فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 سید حسن نصرالله:
ما به دگرگونی هایی نزدیک میشویم
که در قرن بیستم بوجود آمده اند
و تحولاتی که در قرن بیست و یکم آغاز شده..
📢 برادران و خواهران، مهدی و مسیح هردو خواهند آمد
ما در #آخرالزمان هستیم...
#ظهور
5.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 راست ترین حرف یک مخالف نظام
🔺شهرام همایون، فعال اپوزیسیون: کشورهایی که برای یک دلار آدم می کشند، چطور میلیون ها دلار هزینه می کنند برای ایرانی ها رسانه درست می کنند؟ً!
⭕️ ایران، روسیه، برجام، اسرائیل!
✍️ #عبدالرحیم_انصاری
🔺اگر بعضیها مایلند به جای پرداختن به تقویت بی سابقه مناسبات ایران و روسیه به طول و عرض میز مذاکره پوتین و رئیسی اشاره کنند به بنده ارتباطی ندارد؛ اما واقعیت آن است که ایران و روسیه عزمی جدی برای تقویت روابط دارند، خصوصا در این برهه حساس که روسیه وارد تنش نسبتا جدی با غرب شده و تحریم این کشور از سوی آمریکا و اروپا دور از ذهن نیست. به نظر میرسد بیش از اینکه ایران نیازمند روسیه باشد، این روسیه است که به جمهوری اسلامی احتیاج دارد.
🔺روسیه برای اینکه ثابت کند در عزمش مصمم است، چندی پیش در اقدامی بی سابقه جنگنده هایش را با اسکورت هواپیماهای سوری در آسمان جولان اشغالی به پرواز درآورد ضمن اینکه ظاهرا به اسرائیل هم هشدارهایی مبنی بر عدم تجاوز به آسمان سوریه داده است؛ بگذریم که احتمال فعال شدن سامانه اس ۳۰۰ در دمشق نیز وجود دارد!
🔺وزارت خارجه روسیه دو روز پیش در بیانیه ای اعلام کرد به هیچ ممنوعیتی در زمینه همکاری های نظامی با ایران پایبند نیست؛ علاوه بر آن روسیه و ایران شیوه ای را جستجو میکنند که از مسیری امن مبادلات تجاری خود را دنبال کنند.
🔺به نظر میرسد هدف اصلی بازی امنیتی با کارت اسرائیل و تقویت روابط با ایران، ارسال پیام به آمریکاست، خصوصا که سرگئی لاوروف در کنفرانس مشترک خبری با وزیر خارجه انگلیس در اظهاراتی عجیب گفت تا توافق نهایی در برجام ممکن است راهی طولانی مانده باشد.
🔺"راه طولانی تا توافق" در واقع یعنی به درازا کشیدن مذاکرات! چیزی که اهرم های فشار بیشتری در اختیار ایران قرار میدهد و آمریکایی که برای نهایی شدن برجام له له میزند را به دلهره میکشاند. امروز نوشته بودم برجام ۲۰۲۱ دیگر آن برجام ۲۰۱۵ نیست؛ نه برای آمریکا و نه برای ایران!
🔺برای آمریکا از این جهت بدتر شده که ایران از نقطه گریز عبور کرده، پیک تحریم را از سر گذرانده و با دولت جدید اموراتش را از کانالهای دیگری بجز غرب میگذراند. فروش نفتش بیشتر شده و موشکهایش هم دقیق تر!
🔺از آن سو آمریکا هم به وسیله ترامپ فرصت روحانی را که میتوانستند امتیازات بیشتری از او بگیرند از دست داده، رئیسی آن را محدودتر کرده و تضمین، راستی آزمایی و رفع تحریم ها را با قاطعیت در برجام گنجانده است! پس هرچه ایران قویتر شده برجام نیز برایش کم اهمیت تر جلوه میکند!
🔺بنابراین من فکر میکنم در حالی که ایران ، اورانیوم ۶۰ درصد غنی میکند تعویق در توافق به نفع اوست ؛ حال آنکه آمریکا با توجه به شرایط خاص و اضطراری اش رسیدن به همین برجام را هم برای خود موفقیت میداند و آن را طلب میکند!
اما همه اینها فقط ظاهر ماجراست. اصل مطلب هماهنگی ویژه جمهوری اسلامی، روسیه و چین است که مصرانه در پی پایین کشیدن آمریکا از اریکه قدرت جهانی اند. آمریکا یکی از سخت ترین دوره های تاریخ خود را سپری میکند و در یک سردرگمی آشکار قرار گرفته است.
➖➖➖➖➖➖➖
📡
13.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥کارشناس آمریکایی: فکر میکنم ایرانیها برنده شدهاند
🔸دیگر امیدی به یک توافق جدید و نیرومندتر نیست و باید به همان توافق قبلی برگشت.
🔸فکر میکنم ایرانیها برنده شدهاند چون به دانشی دست پیدا کردند که قبلا در اختیار نداشتند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 طرفدارای شاه اینو ببینن سکته میکنن😂
❌ بختیار: این رو میگم که بعدا نگن خمینی بهشتمون رو به جهنم تبدیل کرد!
🆘 @Roshangari_ir
Mohmd Adibi:
حوالی هفتاد سال بعد، شخص دیگری در خانهای که برای داشتنش همه کار کردی و همه سختیای به جان خریدی زندگی میکند و خیلی خوش اقبال اگر باشی، آن شخص، فرزند یایکی از نوادگان تو خواهدبود. ماشینی که برای داشتنش جنگیدی، اوراق شده، وسایلی که باحرص از آنها مراقبت کردی، کنج انبار خاک میخورند، مدرکی که برای گرفتنش آرامش را از خودت دریغ کردی، میان کاغذ باطلههاست و چیزی جز یک قاب عکس و خاطره ازتو باقی نمانده.
چرا حرص میخوری برای چیزی که باخودت نخواهیبرد؟ خانه داشتهباش، اما نه به قیمت از دست دادن سلامتیت، ماشین داشتهباش، اما نه به قیمت سخت گرفتن به خودت، خانواده یافرزندانت،
مدرک داشته باش، اما قبل از آن درک داشته باش، شعور داشته باش و ازخودت انسانیت و انصاف به جابگذار. جوری باش که سالها بعد، از تو خاطرهی خوبی تعریف کنند.
موقتی بودن دنیا را بپذیر و زندگی کن و اولویتت حفظ آرامش و دلخوشیهات باشد نه حفظ اموالت، اموالی که برای تو نیست، فقط مدتی در تملک توست، آنهم برای راحتیات. چرا خودت را ناراحت میکنی برای چیزی که برای راحتی توست؟ چرا رنج میکشی برای بیشتر داشتن و بیشتر نگه داشتن؟ چرا جمع میکنی و استفاده نمیکنی؟ چرا داری و خوشبخت نیستی؟ چرا به حال خوب و دلخوشیهای ساده و سلامتیت فکرنمیکنی؟! چرا خودت و داشتههات را با دیگران و داشتههاشان مقایسه میکنی؟ چرا آرامشت را پای حسرت و افسوس و حرص میبازی، چرا زندگیات را به ورطهی رقابت و مقایسه انداختهای؟
اندوه برای موضوعی که چندان مهم نیست و ثروتی که قرار نیست تورا خوشبخت کند و نگران اتفاق بدی که احتمالا نخواهد افتاد بودن، احمقانه است.
تو داری عمر و سلامتیات را به چه قیمت میبازی؟
الان هفتاد سال بعد از این است، تمام ثروت و اندوختههات در دست کسانیست که برای داشتن آن نجنگیدهاند، اما خوب بلدند چطور با آن خوشبخت باشند، درحالی که توفقط میخواستی داشته باشی، اماخوشبختی فقط در داشتن نیست، در بلدبودن است. چه بسیار آدمهایی که ندارند و خوشبخت ترینند. آدمی باید خوشبخت بودن و آرامش داشتن را بلدباشد، آدمی باید بیخیالی و خوش گذراندن را بلدباشد. آدمی باید تاهست، خوب باشد. وگرنه داراترین هم که باشی، حرص و اندوه، از پا درت خواهد آورد.
آدمی بدون آرامش و انسانیت و شعور، هیچ چیز ندارد.
پس آرام باش و به احتمالات و نداشتهها فکر نکن
حوالی هفتاد سال بعد از این، من و تو نیستیم و دنیا دردست آدمهای دیگری است.
مطالبه گری مردمی:
📛 #امید_دانـا و نکاتـی کـه بـه آن توجـه ندارید!!! (نکتهاول)
⚠️ تذکـــــــــــــر : این نوشته در چند قسمت تنظیم شده که هر قسمت حاوی یک نکته است. لطفا پس از خواندن #تمام_نکات به قضاوت این نوشته و صدق و کذب مطالب آن بپردازید؛
📖 خداوند متعال در قرآن کریم ، سورهی آل عمران ، آیهی ۷۲ ، به بیان جریانی میپردازد که طی آن چندین تن از نخبگان و دانشمندان اهل کتاب [که به نحوی #مرجع_فکری مردم آن زمان بودند و حرفشان خریدار داشت] برای متزلل کردن ایمان مسلمانان ، ابتدای روز به دین اسلام مشرف شدند و در انتهای روز از دین اسلام برگشتند تا به طور غیر مستقیم به مردم اعلام کنند که دین اسلام دین مناسب و جامعی نیست!خداوند در آیهی مذکور این بازی رسانهای را برملا نموده و مسلمانان را از این توطئه با خبر مینماید.
✨ بسیاری زرتشتیان را نیز همچون مسیحیان و یهودیان ، جز اهل کتاب دانستهاند و نکتهی مهم آنجاست که اگر بپذیریم که زرتشتیان به اهل کتاب ملحق میشوند ، امید دانا نیز یک #اهل_کتاب به حساب می آید!
⁉️ فارق از اینکه زرتشتیان جز اهل کتاب هستند یا نه ، به نظر شما دفاعیات اخیر امید دانا از نظام جمهوری اسلامی و اعتقاد او به کارآمدی نظام [به عنوان کسی که :
۱- در فتنهی ۸۸ برعلیه نظام فعالیت داشته است
۲- آرام آرام توسط افراد مذهبی و غیر مذهبی در حال تبدیل شدن به #بُت مدافع نظام و مرجع فکری میباشد] شبیه به اسلام آوردن اهل کتاب در ابتدای روز نیست ؟؟؟
📣 راهــــــــــــــکار : از انتشار صوت و فیلم امید دانا بپرهیزید و اگر دفاع های او را جذاب و کامل میدانید ، در بحث هایتان از استدلالهایش استفاده کنید ، نه از خود او .
این را بدانید که با انتشار تولیدات رسانهای او در بزرگ و شاخص کردن چنین شخص مجهول الحالی در بین مردم ، سهیم خواهید بود!!!
✍ مــیـلاد خـورسـنـدی
کــــــــــــــــپی : آزاد ✅
📛 #امید_دانـا و نکاتـی کـه بـه آن توجـه ندارید!!! (نکتهدوم)
⚠️ تذکـــــــــــــر : این نوشته در چند قسمت تنظیم شده که هر قسمت حاوی یک نکته است. لطفا پس از خواندن #تمام_نکات به قضاوت این نوشته و صدق و کذب مطالب آن بپردازید؛
🤔 عدهای با استناد به سخن حضرت امام که فرمودند : «ملاک ، حال افراد است» ، معتقدند با اینکه امید دانا در #فتنهی ۸۸ شرکت داشته و هرچند به برخی از مبانی دینی مسلمانان توهین کرده ، اما هماکنون به دفاع از جمهوری اسلامی میپردازد و عملکردش قابل دفاع میباشد . آنان معتقدند حال او با گذشتهاش قابل قیاس نیست و حتی عدهای پا را از این هم فراتر گذاشته و لقب #حُرانقلاب را برازندهی امید دانا میدانند!!!
👌 نکتهی حائز اهمیت آنجاست که وضعیت #حال امید دانا نیز کمترین حد اشتراک را با اسلام و نظام جمهوری اسلامی داراست ، از دین او بگیرید [که زرتشتی است] تا نگرش او به اسلام و نظام اسلامی.
امید دانا در مورد عقاید گذشتهی خود ساکت است و سکوت نمیتواند نشان از پشیمانی باشد.
در حقیقت او یک #سلطنت_طلب است
پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران در این ۴۳ را احیاگر حکومتهای عظیم و پادشاهی ایران زمین در طول تاریخ میداند. او الفاظ خاص خود را ابداع نموده و هماکنون رهبر معظم انقلاب را همانند پادشان ایران مورد خطاب قرار میدهد و از لفظ #ایزدنِشان برای ایشان استفاده میکند!!!
🛠 با این تفاسیر نگاه امید دانا به انقلاب و دفاعیات او در مقابل دشمنان انقلاب ، صرفا یک نگاه #ابزارگرایانه است. همانگونه که براندازان خارج از کشور راه پیشرفت ایران را در حذف جمهوری اسلامی میدانند ، امید دانا فعلا ابزار حفظ عظمت و جلوگیری از تجزیه شدن ایران را در دفاع از انقلاب میداند. لکن چه تضمینی وجود دارد که فردا روزی به شکل دیگری برای احیای پادشاهی ایران تلاش نکند و به حرفهای امروزش در مورد انقلاب پشت پا نزند؟؟؟
در نگاه ابزار گرایانه #هیچ_تضمینی وجود ندارد...
😏 به عبارت سادهتر او تفکرات و دین خاص خود را دارد و در حال حاضر ، با پشتیبانی از انقلاب ، اهداف خود را دنبال میکند.
انتشار تولیدات رسانهای او مساوی است با یاری کردن و مشهور کردن شخصی که #بی پرده اقرار میکند که به انقلاب و اسلام هیچ تعلق خاطری ندارد.
دیگر این فرد چگونه و با چه روشی باید هدف و نیت خود را برای شما آشکار کند؟؟؟
📣 راهــــــــــــــکار : از انتشار صوت و فیلم امید دانا بپرهیزید و اگر دفاع های او را جذاب و کامل میدانید ، در بحث هایتان از استدلالهایش استفاده کنید ، #نه_از_خود_او. این را بدانید که با انتشار تولیدات رسانهای او در بزرگ و شاخص کردن چنین شخص مجهول الحالی در بین مردم ، سهیم خواهید بود!!!
✍ مــیـلاد خـورسـنـدی
کـــــــــــــــپی : آزاد ✅
📛 #امید_دانـا و نکاتـی کـه بـه آن توجـه ندارید!!! (نکتهسوم)
⚠️ تذکـــــــــــــر : این نوشته در چند قسمت تنظیم شده که هر قسمت حاوی
یک نکته است. لطفا پس از خواندن #تمام_نکات به قضاوت این نوشته و صدق و کذب مطالب آن بپردازید؛
⁉️ آیا میدانید هزینههای شبکه داری در ماهواره و تولید محتوا چه مقدار است؟؟؟
تا بحال از خودتان پرسیدهاید که امید دانا #از_کجا چنین بودجهی کلانی را برای شبکهی ماهوارهای خود فراهم میکند؟؟؟
آیا این مسئله شما را مشکوک نمیکند که این فرد چگونه در خاک #یک_کشور_غربی به دفاع از انقلاب [البته با قرائت مخصوص به خودش] میپردازد و به غیر از چند سنگ پرانی نمادین ، چرا کسی در کار او اخلال ایجاد نمیکند ؟؟؟
😳 تعجب خواهید کرد اگر بدانید که هزینهی مالی برای یک شبکهی ماهوارهای در حد اندازههای شبکهی امید دانا ، حدودا سالی#چند_میلیون_دلار آب میخورد.
اینکه این پول از کجا تهیه میشود به کنار ، نکتهی مهم اینجاست که چرا به او تریبون دادهاند و همچنان به فعالیت خود مشغول است و کسی فعالیت او را تعطیل نمیکند ؟؟؟
😅 جواب واضح است. علت آنجاست که دفاعیات امید دانا از انقلاب اسلامی ، حقیقتا دفاع از انقلاب نیست ، بلکه ترویج #ملیگرایی و سلطنت طلبیست و او در حال پرورش دادن تفکرات سلطنت طلبانه بین طرفدارانش است.
دیدگاه امید دانا به انقلاب اسلامی این چنین است که انقلاب را مانند #یک_ابزار میداند که فعلا استفاده از آن سودمند است تا زمانی که تاریخ انقضای آن فرا برسد.
جا انداختن این تفکر خطرناک توسط یک زرتشتی در ذهن شیعیان ایرانزمین ، قطعا مطلوب تمدن غرب است و از همینجاست که تریبون این شخص با #خطر_جدی مواجه نمیشود ، که اگر غیر از این بود [و دفاعیات او از انقلاب اصیل و عمیق بود] بدون شک انواع و اقسام تحریمها و فشارهای خارجی بر او اعمال میشد تا از صحنه بدر شود!!!
📣 راهــــــــــــــکار : از انتشار صوت و فیلم امید دانا بپرهیزید و اگر دفاع های او را جذاب و کامل میدانید ، در بحث هایتان از استدلالهایش استفاده کنید ، #نه_از_خود_او. این را بدانید که با انتشار تولیدات رسانهای او در بزرگ و شاخص کردن چنین شخص مجهول الحالی در بین مردم ، سهیم خواهید بود!!!
✍ مــیـلاد خـورسـنـدی
کـــــــــــــــــپی : ازاد✅
بسم الله الرّحمن الرّحیم (۱)
و الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین سیّما بقیّة الله فی الارضین.
خیلی خوش آمدید آقایان محترم، برادران عزیز! این برای بنده جای خرسندی و خوشوقتی است که بحمدالله این جلسهی بسیار مهم در موعد مقرّر تشکیل میشود و همهی دوستان شرکت میکنید و آن طور که جناب آقای رئیسی گزارش کردند، بحثها با جدّیّت دنبال میشود. خداوند انشاءالله به شما کمک کند و این زحمات را از شما قبول کند. تبریک عرض میکنم اعیاد شعبانیّه را، بخصوص عید نیمهی شعبان را که روز شکوفایی آرزوهای همهی بشریّت در طول تاریخ است، که امیدواریم انشاءالله خدای متعال آن روز را، روز فرج را، روز ظهور را به ما نشان بدهد و هر چه زودتر انشاءالله اتّفاق بیفتد.
ماه شعبان با قطع نظر از این اعیاد هم ماه بسیار مهمّی است؛ اَلَّذى کانَ رَسولُ اللَهِ صَلَّى اللَهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ یَداَبُ فى صیامِهِ وَ قیامِهِ فى لَیالیهِ وَ اَیّامِهِ بُخوعاً لَکَ فى اِکرامِهِ وَ اِعظامِهِ اِلىٰ مَحَلِّ حِمامِه؛ پیغمبر تا آخر عمر با این ماه این جور رفتار میکردند. بعد هم [از خدا میخواهیم] که «فَاَعِنّا عَلَى الاِستِنانِ بِسُنَّتِهِ فیه».(۲) خود این مناجات شورانگیزی هم که روایت شده است و نقل شده است در این ماه، شاهد بر عظمت این ماه است. این فقراتی که در این مناجات شریف و عزیز وجود دارد، در کمتر [جایی هست]. البتّه همهی دعاهای در اختیار ما که مأثور از ائمّه (علیهم السّلام) است، دعاهای پُرمضمونِ پُرمحتوای فوقالعاده است، همه فوقالعاده است ــ آنهایی که حالا مأثور است و معلوم است ــ لکن مثل این مناجات انصافاً کم داریم. من یک وقتی از امام (رضوان الله علیه) سؤال کردم، گفتم شما در بین این دعاهایی که هست، به کدام دعا بیشتر علاقه دارید یا بیشتر اُنس دارید ــ حالا تعبیر خودم یادم نیست؛ یک سؤالِ این جوری کردم ــ ایشان یک تأمّل مختصری کردند، گفتند دعای کمیل و مناجات شعبانیّه. اتّفاقاً این دو دعا ــ دعای کمیل هم واقعاً یک مناجات عجیبی است ــ خیلی نزدیکند به هم از لحاظ مضامین، حتّی از لحاظ بعضی از فقرات خیلی به هم نزدیک هستند؛ خود این دعا هم واقعاً یک فرصتی است. اِلٰهی هَب لی قَلباً یُدنیهِ مِنکَ شَوقُهُ وَ لِساناً یَرفَعُ اِلَیکَ صِدقُهُ وَ نَظَراً یُقَرِّبُهُ مِنکَ حَقُّه. واقعاً این جور حرف زدن با خدای متعال و عرض حاجت کردن و عرض شوق کردن به حضرت حقّ متعال، چیز خیلی فوقالعادهای است، خیلی عالی است؛ یا این فقرهی «اِلٰهی بِکَ عَلَیکَ اِلّا اَلحَقتَنى بِمَحَلِّ اَهلِ طاعَتِکَ وَ المَثوَى الصّالِحِ مِن مَرضاتِک»؛ یا این فقرهی اوج این دعا که امام (رضوان الله علیه) مکرّر این فقره را در بیاناتشان ذکر میکردند: اِلٰهى هَب لى کَمالَ الاِنقِطاعِ اِلَیکَ وَ اَنِر اَبصارَ قُلوبِنا بِضیاءِ نَظَرِها اِلَیکَ حَتَّى تَخرِقَ اَبصارُ القُلوبِ حُجُبَ النّور.(۳) ماها واقعاً چه جوری میتوانیم اینها را بگوییم؟ جلوی ما حجب ظلمانی هم یکی پس از دیگری هست؛ آن وقت درخواست این دعا این است که: حَتّىٰ تَخرِقَ اَبصارُ القُلوبِ حُجُبَ النّور.
خب حالا اینها دیگر یک معالم(۴) فوقالعادهای است که خوشا به حال آن کسانی که دسترسی دارند و فهمشان، قلبشان، روحشان آشنای با این مضامین است و درست درک میکند این مفاهیم را؛ خوشا به حالشان! خداوند انشاءالله به ما هم بدهد. به هر حال این ماه پُربرکتی است و انشاءالله بتوانیم از این ماه هر چه میتوانیم و تا هر جایی که ممکن است استفاده کنیم.
مجلس خبرگان یکی از نهادهای قانونیای است که در استحکام نظام اسلامی نقش فراوانی دارد؛ البتّه همهی نهادهای قانونی ــ دولت، مجلس، نیروهای مسلّح، مجمع تشخیص، شورای نگهبان و امثال اینها؛ همهی اینها ــ هر کدام به نحوی در استحکام نظام اسلامی نقش دارند، لکن [نقش] بعضی بیشتر است، بعضی کمتر است. به نظر من مجلس خبرگان جزو آن دارای نقشترین نهادها در نظام جمهوری اسلامی است که البتّه شرط تأثیرگذاری همهی این نهادهای قانونی این است که طبق ضابطه، طبق حدودی که در قانون اساسی برایشان معیّن شده عمل کنند؛ شما هم همین جور؛ یعنی واقعاً باید همان چیزهایی که از مجلس خبرگان خواسته شده، چه نسبت به کسی که فعلاً در جایگاه رهبری است، چه نسبت به کسی که بعدها به وسیلهی شما انتخاب خواهد شد و وارد این میدان خواهد شد، و آن ضوابط دقیق قانونی را دربارهی اینها رعایت بکنید؛ مجلس هم همین جور، دولت هم همین جور. دولت حدود قانونی مشخّصی دارد؛ از همهی قوانین مجلس باید تبعیّت کند؛ مجلس حدود قانونی مشخّصی دارد؛ در کار اجرا مطلقاً نباید دخالت کند و وارد بشود؛ باید قانونگذاری کند؛ و امثال اینهایی که وجود دارد.
خب ضرورت این استحکام نظام که عرض کردیم که این مجلس و سایر نهادها تأثیر دارند در استحکام نظام، از آنجا است که
اگر این استحکام وجود داشته باشد، «قدرت ملّی» و «قوّت ملّی» تحقّق پیدا خواهد کرد؛ قدرت ملّی و قوّت ملّی. و قدرت ملّی برای یک ملّت حیاتی است؛ یعنی یک ملّت اگر چنانچه بخواهد مستقل باشد، سرافراز باشد، از منابع حیاتی خودش به میل خودش و به سود خودش استفاده کند، رأی خودش را در مسائل اساسی خودش به کار ببندد و مجبور به پیروی از رأی این و آن نباشد، نگران طمعورزی بیگانگان نباشد، همیشه در ترس و لرز زندگی نکند، اگر این چیزها را یک ملّتی بخواهد، باید چه کار کند؟ باید قوی باشد. قدرت ملّی و قوّت ملّی حیاتی است برای یک ملّت. اگر چنانچه قدرت ملّی نبود و ملّتی قوی نبود، این چیزهایی که عرض کردیم که اینها اساسیترین و مهمترین مسائل یک ملّت است، برایش تحقّق پیدا نخواهد کرد؛ همیشه نگران، همیشه در حال ضعف و ذلت، بیگانگان مسلّط [بر او] و امثال اینها. خب پس بنابراین استحکام نظام لازم است؛ قدرت ملّی و قوّت ملّی لازم است.
قدرت ملّی که میگوییم یک امر مرکّب است، یک مجموعه است؛ یک مجموعهی بههمپیوسته است. قدرت ملّی را در یک نقطهی خاصّی، در یک جریان و حرکت خاصّی نباید دید، [بلکه] یک امری است که مجموعهای از عناصر وجود دارد که اگر اینها جمع شد، قدرت ملّی به وجود میآید که حالا من چند مورد از اینها را ذکر میکنم.
یک رکن قدرت ملّی، علم و فنّاوری است؛ یعنی یک بخشی از این [قدرت] علم و فنّاوری است. یک رکن، فکر و اندیشهورزی است. دارای فکر بودن فرق میکند با دارای علم بودن؛ باید فکر باشد. این آزادفکری که ما شعارش را میدهیم و هر کس شعارش را بدهد ما قبول میکنیم، اثرش همین پیشرفت فکری است؛ یعنی اگر پیشرفت فکری نباشد، علم و مانند اینها هم اگر گیر یک ملّتی بیاید، به دردش نخواهد خورد؛ فکر باید کار کند، حرکت کند و پیشرفت داشته باشد در مجموعِ ملّت، که این هم جز با آزادی فکر اصلاً امکانپذیر نیست؛ یعنی بدون آزادی فکری، پیشرفت فکری امکانپذیر نیست.
یک عنصر دیگر، امنیّت و قدرت دفاعی است؛ یک ملّت بتواند خاطرجمع باشد که در مواقع اضطرار میتواند از خودش دفاع کند. یک بخش دیگر، مسئلهی اقتصاد و رفاه عمومی است؛ این هم بسیار مؤثّر است که مردم از لحاظ معیشت دچار آسایش خاطر باشند. یک رکن دیگر، سیاست و قدرت چانهزنی سیاسی و دیپلماسی است؛ این هم یک بخشی از قدرت ملّی است که یک کشوری و یک ملّتی برگزیدگان و خبرگانی داشته باشد که در میدانهای سیاست و دیپلماسی بتوانند چانهزنی کنند، مذاکره کنند، منافع ملّت را تثبیت کنند و به دست بیاورند. یک رکن دیگر، فرهنگ و سبک زندگی است؛ این هم یک رکن قدرت است. اگر چنانچه [یک ملّت] از لحاظ سبک زندگی، تابع و اسیر دیگران و تابعِ بدونِ رأی و نظرِ دیگران باشند و فرهنگ مستقرّ خودشان را نداشته باشند، طبعاً این ضعف شدیدی در قدرت ملّی است.
یک رکن دیگر، منطق جذّابی است که روی ملّتهای دیگر اثر بگذارد و عمق راهبردی برای کشور درست کند. اینکه شما یک منطق جذّابی در جمهوری اسلامی داشته باشید که این را وقتی بدون حاجب و واسطه با ملّتهای دیگر مطرح کنید، برای آنها جذّاب است و کشش دارد و قبول میکنند، این میشود عمق راهبردی شما. همهی این چیزها جزو مجموعهی بههمپیوستهی قدرت ملّی است. البتّه عناصر دیگری هم هست که حالا من به بعضی از آنها که مورد بحث ما است، بعداً باز برمیگردم و اشاره میکنم.
هیچ کدام از این بازوهای قدرت نباید به نفع بازوهای دیگر قطع بشود؛ به این توجّه داشته باشید. ما حق نداریم هیچ کدام از این عناصر قدرت را به خیال اینکه مثلاً با فلان عنصر دیگر منافی است، قطع کنیم؛ نخیر، همهی اینها باید با همدیگر به پیش برود که این هم ممکن است. واقعاً ناشیانه است اگر کسی پیشنهاد کند که ما قدرت دفاعیمان را کم کنیم که دشمنها روی ما حسّاس نشوند! به نظر بنده دیگر از این ناشیانهتر و سادهلوحانهتر چیزی نیست که آدم یک چنین حرفی بزند که برای اینکه روی ما حسّاس نشوند، ما قدرت دفاعی خودمان و توان امنیّت خارجی خودمان را کم کنیم یا کاهش بدهیم. یا فرض بفرمایید که حضور در مسائل منطقه نداشته باشیم برای اینکه فلان قدرت بزرگ بدش نیاید یا علیه ما بهانهگیری نکند؛ نه، این حضور در مسائل منطقه، عمق راهبردی ما است؛ خود این، وسیلهی استحکام نظام است، وسیلهی قدرت نظام است؛ چطور این را ما از دست بدهیم وقتی یک چنین چیزی را میتوانیم داشته باشیم و باید داشته باشیم؟
یا انصراف از پیشرفت علمی! که بعضیها [میگویند] «آقا، مسئلهی هستهای را کنار بگذارید؛ مسئلهی هستهای این همه حسّاسیّت درست کرده یا مشکل درست کرده». خب مسئلهی هستهای یک مسئلهی علمی است؛ مسئلهی پیشرفت علمی و فنّاوری آیندهی ما است. ما بزودی ــ نه خیلی دیر ــ تا چند سال دیگر نیازمند محصول انرژی هستهای خواهیم بود؛ یعنی به طور کامل نیازمند خواهیم بود؛ به چه کسی مراجعه کنیم؟ کِی شروع کنیم که بتوانیم [به دست بیاوریم]؟ بنابراین
صرفنظر کردن و بیاعتنائی کردنِ به اینها [درست نیست]. یا مثلاً کوتاه آمدن در مقابل آمریکا یا هر قدرت دیگری برای اینکه از تحریم مصون بمانیم! یعنی آن بازوی سیاست خودمان و چانهزنی سیاسی را قطع کنیم، در مقابل اینها کوتاه بیاییم تا مثلاً فرض کنید که نبادا اگر یک خردهای سرسختی کردیم، تحریم را بر ما تحمیل کنند. اینها به نظر من خطاهایی است، اشتباهاتی است که البتّه بعضیها گفتهاند؛ این چیزها را در طول زمان داشتهایم؛ با استدلالهای سست، با استدلالهای قابل خدشه و دارای ایراد به صورت فکرپردازی در روزنامه و اینجا و آنجا از این حرفها گاهی زده شده؛ با اینکه همهی استدلالهای اینها ابطالپذیر بود و ابطال شد و اصرارشان فایدهای نداشت.
اگر در طول این سالها اجازه داده میشد به کسانی که میخواستند برخی از این بازوهای قدرت را قطع کنند که این کار را بکنند، امروز کشور مواجه با یک خطرات بزرگی میشد. خدای متعال اراده فرمود و کمک کرد و امکان پیدا نکردند که این کارها را انجام بدهند. این هم این مطلب.
خب حالا من گفتم که به بعضی از این ارکان اقتدار ملّی برمیگردم. یک رکن مهمّ اقتدار ملّی، آن چیزهایی است که به طور مستقیم به تودهی ملّت برمیگردد؛ مثل اتّحاد ملّی، مثل اعتماد ملّی، مثل امید ملّی، امید عمومی، مثل اعتماد به نفْس ملّی. یک وقت هست جنابعالی که مسئول فلان بخش دستگاه ادارهی کشور هستید، آدم دارای اعتماد به نفْسی هستید امّا یک کاری میخواهید انجام بدهید که احتیاج به کمک مردم دارد؛ [اگر] مردم این اعتماد به نفْس را نداشته باشند، شما نمیتوانید این کار را انجام بدهید؛ که بنده مفصّل راجع به این اعتماد به نفْس ملّی یک وقتی صحبت کردم.(۵) یا استحکام ایمان ملّی؛ یک اصولی وجود دارد که ملّت ما به این اصول مؤمن است؛ این ایمان موجب شد که در آن وقتی که در دست مردم هیچ اسلحهای نبود، حتّی سنگ هم خیلی اوقات نبود، توانستند در مقابل گلولهی نظامیان رژیم طاغوت بِایستند و او را سرنگون کنند؛ [این] بر اثر ایمان بود. این ایمان ملّی خیلی سرمایهی ارزشمندی است؛ حفظ ایمان ملّی، یکی از این سرمایهها است که به مردم ارتباط پیدا میکند. یا مسئلهی معیشت عمومی یا مسئلهی روان بودن مسائل اجتماعی.
حالا آقای رئیسجمهور شرح دادند بیانات شما آقایان را. یکی از مسائل مهم در ادارهی کشور و زندگی عمومی مردم این است که مسائل مردم روان باشد؛ دچار مشکل و عایق و مانع [نباشد]؛ مثل همین که حالا اخیراً مسئولین محترم تصمیم گرفتند که پنجرهی واحدی برای سرمایهگذاری و مانند اینها باز کنند؛(۶) شبیه این چیزها؛ کارها روان انجام بگیرد، آسان انجام بگیرد. اینها یک چیزهایی است که به مردم مرتبط میشود. اگر این چیزها تأمین شد، حضور مردم در صحنه تأمین خواهد شد؛ یعنی اگر ما توانستیم این مسائلی را که مستقیم به خود مردم ارتباط پیدا میکند تأمین کنیم، حضور مردم در صحنه صد درصد خواهد بود. البتّه بحمدالله الان هم با اینکه ما در بعضی از این مسائل مشکل داریم [مردم در صحنهاند]. حتّی در دههی ۶۰، در دوران دفاع مقدّس هم [با اینکه] مشکلات زیادی وجود داشت، مردم حضور داشتند در صحنه، در این تردید نیست امّا اگر چنانچه این چیزها تأمین باشد، مردم یکپارچه در صحنه حضور خواهند داشت و وقتی مردم حضور داشته باشند، یک کشور و یک ملّت هیچ غمی نخواهد داشت، هیچ هراسی از کسی نخواهد داشت.
لذا به همین دلیل که چون حضور مردم بسیار مهم است و حضور مردم هم وابستهی به این چیزها است، شما میبینید که شیاطین کوچک و بزرگ در صدد اغوای مردمند؛ [همان جور] که رئیسشان گفت «لَاُغوِیَنَّهُم اَجمَعین»،(۷) دائم مشغول اغواء [هستند]؛ به وسیلهی این رسانههایی که امروز دیگر خیلی آسان کرده رساندن هر حرفی را، هر دروغی را و تزیین کردن و توجیه کردن هر حرف غلطی را، دائم به اعماق ذهنیّات جامعه چیزهایی را میرسانند. اغواء میکنند دیگر؛ لَاُغوِیَنَّهُم اَجمَعین؛ برای اینکه بتوانند مردم را از آن ایمان، از آن اعتماد، از آن امید، از آن اعتماد به نفْس، از این چیزهایی که گفتیم منصرف کنند و آنها را مأیوس کنند، اعتماد به نفْس آنها را سلب کنند، اعتماد به مسئولین را از آنها سلب کنند، اتّحاد ملّی را تضعیف کنند؛ دائم در حال یک چنین کارهایی هستند؛ و این کاری است که دشمن میکند.
البتّه هدف این است که تودههای مردم مورد اغوا قرار بگیرند امّا وسیلهی اغوای تودههای مردم، اغوای خواص است. امروز یکی از کارهای مهم، اغوای خواصّ جامعه است، [یعنی] کسانی که عنوانی دارند و امکانی دارند و احیاناً سوادی دارند و مانند اینها. چون وقتی خواص اغوا شدند، اگر به این خواصّ اغواشده فرصت داده بشود و امکان داده بشود، راحت تودهی مردم را اغوا خواهند کرد. یکی از سنگینترین جنگهای نرم تاریخ کشور ما امروز در همین زمینه در جریان است. دارند دائم با مزدورپروری، با حرامخوارسازی، با لطایفالحیل افرادی را حرام
خوار میکنند؛ وقتی حرامخوار شد، مثل حیوان جلّال،(۸) دیگر خیلی مشکل میشود او را از حرامخواری دور کرد. و مزدورپروری میکنند؛ بعضیها را با تهدید، بعضیها را با تطمیع و انواع و اقسام این چیزها. خب بنابراین الان یک جنگ نرم سختی وجود دارد.
البتّه من این را عرض بکنم: چرا امروز جنگ نرم علیه ما این قدر سخت است؟ علّت، این است که ما قوی شدهایم؛ ما قوی شدهایم. امروز جبههی حق از لحاظ زیرساختها، از لحاظ امکانات قوی شده. امروز چالش دشمن با جبههی حق آسان نیست، کار دشواری است؛ لذاست که به جنگ نرم متوسّل میشوند و همهی تلاش خودشان را میکنند که ذهنیّات را خراب کنند؛ این به خاطر قدرت و قوّت ما است. البتّه گفتیم خواص آماجند لکن در بین خواص عدّهی زیادی، مجموعههای عظیمی از خواص بحمدالله امروز هستند ــ از پروردگانِ حوزه و دانشگاه، بخصوص جوانها ــ که اینها هم بابصیرتند، هم پُرانگیزه هستند و میتوانند به معنای واقعی کلمه یک ستونی باشند، یک استوانهی مستحکمی باشند. البتّه دشمن هم بشدّت در حال تلاش است، بشدّت در حال اثرگذاری و نفوذ است.
خب حالا چه کار کنیم در مقابل این حرکت دشمن؟ جهاد تبیین؛ همین که شماها هم در بیاناتتان در این دو روز، مکرّر گفتید؛ بنده هم قبلاً چند بار تا حالا تکرار کردهام و بحث جهاد تبیین را گفتهام. خب حالا چرا میگوییم جهاد، جهاد تبیین؟ این گرفته شده است از کلام امیرالمؤمنین (علیه السّلام)؛ امیرالمؤمنین در آن وصیّت معروف خودشان به حَسنین (علیهما السّلام) ــ که خطاب به آنها است، منتها میفرمایند «وَ مَن بَلَغَهُ کِتَابِی»؛ یعنی بنده و شما هم مخاطب این وصیّت هستیم ــ از جملهی چیزهایی که میفرمایند [این است]: «وَ اللَهَ اللَهَ فِی الجِهَادِ بِاَموَالِکُم وَ اَنفُسِکُم وَ اَلسِنَتِکُم فِی سَبِیلِ اللَه»؛(۹) جهاد با السنة.(۱۰) حالا خوشبختانه [از میان] ملّت ما، کسانی که میتوانستند، وارد بودند، با اموالشان، با انفسشان جهاد کردند؛ الان هم دارند جهاد میکنند؛ با السنه هم باید جهاد کرد که کسانی در این بخش هم میتوانند واقعاً فعّال باشند و جهاد کنند.
خب حالا در زمینهی جهاد تبیین ما صحبتهای متعدّدی کردهایم؛ من چند نکته را در این زمینه امروز عرض میکنم که شاید قبلاً اینها را عرض نکردم: یک نکته که زودتر از همه باید این را عرض بکنم، این است که شنیدم در مجلس یک بودجهی سنگینی برای جهاد تبیین در نظر گرفتهاند؛ بنده خیلی سازگار نیستم با این جور سبک در برخورد. ما سالها است که با دستگاهها و با بودجهها و با اینها مواجهیم دیگر. تجربهی بنده میگوید که بودجههای بینام و نشانی از این قبیل غالباً هدر میرود و به نتیجه نمیرسد. یک بودجهی سنگینی را مجلس میگذارد که البتّه من به مسئولینی که این بودجه مثلاً باید به دست آنها برسد اعتماد دارم! این را به شما عرض بکنم، به هیچ وجه به آن مسئولین من بیاعتماد نیستم؛ چه در وزارت ارشاد، چه در سازمان تبلیغات و امثال اینها؛ به اینها اعتماد داریم؛ مردمان مؤمن و سالمیاند، لکن طبیعت این کار یک طبیعت غلطی است که یک بودجهی سنگینی را بگذارند به عنوان جهاد تبیین که حالا البتّه امیدواریم که این آقایان توجّه کنند. خلاصه بنده موافق نیستم؛ بنده به عنوان کسی که به جهاد تبیین خیلی هم اهمّیّت میدهم، با این جور بودجه گذاشتن و با این جور خرج کردن توافقی ندارم. این [یک] نکته.
نکتهی دوّم این است که در جنگهای سخت با سلاحهای قدیمی دیگر نمیشود جنگید. امروز با شمشیر و با نیزه و با این چیزها، نمیشود به جنگِ توپ و موشک و مانند اینها رفت. در جهاد تبیین هم همین جور است؛ با شیوههای قدیمی [نمیشود کار کرد]. البتّه بعضی از شیوههای قدیمی جایگزین ندارد، مثل منبر، مثل مدّاحی؛ اینها قدیمی است امّا اینها جایگزین ندارد؛ اینها همچنان اثرگذار است و هیچ چیز دیگری جای اینها را نمیگیرد، لکن از لحاظ ابزارهای گوناگون بایستی بِهروز حرکت کرد. البتّه ما امروز در این زمینه سلاحهای سختافزاریمان خوب است؛ یعنی بخش فضای مجازی و امثال اینها بالاخره فعّالند و کار میکنند و اگر چه فضای مجازی مشکلاتی دارد ــ که انشاءالله جناب آقای رئیسی و دوستانشان باید همّت کنند و هر چه زودتر باید این مشکلات برطرف بشود ــ لکن به هر حال در دسترس است؛ کارهایی که بایستی انجام بگیرد، از لحاظ سختافزاری در دسترس است؛ مهم بخش نرمافزاری قضیّه است. سلاح تبیین یک بخش نرمافزاری مهمّی دارد؛ در اینجا بایستی نوآوری صورت بگیرد، بایستی سخن نو گفته بشود و شیوهی نو در بیان ذکر بشود.
و به نظر من امروز آن چیزی که میتواند به بهترین وجهی به صورت یک سلاح مؤثّری عمل کند، تبیین مفاهیم عالی اسلامی است در زمینههای مختلف. ما در زمینهی مسائل معرفتی، مسائل معارفی، حرفهای نگفته زیاد داریم؛ حرفهای قابل گفتنی که برای دنیا جذّاب و شیرین است، زیاد داریم. در زمینهی مسائل مربوط به سبک ز