هدایت شده از سبک زندگی متقین
✅ داستان کوتاه
🌷 شیعه علی (ع) کیست؟
هنگـامی که امـام رضـا (ع) در خراسان بود، عـده اي از شـیعیان از شـهرهاي دور، براي دیـدار آن حضـرت به خراسان آمدنـد. این جمـع بـا اینکه شـیعه بودنـد، اما گناهـانی را نیز مرتکب می شدنـد.
دربـان منزل امـام رضـا (ع) به ایشان عرض کرد: گروهی از شیعیان می خواهند به محضر شما برسند.
امام فرمود: کار دارم. آنها را برگردانید.
آنها تا دو ماه در خراسان ماندنـد و امام به آنها اجازه ملاقات نـداد. سـرانجام به حضـرت پیغام دادنـد که ما از شـیعیان پدرت علی (ع) هستیم. از راه دور آمده ایم. اگر بدون ملاقات با شما به وطن برگردیم، نزد مردم سرافکنده خواهیم شد. به ما اجازه ملاقات بدهید...
دربان، پیغام آنها را به امام رساند و این بار حضـرت اجازه ورود داد. پس از سـلام و احوالپرسی گله کردند که چرا به ما اجازه ملاقات نمی داديد؟ علت این همه بی مهري و اهانت به ما چیست؟ پس از آن همه معطلی، آبرویی براي ما نماند؟
امام رضا (ع) فرمود: این آیه را بخوانید: «و ما أصابکم من مصیبه فبما کسبت ایدیکم: هر مصیبتی که به شما رسد، نتیجه کارهاي خود شماست. و البته خداوند بسیاري از گناهانتان را نیز عفو می کند.»
این که به شما اجازه نمی دادم، بدین جهت بود که شما ادعا می کنید شیعه علی (ع) هستید، ولی دروغ می گویید، شیعه ي علی (ع) حسن و حسین و اباذر و سلمان و مقداد و عمار ... بودند، که هیچ گونه مخالفتی با دستورات #واجب آن بزرگوار نمی نمودند و هیچ گاه کاري که او #حرام کرده بود، انجام نمی دادند؛ ولی شـما می گویید ما شیعه علی (ع) هستیم و در بیشتر کارها دسـتورات #واجب و #حرام آن حضـرت را رعایت نمی کنیـد و حقوق #واجب برادران دینی تان را رعایت نمی کنید و ادعاي بزرگ شیعه بودن می کنید که با اعمالتان سازگار نیست.»
آنها همان دم از گناهانشان اسـتغفار و توبه کردنـد. آنگاه امام (ع) با آغوش باز از آنها پـذیرایی کرد، و در کنار خود نشاند.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 150
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
✅ بهترین عمل بعد از انجام واجبات و ترک حرامها چیست؟
🌹امام رضا (ع):
نسبت به برآورده کردن نیازمندی های شیعیان و شاد کردن آنها و دفع عوامل حزن آنها حریص باشید. چون بعد از انجام واجبات، بهترین عمل، شاد کردن شیعیان است.
📖 احْرِصُوا عَلَى قَضَاءِ حَوَائِجِ اَلْمُؤْمِنِينَ وَ إِدْخَالِ اَلسُّرُورِ عَلَيْهِمْ وَ دَفْعِ اَلْمَكْرُوهِ عَنْهُمْ فَإِنَّهُ لَيْسَ شَيْءٌ مِنَ اَلْأَعْمَالِ عِنْدَ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بَعْدَ اَلْفَرَائِضِ أَفْضَلَ مِنْ إِدْخَالِ اَلسُّرُورِ عَلَى اَلْمُؤْمِنِ
📚 الفقه المنسوب إلی الإمام الرضا علیه السلام , جلد۱ , صفحه۳۳۸
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
🌹 داستان کوتاه
✅ چه کنیم که ما هم از اهل بیت باشیم؟
حسن بن موسی وشاء می گوید:
در خراسان در مجلس حضرت رضا عليه السّلام بودم. زيد بن موسى (برادر حضرت رضا) هم در آن مجلس حضور داشت. زيد متوجه گروهى از اهل مجلس شد و از خود تعریف کرد و گفت كه ما چنين و چنانيم.
حضرت رضا علیه السلام متوجه آن گروه شد و گفتۀ زيد را شنيد و به وى فرمود: اى زيد! آيا قول بقالهاى كوفه را كه مىگويند: فاطمه دامان خويش را حفظ كرد و خداوند فرزندان او را به آتش جهنّم حرام كرد، تو را مغرور نموده است! به خداوند سوگند كه اين مطلب جز براى حسن و حسين عليهما السّلام و فرزندانى كه از آن بانو متولّد شدهاند، نخواهد بود.
امام رضا علیه السلام ادامه داد:
آيا مىشود گفت موسى بن جعفر عليه السّلام از دستورات واجب و حرام خدا اطاعت كند و روزها روزهدار و شبها به شب زنده دارى و نماز شب مشغول باشد و تو معصيت خداوند را انجام دهى و فرداى قيامت نزد خدا با او مساوى باشى و يا اينكه تو نزد خداوند عزيزتر باشى؟!
در صورتى كه امام سجاد علیه السلام مى فرمايد: اجر سادات باتقوا هر چه باشد، عذاب سادات گنهكار دو برابر خواهد بود.
سپس امام رضا عليه السّلام را دیدم که متوجه من شد و فرمود: اى حسن! اين آيه را چگونه قرائت مىكنيد كه خداوند مىفرمايد: قالَ يا نُوحُ انَّه لَيسَ مِن اَهلِك انَّهُ عَمل غَيرُ صالحٍ؟
من گفتم: دو جور می خوانند. طبق قرائت دوم، پسر نوح، فرزند پدرش نیست.
امام رضا علیه السلام فرمود: ابدا اين طور نيست. بلكه وى پسر حضرت نوح بوده است. ولى از خدا نافرمانی كرد و به همین دلیل خداوند او را از پدرش ندانست. همين طور هر کدام از خاندان ما كه از دستورات #واجب و #حرام خدا اطاعت نكنند، از ما نخواهند بود و تو اگر از دستورات #واجب و #حرام خدا اطاعت کنی، از ما اهل بيت خواهى بود.
📖 عنِ اَلْحَسَنِ بْنِ مُوسَى اَلْوَشَّاءِ اَلْبَغْدَادِيِّ قَالَ: كُنْتُ بِخُرَاسَانَ مَعَ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى اَلرِّضَا عَلَيْهِ السَّلاَمُ فِي مَجْلِسِهِ وَ زَيْدُ بْنُ مُوسَى حَاضِرٌ وَ قَدْ أَقْبَلَ عَلَى جَمَاعَةٍ فِي اَلْمَجْلِسِ يَفْتَخِرُ عَلَيْهِمْ وَ يَقُولُ نَحْنُ وَ نَحْنُ وَ أَبُو اَلْحَسَنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ مُقْبِلٌ عَلَى قَوْمٍ يُحَدِّثُهُمْ فَسَمِعَ مَقَالَةَ زَيْدٍ فَالْتَفَتَ إِلَيْهِ فَقَالَ يَا زَيْدُ أَ غَرَّكَ قَوْلُ بَقَّالِي اَلْكُوفَةِ إِنَّ فَاطِمَةَ أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَحَرَّمَ اَللَّهُ ذُرِّيَّتَهَا عَلَى اَلنَّارِ وَ اَللَّهِ مَا ذَلِكَ إِلاَّ لِلْحَسَنِ وَ اَلْحُسَيْنِ وَ وُلْدِ بَطْنِهَا خَاصَّةً فَأَمَّا أَنْ يَكُونَ مُوسَى بْنُ جَعْفَرٍ عَلَيْهِمَا السَّلاَمُ يُطِيعُ اَللَّهَ وَ يَصُومُ نَهَارَهُ وَ يَقُومُ لَيْلَهُ وَ تَعْصِيهِ أَنْتَ ثُمَّ تَجِيئَانِ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ سَوَاءً لَأَنْتَ أَعَزُّ عَلَى اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مِنْهُ إِنَّ عَلِيَّ بْنَ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ كَانَ يَقُولُ لِمُحْسِنِنَا كِفْلاَنِ مِنَ اَلْأَجْرِ وَ لِمُسِيئِنَا ضِعْفَانِ مِنَ اَلْعَذَابِ وَ قَالَ اَلْحَسَنُ اَلْوَشَّاءُ ثُمَّ اِلْتَفَتَ إِلَيَّ وَ قَالَ يَا حَسَنُ كَيْفَ تَقْرَءُونَ هَذِهِ اَلْآيَةَ قٰالَ يٰا نُوحُ إِنَّهُ لَيْسَ مِنْ أَهْلِكَ إِنَّهُ عَمَلٌ غَيْرُ صٰالِحٍ فَقُلْتُ مِنَ اَلنَّاسِ مَنْ يَقْرَأُ إِنَّهُ عَمِلَ غَيْرَ صَالِحٍ وَ مِنْهُمْ مَنْ يَقْرَأُ إِنَّهُ عَمَلٌ غَيْرُ صٰالِحٍ نَفَاهُ عَنْ أَبِيهِ فَقَالَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ كَلاَّ لَقَدْ كَانَ اِبْنَهُ وَ لَكِنْ لَمَّا عَصَى اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ نَفَاهُ اَللَّهُ عَنْ أَبِيهِ كَذَا مَنْ كَانَ مِنَّا لَمْ يُطِعِ اَللَّهَ فَلَيْسَ مِنَّا وَ أَنْتَ إِذَا أَطَعْتَ اَللَّهَ فَأَنْتَ مِنَّا أَهْلَ اَلْبَيْتِ .
📚 بحار الأنوار , جلد۴۳ , صفحه۲۳۰
🆔@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
✅ آیا شیعه بودن همه شیعیان مورد تأیید اهل بیت است؟
🌹 امام رضا (ع):
هر کس شیعه باشد و از خدا اطاعت نکند، از ما نیست.
✍️ شرح: اطاعت از خدا یعنی انجام واجبات و ترک محرمات
📖 منْ كَانَ مِنَّا لَمْ يُطِعِ اَللَّهَ فَلَيْسَ مِنَّا
📚 بحار الأنوار , جلد۴۳ , صفحه۲۳۰
🆔@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
✅ صفات مؤمن
🌹 امام رضا (ع):
مؤمن کسی است که وقتی خوب عمل می کند، خوشحال است و وقتی گناه می کند، استغفار می کند. مسلمان کسى است که مردم از شر دست و زبان او آسوده باشند. از ما نیست کسی که همسایه اش از شرّ او در امان نباشد.
📖 الْمُؤْمِنُ اَلَّذِي إِذَا أَحْسَنَ اِسْتَبْشَرَ وَ إِذَا أَسَاءَ اِسْتَغْفَرَ وَ اَلْمُسْلِمُ اَلَّذِي يَسْلَمُ اَلْمُسْلِمُونَ مِنْ لِسَانِهِ وَ يَدِهِ وَ لَيْسَ مِنَّا مَنْ لَمْ يَأْمَنْ جَارُهُ بَوَائِقَهُ.
📚 وسائل الشیعة , جلد۱۲ , صفحه۱۲۷
🆔@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
✅ شرط هدایت شدن توسط اهل بیت چیست؟
🌺 امام رضا (ع) :
ما روشنايى راه کسی هستيم كه از دستورات ما #تبعیت كند و و راهنمای کسی هستیم که راه را از ما بخواهد.
✍️ شرح: #تبعیت از دستورات اهل بیت همان انجام #واجبات و ترک #محرمات است. این، شرط هدایت شدن توسط اهل بیت است.
📖 نحنُ نورٌ لِمَن تَبِعَنا ، وهُدىً لِمَنِ اهتَدى بِنا.
📚 تفسير القمّي: ج ٢ ص ١٠٤
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
📣 داستان کوتاه
✅ مناظره امام رضا (ع) با یکی از اهل سنّت
امام رضا (ع) به ابن رامین سنّی فرمود: ابن رامین! آن وقت که پیامبر (ص) از مدینه خارج شد، کسی را جاي خود نگذاشت؟
ابن رامین گفت: چرا! علی (ع) را جاي خود گذاشت.
امام رضا (ع) فرمود: پس چرا به اهل مدینه نفرمود خودتان کسی را انتخاب کنید، چون انتخاب شما خطا نمی شود.
ابن رامین گفت: چون پیامبر (ص) نگران بود که اختلاف و درگیري در میان مردم بیفتد.
امام رضا (ع) فرمود: خوب چه عیبی داشت؟ اگر هم اختلافی رخ می داد، هنگامی که از مسافرت به مدینه بر می گشت، آن را اصلاح می نمود.
ابن رامین گفت: البته عمل آن حضرت که خود جانشین تعیین فرمود، با محکم کاري مناسب تر بود و منطقی تر.
امام رضا (ع) فرمود: بنابراین براي پس از مرگ خود نیز حتماً کسی را جاي خود قرار داده است؟
ابن رامین گفت: نه!
امام (ع) فرمود: آیا مرگ پیامبر (ص) از مسافرتش مهم تر نبود؟ سفر دنیا کوتاه است و سفر مرگ، طولانی و ابدي. پس چگونه شد که هنگام مرگ از اختلاف امت خاطر جمع بود – و جانشین تعیین نکرد - اما در مسافرت چند روزه دنیا خاطر جمع نبود - و جانشین تعیین کرد - با اینکه خود آن حضرت زنده بود و می توانست اختلافات را اصلاح نماید؟
ابن رامین در مقابل سخنان منطقی امام (ع) نتوانست حرفی بزند و ساکت شد.
📚 داستانهای بحارالانوار ج 5 ص 132
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
✅ چه کنیم که خدا محافظ ما شود؟
🌹 امام رضا (ع):
هر کس باتقوا شود و خود را از #گناه و نافرمانی خدا حفظ کند، از او محافظت می شود و هر کس از خدا #اطاعت کند، باید از او اطاعت کرد.
✍️ شرح: خدا از کسی که #گناه نمی کند، در مقابل بسیاری از حوادث محافظت می کند و حاجات او را برآورده می سازد. اطاعت از چنین کسی، اطاعت از خداست.
📖 منِ اِتَّقَى اَللَّهَ يُتَّقَى وَ مَنْ أَطَاعَ اَللَّهَ يُطَاعُ.
📚 الکافي , جلد۱ , صفحه۱۳۷
🆔@mottagheen
✅ آیا برای سعادت انسان، محبت اهل بیت به تنهایی کافی است؟
🌹 امام رضا (ع):
نه با اتکاء به محبت اهل بیت، اعمال صالح و کوشش در اطاعت از خدا را ترک کنید و نه با اتکاء به عباداتتان، محبت اهل بیت و تسلیم آنها بودن را ترک کنید. زیرا هیچ کدام از این دو بدون دیگری قبول نمی شود.
✍️ شرح: برای سعادت، دو عامل لازم است:
1. محبت و ولایت اهل بیت
2. اطاعت از دستورات واجب و حرام خدا
📖 لاَ تَدَعُوا اَلْعَمَلَ اَلصَّالِحَ وَ اَلاِجْتِهَادَ فِي اَلْعِبَادَةِ اِتِّكَالاً عَلَى حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ وَ لاَ تَدَعُوا حُبَّ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ وَ اَلتَّسْلِيمَ لِأَمْرِهِمُ اِتِّكَالاً عَلَى اَلْعِبَادَةِ فَإِنَّهُ لاَ يُقْبَلُ أَحَدُهُمَا دُونَ اَلْآخَرِ
📚 الفقه المنسوب إلی الإمام الرضا علیه السلام , جلد۱ , صفحه۳۳۸
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ رأس عبادات چیست؟
🌹 امام رضا (ع):
بدانید که رأس عبادات خدا، تسلیم بودن در مقابل دستورات واجب و حرامِ ماست. پس رأس گناهان، تسلیم نبودن در مقابل دستورات واجب و حرام ماست.
📖 اعْلَمُوا أَنَّ رَأْسَ طَاعَةِ اَللَّهِ سُبْحَانَهُ اَلتَّسْلِيمُ لِمَا عَقَلْنَاهُ وَ لِمَا لَمْ نَعْقِلْهُ فَإِنَّ رَأْسَ اَلْمَعَاصِي اَلرَّدُّ عَلَيْهِمْ
📚 الفقه المنسوب إلی الإمام الرضا علیه السلام , جلد۱ , صفحه۳۳۸
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ هفت کار مسخره
امام رضا (ع) می فرماید:
هفت چیز بدون هفت چیز دیگر، مسخره است:
1️⃣ هر کس با زبان استغفار کند ولی در قلبش به خاطر گناهش از خدا عذرخواهی نکند، خود را مسخره کرده.
2️⃣ هر کس از خدا موفقیت بخواهد ولی در #اطاعت از #واجبات خدا کوشش ننماید، خود را مسخره کرده.
3️⃣ هر کس دنبال هوشیاري و احتیاط در زندگی باشد ولی لاابالی باشد، خود را مسخره نموده.
4️⃣ هر کس از خدا بهشت بخواهد و بر سختی #واجبات و #محرمات صبر نکند، خود را مسخره کرده.
5️⃣ هر کس با زبان از آتش جهنم به خدا پناه می برد ولی خواسته هاي #حرام خود را ترك نمی نماید، خود را مسخره نموده.
6️⃣ و هر کس با زبان به یاد خدا باشد ولی از طریق ترک #گناه در صدد آمادگی برای دیدار او نباشد، خود را مسخره کرده.
7️⃣ در بحارالانوار هفتمی ذکر نشده است.
📖 سبْعَةُ أَشْيَاءَ بِغَيْرِ سَبْعَةِ أَشْيَاءَ مِنَ الِاسْتِهْزَاءِ مَنِ اسْتَغْفَرَ بِلِسَانِهِ وَ لَمْ يَنْدَمْ بِقَلْبِهِ فَقَدِ اسْتَهَزَأَ بِنَفْسِهِ وَ مَنْ سَأَلَ اللَّهَ التَّوْفِيقَ وَ لَمْ يَجْتَهِدْ فَقَدِ اسْتَهَزَأَ بِنَفْسِهِ وَ مَنِ اسْتَحْزَمَ وَ لَمْ يَحْذَرْ فَقَدِ اسْتَهَزَأَ بِنَفْسِهِ وَ مَنْ سَأَلَ اللَّهَ الْجَنَّةَ وَ لَمْ يَصْبِرْ عَلَى الشَّدَائِدِ فَقَدِ اسْتَهَزَأَ بِنَفْسِهِ وَ مَنْ تَعَوَّذَ بِاللَّهِ مِنَ النَّارِ وَ لَمْ يَتْرُكْ شَهَوَاتِ الدُّنْيَا فَقَدِ اسْتَهَزَأَ بِنَفْسِهِ وَ مَنْ ذَكَرَ اللَّهَ وَ لَمْ يَسْتَبِقْ إِلَى لِقَائِهِ فَقَدِ اسْتَهَزَأَ بِنَفْسِهِ.
📚 بحارالانوار، ج 75 ص 356
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آیا شرط بهشتی شدن زن و مرد با هم فرق دارد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
هر کس اعمالش صالح باشد، چه زن و چه مرد، به شرط مسلمانی، وارد بهشت می شود. از طرف خدا سر سوزنی به کسی ظلم نمی شود.
✍️ شرح: شرط بهشتی شدن، ایمان و عمل صالح است. چه برای زن و چه برای مرد. ایمان یعنی اصول دین را باور داشتن. عمل صالح یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها.
📖 و مَنْ يَعْمَلْ مِنَ الصَّالِحاتِ مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولئِكَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ وَ لا يُظْلَمُونَ نَقيراً (نساء، 124)
آیه شماره 157
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ لازمه موفقیت در امور اساسی و حساس چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
جوانهایی که متصدّی این بخشهای مختلف هستند، مراقب باشند که #تقوا را، #پرهیزکاری را، #پاکدامنی را در خودشان تقویت کنند؛ اینها چیزهای لازمی است. اگر این را ما توجّه نکردیم و رعایت نکردیم، در بسیاری از جاهای گوناگون کُمِیتمان لنگ خواهد ماند؛ بخصوص در کارهای اساسی و حسّاس. (2/2/1392)
✍️ شرح: #تقوا ، #پرهیزکاری و #پاکدامنی یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 257
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (185)
🌷 طی الارض امام سجاد (ع)
ابن شهاب زهري می گوید:
عبد الملک مروان، خلیفه عباسی مأمورانی را فرستاد تا امام سجاد (ع) را از مدینه به شام ببرند. آنان آن حضرت را با غل و زنجیر بسـتند و گروهی را براي نگهبانی او گماشتند. من از مأموران اجازه خواستم با امام ملاقات نموده و سلامی عرض کنم و وداع نمـایم. آنها هم اجـازه دادنـد.
وقتی خـدمت آن بزرگوار رسـیدم، همین که ایشان را در غل و زنجیردیـدم، گریه ام گرفت. عرض کردم: ای کاش این غل و زنجیر در گردن من بود و شما از این رنج آسوده بودي.
ایشان فرمـود: زهري! خیـال می کنی ایـن غـل و زنجیر به من آزاري می رسانـد؟ چنین نیست. اگر بخـواهم می تـوانم این زنجیر را از دست و پاي خود باز کنم. گرچه تو و سایر علاقمنـدان به خانواده ما از مشاهـده این منظره غمگین می شویـد. ولی این غل و زنجیر، مرا به یـاد عـذاب خـدا می انـدازد. بـدین جهت آن را دوست دارم.
سپس امام دست و پـاي خود را از زنجیر گشوده و فرمود: زهري! خاطر جمع باش که من بیشتر از دو منزل با اینها نخواهم بود.
چهارده شب از این ماجرا گذشته بود که مأموران سراسیمه به مدینه باز گشته و در جستجوي حضرت بودند و لیکن نشانی نمی یافتند. پرسیدم: چه شد آن آقا؟
گفتند: با او نشسته بودیم و کاملاً مراقبش بودیم. ناگاه متوجه شدیم غل و زنجیر در جاي خود افتاده و از آن حضرت خبري نیست.
بعد از این جریان در شام نزد عبد الملک رفتم. او احوال امام سـجاد (ع) را از من پرسید. من نیز جریان را برایش نقـل کردم. عبـد الملـک گفت: همان روزي که مأموران در پی او می گشـتند، خودش نزد من آمـد و گفت: با من چه کار داری؟
گفتم: میل دارم با من باشی.
فرمود: من میل ندارم با تو باشم.
آنگـاه از پیش من بیرون رفت. به خـدا سوگنـد از هیبت او مرا چنان وحشتی فرا گرفت که چون به خلوت آمـدم، جامه خود را آلوده یافتم.
من به عبـد الملـک گفتم: علی بن الحسـین (ع) آن طور که تو خیال می کنی نیست. (در فکر خلافت نیست). او به عبادت خدا مشغول است.
عبد الملک گفت: خوش به حال کسی که مثل او مشغول است.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 132
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 شرح خطبه متقین نهج البلاغه (شماره 1)
«رُوِيَ أنَّ صَاحِباً لِأمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ يُقَالُ لَهُ هَمَّامٌ كَانَ رَجُلًا عَابِداً فَقَالَ لَهُ يَا أمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ صِفْ لِيَ الْمُتَّقِينَ حَتَّى كَأنِّي أنْظُرُ إِلَيْهِمْ».
همّام که یکی از یاران و مخلصان امیرالمؤمنین علیه الصلاة و السلام بود، از امام تقاضا کرد که: «یا امیرالمؤمنین! متّقین را برایم توصیف کنید؛ آن قدر واضح و آشکارا که گویا آن ها را می¬بینیم و با ذهنم با اوصافشان آشنا می¬شوم.
«فَتَثَاقَلَ عليه السلام عَنْ جَوَابِهِ»
حضرت تثاقل فرمودند؛ یعنی در جواب، اظهار سنگینی فرمودند. ظرفیت او را حساب کردند و دیدند ظرفش کمی تنگ است؛ لذا جواب را نگفتند.
«ثُمَّ قَالَ يَا هَمَّامُ اتَّقِ اللَّهَ وَ أحْسِنْ فَإِنَّ اللّهَ مَعَ الَّذِينَ ا#تقوا وَ الَّذِينَ هُمْ مُحْسِنُونَ».
سپس فقط یک آیه از قرآن را خواندند که مربوط به #تقوا و نیکوکاری بود. فرمودند: «يَا هَمَّامُ اِتَّقِ اللَّهَ». #تقوا را در زندگی پیشه کن و بدان که خدا با کسانی است که در زندگی #تقوا را مراعات می¬کنند و همچنین با کسانی است که در زندگی، محسن و نیکوکارند و کار زشت و بد انجام نمی¬دهند.
«فَلَمْ يَقْنَعْ هَمَّامٌ بِذَلِكَ الْقَوْلِ حَتَّى عَزَمَ عَلَيْهِ فَحَمِدَ اللَّهَ وَ أثْنَى عَلَيْهِ وَ صَلَّى عَلَى النَّبِيِّ صلى الله عليه و آله»
مشخص بود که همّام به این مقدار از بیان، قناعت نخواهد کرد؛ لذا اصرار کرد و حضرت را قسم داد که: «مفصل¬تر بفرمایید.» لذا حضرت بعد از نشان دادن آن سنگینی در جواب دادن، شروع کردند به بیان مقدمه¬ای از مقدمات که وجودش در توصیف متّقین ضروری و لازم بود.
📚 آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
هدایت شده از تقوا
📣 معرفی کتاب
📖 کتاب «صحیفه بندگی» اثر آیت الله خوشوقت
🌷 شرح منحصر به فرد کتاب صحیفه سجادیه
📚 سبک زندگی اسلامی
📚 اخلاق عملی اسلامی
📚 مقدمات عرفان اسلامی
📖 اگر تا کنون کتابهای آیت الله خوشوقت را نخوانده اید، سبک زندگی اسلامی، اخلاق اسلامی و عرفان اسلامی را نیاموخته اید.
📱 خرید تلفنی: 02537740170
📱 کانال رسمی:
@khoshvaght_ir
هدایت شده از تقوا
📣 معرفی کتاب
📖 کتاب «آثار بندگی» اثر آیت الله خوشوقت
📚 سبک زندگی اسلامی
📚 اخلاق عملی اسلامی
📚 مقدمات عرفان اسلامی
📚 پاسخ به صدها پرسش جوانان
📖 اگر تا کنون کتابهای آیت الله خوشوقت را نخوانده اید، سبک زندگی اسلامی، اخلاق اسلامی و عرفان اسلامی را نیاموخته اید.
📱 خرید تلفنی: 02537740170
📱 کانال رسمی:
@khoshvaght_ir
هدایت شده از تقوا
📣 معرفی کتاب
📖 کتاب «اساس بندگی» اثر آیت الله خوشوقت
📚 سبک زندگی اسلامی
📚 ولایت امامان معصوم
📚 ولایت فقیه
📚 پاسخ به صدها پرسش جوانان
📖 اگر تا کنون کتابهای آیت الله خوشوقت را نخوانده اید، سبک زندگی اسلامی، اخلاق اسلامی و عرفان اسلامی را نیاموخته اید.
📱 خرید تلفنی: 02537740170
📱 کانال رسمی:
@khoshvaght_ir
هدایت شده از تقوا
📣 معرفی کتاب
📖 کتاب «طریق بندگی» اثر آیت الله خوشوقت
📚 سبک زندگی اسلامی
📚 اخلاق عملی اسلامی
📚 مقدمات عرفان اسلامی
📚 پاسخ به صدها پرسش جوانان
📖 اگر تا کنون کتابهای آیت الله خوشوقت را نخوانده اید، سبک زندگی اسلامی، اخلاق اسلامی و عرفان اسلامی را نیاموخته اید.
📱 خرید تلفنی: 02537740170
📱 کانال رسمی:
@khoshvaght_ir
🌺 توصیه های امام کاظم (ع) به هشام (شماره 4):
✅ ای هشام! تو كه عقلت را از #اطاعت از خدایت باز داشته اى، و #هوست را بر عقلت حاکم کرده اى، چگونه ممکن است عملت از نظر خدا #تزکیه و پاک شده باشد؟
✍️ شرح: تنها راه تزکیه عمل، اطاعت از خدا و غلبه عقل بر هوسها است و این دو با انجام #واجبات و ترک #محرمات محقق می شود.
📖 يا هِشَامُ كَيْفَ يَزْكُو عِنْدَ اَللَّهِ عَمَلُكَ وَ أَنْتَ قَدْ شَغَلْتَ عَقْلَكَ عَنْ أَمْرِ رَبِّكَ وَ أَطَعْتَ هَوَاكَ عَلَى غَلَبَةِ عَقْلِكَ
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه ۳۸۳ به بعد
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
🌹 امام على (ع):
هيچ كس جز با رعایت احکام واجب و حرام خوشبخت نمى شود و جز با ترک احکام واجب و حرام بدبخت نمى گردد. (غرر الحکم، ج 1 ص ۷۸۸)
📕 لیست واجبات شرعی (بخش چهارم)
31. تشکیل حکومت اسلامی و حفظ آن.
32. جهاد کردن.
33. دفاع از خود یا ناموس یا خویشان یا مسلمانان دیگر در برابر مهاجمین.
34. دوست داشتن دوستان خدا و دشمن داشتن دشمنان خدا.
35. مبارزه کردن با بدعتها و انحرافات.
36. نجات دادن مسلمان از مرگ.
37. یادگیری و یاد دادن همه علوم و فنونی که جامعه اسلامی به آن نیاز دارد.
38. اجرا کردن حدود الهی.
39. آگاهی دادن به مردم برای مالی که پیدا کرده است.
40. آگاه کردن مشتری از نجاست کالا در صورتی که فروشنده میداند که مشتری از آن در خوردن و آشامیدن و یا کارهایی که مربوط به طهارت است، استفاده میکند و همچنین در عاریه دادن.
📣 ادامه دارد ...
📚 منبع: طریق بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ خدا چقدر بر انسانها تکلیف بار می کند؟ تکلیفها چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
هر کس اهل ایمان باشد و اعمالش صالح باشد، ما هیچ کس را جز به اندازه توانش تکلیف نمی کنیم. اهل ایمان و عمل صالح، بهشتی اند و جاودانه در آن می مانند.
✍️ شرح: عمل صالح یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات. خدا #واجبات و #محرمات را بر اساس توان هر کس بر او تکلیف کرده است. عمل به این تکلیف، عامل بهشتی شدن است.
📖 و الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لا نُكَلِّفُ نَفْساً إِلاَّ وُسْعَها أُولئِكَ أَصْحابُ الْجَنَّةِ هُمْ فيها خالِدُونَ (اعراف، 42)
آیه شماره 158
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 شرح خطبه متقین نهج البلاغه (شماره 2)
«ثُمَّ قَالَ أمَّا بَعْدُ فَإِنَّ اللَّهَ سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى خَلَقَ الْخَلْقَ حِينَ خَلَقَهُمْ غَنِيّاً عَنْ طَاعَتِهِمْ آمِناً مِنْ مَعْصِيَتِهِمْ لِأنَّهُ لَا تَضُرُّهُ مَعْصِيَةُ مَنْ عَصَاهُ وَ لَا تَنْفَعُهُ طَاعَةُ مَنْ أطَاعَهُ فَقَسَمَ بَيْنَهُمْ مَعَايِشَهُمْ وَ وَضَعَهُمْ مِنَ الدُّنْيَا مَوَاضِعَهُمْ».
فرمودند: وقتی پروردگار متعال انسان ها را خلق کرد، از طاعتشان بی¬نیاز بود و از معصیتشان هم هیچ ضرری عائد او نمی-شد. انسان ها هر کاری انجام دهند، نفع و ضررش به خود انسان ها برمی¬گردد، نه نفعش به خدا برمی¬گردد و نه ضررش به خدا می رسد. این انسان ها هستند که اگر بخواهند انسان وار زندگی کنند، باید در طول زندگی #تقوا را مراعات کنند و الّا در افساد، خونریزی و تجاوز ملحق به حیوانات جنگلی می¬شوند. خدا انسان ها را طبق نظام علت و معلول خلق کرد. موجودات یکی پس از دیگری متناسب با نظام علت و معلول با آثار و نتایج مختلفی به عرصه ی وجود آمدند. از جمله انسان های با #تقوا هم در روی زمین موقعیت خاص خود را پیدا کردند. فرمودند:
«فَالْمُتَّقُونَ فِيهَا هُمْ أهْلُ الْفَضَائِلِ».
یکی از آثار و علائم انسان های با#تقوا این است که «هُمْ أهْلُ الْفَضَائِلِ»؛ یعنی انسان های با#تقوا اهل فضیلت هستند. فضائل اخلاقی، فضائل روحی، فضائل ایمانی در انسان های با#تقوا به بروز و ظهور می¬رسد. آنها دارای صبر و تحمل هستند؛ در مشکلات زندگی، وقور و صبور هستند؛ در سایه ی ایمان زندگی می¬کنند؛ خیرخواه و نصیحت گر دیگران هستند؛ حق کش نیستند و ظلم و بی¬ عدالتی نمی¬کنند.
این ها فضائلی است که انسان های با#تقوا دارند. در سایه ی مراعات #تقوا چنین روحیات، صفات و فضائلی در انسان فراهم می¬شود که در طول زندگی از او به ظهور و بروز می¬رسد. لذا فرمودند: «متّقین اهل الفضائل هستند.» فضیلت¬های خوبی که انسان ها باید داشته باشند، به برکت #تقوا در این انسان ها موجود و به تدریج به ظهور می¬رسد.
📚 آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ کدام زره و کدام سپر، انقلابیون را از انحراف حفظ می کند؟
🌷 امام خامنه ای:
در دهه 60 میلادی تقریباً در همین کشورهای شمال آفریقا انقلاب شد - در مصر، در سودان، در تونس، در الجزائر - لیکن دیری نپائید؛ یا آدمهائی که در رأس کار بودند و سررشته دار انقلاب بودند، یک جور زیر پایشان جارو شد، رفتند، جای خودشان را به دست نشاندگان دادند، یا خود آنها دست نشانده شدند.
زخارف دنیا انسانها را راحت که نمیگذارد؛ این وسوسه ها به طور دائم در دل انسان مشغول کار و فعالیتند. اگر زره و سپر #تقوا نباشد، اینها در انسانها زود اثر میگذارد؛ راه ها عوض میشود. لذا امیدها که بر اثر انقلابها می شکفد، بر اثر ارتجاعها افسرده می شود؛ یک بهارِ زودرسی است و تمام میشود. (3/3/1390)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 258
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های امام کاظم (ع) به هشام (شماره 5):
✅ ای هشام! انسانها را برای #اطاعت از خدا خلق کرده اند و هیچ نجاتی جز با #اطاعت از خدا میسّر نيست. لازمه #اطاعت از خدا دانستن دستورات #واجب و #حرام خداست، و مقدمه این دانستن، یادگیری احکام #واجب و #حرام است و این یادگیری به وسیله عقل صورت می پذيرد.
📖 يا هِشَامُ نُصِبَ اَلْخَلْقُ لِطَاعَةِ اَللَّهِ وَ لاَ نَجَاةَ إِلاَّ بِالطَّاعَةِ وَ اَلطَّاعَةُ بِالْعِلْمِ وَ اَلْعِلْمُ بِالتَّعَلُّمِ وَ اَلتَّعَلُّمُ بِالْعَقْلِ يُعْتَقَدُ
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه ۳۸۳ به بعد
📣 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen