فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توصیهی رهبرمعظم انقلاب برای #شب_قدر
🔷اگر حلال خدا را حلال نشماریم
و نگرش مون رو بر شرع تطبیق ندیم و فقط خیالات و منافع و عواطف خودمون رو لحاظ کنیم کم کم از اهل بیت ع و افکار شون فاصله می گیریم.
-اتمام حجت امام باقر ع با عبدالله بن معمر لیثی در حلیت #متعه [ازدواج موقت]
البحار ج 46ص356
💠عبدالله بن معمر لیثی به امام باقر ع گفت: شنیده ام متعه را جایز می دانی امام فرمود: بلی! خداوند آنرا جایز شمرده و سنت رسول خدا ص هم بر آن بوده و اصحاب هم عمل میکردند. عبدالله: ولی عمر بن خطاب آن را ممنوع کرد. حضرت فرمود: بنابراین تو بر سخن رفیقت باش، من هم بر سخن رسول خدا ص هستم..
💠عبدالله گفت: آیا شما راضی میشوی وقتی شخصی با زنی از بستگان و خانواده شما چنین عملی را انجام دهد؟ امام باقر ع فرمود: ای بی خرد! چرا سخن از زنان به میان می آوری؟ آن خدایی که ازدواج موقت را حلال کرد، از تو و ما و همه کسانی که به تکلف و اجبار متعه را حرام شمرده اند، غیرتمندتر است..
💠امام فرمود بلکه تو خوشحال می شوی که یکی از محارم تو در عقد نکاح [دائم] مردمانی بیکاره و نادان از اهالی مدینه در آیند؟ [چون بالاخره افراد نیازمند ازدواج اند] گفت: خیر. فرمود: پس چرا حلال خدا را را حرام می شمری؟ عبد الله گفت: حرام نمی شمرم، اما چنین کاری در خور و در شان ما نیست..
💠امام باقر فرمود: خداوند کردار او را [بطور کلی و نیز در عمل متعه] پسندیده می داند و به او تمایل می کند و حوری را [در بهشت در پاداش او] به همسری او در می آورد آیا تو از کسی که خداوند به او رغبت دارد تنفر داری و از روی تکبر از کسی که همتا و هم شان حور بهشتی است استنکاف می ورزی؟..
💠عبدالله [در برابر احتجاج عقلی و شرعی پاسخی نداشت، بناچار] خندید و گفت: گمان نمیکنم سینه های شما جز ریشه ها و اساس درختان #علم جایگاه دیگری باشد. میوه های این درختان از آن شما و برگهای آنها [که ارزش کمتری دارد] از آن دیگر مردمان است.
کشف الغمه، ج 2 ص 362
بحارالانوار، ج 46 ص 356
#ماه_رمضان
https://www.farsnews.ir/amp/13910302000941
@Moteeh
📚در کتاب جدید دکتر حسین مدرسی طباطبایی، استاد دانشگاه پرینستون که توسط دانشگاه هاروارد منتشر شده است، بخشی هم به موضوع ازدواج موقت و نقش امام ششم در تبین قوانین آن پرداخته است (صفحه 247 تا 279) و تصویر این 👆 یک نمونه سند ازدواج موقت را هم آورده است که از یک عقد موقت 3 ماهه در 170 سال قبل حکایت دارد.
ترجمهی بخش مربوط به ازدواج موقت کتاب دکتر مدرسی حاوی نکات خوبیست.
🔹 اطلاعات کتابشناسی
Hossein Modarressi, Text and Interpretation: Imam Jaʿfar al-Ṣādiq and His Legacy in Islamic Law , Harvard University Press, 2022
💠لینک خرید کتاب
#ماه_رمضان
@Moteeh
16.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨نقش مهمّ شیخ جعفر نجفی
(کاشف الغِطاء) و #فتحعلی_شاه_قاجار در ترویج فرهنگ ازدواج موقت فامیلی در ایران عهد قاجار:
•[مرحوم شیخ جعفر نجفی – کاشِفُ الغِطاء – فقیه عهد فتحعلیشاه قاجار، از مُرَوِّجین سنت ازدواج موقّت (مُتعه / صیغه) و از مُشَوِّقین مردم وجوانان به آن– برای حفظ عفت وامنیّت عمومی جامعه – بود؛ بحدّی که صاحِب قِصَصُ العُلماء – مرحوم میرزا محمّد تُنـُکابُنی– در شرح احوالات وی (ش31- ص236و237از چاپ جدید قصص العلماء) مینویسد:
«... در سالی که شیخ به قزوین آمد، بمسجد رفت؛ مردم خواهش مَوعِظَه نمودند. شیخ در مسجد، بالای منبر رفت و فرمود: ایّها النـّاس! مگر شما شیعه نیستید؟! چرا عقد انقطاع (ازدواج موقت) در میان شما متداول نیست؟! پس فرمود که: تقصیر با علماءِ بَلـَد (شهر) است. و چون حاجّ ملاّ عبدالوهّاب، رَئیس علماء قزوین درآن عهد بود؛ شیخ به او خِطاب فرمود که: چرا دختر خود را به عقد انقطاع (ازدواج موقت) نمی دهی تا مردم رَغبَت در عقد انقطاع کنند و به تو مُتابَعَت (= پیروی و تبعیّت) کنند؟...».
در "نـُزهَة الأبرار" (در وقایع عهد قاجار) ادامۀ ماجرا چنین آمده است: «... پس چون دخترِ آن مجتهد معروف شهر، بعقد موقت پسری فقیر و بی بضاعت در آمد و جارچیان به امر نمایندگان مرحوم فتحعلی شاه قاجار، در قزوین و برخی شهرهای اطراف جار زدند و این واقعه را اِعلام عمومی نمودند، زشتی و قـُبح غیر منطقی ازدواج موقت – که سنتی اسلامی وضروری برای جامعه است – شکسته شد و مردم قزوین ونواحی اطراف، براحتی، دختران و پسران نوجوان و تازه بالغ را به هم رسانده و ایشان را با یکدیگر مَحرَم ساخته و به کام می رساندند؛ و لفظ صیغه را به کار نمی بردند، بلکه می گفتند: «می خواهیم فلان پسر را با فلان دختر مَحرَم سازیم، تا به گناه نیفتند». امّا جهت جلوگیری از طغیان حسّ شهوت درپسران ودختران تازه بالغ، والدین هریک از آن دو پسر و دختر، در خانه ای که بصورت هفتگی و بیشتر در شب های جمعه جمع می شدند، بطور خصوصی و دور از سمع و بَصَر دیگران، عهدنامه یا قولنامه ای می نوشتند و در آن تأکید می کردند که اگر دخول صورت گیرد و دختر پردۀ بکارت خود را از دست بدهد، پسر باید تعهّد کند که در این فرض، بلافاصله با آن دختر ازدواج دائم نماید و ایشان که تا آن زمان «محرم هم بوده اند»، از این پس «زن و شوهر(دائمی) شوند»، و این عهدنامه یا قولنامه را همگی امضاء یا مُهر میکردند و دختر و پسر را همان شب، تنها در اطاق خلوتی در آن خانه رها می کردند و خود چند ساعت به گفت و شنود و ضیافت پرداخته و چون آن دو از هم کام می گرفتند، همگی رهسپار خانۀ خود می شدند و کسی نیز از این جریان خبردار نمی شد؛ زیرا اهل محلّ، ایشان را از بستگان و آشنایان یکدیگر میدانستند و برای کسی از همسایگان نیز هیچ سؤالی پیش نمی آمد که این رفت و آمدهای هفتگی برای چیست!
این سنت ازدواج موقت خانوادگی و فامیلی، بهمان صورت محرمانه، بین خانواده ها و آشنایان، همچنان تا اواخر عهد قاجار و اوایل عهد مشروطیّت پابرجا بود؛ امّا همزمان با صدای گامهای ننگین استعمار روس و انگلیس، این رسم خانوادگی و فامیلی زیبا و آرامبخش نیز – توأم با پخش اشعار شاعران خود فروخته و جیره خوار عصر مشروطه، مثل عارف قزوینی و ایرج میرزا - برچیده شد، تا زنا و فحشاء جای آن را پر کند!!
#ماه_رمضان
@Moteeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹اقدام و تلاش کشور انگلیس در حذف فرهنگ ازدواج موقت
#آیتاللهگرامی
با دستور رضا شاه متعه و چند همسری ممنوع شد و زنان از پوشیدن چادر منع شدند.
@Moteeh