✅ آیا خود حضرت عیسی (ع) اعتقاد مسیحیان بر خدایی عیسی (ع) را تأیید می کند؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
خدا در قیامت از عیسی خواهد پرسید: «ای عیسی! آیا تو به انسانها گفتی که غیر از خدا، من و مادرم را هم خدای خود و اله خود بدانید؟»
عیسی پاسخ می دهد: «سبحان الله! تو از شریک داشتن مبرّایی. اصلاً این محال است و عاقلانه نیست که چیزی را برای خودم ادعا کنم که نه حق من است و نه شایسته من. اگر چنین حرفی زده بودم، حتماً آن را می دانستی. چون تو از تمام آنچه در ذهن من می گذشت، باخبر بودی و من از آنچه در نیت تو بود، بی اطلاع بودم. این تویی که تمام اسرار غیبی را می دانی. من فقط چیزهایی را به انسانها گفتم که خودت به من دستور داده بودی. و آن دستور این بود که همگی #عبد مطیع خدا شوید که #ارباب من و #ارباب شماست. من تا وقتی که در دنیا بودم، شاهد عقیده و عملکرد آنها بودم. اما وقتی جان مرا گرفتی، خودت مراقبشان بودی. تو خودت شاهد همه چیز هستی.»
✍️ شرح: خود حضرت عیسی (ع) همه را به #عبد خدا بودن دعوت می کرده است. #عبد خدا که خدا نمی شود. #عبد خدا بودن یعنی #اطاعت از دستورات #واجب و #حرام خدا.
📖 و إِذْ قالَ اللَّهُ يا عيسَى ابْنَ مَرْيَمَ أَ أَنْتَ قُلْتَ لِلنَّاسِ اتَّخِذُوني وَ أُمِّيَ إِلهَيْنِ مِنْ دُونِ اللَّهِ قالَ سُبْحانَكَ ما يَكُونُ لي أَنْ أَقُولَ ما لَيْسَ لي بِحَقٍّ إِنْ كُنْتُ قُلْتُهُ فَقَدْ عَلِمْتَهُ تَعْلَمُ ما في نَفْسي وَ لا أَعْلَمُ ما في نَفْسِكَ إِنَّكَ أَنْتَ عَلاَّمُ الْغُيُوبِ * ما قُلْتُ لَهُمْ إِلاَّ ما أَمَرْتَني بِهِ أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ رَبِّي وَ رَبَّكُمْ وَ كُنْتُ عَلَيْهِمْ شَهيداً ما دُمْتُ فيهِمْ فَلَمَّا تَوَفَّيْتَني كُنْتَ أَنْتَ الرَّقيبَ عَلَيْهِمْ وَ أَنْتَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ شَهيدٌ * (مائده، 116 تا 118)
آیه شماره 212
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 27):
✅ ای ابوذر! خدا نه به صورتهای شما نگاه می کند و نه به اموال و سخنهایتان. بلکه به قلبها و #اعمال شما نگاه می کند.
📖 يا أَبَا ذَرٍّ إِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لاَ يَنْظُرُ إِلَى صُوَرِكُمْ وَ لاَ إِلَى أَمْوَالِكُمْ وَ أَقْوَالِكُمْ وَ لَكِنْ يَنْظُرُ إِلَى قُلُوبكُمْ وَ أَعْمَالِكُمْ
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ آیا #تقوا یک موضوع فردی است؟
🌹 امام خامنه ای:
#تقوا يعنى آن كسانى كه حوزه ى حاكميتشان شخص خودشان است، مواظب خودشان باشند. آن كسانى هم كه حوزه ى حاكميتشان از شخص خودشان وسيعتر است، هم مواظب خودشان باشند، هم مواظب ديگران باشند. آن كسانى كه در رأسند، هم مواظب خودشان باشند، هم مواظب كلّ جامعه باشند.
پند 34
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت (10)
🌷 انسان های قبل از آدم (ع)
س: آیا قبل از آدم (ع) و حوا انسان هایی مکلف یا غیر مکلف بوده اند یا خیر؟
ج: انسان های غیر عاقل و غیر متفکر بوده اند.
س: آیا اینکه مي گويند قبل از ماجراي حضرت آدم (ع) انسان های ديگري در زمين بوده اند و زندگي مي كرده اند، درست است؟
ج: بله، انسان زياد بود. انسان بودند اما فاقد عقل و شعور بودند. امروز هم نسل همان انسان های غیر عاقل و متفکّر در جنگل های آمازون وجود دارند. مثل آدم هستند؛ اما عقل ندارند. عمر انسان قبل از آدم ابوالبشر است؛ منتهي آن انسان ها انسان هاي وحشي بودند؛ عقل نداشتند؛ مثل گوسفند هستند. هزار سال پیش چطور بودند؟ حالا هم همان طورند. ترقّی نمی کنند. آن ها فاقد آن قوّه هستند. در آنجا هستند. می گویند وقتی پیر می شوند، با چماق می زنند گردنش را می پرانند. دیوانه هستند. می گویند: «پیر، سربار و اسباب اذیت است و نمی تواند کار کند.»
ضمناً آن ها می فهمند که مردن چقدر نعمت بزرگی است. اگر همه می ماندند، در هر خانه چقدر پیر و از کار افتاده جمع می شد؟ چه کسی به آن ها می رسید؟
چون در آن ها عقل نبود، نمي شد پيغمبر شوند. خدا خواست انساني خلق كند كه عقل داشته باشد و بتواند از خدا بگيرد و به خلق خدا ابلاغ كند؛ يعني پيغمبر شود؛ پس چاره اي نبود جز اينكه خدا آدمي با يك زن خلق كند كه داراي عقل باشند. آدم (ع) و حوا اولين زوج عاقل و متفكر بشري بودند. نسل بعد هم كه عاقل و متفكّر است، از اين دو به وجود آمدند.
س: در بحار الانوار روایتی هست با این عنوان که «اولاد آدم، خلق دوم هستند و قبل از آن ها هم انسان هایی بوده اند که قیامتِ آن ها هم برگزار شده است و بعد از ما هم خلق دهمی می آیند که بهتر از ما هستند.» آیا این درست است؟
ج: درست نیست. اولین انسان های عاقل و بالغ و مکلّف، آدم (ع) و حوا بودند. این ها محدود است. هشت ـ نُه هزار سال بیشتر نیست. قبل از آن انسان هایی بوده اند، اما انسان های غیر مکلّف بودند که عاقل نبودند.
س: آیا انسان هایی که در آمازون هستند و از نسل حضرت آدم (ع) نبودند، الآن در اثر برخورد با انسان هایی که از نسل حضرت آدم (ع) هستند، عقل در آن ها راه یافته است؟
ج: نه؛ راه پیدا نمی کند. باید خدا بدهد. نسل و ژن آن ها بی عقل است و تا آخر هم بی عقل هستند. باید خدا ژن را جوری خلق کند که این ها آنجا مطرح شود.
س: آیا انسان هایی که از نسل حضرت آدم (ع) نیستند، تکلیف دارند؟
ج: خیر؛ آن ها عقل ندارند.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ مهمترین دستورات اجتماعی خدا که انسان را از توهّم تکبّر نجات می دهد، چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
#عبد مطیع خدا باشید و در #اطاعت از او هیچ کس را شریک او نکنید و با رعایت حقوق #واجب والدین، به آنها احسان کنید. همچنین با رعایت حقوق #واجب خویشاوندان، یتیمان، فقرا، همسایگان نزدیک و همسایگان دور، رفقای نزدیک و مسافران در راه مانده و بردگانتان، به آنها احسان کنید. احسان به آنها رعایت حقوق #واجب آنهاست. با این کار، توهّمِ تکبر و فخرفروشی را از خود دور کنید. زیرا خدا خیالپردازان متکبر، متوهّمانِ خود بزرگ بین و فخرفروشان را دوست ندارد.
📖 و اعْبُدُوا اللَّهَ وَ لا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئاً وَ بِالْوالِدَيْنِ إِحْساناً وَ بِذِي الْقُرْبى وَ الْيَتامى وَ الْمَساكينِ وَ الْجارِ ذِي الْقُرْبى وَ الْجارِ الْجُنُبِ وَ الصَّاحِبِ بِالْجَنْبِ وَ ابْنِ السَّبيلِ وَ ما مَلَكَتْ أَيْمانُكُمْ إِنَّ اللَّهَ لا يُحِبُّ مَنْ كانَ مُخْتالاً فَخُورا (نساء، 36)
آیه شماره 213
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 28):
✅ ای ابوذر! وای بر کسی که دروغ می گوید تا دیگران را بخنداند. وای بر او! وای بر او!
ای ابوذر! کسی که سکوت کند، نجات پیدا می کند. پس راست بگو و مبادا ابداً دروغی از دهانت خارج شود.
📖 يا أَبَا ذَرٍّ وَيْلٌ لِلَّذِي يُحَدِّثُ وَ يَكْذِبُ لِيُضْحِكَ بِهِ اَلْقَوْمَ وَيْلٌ لَهُ وَيْلٌ لَهُ وَيْلٌ لَهُ يَا أَبَا ذَرٍّ مَنْ صَمَتَ نَجَا فَعَلَيْكَ بِالصِّدْقِ وَ لاَ تُخْرِجَنَّ مِنْ فِيكَ كَذِباً أَبَداً
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ #تقوا چیست؟ نقطه مقابل آن کدام است؟
🌷 امام خامنه ای:
#تقوا اين است كه انسان در همه ى اعمال و رفتار خود مراقب باشد كه آيا اين كار مطابق رضاى خدا و امر الهى است، يا نه. اين حالت مراقبت و پرهيز و برحذر بودن دائمى، اسمش #تقواست.
نقطه ى مقابل #تقوا، غفلت و بى توجهى و حركت بدون بصيرت است. خدا، ناهوشيارى مؤمن را در امور زندگى نمى پسندد. مؤمن بايد در همه ى امور زندگى، چشم باز و دل بيدار داشته باشد. اين چشم باز و دل بيدار و هوشيار در همه ى امور زندگى، براى انسان مؤمن اين اثر و فايده را دارد كه متوجه باشد، كارى كه مى كند، برخلاف خواست خدا و طريقه و ممشاى دين نباشد.
وقتى اين مراقبت در انسان به وجود آمد كه گفتار و عمل و سكوت و قيام و قعود و هر اقدام و تصرف او، برطبق خط مشیی است كه خداى متعال معين كرده، اسم اين حالت هوشيارى و توجه و تنبه در انسان #تقواست، كه در فارسى به #پرهيزگارى ترجمه شده، و مقصود از #پرهيزگارى اين است كه حالت پرهيز و برحذر بودن، هميشه در انسان زنده باشد. (10/ 01/ 1369)
✍️ خلاصه: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان در امور فردی و اجتماعی
پند 35
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت (11)
🌷 آفرینش آدم و حوا
س: شما فرموده اید: «جریان خلقت آدم و حوا در یک باغ زمینی بوده» در حالی که خدا در قرآن می فرماید: «وَ قُلْنا يا آدَمُ اسْكُنْ أنْتَ وَ زَوْجُكَ الْجَنَّةَ» ؟
ج: «الْجَنَّةَ» یعنی باغ. خدا {در جای دیگر در داستان آن دو مرد} فرموده: «لِأحَدِهِما جَنَّتَيْن»: یکی از آن ها دو باغ داشت؛ پس جنّۀ یعنی باغ. باغی که خدا آدم (ع) را در آنجا درست کرد، باغی بود در یک بلندی؛ منتهي باغي است كه خدا درستش كرده و با باغي كه مردم درست مي كنند، خيلي فرق دارد. بنابراين خدا بدن آدم (ع) را در باغي درست كرد که در يك بلندي بود. و بعداً هم فرمود: «اِهْبِطُوا مِنْها»: بروید پایین. در اینجا هبوط صدق مي كند.
س: آیا این درست است كه مي گويند آن باغ در هندوستان بوده است؟
ج: بعضي گفته اند «سَراَنديب» هندوستان بوده است. به هر حال يك بلندي بوده كه باغ در آنجا بوده است؛ چون زمين كروي است. هر جا باغ باشد، نسبت به پايين ها بلندي است. ديده ايد که اگر انسان بخواهد سوار هواپيما شود، به راحتي مي تواند كروي بودن زمين را ببيند؛ لذا انسان خيلي جاده ها را مي بيند که پايينش سرازيری مي شود؛ اما ماشين دارد راه مي رود؛ چون بزرگ است؛ پس طوری نیست؛ بنابراين اگر بخواهد از آنجا پايين تر بيايد، هبوط مي شود.
س: آیا بهشت قیامت هم که وعده داده اند، همان است؟
ج: خير؛ آن بهشت بناست که بعداً درست شود. آن بهشت در قيامت مورد نياز است و درست مي شود.
س: چرا آن باغ، بهشت واقعی نبود؟
ج: در بهشت که تکلیف نیست. در آنجا دیگر مبانی شر و فساد و گناه در آن ها نیست. در آنجا کسی فقیر نیست که دزدی کند. دیگر هر کس هر چه لازم دارد، دارد.
س: آیا منظورتان آیه ی کریمه ی «لا يَسْمَعُونَ فيها لَغْواً وَ لا تَأثيماً» است؟
ج: بله؛ چون آنجا دیگر آدمِ بد نیست و همه خوبند. دیگر بدی هایی که اینجا می کنند، در آنجا نیست. در آنجا همه خوبند. همه هر چه می خواهند، دارند؛ بنابراین تکلیفی لازم نیست و گناهی وجود ندارد؛ ولی در اینجا نه. در اینجا هر کس هر چه بخواهد، ندارد؛ لذا از مرز تجاوز می کند؛ اما در آنجا خدا به هر کس که اهل تقواست، آن قدر می دهد که دیگر بی نیاز شود.
س: پس آدم (ع) از بهشت واقعی اخراج نشد؟
ج: این بهشت، آن بهشت و جهنمی نیست که ان شاء الله در روز قیامت درست می شود؛ بلکه یک باغ بود در یک ارتفاع. خدا او را در یک باغ ساخت. این بهشت، بهشت آینده نیست. آن بهشت هنوز نیامده است و در آن، تکلیف نیست. خدا به آدم فرمود: «اگر بخواهی اینجا زندگی کنی، باید از این درخت نخوری؛ اگر بخوری، باید بیرون بروی و خودت بکاری و زحمت بکشی و بخوری.» این بهشت از آن بهشت های قیامت نیست. جنّة یعنی باغ.
س: آیا دیگر از آن باغ ها نیست؟
ج: باغ زیاد است؛ ولی خدا آدم را دیگر آن طور در باغ خلق نمی کند؛ چون خلق کرد، دیگر بیرون آمدند و دنیا را پر کردند.
س: آیا شیطان در آن باغ بود؟
ج: شیطان با ملائکه بود و عبادت می کرد. شیطان هم بدن مادی نداشت و با آن ها جور بود و عبادت می کرد. تا وقتی عبادت می کرد، طوری نبود؛ اما وقتی مخالفت کرد، خدا آن ها را از آن باغ بیرون کرد.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 امام کاظم (ع)
✅ با نفست مبارزه کن تا آن را از خواسته های #حرامش برگردانی. زیرا همان طور که مبارزه با دشمن #واجب است، مبارزه با نفس هم بر تو #واجب است.
📖 جاهِدْ نَفْسَكَ لِتَرُدَّهَا عَنْ هَوَاهَا فَإِنَّهُ وَاجِبٌ عَلَيْكَ كَجِهَادِ عَدُوِّكَ.
✍️ شرح: مبارزه با نفس، همان انجام #واجبات و ترک #حرامها است.
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه ۳۸۳ به بعد
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌺 امام کاظم (ع):
✅ عاقلان، مادیات اضافه بر نیاز را ترك می كنند، چه رسد به مادیات #حرام. با آنكه ترك مادیات اضافه، مستحب است و ترك مادیات #حرام، #واجب است.
📖 یا هشام إِنَّ اَلْعُقَلاَءَ تَرَكُوا فُضُولَ اَلدُّنْيَا فَكَيْفَ اَلذُّنُوبُ وَ تَرْكُ اَلدُّنْيَا مِنَ اَلْفَضْلِ وَ تَرْكُ اَلذُّنُوبِ مِنَ اَلْفَرْضِ.
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه ۳۸۳ به بعد
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌺 امام کاظم (ع):
✅ انسانها را برای #اطاعت از خدا خلق کرده اند و هیچ نجاتی جز با #اطاعت از خدا میسّر نيست. لازمه #اطاعت از خدا دانستن دستورات #واجب و #حرام خداست، و مقدمه این دانستن، یادگیری احکام است و این یادگیری به وسیله عقل صورت می پذيرد.
📖 يا هِشَامُ نُصِبَ اَلْخَلْقُ لِطَاعَةِ اَللَّهِ وَ لاَ نَجَاةَ إِلاَّ بِالطَّاعَةِ وَ اَلطَّاعَةُ بِالْعِلْمِ وَ اَلْعِلْمُ بِالتَّعَلُّمِ وَ اَلتَّعَلُّمُ بِالْعَقْلِ يُعْتَقَدُ
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه ۳۸۳ به بعد
📣 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌺 امام کاظم (ع):
✅ تو كه عقلت را از #اطاعت از خدایت باز داشته اى، و #هوست را بر عقلت حاکم کرده اى، چگونه ممکن است عملت نزد خدا #تزکیه و پاک شود؟
✍️ شرح: تنها راه تزکیه عمل، اطاعت از خدا و غلبه عقل بر هوسها است و این دو با انجام #واجبات و ترک #محرمات محقق می شود.
📖 يا هِشَامُ كَيْفَ يَزْكُو عِنْدَ اَللَّهِ عَمَلُكَ وَ أَنْتَ قَدْ شَغَلْتَ عَقْلَكَ عَنْ أَمْرِ رَبِّكَ وَ أَطَعْتَ هَوَاكَ عَلَى غَلَبَةِ عَقْلِكَ
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه ۳۸۳ به بعد
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen