✅ از علی آموز ...
🔹 آیا ممکن است کسی که اهل شهوترانی و گناه است، دارای قوه حکمت یا عقلانیت شود؟
🌷 امام علی (ع):
شهوترانی و حكمت با هم جمع نمی شوند.
✍️ شرح: از آنجا که انجام هیچ #گناه شهوانی عاقلانه نیست، پس تا وقتی که انسان #گناه می کند، کارهایش کاملاً عاقلانه نشده و او بر اساس حکمت و عقلانیت عمل نمی کند. اما وقتی همه #گناهان را ترک کرد، همه کارهایش عاقلانه می شود و دارای حکمت می گردد. پس حکمت فقط با ترک #گناه به دست می آید.
📖 لا تَجتَمِعُ الشَّهوَةُ والحِكمَةُ .
📚 علم و حكمت، ری شهری، ج 1، ص 220
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ #تقوای مسئولان سخت تر است یا مردم؟
امام خامنه ای:
من به شما برادران و خواهران نمازگزار توصيه مى كنم كه در همه ى امور و آنات زندگيتان، #تقواى الهى را بر خود فرض و لازم بشماريد؛ مخصوصاً كسانى كه در جامعه مسئوليت بيشترى دارند.
اگرچه در جامعه ى اسلامى همه مسئولند، اما هرچه مسئوليت بيشتر و بار سنگينتر باشد، زاد و توشه ى #تقوا بيشتر مورد نياز است. آن كسانى كه در جامعه مسئولند، بايد بر مايه ى #تقواى خود بيفزايند؛ بدانند كه چه مى كنند و بفهمند كه آيا رضاى الهى در اين حرفى كه مى زنند، در اين اقدامى كه انجام مى دهند و در اين عملى كه مىكنند، هست يا نه؟ اين، معيار و ملاك است. (10/ 01/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان در امور فردی و اجتماعی
پند 184
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه کنیم زندگی مان آسان شود؟
🌹 سخن خدا در قرآن:
هر کس #تقوا داشته باشد، خدا زندگی اش را آسان می کند.
📣. توضیح: تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها
💠 ومَن يَتَّقِ اللَّهَ يَجعَل لَهُ مِن امرِهِ يُسرا. (طلاق، 4)
آیه شماره 2
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🔹 از علی آموز ...
✅ نشانه برتری نفس یک انسان بر نفس دیگران چیست؟
🌷 امام علی (ع):
نشانه برتری نفس یک انسان این است که در اطاعت از دستورات #واجب و #حرامِ خدا از دیگران سبقت بگیرد.
📖 منْ فَضِيلَةِ النَّفْسِ الْمُسَارَعَةُ إِلَى الطَّاعَةِ.
📚 تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص: 182
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (شماره 245)
🔸 سابقه عذاب یهود!
🔻 زمانی موسی به قوم یهودیاش گفت:
«ای مردم! الطاف خدا به خودتان را به یاد داشته باشید! وقتی که پیامبرانی در میان شما قرار داد و شما را از بردگی نجات داد و صاحب اختیار خودتان کرد و نعمتهایی به شما داد که به احدی از مردم دنیا نداده بود. * مردم! وارد سرزمین مقدّس شامات شوید که خدا ورود به آن را بر شما واجب کرده. مبادا فرار کرده و در زمان ورود به شهر عقبنشینی کنید که این عقبنشینی، شکست و خسران قطعی شماست.»*
یهودیان متمرّد در جواب موسی گفتند:
«موسی! در این سرزمین، قومی زورگو و ظالم زندگی می کنند و تا آنها از آن خارج نشوند، ما در آن پا نخواهیم گذاشت؛ بنابراین اگر آنها از این سرزمین بروند، ما آن وقت وارد آن می شویم.» *
در این میان دو نفر از مردان خداترس که از نافرمانی یهودیان از دستور واجب خدا بیمناک بودند و خدا نعمت صراط مستقیمِ اعتدال و اطاعت از خودش را به آن دو داده بود، جلو آمده و به یهودیان گفتند:
«ای مردم! شما طبق دستور خدا فقط وارد دروازه شهر شوید! همین که وارد شدید، قطعاً بر آنها غلبه کرده و پیروز خواهید شد؛ در ثانی شما اگر واقعاً خدا را قبول دارید، طبعاً باید از طریق اطاعت از دستورات او مدیریت تمام امورتان را فقط به او بسپارید.»
*
اما یهودیان باز هم گفتند:
«موسی! تا این مردم زورگو و ظالم در این سرزمین هستند، ما هرگز وارد آن نمی شویم؛ پس تو خودت و خدایت بروید و با آنها بجنگید! ما همین جا منتظر می نشینیم.» *
موسی از انجام دستور خدا توسط یهودیان که ناامید شد، خطاب به خدایش گفت:
«مولای من! من برای انجام دستور تو فقط اختیار خودم و برادرم را دارم. بقیه فاسق و فرمانناپذیرند؛ پس خودت بین ما و این قوم فرمانناپذیر که در معرض خشم تو هستند، جدایی بینداز!» *
خدا هم پاسخ داد:
«حالا که از دستور واجب من سرپیچی می کنند، پس ورودشان به این سرزمین حاصلخیز، تا چهل سال ممنوع است و در این مدّت در بیابانها گم می شوند و سرگردان و آواره می مانند؛ پس دیگر غصه این جماعت فاسق و فرمانناپذیر را نخور!»
یهودیانی که ادّعا می کنند پسران خدا و محبوب او هستند، پس چرا خدا آنها را این گونه شکنجه کرده؟
🔹 بر اساس آیات 20 تا 26 سوره مائده
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آیا می شود بدون تقوا بااخلاق شد؟
🌷امام خامنه ای:
ما اگر طرفدار اخلاقیم، باید همین روحیّه ی انقلابی را در اینها تقویت کنیم. اخلاق را هم به برکت روحیّه ی دینی و انقلابی می شود در جوانها تأمین کرد؛ اخلاقِ بدون دین، اخلاقِ بدون #تقوا، اخلاقِ بدون روحیّه ی انقلابی و حرکت جهادی و میل به جهاد در راه خدا، نه پدید می آید و نه منعقد می شود، اگر هم منعقد بشود عمقی ندارد. (30/5/1396)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی. بدون این دو، بااخلاق شدن محال است.
پند 187
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 65)
س: كسي که توبه مي كند و بعد از مدتي گناه مي کند و دوباره توبه مي كند و اين روند ادامه دارد، آیا بعد از توبه تا زماني كه گناه نكرده، با تقواست؟
ج: توبه آن است كه دیگر گناه نكند. شما كه قصد گناه داري، توبه نكرده اي.
س: با توجه به روايت زیر آیا این صحیح است که انسان سعي كند تا جايي كه ممكن است، با كسي مرتبط نباشد و رابطه اش را با کسانی كه مرتبط است، قطع كند؟ «لَا يَكُونُ الْعَبْدُ عَابِداً لِلَّهِ حَقَّ عِبَادَتِهِ حَتَّى يَنْقَطِعَ عَنِ الْخَلْقِ كُلِّهِمْ إِلَيْه»
ج: حق ندارد مرتبط نباشد. ما چنين حقي نداريم؛ يعني نمي شود. شرطش اين است كه رابطه را با همه قطع كني و اين هم نمي شود. بنابراین عبادت، آن گونه كه شايسته ی خداست، از ما برنمي آيد. ما به هم محتاجيم. به پزشک نياز داريم. به پول نياز داريم. به خانه نياز داريم. اين نيازمندي ها هست؛ بنابراين نمي شود از مخلوقات ديگر انقطاع پيدا كنيم؛ چون نياز داريم و نمي شود قطع کرد؛ پس ما هرگز نمي توانيم بگوييم حق عبادت خدا را انجام داده ايم.
س: آیا حتي انبياء و اولياء هم نتوانسته اند حق عبادت را به جا آورند؟
ج: نه؛ هيچ كس نمي تواند. امام صادق (ع) فرمودند: «انَّ اللهَ لا يُعبَدُ كَما هُوَ حَقُّه». بُعد بشريت باعث مي شود كه انسان خيلي نتواند. انسان وظايف ديگری هم دارد. پرداختن به آن وظايف از آن كمال كم مي كند.
س: آیا فرشتگان به خاطر اینكه اين بُعد را ندارند، بهتر و راحت ترند؟
ج: آن ها كارهاي ديگر را ندارند. خدا آن ها را از اول براي اينكه آن پست را انجام دهند، مي سازد و كار ديگری از آن ها نمي خواهد. به هر كدامشان هم توان انجام دادن آن كار در آن پست را داده است.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (شماره 246)
🔹 جدل ابراهیم!
روزی حضرت ابراهیم به پدر بت پرستش آزر گفت:
«واقعاً آیا چند بت دستساز را اله خود می دانی؟ من که هم خودت و هم قومت را در انحرافی واضح می بینم».
ابراهیم در صدد اثبات یکتایی خدا و اثبات وجوب اطاعت انحصاری از او بود. * ما همانطور که بطلان شرک را به ابراهیم می فهماندیم، حقیقت مالکیت آسمانها و زمین را هم به او نشان می دادیم تا دریابد که مالک عالم، فقط خداست و خودش اهل یقین به مدیریت واحد جهان هستی شود. *
بر اساس همین آموزش، هنگامی که تاریکی شب، او را فراگرفت، ستارهای دید و در جمع ستارهپرستان فریاد زد: «این است خدا و ارباب من!»
اما همین که آن ستاره در آسمان محو شد، به آنها گفت: «نه؛ من چیزی را که محو می شود و غروب می کند، دوست ندارم.»*
زمانی دیگر وقتی چشمش به ماه تابان افتاد، با اشاره به آن در جمع ماهپرستان فریاد زد: «این است خدا و ارباب من!»
ولی همین که ماه هم غروب کرد، ابراهیم گفت: «خدا باید کسی باشد که حق و باطل را به من نشان دهد. اگر خدای من در دو راهیِ حق و باطل، مرا راهنمایی نکند که قطعاً از گمراهان می شوم. ماهِ غروبکرده که مرا راهنمایی نمی کند.»*
همچنین در زمانی دیگر، ابراهیم هنگامی که خورشید را در حال طلوع دید، در جمع خورشیدپرستان فریاد زد: «این است خدا و ارباب من! این بزرگتر از بقیه است.»
اما همین که خورشید هم غروب کرد، به آنها گفت: «این هم که غروب کرد. مردم! اصلاً من از تمام چیزهایی که شریک خدا می دانید و می پرستید، متنفّرم.* چون بدون انحراف از راه اعتدال، فقط به کسی رو می کنم و کسی را اربابم می دانم که آسمانها و زمین را خلق کرده؛ نه غیر او. من از کسانی که برای خالق هستی، شریک می تراشند نخواهم بود.»*
مردم باز هم با ابراهیم، بحث و جدل می کردند و او را از خشم بتهایشان می ترساندند. ابراهیم این بار با آنها این گونه استدلال کرد:
«واقعاً درباره خدا با من بحث و جدل می کنید؟ آن هم خدایی که خودش مسیر هدایت را به من نشان داده؟ من که از خشم خیالی چیزهایی که شریک ربوبیت خدا می دانید، ترسی ندارم؛ مگر اینکه خود اربابم اراده کند آسیبی به من برسد. ارباب من اشراف علمی بر تمام جهان هستی دارد؛ پس چرا متنبّه نمی شوید؟ * علاوه بر این من چطور از چیزهایی که متوهّمانه شریک ربوبیت خدا می پندارید، بترسم در حالی که شما نمی ترسید از اینکه چیزهایی را بدون آنکه خود خدا سندی برایش فرستاده باشد، شریک خدا بدانید؟
با این وصف اگر شما اهل علم و دانایی هستید، کدامیک از ما از خشم و عذاب در امان است و شایسته در امان بودن؟ شما یا من؟ *
طبعاً کسانی که اربابی خدا و اطاعت از او را پذیرفته و ایمانشان را با ظلم به او ـ که همان نافرمانی از دستورات واجب و حرامِ اوست ـ آلوده نکردهاند، فقط آنها در امانند و فقط آنها در مسیر هدایتند.» *
📚 بر اساس آیات 74 تا 83 سوره انعام
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه عاملی همه مشکلات جامعه را حل می کند؟
🌷 امام خامنه ای:
در این خطبه های امیرالمؤمنین، کمتر خطبه ای است که امر به #تقوا در آن نباشد: اتَّقواالله؛ چون #تقوا همه چیز است؛ وقتی #تقوا در یک جامعه ای بود، همه ی مشکلات مادّی و معنوی جامعه حل خواهد شد؛ #تقوا این جوری است. {البتّه} #تقوا با آن معنای صحیحی که دارد؛ #تقوا فقط این نیست که انسان چشم از نامحرم بدوزد یا مثلاً فرض کنید فلان عمل حرام را انجام ندهد؛ این هست، این جزو #تقوا است، امّا #تقوا خیلی وسیع تر از اینها است. آن معنای واقعی #تقوا که عبارت است از مراقب خود بودن، مراقب حرکات خود بودن، و سعی در حفظ خود در جادّه ی مستقیم و صراط مستقیم؛ این معنای #تقوا است؛ اگر این باشد در جامعه، همه ی مشکلات حل می شود. امیرالمؤمنین دائماً مردم را به #تقوا دعوت می کرد. (30/6/1395)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 188
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ شرط قبولی اعمال از زبان هابیل!
🌺 سخن خدا در قرآن:
محمد! برای این یهودیان و مسیحیان، قصه واقعی دو پسر آدم، هابیل و قابیل را بازگو کن! هنگامی که پدرشان از طرف خدا مأمور شد پسر کوچکترش هابیل را به عنوان وصیّ خود تعیین کند؛ اما قابیل عصبانی شد. لذا آدم پیشنهاد داد هر کدامشان عمل خیری انجام دهند؛ تا عمل هر کدام بهتر بود، وصی پدر شود. پس هابیل بهترین گوسفندش را تقدیم کرد و قابیل، محصول زراعی پستی را. در نتیجه از هابیل پذیرفته شد و از قابیل، نه؛ پس هابیل وصی آدم شد. اینجا بود که قابیل با خشم و حسادت، هابیل را تهدید کرد: «شک نکن تو را می کشم!» و هابیل پاسخ داد: «خدا فقط اعمال #متّقین را قبول می کند.»
📣 توضیح: اگر کسی اهل #تقوا باشد، خدا همه عباداتش را می پذیرد. یعنی اگر #واجبات را انجام دهد و #حرامها را ترک کند، عبادتهای مستحبی و کارهای خیر و صدقاتش قبول می شود. اما اگر #واجبات را انجام ندهد و #حرامها را ترک نکند، عبادتهای مستحبی و کارهای خیر و صدقاتش از طرف خدا قبول نمی شود. پس در انجام عبادتها اولویت با انجام #واجبات و ترک #حرامها است.
📖 و اتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ ابْنَيْ آدَمَ بِالْحَقِّ إِذْ قَرَّبا قُرْباناً فَتُقُبِّلَ مِنْ أَحَدِهِما وَ لَمْ يُتَقَبَّلْ مِنَ الْآخَرِ قالَ لَأَقْتُلَنَّكَ قالَ إِنَّما يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقينَ (مائده، 27)
آیه شماره 3
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (197)
🌷 خیانت در امانت ممنوع!
شخصی خوابی دیده بود. به حضور امام صادق (ع) رسید و خوابش را به حضرت عرض کرد. امام (ع) در تعبیر خواب آن مرد فرمود:
تو قصـد داري کسـی را در زنـدگی فریب دهی؟! از خـدا بترس. همان خدایی که تو را آفریده و سـپس می میراند.
او به امام عرض کرد: شهادت می دهم که تو علم را از سرچشـمه واقعی و مخزن آن فرا گرفته اي. راست فرمودي. اینـک مـاجرا را می گویم.
یکی از همسایگانم می خواهـد ملکش را بفروشـد. چون خریداري غیر از من ندارد، من قصد داشـتم به قیمت خیلی کم آن را بخرم.
امام (ع) فرمود: همسایه ي تو از شیعیان ماست؟
گفت: آري. اما اگر از دشمنان شما بود، آیا صحیح بود او را بفریبم؟
امام فرمود: امانت را از هرکس گرفته اي، اگر چه قاتل امام حسین (ع) باشد، به او برگردان و همچنین هرکس امید خیرخواهی از تو دارد، به او خیانت نکن.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 153
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آیا مسئولان در قبال #تقوای مردم مسئولیتی دارند؟
🌷 امام خامنه ای:
آن که بر بدی ها چشم می بندد و برای هدایت جامعه به سوی #تقوا هیچ احساس مسئولیّتی نمی کند، این عیب است برای نظام اسلامی و جامعه ی اسلامی. (30/6/1395)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 189
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 66)
س: در کتاب کافی آمده است: «إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى أيَّدَ الْمُؤْمِنَ بِرُوحٍ مِنْهُ تَحْضُرُهُ فِي كُلِّ وَقْتٍ يُحْسِنُ فِيهِ وَ يَتَّقِي وَ تَغِيبُ عَنْهُ فِي كُلِّ وَقْتٍ يُذْنِبُ فِيهِ وَ يَعْتَدِي»؛ منظور چیست؟
ج: روایت داریم که در حال گناه، ایمان نیست. موقعی که انسان مشغول گناه است، ایمان نیست. وقتی تمام می شود، عقلش به سر جایش می آید و آن وقت به سرش می زند و توبه می کند. این برای ایمان های ضعیف است که گاهی هست و گاهی نیست. در زمان گناه، ایمان نیست و زمانی که گناه نمی کند، ایمان هست؛ اما اگر اطاعت فرمان خدا را ادامه دهد، به نقطه ای می رسد که دیگر غایب نمی شود و همیشه حاضر است و هیچ وقت گناه نمی کند و معصوم می شود.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ منشأ رسیدن به همه سعادتها چیست؟
🌷 امام خمینی:
#عبوديّت منشأ همه سعادات است.
📚 آداب الصلاة، متن، ص: 23
✍️ توضیح: #عبودیت یعنی خدا را مولا، و خود را عبد او بدانیم و از دستورات #واجب و #حرامش اطاعت کنیم مثل اطاعت یک عبد از مولایش
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ راه درست تربیت فرزند چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
مادر مریم که نذر کرده بود وقتی پسرش به دنیا آمد، او را خادم مسجد کند، وقتی فرزندش را به دنیا آورد و باخبر شد که دختر است، با غصّه و حسرت به خدا خطاب کرد: «مولای من! من که دختر زاییدهام. دختر که نمی تواند خادم عبادتگاه باشد.»
این در حالی بود که خدا بهتر می دانست که او چه دختر خاصی زاییده و پسری که او می خواست، به اهمّیت و ارزشمندیِ این دختر نبود.
او همچنین به خدا خطاب کرد:
«مولای من! نام این دختر را مریم گذاشتهام و با آموزش اطاعت از دستورات واجب و حرامت به او، خودش و نسلش را از شر شیطانِ رانده شده از درگاهت، در پناه تو قرار می دهم.»*
به دلیل همین نوع از آموزش و پرورشِ مریم بود که خدا تربیت او را خودش به شایستگی پذیرفت و نهال وجود او را به خوبی در مسیر رشد قرار داد و زمینه سرپرستی و تربیتش توسط زکریا را ـ که یک پیامبر بود ـ فراهم کرد.
مریم که نوجوان شد، زکریا هر بار که به عبادتگاهش می رفت، نزد او غذای روزانهاش را آماده می دید. روزی با تعجّب از مریم پرسید: «مریم! این خوراکیها از کجا برای تو می آید؟»
مریم گفت: «از طرف خداست.» چون خدا که مالک و مدیر عالم است، هر کس را که بخواهد، بیحساب و از طرق غیر طبیعی روزی می دهد.
📖 فلَمَّا وَضَعَتْها قالَتْ رَبِّ إِنِّي وَضَعْتُها أُنْثى وَ اللَّهُ أَعْلَمُ بِما وَضَعَتْ وَ لَيْسَ الذَّكَرُ كَالْأُنْثى وَ إِنِّي سَمَّيْتُها مَرْيَمَ وَ إِنِّي أُعيذُها بِكَ وَ ذُرِّيَّتَها مِنَ الشَّيْطانِ الرَّجيمِ * فَتَقَبَّلَها رَبُّها بِقَبُولٍ حَسَنٍ وَ أَنْبَتَها نَباتاً حَسَناً وَ كَفَّلَها زَكَرِيَّا كُلَّما دَخَلَ عَلَيْها زَكَرِيَّا الْمِحْرابَ وَجَدَ عِنْدَها رِزْقاً قالَ يا مَرْيَمُ أَنَّى لَكِ هذا قالَتْ هُوَ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَرْزُقُ مَنْ يَشاءُ بِغَيْرِ حِسابٍ (آل عمران، 36 و 37)
آیه شماره 386
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌺 از علی آموز ...
✅ راه تزکیه نفس چیست؟
🌺 امام علی (ع) فرموده:
مؤمن فقط با #ورع، تزکیه می شود.
✍️ شرح: #ورع یعنی دوری از #گناه.
📖 بالْوَرَعِ يَتَزَكَّى اَلْمُؤْمِنُ
📚 غرر الحکم , جلد۱ , صفحه۳۰۴
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ از کجا بفهمیم نمازمان مورد قبول خداست؟
🌹 امام صادق (ع):
کسي که دوست دارد بداند نمازش مقبول درگاه الهي شده است يا نه، بايد ببيند آيا اين نماز او را از گناهان باز داشته يا نه؛ پس همان مقدار از نمازش که وي را از گناه باز داشته، قبول است.
✍️ شرح: بین قبولی نماز و صحت نماز، فرق است. صحت نماز یعنی مطابقت نماز با احکام رساله عملیه. قبولی نماز یعنی اثرگذاری نماز در ایمان انسان. اگر نماز قبول شود، ایمان انسان را بالا می برد و اگر قبول نشود، ایمان انسان را بالا نمی برد.
نماز، در کنار شرط صحت، باید شرط قبولی هم داشته باشد. یعنی انسان در کنار نماز خواندنِ صحیح، گناهان را هم ترک کند. گناه، اثر نماز را از بین می برد و باعث می شود اثری در رشد ایمان نداشته باشد.
📖 منْ أَحَبَّ أَنْ يَعْلَمَ أَ قُبِلَتْ صَلاَتُهُ أَمْ لَمْ تُقْبَلْ فَلْيَنْظُرْ هَلْ مَنَعَتْهُ صَلاَتُهُ عَنِ اَلْفَحْشَاءِ وَ اَلْمُنْكَرِ فَبِقَدْرِ مَا مَنَعَتْهُ قُبِلَتْ مِنْهُ.
📚 بحارالأنوار، ج 79 ص ۱۹۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چه کنیم که آینده مان بهتر از گذشته باشد؟
🌷 امام خامنه ای:
یک رفیق بد، یک مشاور بد، یک استاد بد، یک حادثه ی نامناسب گاهی پای انسان را می لغزاند، انسان باید حواسش جمع باشد، این حواس جمعی در تعبیرات قرآنی اسمش چی است؟ #تقوا ... اینها را اگر مراقبت کنید ان شاء الله آینده ی شما از گذشته تان خیلی بهتر خواهد شد و ان شاء الله برای کشورتان، برای اسلام، برای انقلاب، برای نظام مفید خواهید بود در آینده، به حول و قوّه ی الهی. (1396/1/6)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 190
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (198)
✅ عبادت بدون #تقوا
در محضر امام صادق (ع) بودیم که سخن از چگونگی اعمال به میان آمد. من گفتم: عمل من چه اندازه اندك است!
امام صادق (ع) فرمود: ای مفضّل آرام باش و استغفار کن و این را بدان که عمل اندك همراه با #تقوا بهتر از عمل بسیار بدون #تقوا است.
از امام پرسیدم: عمل بسیار بدون #تقوا یعنی چه؟
امام فرمود: مثل کسی که مردم را اطعام می کند و به همسایگانش مهربانی می کند و درِ خانه اش به روي مردم باز است، ولی در عین حال اگر عمل #حرامی پیش آید، انجام می دهد. این است عمل بدون #تقوا .
اما شخص دیگري نیز هست که مستحباتی مثل غذا دادن، مهربانی به همسایه و غیره را ندارد، ولی اگر عمل #حرامی برایش اتفاق افتد، ترک می کند.
شخص دوم بهتر از اولی است.
📚 الکافي , جلد۲ , صفحه۷۶
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 67)
س: لطفاً این آیه را توضیح دهید: «وَ الَّذِينَ يَبِيتُونَ لِرَبِّهِمْ سُجَّداً وَ قِيَاماً».
ج: کسانی که ایمانشان بالا میرود، خدا را ر ها نمیکنند. آن ها از عبادت خدا لذت می برند. شب ها که وقت خواب است، همه می خوابند؛ اما آن ها مقداری بیدار می شوند؛ چون ایمانشان بیشتر از دیگران است. کسانی که ایمانشان کم است، در روز کار کرده-اند و شب را می¬خوابند و این اشکالی ندارد؛ اما کسی که ایمانش زیاد است، هم روز به حرف خدا گوش می دهد و هم شب؛ لذا پاسی از شب را بیدار می شود و به عبادت خدا مشغول می شود.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ تفاوت حقیقت مرگِ متقین و کافران در چیست؟
🌹 امام حسین (ع):
مرگ، جز پلی نیست که شما (متقین) را از ترس و سختی به سوی بهشت و نعمت جاوید، عبور می دهد. کدام یک از شما بدش می آید که از زندان به کاخ منتقل شود؟!
اما مرگ برای دشمنان شما جز مانند این نیست که از کاخ به زندان و عذاب، منتقل شود.
پدرم از پیامبر خدا برایم نقل کرد که: «دنیا زندانِ مؤمن و بهشتِ کافر است و مرگ، پل اینها به بهشتشان و پل آنها به جهنمشان است. من نه دروغ می گویم و نه به من، دروغ گفته شده است».
📖 عن علیّ بن الحسین عن الحسین بن علیّ علیهما السلام: مَا المَوتُ إلاّ قَنطَرَةٌ تَعبُرُ بِکُم عَنِ البُؤسِ وَ الضَّرّاءِ إلَی الجِنانِ الواسِعَةِ وَ النَّعیمِ الدّائِمَةِ؛فَأَیُّکُم یَکرَهُ أن یَنتَقِلَ مِن سِجنٍ إلی قَصرٍ؟!و ما هُوَ لِأَعدائِکُم إلاّ کَمَن یَنتَقِلُ مِن قَصرٍ إلی سِجنٍ و عَذابٍ.
إنَّ أبی حَدَّثَنی عَن رَسولِ اللّهِ صلی الله علیه و آله:أنَّ الدُّنیا سِجنُ المُؤمِنِ و جَنَّةُ الکافِرِ،وَ المَوتَ جِسرُ هؤُلاءِ إلی جَنّاتِهِم،و جِسرُ هؤُلاءِ إلی جَحیمِهِم،ما کَذَبتُ و لا کُذِبتُ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 131
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ کدام لباس بهتر است؟
🌺 سخن خدا در قرآن:
اى فرزندان آدم! لباسى براى شما فرستاده ايم كه اندام شما را مى پوشاند و باعث زينت شماست؛ اما لباس #تقوا بهتر از لباس ظاهری است!
📣 توضیح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها. ملکه #تقوا یعنی عادت به انجام #واجبات و ترک #حرامها. ملکه #تقوا بهترین لباس روح انسان است که آبروی انسان را حفظ می کند. اما گنهکاران بی آبرو هستند.
📖 يا بَني آدَمَ قَدْ أَنْزَلْنا عَلَيْكُمْ لِباساً يُواري سَوْآتِكُمْ وَ ريشاً وَ لِباسُ التَّقْوى ذلک خَیر. (اعراف، 26)
آیه شماره 4
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ برای باتقوا شدن چقدر بکوشیم؟
🌷 امام خامنه ای:
حدود شصت بار کلمه ی «إتّقوا» در قرآن هست؛ حدود شصت مرتبه خدای متعال به من و شما می گوید «اتّقوا»، لکن دو تا از این شصت مورد تکان دهنده است. یکی آنجایی که در سوره ی آلعمران می فرماید «اِتَّقُوا اللَهَ حَقَّ تُقاتِه»؛ #تقوا پیشه کنید، آن چنان که شایسته ی #تقوا است. این خیلی کار بزرگی است. یکی هم آنجایی که در سوره ی تغابن می فرماید «فَاتَّقُوا اللَهَ مَا استَطَعتُم»؛ این «مَا استَطَعتُم» را حمل بر این نکنید که حالا هر چه توانستید؛ نه، یعنی همه ی استطاعت خودتان را به کار ببرید، همه ی امکان خودتان را به کار ببرید برای #تقوا. (1401/5/12)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 191
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📣 داستان کوتاه (199)
🌺 فقیر واقعی کیست؟
روزي پیامبر اسلام (ص) از اصحاب خود پرسید: فقیر کیست؟
اصحاب پاسخ دادند: فقیر کسی است که پول نداشته و دستش از مال دنیا تهی باشد.
حضرت فرمود: آنکه شما می گویید، فقیر واقعی نیست. فقیر واقعی کسی است که روز قیامت وارد محشر شود در حالی که حق الناس بر گردن اوست. به این گونه که به کسی فحش و ناسزا گفته یا مال کسی را خورده یا خون دیگري را ریخته یا کسی را زده است. چنین کسی اگر اعمال نیکو و کار خیري داشته باشد، در مقابل حق الناس از او می گیرند و به صاحبان حق می دهند و چنانچه کارهاي نیکویش کفایت نکند، از گناهان صاحبان حق برداشته و بر او بار می کنند و او را روانه آتش دوزخ می نمایند. فقیر واقعی چنین کسی است.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 6 ، ص 41
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 68)
س: منظور از این حدیث امام کاظم (ع) چیست؟ «آنچه از ایمان مستقرّ باشد، تا قیامت ثابت می ماند و آنچه از ایمان مستودَع باشد، خداوند آن را پیش از مرگ می گیرد.»
ج: این ریشه در باور انسان دارد. اگر باور یقینی باشد، از دست نمی رود؛ اما اگر صد درصد نباشد، به اندازه ی درصدی که محکم نیست، راه ورود شبهات باز است و دیر یا زود شبهه می آید و او را از پا درمی آورد. به این ایمان، عاریه می گویند. پنج سال یا ده سال مسلمان است و بعد برمی گردد. دیده ایم که بعضی مسلمان بودند و برگشتند؛ اما کسی که محکم است، برنمی گردد.
به این ایمان، مستقرّ می گویند؛ یعنی قرار گرفته و ثابت است و در دل نشسته است؛ اما دیگران چون یقین ندارند و احتمال خلاف می دهند و یا یقینشان ضعیف است، با آمدن شبهات به زمین می خورند و ایمانشان را از دست می دهند. این ایمان مستودع است؛ یعنی ودیعه و امانت که همیشه نیست. مدتی به عنوان امانت هست و بعد آن را از او می گیرند.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen