🌺 داستان کوتاه (205)
⚫️ امام هر زمان، پشتیبان اهل تقوا
علی بن خالد که زیدي مذهب بود، می گوید: من در شهر سامرا بودم. شنیدم مأموران دولت وقت، مردي را که در شام ادعاي پیامبري می کرده، دستگیر نموده و در سامرا زندانی کرده اند. به دیدن او رفتم تا از حال او آگاه شوم. دیدم آدم فهمیده اي است. به او گفتم: فلانی! سرگذشت تو چیست؟ چرا زندانی شده اي؟
گفت: من از اهالی شام هستم. در محلی که سر مبارك امام حسین (ع) در آن جا نهاده شده، پیوسته مشغول عبادت بودم. یک شب، ناگهان شخصی در پیش رویم نمایان شد و فرمود: برخیز! برویم.
بی اختیار برخاستم و با او به راه افتادم. اندکی گذشت که دیدم در مسجد کوفه هستم. به من فرمود: این مسجد را می شناسی؟
گفتم: آري! مسجد کوفه است.
ایشان نماز خواند و من نیز نماز خواندم. آنگاه دوباره به راه افتادیم و چیزي نگذشت که خود را در مسجد مدینه دیدم! باز هم نماز خواندیم و به رسول خدا (ص) درود فرستاد و زیارتش نمود. سپس خارج شدیم. لحظه اي بعد دیدم در مکه هستیم و تمام مراسم و زیارت خانه خدا را با آن آقا انجام دادم. پس از آن به راه افتادیم. چند قدمی برداشتیم. ناگهان متوجه شدم که در محل قبلی، در شام هستم و آن شخص از نظرم ناپدید شد.
یک سال از این ماجرا گذشت و من در همان مکان مشغول عبادت بودم که ایام حج رسید. همان شخص آمد و مرا همراه خود به آن سفرها برد و مانند مرحله نخستین، همه آن مکانهاي مقدس را با هم زیارت کردیم و کارهاي سال گذشته را انجام دادیم و سرانجام مرا به شام بازگرداند. وقتی که خواست از من جدا شود، به او گفتم: تو را سوگند می دهم به خدایی که تو را چنین قدرتی کرامت فرموده، بگو تو کیستی؟
مدتی سر به زیر انداخت. سپس نگاهی به من کرد و فرمود: من محمد بن علی #جواد هستم.
من این قضیه را به چند نفر از دوستان نزدیک خود گفتم و خبر به محمد بن عبدالملک زیات (وزیر معتصم، خلیفه عباسی) رسید. او دستور داد مرا دستگیر کردند و به من تهمت زدند که مدعی پیامبري هستم و اکنون می بینی که در زندانم.
علی بن خالد می گوید: به او گفتم: خوب است اصل داستان خود را به محمد بن عبدالملک بنویسی. شاید تو را آزاد کند.
او هم ماجراي خود را نوشت. اما محمد بن عبدالملک در زیر همان نامه نوشته بود: بگو همان کسی که تو را در یک شب از شام به کوفه و از آنجا به مدینه و از مدینه به مکه برده و سپس به شام برگردانده، از این زندان نیز نجاتت دهد.
علی بن خالد می گوید: چون جواب عبدالملک را خواندم، ناراحت شدم و دلم به حال او سوخت. به او گفتم:
صبر کن! تا ببینیم عاقبت کار چه می شود.
از زندان بیرون آمدم. صبح روز دیگر به زندان رفتم که احوال او را بپرسم. دیدم نگهبانان زندان و مأموران بسیار و عده اي از مردم در اطراف زندان رفت و آمد می کنند. پرسیدم: چه شده است؟
گفتند: آن زندانی که ادعاي پیامبري داشت، با اینکه درها همه بسته بود، از زندان ناپدید گشته. نمی دانیم به زمین رفته یا چون پرنده به آسمان پر کشیده است.
من پس از دیدن این واقعه، دست از مذهب زیدي کشیدم و از شیعیان امام جواد (ع) شدم.
✍️ درس این قصه: هر کس اهل #تقوا شود، امام زمانش به سراغش می آید و او را نجات می دهد.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 5 ، ص 137
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ تقوای فردی مشکلتر است یا #تقوای سیاسی؟
🌷امام خامنه ای:
يكى از چيزهائى كه در همين زمينه وجود داشت، رعايت #تقواى عجيب امام {خمینی ره} در همه ى امور بود.
#تقوا در مسائل شخصى يك حرف است؛ #تقوا در مسائل اجتماعى و مسائل سياسى و عمومى خيلى مشكل تر است، خيلى مهم تر است، خيلى اثرگذارتر است.
ما نسبت به دوستانمان، نسبت به دشمنانمان چه مى گوئيم؟ اينجا #تقوا اثر مى گذارد. ممكن است ما با يكى مخالف باشيم، دشمن باشيم؛ در باره ى او چگونه قضاوت مى كنيد؟ اگر قضاوت شما در باره ى آن كسى كه با او مخالفيد و با او دشمنيد، غير از آن چيزى باشد كه در واقع وجود دارد، اين تعدى از جاده ى #تقواست. (14/ 03/ 1389)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 262
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌺 توصیه مشترک تمام انبیاء
چون پروردگار متعال ضمن آیات عدیده ای در قرآن کریم انسانها را به مراعات #تقوا توصیه کرده است، ما نیز از این جهت چند آیه از قرآن کریم دربارهی #تقوا را که نظر پروردگار متعال نسبت به #تقوا را بیان کرده است، بیان می کنیم.
یکی از آن آیات، این است که پروردگار متعال فرمود: «ای مسلمانان! فکر نکنید من فقط در قرآن کریم امت اسلامی را به #تقوا دعوت کرده ام و از آنها الزاماً خواستهام در زندگی #تقوا را مراعات کنند؛ بلکه تمام ادیان آسمانی که پیغمبر الهی داشتهاند و به آنها کتاب آسمانی دادهم، در آن کتاب و شریعت، آن امت را به #تقوا دعوت کرده ام: «وَ لَقَدْ وَصَّيْنَا الَّذِينَ اُوتُوا الْكِتَابَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَ إِيَّاكُمْ أنِ ا#تقوا اللَّهَ»: به امتهای قبل از شما که به آنها کتاب آسمانی دادیم و همچنین به شما مسلمانان که قرآن دادیم، در این سه کتاب به شما توصیه و سفارش کردهایم که وقتی فرمان خدا به شما می رسد، با تمام توان،#اطاعت کنید و با آن مخالفت نکنید.
امیرالمؤمنین علیه الصلاة و السلام در یکی از خطبههای نهج البلاغه فرمودند: «اولین پیامبر الهی که برای هدایت مردم نازل شد، پروردگار متعال در دستورالعملی که به آن پیامبر عظیم الشأن داد، مسألهی #تقوا در آن مطرح بود، و بعد به خصوص در کتاب آسمانی خودِ مسلمانان ـ قرآن کریم ـ پروردگار متعال فرمود: «يَا أيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا ا#تقوا اللَّهَ»: اگر منِ خدا را قبول دارید، به حرفم گوش بدهید.
خدا دو حرف دارد؛ انجام ##واجب و ترک #حرام. اگر واجبی به من رسید، باید به آن عمل کنم و اگر #حرامی رسید، باید ترک کنم. اسم این، #تقواست؛ یعنی خودنگهداری از مخالفت فرمان و دستور پروردگار متعال.
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 داستان کوتاه (206)
✅ چاپلوسی ممنوع!
یک عرب بیابان نشین نزد پیامبر اکرم (ص) آمد و به رسم جاهلیت به ایشان گفت: یا رسول الله ! شـما بهترین فرد ما از جهت پـدر و مادر، و گرامی ترین فرد ما از لحاظ فرزندان و پدران، هم در جاهلیت و هم در دوره اسـلام هستی.
پیامبر اکرم (ص) از چاپلوسی او خشمگین شد و فرمود: اي اعرابی! زبان تو چند مانع برای حرف زدن دارد؟
مرد عرب گفت: دو مانع؛ لبها و دندانها.
پیامبر اکرم (ص) فرمود: آیا یکی از اینها کافی نیست که جلو چاپلوسی زبانت را بگیرد؟ نعمتهایی را که خداوند در دنیا به انسان داده، هیچ کدام به اندازه آزادي زبان به او صدمه نمی زند.
آنگاه پیامبر (ص) به علی بن ابیطالب (ع) فرمود: یا علی! برخیز زبان او را قطع کن!
مردم خیال کردند که زبان عرب را با یک تیزی قطع خواهد کرد. ولی دیدند علی (ع) چند درهم به آن مرد داد و او را راهی کرد.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص 44
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ دستور العمل اهل بیت برای دوران غیبت چیست؟
🌺 جواب امام صادق (ع) :
صاحب اين امر، غيبتى دارد كه در آن روزگار، كسى كه دين خود را محکم بگیرد، مانند كسى است كه شاخه پُر از تيغ را با دستش صاف و تهى از خار مى كند ... صاحب اين امر، غيبتى دارد. پس هر بنده ای بايد #تقوا پیشه كند و دينش را محکم بگیرد.
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام واجبات و ترک محرمات در زندگی فردی و اجتماعی. این، دستورالعمل دوران غیبت است.
📖 إنّ لِصاحِبِ هذا الأمرِ غَيبةً المُتَمَسِّكُ فيها بدِينهِ كالخارِطِ لِشَوْكِ القَتادِ بيَدِهِ. .. إنّ لِصاحِبِ هذا الأمرِ غَيْبةً فَلْيَتَّقِ اللّهَ عَبدٌ ولْيتَمَسَّكْ بدِينِهِ.
📚 غيبت نعمانی : ص ١٦٩ح ١١
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چه کنیم که مسیر هدایت برای ما روشنتر باشد؟
🌷 امام خامنه ای:
آنچه من تأکید میکنم و توصیه میکنم، این است که با قرآن بیشتر اُنس بگیرید. این ذکر الهی و#تقوا، اگر برای ما حاصل بشود، آن وقت هدایت قرآنی هم برای ما آسانتر میشود؛ [چون] «هُدًی لِلمُتَّقین»؛
#تقوا که بود، هدایتْ حتمی است؛ چون این قرآن، «هادیِ» بعضی و بعضی را «مُضل» [است]؛ یُضِلُّ مَن یَشاءُ وَ یَهدی مَن یَشاء؛ این جوری است که بعضیها را از آن طرف میبرد، بعضیها را هدایت میکند.
هدایت مال #متّقین است. هر چه#تقوا بالاتر باشد، هدایت روشنتر و بالاتر است؛ باید این را دنبال بکنیم. (26/1/1398)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 263
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ از نظر اهل بیت، مؤمن کیست؟
🔸 جواب امام صادق (ع):
ما کسى را مؤمن نمی شماريم تا اینکه از همه دستورات ما #تبعیت کند و قصد آن را داشته باشد. بدانید که از جمله مصادیق #تبعیت از ما و خواستن آن، #ورع است. خود را با #ورع زینت دهید که خدا شما را مشمول رحمت خود كند. دشمنان ما را با #ورع در تنگنا قرار دهيد تا خدا شما را نجات دهد.
✍️ شرح: #تبعیت از دستورات اهل بیت یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها. #ورع نیز یعنی دوری از گناه. کسی که این ویژگی ها را دارد، مؤمن است.
📖 إنَّا لاَ نَعُدُّ اَلرَّجُلَ مُؤْمِناً حَتَّى يَكُونَ لِجَمِيعِ أَمْرِنَا مُتَّبِعاً مُرِيداً أَلاَ وَ إِنَّ مِنِ اِتِّبَاعِ أَمْرِنَا وَ إِرَادَتِهِ اَلْوَرَعَ فَتَزَيَّنُوا بِهِ يَرْحَمْكُمُ اَللَّهُ وَ كَبِّدُوا أَعْدَاءَنَا بِهِ يَنْعَشْكُمُ اَللَّهُ .
📚 الکافي , جلد۲ , صفحه۷۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌺 سه نوع امر و نهی، دستورالعمل دوره غیبت
خدای متعال در قرآن، اطاعت از سه نوع امر و نهی را #واجب اعلام کرده و فرموده است: «يَا أيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أطِيعُوا اللَّهَ وَ أطِيعُوا الرَّسُولَ وَ اُولِي الْأمْرِ مِنْكُمْ».
اول: فرمان خدا را در قرآن کریم اطاعت کنید؛
دوم: فرمان رسول اکرم را در بیاناتشان اطاعت کنید؛
سوم: فرمان کسانی را که از طرف خدا و پیامبر حق فرماندهی دارند، اطاعت کنید.
این سه نوع فرمان، امروز در اختیار ماست. ما باید همه را یاد بگیریم و به همه عمل کنیم. اسم این #تقوا است، و همیشه قابل عمل است. هیچ وقت طوری نمیشود که نتوانیم به اینها عمل کنیم.
خدا در قرآن کریم آیاتی نازل کرده و فرموده است: «وَ أقِيمُوا الصَّلاَةَ وَ آتُوا الزَّكَاةَ »: نماز بخوانید و زکات بدهید. این #واجب است و باید به آن عمل کنیم. حالا هم همین گونه است. پیامبر اعظم در بیانات خود امر و نهی دارند. خدا فرموده است: «هر فرمانی که پیامبر صادر کرد، مثل فرمان من است و اطاعتش #واجب و لازم است.» امروز آن فرمانها هم در اختیار ماست. باید از آن هم اطاعت کنیم.
بعد فرمود: «اُولِي الْأمْرِ مِنْكُمْ»؛ اولی الامر یعنی کسانی که در اسلام حق فرماندهی دارند. اسلام به هر کس اجازه نمیدهد که فرمان بدهد و شرائط خاصی دارد. چرا خدا فرموده «هر فرمانی که پیغمبر اکرم صادر کرد، اطاعتش #واجب است؟» چون خودش به او جواز داده است. معجزهای که خدا به پیغمبر اکرم (ص) داد، این جواز فرماندهی است؛ لذا خدا فرمود: «مَنْ يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أطَاعَ اللَّهَ»: اگر کسی فرمان پیامبر عظیم الشأن را اطاعت کرد، مسلّما فرمان خدا را اطاعت کرده است؛ چرا؟ چون خودِ خدا به رسول گرامیاش حق فرماندهی داده است.
پیامبر عظیم الشأن، مسلمانان را در روز 18 ذی الحجه نگه داشت و امیرالمؤمنین (ع) را جدا کرد و آورد و فرمود: «سِمتی که امروز من در برابر شما دارم، چیست؟»
گفتند: «اطاعت فرمان از شما.»
در حالی که دست امیرالمومنین (ع) را بلند کرده بود، فرمود: «آگاه باشید بعد از من این همان سمت را داراست.» و امیرالمؤمنین (ع) را به جای خود نصب کرد. بنابراین اطاعت از فرمان امیرالمؤمنین (ع) مثل فرمان پیامبر اکرم (ص) اطاعتش #واجب شد.
امیرالمؤمنین (ع) هم در اواخر عمر مبارکشان امام حسن مجتبی (ع) را نصب فرمودند که: «بعد از من، این ولی امر مسلمین است و اطاعت فرمانش مثل اطاعت فرمان من #واجب و لازم است.»
امام حسن مجتبی (ع) هم به امام حسین (ع) اعطاء کردند تا آخرین امام که حضرت حجت صلوات الله علیه می¬باشد. همهی اینها قبل از رحلت، نفر بعد از خود را معیّن کردند و گفتند: «این فرد، جزء اولی الامر است.»
طبق آیه شریفهی «أطِيعُوا اللَّهَ وَ أطِيعُوا الرَّسُولَ وَ اُولِي الْأمْرِ مِنْكُمْ »، همهی اینها جزء اولی الامر شدند؛ یعنی کسانی که حق دارند فرمان بدهند ...
امامان برای زمان غیبت هم فرمودند: «کسی که روش و منش و احکام ما را در سطوح مختلف اسلام بلد است، به قید اینکه عدالت و #تقوا داشته باشد و تخلّف نکند، بعد از ما جانشین ماست.»
امروز ما میگوییم: «ولی فقیه، قائم مقام امام معصوم در زمان غیبت حضرت حجت صلوات الله علیه خواهد بود.»
این جریان وجوب اطاعت امر از نظر خدا، پیغمبر و حضرات معصومین علیهم الصلاة و السلام است.
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ ظلم به نفس چیست؟
🌹 جواب خدای #متقین:
هر کس از حدود خدا تعدی کند، ظلم به نفس کرده است.
✍️ شرح: حدود خدا همان واجبات و محرمات است. ترک #واجبات و انجام #حرامها ظلم به نفس است. کسی که چنین کند، چون خودش را در معرض بدبختی قرار داده، به خودش ظلم کرده است.
📖 منْ يَتَعَدَّ حُدُودَ اللَّهِ فَقَدْ ظَلَمَ نَفْسَهُ (طلاق، 1)
آیه شماره 125
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
👬 داستان کوتاه (207)
🌷 دوقلوها
نونو: چرا اینقدر دست و پا میزنی؟ راحت باش! فقط بخور و بخواب و لذت ببر!
نی نی: آخه تو اون دنیا قراره با پاهامون راه بریم؛ بازی کنیم. با دستامون غذا بخوریم! دست و پای ما باید کار کنه و ساخته بشه و کامل بشه.
نونو: واقعا تو به زندگی بعد زایمان اعتقاد داری؟ عاقل باش! اینا خرافات قدیمیاست؟
نی نی: آره. حتما بعد زایمان هم زندگی هست.
نونو: امکان نداره. ما با جفت تغذیه می شیم و نفس میکشیم. طنابشم اینقدر کوتاهه که به بیرون نمی رسه. اصلا اگه دنیای دیگه ای هم هست چرا کسی تا حالا از اونجا نیومده بهمون نشون بده؟
نی نی: بعد از زایمان یکی هست ما رو بغل می کنه. نوازش میکنه. بهمون غذا میده؛ کمکمون میکنه. بهش میگن مامان.
نونو: مگه تو به مامان اعتقاد داری؟ اگه هست پس چرا نمی بینیمش؟
نی نی: به نظرم مامان همه جا هست. دور تا دورمونه. هیچ جایی نیست که مامان نباشه. اگه اون نبود، ما هم نبودیم. حالا که هستیم، پس اونم هست.
نونو: من که مامانو نمی بینم. پس وجود نداره.
نی نی: اگه حواست بهش باشه، متوجهش می شی. اگه خوب دقت کنی، حضورشو حس می کنی. خیلی مهربونه. همه وجود ما وابسته به اونه.
🌷 این مکالمه چقدر آشناست. نیاز به استدلال دیگری نیست. عاقل باشیم. برای زندگی دیگر، آماده شویم. آمادگی به #تقواست. #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات. حق الله و حق الناس را از پرونده اعمالمان پاک کنیم.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ مقدمه استفاده واقعی از قرآن چیست؟
🌷امام خامنه ای:
قرآن در معرض استفادهی ما است، امّا اینکه آیا ما استفاده میکنیم یا نه، آیا ما میتوانیم استفاده کنیم یا نه، خودش مسئلهی مهمّی است.
بله، قرآن درس را در اختیار ما گذاشته، هدایت را به ما عرضه کرده، امّا ما کِی میتوانیم از این هدایت قرآنی استفاده کنیم؟ هُدًی لِلمُتَّقین؛ وقتی#تقوا وجود داشته باشد.
وقتی#تقوا وجود داشت، این هدایت به معنای واقعی کلمه و به تمام معنیالکلمه در اختیار ما خواهد بود.
البتّه تعبیرات در قرآن مختلف است لکن مرجع همهی آنها یکی است. (1400/1/25)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 264
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
📖 تنها روش اصلاح جامعه
به نظر پروردگار متعال، اصلاح فرد و جامعه، منحصراً در#اطاعت از فرمان خود خداست. اسم مخالفت فرمان خدا، معصیت و نافرمانی است. خدای متعال باورش این است؛ نظرش این است که فرد و جامعه بدون پیاده کردن #تقوا به صلاح و تهذیب و تزکیه نخواهد رسید.
علم، صنعت، تکنیک، اکتشاف، اختراع و ثروت مادی هیچ کدام عامل اصلاح فرد و جامعه نیستند؛ بلکه برعکس، همهی اینها وقتی در اختیار نفس امّاره به سوء قرار می گیرند، مساحت فساد گسترده تر می شود. ظلم و بی عدالتی وسیع تر می شود. خونریزی، غارت و قتل بیشتر می شود.
عامل مهمی که نه هزینه می خواهد و نه مکانهای فیزیکی لازم دارد و تنها خود انسان از نظر ایمان کافی است که بتواند آن را پیاده کند، مسألهی #تقواست. این کار نه پلیس می خواهد، نه پاسبان می خواهد و نه زندان.
اگر هر کس در سایهی ایمان شخصی خودش به اندازهی باورش #مطیع فرمان خدا شود، مشکلاتش در زندگی حل می شود و به تدریج، صلاح و رستگاری در جامعهی بشری گسترش پیدا می کند. این نظر پروردگار متعال در قرآن کریم است.
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ راه دریافت مهربانی خاص خدا چیست؟
🌺 پیامبر اکرم (ص):
با #اطاعت از دستوراتی که خدا به شما داده است، خود را در معرض مهربانی خاص خدا قرار دهید!
✍️ شرح: #اطاعت از دستورات خدا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها.
📖 تعَرَّضُوا لِرَحْمَةِ اَللَّهِ بِمَا أَمَرَكُمْ بِهِ مِنْ طَاعَتِهِ.
📚 مجموعة ورّام , جلد۲ , صفحه۱۱۹
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ دشمنان #تقوا در خانه و آزمایشات #تقوا در درون خانه، چیست؟
🌹 جواب خدای #متقین:
اى مؤمنین! بعضى از همسران و فرزندان شما دشمن #تقوای شما هستند. پس از آنان بر حذر باشيد که مبادا شما را #بی_تقوا کنند. اگر عفو كنيد و از آنها بگذريد و بدیهایشان به خودتان را نديده بگيريد، كارى خدايى كرده ايد؛ چون خدا هم آمرزنده و مهربان است * قطعاً اموال و اولاد شما وسیله آزمايش #تقوای شما هستند. اگر در این آزمایش موفق شوید، نزد خدا مزدی بزرگ دارید * پس تا آنجا كه مى توانيد #تقوا پیشه کنید و حرف خدا را بشنويد و از دستورات #واجب و #حرام خدا #اطاعت كنيد.
✍️ شرح: آزمایشهای #تقوا در خانه، همان #واجبات و #محرماتی است که هر روز در مواجهه با اعضای خانواده و اموال پیش می آید.
📖 يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنَّ مِنْ أَزْواجِكُمْ وَ أَوْلادِكُمْ عَدُوًّا لَكُمْ فَاحْذَرُوهُمْ وَ إِنْ تَعْفُوا وَ تَصْفَحُوا وَ تَغْفِرُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحيمٌ * إِنَّما أَمْوالُكُمْ وَ أَوْلادُكُمْ فِتْنَةٌ وَ اللَّهُ عِنْدَهُ أَجْرٌ عَظيمٌ * فَاتَّقُوا اللَّهَ مَا اسْتَطَعْتُم (تغابن، 14 تا 16)
آیه شماره 126
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ #تقوا در قانون اساسی
✍️ توضیح: در فقه شیعه دو کلمه #تقوا و #عدالت، و ترجمه های فارسی آن یعنی #پرهیزکاری و #پارسایی به یک معنی است و هر چهار کلمه، مساوی است با انجام #واجبات و ترک #محرمات در امور فردی و اجتماعی. در قانون اساسی نیز به همین معنی است. این چهار کلمه در بخشهایی از مقدمات و اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی استفاده شده و همین، اهمیت #تقوا و #عدالت در ارکان حکومت اسلامی را نشان می دهد.
🔻 #تقوا در مقدمات قانون اساسی:
1️⃣ #عادل، صفت اصلی تیتر یکی از مقدمات قانون اساسی است با این عنوان:
🔸 ولایت فقیه #عادل
2️⃣ در مقدمه قانون اساسی آمده فقهای #عادل و #پرهیزکار، ناظر حکومتند.
🔸متن قانون:
... با توجه به ماهیت این نهضت بزرگ، قانون اساسی تضمینگر نفی هر گونه استبداد فکری و اجتماعی و انحصار اقتصادی میباشد .... بنابراین نظارت دقیق و جدی از ناحیه اسلامشناسان #عادل و #پرهیزگار و متعهد (فقهای #عادل) امری محتوم و ضروری است ...
3️⃣ در مقدمه قانون اساسی آمده قاضی باید #عادل باشد:
🔸متن قانون:
.... ایجاد سیستم قضایی بر پایه عدل اسلامی و متشکل از قضات #عادل و آشنا به ضوابط دقیق پیش بینی شده است.
🔻 #تقوا در اصول قانون اساسی
1️⃣ ولی فقیه باید #عادل و #باتقوا باشد:
🔸متن قانون:
اصل پنجم: در زمان غیبت حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه)، در جمهوری اسلامی ایران ولایت امر و امامت امت بر عهده فقیه #عادل و #باتقوا، آگاه به زمان، شجاع، مدیر و مدبر است كه طبق اصل یكصد و هفتم عهدهدار آن میگردد.
2️⃣ شرط ولایت ولی فقیه، احراز #عدالت و #تقوا است:
🔸متن قانون:
اصل یكصد و نهم: شرایط و صفات رهبر:... #عدالت و #تقوای لازم برای رهبری امت اسلام
3️⃣ #تقوا، شرط ریاست جمهور:
🔸متن قانون:
اصل یكصد و پانزدهم: رئیس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی كه واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد: ایرانیالاصل، تابع ایران، مدیر و مدبّر، دارای حُسن سابقه و امانت و #تقوا، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی كشور.
4️⃣ رئیس جمهور باید قسم بخورد که #پارسا باشد:
🔸 متن قانون:
اصل یكصد و بیست و یكم: متن سوگندنامه رئیس جمهور در مجلس: ...... با استعانت از خداوند و پیروی از پیامبر اسلام و ائمه اطهار علیهمالسلام قدرتی را كه ملت به عنوان امانتی مقدس به من سپرده است همچون امینی #پارسا و فداكار نگاهدار باشم و آن را به منتخب ملت پس از خود بسپارم.»
5️⃣ دولت مأمور ایجاد محیط رشد #تقوا:
🔸 متن قانون:
اصل سوم: دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است برای نیل به اهداف مذكور در اصل دوم، همه امكانات خود را برای امور زیر به كار برد: 1- ایجاد محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی بر اساس ایمان و #تقوا و مبارزه با كلیه مظاهر فساد و تباهی
6️⃣ #عدالت، شرط انتخاب فقهای شورای نگهبان:
🔸متن قانون:
اصل نود و یكم: به منظور پاسداری از احكام اسلام و قانون اساسی از نظر عدم مغایرت مصوبات مجلس شورای اسلامی با آنها، شورایی به نام شورای نگهبان با تركیب زیر تشكیل میشود:
۱- شش نفر از فقهای #عادل و آگاه به مقتضیات زمان و مسائل روز. انتخاب این عده با مقام رهبری است.
7️⃣ نمایندگان مجلس، مأمورند قسم بخورند که #عادل و #باتقوا باشند:
🔸متن قانون:
اصل شصت و هفتم: نمایندگان باید در نخستین جلسه مجلس به ترتیب زیر سوگند یاد كنند و متن قسمنامه را امضاء نمایند: «من در برابر قرآن مجید، به خدای قادر متعال سوگند یاد میكنم ..... ودیعهای را كه ملت به ما سپرده به عنوان امینی #عادل پاسداری كنم و در انجام وظایف وكالت، امانت و #تقوا را رعایت نمایم ....»
8️⃣ #عدالت، شرط ریاست قوه قضاییه:
🔸متن قانون:
اصل یكصد و پنجاه و هفتم: به منظور انجام مسئولیتهای قوه قضائیه در كلیه امور قضایی و اداری و اجرایی، مقام رهبری یك نفر مجتهد #عادل و آگاه به امور قضایی و مدیر و مدبر را برای مدت پنج سال به عنوان رئیس قوه قضائیه تعیین مینماید كه عالیترین مقام قوه قضائیه است.
9️⃣ عدالت، شرط استخدام قضات:
🔸 متن قانون:
اصل یكصد و پنجاه و هشتم: وظایف رئیس قوه قضائیه به شرح زیر است: .... استخدام قضات #عادل و شایسته و عزل و نصب آنها ....
0️⃣1️⃣ #عدالت، شرط ریاست دیوان عالی کشور و دادستان کل کشور:
🔸متن قانون:
اصل یكصد و شصت و دوم: رئیس دیوان عالی كشور و دادستان كل باید مجتهد #عادل و آگاه به امور قضایی باشند...
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (208)
🌷 مرگ با میله گداخته
امام علی (ع) چشم درد شدیدي داشت و از شدت درد فریاد می زد. رسول خدا (ص) به عیادتش رفت و فرمود: علی جان! فریادت از بی صبري است یا از شدت درد چشم است؟
علی(ع) عرض کرد: یا رسول الله! تا کنون چنین دردي نکشیده ام.
حضـرت فرمود: علی جـان ! هنگـامی که عزرائیل براي قبض روح کافر می آیـد، همراه خود میله ای گـداخته می آورد و به چشمان او می کشد و این گونه جان او را می گیرد.
علی (ع) با شنیدن این سخن از بستر برخاست و نشست و عرض کرد: یا رسول الله! سخن خود را برایم تکرار کن! با شنیدن آن درد چشمم را فراموش کردم! یا رسول الله! آیا کسی از امت شما دچار چنین عذابی می شود؟
پیامبر فرمود: آری. این چند نفر:
1️⃣ کسی که به مردم ظلم کند.
2️⃣ کسی که مال یتیم را به نا حق بخورد.
3️⃣ کسی که شهادت دروغ و ناحق دهد.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص 54
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آرایش معنوی یک جوان با چه نسخه ای محقق می شود؟
🌷امام خامنه ای:
جوانها از جملهی بهترینهای مردم ما و جامعهی ما محسوب میشوند؛ ما بایست تا آنجایی که میتوانیم وسیلهی صیقل دادن نفوس اینها را فراهم کنیم. آرایش معنوی آنها به #تقوا است، به اخلاص است، به شجاعت است، به تواضع است، به پایبندی به عهد است، به وفاداری نسبت به قولی است که به نظام و به اسلام و انقلاب دادهاند؛ اینها آرایشهای معنوی است و جزو واجبترین آنها است. (21/7/1399)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 265
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
📌مهمترین مستحبات
❇️س: مؤکّدترين مستحباتی که در روز می توان انجام داد، کدام است؟
🔸ج: مؤکّدترين مستحبات دو جور است: يکی مربوط به خداست و يکی مربوط به خلق است. آنچه مربوط به خداست، تهجّد و نماز شب است. آنچه مربوط به خلق خداست، کمک مالی به کسانی است که نيازمندند و بارشان بر زمين افتاده. اين در محضر پروردگار متعال خيلی ارزش دارد.
❇️س: كدام خدمت به خلق است كه می تواند در افزايش ايمان مؤثر باشد؟
🔸ج: خدمت به خلقی كه در خط ايمان به خدا و #تقوا هستند و احتياج هم دارند. احتياج فكری، احتياج مالی، هر نوع احتياجی داشته باشند. تأمين نياز آنها جزء صدقات حساب می شود و خدا خشنود می شود؛ بنابراين بايد بگرديم فقير متديّنی پيدا كنيم که اگر خدمتی می خواهيم بكنيم، نسبت به او بكنيم؛ نه به هر كسی.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ مأموریت اصلی حضرت نوح (ع) چه بود؟
🌹 کلام خدای #متقین:
ای محمد! داستان نوح را براى مردم بخوان! آن زمان كه نوح به قوم خود گفت:
اى قوم من! اگر مأموريت من و تذكراتى كه درباره نشانه های فرماندهی خدا در عالم به شما مى دهم، برای شما سنگین است، بدانید که تکیه من فقط به خداست. پس علیه من هر كارى از دستتان و از دست خدايانتان بر مى آيد، بكنيد و آن گاه تصميم جمعی خود را بگیرید طوری که چیزی برای شما مبهم نباشد. بعد بدون اينكه به من مهلتى بدهيد، کار مرا تمام کنید * اگر اعراضتان از مأموریت من به خاطر اين است كه من از شما مزدى خواسته ام، من که مزدی نخواسته ام. مزد مأموریت من تنها بر عهده خدا است. و اگر انتظار داريد دست از مأموریتم بردارم، بدانید که من مامورم #تسليم فرمان خدا باشم.
✍️ شرح: مأموریت حضرت نوح، این بود که #تسلیم فرمان خدا باشد. #تسلیم فرمان خدا بودن یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
📖 و اتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ نُوحٍ إِذْ قالَ لِقَوْمِهِ يا قَوْمِ إِنْ كانَ كَبُرَ عَلَيْكُمْ مَقامي وَ تَذْكيري بِآياتِ اللَّهِ فَعَلَى اللَّهِ تَوَكَّلْتُ فَأَجْمِعُوا أَمْرَكُمْ وَ شُرَكاءَكُمْ ثُمَّ لا يَكُنْ أَمْرُكُمْ عَلَيْكُمْ غُمَّةً ثُمَّ اقْضُوا إِلَيَّ وَ لا تُنْظِرُونِ * فَإِنْ تَوَلَّيْتُمْ فَما سَأَلْتُكُمْ مِنْ أَجْرٍ إِنْ أَجْرِيَ إِلاَّ عَلَى اللَّهِ وَ أُمِرْتُ أَنْ أَكُونَ مِنَ الْمُسْلِمينَ (یونس، 71 و 72)
آیه شماره 127
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ عامل تحقق دولت اسلامی، تمدن اسلامی و امت اسلامی چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
دولتِ اسلامى است كه كشور اسلامى به وجود مى آورد. وقتى كشور اسلامى پديد آمد، تمدن اسلامى به وجود خواهد آمد؛ آن وقت فرهنگ اسلامى فضاى عمومى بشريت را فراخواهد گرفت. اين ها همه اش با مراقبت و با #تقوا عملى است؛ #تقواى فردى و #تقواى جماعت و امت.
امت اسلامى هم اگر #باتقوا بود، مى تواند در راه هاى دشوار حركت كند؛ مشكلات در مقابل او زانو مى زنند؛ او در مقابل مشكلات زانو نمى زند. به اين جمله ى امير المؤمنين (عليه الصّلاة و السّلام) توجه كنيد:
«من اخذ بالتّقوى عزبت عنه الشدائد بعد دنوّها»؛ اگر فردى- و من عرض مى كنم اگر ملتى- #تقوا را براى خودش جاده ى عمل قرار داد و #متقى شد، شدايد زندگى اگر نزديك او هم رسيده باشد، از او دور خواهد شد.
«و احلولت له الامور بعد مرارتها»؛ تلخى هاى زندگى براى او شيرين خواهد شد. «و انفرجت عنه الامواج بعد تراكمها»؛ امواج طوفنده ى شدايد زندگى، بعد از آنكه متراكم شده باشند، از او دور خواهند شد و او بر امواج سوار خواهد شد.
«و اسهلت له الصعاب بعد انصبابها»؛ دشوارى ها و سختى هاى زندگى بعد از آنكه به سخت ترين مرحله رسيده باشد، براى او آسان خواهد شد.
واقع قضيه هم همين طور است. امروز ملتهاى مسلمان در مقابل زورگويى قدرتهاى جهانى حرفى براى گفتن ندارند؛ نه علم لازمى، نه فناورى پيشرفته اى، نه در زمينه هاى گوناگون سياسى مهارتى؛ چرا؟ چرا ما عقب مانديم؟ چون #تقوا را از دست داديم. اين همان شدتهايى است كه با #تقوا برطرف مى شود.
شما ملت ايران در انقلابتان #تقواى الهى را رعايت كرديد؛ در دفاع از اين انقلاب و از كشور و از اصالتهاى اسلامى و دينى و ملى تان #تقواى الهى را رعايت كرديد؛ لذا امروز بحمد اللّه به همان نسبت عزيزيد. امروز عزت و اقتدار و عظمت ملت ايران در چشم مردم دنيا و دولتها و حتّى دشمنانش با اكثر كشورهاى اسلامى قابل مقايسه نيست؛ اين به خاطر #تقواست. هرچه كمبود داريم، به خاطر بى تقوايى است.
ايستادگى هم بر اثر #تقواست. امير المؤمنين يكى از القابش «كرّار غير فرّار» است. پيغمبر اكرم اين لقب را به امير المؤمنين داد. اين مخصوص ميدان نظامى نيست؛ در همه ى ميدانهاى انسانى امير المؤمنين كرّار غير فرّار بود؛ يعنى مهاجم، مقتدر، داراى فكر و بدون عقبگرد. مواضع محكم، ايستادگى بر مبانىِ مورد قبول و مورد اعتقاد، از موضع تدافعى خارج شدن و نسبت به كجى ها و زشتى ها و بدى ها و ظلمها و بى عدالتى هاى دنيا در موضع تهاجمى قرار گرفتن؛
اين همان صفت كرّار غير فرّار امير المؤمنين است. شما اگر به زندگى امير المؤمنين نگاه كنيد، مى بينيد از اول تا آخر، زندگى آن بزرگوار اين گونه است. علاج ما هم در همين است. (28/5/1384)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 266
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🗝 کلید ورود به بهشت چیست؟
✅ امام صادق (ع) فرموده:
هر كس #واجبات خدا را بر پا کند و از #حرامهاى خدا اجتناب كند و #ولایت اهل بيت (ع) را به خوبی بپذیرد و از دشمنان خدا اظهار #بيزارى کند، مىتواند از هر يك از درهاى هشتگانه بهشت كه بخواهد، داخل شود.
🔑 منْ أَقَامَ فَرَائِضَ اَللَّهِ وَ اِجْتَنَبَ مَحَارِمَ اَللَّهِ وَ أَحْسَنَ اَلْوَلاَيَةَ لِأَهْلِ بَيْتِي وَ تَبَرَّأَ مِنْ أَعْدَاءِ اَللَّهِ فَلْيَدْخُلْ مِنْ أَيِّ أَبْوَابِ اَلْجَنَّةِ اَلثَّمَانِيَةِ شَاءَ.
📚 منبع: وسائل الشیعة, ج ۱۵ ص ۲۵۸
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 سه اثر مبنایی تقوا
پروردگار متعال از #اطاعت فرمان خود و یا به کار بستن #تقوا، اصلاح سه چیز را مد نظر دارد:
🔻 اول: اصلاح #محیط انسانی
اول اینکه محیط انسانها اصلاح شود. تا اینجا محیط زندگی انسانها شبیه محیط زندگی حیوانات بوده است. تمام حوادث تلخ و مصیبتباری که در جنگل اتفاق میافتد، در محیط زندگی انسان هم اتفاق میافتد و بلکه از آنها هم بیشتر. آدمکشی در اینجا خیلی بیشتر است؛ غارت خیلی بیشتر است و میبینیم که روز به روز بدتر میشود.
بنابراین محیط زندگی انسان، مشکلی است که حل آن کار انسان نیست. با شهرداری و دارائی و این بساط درست نمیشود. اگر میشد، تا کنون شده بود. قرنها از عمر انسان میگذرد و اوضاع روز به روز مشکلتر میشود.
🔻 دوم: اصلاح #اعمال انسان
دوم اینکه خدا میخواهد اعمال انسان اصلاح شود؛ چون انسان وقتی صبح از خواب برمیخیزد و مشغول کار میشود، چشمش میبیند، گوشش میشنود، زبانش حرف میزند، دستش میگیرد و میدهد و خلاصه کارهایی که انجام میدهد، اعم از خوب و بد است؛ اعم از #واجب و #حرام است. خُب این ناصالح است. اعمال صالحه این نیست. اعمال صالحه این است که وقتی مشغول بهرهبرداری از اعضاء و جوارح عملی میشویم، حتی یک کار #حرام در آن اتفاق نیفتد.
اما این طور نیست. صبح که انسان از خواب بیدار میشود، دعوا با بچه یا زن شروع میشود. چرا دیر کردی؟ چرا چنین کردی؟ این گونه، کارهای حرام شروع میشود.
پس اعمال انسان هم اگر بخواهد اصلاح شود و اعمال صالح شود، باید از فرمان خدا #اطاعت کند. اگر بخواهد از فرمان نفس امّاره اطاعت کند، همین میشود.
🔻 سوم: اصلاح #صفات انسان
سوم؛ صفات بد مثل تکبر و حسادت که انسانها در طول زندگی کسب کردهاند، صفات بدی است که به دنبال کارهای بد به تدریج در باطن انسان رشد پیدا میکند. اول ضعیف و کوچک بوده و در اثر تکرار عمل، قویتر میشود. بناست این صفات هم با #اطاعت فرمان خدا اصلاح شود.
پروردگار متعال معتقد است این سه اصلاح تحقق پیدا نمیکند الّا با #اطاعت فرمان خدا که اسمش #تقواست؛ لذا در این آیهی شریفه هم نتیجتاً فرمود: «فَاتَّقُونِ»: به حرف من گوش بدهید. اگر به حرف من گوش ندهید، محیط زندگی مثل جنگل میشود و اعمال انسانها هم مثل اعمال حیوانات میشود. صفات بد انسان هم سر جای خودش میماند و روز به روز هم در اثر تکرار عمل، بدتر و بدتر میشود. اما اگر به حرف خدا گوش بدهیم، هر سه دفعتاً درست میشود.
📚 آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ از کجا بفهمیم در مسیر هدایت هستیم؟
🌹 کلام خدای #متقین:
ای محمد! اگر با تو گفتگوى خصومت آميز و محاجّه كردند، در پاسخشان بگو: «من و همه پيروانم وجود خود را #تسليم خدا كرده ايم.»
به مسیحیان و یهودیان و بى سوادهای مشرك بگو: «آيا شما هم #تسليم خدا شده ايد؟»
اگر #تسليم خدا شوند، قطعاً هدايت يافته اند و اگر از #تسلیم شدن روى گرداندند، فعلاً آنچه بر عهده توست، فقط ابلاغ پيام خداست. خدا خودش نسبت به بندگانش بيناست.
✍️ شرح: #تسلیم خدا شدن یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی. این، نشانه بودن در مسیر هدایت است.
📖 فإِنْ حَاجُّوكَ فَقُلْ أَسْلَمْتُ وَجْهِيَ لِلَّهِ وَ مَنِ اتَّبَعَنِ وَ قُلْ لِلَّذينَ أُوتُوا الْكِتابَ وَ الْأُمِّيِّينَ أَ أَسْلَمْتُمْ فَإِنْ أَسْلَمُوا فَقَدِ اهْتَدَوْا وَ إِنْ تَوَلَّوْا فَإِنَّما عَلَيْكَ الْبَلاغُ وَ اللَّهُ بَصيرٌ بِالْعِبادِ (آل عمران، 20)
آیه شماره 128
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ تقوا در کدامیک از امور اجتماعی لازم است؟
🌷امام خامنه ای:
در دیپلماسی #تقوا لازم است، در امور اقتصادی #تقوا لازم است، در مسئلهی امنیّت #تقوا لازم است، در همهی اینها #تقوا لازم است؛ در مسائل گوناگون؛ و در هر کدامی هم #تقوا به تناسب خود آن است. (23/1/1401)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 267
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
📣 داستان کوتاه (209)
✅ عقیده فاسد
شخصی به امام رضا (ع) عرض کرد: صفات خدا را براي ما بیان کن!
حضرت رضا (ع) تعدادي از صفات جلال و جمال الهی را بیان نمود و فرمود: ذات پاك الهی در این اوصاف، یکتا و بی همتا است.
آن مرد عرض کرد: پدر و مادرم به فدایت! در نزد ما شخصی هست که ادعاي دوستی با شما را دارد و معتقد است که همه این صفات الهی در وجود علی (ع) هست و او آفریدگار جهانیان است.
امام رضا (ع) تا این سخن را شنید، لرزه اندام او را فرا گرفت و عرق از بدنش فرو ریخت و فرمود: سبحان الله! ذات پاك الهی از همه این گفتار ظالمان و کافران، پاك و پاکیزه است. مگر علی (ع) مانند غذا خواران، غذا نمی خورد و مانند نوشندگان، آب نمی نوشید و مانند ازدواج کنندگان، ازدواج نمی کرد و... او در محضر خدا نماز می خواند و نهایت تواضع و خشوع را از خود نشان می داد و در پیشگاه او راز و نیاز و گریه می نمود.
آیا کسی را که داراي چنین اوصافی باشد، می توان خدا نامید؟ اگر علی خدا باشد، پس همه شما که در این اوصاف با او شریک هستید، خدایید.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج ص 5 ص 135
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen