✅ چه کنیم که انقلابی بمانیم و منحرف نشویم؟
🌷 امام خامنه ای:
«انقلابی ماندن» هم راه و قاعده ی مشخص و ثابت و مستحکمی دارد: «برای اینکه بتوانیم خودمان را انقلابی نگه داریم باید چه کار کنیم؟ توصیه ی بنده این است که باید #مراقبه کنیم، باید حساب کشی کنیم از خودمان. #مراقبه ی دائمی لازم است. ما انسانها ضعیفیم، در معرض خطریم، در معرض لغزشیم؛ مراقب باشیم، مراقب خودمان باشیم. این مراقبت، در اصطلاح قرآنی و اسلامی، اسمش #تقوا است؛ #تقوا یعنی همین مراقبت دائمی از خود که دامن انسان گیر نکند به این خارهای دُور و بَر.» (۱۴۰۰/۰۳/۰۶)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 192
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🌷 عقل و جهل (22)
س: بعد از پذیرش این مقدمه که حسن و قبح، ذاتی و عقلی است، در داستان موسی (ع) و خضر (ع) جایی که خضر آن بچه را کشت، موسی (ع) از او سؤال کرد: «چرا این کار را کردی؟» و خضر جواب داد: «به خاطر اینکه می ترسیدم پدر و مادرش به کفر بیفتند.» آیا این قصاص قبل از جنایت نبود؟
ج: ولی این را شما باید بفهمی که البته نفهمیده ای. شما حق نداری از خضر تقلید کنی. این اولاً. خضر پیغمبر شما نیست. هر کاری کرد و هر فتوایی داد، شما حق نداری پیروی کنی. مرجع تقلید شما و پیغمبر شما مشخص است. باید از آن ها یاد بگیری. این اولی روشن شد؟ حق نداری فرمان او را ملاک خودت قرار دهی. او آزاد است. او می توانست چهل نفر را هم بکشد. می گفت: «من از خدا وحی می گیرم.» او که شکمی حرف نمی زد. اگر خدا دستور می داد که «چهل نفر را بکش»، می گفت: «چشم!» و می کشت.
اینجا که حکم جهاد می دهند و پانصد هزار نفر را می کشند، چه طوری است؟ او هم همین جور است. او می دید که این بچه، پدر و مادرش را کافر می کند. فکر می کرد اگر یک نفر کشته شود، بهتر از این است که دو نفر کشته شود. او وحی خدا را می گرفت و آن طور عمل می کرد. بنابراین شما حق نداری این کار را بکنی؛ چون اگر این کار را بکنی، با عقل ناقص خودت این کار را کرده ای. وحی نگرفته ای؛ ولی به او وحی می شد. او در آخر گفت: «کارهایی که من کردم، «مِن عِندی» نبود. من از بالا دستور گرفتم.» بنابراین شما نمی توانی از آنجا استفاده کنی.
س: یعنی به عبارت دیگر چون حضرت خضر ... ؟
ج: نه خیر؛ شما باید ببینی مرجع تقلیدت چه می گوید. او وظیفه ی خودش بود که این کار را بکند؛ چون وحی می گرفت. وحی خداست. او پیغمبر بود. پیغمبر خودش بود. قدرت گیرندگی وحی داشت. شما که پیغمبر نیستی. شما هر کاری می خواهی بکنی، باید از مرجع تقلید خودت تقلید کنی. اگر او اجازه می دهد، بکنی؛ و الّا باید ترک کنی.
س: بحث بر سر این نیست؛ اگر من بخواهم خضر ...؟
ج: حالا روشن شد؟ با توجه به مقداری که روشن شد، حالا قصاص قبل از جنایت را می خواهی به خضر بگویی یا به من؟ من قبل از جنایت قصاص نمی کنم؛ ولی او می توانست بکند و کرد. می خواهی به او اعتراض کنی یا به من؟ او کرد و تمام شد و من هم هنوز نکرده ام.
س: اگر خضر این کار را کرده باشد، آیا خلاف حکم عقل است؟
ج: کدام عقل؟ عقل که در مقابل وحی نمی تواند حرف بزند.
س: مگر ما قبول نمی کنیم که حسن و قبح، ذاتی است؟
ج: این جور نیست. اساس آن خیلی هم محکم نیست. همه ی این ها عقل دارند. همه ی غربی ها عقل دارند. از این عقلی که اسیر نفس اماره است، هیچ چیزِ به درد بخوری صادر نمی شود.
س: آخر اگر حسن و قبح عقلی رد شود، خیلی از مباحث اصولی متزلزل می شود؟
ج: نه خیر؛ اگر بزند زمین، بله درست نیست. عقل خیلی حاکمیت ندارد. وضع عقل خراب است. سابقه ی عقل خراب است. حالا دیگر بیشتر رسوا شده است؛ اما وحی بی اشکال است. حضرت خضر دنبال وحی می گشت نه دنبال عقل.
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
🔸 ادامه دارد ...
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چه اشکالی دارد که ما هم مثل اکثر مردم دنیا مطیع قوانین استکباری نهادهای بین المللی باشیم؟
🌹 کلام خدا در قرآن:
ای محمد! اگر از اکثریت مردم روی زمین #اطاعت كنى، تو را از راه خدا گمراه مى كنند. آنان (حرف عاقلانه و مستندی ندارند و) در عقایدشان جز از گمانهای خود پيروى نمى كنند و فقط دنبال حدسیات هستند.
📖 و إِنْ تُطِعْ أَكْثَرَ مَنْ فِي الْأَرْضِ يُضِلُّوكَ عَنْ سَبيلِ اللَّهِ إِنْ يَتَّبِعُونَ إِلاَّ الظَّنَّ وَ إِنْ هُمْ إِلاَّ يَخْرُصُونَ (انعام، 116)
آیه شماره 63
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ خدا از چه راهی هدایتش را به انسان عنایت می کند؟
🌷 امام خامنه ای:
این نورانیّت دل است که راهها را به روی انسان باز می کند، به انسان امید می بخشد، به انسان تلاش می بخشد، انسان را در راه های صحیح و درست هدایت می کند. #تقوا وقتی بود، خدای متعال هدایتش را به انسان عنایت می کند. (1396/3/22)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 193
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ تضییع جوانی به چیست؟
امام صادق (ع) فرمود:
دوست ندارم جوانی از شما را ببینم مگر آنکه روز او با یکی از دو حالت آغاز گردد.
1️⃣ یا احکام دین را بلد باشد
2️⃣ یا در حال یادگیری احکام دین باشد.
اگر نه عالم به احکام باشد و نه در حال کسب آن، در انجام #وظیفه کوتاهی کرده و کوتاهی در انجام #وظیفه، تضییع جوانی است و تضییع جوانی #گناه است و سوگند به خداي محمد (ص) جایگاه #گناهکار در آتش خواهد بود.
📚 منبع: داستانهای بحارالانوار
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
📣 معرفی کتاب
📖 کتاب «طریق بندگی» اثر آیت الله خوشوقت
📚 سبک زندگی اسلامی
📚 اخلاق عملی اسلامی
📚 مقدمات عرفان اسلامی
📚 پاسخ به صدها پرسش جوانان
📖 اگر تا کنون کتابهای آیت الله خوشوقت را نخوانده اید، سبک زندگی اسلامی، اخلاق اسلامی و عرفان اسلامی را نیاموخته اید.
📱 خرید تلفنی: 02537740170
📱 کانال رسمی:
@khoshvaght_ir
✅ چکیده پیام پیامبر اسلام از طرف خدا چه بود؟
🌹 سخن خدا در قرآن:
ای محمد! به انسانها بگو: از طرف خدا به من وحی شده که فرمانده شما در زندگی، یکی بیشتر نیست و او الله است. پس آیا #تسلیم او می شوید؟
✍️ شرح: #تسلیم خدا شدن یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی.
📖 قلْ إِنَّما يُوحى إِلَيَّ أَنَّما إِلهُكُمْ إِلهٌ واحِدٌ فَهَلْ أَنْتُمْ مُسْلِمُونَ (108انبیاء)
آیه شماره 64
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (130)
🌷 مسئولیت #واجب انسان نسبت به خانواده اش چیست؟ روش پیامبر اکرم برای تربیت فرزند چیست؟
هنگامی که این آیه نازل شد: «یا ایها الذین آمنوا قوا انفسـکم و اهلیکم نارا : اي کسانی که ایمان آورده اید، خود و خانواده ي خود را از آتش جهنم نجات دهید»، مردي از مسـلمانان بـا شـنیدن این آیه شـریفه چنـان بی طـاقت شـد که نتوانست سـر پا بایسـتد. روي زمین نشـست و به شـدت گریست و گفت: من قـدرت و توانـایی اینکه خـود را از آتش جهنم نجـات دهم نـدارم. چگـونه می تـوانم از عهـده ي این تکلیف سـنگین برآیم و خانواده ي خود را هم از آتش جهنم حفظ و نگهداري کنم؟
رسول خدا متوجه او شد، و فرمود: همین مقـدار براي تو کافی است که خانواده ي خود را امر کنی به #واجباتی که خودت موظّف به انجام آن هستی و آنها را نهی کنی از #گناهانی که خودت باید آنها را ترك کنی.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 21
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ شرط قبولی اعمال مستحبی چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
«لا یَقِلُّ مَعَ التَّقوىٰ عَمَل» وقتی شما #تقوا دارید و #متّقی هستید، هیچ عمل خیری که از شما صادر شود کم نیست. و لو یک صلوات بفرستید، یک سبحانالله بگویید، یک صدقه ای بدهید، یک صله ی رحمی بکنید، هر کاری که بکنید، وقتی دارای #تقوا هستید، آن عمل، عمل کوچکی دیگر نیست. خاصیّت #تقوا این است. #تقوا مثل روحی است که در جسمِ اعمال نیک و خیرِ انسان وارد می شود و به آنها حیات می بخشد، ارزش می بخشد، عُلو می بخشد.
«وَ کَیفَ یَقِلُّ ما یُتَقَبَّل» .... چطور کم حساب می شود آن عملی که مورد قبول پروردگار است. اِنَّما یَتَقَبَّلُ اللهُ مِنَ المُتَّقین؛ وقتی شما #تقوا دارید، هر عملی که انجام بدهید مورد قبول است و وقتی که عملی مورد قبول ذات مقدّس پروردگار قرار گرفت، دیگر این عمل کم نیست؛ هر چه باشد. همین قدر که مشرّف به قبول باری تعالی شد عمل انسان، ارزش پیدا می کند، عُلو پیدا می کند. لذا می فرماید که با #تقوا هیچ عملی کم نیست. بله، اگر #تقوا نباشد، آن وقت قبول و عدم قبول عمل یک مشکله ی بزرگی است برای انسان. (1396/7/24)
✍️ شرح: تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 194
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🌷 عقل و جهل (23)
س: با توجه به روایت «الْعَقْلُ دَلِيلُ الْمُؤْمِنِ» آیا هر چه عقل بیشتر تقویت شود، راه دقیق تر و عمیق تر مشخص می شود و به تبع آن، کمال بیشتری حاصل می شود؟
ج: کسی که عقل ندارد، نه ایمان دارد و نه می تواند طبق دستور خدا کار کند. او عقل ندارد، در حالی که معیار تکلیف، عقل است. اگر عقل بود، نصف قضیه حل است. عقل به انسان یاد می دهد که فرمان خدا را چگونه باید اجرا کرد. جاهایی پیش می آید که انسان مردّد می شود و عقل کمک می کند که این جور یا آن جور انجام بده. مثلاً ماه رمضان به تابستان افتاده است و من هم مأمورم. چه کنم که روزه بگیرم؟
عقل به انسان می گوید: «اگر بخواهی روزه ات ادامه پیدا کند، نباید در گرما زیر آفتاب بروی. آن وقت تشنه می شوی و باید آب بخوری. حرکات زیادی که عطش آور است را نباید انجام دهی. اگر انجام دهی، باید آب بخوری.»
عقل این ها را به انسان یاد می دهد. اگر دلالت کرد و من هم تبعیت کردم، می توانم در روزهای طولانی تابستان، روزه را سالم بگیرم؛ و الّا اگر زیر آفتاب بروم و مَشتی گری کنم، تشنه می شوم و باید روزه را بخورم. عقل این جور به انسان کمک می کند.
یا اینکه به انسان می گویند: «با صدام بجنگید.» این وظیفه است. عقل یاد می دهد از کجا شروع کنیم و چه طور شروع کنیم و کجا برویم و کجا نرویم. همه ی این ها را باید عقل بگوید. اگر عقل بود، خوب می شود. اگر نبود، مشکل پیش می آید.
س: اگر فلسفه عقل را تقویت می کند، آیا می توان این نتیجه را گرفت که هر کس طالب کمال بیشتر است، باید فلسفه هم بخواند؟
ج: باید ندارد؛ اما گاهی عقل کافی است و لزومی ندارد؛ ولی اگر عقل کافی نبود و متوسط بود، کمک بزرگی است؛ منتهی پذیرفتن مسائل فلسفی از نظر شرع واجب نیست. عقایدی در آنجا هست که با شرع موافق نیست؛ مثلاً بعضی می گویند: «معاد، جسمانی نیست.» این مطرح است؛ ولی درست نیست و مخالف صریح قرآن کریم است. حتی آنچه که با شرع مخالف نیست هم پذیرفتنش واجب نیست؛ چون بر اثر زمان عوض می شود؛ چون استدلال فقط عقلی است و عقل تقویت می شود و این اثر را دارد.
س: شما فرمودید: «وقتی رسائل خوان شدید، آن وقت فلسفه را شروع کنید.» آیا اگر هرگز فلسفه نخواندیم، ایرادی دارد؟
ج: ایرادی ندارد؛ ولی ذهن شما دقت کافی و لازم را نخواهد داشت. تا چشم باز کند، نقطه ضعف را نمی بیند و اشتباه می کند. فلسفه خواندن چون با دلائل عقلی است، به مغز فشار می آورد. چون ادامه دارد، هر روز قوت پیدا می کند؛ اما مسائلی که فشار مغزی ندارد، سهل و آسان است و ذهن را تنبل بار می آورد؛ لذا زود نمی تواند نقاط ضعف را ببیند؛ لذا انسان می بیند بعضی ها غلط های بزرگی مرتکب می شوند و نمی فهمند. این برای همان سادگی ذهن است که کار نکرده است. فلسفه، وحی منزل نیست؛ اما این خوبی را دارد که با دلائل عقلی کار می کند و فشار ذهنی می آورد. کتاب های آن کمی مشکل است. این به راه می افتد. وقتی به راه افتاد، در طول زندگی در هر شأنی از شؤون دنیا به درد می خورد.
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
🔸 ادامه دارد ...
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
5.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨ شرط قبولی زیارت ✨
☝️چه کنیم که زیارتمان مقبول واقع شود؟
👈 «... إِنَّما يَتَقَبَّلُ اللهُ مِنَ المُتَّقينَ»
سورهٔ مبارکهٔ مائده، آیهٔ کریمهٔ ۲۷
🌷 آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ خدا در قرآن به چه کسانی مژده داده است؟
🌹 سخن خدا در قرآن:
ما براى هر امتى عباداتى (از جمله قربانى حج) قرار داديم تا در هنگام قربانی، نام خدا را بر دامهاى بی زبان که روزى آنان نموده ايم، یاد كنند. پس بدانيد كه معبود و فرمانده همه شما انسانها در همه امتها خداست؛ بنابراین باید فقط #تسليم خدا شويد.
ای محمد! به کسانی که با فروتنی، #تسلیم خدا هستند، از طرف من مژده بده!
✍️ شرح: #تسلیم خدا شدن یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها.
📖 و لِكُلِّ أُمَّةٍ جَعَلْنا مَنْسَكاً لِيَذْكُرُوا اسْمَ اللَّهِ عَلى ما رَزَقَهُمْ مِنْ بَهيمَةِ الْأَنْعامِ فَإِلهُكُمْ إِلهٌ واحِدٌ فَلَهُ أَسْلِمُوا وَ بَشِّرِ الْمُخْبِتينَ (34 حج)
آیه شماره 65
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen