری ها هم در این باب نباید ترسید که این مطالبه عمومی هست که ان شاء الله همه به این مسئله بیش از پیش با این تاکیدی که حضرت آقا داشتند عنایت داشته باشند.
•┈┈••✾••┈┈•
✍️نظر یکی از معلمان با تجربه ایران اسلامی در خصوص مصوبه شورای فرهنگی دانشگاه تهران!
♨️در تمام دانشگاه های ایران تمام دانشجویان با قوانین #حجاب اسلامی #آشنا هستند!
👈به نظرم این طرح جدید به نوعی فرار از اجرای قانون حجاب اسلامی است!
‼️آقای مقیمی اینهمه در متن ،در مورد اجرای قانون و فصل الخطاب بودن قانون سخن گفت تا به قول خودشان از افراط و تفریط دور شده و به نقطه تعادل برسند🤔
◀️در اجرای احکام اسلامی مانند حجاب باید #جدیت بخرج داده شود،نقطه تعادل یعنی کوتاه آمدن از اجرای درست قانون حجاب!
‼️این دانشجویان از کشور های اروپایی که به ایران نیامدهاند تا کم کم با حجاب و احکام اسلامی آشنا شوند🤷♂️
💢تا همین جا هم تمام افراد بی حجاب در دانشگاه ها شناسایی شده اند!
👈داشتن حجاب جزو قوانین دانشگاه است،اگر دانشجو مایل به تحصیل در دانشگاه میباشد باید به این قانون هم، همچون قوانین دیگر دانشگاه عمل کند.
⁉️از آقای مقیمی می پرسم اگر دانشجو در دانشگاه حاضر به پرداخت شهریه نشود باز هم دنبال نقطه تعادل می گردید🤔
⁉️از افراط و تفریط دوری می کنید تا کمکم دانشجو را در پرداخت شهریه دانشگاه قانع کنید🤔
⁉️اگر دانشجویی مایل نباشد در کلاس های یکی از استادان شرکت کند و در پایان ترم فقط امتحان بدهد می پذیرید🤔
⁉️اگر عده ای از دانشجویان نیم ساعت دیرتر از زمان مقرر در جلسه امتحان حاضر شوند آیا آنها را به جلسه راه می دهید؟در این موارد هم به سراغ نقطه تعادل میروید؟🤔
⁉️یا در تمام این موارد از آنها می خواهید بی کم و کاست به قوانین دانشگاه عمل کنند🤔
⚠️بهر حال من اصلاً به این بخشنامه مصوب شورای فرهنگی دانشگاه تهران اعتماد ندارم، شاید می خواهند زمان بخرند تا بی حجابی در دانشگاه ها نهادینه شود!
#بی_تفاوت_نباشیم
#برخورد_قاطع
#لبیک_یا_خامنه_ای
10.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیت الله وفسی :
هنر حکومت اسلامی و انقلاب اسلامی پیاده کردن احکام الهی در جامعه است وگرنه حفظ امنیت و رشد علمی و اقتصادی و... را دولت ملیِ غیر اسلامی هم می تواند انجام دهد!
مردم انقلاب کردند که شاهد اجرای احکام اسلام در جامعه باشند
❌ بی شرمی در قبال دین الهی، افتخار ندارد..
چقدر جالب است مسئولینی که قانون وضع می کنند و عرضه اجرایی کردن آن در جامعه را ندارند، به این بی عرضگی خود افتخار هم می کنند!!
✍️ظاهرا دادستانی کل به پلیس دستور بر خورد قاطع با جرم مشهود کشف حجاب و جریمه و مجازات تبعی و تکمیلی آن نموده است که اجابت مطالبه به حق عموم مردم توسط مدعی العموم است منتظر این اقدام اقای منتطری بودیم . پلیس ججاب مثل پلیس راهور باید قاطع عمل کند تا نظم جامعه تامین گردد .
⭕️در بحث حجاب مواظب باشیم از آنور بوم نیوفتیم و اسیر عادی سازی نشویم!!!
🔸در این روزها که پدیدهی کشف حجاب در شهرها [هر چند زیاد نباشند] به یک معضل تبدیل شده ، مسئولین و قشر مذهبی باید مواظب باشند که با پرداختن #سلیقهای و جهت دار به سخنان رهبری و حاج قاسم در مورد مسئلهی بدحجابی در جامعه ، این مسئله را توجیه نکنند و با تکرار جملاتی مثل ؛ همان دختر کم حجاب ، دختر من است [که از فرموده های حاج قاسم است] ، قبح این معضل اجتماعی را نریزند و آن را کوچک جلوه ندهند!!!
✅خواهران بد حجاب و بیحجاب ما جزئی از ملت ما هستند ولی طبق سخن مقام معظم رهبری اشتباهی دارند و اشتباهشان در بحث پوشش باید از طریق 1️⃣فرهنگسازی و 2️⃣الزام به قانون و البته در آرامش پیگیری شود و رفع گردد ، همانطور که باید به تمام مشکلات اجتماعی رسیدگی شود تا جامعه سالم بماند!!!
📍پ.ن : بخاطر جذب حداکثری جوری با پدیدهی بدحجابی و بی حجابی برخورد نکنیم که به محجبه های جامعهی ما احساس رهاشدگی دست دهد و به این نتیجه برسند که گویا زحمت بیهودهای انجام دادهاند برای حفظ #حجاب خود در اجتماع!
✍️ میلاد خورسندی
🔴 با مدلینگ ها مثل انسان رفتار کنید
یک جمله بسیار تلخ برای زن غربی در سال 2022بعد از سالها تلاش غربی ها برای آزادی وبرابری زن و انواع شعار های زیبا
⬅️بیایید یک بار دیگر عواقب شوم بدحجابی در غرب را باهم بررسی کنیم.
وقتی زن حجاب ندارد، بدن او محل پرداخت رسانه ها خواهد شد، و کم کم صنعت مدلینگ شکل خواهد یافت و آنجاست که داستان تلخ مدیریت زنان توسط رسانه و نظام سرمایه داری شروع خواهد شد.
⬅️ زنی که با حجاب صاحب و مالک ضعف و قوت های بدن خودش بود، امروز باید مدام خود را با تراز های ارائه شده در رسانه ها تنظیم کند تا در این بلبشوی دیده شدن عقب نماند. یعنی این رسانه و سرمایه دار است که صاحب تراز بدن زن است. وماجرا به این جا ختم نمیشود، آمار های تکان دهنده، از خودکشی دختران در اثر اضطراب و افسردگی ناشی ازاختلالات بدشکلی بدنی بسیار تکان دهنده هست. حال آنکه دختران و زنانیکه که درگیر تبلیغ کالاها در صنعت مدلینگ هستند شرایط بسیار بدتر واسفناکی دارند.
به هر حال زن باید باهوش باشد که صاحب بدن خودش باشد یا با بی حجابی در خدمت رشد صنعت مدلینگ که تا به حال برای زن سودی نداشته اما برای سرمایه دار پر نفع بوده است، باشد.
#صنعت_مدلینگ
منبع :برای مطالعه بیشتر
https://fashionista.com/2017/03/model-fashion-problems-treatment-abuse-health
✍️عالیه سادات
#کانال_شکوه_زن_وزنانگی