✅ حق و باطل چیست؟ خدا آن را به چه چیزی تشبیه کرده؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
خدا همیشه از آسمان، بارانی بر روی زمین نازل کرده که در نتیجه آن، رودها به اندازه گنجایش خود جاری می شدهاند و سیل خروشان رودها کفی می ساخته و بر سطح خود حمل می کرده. شبیه این کف، بر روی فلزاتی هم که شما انسانها در آتش ذوب می کنید تا زیورآلات یا وسائل گوناگون بسازید، ایجاد می شود. خدا حق را به همین آب و فلز مذاب، و باطل را به همین کفِ روی اینها تشبیه کرده و مَثل می زند. آن کف بالاخره به کناری می رود و محو می شود؛ اما آن آب و فلزی که برای انسانها سودمند است، در زمین باقی می ماند.
حق که خدا و اربابیِ خداست نیز مانند آن آب و فلزِ سودمند باقی می ماند و باطل که خداهای خیالی کافران است، مانند کف روی آب نابود می شود. خدا این گونه مَثلهای گوناگون می زند.
📖 أنْزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَسالَتْ أَوْدِيَةٌ بِقَدَرِها فَاحْتَمَلَ السَّيْلُ زَبَداً رابِياً وَ مِمَّا يُوقِدُونَ عَلَيْهِ فِي النَّارِ ابْتِغاءَ حِلْيَةٍ أَوْ مَتاعٍ زَبَدٌ مِثْلُهُ كَذلِكَ يَضْرِبُ اللَّهُ الْحَقَّ وَ الْباطِلَ فَأَمَّا الزَّبَدُ فَيَذْهَبُ جُفاءً وَ أَمَّا ما يَنْفَعُ النَّاسَ فَيَمْكُثُ فِي الْأَرْضِ كَذلِكَ يَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثالَ (رعد، 17)
آیه شماره 303
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ رمز پیروزی بر قدرتهای شرق و غرب چیست؟
📣 امام خامنه ای:
وحدت و #تقوا و #خداترسى و ياد خدا و #رعايت دستور الهى در همه ى امور را در هرجا كه هستيد، حفظ كنيد و اللّه اكبرتان را نگه داريد. دشمنى با دشمنان خدا را در دلتان حفظ كنيد و انگيزه ى خدمت براى اسلام و مسلمين در سراسر عالم و كار و تلاش براى ساختن اين كشورِ اسلام و ولىّ عصر (أرواحنا فداه) را حفظ نماييد. بدانيد كه با اين خصوصيات، هيچ قدرتى نخواهد توانست كارى بكند.
آن روزى كه دو ابرقدرت در دنيا بود و مى توانستند باهم همدست بشوند و مكرر هم با يكديگر همدست شدند، نتوانستند اين ملت را از راهش ذره اى منحرف كنند و صدمه ى واقعى به او بزنند. امروز هم كه در حقيقت، يكى از دو ابرقدرت از ابرقدرتى افتاده و آن ديگرى هم گيج گيج مى خورد و نمى داند كه چه وضعيتى در دنيا در جريان است و ملّتها به سمت هوشيارىِ بيشتر پيش مى روند، به فضل پروردگار، شيطانهاى عالم هيچ غلطى نخواهند توانست بكنند. (20/ 11/ 1368)
✍️ #تقوا و #خداترسی یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 154
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 جبر و اختیار (49)
س: اینکه در بعضی از روایات آمده که حقیقت عبودیت این است که بنده برای خودش تدبیر نکند، یعنی چه؟
ج: خدای متعال در زندگی همه ی انسان ها تدبیر کرده است و آن، مهمترین تدبیر و تنظیمی است که بر همه واجب است آن را مراعات کنند. آن تدبیر، انجام واجب و ترک حرام است. این تدبیر الهی است که همه باید مراعات کنند. اگر مراعات کنند، خیلی از مشکلات حل می شود. در غیر از این ها خود انسان باید تدبیر کند. عقل او کفایت می کند.
اگر خدا تدبیر نمی کرد، عقل نمی فهمید که چه کارهایی بکند و چه کارهایی نکند.
عمده را خدا تدبیر کرده و فرموده: «واجب را انجام بده و حرام را ترک کن!» اگر این کار را بکنی، خیلی از مشکلات حل می شود و پیش نمی آید. در مابقی، عقل می تواند کارهایی بکند که مشکلی پیش نیاید. اما اگر خدا تدبیر نمی کرد، انسان نمی توانست فقدان تدبیر الهی را با تدبیر خودش جبران کند. تدبیر خودش این است که حقوق یک ماهه را هفته ی اول خرج کنیم و خوب بخوریم و سه هفته بمانیم یا برویم زیرمیزی بگیریم یا کارهای دیگر بکنیم.
اما خدا می گوید کاری کن که نه زیرمیزی بگیری و نه روی میزی. همین را باید در یک ماه مصرف کنی. باید شکم را کمی جمع و جور کنی. در نتیجه درست می شود و به آخر ماه می رسد؛ و الّا اگر بخواهی در هفته ی اول، همه را خرج کنی، سه هفته گرفتار می شوی.
س: آیا در این تدبیر، پس انداز هم داشته باشیم؟
ج: اگر شما تدبیر خدا را پیاده کنی و با عقل جزئی خودت تدبیر جزئی را انجام دهی، بقیه اش درست می شود و دیگر لزومی ندارد کاری بکنی. دیگر انجام شده است. تدبیر خدا قسمت عمده اش را حل می کند و قسمت غیر عمده اش را تدبیر عقل شما حل می کند و مسأله حل می شود. خدا هم وعده داده: «مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً»؛ منتهی تقوای استمراری می خواهد.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ آیا گوش دادن به سخنرانی هر کسی و خواندن هر کتابی و عضویت در هر کانال و گروه و صفحه ای جایز است؟
🌹 امام جواد (ع):
هر كس به گوينده اى گوش بسپرد، مانند آن است كه او را پرستيده است. پس اگر گوينده از خدا بگويد، او خدا را پرستيده و اگر گوینده از زبان ابليس بگويد، او ابليس را پرستيده است.
📖 منْ أَصْغَى إِلَى نَاطِقٍ فَقَدْ عَبَدَهُ فَإِنْ كَانَ اَلنَّاطِقُ عَنِ اَللَّهِ فَقَدْ عَبَدَ اَللَّهَ وَ إِنْ كَانَ اَلنَّاطِقُ يَنْطِقُ عَنْ لِسَانِ إِبْلِيسَ فَقَدْ عَبَدَ إِبْلِيسَ .
✍️ شرح: گوش دادن به سخنرانی کسانی که سخنشان باعث گمراه شدن انسان می شود، حرام است. همچنین است عضویت در هر کانالی و خواندن هر کتابی که باعث گمراه شدن انسان می شود.
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه۴۵۶
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📣 داستان کوتاه (91)
🔹 رمز سقوط حکومتها
پس از شکست خاندان بنی امیه، بنی عباس روي کار آمدند و زمام خلافت را به دست گرفتند.
در زمان منصور دوانیقی، محمد بن مروان (پسر مروان حمار) ولیعهد پدرش بود و به زندان افتاد.
روزي به منصور گفتند: محمد بن مروان در زندان توست. خوب است او را احضار کنی و از جریانی که بین او و پادشاه نوبه پیش آمده، بپرسی.
دستور داد احضارش کردند. منصور گفت: محمد! گفتگویی که بین تو و پادشاه نوبه اتفاق افتاده، می خواهم از خودت بشنوم.
محمد گفت: هنگامی که در آخر حکومتمان شکست خوردیم، از اینجا فرار کرده به جریره نوبه پناهنده شدیم. وقتی که خبر ما به پادشاه نوبه رسید، دستور داد خیمه هاي شاهانه براي ما زدند و وسایل زندگی از هر لحاظ آماده کردند، به طوري که مردم نوبه از دیدن آنها تعجب می کردند. روزي پادشاه نوبه که مردي بلند قد، کم مو و پابرهنه بود، به دیدار ما آمد و سلام کرد و بر روي زمین نشست از او پرسیدم: چرا روي فرش نمی نشینی؟
پاسخ داد: من پادشاهم و سزاوار است کسی که خداوند مقام او را بالا برده، تواضع کند، به این جهت روي خاك نشستم.
سپس به من گفت: شما چرا با چهارپایان خود زراعت مردم را پایمال می کنید با اینکه فساد و تبه کاري در دین شما حرام است. مسلمان نباید در روي زمین فساد کند.
گفتم: اطرافیان ما از روي جهالت این گونه کارها را می کنند.
گفت: چرا شراب می خورید؟ خوردن شراب براي شما حرام است و نباید مسلمان شراب بخورد.
گفتم: گروهی از جوانان ما از روي نادانی مرتکب چنین کاري می شوند.
گفت: چرا لباسهاي حریر می پوشید و با طلا زینت می کنید با اینکه اینها طبق گفته پیغمبرتان براي شما حرام است و مسلمان باید از اینها پرهیز کند؟
گفتم: خدمتگزارانِ غیر عرب ما این کارها را می کنند و ما نمی خواهیم بر خلاف خواسته آنها رفتار کنیم.
دیدم خیره خیره به من نگاه کرد و گفت: آري، خدمتگزاران ما و جوانان ما چنین می کنند.
سپس از روي استهزا سخنان مرا تکرار کرد و آنگاه گفت: محمد! چنین نیست که تو می گویی. بلکه حقیقت مطلب این است که شما ملتی بودید که وقتی به ریاست رسیدید، به زیردستان خود ستم کردید و دستورات دینی خود را زیر پا گذاشتید و به آنها عمل نکردید. خداوند هم طعم کیفر کردار شما را به شما چشاند. لباس عزت را از تن شما کند و جامه ذلت بر شما پوشانید. هنوز غضب خداوند درباره شما به آخر نرسیده و دنباله دارد که وقت آن خواهد رسید. ولی من می ترسم در سرزمین ما عذاب الهی بر شما نازل شود و کیفر تو دامن ما را نیز بگیرد. زودتر از اینجا کوچ کنید و از خاك سرزمین من بیرون روید.
ما نیز از کشور نوبه خارج شدیم. آري بزرگترین رمز سقوط یک دولت، فساد و تبه کاري است، به خصوص فساد فرمانروایشان.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 5 ص 187
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ اولیاء الله چه کسانی هستند؟
🌺 سخن خدا در قرآن:
همه بدانند که بدون تردید، اولیاء خدا نه باید بترسند و نه غصهای به خود راه دهند؛ یعنی همان کسانی که مسلمان شده و دائماً از مخالفت با دستورات #واجب و #حرام خدا پرهیز می کنند.
📖 ألا إِنَّ أَوْلِياءَ اللَّهِ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ * الَّذينَ آمَنُوا وَ كانُوا يَتَّقُونَ (یونس، 62 و 63)
آیه شماره 25
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ رمز پیروزی بر قدرتهای مادی چیست؟
امام خامنه ای:
اگر ما #تقوا را پيشه ى خودمان بكنيم، #و اللّه قوىترين قدرتهاى مادّى هم نخواهند توانست سرسوزنى در اين راه مستقيمى كه ما طى مى كنيم، انحراف به وجود بياورند. (10/ 01/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان در امور فردی و اجتماعی
پند 155
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آیا اعمال غیر شیعیان، آنها را بهشتی می کند؟
🌹 جواب پیامبر اکرم (ص):
یا علی، اگر بندهای به اندازه نوح، خداوند را عبادت کند و به اندازه کوه احد طلا داشته باشد و در راه خدا انفاق کند و آن قدر عمر کند که هزار سال با پای پیاده حجّ انجام دهد و در بین صفا و مروه مظلومانه کشته شود، اما ولایت تو را نپذیرفته باشد، بوی بهشت را استشمام نخواهد کرد و وارد بهشت نخواهد شد.
📖 يا عَلِيُّ لَوْ أَنَّ عَبْداً عَبَدَ اَللَّهَ مِثْلَ مَا قَامَ نُوحٌ فِي قَوْمِهِ وَ كَانَ لَهُ مِثْلُ أُحُدٍ ذَهَباً فَأَنْفَقَهُ فِي سَبِيلِ اَللَّهِ وَ مُدَّ فِي عُمُرِهِ حَتَّى حَجَّ أَلْفَ حَجَّةٍ ثُمَّ قُتِلَ بَيْنَ اَلصَّفَا وَ اَلْمَرْوَةِ ثُمَّ لَمْ يُوَالِكَ يَا عَلِيُّ لَمْ يَشَمَّ رَائِحَةَ اَلْجَنَّةِ وَ لَمْ يَدْخُلْهَا
📚 بحارالأنوار ، ج 39 ص 280
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 جبر و اختیار (50)
س: «اُفَوِّضُ اَمْرِي إِلَى اللَّهِ»؟
ج: اگر راست بگويي، خوب است. اگر راست بگويي، خوب است؛ اما راست نمي گويي. به زبان مي گوييم، اما خودمان دنبالش مي رويم که حل کنیم. «اُفَوِّضُ» یعنی واگذار مي كنم؛ اما کی واگذار كردی؟ خودت شب دويدي؛ روز هم دويدي؛ اما نشد. ولي خُب بايد گفت. چاره اي نيست.
كارها با قدرت حل مي شود. قدرت ما هم كم است. آن را خرج مي كنيم و نمي شود؛ ولي قدرت خدا كافي است. به او هم واگذار نمي كنيم كه كارها را تمام كند و مي گويیم: «خودم بهتر بلدم!» حالا هی زور بزن!
س: آیا اين عيناً همان توكّل است يا چيز ديگري است؟
ج: تقريباً همان است.
س: گاهی پیش می آید که انسان اراده می کند کاری را با برنامه و دقیق انجام دهد و همه ی جوانب آن را پیش بینی می کند که به نتیجه برسد؛ اما دقیقاً آن روزی که باید به نتیجه برسد، نمی رسد. این مشکل برای چیست؟
ج: لابد او بعضی از موانع را از نظر تأثیر به حساب نیاورده و فقط مقتضیات را به حساب آورده بود. مقتضیات هم آماده بود؛ اما ناگهان مانعی پیش می آید و اوضاع را به هم می زند. بنابراین گاهی شما بعضی از مقتضیات را فراموش می کنی. گاهی هم انسان موانعی را فراموش می کند که مانع از تأثیر است و ناگهان پیش می آید و مشکلاتی پیش می آید. غرض این است که اگر همه ی مقتضیات پیش آید و موانع نباشند، کار حتمی است؛ ان شاء الله؛ اما اگر پاره ای از مقتضیات نباشند یا همه باشند و مانع هم وجود داشته باشد، نمی شود.
س: آیا این برداشت درست است که انسان فکر کند خدا خواسته نشان بدهد که تو تنها نیستی که همه ی برنامه را می ریزی؟
ج: نتیجه ی آن این حرف ها است. اگر کار به دست خود انسان بود، همیشه به نتیجه می رسید و دیگر هیچ وقت به هم نمی خورد. اینکه به هم می خورد، علامت آن است که همه ی کار در دست من نیست.
س: گاهی انسان فکر می کند بعضی از مشکلاتی که در زندگی پیش می آید به خاطر بی تدبیری او است و گاهی گمان می کند امتحان الهی است. معیار چیست؟
ج: همان تدبیر هم امتحان الهی است. خدا به انسان عقل می دهد که برای حل مشکلاتش تدبیر کند. تدبیر برای حل مشکلات آن طور که خدا می خواهد، عبادت است.
س: پس آن را به حساب عبادت بگذارد؟
ج: اگر تنبلی کنی، مسئول هستی و گرفتار مشکلات می شوی. آن وقت خدا به تو اجر هم نمی دهد و می گوید: «به تو عقل داده ام و تو مسئول هستی ببینی چه راهی را باید انتخاب کنی که مشکل حل شود. چرا نکردی؟»
س: مشکلاتی که به این راحتی حل نمی شود، چطور؟
ج: اگر خودت نمی توانستی، باید مشورت می کردی. چرا رها کردی؟ چرا تنبلی کردی؟ اما اگر تدبیر کردی و اشتباه شد، مقصر نیستی. اما اگر کاری نکردی و در تدبیر طبق دستور کوتاهی کردی، مشکل پیش می آید.
س: گاهی انسان توکل می کند و تصمیم می گیرد کاری را انجام دهد، اما شک دارد که مثلاً با قضای الهی سازگار است یا نه. آیا این فضولی ها به انسان آمده که سعی کند مطابق قضا و قدر پیش برود؟
ج: قضا و قدر شما واجبات و محرمات است. شما که از قضا و قدر خبر نداری. قضا و قدر برای دیگری است. آنچه برای شماست، این است که واجبات و محرمات از قضا و قدر خارج شده و به شما رسیده است. شما باید این را انجام دهی. اگر شما بخواهی بفهمی قضا و قدر چیست، حالا نمی فهمی. اگر در خط بندگی افتادی و تقوا را مراعات کردی و کم کم ایمانت بالا رفت، آن وقت می فهمی؛ اما الان هم لازم نیست و هم نمی فهمی. الان باید تقوا را مراعات کنی تا خدا تو را در خط فهم قضا و قدر بیندازد. الان نمی شود. باید تقوا را مراعات کنی. راه رسیدن به همه ی خوبی ها تقواست.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (92)
✅ آیا شیعیان این گونه اند؟
در موسم حج، گروهی از شیعیان به مدینه رفته و محضر امام کاظم (ع) رسیدند. حضرت از آنان پذیرایی نمود و پس از آن که سفره را جمع کرده و دستهاي خود را شستند، امام (ع) به یکی از آنها که نامش عاصم بود رو کرد و فرمود:
اي عاصم! شما در پیوند و برادري با دیگر شیعیان چگونه اید؟
عاصم گفت : خیلی خوب هستیم.
امام فرمود: آیا چنین هستید که هرگاه یکی از شما شیعیان در هنگام نیاز به مغازه یا خانه دیگری برود و کیسه دخل او را بیرون آورد و هر چه نیاز داشت، از آن بردارد، بدون آنکه کسی مانع او شود؟
عاصم گفت: نه. این طور نیستیم.
امام فرمود: پس آن گونه که من می خواهم، هنوز با یکدیگر پیوند و برادری ندارید.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7 ، ص 159
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ بصیرت سیاسی و قدرت شناخت حق از باطل چگونه به دست می آید؟
🌺 خدای #متقین فرموده:
ای مؤمنین! اگر اهل #تقوا شوید، خدا به شما بصیرت و قدرت تشخیص حق از باطل می دهد.
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی.
📖 يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ يَجْعَلْ لَكُمْ فُرْقانا (انفال، 29)
آیه شماره 26
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
✅ ارکان مشروعیت حکومت ولی فقیه چیست؟
🌷 آیت الله خامنه ای:
در اسلام مردم يك ركن مشروعيتند، نه همه ى پايه ى مشروعيت. نظام سياسى در اسلام علاوه بر رأى و #خواست مردم، بر پايه ى اساسىِ ديگرى هم كه #تقوا و عدالت ناميده مى شود، استوار است. اگر كسى كه براى حكومت انتخاب مى شود، از #تقوا و عدالت برخوردار نبود، همه ى مردم هم كه بر او اتّفاق كنند، از نظر اسلام اين حكومت، حكومت نامشروعى است؛ اكثريت كه هيچ.
وقتى امام حسين عليه السّلام را در نامه اى كه جزوِ سندهاى ماندگار تاريخ اسلام است به كوفه دعوت كردند، اين طور مى نويسند: «و لعمري ما الامام الا الحاكم بالقسط»؛ حاكم در جامعه ى اسلامى و حكومت در جامعه ى اسلامى نيست، مگر آنكه عاملِ به قسط باشد؛ حكم به قسط و عدالت كند.
اگر حكم به عدالت نكرد، هركس كه او را نصب كرده و هركس كه او را انتخاب كرده، نامشروع است. اين موضوع در همه ى رده هاى حكومت صدق مى كند و فقط مخصوص رهبرى در نظام جمهورى اسلامى نيست.
البته تكليف رهبرى سنگين تر است و عدالت و #تقوايى كه در رهبرى لازم است، به طور مثال، در نماينده ى مجلس لازم نيست؛ اما اين، بدين معنا نيست كه نماينده ى مجلس بدون داشتن #تقوا و عدالت مى تواند به مجلس برود؛ نخير، او هم #تقوا و عدالت لازم دارد؛ چرا؟ چون او هم حاكم است و جزوِ دستگاه قدرت است، همان طور كه دولت و قوّه ى قضائيّه هم حاكم هستند؛ چون اين ها بر جان و مالِ جامعه ى تحت قدرت خودشان حكومت مى كنند. (26/ 09/ 1382)
پند 156
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه کسانی قطعاً هدایت می شوند و چه کسانی قطعاً گمراه؟
امام باقر (ع):
هر كس از دستورات خدا و پيامبرش #اطاعت كند، قطعاً هدایت شده و هر كس از دستورات آنها #اطاعت نكند، قطعاً گمراه می شود.
✍️ شرح: #اطاعت از خدا و پیامبرش یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات
📖 منْ يُطِعِ اَللَّهَ وَ رَسُولَهُ فَقَدْ رَشَدَ وَ مَنْ يَعْصِهِمَا فَقَدْ غَوَى
📚 الکافي , جلد۳ , صفحه۴۲۲
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 جبر و اختیار (51)
س: انسان چه مقدار خودش را در اختیار استاد قرار دهد؟
ج: هیچ مقدار. انسان حق ندارد خودش را در اختیار غیر معصوم قرار دهد. اگر انسان با غیر معصوم طرف شد، باید طبق کتاب و عترت با او رفتار کند، نه بیشتر.
س: انسان پای منبر او می نشیند!
ج: بله؛ اما وقتی پای منبر نشست، باید ببیند حرف های او درست است یا نه. اگر درست است، عیبی ندارد. اگر در آن سطح نیست، باید احتیاط کند و با افرادی که در آن سطح هستند، مشورت کند. همین جور دربست همه را قبول نکند.
س: از کجا می فهمد؟
ج: دیگر آدم می فهمد. در عرف مشخص هستند. بعضی ها دقیق صحبت می کنند و بعضی ها ناجور صحبت می¬کنند. مشخص است. اگر انسان شک داشت، باید تجربه کند از کسانی که آشناتر هستند، بپرسد و بعد استفاده کند.
س: از باب تذکر چطور؟
ج: بد نیست؛ به عنوان تذکره خوب است. خدا فرمود: «وَ ذَكِّرْ فَإِنَّ الذِّكْرى تَنْفَعُ الْمُؤْمِنينَ». اگر گوینده ای از کتاب و عترت حرف بزند، تذکره است و خوب است؛ اما اگر چپ و راست بگوید، اگر سیاست بگوید، این ها معلوم نیست چطور است.
س: آیا این درست است که ما ولایت خود را به دست استاد خود بسپاریم و او با توجه به احوالات ما بگوید که چه بخوریم و چه ذکری بگوییم؟
ج: نباید به دست کسی بسپاری. خدا ولایت را به خودت داده است. آن را نگه دار؛ منتهی نگه داری آن با دست نیست؛ با ترک گناه است. گناه نکن. در نتیجه هم نگه می دارد و هم روز به روز تقویت می شود. حق نداری به کسی بدهی.
س: در صورت امکان چند تن از اساتید خود را نام برده و خاطره ای از ایام طلبگی در حوزه علمیه بیان فرمایید؟
ج: بزرگترین استاد من خدای متعال است در قرآن کریم. بعد خاتم انبیاء در بیانات ایشان. بعد حضرات معصومین در روایات. این ها هر چه لازم بود، به من، شما و همه یاد داده اند؛ منتهی ما نرفته ایم یاد بگیریم و خیال کرده ایم که استاد باید از هندوستان بیاید و آن وقت یاد بگیریم. نه! هر چه بخواهیم، در آن سه هست. هر چه می خواهیم، آنجا هست. دنیا هست؛ آخرت هست.
خاطره هم به درد شما نمی خورد. اصول قضیه برای ما همین است که نباید گناه کنیم. اگر طبق دستور خدا، پیغمبر اکرم (ص) و حضرات معصومین گناه را ترک کردیم، ایمان بالا می رود و راه برای ما باز می شود. آن وقت می فهمی کجا باید بروی؛ اما الان چشم ما بسته است و گناه، چشم را تار کرده است؛ لذا نمی بینیم که کجا می خواهیم برویم و همین جور می چرخیم. می توانیم گناه را ترک کنیم؛ چون خدا به ما اراده و تصمیم داده که در یک لحظه می توانیم تصمیم بگیریم که دیگر با چشم، زبان، گوش، دست و پا گناه نکنیم. اگر این کار را کردیم، همه چیز درست می شود و همه ی وعده های خدا درباره ی ما پیاده می شود.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (93)
گناهان کوچک!
در یکی از مسافرتها همراه جمعی از اصحاب خود در سرزمین خالی و بی آب و علفی فرود آمدند و به یاران خود فرمودند: هیزم بیاورید تا آتش روشن کنیم.
اصحاب عرض کردند: یا رسول الله! اینجا سرزمینی خالی است و هیچ گونه هیزمی در آن وجود ندارد.
پیامبر (ص) فرمود: بروید هر کس هر مقدار می تواند هیزم جمع کند و بیاورد.
یاران به صحرا رفتند و هر کدام هر اندازه که توانستند، ریز و درشت، جمع کردند و با خود آوردند. همه را در مقابل پیغمبر (ص) روی هم ریختند. مقدار زیادی هیزم جمع شد. در این وقت رسول خدا (ص) فرمود: #گناهان کوچک هم مانند این هیزمهای کوچک است. اول به چشم نمی آید، ولی وقتی که روی هم جمع می گردند، انبوه عظیمی را تشکیل می دهند.
آنگاه فرمود: از #گناهان کوچک نیز بپرهیزید. اگر چه #گناهان کوچک چندان مهم به نظر نمی آیند؛ هر چیزی جستجو کننده ای دارد. ای جستجو کنندگان! آن چه را در دوران زندگی انجام داده اید و هر آن چه بعد از مرگ آثارش باقی مانده است، همه را می نویسند و روزی می بینید که همان #گناهان کوچک، انبوه بزرگی را تشکیل داده است.
📚 داستانهای بحار الانوار، ج 2 ، ص 31
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چه کنیم که نور هدایت الهی شامل حال ما شود؟
🌺 خدای #متقین فرموده:
ای مؤمنین! اهل #تقوا شوید و به رسولش ایمان بیاورید تا خدا از رحمت خويش دو برابر به شما عطا كند و به شما نورى بدهد كه به وسیله آن طی مسیر کنید و شما را بیامرزد. خدا آمرزنده ای مهربان است.
✍️ شرح: خدا به اهل #تقوا نور بصیرت می دهد تا مسیر هدایت را پیدا کنند. فقط کافی است آنها #واجبات را انجام دهند و #حرامها را ترک کنند.
📖 يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ آمِنُوا بِرَسُولِهِ يُؤْتِكُمْ كِفْلَيْنِ مِنْ رَحْمَتِهِ وَ يَجْعَلْ لَكُمْ نُوراً تَمْشُونَ بِهِ وَ يَغْفِرْ لَكُمْ وَ اللَّهُ غَفُورٌ رَحيمٌ (حدید، 28)
آیه شماره 27
📱 آدرس کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
✅ دو پایه اصلی مشروعیت حکومت ولی فقیه چیست؟
🌷 آیت الله خامنه ای:
امير المؤمنين عليه الصّلاة و السّلام امام دادگران عالم و مظهر #تقوا و عدالت است. وقتى بعد از قتل عثمان در خانه اش ريختند تا ايشان را به صحنه ى خلافت بياورند، حضرت نمى آمد و قبول نمى كرد- البته دليلهايى دارد كه بحث بسيار مهم و پرمعنايى است- بعد از قبول هم فرمود: «لو لا حضور الحاضر و قيام الحجة بوجود الناصر و ما اخذ الله على العلماء ان لا يقارّوا على كظّة ظالم و سغب مظلوم لألقيت حبلها على غاربها»؛ اگر وظيفه ى من با توجّه، قبول، بيعت و خواست مردم بر من مسجّل و منجّز نمى شد كه در مقابل ظلم بايستم و با تبعيض مبارزه و از مظلوم دفاع كنم، بازهم قبول نمى كردم. يعنى امير المؤمنين مى گويد من قدرت را به خاطر قدرت نمى خواهم. حالا بعضيها افتخار مى كنند: ما بايد برويم، تا قدرت را به دست بگيريم!
قدرت را براى چه مى خواهيم؟ اگر قدرت براى خودِ قدرت است، وِزر و وبال است؛ اگر قدرت براى مبارزه با ظالم در همه ى ابعاد ظلم و ستم- داخلى، اجتماعى و اقتصادى كه حادترينش است- مى باشد، خوب است. بنابراين، پايه ى مشروعيت حكومت فقط رأى مردم نيست؛ پايه ى اصلى #تقوا و عدالت است؛ منتها #تقوا و عدالت هم بدون رأى و #مقبوليت مردم كارايى ندارد. لذا رأى مردم هم لازم است. اسلام براى رأى مردم اهميت قائل است. فرق بين دمكراسى غربى و مردم سالارى دينى كه ما مطرح مى كنيم، همين جاست. (26/ 09/ 1382)
پند 157
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
س: آیا می شود افرادی بزرگوار چون آقای دولابی و شیخ رجبعلی خیاط را به عنوان استاد اخلاق برگزید؟
ج: نه خیر؛ اولین شرط استاد اخلاق اسلام شناسی است. باید با قرآن و عترت آشنا باشد. این ها بی سواد بودند. انسان های خوبی بودند، اما بی سواد بودند و نمی توانستند راهی را که قرآن ارائه می کند، همان راه را ارائه کنند و حرف های دیگر می زدند.
س: مهم ترین علت موفقت علامه طباطبایی چه بود؟
ج: مطیع فرمان خدا شد و گناه نکرد. خدا هم او را هدایت کرد و به او توفیق داد.
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
📣 داستان کوتاه (94)
✅ خصلتهای خوب، دلیل عفو اعدامی
🌹 چند اسير مجرم را نزد پيغمبر آوردند. پيغمبر دستور اعدام آنان را صادر کرد؛ اما مردى از ميان آنان را آزاد کرد.
آن مرد به پیامبر اکرم عرض كرد: اى پيغمبر خدا! براى چه مرا از ميان اينها آزاد کردی؟
پیغمبر فرمود: جبرئيل از جانب خدا به من خبر داد كه تو پنج خصلت داری. خصلتهائى كه خدا و رسولش آنها را دوست دارند:
1️⃣ تو نسبت به خانواده ات، بسیار غيرت داری
2️⃣ با سخاوت هستی
3️⃣ خوش اخلاق هستی
4️⃣ راستگویى
5️⃣ و شجاع هستی.
وقتی آن مرد، اين سخنان را شنيد، اسلام آورد و مسلمان خوبی شد و در ركاب رسول خدا با دشمنان جنگ کرد تا به درجه شهادت رسيد.
📖 عنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ أُتِيَ النَّبِيُّ ص بِأُسَارَى فَأَمَرَ بِقَتْلِهِمْ وَ خَلَّى رَجُلًا مِنْ بَيْنِهِمْ فَقَالَ الرَّجُلُ يَا نَبِيَّ اللَّهِ كَيْفَ أَطْلَقْتَ عَنِّي مِنْ بَيْنِهِمْ فَقَالَ أَخْبَرَنِي جَبْرَئِيلُ عَنِ اللَّهِ جَلَّ جَلَالُهُ أَنَّ فِيكَ خَمْسَ خِصَالٍ يُحِبُّهَا اللَّهُ وَ رَسُولُهُ الْغَيْرَةَ الشَّدِيدَةَ عَلَى حَرَمِكَ وَ السَّخَاءَ وَ حُسْنَ الْخُلُقِ وَ صِدْقَ اللِّسَانِ وَ الشَّجَاعَةَ فَلَمَّا سَمِعَهَا الرَّجُلُ أَسْلَمَ وَ حَسُنَ إِسْلَامُهُ وَ قَاتَلَ مَعَ رَسُولِ اللَّهِ ص قِتَالًا شَدِيداً حَتَّى اسْتُشْهِدَ.
📚 وسائل الشیعة, جلد۲۰ , صفحه۱۵۵
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چگونه بفهمیم افکاری که به ذهنمان می رسد، شیطانی است؟
🌹 سخن خدا در قرآن:
كسانى كه اهل #تقوا هستند، وقتی وسوسه اى از جانب شيطان به آنها می رسد، متوجه می شوند که این افکار، وسوسه شیطان است و بصیرت می یابند.
✍️ شرح: چون اهل #تقوا بصیرت دارند، وقتی شیطان آنها را وسوسه می کند، می فهمند که وسوسه است و لذا از آن تبعیت نمی کنند. این حالت با استمرار در انجام #واجبات و ترک #حرامها به دست می آید.
📖 إنَّ الَّذينَ اتَّقَوْا إِذا مَسَّهُمْ طائِفٌ مِنَ الشَّيْطانِ تَذَكَّرُوا فَإِذا هُمْ مُبْصِرُونَ (اعراف، 201)
آیه شماره 28
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
✅ رمز پیروزی جمهوری اسلامی بر قدرتهای بزرگ چیست؟
🌺 امام خامنه ای:
بارها اين نكته را عرض كرده ايم كه اگر شرق و غرب، اروپا و ناتو و ورشو، ارتجاع منطقه و همه و همه، پول و سلاح و تبليغات بريزند، براى اينكه يك قسمت از كشور را جدا كنند، يا دولت را ساقط نمايند، يا جمهورى اسلامى را از بين ببرند و بعد از هشت سال نتوانند، اين بزرگترين شكست آنهاست.
ما با #تقوا توانستيم اين پيروزى را به دست بياوريم؛ بعد از اين هم همينطور است. امام (رضوان اللّه تعالى عليه)، براى ما آيت #تقوا بود. هرچه موفقيت در كار اين انقلاب بود، در درجه ى اول، ناشى از #تقواى قلبى آن رهبر و پيشوا و مجسمه ى #تقوا بود. (02/ 03/ 1369)
پند 158
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ با چه کسی رفاقت نکنیم و با چه کسی همسایه نشویم؟
🌷 امام سجاد (ع):
هـشدار می دهم که بپرهیزید از:
1️⃣ همنشـينى با اهل #گنـاه
2️⃣ و کمک کردن به ظالمان
3️⃣ و همسايگى با اهل #گناه.
از فتنه اینها برحذر باشيد و از ناحيه اینها دور شويد.
📖 ايّـاكُمْ وَصَحْـبَةَ الْعاصـينَ وَمَعُونَهَ الظالِمينَ وَمجاوِرَة الْفاسقينَ اِحْذَروُا فِتْنَتَهُمْ وَتَباعِدُوا مِنْ ساحَتِهِمْ؛
📚 الروضة من الكافى، ص۱۶
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
س: شخصی در یکی از شهرستان ها ادعای شاگردی مرحوم آیت الله کشمیری را دارد و به مردم عادی ذکر می دهد و قائل است که این اذکار به نسبت اشخاص مختلف، حالات و تعداد مختلفی دارد. آیا به این شخص مراجعه کنیم؟
ج: مردم نه مرحوم آقای کشمیری را دیده اند و نه این بنده ی خدا را می شناسند. این شخص باید از مصدر خودش تحقیق شود. ببینید آقای کشمیری چنین حرف هایی را می زد یا نه و همچنین معلوم شود این آقا شاگرد او بوده است یا نه. بنابراین از خودش نمی شود تحقیق کرد. باید جلوتر رفت تا ببینیم آقای کشمیری این حرف ها را می زدند یا نه. باید از کسانی که اطلاع دارند، تحقیق کرد.
س: حالا همین موضوع را از جناب عالی می پرسیم؟
ج: نه؛ این مدعیان در طلبش بی خبرانند. هر کس ادعا کرد، یعنی نه. دنبال او نباید رفت. انسان های سالم ادعا نمی کنند. این علامت بزرگی است. حالا اوضاع عوض شده است. این مسائل بعد از پیروزی انقلاب، مقداری طرفدار پیدا کرده است و در جامعه، مطلوب واقع شده است؛ لذا افرادی از این سوء استفاده می کنند و تا معلوم شود که کلک است، کار خودش را کرده است؛ لذا باید دقت کرد. هر کس مغازه باز کرد و در را باز کرد و گفت: «من هم هستم؛ بیایید»، باید درب خانه ی او را گل گرفت.
س: یکی از اساتید حوزه که چند سال است نزد او درس می خوانیم و از او گناهی ندیده ایم، ادعا می کند که امام زمان روحی فداه را دیده است. آیا می توان حرف او را باور کرد؟
ج: فعلاً؛ نه.
س: آخر او با تقواست؟
ج: معمولاً اهل تقوا اظهار نمی کنند؛ چون شیطان از اظهار، استفاده می کند. اگر این شخص اظهار کند، دیگری هم اظهار می کند و دیگری هم همین طور. ناگهان انسان می بیند که دکان باز کرده اند و می گویند: «حضرت گفته این قدر بده.» یا می گویند: «حضرت گفته است یک خانه برای من بخر!» از این حرف ها از آن درمی آید؛ لذا باید از اولین لحظه ای که این حرف ها ظاهر می شود، در را بست که شیوع پیدا نکند؛ و الّا نفوس آماده هستند.
س: استاد اخلاق بايد چه ويژگي اي داشته باشد؟
ج: بايد راه تزكيه ی اخلاق و تهذيب را از قرآن كريم بلد باشد و خودش هم در این راه باشد. اين را مي تواند به ديگران منتقل كند.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (95)
🔹 خیانت به اسلام و فریب مسلمانان
پیامبر اکرم در بازار مدینه از کنار مرد گندم فروشی می گذشت که ظاهر گندمش آراسته بود و نیکو به نظر می رسید. رسول خدا به گندم نگریست و به فروشنده فرمود: گندمت را گندم خیلی خوبی می بینم.
سپس قیمت آن را پرسید. در همین وقت، خداوند به حضرت وحی فرمود: دستت را زیر گندم فرو ببر و آن را زیر و رو کن!
پیامبر اکرم دستش را زیر گندم برد و آن را زیر و رو کرد. دید روی آن بهتر از زیر آن است. لذا فرمود: تو خیانت به اسلام را با فریب مسلمانان یکجا جمع کرده اي. از یک طرف به دستور قرآن خیانت می کنی و از طرف دیگر با زینت دادن ظاهر گندم، مسلمانان را گول می زنی.
خیانت به اسلام و فریب دادن مسلمانان، هر دو از صفات زشت و هر دو از گناهان بزرگ است.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 6 ص 26
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
✅ چه دلیلی داریم که #تقوا یعنی فقط ترک گناهان کبیره؟
1️⃣ سخن خدا در قرآن:
ای مسلمانان! اگر از دستورات واجب و حرام خدا اطاعت کنید، خدا، هم به شما بصیرتی می دهد که حق را از باطل تشخیص دهید، هم گناهان قبلیتان را از پرونده اعمالتان پاک می کند و هم شما را می آمرزد. علاوه بر این، خدا در قیامت هم بخشش بزرگی خواهد داشت.
📖 يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ يَجْعَلْ لَكُمْ فُرْقاناً وَ يُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَيِّئاتِكُمْ وَ يَغْفِرْ لَكُمْ وَ اللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظيمِ (انفال، 29)
2️⃣ همچنین فرموده:
اگر از گناهان کبیره ای که از آن نهى شده اید، اجتناب كنيد، #سیئات شما را پاک می کنیم و شما را به جايگاهى ارجمند وارد می کنیم.
📖 إنْ تَجْتَنِبُوا كَبائِرَ ما تُنْهَوْنَ عَنْهُ نُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَيِّئاتِكُمْ وَ نُدْخِلْكُمْ مُدْخَلاً كَريماً (نساء، 31)
✍️ شرح: در آیه اول، #سیئات در مقابل #تقوا آمده و در آیه دوم #سیئات در مقابل گناهان #کبیره آمده است. پس #سیئات، همان گناهان #صغیره است و #تقوا ، ترک گناهان #کبیره است.
آیه شماره 29
#معناشناسی
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ شرط ادامه پیروزی های جبهه انقلابی چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
اين ملت با حركت خود، با حضور خود، با نشاط خود، بر روى همه ى توطئه ها خط بطلان كشيد، بعد از اين هم همين جور خواهد بود؛ منتها شرطش ادامه ى #تقواست، كه #تقوا موجب رحمت الهى است.
به خودمان مغرور نشويم. مغرور شدن ملتها و مسئولان ملتها هميشه مايه ى سرنگون شدن و سقوط آن ها شده است. هيچ كس نگويد «من» كردم.
خداى متعال در قرآن با لحن استهزاءآميزِ نافذِ خود مى گويد كه قارون گفت: «قال انّما اوتيته على علم عندى»؛ من خودم بودم كه با توانايى خودم توانستم به اين نقطه برسم! خداى متعال او را در اعماق زمين سرنگون كرد.
ما بايد تلاش كنيم؛ ما بايد مجاهدت كنيم. هيچ ملتى بدون مجاهدت، بدون تلاش، بدون ابتكار، بدون نوآورى، بدون فتح مراحل گوناگون پيشرفت، به جايى نمى رسد؛ اما بركت از خداست، توفيق از خداست و #تقوا زاد راه است؛ لذا توصيه ى همه ى پيغمبران #تقوا بوده است. (07/ 04/ 1384)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات شرعی و قانونی، و ترک #محرمات شرعی و قانونی
پند 159
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ آیا غیر مسلمانها در قیامت، حسابرسی اعمال دارند؟
🌷 امام سجاد (ع):
بندگان خدا! بدانيد در قیامت برپایی دادگاه و بررسی پرونده اعمال، برای غیر مسلمانان نخواهد بود. چون کافران، دستهجمعى و بدون حسابرسی به جهنم برده می شوند. برپایی دادگاه و بررسی پرونده اعمال، ويژه مسلمانان است.
📖 اعْـلَمُوا عِبـادَ اللّه ِ اَنَّ اَهْـلَ الشِّرْكِ لايُنْصَبُ لَهُمْ اَلمَوازينَ وَلايُنْشَرُ لَهُم الدَّواوينَ وَاِنمّا يُحْشَرُونَ اِلى جَهَنـَّمَ زُمَرا وَاِنمّا نَصْبُ الْمَوازينَ وَنَشْرُ الدَواوينَ لاَهِـلِ الاِسْلامِ؛
📚 الروضه من الكافى، ص۷۵
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
س: چرا الان طوری شده که ابهت علما این طور پایین آمده است؟
ج: تبلیغات می کنند. بزرگ ترین مانع افراد ضد دین، علما هستند؛ چون علما دین را تقویت می کنند و مردم هم از علما قبول می کنند. آن ها مجبورند این ها را خراب کنند تا دیگر دیگران از این ها استفاده ی دینی نکنند؛ لذا آن ها حرف هایی می زنند که علما در نظر مردم سقوط کنند؛ اما هنوز آن طور نشده است. اگر آقا امروز دستور بدهد، فردا همه به خیابان می ریزند.
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ راه تزکیه نفس چیست؟
🌺 پیامبر اکرم (ص) فرموده:
کسی که #ورع ندارد، تزکیه نمی شود.
✍️ شرح: #ورع یعنی دوری از گناه.
📖 لاَ زَكَاةَ لِمَنْ لاَ وَرَعَ لَهُ.
📚 مستدرک الوسائل , جلد۷ , صفحه۸
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ زیرک کیست؟ احمق کدام است؟
🌷 پیامبر اکرم (ص):
#زیرک کسی است که نفس خود را محکوم کرده و پیش از مرگ به حساب (حق الله و حق الناس) خود برسد و برای پس از مرگش کار کند؛ و #احمق کسی است که مدام از هوسهای #حرام نفسش تبعیت می کند و از خدا هم توقّع عفو دارد.
📖 الْكَيِّسُ مَنْ دَانَ نَفْسَهُ وَ عَمِلَ لِمَا بَعْدَ الْمَوْتِ وَ الْأَحْمَقُ مَنْ أَتْبَعَ نَفْسَهُ هَوَاهَا وَ تَمَنَّى عَلَى اللَّه.
📚 مجموعه ورام، ج 1 ص 215
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen