✅ سخنان و زندگی امیرالمؤمنین (ع) مظهر چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
امير المؤمنين (ع) در كتاب شريف نهج البلاغه، در باره ى صفت تكبر و در مقام علاج و زدودن آن، مطالب عجيبى بيان فرمودند و كلمات دُرربارى از آن بزرگوار نقل شده و زندگى آن حضرت هم، مظهر همين #عبوديت براى خدا و در راه خدا بود. شايد بشود نقطه ى مقابل آن كبر و علوّ و استعلا در وجود انسان را، #عبوديت و #بندگى و خضوع محض در مقابل خدا دانست، كه پذيرفتن احكام الهى و #تسليم در مقابل خدا را به همراه دارد. (30/ 01/ 1369)
✍️ توضیح: عبودیت یعنی خدا را مولا، و خود را عبد او بدانیم و از دستورات #واجب و #حرامش اطاعت کنیم مثل اطاعت یک عبد از مولایش
پند 280
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ از علی آموز ... (138)
🔹 امیرالمؤمنین خود را چگونه معرفی می کرد؟
🌷 امام علی (ع):
من دعوت کننده ی شما به اطاعت از دستورات #واجب و #حرام خدا هستم، و راهنمای شما به سمت انجام #واجبات، و راهبر شما به سوی همین کارها که شما را نجات می دهد.
📖 أنَا دَاعِيكُمْ إِلَى طَاعَةِ رَبِّكُمْ وَ مُرْشِدُكُمْ إِلَى فَرَائِضِ دِينِكُمْ وَ دَلِيلُكُمْ إِلَى مَا يُنْجِيكُم
📚 تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص: 119
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (175)
🌷پیرمرد خوشبخت
مردي خدمت علی (ع) رسید، عرض کرد: یا امیرالمؤمنین! من پیرمرد سالخورده اي هسـتم که از شام نزد تو آمده ام. فضایل تو را زیاد شنیده ام. من گمان می کنم به زودي غافلگیرانه کشته می شوي! لذا آن چه خدا به تو آموخته به من بیاموز.
حضرت فرمود: اي پیرمرد!
🔹 هر کس در بندگی خدا دو روزش مساوي باشد، ضرر کرده است.
🔹 هر کس فقط در طلب دنیا باشد، هنگام مرگ، حسرتش بیشتر می شود.
🔹 هر کس در بندگی خدا فردایش بدتر از دیروزش باشد، او سودي نبرده است.
🔹 هرکس باکی نداشته باشد از اینکه آخرتش ویران گردد و در مقابل، دنیايش آباد شود، هلاک شده است...
🔹 هر کس به رفع عیبهایش رسیدگی نکند، هوس بر او چیره می گردد.
🔹 هر کس در بندگی خدا در حال تنزل باشد، مرگ براي او بهتر زندگی است.
🔹 دنیا شیرین است و اهلی دارد. آخرت نیز اهلی دارد. اهل آخرت، خود را از افتخارات دنیا نگه می دارند و میلی به دنیا ندارند. نه براي خوشی دنیا شاد می شوند و نه به بدي آن افسرده می شوند.
🔹 شب و روز به سرعت از عمر انسان می گذرند. زبانت را از گناه حفظ کن! سـخنانت را حساب کن و گفتارت را کم کن مگر در خوبی.
🔹 براي مردم چیزهایی را بپسـند که براي خـود می پسـندي و براي آنـان چیزهایی را انجـام بـده که دوست داري براي تو انجام دهند ....
امام سپس فرمود: دیگر از اینجا برو.
پیرمرد گفت: بهشت را با تو و یارانت می بینم، آن را بگذارم و کجا بروم؟ یا امیرالمؤمنین! ساز و برگ جنگی به من بده، آماده ام کن تا با آن به دشمنت بتازم و بر او پیروز گردم.
حضرت اسلحه جنگی به او داد. پیرمرد به سوي جنگ حرکت کرد، در میدان نبرد پیش روي علی (ع) شمشیر می زد و جلو می رفت. امیرالمؤمنین (ع) از دلیري پیرمرد در شـگفت بود. چون آتش جنگ شدت گرفت، پیرمرد اسبش را جلو راند و جنگید تا شهید شد.
مردي از یـاران علی (ع) به دنبـال او رفت. دیـد بر زمین افتـاده، اسب و شمشـیرش را برداشت و پس از پایـان جنـگ به خدمت امیرالمومنین (ع) آورد. علی (ع) بر جنـازه او نمـاز خوانـد و فرمـود: به خـدا سوگنـد! این پیرمرد خوشـبخت است. بر این برادرتـان درود و رحمت بفرستید.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 77
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ تفاوت سیاست امیرالمؤمنین و معاویه در چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
در اين سياست ورزى، امير المؤمنين يكى از خصوصياتش اين است: از مكر و فريب دور است. در يك جمله اى از حضرت نقل شده كه: «لو لا التّقى لكنت ادهى العرب»؛ اگر #تقوا دست و پاى مرا نمى بست، از همه ى آحاد و مكاران عرب، مكر و حيله را بهتر بلد بودم. يك جاى ديگر در مقام مقايسه ى معاويه با خودش- چون معاويه به دهاء و مكر در حكومت معروف بود- به حسب آنچه كه نقل شده، فرمود: «و اللَّه ما معاوية بأدهى منّى»؛ معاويه از من زرنگتر نيست. منتها على چه كند؟ وقتى بناى بر رعايت #تقوا و رعايت اخلاق دارد، دست و زبانش بسته است. روش امير المؤمنين اين است. #تقوا كه نبود، دست و زبان انسان باز است، مى تواند همه چيز بگويد، خلاف واقع مى تواند بگويد، تهمت مى تواند بزند، دروغ به مردم مى تواند بگويد، نقض تعهدات مى تواند بكند، دل بستگى به دشمنانِ صراط مستقيم مى تواند پيدا كند. وقتى #تقوا نبود، اين جورى است. امير المؤمنين مى فرمايد: من سياست را با #تقوا انتخاب كردم، با #تقوا اختيار كردم؛ اين است كه در روش امير المؤمنين، مكارى و حيله گرى و كارهاى كثيف و اين چيزها وجود ندارد؛ پاكيزه است. (20/ 06/ 1388)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام واجبات و ترک حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 164
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 48)
🌷 از امام صادق (ع) سؤال شد که بعضی ها از پدرش امام باقر (ع) جمله ای نقل می کنند که ایشان فرموده: «وقتی حق را شناختی، هر کاری خواستی بکن» و بعد طبق این جمله، تمام حرامها را حلال می شمارند (و معتقدند همین که شیعه اند، کافی است. دلتان پاک باشد).
امام صادق (ع) فرمود: اینها را که این حرف را می زنند، چه شده؟ خدا اینها را #لعنت کند. پدرم این را نفرموده. بلکه فقط این جمله را فرموده که: «وقتی حق را شناختی، هر کار خیری که خواستی، بکن که قبول می شود.»
ِ📖 سئِلَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع عَمَّا رُوِيَ عَنْ أَبِيهِ- إِذَا عَرَفْتَ فَاعْمَلْ مَا شِئْتَ وَ أَنَّهُمْ يَسْتَحِلُّونَ بَعْدَ ذَلِكَ كُلَّ مُحَرَّمٍ فَقَالَ مَا لَهُمْ لَعَنَهُمُ اللَّهُ إِنَّمَا قَالَ أَبِي ع إِذَا عَرَفْتَ الْحَقَّ فَاعْمَلْ مَا شِئْتَ مِنْ خَيْرٍ يُقْبَلُ مِنْك
📚 وسائل الشيعة، ج1، ص: 116
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ در قیامت چه کسانی خندان و خوشحالند؟
🌷 امام خامنه ای:
{در قیامت} يك عده چهره هاشان خندان است و خوشنود و خوشحال و سربلندند. اين ها چه كسانى هستند؟ كسانى هستند كه در دنيا از پل صراطى كه حقيقت و باطنش در آنجاست و مثال آن در اينجاست، توانسته اند رد شوند. اين پل صراط، پل #عبوديت، پل #تقوا و پل #پرهيزگارى است؛ «و ان اعبدونى هذا صراط مستقيم»؛ (06/ 08/ 1383)
✍️ شرح: #تقوا ، #عبودیت و #پرهیزکاری یعنی یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان در زندگی فردی و اجتماعی. این، همان صراط مستقیم است.
پند 109
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ خدا یا طاغوت؟
✅ سخن خدا در قرآن:
ما قطعاً در هر امّتی پیامبری به عنوان جانشین خود در زمین منصوب کردیم که به انسانها اعلام کند #عبد مطیع خدا باشید و از #اطاعت از طاغوت، (یعنی هر کسی غیر از خدا) دوری کنید. از بین انسانها برخی را که #اطاعت کردند، خدا با همین برنامه راهنمایی کرد و برخی که #اطاعت از خدا را نپذیرفتند، گمراهی شان قطعی شد. پس در زمین بگردید و ببینید عاقبت کسانی که گمراهی شان قطعی شد و این حرفها را دروغ می دانستند، چه شد؟
✍️ شرح: عبد خدا شدن و اطاعت از او یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در امور فردی و اجتماعی
📖 و لَقَدْ بَعَثْنا في كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولاً أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَ اجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ فَمِنْهُمْ مَنْ هَدَى اللَّهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ حَقَّتْ عَلَيْهِ الضَّلالَةُ فَسيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ كانَ عاقِبَةُ الْمُكَذِّبينَ (نحل، 36)
آیه شماره 228
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 شیطان شناسی (شماره 7)
س: آیا اینکه می گویند: «شیطان، عقل را می گیرد»، حقیقت دارد؟
ج: عقل را نمی گیرد. وقتی انسان عصبانی شود، عقلش را تیره می کند؛ و الّا او نمی گیرد. او جلوه می دهد. می گوید: «به زن نامحرم نگاه کن.» مدام آن را واکس می زند تا تو راه می افتی و به دنبالش می روی. وسوسه می کند.
س: آیا همه ی جنگ ها کار شیطان است؟
ج: همه ی جنگ ها زیر سر آن ملعون خبیث است.
س: پس نظام احسن چیست؟
ج: تشریعی است. تکوینی که نیست. جنگ هم در نظام احسن باید بشود. اسبابش را انسان ها فراهم می کنند. این قدرت دارد و دین هم ندارد، اما آن یکی قدرتش ضعیف تر است و وقتی زیر بار حرف قدرت مند نرود، او چه می کند؟ راه می افتد و می زند. او تکوینش درست است؛ اما حق ندارد این کار را بکند. حرام است. تشریعش خراب است؛ و الّا تکوینش عیبی ندارد. تمام حوادث تکوینی باید انجام شود و دارد می شود؛ اما بعضی از آن تشریعاً حرام است و جایز نیست.
س: آیا آن شیطان اصلی مرده است؟
ج: سر جایش هست. خدا به او تا قیامت مهلت داده است.
س: بچه های شیطان...؟
ج: او ذرّیه دارد. کسانی که بناست تا قیامت باشند، هستند.
س: تفاوت وسوسه های نفس اماره با وسوسه های شیطان چیست؟
ج: ملاک، کتاب و عترت است. هر نوع پیشنهادی که مطابق با کتاب و عترت باشد، از فرشته هاست و هر نوع وسوسه ای که با کتاب و عترت مطابق نباشد، از طرف شیطان است.
س: تفاوت وسوسه ی شیطان با وسوسه ی نفس اماره چیست؟
ج: نفس اماره وزیر دست راست شیطان است. با هم همکاری می کنند؛ او از بیرون و این هم از درون، انسان را کوک می کنند.
س: آیا هر انسانی شیطان خود را دارد؟
ج: نه؛ شیاطین مختلف زیادند. گاهی او می آید و گاهی این.
س: آیا اینکه می گویند: «حضرت محمد (ص) شیطان خود را مسلمان کرده بود»، درست است؟
ج: نه؛ وقتی شیطان مسلمان شود که دیگر مزاحمت نمی کند. هر کس که به دنبال پیغمبر اکرم (ص) برود و نفس اماره اش را تربیت کند و به نفس مطمئنه برسد و صد درصد در برابر خدا عبد باشد، او هم دیگر شیطانش با او کاری ندارد. خود شیطان اظهار یأس کرده و گفته: «إِلاَّ عِبادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصين». زورم به این ها نمی رسد. همه ی انبیاء، همه ی حضرات معصومین و پیروان عملی آن ها جزء «عِبادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصين» هستند. شیطان از آن ها مأیوس است. دیگران که در برابر خدا صد درصد عبد نیستند، به اندازه ی آزادی شان، بر آن ها مسلّط می شود. بر بعضی که خود را رها کرده اند، دائماً مسلّط است و بر بعضی دیگر، گاهی مسلّط است. افراد مختلفند.
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
✅ ادامه دارد ...
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 49)
🌷 سعید بلخی می گوید از امام کاظم (ع) شنیدم که بارها می فرمود: خدا در تمام اوقاتی که این مخالفان شیعه نماز می خوانند، #لعنتی آماده دارد.
من از امام (ع) پرسیدم: فدایتان شوم! چرا؟
امام (ع) فرمود: به خاطر اینکه حق ما را (ولایت ما را) انکار می کنند و ما را دروغگو و ولایتمان را دروغ می دانند.
📖 عنْ سَعِيدِ بْنِ أَبِي سَعِيدٍ الْبَلْخِيِّ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا الْحَسَنِ ع يَقُولُ إِنَّ لِلَّهِ فِي وَقْتِ كُلِّ صَلَاةٍ يُصَلِّيهَا هَذَا الْخَلْقُ لَعْنَةً قَالَ قُلْتُ: جُعِلْتُ فِدَاكَ وَ لِمَ قَالَ بِجُحُودِهِمْ حَقَّنَا وَ تَكْذِيبِهِمْ إِيَّانَا.
📚 وسائل الشيعة، ج1، ص: 124
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه کسانی بهترند؟ ما یا گذشتگان؟
🌷 امام خامنه ای:
من و شما پيش خداى متعال عزيزتر نيستيم از كسانى كه قبل از ما بودند و از كسانى كه بعد از ما خواهند آمد؛ مگر اينكه عملمان خوب باشد و #تقوايمان بيشتر از آن ها باشد؛ اين را توجه داشته باشيد. اگر #تقواى بيشترى به خرج داديم، از خودمان بيشتر #مراقبت كرديم، بهتر كار كرديم، بهتر به #وظايفمان عمل كرديم، به #قانون بيشتر احترام گذاشتيم و در جهت اين اهداف، بيشتر پيش رفتيم، پيش خداى متعال عزيزتر خواهيم بود؛ اما بدون آن، نخير. بايد تلاشمان را در اين جهت متمركز كنيم. مواظب باشيم در دامهايى كه ديگران افتادند، ما نيفتيم. هركس در آن دام ها بيفتد، همان بلاها و همان عواقب برايش متصور است؛ لذا فرقى بين ما و آن ها نيست. (17/ 07/ 1384)
✍️ شرح: #تقوا و #مراقبت یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 110
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ عاقبت کسانی که گاهی با خدا هستند و گاهی بی خدا، چه می شود؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
برخی از انسانها فقط در بعضى از شرايط، عبد مطیع خدا هستند و از دستورات #واجب و #حرام او اطاعت می کنند؛ اگر خيرى به آنها برسد، دلشان به آن آرام مى گيرد و به اطاعت از خدا و انجام دستورات #واجب و #حرامش دل خوش مى كنند؛ اما اگر رنج و مصیبتی به آنها برسد، از عبد خدا بودن منصرف می شوند و از اطاعتش روبرمی گردانند. چنین کسانی «خسر الدنیا و الآخره» هستند و این همان زیان آشکار است.
📖 و مِنَ النَّاسِ مَنْ يَعْبُدُ اللَّهَ عَلى حَرْفٍ فَإِنْ أَصابَهُ خَيْرٌ اطْمَأَنَّ بِهِ وَ إِنْ أَصابَتْهُ فِتْنَةٌ انْقَلَبَ عَلى وَجْهِهِ خَسِرَ الدُّنْيا وَ الْآخِرَةَ ذلِكَ هُوَ الْخُسْرانُ الْمُبينُ (حج، 11)
آیه شماره 229
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 شیطان شناسی (شماره 8)
س: هوای نفس با شیطان چه فرقی دارد؟
ج: هوای نفس مال خود شماست. شما دلت می خواهد. دلت پول می خواهد یا غذای خوشمزه می خواهد یا مسائل دیگر می خواهد. به این می گویند هوای نفس. هوای نفس در مقداری که حرام نیست، آزاد است. اما مقداری که وارد مرحله ی حرام می شود، جایز نیست و حرام است. پس همه ی هواهای نفس، حرام نیست. انسان چیزهای حلال و خوب را می خواهد و عیبی ندارد؛ اما اگر حرام را خواستی، خطرناک است.
س: آیا وسوسه های شیطان، همراه هوای نفس است؟
ج: هر وقت وسوسه بیاید و انسان را به گناه دعوت کند، نفس است.
س: ورود شیطان چگونه است؟
ج: با وسوسه است. قرآن کریم این طور یاد می دهد. می فرماید: «هر وقت دیدید دچار وسوسه ی شیاطین ـ که همان تصورات مربوط به گناه است ـ شدید، وسوسه ی اوست. هر وقت دیدید آن تصادفات در ذهنتان پر می زند، به یاد خدا بیفتید. اگر به یاد خدا بیفتید، دیگر باطل می شود؛ اما اگر آن تصورات را ادامه دهید، آرام آرام قوی تر می شود و به تصمیم مبدّل می شود. خدای متعال فرمود: «إِنَّ الَّذينَ اتَّقَوْا إِذا مَسَّهُمْ طائِفٌ مِنَ الشَّيْطانِ تَذَكَّرُوا فَإِذا هُمْ مُبْصِرُون»: کسانی که ایمان دارند، وقتی شیطان در فضای ذهنشان پر بزند و وسوسه کند و به گناه دعوت کند، آن ها به یاد خدا می افتند و وسوسه باطل می شود.
بنابراین هر چه این تصورات مقرون به غفلت باشد و یاد خدا در کنارش نباشد، به تدریج به طرف تصمیم می رود؛ اما اگر انسان فهمید که این وسوسه به گناه دعوت می کند، فوراً به یاد خدا بیفتد و دعا کند و از خدا کمک بخواهد، دیگر باطل شده است؛ و الّا اگر در حال غفلت ادامه پیدا کند، به لب مرز می رسد.
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
✅ ادامه دارد ...
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen