✅ درباره چشم زخم:
درباره چشم زخم دو نظر وجود دارد. برخی آن را قبول دارند و اثرگذاری آن را واقعی می دانند و از آیات و روایات و تجربه گذشتگان و مباحث علمی برای اثباتش دلیل می آورند و کتاب می نویسند و سخنرانی میکنند و دستورالعمل برای دفع آن می دهند.
برخی از علمای ربانی هم هستند که معتقدند خدا اساسا همه چشمها را سالم و شیرین آفریده نه زخم و شور. بنابراین چشمها و نگاهها اثر تکوینی منفی ندارند. پس نه اثر ارادی منفی از آنها ساطع می شود و نه اثر غیر ارادی منفی.
طبق این نظریه، آن آیات، دلالت واضح بر اثبات زخمی و شوری چشم ندارند و سند راوایات آن هم ضعیف است.
قائلان به درستی چشم زخم، تبلیغاتشان فراوان است. اما کسانی که چشم زخم و شوری چشم را قبول ندارند، سر و صدایشان کم و تبلیغاتشان اندک است.
🔸 آثار هر یک از دو نظریه:
قبول داشتن چشم زخم، باعث بدبینی و سوء ظن به دیگران در اتفاقات طبیعی زندگی می شود و کدورتهایی را بین خانواده ها و دوستان و همسایگان ایجاد می کند و گاهی به قهر و دعوا و جدال می انجامد و گاهی برخی از سودجویان ، جیب مردم را می زنند که دستورالعمل دفع آن را بدهند.
اما اعتقاد نداشتن به چشم زخم، این آفتها را ندارد. اگر کسی چشم زخم را قبول نداشته باشد، طبعاً آفتهای آن مثل کدورت و قهر و دعوا بین او و نزدیکانش ایجاد نمی شود.
اگر کسی چشم زخم را قبول نداشته باشد، راحت زندگی میکند و حوادث را به علتها و معلولهای تحت مدیریت خدا نسبت می دهد و مرتکب گناهانی چون سوء ظن و تهمت و غیبت و دروغ نمی شود. اما آنها که چشم زخم را قبول دارند، در معرض این گناهان هستند.
کسانی که چشم زخم را قبول دارند، در معرض نوعی اضطراب، ناآرامی و احساس ناامنی و ... هستند که نکند کسی با چشمش آنها را یا فرزندشان را یا خانواده شان را یا اموالشان را یا زیبایی شان را یا شغل و اعتبارشان را آسیب بزند. اما کسانی که چشم زخم را قبول ندارند، این اضطرابها و ناآرامی ها و احساس ناامنی ها را ندارند.
یکی از سؤالات کسانی که چشم زخم را قبول ندارند این است که اگر چشم اثری دارد، چرا از آن برای ضربه زدن به ترامپ و نتانیاهو و بقیه دشمنان و منافقین استفاده نمی شود؟ یا اصلا چرا دشمنان ما از قدرت چشم برای ضربه زدن به ما استفاده نمیکنند و دائم دنبال ترور مسئولان ما با سلاح هستند؟
مخالفان چشم زخم، درباره احادیثی که چشم زخم را تأیید می کند، معتقدند نباید در پذیرش آنها عقل را تعطیل کرد و احادیثی این گونه را که در دایره احادیث غیر فقهی هستند، تعبّدی قبول کرد. چرا که مطابق نظر بسیاری از مراجع، تعبّد فقط در دایره احادیث فقهی جاری است و در احادیث غیر فقهی تعبّد معنایی ندارد. بلکه این عقل و قرآن است که معیار پذیرش احادیث است.
انتخاب با شما.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ امر به معروف و نهی از منکر، چرا و چگونه؟ (۲)
🌹 امام صادق (ع) خطاب به گروهى از اصحاب خود فرمود :
من حقّ دارم افراد بى گناه شما را به سبب گناهكارانتان مؤاخذه كنم. چرا حق نداشته باشم؟ در حالى كه وقتى شما از گناهِ فردى از افراد خود خبردار مى شويد، به او اعتراض نمى كنيد و با وى قهر نمى كنيد و تحت فشارش قرار نمى دهيد تا از گناه خود دست بردارد.
✍️ شرح: امر به معروف یعنی امر به #واجبات، نهی از منکر یعنی نهی از #گناهان
📖 قد حَقَّ لي أن آخُذَ البَريءَ مِنكُم بِالسَّقيمِ ، و كَيفَ لا يحِقُّ لي ذلكَ و أنتُم يَبلُغُكُم عَنِ الرَّجُلِ مِنكُمُ القَبيحُ و لا تُنكِرونَ عَلَيهِ و لا تَهجُرونَهُ و لا تُؤذونَهُ حتّى يَترُكَهُ.
📚 میزان الحکمه، ح ۱۲۸۲۹
📱 سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ از کجا بفهمیم که تقوا یعنی اطاعت از خدا؟
🌺 خدای حکیم به پیامبرش فرموده:
اى پيامبر! #تقوا پیشه کن و از كافران و منافقان #اطاعت نكن!
📖 يا أَيُّهَا النَّبِيُّ اتَّقِ اللَّهَ وَ لا تُطِعِ الْكافِرينَ وَ الْمُنافِقينَ (احزاب، 1)
✍️ شرح: خدای حکیم در این آیه، به پیامبرش دستور به تقوای خدا و در مقابل، عدم اطاعت از کافران و منافقان می دهد. این یعنی اطاعت از خدا در مقابل عدم اطاعت از کافران و منافقان است. پس تقوا یعنی اطاعت از خدا.
آیه شماره 122
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (33)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (79)
✅ توصیه امام حسین (ع) به ساکت فتنه
🌹 امام حسین (ع) در مسیر مکه تا کوفه، رفت تا به منزلگاه بنی مقاتل رسید و در آن، فرود آمد و خیمه ای بر پا دید. پرسید: «این خیمه از کیست؟»
گفته شد: از عبید اللّه بن حُرّ جُعفی است.
فرمود: «او را به نزد من دعوت کنید».
فرستاده امام علیه السلام نزد عبید اللّه بن حُر آمد و گفت: این، حسین بن علی است که تو را دعوت می کند.
عبید اللّه گفت: إنّا للّه و إنّا إلیه راجعون. به خدا سوگند از کوفه بیرون آمدم فقط به خاطر ناخوش داشتن اینکه حسین به آنجا بیاید و من در آنجا باشم. به خدا سوگند نه می خواهم او را ببینم و نه می خواهم او مرا ببیند.
فرستاده امام نزد امام آمد و گزارش داد. امام برخاست و خودش نزد عبیدالله آمد و به او سلام داد و نشست و او را به قیام همراه با خود دعوت کرد. عبید اللّه بن حر، همان حرف ها را گفت و از پذیرش دعوت امام عذر خواست.
امام به او فرمود: «حال که ما را یاری نمی دهی، پس #تقوا را مراعات کن و از جنگ با ما بپرهیز. به خدا سوگند هر کس فریاد ما را بشنود و به یاری ما نیاید، قطعاً هلاک می شود».
حر گفت: این موضوع در مورد من هیچ گاه نخواهد شد. إن شاء اللّه!
📖 مضَی الحُسَینُ علیه السلام حَتَّی انتَهی إلی قَصرِ بَنی مُقاتِلٍ فَنَزَلَ بِهِ،فَإِذا هُوَ بِفُسطاطٍ مَضروبٍ،فَقالَ:لِمَن هذا؟
فَقیلَ:لِعُبَیدِ اللّهِ بنِ الحُرِّ الجُعفِیِّ.
فَقالَ:اُدعوهُ إلَیَّ.
فَلَمّا أتاهُ الرَّسولُ قالَ لَهُ:هذَا الحُسَینُ بنُ عَلِیٍّ علیه السلام یَدعوکَ،فَقالَ عُبَیدُ اللّهِ:إنّا للّهِ ِ و إنّا إلَیهِ راجِعونَ،وَ اللّهِ ما خَرَجتُ مِنَ الکوفَةِ إلاّ کَراهِیَةَ أن یَدخُلَهَا الحُسَینُ و أنَا بِها،وَ اللّهِ ما اریدُ أن أراهُ و لا یَرانی.
فَأَتاهُ الرَّسولُ فَأَخبَرَهُ،فَقامَ الحُسَینُ علیه السلام فَجاءَ حَتّی دَخَلَ عَلَیهِ فَسَلَّمَ و جَلَسَ،ثُمَّ دَعاهُ إلَی الخُروجِ مَعَهُ،فَأَعادَ عَلَیهِ عُبَیدُ اللّهِ بنُ الحُرِّ تِلکَ المَقالَةَ وَ استَقالَهُ مِمّا دَعاهُ إلَیهِ.
فَقالَ لَهُ الحُسَینُ علیه السلام:فَإِن لَم تَنصُرنا فَاتَّقِ اللّهَ أن تَکونَ مِمَّن یُقاتِلُنا،وَ اللّهِ لا یَسمَعُ واعِیَتَنا أحَدٌ ثُمَّ لا یَنصُرُنا إلاّ هَلَکَ.
فَقالَ:أمّا هذا فَلا یَکونُ أبَدا إن شاءَ اللّهُ.
📚 حکمت نامه امام حسین ، ج 1 ص 265
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چرا انقلاب کردیم؟
🌷 امام خامنه ای:
انقلاب براى اين نيست كه كسانى بروند و كسان ديگرى بيايند؛ انقلاب براى اين است كه ارزشها در جامعه تغيير كند؛ اعتبار و ارزش انسان به #عبوديت خدا باشد؛ انسان #بندهى خدا باشد، براى خدا كار كند، از خدا بترسد، از غير خدا نترسد، از خدا بخواهد، در راه خدا كار و تلاش كند، در آيات خدا تدبر كند، عالم را درست بشناسد، كمر به اصلاح مفاسد جهانى و بشرى ببندد و از خود شروع كند؛ هركدامِ ما از خودمان شروع كنيم. (05/ 07/ 1370)
✍️ توضیح: #عبودیت یعنی خدا را مولا، و خود را عبد او بدانیم و از دستورات #واجب و #حرامش اطاعت کنیم مثل اطاعت یک عبد از مولایش
پند 284
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ بهترین خیرات برای اموات چیست؟
🌺 انجام اعمال مستحبی برای اموات، به شرطی مشکل آنها را در قیامت حل می کند که حق الله و حق الناس نداشته باشند.
بهترین خیرات برای میت، ادای حق الناس ها و حق الله هایی است که او بدهکار است. به عبارت دیگر جبران واجباتی که انجام نداده و حرامهایی که مرتکب شده.
🔹 برای نمونه:
۱. نمازهای روزانه و نماز آیات قضا شده
۲. روزه های قضا شده
۳ بدهی های او به مردم
۴. بدهی های او به نهادهای دولتی و غیر دولتی مثل بانک و بیمه و دارایی و شهرداری و بیمارستان و ادارات دیگر
۵. ارثی که از امواتش در دست او بوده و به صاحبان ارث نداده
۶ . حسابرسی خمس همه اموالش اگر اهل خمس دادن نبوده. اگر اهل خمس بوده، فقط باید خمس سال آخرش را حساب کنند
۷. بدهی به همسر مثل مهریه
۸. وقفها و نذرهایی که برای زمان حیاتش کرده و انجام نداده
۹ . حلالیت گرفتن از کسانی که او آبرویشان را ریخته
۱۰. حج واجبی که بر گردنش بوده ولی انجام نداده
۱۱. موارد دیگر
تأکید می شود به جای انجام مستحبات برای اموات، ابتدا باید واجبات فوت شده ی او را انجام داد. هرچند امید است که مستحبات هم مفید باشد مثل صدقه دادن، قرآن خواندن و روضه گرفتن.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (34)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (80)
✅ امام حسین (ع) و وفا به پیمان سیاسی در سیاست داخلی
🌹 وقتی امام حسن علیه السلام درگذشت، شیعیان در عراق به جنبش درآمدند و برای خلع معاویه و بیعت با امام حسین علیه السلام به او نامه نوشتند.
اما امام علیه السلام از پذیرش بیعت آنها خودداری کرد و یادآور شد که میان او و معاویه، پیمانی است که شکستن آن جایز نیست تا وقتی که مدّتش سپری شود. ولی وقتی معاویه مُرد، در آن بازنگری می کند.
📖 لمّا ماتَ الحَسَنُ بنُ عَلِیٍّ علیه السلام،تَحَرَّکَتِ الشّیعَةُ بِالعِراقِ و کَتَبوا إلَی الحُسَینِ علیه السلام فی خَلعِ مُعاوِیَةَ وَ البَیعَةِ لَهُ،فَامتَنَعَ عَلَیهِم و ذَکَرَ أنَّ بَینَهُ و بَینَ مُعاوِیَةَ عَهدا و عَقدا لا یَجوزُ لَهُ نَقضُهُ حَتّی تَمضِیَ المُدَّةُ،فَإِن ماتَ مُعاوِیَةُ نَظَرَ فی ذلِکَ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 279
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (64)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (47)
✅ آیا امام حسین (ع) فقط اهل محبت و رحمت بود؟ او برای منافقان و دشمنان اهل بیت چگونه دعا می کرد؟
🌹 مرد منافقی،مُرد. امام حسین (ع) بیرون آمد و همراه جنازه وی به راه افتاد که یکی از وابستگان خود را دید (که به سمت دیگر می رود.) به او فرمود: «فلانی! کجا می روی؟».
او گفت: از این که بر جنازه این منافق نماز بگزارم، می گریزم.
امام (ع) به او فرمود: «دقّت کن که سمتِ راست من بِایستی و مانند آنچه از من می شنوی، بگو».
وقتی ولیّ میّت بر جنازه تکبیر گفت، امام حسین (ع) گفت: «اللّه اکبر. خدایا! فلانی، بنده ات را لعنت کن؛ هزار لعنتِ پشت سر هم، نه پراکنده. خدایا! این بنده ات را میان بندگان و شهرهایت رسوا کن و داغیِ آتشت را به او برسان و سخت ترین کیفرت را به او بچشان، که او با دشمنانت دوستی و با دوستانت دشمنی می ورزید و با اهل بیت پیامبرت دشمن بود».
📖 عن أبی عبد اللّه علیه السلام: إنَّ رَجُلاً مِنَ المُنافِقینَ ماتَ،فَخَرَجَ الحُسَینُ بنُ عَلِیٍّ صَلَواتُ اللّهِ یَمشی مَعَهُ فَلَقِیَهُ مَولیً لَهُ،فَقالَ لَهُ الحُسَینُ علیه السلام:أینَ تَذهَبُ یا فُلانُ؟
قالَ:فَقالَ لَهُ مَولاهُ:أفِرُّ مِن جِنازَةِ هذَا المُنافِقِ أن اصَلِّیَ عَلَیها.
فَقالَ لَهُ الحُسَینُ علیه السلام:اُنظُر أن تَقومَ عَلی یَمینی فَما تَسمَعُنی أقولُ فَقُل مِثلَهُ.
فَلَمّا أن کَبَّرَ عَلَیهِ وَلِیُّهُ،قالَ الحُسَینُ علیه السلام:اللّهُ أکبَرُ،اللّهُمَّ العَن فُلانا عَبدَکَ ألفَ لَعنَةٍ مُؤتَلِفَةٍ غَیرَ مُختَلِفَةٍ،اللّهُمَّ أخزِ عَبدَکَ فی عِبادِکَ و بِلادِکَ،وَ اصلِهِ حَرَّ نارِکَ،و أذِقهُ أشَدَّ عَذابِکَ،فَإِنَّهُ کانَ یَتَوَلّی أعداءَکَ و یُعادی أولِیاءَکَ،و یُبغِضُ أهلَ بَیتِ نَبِیِّکَ صلی الله علیه و آله.
📚 حکمت نامه امام حسین (ع) ج 1 ص 433
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ صراط مستقیم چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
بايستى به شدت مراقب بود كه تحت تأثير فشارهاى تحميل شده ى از طرف فرهنگ رايج جهانى قرار نگيريم. آنچه كه ما به دست مى آوريم، بايد در چارچوب #عبوديت خدا باشد؛ چون صراط مستقيم، صراط #عبوديت است؛ «و ان اعبدونى هذا صراط مستقيم»؛ در اين هيچ ترديدى نيست. اگر كسانى هستند كه به مفاهيم اسلامى ايراد مى گيرند، چون اصل #عبوديت انسان در مقابل خدا را قبول ندارند ما طبعاً با آن ها بحثى نداريم؛ اما وقتى ما قبول داريم كه آنچه را كه مى گوييم و آنچه را كه مى كنيم و آنچه كه به نام اسلام انجام مى گيرد، بايستى در چارچوب #عبوديت الهى باشد، طبعاً بايد بگرديم و حكم خدا را پيدا كنيم. (14/ 11/ 1370)
✍️ توضیح: عبودیت یعنی خدا را مولا، و خود را عبد او بدانیم و از دستورات #واجب و #حرامش اطاعت کنیم مثل اطاعت یک عبد از مولایش
پند 285
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ فرق #متقین و محسنین چیست؟
🌹 کلام خدا:
بى ترديد #متقین در باغهای بهشتی و در کنار چشمه های بهشتی خواهند بود. آنها آنچه را پروردگارشان به آنان عطا كرده دريافت مىكنند؛ زيرا پيش از آن در دنیا همواره جزء #محسنین بوده اند.
✍️ شرح: احسان یعنی خوب عمل کردن و محسنین کسانی هستند که در دنیا خوب عمل کرده اند. یعنی #واجبات را انجام داده و #حرامها را ترک کرده اند. پس محسنین همان متقین اند.
📖 إنَّ الْمُتَّقينَ في جَنَّاتٍ وَ عُيُونٍ * آخِذينَ ما آتاهُمْ رَبُّهُمْ إِنَّهُمْ كانُوا قَبْلَ ذلِكَ مُحْسِنينَ (ذاریات 15 و 16)
آیه شماره 123
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (35)
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (82)
✅ موضع امام حسین (ع) در مقابل پیشنهاد کسب قدرت در زمان حکومت پدرش.
🌹 در زمان حکومت امام علی (ع) عبید اللّه پسر عمر خطّاب به امام حسین (ع) پیام فرستاد که: من با تو کاری دارم. هرگاه خواستی، به دیدارم بیا تا آگاهت کنم.
امام حسین علیه السلام به سوی او رفت و در برابرش ایستاد و گمان کرد که پسر عمر می خواهد با او بجنگد. پسر عمر به او گفت: من تو را برای جنگ دعوت نکرده ام؛ نصیحتی به تو دارم. از من بشنو.
امام حسین علیه السلام فرمود: «آنچه می خواهی، بگو».
پسر عمر گفت: بدان که پدرت خون قریش را ریخته است و مردم با او دشمنند و می گویند او قاتل عثمان است. آیا می توانی او را از حکومت خلع کنی و با او مخالفت ورزی تا حکومت را به تو بسپاریم؟
امام حسین علیه السلام فرمود: «هرگز! به خدا سوگند نسبت به خدا و پیامبرش و وصیّ پیامبرش کفر نمی ورزم. دور شو! وای بر تو از شیطان رانده شده! بی تردید شیطان، بدکاری ات را برایت آراسته و تو را فریب داده تا با پیروی از متجاوزان و یاریِ این (معاویه) مرتد، تو را از دینت بیرون کند؛معاویه ای که خود و پدرش، همواره در جنگ و دشمنی با خدا و پیامبرش و مؤمنان بوده اند. به خدا سوگند آنها اسلام نیاوردند؛ بلکه از سرِ ترس و طمع، تسلیم شدند.
خود تو امروز برای آنکه سرزنشت نکنند، می جنگی و با بوی خوش برای جنگ بیرون می آیی تا پیش زنان شام، خودنمایی کنی. اندکی خوش باش که امیدوارم خدا تو را به زودی بکشد.
عبید اللّه بن عمر خندید و به سوی معاویه بازگشت و گفت: من می خواستم حسین را فریب دهم. لذا به او چنین و چنان گفتم؛ امّا امیدی به فریبش ندارم.
معاویه گفت: حسین بن علی فریب نمی خورد. او پسر پدرش است.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 243
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ ظلم به نفس چیست؟
🌹 جواب خدای #متقین:
هر کس از حدود خدا تعدی کند، ظلم به نفس کرده است.
✍️ شرح: حدود خدا همان واجبات و محرمات است. ترک #واجبات و انجام #حرامها ظلم به نفس است. کسی که چنین کند، چون خودش را در معرض بدبختی قرار داده، به خودش ظلم کرده است.
📖 منْ يَتَعَدَّ حُدُودَ اللَّهِ فَقَدْ ظَلَمَ نَفْسَهُ (طلاق، 1)
آیه شماره 125
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen