✅ تفاوت #تقوای فردی، اجتماعی و سیاسی چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
یک #تقوای فردی داریم که من و شما خودمان از #گناه پرهیز کنیم، خودمان را حفظ کنیم؛ قُوا اَنفُسَکُم وَ اَهلیکُم نارًا وَقودُهَا النّاسُ وَ الحِجارَة؛ خودمان را از آتش دوزخ الهی، از آتش غضب الهی دور کنیم؛ این #تقوای فردی است.
#تقوای اجتماعی -#تقوای اسلامی مربوط به اجتماع- این است که در راه تحقّق این چیزهایی که اسلام از ما مطالبه کرده است، تلاش کنیم. ... باید دنبال عدالت اجتماعی بود، دنبال حمایت از محرومین بود، دنبال حمایت از مظلوم بود، با ظالم و مستکبر باید مقابله کرد، زیر بار او نرفت، اینها همه مطالبات اسلامی است، اسلام اینها را از ما خواسته است؛ این جور نیست که فقط یک محاسبه ی عقلائی و انسانی باشد؛ #تکلیف دینی است.
هرکسی این چیزها را از اسلام جدا کند، اسلام را نشناخته است؛ هرکسی حوزه ی معرفتی اسلام را و حوزه ی عملی اسلام را از محیط زندگی اجتماعی مردم و سیاسی مردم دور کند، بلاشک اسلام را نشناخته است. قرآن به ما می گوید: اُعبُدُوا اللهَ وَ اجتَنِبُوا الطّاغوت؛(۱۴) #عبودیّت خدا -یعنی #تسلیم در مقابل خدا بودن- و اجتناب از طاغوت.
... اینکه ما خودمان را و مردممان را و جوانانمان را و مسئولینمان را به احساس مسئولیّت در مقابل این حرفها فرا می خوانیم، فقط یک توصیه ی عقلائی نیست، یک توصیه ی سیاسی نیست؛ این یک خواست دینی است؛ رعایت آن، #تقوای دینی است. این #تقوای دینی است؛ #تقوای سیاسی هم در داخل همین مندرج است؛ اگر چنانچه این #تقوای دینی تحقّق پیدا کرد، #تقوای سیاسی هم همراه همین است. #تقوای سیاسی یعنی انسان از لغزشگاه هایی که دشمن می تواند از آن استفاده کند، پرهیز بکند. (14/3/1395)
✍️ شرح: #تقوا #عبودیت و #تسلیم خدا شدن یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 225
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (146)
🌷 زمینخورده، لگد ندارد
هشام بن اسـماعیل پـدر زن عبـدالملک مروان در دوران خلافت عبدالملک، اسـتاندار مدینه بود. او بسیار ظلم کرد و در ظلم و توهین به اهل مدینه، بیداد کرده بود. به خصوص به امام سـجاد (ع) و خاندان پیامبر (ص) بیش از دیگران بد رفتاري کرده بود.
پس از مرگ عبدالملک، پسـرش ولید جانشینش شد. ولید تصمیم گرفت رضایت مردم مخصوصاً اهل مدینه را جلب کند. لذا هشام بن اسماعیل را از اسـتانداري مدینه برداشت و دستور داد هشام را جلو خانه مروان نگه دارند و هر کس از او بدي دیده یا شنیده، بیاید تلافی کند. مردم هم دسته دسته می آمدند و فحش و ناسزا به هشام می گفتند و به صورتش تف می انداختند.
خود هشام بیش از همه، نگران امام سجاد (ع) و شیعیان بود و با خود فکر می کرد انتقام آن حضرت در مقابل آن همه دشنام و اذیت نسبت به پدران بزرگوارش جز کشتن، چیز دیگری نخواهد بود.
ناگهان دید امام سجاد با عده اي از شیعیان به سوي او می آیند. رنگ در سیماي هشام نماند و هر لحظه انتظار مرگ خود را می کشـید. امام که به هشام نزدیک شـد، طبق معمولِ مسـلمانان که به هم می رسـند و سـلام می گویند، با صداي بلند سـلام کرد و به سـایر شیعیان نیز قبلاً فرموده بود کاري به هشام نداشـته باشـید؛ چون اخلاق خاندان ما این نیست که به افتاده لگـد بزنیم. بلکه روش ما این است افتادگان را یاري کنیم.
علاوه بر این، حضـرت یـادداشتی به هشام داد و در آن یادآور شـد که اگر از عهـده پرداخت بـدهی ات برنیایی، نزد ما پول هست، می توانیم به تو کمک کنیم. از جانب ما چیزي به دل نگیر و هرگز ناراحت نباش.
هشام وقتی این بزرگواري را از امام با دید با صداي بلند این آیه را خواند: «اَللهُ اَعلَمُ حَیثُ یَجعَلُ رِسالَتَه: خدا بهتر می داند نبوّت و رسالتش را در کدام خاندان قرار دهد.»
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 113
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آیا اعمال خیر کافران در آخرت به دردشان می خورد؟
🌺 جواب خدای #متقین:
وصف حال کافران اين گونه است: اعمالشان مانند خاكسترى است كه در يك روز طوفانى، تند بادى بر آن بوزد و تمام آن را پراکنده کند و از بین ببرد. کافران نمى توانند از اعمال خيرى كه انجام داده اند، چيزى به دست آورند؛ اين است آن گمراهى عمیق.
📖 مثَلُ الَّذينَ كَفَرُوا بِرَبِّهِمْ أَعْمالُهُمْ كَرَمادٍ اشْتَدَّتْ بِهِ الرِّيحُ في يَوْمٍ عاصِفٍ لا يَقْدِرُونَ مِمَّا كَسَبُوا عَلى شَيْءٍ ذلِكَ هُوَ الضَّلالُ الْبَعيدُ (ابراهیم، 18)
آیه شماره 109
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (147)
🌷 کلید روزي
روزی امام صادق (ع) به فرزندش فرمود: پسر جان! از مخارج چقدر اضافه آمده است؟ عرض کرد: چهل دینار!
امام فرمود: برو این مبلغ را صدقه بده.
عرض کرد: در این صورت چیزي براي ما نخواهـد مانـد، پول ما همین مقـدار است؟
امام فرمود: برو صدقه بده! قطعا خداوند عوض خواهد داد. آیـا نمی دانی که هر چیزي کلیـدي دارد و کلیـد روزي، صـدقه اسـت؟
بیش از ده روز نگذشت که از محلی مبلغ چهار هزار دینار به محضر آن حضرت آوردند.
امام فرمود: پسر جان! چهل دینار را در راه خدا دادیم. خداوند چهار هزار دینار عوض آن را داد.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 137
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
⚠️دشمنِ کار خیر
💠 س: لطفاً این حدیث را توضیح دهید:
«تَصْفِيَةُ الْعَمَلِ أَشَدُّ مِنَ الْعَمَلِ وَ تَخْلِيصُ النِّيَّةِ مِنَ الْفَسَادِ أَشَدُّ عَلَى الْعَامِلِينَ مِنْ طُولِ الْجِهَادِ».
🔸ج: کسی که می خواهد كار خيري انجام دهد، دو دشمن دارد؛ شیطان و نفس اَمّاره. نه #شيطان می گذارد کار خیر انجام شود و نه #نفس_اماره. اما اگر با همه زحمت ها انجام داد، نگه داشتنش از انجام دادن سخت تر است؛ دائماً نفس فشار می آورد و می گويد: «در روزنامه بنويس و پشت بلندگو بگو تا مردم بفهمند تو چه كار كرده ای.» و بالاخره هم لو می دهد. بنابراين نگه داشتن عمل صالح، مشكلتر از انجام دادن آن است. لذا كسانی كه موفق می شوند، بايد خيلی مواظب باشند که آن را آن قدر بپيچند که درز نكند و كسی نفهمد.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ مقدمه هدایت شدن چیست؟
🌹 جواب خدای #متقین:
خدا هر كس را بخواهد هدايت كند، به او ظرفیت #تسلیم شدن می دهد.
✍️ توضیح: ظرفیت #تسلیم شدن یعنی پذیرش قلبیِ دستورات #واجب و #حرام خدا. هر کس تصمیم بگیرد تسلیم دستورات #واجب و #حرام خدا شود، در مسیر هدایت قرار گرفته است.
📖 فمَنْ يُرِدِ اللَّهُ أَنْ يَهْدِيَهُ يَشْرَحْ صَدْرَهُ لِلْإِسْلامِ (انعام، 125)
آیه شماره 110
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ در قیامت چه کسانی خندان و خوشحالند؟
🌷 امام خامنه ای:
{در قیامت} يك عده چهره هاشان خندان است و خوشنود و خوشحال و سربلندند. اين ها چه كسانى هستند؟ كسانى هستند كه در دنيا از پل صراطى كه حقيقت و باطنش در آنجاست و مثال آن در اينجاست، توانسته اند رد شوند. اين پل صراط، پل #عبوديت، پل #تقوا و پل #پرهيزگارى است؛ «و ان اعبدونى هذا صراط مستقيم»؛ (06/ 08/ 1383)
✍️ شرح: #تقوا ، #عبودیت و #پرهیزکاری یعنی یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان در زندگی فردی و اجتماعی. این، همان صراط مستقیم است.
پند 109
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ مهمترین ویژگی یاران امام زمان در زمان ظهور چیست؟
🌹 جواب امام صادق (ع):
خوشا به حال شيعيان قائم ما كه در زمان غيبت او منتظر ظهورش و در زمان ظهور او #مطيع او هستند.
✍️ شرح: #مطیع امام زمان در زمان غیبت و ظهور، کسی است که از دستورات #واجب و #حرام اطاعت می کند.
📖 طوبَى لِشِيعَةِ قَائِمِنَا اَلْمُنْتَظِرِينَ لِظُهُورِهِ فِي غَيْبَتِهِ وَ اَلْمُطِيعِينَ لَهُ فِي ظُهُورِهِ.
📚 کمال الدين صدوق , جلد۲ , صفحه۳۵۷
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چرا خدا بندگانش را از عذاب می ترساند؟
🌹جواب خدای #متقین:
بالاى سر و زير پاي جهنمی ها چتری از آتش خواهد بود. اين عذابى است كه خدا بندگانش را از آن می ترساند (و می گوید:) پس اى بندگانم! (خود را از این عذاب حفظ کنید و) #باتقوا شوید.
✍️ شرح: عذاب قیامت حتمی است. خدا بندگانش را از آن عذاب می ترساند تا #باتقوا شوند. یعنی #واجبات را انجام دهند و #حرامها را ترک کنند.
📖 لهُمْ مِنْ فَوْقِهِمْ ظُلَلٌ مِنَ النَّارِ وَ مِنْ تَحْتِهِمْ ظُلَلٌ ذلِكَ يُخَوِّفُ اللَّهُ بِهِ عِبادَهُ يا عِبادِ فَاتَّقُونِ (زمر، 16)
آیه شماره 111
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چه کسانی بهترند؟ ما یا گذشتگان؟
🌷 امام خامنه ای:
من و شما پيش خداى متعال عزيزتر نيستيم از كسانى كه قبل از ما بودند و از كسانى كه بعد از ما خواهند آمد؛ مگر اينكه عملمان خوب باشد و #تقوايمان بيشتر از آن ها باشد؛ اين را توجه داشته باشيد. اگر #تقواى بيشترى به خرج داديم، از خودمان بيشتر #مراقبت كرديم، بهتر كار كرديم، بهتر به #وظايفمان عمل كرديم، به #قانون بيشتر احترام گذاشتيم و در جهت اين اهداف، بيشتر پيش رفتيم، پيش خداى متعال عزيزتر خواهيم بود؛ اما بدون آن، نخير. بايد تلاشمان را در اين جهت متمركز كنيم. مواظب باشيم در دامهايى كه ديگران افتادند، ما نيفتيم. هركس در آن دام ها بيفتد، همان بلاها و همان عواقب برايش متصور است؛ لذا فرقى بين ما و آن ها نيست. (17/ 07/ 1384)
✍️ شرح: #تقوا و #مراقبت یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 110
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ بدتر از گناه کردن چیست؟
🌹 پیامبر اکرم (ص):
چهار چیز در گناه، بدتر از خود گناه است:
۱. کوچک شمردن گناه
۲. افتخار کردن به گناه
۳. خوشحال بودن از انجام گناه
۴. تکرار گناه
📖 أرْبَعَةٌ فِي اَلذَّنْبِ شَرٌّ مِنَ اَلذَّنْبِ اَلاِسْتِحْقَارُ وَ اَلاِفْتِخَارُ وَ اَلاِسْتِبْشَارُ وَ اَلْإِصْرَارُ
📚 مستدرک الوسائل , جلد۱۱ , صفحه۳۶۷
🆔 @mottagheen
✅ هدف از انذارهای قرآن چیست؟
🌺 جواب خدای متقین:
ای پیامبر! به وسيله اين قرآن كسانى را كه از محشور شدن در نزد پروردگارشان مى ترسند، انذار کن كه آنان [در روز قیامت ] جز خدا ولی و شفيعى نخواهند داشت. آنان را انذار کن تا شاید #باتقوا شوند.
📖 و أَنْذِرْ بِهِ الَّذينَ يَخافُونَ أَنْ يُحْشَرُوا إِلى رَبِّهِمْ لَيْسَ لَهُمْ مِنْ دُونِهِ وَلِيٌّ وَ لا شَفيعٌ لَعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ (انعام، 51)
✍️شرح: هدف خدا از انذارهای قرآن و ترساندن از عذاب قیامت، آن است که انسانها در دنیا #باتقوا شوند. یعنی #واجبات را انجام دهند و #حرامها را ترک کنند تا از این طریق هم در دنیا خوشبخت شوند و هم در آخرت.
آیه شماره 112
🆔 @mottagheen