✅ چه کنیم خدا ما را دوست داشته باشد؟
🌹 خدای #متقین فرموده:
آری، هر کس به عهد خود وفا کند و #تقوا داشته باشد، جزء #متقین می شود و خدا #متقین را دوست دارد.
✍️ شرح:
1. عهد بین انسان و خدا عهد #بندگی است. #بندگی یعنی #اطاعت انسان از خدا مثل #اطاعت یک بنده از مولایش.
2. #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها.
3. هر کس می خواهد خدا دوستش داشته باشد، باید مثل یک بنده از دستورات #واجب و #حرام خدا #اطاعت کند.
📖 بلى مَنْ أَوْفى بِعَهْدِهِ وَ اتَّقى فَإِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَّقينَ (آل عمران، 76)
آیه شماره 24
📱 کانال سبک زندگی متقین:
https://eitaa.com/mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (116)
✅ صبر تلخ
🌹 امام باقر علیه السلام نقل می کند:
وقتی زمان مرگ پدرم امام سجاد علیه السلام فرا رسید، مرا به سینه اش چسباند و فرمود: «پسرم! سفارشی به تو می کنم که پدرم امام حسین (ع) هنگام وفات به من کرد و فرمود که پدرش آن را به وی سفارش کرده است: پسرم! بر حق، صبر کن، هر چند تلخ باشد».
✍️ شرح: منظور از صبر بر حق، صبر بر دستورات واجب و حرام خداست که رعایتش گاهی تلخ است.
📖 عن أبی حمزة عن أبی جَعفَرٍ علیه السلام: لَمّا حَضَرَت أبی عَلِیَّ بنَ الحُسَینِ علیه السلام الوَفاةُ،ضَمَّنی إلی صَدرِهِ و قالَ:یا بُنَیَّ اوصیکَ بِما أوصانی بِهِ أبی حینَ حَضَرَتهُ الوَفاةُ،و بِما ذَکَرَ أنَّ أباهُ أوصاهُ بِهِ:یا بُنَیَّ،اصبِر عَلَی الحَقِّ و إن کانَ مُرّا.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 2 ص 223
📱 کانال سبک زندگی متقین:
https://eitaa.com/mottagheen
🌷 داستان کوتاه (60)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (117)
🌹 یحیی بن یعمن (نعمان) می گوید:
نزد امام حسین علیه السلام بودم که مردی نزد او آمد و سلام کرد. امام حسین علیه السلام هم پاسخ داد. مرد گفت: ای فرزند پیامبر خدا! سؤالی دارم.
امام فرمود: «بگو...».
او گفت: زشت ترین چیز چیست؟
امام فرمود:
🔹 گناه کردن توسط پیران
🔹 خشن بودن مسئولان
🔹 دروغ گفتن بزرگان
🔹 بخیل بودن ثروتمندان
🔹 حریص بودن عالمان
📖 عن یحیی بن یعمن :کُنتُ عِندَ الحُسَینِ علیه السلام: إذ دَخَلَ عَلَیهِ رَجُلٌ مِنَ العَرَبِ مُتَلَثِّما،أسمَرُ شَدیدُ السُّمرَةِ،فَسَلَّمَ و رَدَّ الحُسَینُ عَلَیهِ السَّلامَ،فَقالَ:یَا ابنَ رَسولِ اللّهِ مَسأَلَةٌ!
قالَ:هاتِ....
قالَ:فَما أقبَحُ شَیءٍ؟
قالَ:الفِسقُ فِی الشَّیخِ قَبیحٌ،وَ الحِدَّةُ فِی السُّلطانِ قَبیحَةٌ،وَ الکَذِبُ فی ذِی الحَسَبِ قَبیحٌ،وَ البُخلُ فی ذِی الغِنی،وَ الحِرصُ فِی العالِمِ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 2 ص 229
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (118)
‼️ تخفیف در جهنم!
🌹 امام حسین (ع) از پیامبر خدا نقل می کند:
کسانی که معتقد به توحیدند ولی مرتکب گناهان کبیره می شوند و بدون پشیمانی و توبه می میرند و از درِ اوّل جهنم وارد می شوند، چشمشان کور نمی شود و صورتشان سیاه نمی گردد و غُل و زنجیر نمی شوند و به آنان آب جوشان نمی نوشانند و لباس مسِ مذاب به آنان نمی پوشانند. خدا بدنشان را به سبب موحّد بودنشان از ماندگاری همیشه در جهنم و صورتشان را به دلیل سجده کردن، از آتش دور نگه می دارد.
✍️ شرح: شیعیان گنهکاری که بدون توبه می میرند، در بعضی از عذابها تخفیف دارند. اما به هر حال به جهنم می روند. هر چند در جهنم جاودان نیستند.
📖 عن الحسین علیه السلام: قالَ رَسولُ اللّهِ صلی الله علیه و آله:إنَّ أصحابَ الکَبائِرِ مِن مُوَحِّدِی الاُمَمِ کُلِّهِم؛الَّذین ماتوا عَلی کَبائِرِهِم غَیرَ نادِمینَ و لا تائِبینَ،مَن دَخَلَ النّارَ مِنهُم فِی البابِ الأَوَّلِ مِن جَهَنَّمَ؛لا تَزرَقُّ أعیُنُهُم،و لا تَسوَدُّ وُجوهُهُم،و لا یُقرَنونَ و لا یُغَلَّونَ بِالسَّلاسِلِ،و لا یُجَرَّعونَ الحَمیمَ،و لا یُلبَسونَ القَطِرانَ ؛حَرَّمَ اللّهُ أجسادَهُم عَلَی الخُلودِ مِن أجلِ التَّوحیدِ،و صُوَرَهُم عَلَی النّارِ مِن أجلِ السُّجودِ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 2 ص 235
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (119)
▪️ خطر مدگرایی
🌹 هر کس لباس شهرت بپوشد که او را انگشت نما کند، خداوند در روز قیامت، لباسی از آتش به او می پوشانَد.
📖 عن أبی سعید عن الحسین علیه السلام: مَن لَبِسَ ثَوبا یَشهَرُهُ،کَساهُ اللّهُ یَومَ القِیامَةِ ثَوبا مِنَ النّارِ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 2 ص 309
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پای درس امام حسین (ع) ... (۱۲۰)
🚫 چرا ترک نماز، خطرناک است؟
🌹 تا زمانی که مؤمن بر نمازهای پنجگانه خود مواظبت کند، شیطان از او هراسان است و وقتی نمازها را تباه کند، بر او جرئت می یابد و او را در گناهان بزرگ می اندازد.
📖 عن الحسین بن علیّ عن أبیه علیّ بن أبی طالب علیهما السلام: قالَ رَسولُ اللّهِ صلی الله علیه و آله:لا یَزالُ الشَّیطانُ ذَعِرا (1)مِنَ المُؤمِنِ ما حافَظَ عَلَی الصَّلَواتِ الخَمسِ،فَإِذا ضَیَّعَهُنَّ تَجَرَّأَ عَلَیهِ و أوقَعَهُ فِی العَظائِمِ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 323
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (61)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۲۱)
✅ چرا امام حسین (ع) در مکه قیام نکرد و به سوی کوفه به راه افتاد؟
🌹 قبل از حرکت امام حسین (ع) به سوی کربلا، عبد اللّه بن زبیر به ایشان گفت: کجا می روی؟ به سوی کسانی که پدرت را کشتند و به برادرت نیزه زدند؟
امام فرمود: «اگر در فلان جا و فلان جا کشته شوم، برایم بهتر از این است که به بهانه من، [خونریزی را] در مکّه حلال کنند».
✍️ شرح: مکه و مسجد الحرام، حرم امن الهی است و جنگ و خونریزی در آن، حرام است.
📖 عن بشر بن غالب: قالَ عَبدُ اللّهِ بنُ الزُّبَیرِ لِحُسَینِ بنِ عَلِیٍّ علیه السلام:أینَ تَذهَبُ؟إلی قَومٍ قَتَلوا أباکَ و طَعَنوا أخاکَ؟!
فَقالَ لَهُ حُسَینٌ علیه السلام:لَأَن اقتَلَ بِمَکانٍ کَذا و کَذا،أحَبُّ إلَیَّ مِن أن تُستَحَلَّ بی یَعنی مَکَّةَ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 2 ص 283
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (62)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۲۲)
✅ صدقه دادن از مال حرام
🌹 به امام حسین علیه السلام گفته شد: عبد اللّه بن عامر (که از بنی امیه بود) امروز، فلان مقدار صدقه داد و فلان تعداد، برده آزاد کرد.
امام فرمود: حکایت عبد اللّه بن عامر، حکایتِ دزدی است که از حاجیان می دزدد و سپس آنچه را دزدیده، صدقه می دهد. صدقه پاک، صدقه کسی است که بر پیشانی اش عَرَق نشسته و چهره اش غبار گرفته باشد.
به امام صادق علیه السلام گفته شد: منظور امام حسین (ع) چه کسی بود؟
ایشان فرمود: مقصودش علی علیه السلام بود [که از دست رنجِ خویش، نه از مال مردم، صدقه می داد]».
📖 عنِ الحُسَینِ بنِ عَلِیٍّ علیه السلام أنَّهُ قیلَ لَهُ:إنَّ عَبدَ اللّهِ بنَ عامِرٍ تَصَدَّقَ الیَومَ بِکَذا و کَذا،و أعتَقَ الیَومَ کَذا و کَذا.
فَقالَ:إنَّما مَثَلُ عَبدِ اللّهِ بنِ عامِرٍ کَمَثَلِ الَّذی یَسرِقُ الحاجَّ ثُمَّ یَتَصَدَّقُ بِما سَرَقَ.و إنَّمَا الصَّدَقَةُ الطَّیِّبَةُ صَدَقَةُ الَّذی عَرِقَ فیها جَبینُهُ،وَ اغبَرَّ فیها وَجهُهُ.
قیلَ لِأَبی عَبدِ اللّهِ علیه السلام:مَن عَنی بِذلِکَ؟قالَ:عَنی بِهِ عَلِیّا علیه السلام.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 401
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (63)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۲۳)
🌹 امام علی علیه السلام مردی از بنی اسد را به خاطر جرمی که مرتکب شده بود و حدّی که بر او واجب شده بود، دستگیر کرد تا مجازات حد را بر او اجرا کند. از این رو، بنی اسد به نزد امام حسین علیه السلام رفتند و از او خواستند که شفاعت مجرم را بکند تا امام علی علیه السلام حد او را اجرا نکند؛ امّا امام حسین علیه السلام از شفاعت، خودداری کرد.
پس به نزد علی علیه السلام رفتند و این کار را از او خواستند. علی علیه السلام فرمود: «از من هر چیزی بخواهید که در اختیار من باشد، آن را به شما می دهم».
آنان، شادمان بیرون آمدند و از کنار حسین علیه السلام گذشتند و آنچه را علی علیه السلام گفته بود، به او خبر دادند. حسین علیه السلام فرمود: اگر با رفیقتان کاری دارید، باز گردید که شاید کار او تمام شده باشد!
پس به نزد او بازگشتند و دیدند که مجازات حد بر او جاری شده است.
گفتند: ای امیر مؤمنان! مگر به ما وعده ندادی؟
فرمود: «من وعده دادم آنچه را در اختیار من است، [می بخشم] در حالی که این حد، حق اللهِ است و در اختیار خداست نه در اختیار من».
📖 عن عَلِیٍّ علیه السلام أنَّهُ أخَذَ رَجُلاً مِن بَنی أسَدٍ فی حَدٍّ وَجَبَ عَلَیهِ لِیُقیمَهُ عَلَیهِ،فَذَهَبَ بَنو أسَدٍ إلَی الحُسَینِ بنِ عَلِیٍّ علیه السلام یَستَشفِعونَ بِهِ،فَأَبی عَلَیهِم.
فَانطَلَقوا إلی عَلِیٍّ علیه السلام فَسَأَلوهُ،فَقالَ:لا تَسأَلُونّی شَیئا أملِکُهُ إلاّ أعطَیتُکُموهُ.
فَخَرَجوا مَسرورینَ،فَمَرّوا بِالحُسَینِ علیه السلام فَأَخبَروهُ بِما قالَ،فَقالَ:إن کانَ لَکُم بِصاحِبِکُم حاجَةٌ فَانصَرِفوا،فَلَعَلَّ أمرَهُ قَد قَضی!
فَانصَرَفوا إلَیهِ فَوَجَدوهُ قَد أقامَ عَلَیهِ الحَدَّ،قالوا:أ لَم تَعِدنا یا أمیرَ المُؤمِنینَ؟
قالَ:لَقَد وَعَدتُکُم بِما أملِکُهُ،و هذا شَیءٌ للّهِ ِ لَستُ أملِکُهُ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 2 ص 305
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ اولیاء الله چه کسانی هستند؟
🌺 خدای #متقین فرموده:
آگاه باشيد كه اولیاء الله نه باید بترسند و نه غصه بخورند * همان کسانی که #ايمان آورده و مستمراً #تقوا را مراعات می کنند.
✍️ شرح: اولیاء الله کسانی هستند که دو ویژگی دارند:
1. #ایمان؛ یعنی اعتقاد به اصول دین
2. #تقوا؛ یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در امور فردی و اجتماعی.
📖 ألا إِنَّ أَوْلِياءَ اللَّهِ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ * الَّذينَ آمَنُوا وَ كانُوا يَتَّقُونَ (یونس، 62 و 63)
آیه شماره 25
📱 سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۲۴)
✅ امام حسین (ع) چه حقی بر گردن ما دارد؟
🌹 امام حسین (ع) درباره این آیه که خدا فرموده: «ای پیامبر به مردم بگو: از شما اجری نمی خواهم جز مودت خویشاوندانم» فرمود:
آن قرابت و خویشاوندی که خدا به پیوند با آن و بزرگداشت حقّش فرمان داده و خیر را در آن نهاده، قرابت و خویشاوندیِ ما اهل بیت است که خداوند، رعابت حقّ ما را بر هر مسلمانی واجب کرده است.
📖 عن عبد الملک بن عمیر عن الحسین بن علیّ علیه السلام فی قَولِهِ عز و جل: «قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبی» :إنَّ القَرابَةَ الَّتی أمَرَ اللّهُ بِصِلَتِها و عَظَّمَ مِن حَقِّها و جَعَلَ الخَیرَ فیها،قَرابَتُنا أهلَ البَیتِ الَّذینَ أوجَبَ اللّهُ حَقَّنا عَلی کُلِّ مُسلِمٍ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 183
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۲۵)
✅ تفاوت حقیقت مرگِ متقین و کافران در چیست؟
🌹 امام حسین (ع):
مرگ، جز پلی نیست که شما (متقین) را از ترس و سختی به سوی بهشت و نعمت جاوید، عبور می دهد. کدام یک از شما بدش می آید که از زندان به کاخ منتقل شود؟!
اما مرگ برای دشمنان شما جز مانند این نیست که از کاخ به زندان و عذاب، منتقل شود.
پدرم از پیامبر خدا برایم نقل کرد که: «دنیا زندانِ مؤمن و بهشتِ کافر است و مرگ، پل اینها به بهشتشان و پل آنها به جهنمشان است. من نه دروغ می گویم و نه به من، دروغ گفته شده است».
📖 عن علیّ بن الحسین عن الحسین بن علیّ علیهما السلام: مَا المَوتُ إلاّ قَنطَرَةٌ تَعبُرُ بِکُم عَنِ البُؤسِ وَ الضَّرّاءِ إلَی الجِنانِ الواسِعَةِ وَ النَّعیمِ الدّائِمَةِ؛فَأَیُّکُم یَکرَهُ أن یَنتَقِلَ مِن سِجنٍ إلی قَصرٍ؟!و ما هُوَ لِأَعدائِکُم إلاّ کَمَن یَنتَقِلُ مِن قَصرٍ إلی سِجنٍ و عَذابٍ.
إنَّ أبی حَدَّثَنی عَن رَسولِ اللّهِ صلی الله علیه و آله:أنَّ الدُّنیا سِجنُ المُؤمِنِ و جَنَّةُ الکافِرِ،وَ المَوتَ جِسرُ هؤُلاءِ إلی جَنّاتِهِم،و جِسرُ هؤُلاءِ إلی جَحیمِهِم،ما کَذَبتُ و لا کُذِبتُ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 131
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (64)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (47)
✅ آیا امام حسین (ع) فقط اهل محبت و رحمت بود؟ او برای منافقان و دشمنان اهل بیت چگونه دعا می کرد؟
🌹 مرد منافقی،مُرد. امام حسین (ع) بیرون آمد و همراه جنازه وی به راه افتاد که یکی از وابستگان خود را دید (که به سمت دیگر می رود.) به او فرمود: «فلانی! کجا می روی؟».
او گفت: از این که بر جنازه این منافق نماز بگزارم، می گریزم.
امام (ع) به او فرمود: «دقّت کن که سمتِ راست من بِایستی و مانند آنچه از من می شنوی، بگو».
وقتی ولیّ میّت بر جنازه تکبیر گفت، امام حسین (ع) گفت: «اللّه اکبر. خدایا! فلانی، بنده ات را لعنت کن؛ هزار لعنتِ پشت سر هم، نه پراکنده. خدایا! این بنده ات را میان بندگان و شهرهایت رسوا کن و داغیِ آتشت را به او برسان و سخت ترین کیفرت را به او بچشان، که او با دشمنانت دوستی و با دوستانت دشمنی می ورزید و با اهل بیت پیامبرت دشمن بود».
📖 عن أبی عبد اللّه علیه السلام: إنَّ رَجُلاً مِنَ المُنافِقینَ ماتَ،فَخَرَجَ الحُسَینُ بنُ عَلِیٍّ صَلَواتُ اللّهِ یَمشی مَعَهُ فَلَقِیَهُ مَولیً لَهُ،فَقالَ لَهُ الحُسَینُ علیه السلام:أینَ تَذهَبُ یا فُلانُ؟
قالَ:فَقالَ لَهُ مَولاهُ:أفِرُّ مِن جِنازَةِ هذَا المُنافِقِ أن اصَلِّیَ عَلَیها.
فَقالَ لَهُ الحُسَینُ علیه السلام:اُنظُر أن تَقومَ عَلی یَمینی فَما تَسمَعُنی أقولُ فَقُل مِثلَهُ.
فَلَمّا أن کَبَّرَ عَلَیهِ وَلِیُّهُ،قالَ الحُسَینُ علیه السلام:اللّهُ أکبَرُ،اللّهُمَّ العَن فُلانا عَبدَکَ ألفَ لَعنَةٍ مُؤتَلِفَةٍ غَیرَ مُختَلِفَةٍ،اللّهُمَّ أخزِ عَبدَکَ فی عِبادِکَ و بِلادِکَ،وَ اصلِهِ حَرَّ نارِکَ،و أذِقهُ أشَدَّ عَذابِکَ،فَإِنَّهُ کانَ یَتَوَلّی أعداءَکَ و یُعادی أولِیاءَکَ،و یُبغِضُ أهلَ بَیتِ نَبِیِّکَ صلی الله علیه و آله.
📚 حکمت نامه امام حسین (ع) ج 1 ص 433
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ بصیرت سیاسی و قدرت شناخت حق از باطل چگونه به دست می آید؟
🌺 خدای #متقین فرموده:
ای مؤمنین! اگر اهل تقوا شوید، خدا به شما بصیرت و قدرت تشخیص حق از باطل می دهد.
✍️ شرح: تقوا یعنی انجام واجبات و ترک حرامها در زندگی فردی و اجتماعی. تقوا باعث بصیرت می شود و بی تقوایی باعث بی بصیرتی.
📖 يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ يَجْعَلْ لَكُمْ فُرْقانا (انفال، 29)
آیه شماره 26
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ سبک زندگی امام خمینی از زبان امام خامنه ای:
📣 برادران و خواهران عزيز! #تقوا پيشه كنيد. امام ما مظهر #تقوا و پرهيزگارى و پارسايى بود. (23/ 04/ 1368)
✍️ شرح: #تقوا ، پرهیزگاری و پارسایی، هر سه یکی است و آن انجام #واجبات و ترک #حرامها در امور فردی و اجتماعی است.
پند 33
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (65)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (126)
✅ تقوای زنانه در عزای نزدیکان!
🌹 توصیه های امام حسین (ع) به حضرت زینب (س) در شب عاشورا چه بود؟
امام زین العابدین علیه السلام نقل می کند:
در شبی که فردایش پدرم به شهادت رسید، نشسته بودم و عمّه ام زینب علیها السلام از من پرستاری می کرد که پدرم از یارانش کناره گرفت و به خیمه خود رفت و فقط حُوَی، غلام ابوذر غفاری، نزدش بود و به اصلاح و پرداختِ شمشیر ایشان، مشغول بود.
در آن حال، پدرم این اشعار را می خواند:
«ای روزگار، اُف بر دوستی ات!
چه قدر بامداد و شامگاه داشتی!
که در آنها همراه و یا جوینده ای کشته شد
که روزگار از آوردن مانندش عقیم است.
و کار با [خدای] بزرگ است
و هر زنده ای این راه را می پیماید».
امام حسین (ع) دو یا سه بار این شعر را خواند تا آنجا که فهمیدم و دانستم که چه می خواهد. گریه، راه گلویم را بست؛ ولی بغضم را فرو خوردم و هیچ نگفتم و دانستم که مصیبتی فرو می آید.
عمّه ام نیز آنچه را من شنیدم، شنید و چون مانند دیگر زنان، دلْ نازک و بی تاب بود، نتوانست خود را نگه دارد. لباسش را کشید و بیرون پرید و در حالی که درمانده شده بود، خود را به پدرم امام حسین علیه السلام رساند و گفت:
وا مصیبتا! کاش مرده بودم. امروز [که تو را از دست می دهم،] مادرم فاطمه و پدرم علی و برادرم حسن درگذشته اند. ای جانشین گذشتگان و پناه باقی ماندگان!
امام حسین علیه السلام به او نگاه کرد و فرمود: «ای خواهر عزیز! مبادا شیطان، صبرت را ببرد».
زینب علیها السلام گفت: ای ابا عبد اللّه، پدر و مادرم به فدایت! خود را به کشتن دادی. جانم به فدایت!
امام علیه السلام اندوهش را فرو بُرد و اشک در چشمانش جمع شد و فرمود: «اگر شب، مرغ سنگخواره را آزاد بگذارند، می خوابد».
زینب علیها السلام گفت: وای بر من! آیا چنین سخت در فشاری؟ همین دلم را بیشتر ریش می کند و بر من،سخت می آید.
سپس به صورت خود زد و گریبان چاک کرد و مدهوش افتاد.
امام حسین علیه السلام به سویش آمد و آب بر صورتش ریخت و به او فرمود: «خواهرم! از خدا بترش و #تقوا را رعایت کن و به تسلیت خدا آرام باش. بدان که زمینیان، می میرند و آسمانیان هم باقی نمی مانند و هر چیزی هلاک می شود جز ذات خدا که با قدرتش زمین را آفرید و مردم را برمی انگیزد تا همه باز گردند و او تنها بمانَد. پدرم از من بهتر بود. مادرم از من بهتر بود. برادرم از من بهتر بود و سرمشق من و آنان و هر مسلمان، پیامبر خداست».
امام حسین علیه السلام این چنین او را تسلّی داد و به او فرمود: «خواهر عزیزم! تو را سوگند می دهم و به این عمل کن. در عزای من گریبان چاک مده. در عزای من صورتت را خراش نده و وقتی درگذشتم، ناله و فغان راه نینداز».
امام حسین (ع) سپس زینب علیها السلام را آورد و کنار من نشانْد.
📚 حکمت نامه امام حسین (ع) ج 1 ص 329
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (126)
✅ تقوای زنانه در عزای نزدیکان!
🌹 توصیه های امام حسین (ع) به حضرت زینب (س) در شب عاشورا چه بود؟
📖 عن علیّ بن الحسین علیه السلام: إنّی جالِسٌ فی تِلکَ العَشِیَّةِ الَّتی قُتِلَ أبی صَبیحَتَها و عَمَّتی زَینَبُ عِندی تُمَرِّضُنی،إذِ اعتَزَلَ أبی بِأَصحابِهِ فی خِباءٍ لَهُ و عِندَهُ حُوَیٌّ مَولی أبی ذَرٍّ الغِفارِیِّ و هُوَ یُعالِجُ سَیفَهُ و یُصلِحُهُ،و أبی یَقولُ:
یا دَهرُ افٍّ لَکَ مِن خَلیلِ
کَم لَکَ بِالإِشراقِ وَ الأَصیلِ
مِن صاحِبٍ أو طالِبٍ قَتیلِ
وَ الدَّهرُ لا یَقنَعُ بِالبَدیلِ
و إنَّمَا الأَمرُ إلَی الجَلیلِ
و کُلُّ حَیٍّ سالِکُ السَّبیلِ
قالَ:فَأَعادَها مَرَّتَینِ أو ثَلاثا حَتّی فَهِمتُها،فَعَرَفتُ ما أرادَ،فَخَنَقَتنی عَبرَتی فَرَدَدتُ دَمعی و لَزِمتُ السُّکونَ،فَعَلِمتُ أنَّ البَلاءَ قَد نَزَلَ،فَأَمّا عَمَّتی فَإِنَّها سَمِعَت ما سَمِعتُ و هِیَ امرَأَةٌ و فِی النِّساءِ الرِّقَّةُ وَ الجَزَعُ،فَلَم تَملِک نَفسَها أن وَثَبَت تَجُرُّ ثَوبَها،و إنَّها لَحاسِرَةٌ حَتَّی انتَهَت إلَیهِ،فَقالَت:وَا ثکلاه،لَیتَ المَوتَ أعدَمَنِی الحَیاةَ،الیَومَ ماتَت فاطِمَةُ امّی و عَلِیٌّ أبی و حَسَنٌ أخی،یا خَلیفَةَ الماضی و ثِمالَ الباقی.
قالَ:فَنَظَرَ إلَیهَا الحُسَینُ علیه السلام فَقالَ:یا اخَیَّةُ لا یُذهِبَنَّ حِلمَکِ الشَّیطانُ.
قالَت:بِأَبی أنتَ و امّی یا أبا عَبدِ اللّهِ،استَقتَلتَ! نَفسی فِداکَ.
فَرَدَّ غُصَّتَهُ و تَرَقرَقَت عَیناهُ،و قالَ:لَو تُرِکَ القَطا لَیلاً لَنامَ .
قالَت:یا وَیلَتی!أ فَتُغصَبُ نَفسُکَ اغتِصابا؟فَذلِکَ أقرَحُ لِقَلبی و أشَدُّ عَلی نَفسی.و لَطَمَت وَجهَها و أهوَت إلی جَیبِها و شَقَّتهُ،و خَرَّت مَغشِیّا عَلَیها.
فَقامَ إلَیهَا الحُسَینُ علیه السلام فَصَبَّ عَلی وَجهِهَا الماءَ،و قالَ لَها:یا اخَیَّةُ اتَّقِی اللّهَ،و تَعَزَّی بِعَزاءِ اللّهِ،وَ اعلَمی أنَّ أهلَ الأَرضِ یَموتونَ،و أنَّ أهلَ السَّماءِ لا یَبقَونَ، و أنَّ کُلَّ شَیءٍ هالِکٌ إلاّ وَجهَ اللّهِ،الَّذی خَلَقَ الأَرضَ بِقُدرَتِهِ و یَبعَثُ الخَلقَ فَیَعودونَ،و هُوَ فَردٌ وَحدَهُ،أبی خَیرٌ مِنّی،و امّی خَیرٌ مِنّی،و أخی خَیرٌ مِنّی،و لی و لَهُم و لِکُلِّ مُسلِمٍ بِرَسولِ اللّهِ صلی الله علیه و آله اسوَةٌ.
قالَ:فَعَزّاها بِهذا و نَحوِهِ،و قالَ لَها:یا اخَیَّةُ،إنّی اقسِمُ عَلَیکِ فَأَبِرّی قَسَمی؛لا تَشُقّی عَلَیَّ جَیبا،و لا تَخمُشی عَلَیَّ وَجها،و لا تَدعی عَلَیَّ بِالوَیلِ وَ الثُّبورِ إذا أنَا هَلَکتُ.
قالَ:ثُمَّ جاءَ بِها حَتّی أجلَسَها عِندی.
📚 حکمت نامه امام حسین (ع) ج 1 ص 329
📱 کانال سبک زندگی متقین:
https://eitaa.com/mottagheen
✅ چه کنیم که نور هدایت الهی شامل حال ما شود؟
🌺 خدای #متقین فرموده:
ای مؤمنین! اهل #تقوا شوید و به رسولش ایمان بیاورید تا خدا از رحمت خويش دو بهره به شما عطا كند و براى شما نورى قرار دهد كه به وسیله آن طی مسیر کنید و شما را بیامرزد. خدا آمرزنده ای مهربان است.
✍️ شرح: خدا به اهل #تقوا نور بصیرت می دهد تا مسیر هدایت را پیدا کنند. فقط کافی است آنها #واجبات را انجام دهند و #حرامها را ترک کنند. چون تقوا یعنی انجام واجبات و ترک حرامها.
📖 يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ آمِنُوا بِرَسُولِهِ يُؤْتِكُمْ كِفْلَيْنِ مِنْ رَحْمَتِهِ وَ يَجْعَلْ لَكُمْ نُوراً تَمْشُونَ بِهِ وَ يَغْفِرْ لَكُمْ وَ اللَّهُ غَفُورٌ رَحيمٌ (حدید 28)
آیه شماره 27
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (66)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۲۷)
✅ هر چه خدا بخواهد
🌹 به امام حسین علیه السلام گفته شد: ابو ذر می گوید: نزد من فقر از ثروت محبوبتر است و بیماری از تن درستی.
امام فرمود: خدا ابوذر را رحمت کند؛ امّا من می گویم: هر کس بر حُسنِ انتخاب خداوند اعتماد دارد، چیزی جز آنچه خدای متعال برایش برگزیده است، آرزو نمی کند.
📖 قیلَ لِلحسَینِ بنِ عَلِیٍّ علیه السلام:إنَّ أبا ذَرٍّ یَقولُ:الفَقرُ أحَبُّ إلَیَّ مِنَ الغِنی،وَ السُّقمُ أحَبُّ إلَیَّ مِنَ الصِّحَّةِ!
فَقالَ:رَحِمَ اللّهُ تعالی أبا ذَرٍّ!أمّا أنَا فَأَقولُ:مَنِ اتَّکَلَ عَلی حُسنِ اختِیارِ اللّهِ لَهُ،لَم یَتَمَنَّ فی غَیرِ مَا اختارَهُ اللّهُ لَهُ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 117
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (67)
📖 پای درس امام حسین (ع)... (۱۲۸)
✅ راضی به رضای خدا
🌹 پسری از امام حسین علیه السلام درگذشت؛ امّا اندوهی در ایشان دیده نشد. از این رو، ایشان مورد عتاب قرار گرفت.
امام علیه السلام فرمود: «ما خاندانی هستیم که از خدا درخواست می کنیم و به ما عطا می کند؛ امّا اگر او چیزی بخواهد که او دوست دارد و ما آن را خوش نداریم، به خواسته خدا رضایت می دهیم».
📖 ماتَ ابنٌ لِلحُسَینِ علیه السلام فَلَم یُرَ بِهِ کَآبَةٌ،فَعوتِبَ عَلی ذلِکَ،فَقالَ: إنّا أهلُ بَیتٍ نَسأَلُ اللّهَ عز و جل فَیُعطینا،فَإِذا أرادَ ما نَکْرَهُ فیما یُحِبُّ رَضینا.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج1 ص 119
📱 کانال سبک زندگی متقین:
https://eitaa.com/mottagheen
🌷 داستان کوتاه (68)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۲۹)
✅ توصیه امام حسین (ع) به عمر سعد چه بود؟
🌹 امام حسین علیه السلام در کربلا به عمر سعد فرمود: «وای بر تو، ای پسر سعد! آیا #تقوا پیشه نمی کنی و از خدایی که بازگشتت به سوی اوست، نمی ترسی که با من می جنگی در حالی که می دانی که من پسر چه کسی از نسل پیامبر خدا هستم؟! یزیدیان را رها کن و با من باش که من تو را به خدا نزدیک می کنم».
عمر سعد به امام گفت: ابا عبد اللّه! می ترسم خانه ام را ویران کنند.
امام حسین علیه السلام به او فرمود: «من آن را برایت می سازم».
عمر سعد گفت: می ترسم مزرعه ام را بگیرند.
امام حسین علیه السلام فرمود: «من از دارایی ام در حجاز بهتر از آن را به تو می دهم».
اما عمر سعد پاسخی نداد.
📖 فی ذِکرِ ما جَری بَینَ الحُسَینِ علیه السلام قَبلَ شَهادَتِهِ و بَینَ عُمَرَ بنِ سَعدٍ:فَقالَ لَهُ
الحُسَینُ علیه السلام:وَیحَکَ یَا ابنَ سَعدٍ،أما تَتَّقِی اللّهَ الَّذی إلَیهِ مَعادُکَ أن تُقاتِلَنی،و أنَا ابنُ مَن عَلِمتَ یا هذا مِن رَسولِ اللّهِ صلی الله علیه و آله؟!فَاترُک هؤُلاءِ و کُن مَعی؛فَإِنّی اقَرِّبُکَ إلَی اللّهِ عز و جل.
فَقالَ لَهُ عُمَرُ بنُ سَعدٍ:أبا عَبدِ اللّهِ،أخافُ أن تُهدَمَ داری.
فَقالَ لَهُ الحُسَینُ علیه السلام:أنَا أبنیها لَکَ.
فَقالَ:أخافُ أن تُؤخَذَ ضَیعَتی.
فَقالَ الحُسَینُ علیه السلام:أنَا اخلِفُ عَلَیکَ خَیرا مِنها مِن مالی بِالحِجازِ.
قالَ:فَلَم یُجِب عُمَرُ إلی شَیءٍ مِن ذلِکَ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 2 ص 93
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه دلیلی داریم که #تقوا یعنی فقط ترک گناهان کبیره؟
1️⃣ خدای #متقین فرموده:
اى كسانى كه ايمان آورده ايد! اگر اهل #تقوا شويد، خدا براى شما نيرويى قرار مى دهد كه به وسيله آن حق را از باطل تشخيص دهيد، و #سیئات شما را پاک می کند و شما را مى آمرزد. خدا داراى احسانی بزرگ است.
📖 يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ يَجْعَلْ لَكُمْ فُرْقاناً وَ يُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَيِّئاتِكُمْ وَ يَغْفِرْ لَكُمْ وَ اللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظيمِ (انفال، 29)
2️⃣ همچنین فرموده:
اگر از #كبيره هاى گناهانی که نهى شده اید، اجتناب كنيد، #سیئات شما را پاک می کنیم و شما را به جايگاهى ارجمند وارد می کنیم.
📖 إنْ تَجْتَنِبُوا كَبائِرَ ما تُنْهَوْنَ عَنْهُ نُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَيِّئاتِكُمْ وَ نُدْخِلْكُمْ مُدْخَلاً كَريماً (نساء، 31)
✍️ شرح: در آیه اول، #سیئات در مقابل #تقوا آمده و در آیه دوم #سیئات در مقابل گناهان #کبیره آمده است. پس #سیئات، همان گناهان #صغیره است و #تقوا ، ترک گناهان #کبیره است.
آیه شماره 29
#معناشناسی
📱 کانال سبک زندگی متقین:
https://eitaa.com/mottagheen
🌷 داستان کوتاه (69)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (130)
✅ امام حسین (ع) کدام سیاست را ترجیح می دهد: ذلت اطاعت از حاکمان پست یا مرگ؟
🌹 امام حسین در روز عاشورا از میان یارانش بیرون آمد و نزدیک سپاه دشمن رفت و از آنان خواست که ساکت شوند؛ امّا آنان ساکت نشدند.
امام به آنان فرمود:
«... ابن زیاد مرا میان دو چیز مخیّر کرده است: میان مرگ و ذلت. ترجیح ذلت از مرام ما به دور است و خداوند و پیامبرش و نیز نیاکان پاک و مادران پاکدامن ما و جانهای غیرتمند، #اطاعت از انسانهای پست را نمی پذیرند و آن را بر مرگ کریمانه ترجیح نمی دهند. من جای عذری باقی نگذاشتم و هشدارهایم را دادم. من با همین خانواده و کمیِ نفرات و نبودِ یاران، به جنگ می روم».
سپس این ابیات را سرود:
اگر می خواستیم فرار کنیم، پیش تر فرار می کردیم
و اگر هم اهل فرار باشیم، شما نمی توانید ما را فراری دهید.
خصلت ما ترس و هراس نیست، بلکه مرگ ما و نوبت دولتِ دیگران فرا رسیده است.
بدانید که پس از این واقعه، جز به اندازه زمان سوار شدن بر اسب نمی گذرد که آسیای شما نیز می چرخد! این عهدی است که پدرم از جدّم به من گفته است. پس کار خود را و همه شرکای خود را علیه من گرد آورید و همگی علیه من نقشه بکشید. اما مهلتی نخواهید یافت. من بر خداوند که مالک من و شماست، توکّل کرده ام. هیچ جنبده ای نیست جز آنکه اختیارش به دست خداست. بی تردید ارباب من بر صراط مستقیم است.
📖 عن عبد اللّه بن الحسن فی أحداثِ عاشوراءَ:خَرَجَ الحُسَینُ علیه السلام مِن أصحابِهِ حَتّی أتَی النّاسَ فَاستَنصَتَهُم فَأَبَوا أن یُنصِتوا،فَقالَ لَهُم:...ألا إنَّ الدَّعِیَّ ابنَ الدَّعِیِّ قَد رَکَزَ بَینَ اثنَتَینِ:بَینَ القَتلَةِ وَ الذِّلَّةِ،و هَیهاتَ مِنّا أخذُ الدَّنِیَّةِ،أبَی اللّهُ ذلِکَ و رَسولُهُ،و جُدودٌ طابَت،و حُجورٌ طَهُرَت،و انوفٌ حَمِیَّةٌ،و نُفوسٌ أبِیَّةٌ لا تُؤثِرُ طاعَةَ اللِّئامِ عَلی مَصارِعِ الکِرامِ،ألا إنّی قَد أعذَرتُ و أنذَرتُ،ألا إنّی زاحِفٌ بِهذِهِ الاُسرَةِ عَلی قِلَّةِ العَتادِ و خَذلَةِ الأَصحابِ،ثُمَّ أنشَدَ:
فَإِن نَهزِم فَهَزّامونَ قِدما و إن نُهزَم فَغَیرُ مُهَزَّمینا
و ما إن طِبُّنا جُبنٌ و لکِن مَنایانا و دَولَةُ آخَرینا
أما إنَّهُ لا تَلبَثونَ بَعدَها إلاّ کَرَیثِما یُرکَبُ الفَرَسُ،حَتّی تَدورَ بِکُم دَورَ الرَّحی،عَهدٌ عَهِدَهُ إلَیَّ أبی عَن جَدّی «فَأَجْمِعُوا أَمْرَکُمْ وَ شُرَکاءَکُمْ» ، «فَکِیدُونِی جَمِیعاً ثُمَّ لا تُنْظِرُونِ* إِنِّی تَوَکَّلْتُ عَلَی اللّهِ رَبِّی وَ رَبِّکُمْ ما مِنْ دَابَّةٍ إِلاّ هُوَ آخِذٌ بِناصِیَتِها إِنَّ رَبِّی عَلی صِراطٍ مُسْتَقِیمٍ».
📚 حکمت نامه امام حسین ، ج 2، ص 47
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
❓ پرسش یک جوان از آیت الله خوشوقت:
🔸س : وظیفهی ما در فتنه های آینده چیست؟
🔹ج: شما اوّل موظّف هستی خودت را حفظ کنی؛ باید مواظب خودت باشی؛ اگر فتنه برپا شد، مواظب باش گول نخوری. دیگران هم چنین وظیفه ای دارند. اگر گول خوردند، خودشان برای خودشان جهنّم درست کرده اند.
اگر گول نخوردند، خودشان را نجات دادهاند. ولی ما موظّف به حفظ خودمان هستیم. بعد هم اگر توانستیم، دیگران را آگاه و روشن کنیم، این وظیفه ی دوم است.
🔹 شما باید مجهّز به چیزی باشی که اگر فتنه برپا شد گول نخوری و به دیگران هم یاد بدهی و به آنها توصیه کنی.
🔹حتماً هر چه علم مادی جلو برود و دینها ضعیف شود، فتنه بیشتر میشود؛ قاعده ی کلّی است. لذا باید انتظار داشت از امثال این فتنه ها زیاد پیش بیاید؛ چون همه بلدند، دلشان می خواهد، راه می افتند و دشمن هم آن جا منتظر است که از داخل، افرادی راه بیفتند و این ها را تجهیز کند و به آن ها امکانات بدهد تا نظام ها را برگردانند و پایین بیاورند و نظامی را که به نفع آنهاست، برپا کنند.
🔹بنابراین ما موظّفیم با یاد گرفتن مسائل دینی و پیاده کردن در خودمان، ایمان را تقویت کنیم. وقتی هر فرقه ی گمراهکننده ای ظاهر شد و حرفی زد، با مقایسه ی آن با حرف دین، زود می فهمیم که این شخص، فتنه گر و انسان گمراه کننده ای است یا انسان سالمی است. به راحتی تشخیص می دهیم.
📱 کانال سبک زندگی متقین: @mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۳۱)
✅ شهادت به یکتایی خدا یعنی چه؟
🌹 پدرم امیر مؤمنان از پیامبر خدا و او از جبرئیل امین و او از خدا چنین خبر داد که فرموده است:
منم الله که فرماندهی جز من نیست. پس ای بندگان من! عبد من باشید و از من اطاعت کنید. هر کدام از شما باید بداند که هر کس با گواهی خالصانه به یکتایی من در فرماندهی عالم به دیدار من بیاید، وارد قلعه من شده است و هر کس وارد قلعه من شود، از عذاب من، ایمن است».
از امام حسین پرسیده شد: ای فرزند پیامبر خدا! گواهی خالصانه به یکتایی خدا در فرماندهی یعنی چه؟
ایشان فرمود: یعنی #اطاعت از خدا و پیامبرش و پذیرش ولایت و #اطاعت از اهل بیت.
✍️ شرح: اطاعت از خدا ، پیامبر و اهل بیت، یعنی انجام واجبات و ترک حرامها. این، شهادت عملی به یکتایی خداست.
📖 عن الحسین عن أبیه أمیر المؤمنین علیهما السلام عن رسول اللّه صلی الله علیه و آله: أخبَرَنی جَبرَئیلُ الرّوحُ الأَمینُ عَنِ اللّهِ تَقَدَّسَت أسماؤُهُ و جَلَّ وَجهُهُ،قالَ:إنّی أنَا اللّهُ لا إلهَ إلاّ أنَا وَحدی؛عِبادی فَاعبُدونی،وَ لیَعلَم مَن لَقِیَنی مِنکُم بِشَهادَةِ أن لا إلهَ إلاَّ اللّهُ مُخلِصا بِها أنَّهُ قَد دَخَلَ حِصنی،و مَن دَخَلَ حِصنی أمِنَ عَذابی.
قالوا:یَا ابنَ رَسولِ اللّهِ،و ما إخلاصُ الشَّهادَةِ للّهِ ِ؟
قالَ:طاعَةُ اللّهِ و رَسولِهِ،و وِلایَةُ أهلِ بَیتِهِ علیهم السلام.
📚 حکمت نامه امام حسین ، ج 1، ص 193