✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🌷 عقل و جهل (32)
س: آیا می توانیم قبول کنیم که گاهی به نفس الهام می شود و نفس تحت تأثیر عواملی قرار می گیرد که قطع پیدا می کند؟
ج: اگر نفس اماره است، هیچ الهامی به او نمی شود. فعلاً نفس اماره الهام می کند؛ پس با او کاری ندارند. بله، اگر ان شاء الله تقوا را مراعات کرد و نفس اماره نداشت، گاهی چیزهایی برای او پیش می آید.
س: آیا آن چیزها می تواند برای شخص، حجت بیاورد؟
ج: هر وقت نفس اماره نداشت و نفس مطمئنه داشت، یقین پیدا می کند.
س: ملاک آن چیست؟
ج: اینکه نفس اماره نداشته باشد و هیچ وقت گناه نکند. عقائدش مثل عقائدی باشد که خدا در قرآن گفته است. اعمال او مثل اعمالی باشد که دستور داده اند و اخلاق او هم مثل آن ها باشد و این ادامه داشته باشد. یک روز و دو روز، نه. انسان می تواند یک هفته دست و پای خود را جمع کند؛ اما این فایده ندارد و باید ادامه داشته باشد. این تا آخر عمر واجب عینی است و همه باید تا آخر عمرشان هم عقائدشان عقائد اسلامی باشد، هم اعمالشان مطابق با احکام اسلام باشد و هم رفتار و اخلاقشان. اگر این را ادامه داد، عوض می شود و اگر ادامه نداد، درست نمی شود.
س: آیا این موضوع برای آخرت هم هست؟
ج: این برای دنیاست. اگر اینجا توانست، آن وقت در آنجا درجاتش مطابق با این تنظیم می شود.
س: آیا انسان از اول، این امتیاز را نسبت به حیوانات داشته است یا اینکه به مرور زمان حاصل می شود؟
ج: نه؛ از اول روح انسان غیر از روح حیوان بود. روح حیوان فقط دو اثر دارد: حرکت و احساس. روح انسان سه اثر دارد: حرکت، احساس و تفکّر و تعقّل. لذا وقتی شکوفا می شود، این اثر از او ظاهر می شود؛ اما حیوانات حتی اگر چهل سال عمر کنند، در آن ها تفکّر پیدا نمی شود. اثر او از اول محدود است.
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
ادامه دارد ...
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ راه درست تربیت چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
هم دولت اسلامی -یعنی مسئولین دولتی، قوّه ی مجریّه، قوّه ی قضائیّه، قوّه ی مقنّنه- هم علما، وظیفه شان این است که تربیت ایمانی کنند این ملّت را؛ #تربیت_تقوایی کنند این ملّت را؛ تربیت صبر، تربیت احسان بین مردم و بین مؤمنین؛ ما باید مردم را این جوری تربیت کنیم. (96/12/24)
✍️ شرح: تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 204
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🔹 از علی آموز ...
✅ درسی از نهج البلاغه (5)
✍️ مقدمه: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
🔸 #متقین تعدادشان اندك است و شايسته ستايش خداوند سبحان هستند كه فرمود: «بندگان سپاسگزار من اندكند». پس گوش جان را به نداى #تقوا بسپاريد، و براى به دست آوردن آن تلاش كنيد.
🔸 #تقوا را به جاى همه چیزهای از دست رفته به دست آوريد و آن را در عوض هر كار مخالفى كه انجام داده ايد، انتخاب كنيد.
🔸با #تقوا خواب خود را به بيدارى تبديل کنید و روزتان را با آن سپرى كنيد. دلهاى مرده خود را با #تقوا زنده كنيد و گناهان خود را با آن شستشو دهيد.
🔸 بيمارى هاى روح و جسم خود را با #تقوا درمان کنید و خود را با #تقوا آماده سفر آخرت کنيد. از کسانی که #تقوا را تباه کرده اند، عبرت بگيريد و مبادا خودتان عبرت اهل #تقوا شويد. آگاه باشيد و #تقوا را حفظ كنيد و خود را با #تقوا حفظ کنيد.
📚 نهج البلاغه، خطبه 191
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ منافقان را بشناسیم (3)
🔺 چرا مؤمنان در موضوع منافقان، دو دسته اند!
🌹 کلام خدا در قرآن:
شما مؤمنان را چه شده كه درباره منافقان دو گروه شده ايد؟ [گروهى طرفدار و گروهى مخالف آنان؟] در صورتى كه خدا آنان را به كيفر جرمهایی كه مرتكب شده اند، به جهنم سرنگون خواهد کرد. آيا مىخواهيد منافقانى را كه خدا به خاطر جرمهایشان از راه به در كرده، هدايت كنيد؟ در حالى كه ای محمد! خدا هر كس را گمراه كند، هرگز راهى برای هدايتش نخواهى يافت.
منافقان آرزو می کنند همان گونه كه خودشان كافر شده اند، شما مؤمنان هم كافر شويد، تا [در كفر و گمراهی] با هم يكسان باشيد. بنابراين با آنها هیچ نوع رابطه دوستی برقرار نكنيد تا آنكه در راه خدا و پذيرش اطاعت از خدا هجرت كنند؛ اما اگر رو برگرداندند [و به خيانت و جنايتشان بر ضد مؤمنان ادامه دادند،] آنان را هر جا يافتيد، بگيريد و بكشيد، و از میان آنان هیچ کس را به عنوان دوست و یاور خود نگيريد.
📖 فما لَكُمْ فِي الْمُنافِقينَ فِئَتَيْنِ وَ اللَّهُ أَرْكَسَهُمْ بِما كَسَبُوا أَ تُريدُونَ أَنْ تَهْدُوا مَنْ أَضَلَّ اللَّهُ وَ مَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَلَنْ تَجِدَ لَهُ سَبيلاً * وَدُّوا لَوْ تَكْفُرُونَ كَما كَفَرُوا فَتَكُونُونَ سَواءً فَلا تَتَّخِذُوا مِنْهُمْ أَوْلِياءَ حَتَّى يُهاجِرُوا في سَبيلِ اللَّهِ فَإِنْ تَوَلَّوْا فَخُذُوهُمْ وَ اقْتُلُوهُمْ حَيْثُ وَجَدْتُمُوهُمْ وَ لا تَتَّخِذُوا مِنْهُمْ وَلِيًّا وَ لا نَصيراً (نساء، 88 و 89)
آیه شماره 76
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (142)
🌷 وسعت علم امام #متّقین (ع)
رسول خدا (ص) در بستر رحلت بود که به حاضران فرمود: أدعو إلی خلیلی: دوستم را نزد من حاضر کنید.
دو همسر پیامبر (عایشه و حفصه) کسانی را به دنبال پدران خود یعنی ابوبکر و عمر فرستادند. آن دو هم آمدند. هنگامی که نگاه پیامبر به آنها افتاد، رو برگرداند و بار دیگر فرمود: دوستم را حاضر کنید.
این بار کسی را به دنبال علی (ع) فرستادند. وقتی علی (ع) وارد شد، پیامبر سخنانی به او فرمود. هنگامی که علی (ع) از نزد پیامبر بیرون آمد، ابوبکر و عمر به او گفتند: دوستت به تو چه سخنی گفت؟
علی (ع) فرمود: پیغمـبر (ص) هزار باب علـم به من یـاد داد که از هر باب آن، هزار باب دیگر گشـوده می شـود و هزار حرف به من آموخت که از هر حرف آن، هزار حرف گشوده می شود.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 81
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ تقوا یعنی چه؟
🌷 امام خامنه ای:
#تقوا این است که ما مراقب حرفمان، مراقب کارمان، مراقب جهتگیریمان، مراقب رفتارمان باشیم. کوچکترین اعمال ما ثبت میشود؛ «فمن یعمل مثقال ذرّة خیرا یره. و من یعمل مثقال ذرّة شرّا یره». اعمال ما، گفتار ما، الفاظ ما همه ثبت میشود؛ بعد ما را به سؤال و جواب میکشند. دادگاه عدلی وجود دارد که در آن دادگاه عدل باید انسان جواب بدهد. زیر جواب میمانیم. #تقوا یعنی همین را رعایت کنیم، همین را مواظبت کنیم. (۱۳۹۰/۰۴/۰۶)
✍️ شرح: تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 206
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🔹 از علی آموز ...
🌹 درسی از نهج البلاغه (6)
✍️ مقدمه: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
🔹اگر (با انجام واجبات و ترک گناهان،) اهل #تقوا شوید، #تقوا موجب می شود که شما بر گردن خدا حق پیدا کنید.
🔹 #تقوا امروز محافظ و سپر بلای شماست و فردا راه رسيدن به بهشت.
🔹هر کس وارد مسیر #تقوا شود، سود می کند و هیچ ضرری نمی کند.
🔹امانتدار #تقوا خداست و خودش حافظ آن خواهد بود. پس مزد #تقوا ضایع نمی شود.
🔹فرداى قيامت، همه به #تقوا نيازمندند. چون خدا در قیامت فقط از واجبات و گناهان بازخواست می کند.
🔹#تقوا جاىگزین همه چیزهای از دست رفته است. چون با #تقوا همه گذشته ها جبران می شود.
🔹#تقوا خواب غفلت انسان را به بيدارى تبديل می کند. چون تقوا به انسان بصیرت می دهد.
🔹#تقوا دلهاى مرده را زنده می كند. چون گناه است که دلها را می میراند و انسان #باتقوا گناه نمی کند.
🔹#تقوا گناهان گذشته را شستشو می دهد. چون شروع #تقوا یعنی توبه از گناهان گذشته.
🔹#تقوا بيمارى هاى روح و جسم را درمان می کند. چون عامل همه بیماریهای روحی و برخی از بیماری های جسمی، گناه است.
🔹#تقوا انسان را آماده سفر آخرت می کند. چون در آخرت فقط از #واجبات و #گناهان می پرسند.
📣 پس به هوش باشید و با انجام واجبات و ترک گناهان، #تقوا را حفظ كنيد و خود را با #تقوا حفظ کنيد.
📚 نهج البلاغه، خطبه 191
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ منافقان را بشناسیم (4)
🌹 سخن خدا در قرآن:
يقيناً خدا همه منافقان و كافران را در جهنم جمع خواهد کرد. همان منافقانی که همواره مترصد اتفاقات اطراف شما هستند. اگر خدا شما را به فتح و پيروزى برساند، مىگويند: «مگر ما در نبرد با دشمن با شما نبوديم؟ [پس سهم ما از دفاع و انقلاب را بدهيد.]»
اما اگر كافران پیروزی اندكی به دست آورند، منافقان به آنان پیغام می دهند که: «آيا ما كه در ميان جبهه اسلام بوديم، بر شما چيره و مسلّط نبوديم؟ ولى ديديد كه از ضربه زدن به شما خوددارى كرديم و شما را از آسيب مؤمنان حفظ کردیم. پس سهم غنيمت ما را بدهيد.»
خدا در روز قيامت ميان شما مؤمنان و منافقان داورى مى كند؛ البته خدا هرگز اجازه هيچ نوع سلطه كافران بر مؤمنان را نداده است.
حقیقت این است که منافقان همواره می خواهند جبهه حق را فریب دهند؛ حال آنكه این خداست که آنان را فریب می دهد.
منافقان هنگامى كه به نماز مى ايستند، با كسالت مى ايستند، و همواره در برابر مردم ريا مى كنند و جز اندکی اصلاً به ياد خدا نیستند.
ای محمد! منافقان ميان جبهه كفر و جبهه ايمان در تردد و سرگردانند. آنها نه با مؤمنانند و نا با كافران. آنان گمراهند و هر كس را خدا به خاطر گناهانش گمراه كند، هرگز راهى برای هدایت او نخواهى يافت.
📖 إنَّ اللَّهَ جامِعُ الْمُنافِقينَ وَ الْكافِرينَ في جَهَنَّمَ جَميعاً * الَّذينَ يَتَرَبَّصُونَ بِكُمْ فَإِنْ كانَ لَكُمْ فَتْحٌ مِنَ اللَّهِ قالُوا أَ لَمْ نَكُنْ مَعَكُمْ وَ إِنْ كانَ لِلْكافِرينَ نَصيبٌ قالُوا أَ لَمْ نَسْتَحْوِذْ عَلَيْكُمْ وَ نَمْنَعْكُمْ مِنَ الْمُؤْمِنينَ فَاللَّهُ يَحْكُمُ بَيْنَكُمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ وَ لَنْ يَجْعَلَ اللَّهُ لِلْكافِرينَ عَلَى الْمُؤْمِنينَ سَبيلاً * إِنَّ الْمُنافِقينَ يُخادِعُونَ اللَّهَ وَ هُوَ خادِعُهُمْ وَ إِذا قامُوا إِلَى الصَّلاةِ قامُوا كُسالى يُراؤُنَ النَّاسَ وَ لا يَذْكُرُونَ اللَّهَ إِلاَّ قَليلاً * مُذَبْذَبينَ بَيْنَ ذلِكَ لا إِلى هؤُلاءِ وَ لا إِلى هؤُلاءِ وَ مَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَلَنْ تَجِدَ لَهُ سَبيلاً (نساء، 140 تا 143)
آیه شماره 77
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (143)
🔸 راه عذر، بسته است
امام صادق (ع) نقل می کند:
در روز قیامت زن زیبایی را در دادگاه عدل الهی حاضر می کنند که به خاطر جمال و زیبایی خود به #گناه افتاده است؛ از او می پرسند: چرا #گناه کردي؟
او در پاسخ می گوید: خدایا! چون مرا زیبا آفریدي، به #گناه آلوده شدم.
در اینجا خدا دستور می دهد حضرت مریم را می آورند و به آن زن گفته می شود: تو زیباتر بودي یا مریم؟ من او را زیبا آفریدم. اما او به خاطر زیبایی خود فریب نخورد و به #گناه نیفتاد.
آن گاه مرد زیبایی را در دادگاه حاضر می کنند که به خاطر زیبایی خود به #گناه آلوده شده است. او هم می گوید: پروردگارا! مرا زیبا آفریدي و زنان به من رغبت پیدا کردند و مرا فریب دادند و گرفتار #گناه شدم.
در اینجا حضرت یوسف (ع) را می آورند و به آن مرد می گویند: تو زیباتر بودي یا یوسف؟ من به او زیبایي دادم. ولی فریب زنان را نخورد و #گناه نکرد.
سپس مردی بلا کشیده و مصیبت دیده را می آورند که به خاطر بلاها و مصیبت هایش #گناه کرده است. او هم می گوید: خدایا بلاها و مصیبتها را بر من سخت کردي. لذا من به #گناه افتادم.
در این موقع حضرت ایوب (ع) را می آورند و به آن شخص می گویند: بلا و مصیبت تو سخت تر بود یا بلا و مصیبت ایوب؟ در صورتی که من او را به بلا و مصیبتی سخت مبتلا کردم. اما او مرتکب #گناه نشد.
این گونه راه عذر و بهانه بر #گناهکاران بسته می شود.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 4 ص 97
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ دو عامل پیروزی در مقابل دشمن چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
قرآن این جور میگوید، میفرماید که «وَ اِن تَصبِروا وَ تَتَّقوا لا یَضُرُّکُم کَیدُهُم شَیئًا»؛ این یک قانون -قانون آفرینش- است. #صبر و #تقوا موجب میشود که همین دشمن عنود، این کپسول زشت کینه و بغضاء، با همهی تواناییهایی که برای خودش فراهم کرده، هیچ غلطی در مقابل شما نتواند بکند؛ لَا یَضُرُّکُم کَیدُهُم شَیْئًا؛ یعنی هیچ زیانی به شما نمیتوانند برسانند؛ به شرط چه؟ به شرط #صبر و #تقوا.
من امروز این را میخواهم در این میدان پُرمعنا و پُرمغز، به شما جوانان عزیز -که حقیقتاً نور چشم این ملّتید- عرض بکنم. این درس فقط برای شما هم نیست؛ برای همهی ملّت است، برای همهی سپاه است، برای همهی نیروهای مسلّح است، برای همهی آحاد جامعه است، بخصوص برای مسئولان و مدیران جامعهی اسلامی است؛ #صبر و #تقوا ....
#تقوا با معنای گسترده ی خود در این آیه ی شریفه مورد توجّه قرار گرفته است؛ هم به معنای عامّ #تقوا است یعنی مراقبت از خود برای عدم انحراف از جادّهی مستقیم شریعت اسلامی -که در بسیاری از جاها به کار رفته است- هم به معنای #پرهیز و #مراقبت از خود در مقابل دشمن، به قرینهی آیات قبل از این آیه که دربارهی دشمنان است. مراقب باشید؛ در مقابل دشمنید.
انسان در میدان جنگ یک جور زندگی میکند؛ در هنگامی که جنگ نیست، جور دیگری زندگی میکند. انسان در سنگر یک جور مینشیند، یک جور استراحت میکند، یک جور میخوابد؛ در اتاقِ راحتِ داخلِ خانهی خود یک جور دیگری میخوابد و زندگی میکند. بدانید در مقابل دشمنید؛ این را همهی ما باید بدانیم. #تقوا به این معنا است: #مراقبت از خود در مقابلهی با دشمن، #پرهیز از اعتماد به دشمن -به دشمن اعتماد نکنید- #تقوا به این معنا است؛ به معنای #مراقبت از حیله و مکر دشمن است؛ نه فقط به او اعتماد نکنید بلکه حتّی ترفند او را هم بفهمید، بدانید چه کار دارد میکند، چه حیلهای به کار میزند؛ آماده باشید، مراقب باشید؛ حیلههای دشمن هم فقط حیلهی نظامی نیست. و هم #تقوا به معنای رعایت تدبیر [است]؛ #پرهیز از کار خلاف قاعده و خلاف عقلانیّت و #پرهیز از سستی و سهلانگاری؛ این شد معنای آیهی شریفه.
اگر آن صبر و این #تقوا را شما جوانان عزیز و مسئولان مسائل نظامی و امنیّتی و اقتصادی و دیگران در درجهی اوّل، و سایر مردم و عموم ملّت ایران در درجهی بعد، به کار ببندند، لا یَضُرُّکُم کَیدُهُم شَیئًا؛ هیچ ضربهای، هیچ آزاری نمیتوانند به شما برسانند؛ و به توفیق الهی همین هم خواهد بود. (97/4/9)
✍️ شرح: #تقوا، #مراقبه و #پرهیز یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 207
🆔 @mottagheen
🔹 از علی آموز ...
🌹 درسی از نهج البلاغه (7)
✅ آثار #تقوا در خطبه 198 نهج البلاغه
✍️ مقدمه: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
🔸 اهل #تقوا شوید. چون:
🔹 درمان دردهاى روانى و امراض قلبى شماست.
🔹باعث درمان كوردلى شماست.
🔹به شما بينش باطنى مي دهد
🔹باعث شفای امراض جسمى مىگردد.
🔸در اثر #تقوا:
🔹 سينههاى فاسد و افكار تباه به صلاح و سلامت گرايش پیدا مي کند
🔹آلودگى باطن، تبديل به پاكى و طهارت نفس مىشود.
🔹پرده حجاب از جلو چشم شما كنار مي رود
🔹ناراحتى و اضطراب قلبی شما به آرامش تبدیل مىشود
🔹ظلمت و تاريكى درونى، جاى خود را به روشنایى و نورانيت مي دهد.
🔸#تقوا:
🔹راه ورود به آب حيات است
🔹وسیله رسیدن به حاجتها است.
🔹سپر بلای روز پر اضطراب قیامت است
🔹چراغ روشنگر قبرها است.
🔹باعث آرامش وحشتهاى طولانى برزخ است
🔹راه نجات در لحظات سخت زندگى است.
🔹عامل حفاظت انسان در مقابل حوادث هلاك كننده و نگه دارنده انسان در جاهاى وحشتناكی است كه انتظار آن را مى كشيد
🔹حافظ شما در برابر حرارت آتشهاى بر افروخته قیامت است.
🔸#تقوا باعث می شود:
🔹سختى ها از انسان دور شود.
🔹تلخى ها برای انسان شيرين شود.
🔹فشار مشكلات و ناراحتى ها از انسان برطرف شود
🔹مشكلات پياپى و خسته كننده برای انسان آسان گردد.
🔹احترام از دست رفته، چون قطرات باران بر انسان ببارد
🔹رحمت منع شده خدا به سوی انسان باز گردد.
🔹چشمه نعمتهاى الهى پس از خشک شدنش برای انسان به جوشش در آيد
🔹بركاتِ کم شده زندگی زیاد شود.
✅ پس #مطیع دستورات واجب و حرام خدایی شوید که با پند دادن، به شما سود فراوان بخشيده، و با رسالت پيامبرش شما را به خوبی نصیحت کرده است و با نعمتهايش بر شما منّت گذاشته است. نفس خود را براى بنده #مطیع خدا شدن، به بردگی بکشید و با انجام #واجبات و ترک #گناهان، حق #اطاعت از خدا را به جا آوريد.
📚 بر اساس خطبه 198 نهج البلاغه
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ منافقان را بشناسیم (5)
🌹 کلام خدا در قرآن:
بى ترديد منافقان در پست ترين طبقه جهنمند، و هرگز براى کمک به آنان برای نجات از جهنم کسی را نخواهى يافت. مگر منافقانی که توبه كنند، و گذشته خود را اصلاح نمایند و با اطاعت از دستورات خدا به خدا تمسّك جویند و بعد از این فقط از خدا اطاعت کنند؛ در این صورت آنان در زمره مؤمنانند و خدا خیلی زود مزد بزرگی به مؤمنان خواهد داد.
📖 إنَّ الْمُنافِقينَ فِي الدَّرْكِ الْأَسْفَلِ مِنَ النَّارِ وَ لَنْ تَجِدَ لَهُمْ نَصيراً * إِلاَّ الَّذينَ تابُوا وَ أَصْلَحُوا وَ اعْتَصَمُوا بِاللَّهِ وَ أَخْلَصُوا دينَهُمْ لِلَّهِ فَأُولئِكَ مَعَ الْمُؤْمِنينَ وَ سَوْفَ يُؤْتِ اللَّهُ الْمُؤْمِنينَ أَجْراً عَظيماً (نساء، 145 و 146)
آیه شماره 78
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (144)
🔹 آیا سیادت و خویشاوندی با پیامبر، باعث نجات انسان در قیامت می شود؟
روزی رسول خدا (ص) بر كوه صفا ايستاد و خطاب به خویشاوندان خود فرمود:
اى بنى هاشم و اى بنى عبد المطلب!
من پيام آور خدا برای شما هستم و نسبت به شما مهربانم. اما من در گرو عمل خودم هستم و هر يك از شما هم در گرو عمل خود است. نگوئيد كه محمد از ماست و ما هم بدنبال او خواهيم بود (و هم چنان كه او به بهشت مي رود، ما هم كه فاميل او هستيم، به بهشت خواهيم رفت.)
اى فرزندان عبد المطلب!
به خدا سوگند کسی از شما و غیر شما دوست من نيست جز اهل #تقوا. چنان نباشد كه من در روز قيامت ببينم شما را كه دنيا را بر پشت خود بار كرده ايد و مردمی ديگر را ببينم كه آخرت را با خود آورده اند.
من با این سخنان، عذری ميان خود و شما و ميان خود و خدا باقی نگذاشتم (و آنچه شرط بلاغ بود با شما گفتم.)
✍️ شرح: راه نجات در قیامت، #تقواست که همان انجام #واجبات و ترک #محرمات است.
#شفاعت
📚 الکافي , جلد۸ , صفحه۱۸۲
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
02 - Sahifeh.mp3
12.7M
🌷 شراب بهشتی
📖 صحیفه سجادیه صوتی
🤲 دعای اول
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
منبع:
🔸 www.sharabebeheshti.ir🔸02136602125
✅ با چه روشی می توانیم بهتر از اصحاب رسول خدا شویم؟
🌷 امام خامنه ای:
امام (رضوان الله علیه) فرمودند این کسانی که امروز هستند، از اصحاب پیغمبر، یا بالاترند یا کمتر نیستند؛ واقعش همین است. آن جوانِ مؤمنِ مخلصی که از همهی لذّات زندگی، از همهی آرزوهای جوانی، از همه ی شهوات، خواسته ها، از زندگیِ راحت، از پدر و مادر، از همسر، از فرزند چشم میپوشد، میرود در راه خدا جهاد [میکند] -حالا یا در جبهه های دفاع مقدّس، مثل آن دورانها، یا در جبهه ی دفاع از حرم، مثل زمان ما، یا دفاع از امنیّت، فرق نمیکند- از آنها بالاترند. قدر این حالت را باید دانست؛ و قدردانی اش هم به این است که واقعاً و حقیقتاً آن جوری که از ما توقّع هست #عمل کنیم؛ بخصوص ما عمّامهایها که خب مرجعِ دینِ مردم محسوب میشویم و دینشان را از ما میخواهند سؤال کنند، #تقیّد به دین داشته باشیم. و اگر ماها از جهت #تقوا و #پرهیزکاری و #ورع از محارم و بیرغبتی به جلوههای مادّیِ دنیا و زیباییهای دنیا و مانند اینها، تقیّد را به خودمان تحمیل کنیم و وادار کنیم خودمان را به این معنا، مسلّماً بهتر از آنها هستیم. (98/10/1)
✍️ شرح: #تقوا، #تقید به دین و #پرهیزکاری یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 208
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🔹 از علی آموز ...
🔹 درسی از نهج البلاغه (9)
✅ چه کنیم که در فتنه ها منحرف نشویم؟
🌺 امام علی (ع):
بدانید که هر کس اهل #تقوا شود، خدا در فتنه ها برای او راه برون رفت، و نوری در تاریکیها قرار می دهد و در قیامت، او را به بهشتی جاودانه خواهد برد که هر چه دلش بخواهد، در آن آماده است.
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
📖 اعْلَمُوا أَنَّهُ مَنْ يَتَّقِ اَللّٰهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً مِنَ اَلْفِتَنِ وَ نُوراً مِنَ اَلظُّلَمِ وَ يُخَلِّدْهُ فِيمَا اِشْتَهَتْ نَفْسُهُ
📚 نهج البلاغة , جلد۱ , صفحه۲۶۶
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ آیا صرف بودجه های نظامی، خرج بیهوده است یا سرمایه گذاری؟
🌹 سخن خدا در قرآن:
در برابر دشمنان، آنچه در توان داريد، نيرو و ساز و برگ جنگى و مرکبهای ورزيده براى مقابله با دشمن آماده كنيد و قدرتمند شوید تا به وسيله آنها دشمن خدا و دشمن خودتان و دشمنانى غير از آنها را كه نمى شناسيد، ولى خدا آنان را مى شناسد، بترسانيد. هر چه در راه خدا هزينه كنيد، به طور كامل به شما برگشت داده مى شود و هیچ ظلمی به شما نخواهد شد.
📖 و أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَ مِنْ رِباطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَ عَدُوَّكُمْ وَ آخَرينَ مِنْ دُونِهِمْ لا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ يَعْلَمُهُمْ وَ ما تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ في سَبيلِ اللَّهِ يُوَفَّ إِلَيْكُمْ وَ أَنْتُمْ لا تُظْلَمُونَ (انفال، 60)
آیه شماره 79
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (145)
هشام بن عبدالملک خلیفه عباسی، امام باقر (ع) را به شام فراخواند. امام پس از سفر به شام، در اجتماعات مردم شرکت میکرد و به پرسشهای آنان پاسخ میداد. روزی امام مشاهده کرد که مسیحیان به کوهی در آن منطقه میروند. امام از اطرافیان پرسید: آیا امروز عید آنان است؟ گفتند: نه؛ آنان هر سال در این روز نزد عالمی مسیحی که اصحاب حواریون عیسی (ع) را درک کرده است، میروند و پرسشهای خود را از او میپرسند. امام سر خود را پوشاند و با همراهان خود به آن کوه رفت و در میان مسیحیان نشست.
عالم مسیحی نگاهی به جمعیت حاضر کرد و چون سیمای امام باقر (ع) توجه او را به خود جلب نمود، رو به امام کرد و پرسید: از ما مسیحیان هستی یا از مسلمانان؟
امام (ع) فرمود: از مسلمانان.
عالم مسیحی گفت: از دانشمندان آنان هستی یا افراد نادان؟
امام (ع) فرمود: از افراد نادان نیستم.
گفت: اول من سوال کنم یا شما میپرسید؟
امام (ع) فرمود: اگر مایلید، شما سوال کنید.
گفت: به چه دلیل شما مسلمانان ادعا میکنید که اهل بهشت غذا میخورند و میآشامند ولی مدفوعی ندارند؟ آیا برای این موضوع، نمونه و نظیر روشنی در این دنیا وجود دارد؟
امام (ع) فرمود: بله نمونه روشن آن در این جهان، جنین است که در رحم مادر تغذیه میکند ولی مدفوعی ندارد.
گفت: عجب! پس شما گفتید از دانشمندان نیستید؟!
امام (ع) فرمود: من چنین نگفتم، بلکه گفتم از نادانان نیستم!
او پرسید: به چه دلیل عقیده دارید که میوهها و نعمتهای بهشتی کم نمیشود و هر چه از آنها مصرف شود، باز به حال خود باقی بوده و کاهش پیدا نمیکند؟ آیا نمونه روشنی از پدیدههای این جهان میتوان برای این موضوع پیدا کرد؟
امام (ع) فرمود: آری، نمونه روشن آن در عالم محسوسات، آتش است. شما اگر از شعله چراغی صدها چراغ روشن کنید، شعله چراغ اول به جای خود باقی است و از آن به هیچ وجه کاسته نمیشود.
گفت: سؤالی دیگر میپرسم. به من خبر بده از ساعتی که نه از شب است و نه از روز.
امام باقر (ع) فرمود: آن، همان ساعت بین طلوع فجر تا طلوع خورشید است که در این ساعت گرفتاران آرامش مییابند.
با شنیدن این جواب، عالم مسیحی فریادی کشید و گفت: یک مسئله باقی است. قسم به خدا که هرگز نتوانی جواب آن را بدهی.
امام فرمود: مسلماً قسم دروغ خورده ای.
گفت: به من از دو مولود خبر بده که در یک روز به دنیا آمدند و در یک روز از دنیا رفتند در حالی که یکی پنجاه سال عمر کرد و دیگری صد و پنجاه سال.
امام باقر (ع) فرمود: آنان عُزَیر و عزیره بودند و چون به ۲۵ سالگی رسیدند، عزیر سوار بر الاغ خود از قریه انطاکیه میگذشت که دید انطاکیه به کلی ویران شده است. با خودش گفت: چگونه خداوند این قریه را بعد از نابودیش دوباره زنده میکند؟
با آنکه خداوند عزیر را برگزیده بود و هدایتش کرده بود، وقتی چنین سخنی گفت و خداوند بر او خشم گرفت و او را به مدت صد سال میراند به خاطر سخن ناشایستی که گفته بود و دوباره او را با الاغ و غذا و نوشیدنی اش زنده کرد.
پس نزد عزیره بازگشت ولی عزیره برادرش را نشناخت. اما مهمان او شد. فرزندان عزیر و فرزندان فرزندانش به نزد او میآمدند در حالی که او خود جوانی ۲۵ ساله بود. عزیر پیوسته از عزیره و فرزندانش یاد میکرد و خاطراتی از آنها نقل مینمود و میگفت آنان هم اکنون پیر شدهاند.
عزیره که ۱۲۵ ساله بود، گفت: من جوانی در ۲۵ سالگی ندیده ام که از جریان بین من و برادرم در ایام جوانی ما باخبرتر باشد، توای مرد! آیا از اهل آسمانی یا از زمین؟
عزیر گفت: ای عزیره من عزیر هستم که خداوند بر من خشم گرفت و به خاطر سخن ناشایستم صد سال مرا میراند تا هم مجازاتم کرده باشد و هم بر یقینم بیفزاید و این همان الاغ و غذا و نوشیدنی من است که با آن از منزل خارج شده بودم و اکنون خداوند مرا به همان صورت برگردانده کرده است.
عزیره سخنان عزیر را پذیرفت. عزیر ۲۵ سال دیگر با آنان زندگی کرد و بعد هر دو در یک روز از دنیا رفتند.
عالم مسیحی هر سوال مشکلی به نظرش میرسید، همه را پرسید و جواب قانع کننده شنید و چون خود را عاجز یافت، به شدت ناراحت و عصبانی شد و گفت: مردم! آیا دانشمند والا مقامی را که مراتب اطلاعات و معلومات مذهبی او از من بیشتر است، به اینجا آورده اید تا مرا رسوا سازد و مسلمانان بدانند پیشوایان آنان از ما برتر و داناترند؟ به خدا سوگند دیگر با شما سخن نخواهم گفت و اگر تا سال دیگر زنده ماندم، مرا در میان خود نخواهید دید. این را گفت و از جا برخاست و بیرون رفت.
این جریان به سرعت در شهر دمشق پیچید و موجی از شادی و هیجان در محیط شام بوجود آورد. هشام به جای این که از پیروزی افتخارآمیز علمی امام باقر (ع) بر بیگانگان خوشحال شود، بیش از پیش از نفوذ معنوی امام بیمناک شد و ضمن ظاهرسازی و ارسال هدیه برای آن حضرت، پیغام داد که امام باقر (ع) حتماً همان روز دمشق را ترک کند.
📚 الکافی، ج 8 ص 123
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🌷 عقل و جهل (33)
س: نفس اماره چه ربطی به سوء دارد؟ آیا اینکه خدا فرموده: «إِنَّ النَّفْسَ لَاَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ»، برای همه است؟
ج: هماهنگ با شهوات انسان است. برای این است. هماهنگ با شهوات است. آنچه را انسان از نظر غرائض می خواهد، به طرف آن می رود و آن را می خواهد. طبیعت می خواهد. طبیعت شکم دارد؛ غذا می خواهد. غذا انواع و اقسامی دارد؛ خوشمزه و شیرین دارد. نفس هم با قوه ی چشایی همه را تشخیص می دهد و به دنبال آن که می خواهد و شیرین و خوب است، می رود. اگر حرام هم باشد، می رود. دنبال حلال رفتن سرش نمی شود. نفس، عقل ندارد؛ دین ندارد. عقل و دینش اینجاست. او متوجه نمی شود و می گوید: «از آن خورده ام؛ خیلی خوشمزه است؛ از آن می خواهم. شیرینی دانمارکی می خواهم. سوهان قم نمی خواهم.»
او دنبال این جور وسائل می رود. عقلش نمی رسد که حرام است و نمی شود خورد. چیزی باید حکومت کند تا بگوید: «این حلال است و آن حرام و نباید دنبال آن بروی.»
لذا أماره به سوء است. هر چیزی را که می خواهد، هر چیزی را که خورده و فهمیده، دلش می خواهد. حرام یا حلال فرقی نمی کند. این شما هستی که باید با عقل و دین محدودش کنی. خدای متعال فرمود: «وَ نَهَى النَّفْسَ عَنِ الْهَوى». باید جلو او را از تجاوز به حریم حرام بگیری؛ و الّا اگر نگیری، او هر چه شیرین تر و بهتر باشد، بیشتر می خواهد و لو حرام.
کسی هندوانه ی یک بنده ی خدا را شکست و خورد. به او گفتند: «آقا حرام است. مال مردم است. نمی شود خورد.»
گفت: «من برای حرامیِ آن نمی خورم؛ برای خنکی اش خوردم.»
او متوجه نیست. می خورد. این شما هستی که باید مرز را حفظ کنی و بگویی: «این از او است؛ نمی شود خورد و این از خودم است و حلال است و می شود خورد.»
س: نقش شیطان در همراهی با نفس اماره چیست؟
ج: نفس بر عقل ما حاکم است و شیطان وزیر و عصاکش او است. او انسان را از داخل هول می دهد و این هم از بیرون.
س: آیا آن وقت عقل را از انسان می گیرد؟
ج: عقل که هنوز زیاد عقل نشده است. عقل دارد از پایین به بالا می آید. آن ها کهنه کار هستند و این تازه می خواهد شکوفا شود و چیزی سرش شود؛ لذا تا به هوش نیامده، او را می قاپند؛ لذا همه ی عقل ها به خط ضلالت و گمراهی و معصیت می رود. شما ببینید هر کس عقلش بیشتر، هر کس هوشش بیشتر و هر کس تحصیلاتش عالی تر، به جهنم نزدیک تر می شود. برای همین است.
س: وقتی نفس اماره می خواهد دنبال آن لذائذ برود، آیا او را مهار کنم؟
ج: باید به دنبال واجب و حرام برود. اگر خودش را به انجام واجبات و ترک محرمات محدود کرد، ان شاء الله درست می شود. آن وقت ایمانش بالا می رود و کم کم انجام واجبات و ترک محرمات برای او عادت و ملکه می شود و آن مسائل در این دو حل می شود و دیگر پیش نمی آید.
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
ادامه دارد ...
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
2- Sahifeh.mp3
5.68M
🌷 شراب بهشتی
📖 صحیفه سجادیه صوتی
🤲 دعای دوم
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🔸 www.sharabebeheshti.ir🔸02136602125
✅ شرط هدایت شدن چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
آنچه من تأکید میکنم و توصیه میکنم، این است که با قرآن بیشتر اُنس بگیرید. این ذکر الهی و #تقوا، اگر برای ما حاصل بشود، آن وقت هدایت قرآنی هم برای ما آسانتر میشود؛ [چون] «هُدًی لِلمُتَّقین»؛ #تقوا که بود، هدایتْ حتمی است؛ چون این قرآن، «هادیِ» بعضی و بعضی را «مُضل» [است]؛ یُضِلُّ مَن یَشاءُ وَ یَهدی مَن یَشاء؛ این جوری است که بعضیها را از آن طرف میبرد، بعضیها را هدایت میکند. هدایت مال #متّقین است. هر چه #تقوا بالاتر باشد، هدایت روشنتر و بالاتر است؛ باید این را دنبال بکنیم. (۱۳۹۸/۰۱/۲۶)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 209
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🔹 از علی آموز ...
✅ درسی از نهج البلاغه (10)
🔸 اى بندگان خدا! شما را به #تقوا سفارش مى كنم كه حق خدا بر گردن شماست و (اگر اهل #تقوا شوید،) رعایت #تقوا موجب می شود که شما بر گردن خدا حق پیدا کنید.
🔸 براى #باتقوا شدن از خدا کمک بخواهيد، و براى رسیدن به خدا از #تقوا کمک بگیرید. زيرا #تقوا امروز محافظ و سپر بلای شماست و فردا راه رسيدن به بهشت است.
📚 نهج البلاغه، خطبه 191
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ نتیجه اطاعت از سیاستهای یهودیان و مسیحیان چیست؟
🌹 جواب خدا:
اى مؤمنین! اگر از کافران اطاعت كنيد، شما را از عقايدتان برمى گردانند و در نتیجه ضرر خواهید کرد.
📖 يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنْ تُطيعُوا الَّذينَ كَفَرُوا يَرُدُّوكُمْ عَلى أَعْقابِكُمْ فَتَنْقَلِبُوا خاسِرينَ (آل عمران، 149)
آیه شماره 80
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (147)
🌷 کلید روزي
روزی امام صادق (ع) به فرزندش فرمود: پسر جان! از مخارج چقدر اضافه آمده است؟ عرض کرد: چهل دینار!
امام فرمود: برو این مبلغ را صدقه بده.
عرض کرد: در این صورت چیزي براي ما نخواهـد مانـد، پول ما همین مقـدار است؟
امام فرمود: برو صدقه بده! قطعا خداوند عوض خواهد داد. آیـا نمی دانی که هر چیزي کلیـدي دارد و کلیـد روزي، صـدقه اسـت؟
بیش از ده روز نگذشت که از محلی مبلغ چهار هزار دینار به محضر آن حضرت آوردند.
امام فرمود: پسر جان! چهل دینار را در راه خدا دادیم. خداوند چهار هزار دینار عوض آن را داد.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 137
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🌷 عقل و جهل (34)
س: آیا درباره ی روح نمی شود بحث کرد؟
ج: شما بحث کن. چهل سال بحث کن. چه چیز از آن درمی آید؟ چون روح را نه با چشم می شود دید و نه با دست می شود لمس کرد. هنر انسان با همین حواس پنج گانه است. چیزی را که چشم می بیند، درباره اش صحبت می کند؛ یا دست لمس می کند و درباره ی آن صحبت می کند که مثلاً گرم یا سرد است و نرم یا زبر است. همچنین با شامه بو می کند. یکی از این پنج ارتباط را با آن پیدا می کنند و چیزی به انسان می دهند و عقل انسان درباره اش کنجکاوی می کند؛ اما اگر شما بخواهی درباره ی آنچه که نه می بینی، نه می شنوی و نه دستت به آن می رسد، چهل سال هم حرف بزنی، در تاریکی صحبت کرده ای؛ لذا گفته اند: «نرو! خسته می شوی.»
منظور این است؛ نه اینکه نروی. یعنی اگر رفتی، چیزی گیرت نمی آید و خسته می شوی؛ لذا نتیجه اش این شده که آن ها انکار کرده اند و گفته اند: «ما آن را در آزمایشگاه ندیده ایم. نشد با چاقو نصفش کنیم.» این را می گویند. آخرش این جور می شود.
س: پس چرا چنین دلیلی در آیات و روایات نیامده است؟
ج: آیات استدلال نکرده است. آیات گفته: علم شما برای آنکه این را بفهمید، کافی نیست: «وَ ما اُوتيتُمْ مِنَ الْعِلْمِ إِلّا قَليلا». معنایش همین است. علم شما کم است و علم کم نمی تواند از این بهره ای داشته باشد؛ لذا با این سرمایه نمی شود این تجارت را کرد. خدا این گونه بشر را راحت کرده است؛ اما اگر بگوید: «نه»، انسان به لابراتوار می رود ولی می بیند خبری نیست.
... خدا این واقعیت را به انسان داده است که با حواس پنج گانه مادیات را بفهمد؛ اما روح چون ماده نیست و خدا دیده این حواس نمی تواند چیزی از آن به دست آورد، فرموده: «نرو! خسته می شوی و آخرش هم انکار می کنی.» علم نسبت به آن قلیل است؛ لذا خدا جواب هم نداده است و فقط گفته: «این علمی که من به شما داده ام، قدرت رسیدن به آن را ندارد.»
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
ادامه دارد ...
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen