✅ داستان کوتاه (93)
گناهان کوچک!
در یکی از مسافرتها همراه جمعی از اصحاب خود در سرزمین خالی و بی آب و علفی فرود آمدند و به یاران خود فرمودند: هیزم بیاورید تا آتش روشن کنیم.
اصحاب عرض کردند: یا رسول الله! اینجا سرزمینی خالی است و هیچ گونه هیزمی در آن وجود ندارد.
پیامبر (ص) فرمود: بروید هر کس هر مقدار می تواند هیزم جمع کند و بیاورد.
یاران به صحرا رفتند و هر کدام هر اندازه که توانستند، ریز و درشت، جمع کردند و با خود آوردند. همه را در مقابل پیغمبر (ص) روی هم ریختند. مقدار زیادی هیزم جمع شد. در این وقت رسول خدا (ص) فرمود: #گناهان کوچک هم مانند این هیزمهای کوچک است. اول به چشم نمی آید، ولی وقتی که روی هم جمع می گردند، انبوه عظیمی را تشکیل می دهند.
آنگاه فرمود: از #گناهان کوچک نیز بپرهیزید. اگر چه #گناهان کوچک چندان مهم به نظر نمی آیند؛ هر چیزی جستجو کننده ای دارد. ای جستجو کنندگان! آن چه را در دوران زندگی انجام داده اید و هر آن چه بعد از مرگ آثارش باقی مانده است، همه را می نویسند و روزی می بینید که همان #گناهان کوچک، انبوه بزرگی را تشکیل داده است.
📚 داستانهای بحار الانوار، ج 2 ، ص 31
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۵۲)
✅ چه کنیم که ما هم از اهل بیت شویم؟
🌹 ابان بن تغلب می گوید:
امام شهید، امام حسین (ع) فرمود: «هر کس ما را دوست بدارد،از ما اهل بیت است».
من به امام گفتم: از شما اهل بیت؟!
فرمود: «از ما اهل بیت».
و تا سه بار تکرار کرد و سپس فرمود: «آیا گفته عبد شایسته ی خدا ابراهیم (ع) را در قرآن نشنیده ای که: «هر کس از من #تبعیت کند، از من است»؟
✍️ شرح: امام حسین (ع) این موضوع را فرض گرفته که هر کس ایشان را دوست داشته باشد، از ایشان #تبعیت می کند. لذا محبت را معادل #تبعیت گرفته است. حقیقت این است که هر کس دیگری را دوست داشته باشد، تابع او و مطیع دستورات او می شود. بنابراین هر کس امام حسین (ع) را دوست داشته باشد، یعنی هر کس از دستورات #واجب و #حرام ایشان #تبعیت کند، از اهل بیت است.
📖 عن أبان بن تغلب: قالَ الإِمامُ الشَّهیدُ علیه السلام:مَن أحَبَّنا کانَ مِنّا أهلَ البَیتِ.فَقُلتُ:مِنکُم أهلَ البَیتِ؟!فَقالَ:مِنّا أهلَ البَیتِ،حَتّی قالَها ثَلاثا.
ثُمَّ قالَ علیه السلام:أما سَمِعتَ قَولَ العَبدِ الصّالِحِ: «فَمَنْ تَبِعَنِی فَإِنَّهُ مِنِّی» ؟
📚 حکمت نامه امام حسین (ع) ج 1 ص 191
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 8)
س: آیا اگر کسی اهل تقوا باشد، می تواند خود را از مکر خدا ایمن بداند؟
ج: بله؛ خدا دیگر با او کاری ندارد. حتی در خواب هم او را حفظ می کند؛ اما کسی که به حرف خدا گوش نمی دهد، باید بترسد. ناگهان کاری می کند که پدرش درمی آید. فردا چیزی درمی آید که می گویند سرطان است. چه موقع شد؟ همان وقتی که خدا را نادیده گرفتی و خدا گفت «نکن!» اما تو به طرف آن رفتی. باید «بسم الله» را بگویی و آن را کنار بگذاری. تو ایجاد شبهه کردی و رفتی؛ اما آرام آرام دارد رشد می کند. ناگهان آمدند و گفتند: «فلانی سرطان گرفته.» چه موقع گرفت؟ همان وقتی که نماز را ضایع کرد.
س: آیا عبادت و بندگی به اطاعت بدون سؤال است؟
ج: معنای تعبد چیست؟! ... اینکه انسان باور کند که همه چیز از او است و من بنده ام. او چون مالک من است، حق دارد دستور بدهد. اگر او دستور داد، من چه باید بکنم؟ او چون خداست، دستور می دهد و من هم چون بنده و عبد خدا هستم، باید اطاعت کنم. بنابراین کور و کر نیست. با عقل می فهمم که خدا هست و با عقل هم می فهمم که باید به حرف خدا گوش داد. بنابراین چرا کور و کر؟ آیا این افتخار است؟ خدا با علم دستور می دهد و من هم با علم به اینکه بنده ی او هستم و خدا را قبول دارم، به حرف او گوش می دهم؛ در نتیجه مشکلات حل می شود.
س: آیا مجازات های اخروی که نتیجه ی وضعی و تجسّم خود اعمال است، با توبه انجام نمی¬شود؟
ج: نه خیر؛ همه چیز در دست خداست. او بر روی آن ها خط می¬کشد. شما توبه کن و راحت باش. مجسّمه سازی نمی کند.
س: منظور از این حدیث که «با ازدواج نصف دین کامل می شود» چیست؟
ج: یعنی بیشتر گناهان مربوط به بی¬ازدواجی و مربوط به شهوت است. اگر انسان ازدواج کرد، نصفش درست است و نصف دیگر را باید با تقوا حفظ کند: «فَلْيَتَّقِ اللَّهَ فِي النِّصْفِ الْبَاقِي».
س: آیا با ازدواج می توان به تکامل و سعادت رسید؟
ج: یکی از مقدمات همین است؛ و الّا حواست پرت می¬شود و به این طرف و آن طرف می¬روی.
س: اگر پزشک به کسی گفته باشد تا یک هفته بیشتر زنده نیستی، بهترین کار برای این شخص چیست؟
ج: بهترین کار توبه است. از گناهان گذشته توبه کند و تا مقداری که مقدور است، جبران کند. اگر به مردم بدهی دارد یا حق خدا را ضایع کرده، جبران کند. اگر مشغول جبران کردن شد و مقداری را جبران کرد و دیگر مهلت پیدا نکرد، بقیه¬اش را خدا درست می¬کند.
س: منظور از این روایت حضرت علی (ع) که فرمود: «بین حق و باطل چهار انگشت فاصله است» چیست؟
ج: یعنی اگر شنیدی، شنیده ها را گوش نده. اگر دیدی، حق است. خیلی از منقولات درست نیست و کم یا زیاد شده است و غرضی در آن هست؛ اما اگر خودت دیدی، طوری نیست. آنچه را دیدی، باور کن و آنچه را شنیدی، باور نکن؛ مگر اینکه ثابت شود.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ وظیفه مسئولان برگزاری انتخابات چیست؟
🌷امام خامنه ای:
بنده هم اصرار دارم که انتخابات باید با سلامت کامل، با رعایت امانتِ کامل انجام بگیرد. مسئولین دولتی و مسئولین غیر دولتی که در کار انتخابات دست اندرکارند و مسئول هستند، همه باید طبق قانون، با دقت کامل، با رعایت کمال #تقوا و پاکدستی عمل کنند تا انتخابات سالمی پیش بیاید. (19/10/1391)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرّمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 291
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۵۴)
✅ راه خوشبختی و دلیل بدبختی انسانها چیست؟
🌹 مناجات امام حسین در دعای عرفه:
خدایا! مرا چنان اهل خشیت و ترس از نافرمانی ات قرار بده که گویی تو را می بینم. خدایا! مرا با #تقوایت خوشبخت کن و با #نافرمانی ات بدبختم مکن و در قضا و قَدَرت، خیر را برایم مقدر کن و تقدیرت را برایم مبارک کن طوری که نه تأخیرِ آنچه را جلو انداخته ای، بخواهم و نه تعجیلِ آنچه را عقب انداخته ای، دوست داشته باشم.
✍️ شرح: #تقوا یعنی اطاعت از خدا در انجام واجبات و ترک محرمات. اما #نافرمانی از خدا یعنی انجام محرمات و ترک واجبات. اولی راه خوشبختی است و دومی عامل بدبختی.
📖 فی دُعاءِ عَرَفَةَ: اللّهُمَّ اجعَلنی أخشاکَ کَأَنّی أراکَ، و أسعِدنی بِتَقواکَ و لا تُشقِنی بِمَعصِیَتِکَ،و خِر لی فی قَضائِکَ،و بارِک لی فی قَدَرِکَ،حَتّی لا احِبَّ تَعجیلَ ما أخَّرتَ و لا تَأخیرَ ما عَجَّلتَ.
📚 حکمت نامه امام حسین (ع) ج 1 ص 107
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 59)
🌷 رسول خدا (ص):
کسی که مزد گارگر را عمداً ندهد، #لعنت خدا بر اوست.
📖 منْ مَنَعَ أَجِيراً أَجْرَهُ فَعَلَيْهِ لَعْنَةُ اللَّهِ.
📚 وسائل الشيعة، ج19، ص: 108
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ خدا از حضرت داوود (ع) با چه صفتی یاد کرده است؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ای محمد! در مقابل حرفهای مخالفان بندگی، مقاوم باش و #عبد ما داوود را به یاد آور که در بندگی و #اطاعت از دستورات #واجب و #حرام ما مقاوم بود. دلیل مقاومت و شکیباییاش این بود که او در همه کارها به ما رجوع می کرد تا حکم آن را بداند و برای انجام آن حکم، از ما کمک می خواست.
📖 اصْبِرْ عَلى ما يَقُولُونَ وَ اذْكُرْ عَبْدَنا داوُدَ ذَا الْأَيْدِ إِنَّهُ أَوَّابٌ (ص، 17)
آیه شماره 243
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (26)
✅ چه نوع اطاعتی واجب است و چه نوع اطاعتی حرام؟
🌹 رجاء می گوید:
با عبد اللّه پسر عمرو عاص و ابو سعید خُدری در مدینه و در حلقه ای در مسجد پیامبر نشسته بودیم که امام حسین (ع) بر ما گذشت و سلام کرد. جماعت، سلام او را پاسخ دادند؛ امّا عبد اللّه پسر عمرو عاص ساکت ماند. سپس در پیِ آن و پس از فراغتِ آن جماعت از سلام دادن، عبدالله گفت: سلام و رحمت خدا بر تو باد!
سپس گفت: آیا شما را از محبوب ترینِ زمینیان در نزد آسمانیان خبر ندهم؟
گفتیم: چرا.
عبد اللّه گفت: همین کسی که رفت. البته از زمان جنگ صِفّین تاکنون با من کلمه ای سخن نگفته است. اگر از من راضی شود، برایم بهتر از داشتن شترانِ سرخ موست.
ابو سعید گفت: اگر می خواهی، به سوی او برویم تا از او معذرت بخواهی.
گفت: باشد.
با هم وعده گذاشتند که بامداد فردا نزد ایشان بروند و من نیز با آنان رفتم. ابو سعید،داخل شد و من هم داخل شدم. ابو سعید کنار امام حسین (ع) نشست و برای عبد اللّه پسر عمرو عاص اجازه ورود خواست و به امام حسین (ع) گفت: ای فرزند پیامبر خدا! دیروز بر ما گذشتی و عبداللّه چنین و چنان گفت. من به او گفتم: برای عذرخواهی نمی روی؟ او گفت: چرا؛ و اکنون برای معذرت خواهی نزد تو آمده است. ای فرزند پیامبر خدا! به او اجازه ورود بده.
امام حسین علیه السلام اجازه داد و پسر عمرو عاص داخل شد و سلام داد و ایستاد. ابو سعید که کنار امام حسین (ع) بود، جایش را به عبد اللّه تعارف کرد؛ امّا امام حسین (ع) او را گرفت و سپس رها کرد. ابو سعید جایش را به عبد اللّه داد و او میان ابو سعید و امام حسین (ع) نشست.
ابو سعید به عبد اللّه گفت: سخنت را بگو.
عبد اللّه گفت: آری. من چنین گفتم که گواهی می دهم که محبوب ترینِ زمینیان در نزد آسمانیان،تو هستی.
امام حسین (ع) فرمود: آیا می دانی که من محبوب ترینِ زمینیان نزد آسمانیان هستم و باز هم با من و پدرم در جنگ صِفّین جنگیدی؟! به خدا سوگند پدرم از من بهتر بود.
عبد اللّه گفت: آری. به خدا سوگند نه به سیاهیِ لشکر آنان افزودم و نه شمشیری برای آنان تیز کردم نه تیری با آنان انداختم و نه نیزه ای زدم. امّا روزی پدرم از من نزد پیامبر خدا گِله برد که من، روزه می گیرم و شب زنده داری می کنم و به من گفته که اندکی با خودم مدارا کنم؛ ولی من نافرمانی می کنم.
پیامبر خدا به من فرمود: از پدرت اطاعت کن. و چون پدرم مرا به رفتن به جنگ صِفّین دعوت کرد، گفته پیامبر خدا یادم آمد و با او حرکت کردم.
امام حسین علیه السلام به عبدالله فرمود: آیا گفته خدا در قرآن را نشنیده ای که: «اگر پدر و مادرت کوشیدند که چیزی را که به آن علم نداری، شریک من قرار دهی، از آنان #اطاعت نکن» و آیا سخن پیامبر خدا را نشنیده ای که: «#اطاعت فقط در خوبی ها واجب است» و آیا سخن پیامبر را نشنیده ای که: «مخلوق نباید از کسی در معصیت خالق، #اطاعت کند»؟
عبدالله گفت: چرا، ای فرزند پیامبر خدا؛ ولی گویی آن را تاکنون نشنیده بودم!
🌹 حکمت نامه امام حسین ، ج 2، ص 171
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ با چه سیاستی می توان از دست طواغیت و مستکبران عالم راحت شد؟
🌷 امام خامنه ای:
هرچه ما به سمت توحيد و #عبوديت للّه پيش برويم، شرّ طواغيت و أنداد اللّه از سر ما بيشتر كم خواهد شد. ملت مسلمان ايران به همان اندازه اى كه در خطّ توحيد پيش رفته است، امروز از زبان درازى و دست درازىِ امريكا و غير آمريكا از مستكبران عالم، راحت است؛ از بكن نكنِ آن ها آزاد است. اين، خاصيت توحيد و خاصيت #عبوديت للّه است. بنده ى خدا كه شُديد، بندگى خدا با بندگى ديگران و نوكرى ديگران نمى سازد. (21/ 04/ 1377)
✍️ توضیح: #عبودیت خدا یعنی خدا را مولا، و خود را عبد او بدانیم و از دستورات #واجب و #حرامش اطاعت کنیم مثل اطاعت یک عبد از مولایش
پند 292
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 9)
س: آیا آیه ی «وَ لَوْ بَسَطَ اللَّهُ الرِّزْقَ لِعِبَادِهِ لَبَغَوْا فِي الْأرْضِ» با روایت «كَادَ الْفَقْرُ أنْ يَكُونَ كُفْراً» تناقض ندارد؟
ج: نه؛ با هم رفیق هم هستند. به قدری که انسان نیاز مادی دارد، واجب است دنبال پول بدود. واجب است. اگر ندود، حاکم شرع او را می خواباند. زن و بچه، نان و گوشت می خواهند؛ زندگی می خواهند. اگر ندوی، آن وقت دزدی می کنی. این مقدار دویدن، واجب شرعی است. اگر این مقدار را دویدیم، دیگر فقر نیست؛ اما درباره آن آیه که می گوید «موجب طغیان می شود»، باید گفت تمام کسانی که در طول تاریخ طغیان کرده اند، چه کسانی بوده اند؟ فقیر و بیچاره ای که نان شب ندارد که نبوده اند. همه از پول دارها بوده اند. یعنی ثروت موجب طغیان شده است.
تمام انبیاء وقتی به رسالت مبعوث شدند، اولین صف دشمنانشان پول دارها بودند. فقرا که حرفی ندارند و می آیند. اولین گروه از فقرا که به پیامبر اکرم (ص) ایمان آوردند، چهارصد فقیر لخت و بی چیز بودند که هیچ چیز نداشتند؛ نه خانه، نه لباس و نه نان. پیغمبر اکرم (ص) هم هیچ چیز نداشت؛ ولی پول دارها در آخر آمدند. وقتی دیدند که دیگر نمی شود نیامد، آن وقت مجبور شدند بیایند. خودِ پول داری موجب طغیان است؛ لذا خدای متعال خبر از واقعیت داد و فرمود: «إِنَّ الْإِنْسَانَ لَيَطْغَى * أنْ رَآهُ اسْتَغْنَى»: انسان وقتی پول دار شد، سر به طغیان می گذارد.
حالا هم می بینیم که کسی فقیر است و بعد پول دار می شود و می گوید: «ایران فرهنگ ندارد؛ برویم آمریکا!» می روند آنجا زندگی می کنند. این نتیجه ی پول داری است و زیاد از اینجا رفته اند و بعضی بعد از سی سال برگشته اند. خُب وقتی انقلاب شد و اوایل شلوغ شد، چیزی گیر نیامد و خیلی ها رفتند.
فقیری که پول مسافرت تا مشهد را ندارد که نمی تواند به آمریکا برود. همه ی این ها پول دارها هستند. شیطان می گوید: «قبلاً پول نداشتی؛ حالا که داری چه مرگت است؟ برو آنجا!» وقتی هم به آنجا می روی، حرف های دیگر می زند و کم کم انسان می بیند زنش رفت؛ دخترش رفت؛ پسرش رفت و خودش بر سر خودش می زند و البته دیگر فایده ندارد.
بنابراین ثروت موجب طغیان است و فقر هم همین جور؛ لذا اسلام گفته: «اگر انسان دنبال کسب و کار نرود، از دینش می خورد. پس واجب شرعی است که هشت ساعت کار حلال و مفید بکند و همین هشت ساعت کافی است که عائله را اداره کند؛ ان شاء الله.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 60)
🌷 رسول خدا (ص):
هر كس زمينۀ جدايى ميان دو همسر را فراهم سازد، خشم و #لعنت خداوند در دنيا و آخرت شامل حالش می گردد و بر خداست كه او را با هزار پاره سنگ آتشين سنگسار كند.
و هر كس به فتنه انگيزى ميان دو همسر بپردازد كه منجر به بىمهرى بين ايشان گردد، هر چند كارشان به جدايى و طلاق كشيده نشود، آن فتنهانگيز در دنيا و آخرت از رحمت خدا دور می گردد و مورد خشم و #لعنت الهى قرار می گيرد و خدا او را از نگاه كردن به وجه الله محروم می کند.
📖 منْ عَمِلَ فِي فُرْقَةٍ بَيْنَ امْرَأَةٍ وَ زَوْجِهَا كَانَ عَلَيْهِ غَضَبُ اللَّهِ وَ لَعْنَتُهُ فِي الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ وَ كَانَ حَقّاً عَلَى اللَّهِ أَنْ يَرْضَخَهُ بِأَلْفِ صَخْرَةٍ مِنْ نَارٍ وَ مَنْ مَشَى فِي فَسَادِ مَا بَيْنَهُمَا وَ لَمْ يُفَرِّقْ كَانَ فِي سَخَطِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لَعْنَتِهِ فِي الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ وَ حَرَّمَ (اللَّهُ عَلَيْهِ) النَّظَرَ إِلَى وَجْهِهِ.
📚 وسائل الشيعة، ج20، ص: 46
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
داستان کوتاه (98)
🌹چگونه دعا کنیم؟
شخصی در محضر امام سجاد (ع) این گونه دعا کرد: الهی! مرا به هیچ کدام از مخلوقاتت محتاج نکن!
امام (ع) فرمود: هرگز چنین دعایی نکن! زیرا کسی نیست که محتاج دیگري نباشد. همه به یکدیگر نیازمندند.
بلکه همیشه هنگام دعا بگو: خداوندا! مرا به افراد پست و اهل #گناه، نیازمند نکن!
📚 داستانهای بحار الانوار، ج 2، ص 94
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ واسطه ازدواج شویم یا نه؟
🌷 رسول خدا (ص):
هر كس زمينۀ ازدواج دو مؤمن را فراهم کند تا زندگى مشترك تشكيل دهند، خداوند هزار همسر از حوريان بهشتى را كه هر يك در قصرى از درّ و ياقوت به سر مىبرند، به همسرى او در می آورد و به ازاى هر گام يا كلامى كه در اين راستا برداشته است، پاداش عمل يك سال عبادت را كه شبهاى آن را به نماز و دعا و روزهايش را به روزهدارى گذرانده، به او ارزانى خواهد داشت.
📖 منْ عَمِلَ فِي تَزْوِيجٍ بَيْنَ مُؤْمِنَيْنِ حَتَّى يَجْمَعَ بَيْنَهُمَا زَوَّجَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ أَلْفَ امْرَأَةٍ مِنَ الْحُورِ الْعِينِ كُلُّ امْرَأَةٍ فِي قَصْرٍ مِنْ دُرٍّ وَ يَاقُوتٍ وَ كَانَ لَهُ بِكُلِّ خُطْوَةٍ خَطَاهَا أَوْ بِكُلِّ كَلِمَةٍ تَكَلَّمَ بِهَا فِي ذَلِكَ عَمَلُ سَنَةٍ قِيَامٍ لَيْلُهَا وَ صِيَامٍ نَهَارُهَا
📚 وسائل الشيعة، ج20، ص: 46
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 10)
س: در آیه ی «يَا أيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلاً سَدِيداً * يُصْلِحْ لَكُمْ أعْمَالَكُمْ» منظور از اصلاح اعمال چیست؟
ج: اصلاح عمل دو جور است: اول آنکه گناهان گذشته را اصلاح می کند؛ لذا در قرآن کریم و روایات آمده که اگر انسان از گناهان گذشته توبه کند، خدا گناهان گذشته اش را پاک می کند و به جای آن حسنات می نویسد. دوم آنکه حال که می خواهی عمل کنی، چون دارای تقوا هستی، عمل هایت درست از آب درمی آید؛ پس هم گذشته اصلاح می شود و هم آینده.
س: منظور از حدیث «كَفَى بِالْمَرْءِ شُغُلًا بِنَفْسِهِ عَنِ عیوبِ النَّاسِ» چیست؟
ج: یکی از بزرگترین کارهای خوب این است که انسان تا عیب دارد، مشغول اصلاح آن باشد و کاری به عیب دیگران نداشته باشد؛ چون اگر مشغول دیگران شود، از خودش غافل می¬شود. آن وقت سال به سال می¬گذرد و عیب او اصلاح نمی¬شود و کار به دست انسان می دهد.
س: لطفاً این حدیث را توضیح دهید: «لَا تُبْدِيَنَّ عَنْ وَاضِحَةٍ وَ قَدْ عَمِلْتَ الْأعْمَالَ الْفَاضِحَةَ وَ لَا يَأمَنِ الْبَيَاتَ مَنْ عَمِلَ السَّيِّئَاتِ»
ج: کسی که کارهای زشت انجام داده و مرتکب گناه شده است، نباید قاه قاه بخندد. باید گریه کند. کسی که مرتکب گناه شده، نباید از اینکه ناگهان در اثر آن گناه بلایی بر سرش آید، ایمن باشد. باید همیشه احتمال بدهد که ممکن است بلا بیاید؛ مثلاً در روایت آمده است: «وقتی که زنا زیاد شود، زلزله می¬آید.» فرد گناهکار نباید راحت بخوابد. ممکن است زلزله بیاید و به جای شلاقی که باید می¬خورد، طاق اتاق روی سرش بریزد. باید همیشه بترسد، مگر اینکه توبه کند.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (151)
🌷 اثر صدقه دادن به نیازمندان مؤمن
مردي خدمت امام کاظم (ع) رسید و عرض کرد: ده نفر عائله دارم که تمامشان بیمارند، نمیدانم چه کنم و با چه وسیله گرفتاریشان را برطرف سازم؟
امام (ع) فرمود: آنـان را به وسـیله صـدقه و احسـان در راه خـدا به نیازمنـدان #مؤمن، معـالجه کن که هیـچ چیزي سـریعتر از صـدقه به نیازمندان مؤمن، حـاجت را برآورده نمی کند و هیچ چیزی براي بیمار، سودمندتر از صدقه نیست.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 144
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 61)
🌷 امام علی (ع):
آن هنگام كه روز قیامت فرا می رسد خداوند بادى بدبو را مىوزاند كه همگان از آن بو ناراحت می شوند تا آنجا كه آن بو نفسها را بند می آورد؛ آنگاه کسی ندا می دهد: آيا مىدانيد كه اين بو كه شما را مىآزارد بوى چيست؟
آنها می گويند: نه، امّا تا آنجا كه مىشده ما را آزرده است.
به آنان گفته مىشود: اين بوى بین دو پای زنان زناكار است كه بدون توبه مرده و به قیامت آمده اند. آنان را #لعنت كنيد كه خدا نيز آنان را #لعنت نموده است. به همین دلیل هیچ كس در ايستگاه محشر نمی ماند مگر آنكه می گويد: خدايا زناكاران را #لعنت كن.
📖 إذَا كَانَ يَوْمُ الْقِيَامَةِ أَهَبَّ اللَّهُ رِيحاً مُنْتِنَةً يَتَأَذَّى بِهَا أَهْلُ الْجَمْعِ حَتَّى إِذَا هَمَّتْ أَنْ تُمْسِكَ بِأَنْفَاسِ النَّاسِ نَادَاهُمْ مُنَادٍ هَلْ تَدْرُونَ مَا هَذِهِ الرِّيحُ الَّتِي قَدْ آذَتْكُمْ فَيَقُولُونَ لَا وَ قَدْ آذَتْنَا وَ بَلَغَتْ مِنَّا كُلَّ مَبْلَغٍ قَالَ ثُمَّ يُقَالُ هَذِهِ رِيحُ فُرُوجِ الزُّنَاةِ الَّذِينَ لَقُوا اللَّهَ بِالزِّنَا ثُمَّ لَمْ يَتُوبُوا فَالْعَنُوهُمْ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فَلَا يَبْقَى فِي الْمَوْقِفِ أَحَدٌ إِلَّا قَالَ اللَّهُمَّ الْعَنِ الزُّنَاةَ.
📚 وسائل الشيعة، ج20، ص: 323
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ خدا چرا انسان را آفریده؟ چرا انسان را آزاد آفریده؟
🌷 امام خامنه ای:
بشر خصوصيتش اين است كه مجموعه ى انگيزه ها و غرايز متضادّى است و مكلّف است كه در خلال اين انگيزه هاى گوناگون، راه كمال را بپيمايد. به او آزادى داده شده، به خاطر پيمودن راه كمال. همين آزادى با اين ارزش، براى تكامل است؛ كما اينكه خود حيات انسان براى تكامل است: «و ما خلقت الجنّ و الانس الّا ليعبدون». خداوند جنّ و انس را آفريده، براى رسيدن به مرتبه ى #عبوديت او كه مرتبه ى بسيار والايى است. آزادى هم مثل حقِّ حيات است؛ مقدمه اى براى #عبوديت. (12/ 06/ 1377)
✍️ توضیح: #عبودیت خدا یعنی خدا را مولا، و خود را عبد او بدانیم و از دستورات #واجب و #حرامش اطاعت کنیم مثل اطاعت یک عبد از مولایش
پند 293
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ آیا حضرت مسیح (ع) خدا بود آن گونه که مسیحیان می گویند، یا اینکه عبد خدا بود؟
🌺 سخن خدا در قرآن:
خود مسیح هرگز از اینکه برده و #عبد خدا باشد، امتناعی نداشت و برده ی خدا بودن را ننگ نمی دانست. ملائکه هم همچنین. آنها هم هرگز از #عبد مطیع خدا بودن نه امتناعی دارند و نه آن را ناخوشایند می دانند. حقیقت این است که هر کس از #عبد خدا بودن و اطاعت از دستورات او امتناع کند و خود را بزرگتر از آن بداند که #عبد خدا باشد و متکبّرانه از دستورات #واجب و #حرام خدا نافرمانی کند، با خدا طرف است. چون هر انسانی چه بخواهد و چه نخواهد، خدا در قیامت، او و همه انسانها را برای بازخواستِ عملکردشان در حیطه انجام #واجبات و ترک #محرمات، در یک جا گرد هم خواهد آورد.
📖 لنْ يَسْتَنْكِفَ الْمَسيحُ أَنْ يَكُونَ عَبْداً لِلَّهِ وَ لاَ الْمَلائِكَةُ الْمُقَرَّبُونَ وَ مَنْ يَسْتَنْكِفْ عَنْ عِبادَتِهِ وَ يَسْتَكْبِرْ فَسَيَحْشُرُهُمْ إِلَيْهِ جَميعاً (نساء، 172)
آیه شماره 244
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
📣 داستان کوتاه (94)
✅ خصلتهای خوب، دلیل عفو اعدامی
🌹 چند اسير مجرم را نزد پيغمبر آوردند. پيغمبر دستور اعدام آنان را صادر کرد؛ اما مردى از ميان آنان را آزاد کرد.
آن مرد به پیامبر اکرم عرض كرد: اى پيغمبر خدا! براى چه مرا از ميان اينها آزاد کردی؟
پیغمبر فرمود: جبرئيل از جانب خدا به من خبر داد كه تو پنج خصلت داری. خصلتهائى كه خدا و رسولش آنها را دوست دارند:
1️⃣ تو نسبت به خانواده ات، بسیار غيرت داری
2️⃣ با سخاوت هستی
3️⃣ خوش اخلاق هستی
4️⃣ راستگویى
5️⃣ و شجاع هستی.
وقتی آن مرد، اين سخنان را شنيد، اسلام آورد و مسلمان خوبی شد و در ركاب رسول خدا با دشمنان جنگ کرد تا به درجه شهادت رسيد.
📖 عنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ أُتِيَ النَّبِيُّ ص بِأُسَارَى فَأَمَرَ بِقَتْلِهِمْ وَ خَلَّى رَجُلًا مِنْ بَيْنِهِمْ فَقَالَ الرَّجُلُ يَا نَبِيَّ اللَّهِ كَيْفَ أَطْلَقْتَ عَنِّي مِنْ بَيْنِهِمْ فَقَالَ أَخْبَرَنِي جَبْرَئِيلُ عَنِ اللَّهِ جَلَّ جَلَالُهُ أَنَّ فِيكَ خَمْسَ خِصَالٍ يُحِبُّهَا اللَّهُ وَ رَسُولُهُ الْغَيْرَةَ الشَّدِيدَةَ عَلَى حَرَمِكَ وَ السَّخَاءَ وَ حُسْنَ الْخُلُقِ وَ صِدْقَ اللِّسَانِ وَ الشَّجَاعَةَ فَلَمَّا سَمِعَهَا الرَّجُلُ أَسْلَمَ وَ حَسُنَ إِسْلَامُهُ وَ قَاتَلَ مَعَ رَسُولِ اللَّهِ ص قِتَالًا شَدِيداً حَتَّى اسْتُشْهِدَ.
📚 وسائل الشیعة, جلد۲۰ , صفحه۱۵۵
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 11)
س: در روایت آمده: «نگاه حرام تیری از جانب شیطان است.» در محیطی که شرایط برای گناه فراهم است، آیا می¬توانیم آن را زمینه ای برای تمرین ترک گناه قرار دهیم یا اینکه ناچاراً آنجا را ترک کنیم؟
ج: اگر می¬توانی گناه نکنی، عیبی ندارد؛ اما چه کسی می¬تواند با چند زن نامحرم بگوید و بخندد و گناه نکند؟! با هم همکار هستند و با هم آشنا می¬شوند. صبح که سر کار می¬آیند، می¬گویند: «سلام علیکم! حال شما!» بعد هم با هم می¬گویند و می¬خندند و حال گربه ی یکدیگر را هم می¬پرسند. آن¬وقت چطور می¬شود؟ چه کسی آنجاست؟ کسانی که مرد میدان هستند، اصلاً به آنجا نمی¬روند؛ نه اینکه بروند و خودشان را حفظ کنند. آیا در این جور مکان ها مرد میدان دیده¬اید؟ همه مثل هم هستند.
س: چه می شود که بعضی افراد، بعضی گناهان خاص را که ترکش خیلی آسان است، ترک نمی کنند، اما کارهای سخت واجب یا مستحب را انجام می دهند؟ مثلا دعاهای مختلف می خوانند یا زحمت می کشند و هر روز دو وعده به مسجد می روند؟
ج: عادت کرده است؛ اما ترک گناه برای او سخت است. آمدن و رفتن به مسجد برایش آسان است؛ اما چون به گناه عادت کرده، ترک آن برایش سخت است؛ بنابراین باید شروع کند. ان شاء الله آسان می شود.
س: منظور از آیه ی «لَیسَ لِلاِنسانِ اِلّا ما سَعَی» چیست؟
ج: اگر شما سعی نکنید، مزدی نمی گیرید. اگر می خواهید مزد دریافت کنید، باید زحمت بکشید. زحمتش اطاعت فرمان است.
س: بعضی نقل می کنند که بعضی از علما را در خواب دیده اند که گفته اند: «نمازهایی که خوانده ای و روزه هایی که گرفته ای، هیچ فایده ای نداشت؛ فقط آن غذایی که به یک حیوان دادی یا فلان شب که فلان کار را کردی، تو را نجات داد.» آیا این ها صحیح است؟
ج: درست نیست. این موضوع دو قسمت دارد: یکی اینکه آن ها به درد نمی خورد و دیگری اینکه این ها به درد می خورد. اینکه آن ها به درد نمی خورد، غلط است. اگر آن ها را طبق دستور خدا صحیح به جا آورده باشی، مفید و مؤثر است؛ اما اینکه این ها به درد می خورد، عیبی ندارد. اگر شکم گرسنه ای را سیر کرده باشی یا برهنه ای را پوشانده باشی، خوب است؛ اما آن را نمی شود گفت به درد نمی خورد. همه ی آن ها به درد می خورد، و چون خواب است، اعتباری ندارد.
س: گاهی انسان به مرحله ای می رسد که وقت تصمیم گیری است که مثلاً طلبه یا دانشجو شود یا وارد بازار کار شود. انسان از کجا بفهمد راهی که انتخاب می کند، مورد رضای خداست و می تواند در آن موفق شود؟
ج: انسان خیلی چیزها را در اثر گذشت زمان یاد می گیرد. کودک هفت ـ هشت ساله خیلی چیزها را بلد نیست؛ چون زمان زیادی بر او نگذشته است. هر چه بگذرد، چیزهایی می بیند، می شنود و یاد می گیرد. آن وقت بر معلوماتش اضافه می شود؛ بنابراین یکی از چیزهایی که در تشخیص دادن و به موقع تصمیم گرفتن لازم است، گذشت سن است. کسی که تازه از مدرسه فارغ شده و حالا باید تصمیم بگیرد، هنوز چیزی از دنیا نفهمیده است و اگر مستقلاً بخواهد این کارها را بکند، اشتباه می کند. رشته ای را انتخاب می کند و فردا شغلی گیرش نمی آید و پشیمان می شود. پس چه باید کند؟ باید با کسانی که سنّی از آن ها گذشته و این راه را رفته و تجربه کرده اند، مشورت کند. خودش تنها حق ندارد ببرد و بدوزد؛ چون هنوز پختگیِ لازم را ندارد.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 62)
🌷 رسول خدا (ص) نهی می کرد از اینکه زن، بىاجازه شوهرش از خانه بیرون آيد. اگر بیرون آيد، هر فرشته در آسمان و هر جن و انسی او را #لعنت می كنند تا به خانهاش برگردد
رسول خدا (ص) نهی می کرد از اينكه زن براى غیر شوهرش آرايش كند و اگر زنی این کار را كرد، بر خدا است كه او را با آتش بسوزاند.
رسول خدا (ص) نهی می کرد از اينكه یک زن نزد مردی غیر از مردان محرمش بيش از #پنج كلمه سخن بگويد آن هم کلمات #ضروری ...
رسول خدا (ص) نهی می کرد از اينكه زنى سخنان خلوت خود با شوهرش را به زن ديگر بگويد.
📖 نهَى أَنْ تَخْرُجَ الْمَرْأَةُ مِنْ بَيْتِهَا بِغَيْرِ إِذْنِ زَوْجِهَا فَإِنْ خَرَجَتْ لَعَنَهَا كُلُّ مَلَكٍ فِي السَّمَاءِ وَ كُلُّ شَيْءٍ تَمُرُّ عَلَيْهِ مِنَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ حَتَّى تَرْجِعَ إِلَى بَيْتِهَا وَ نَهَى أَنْ تَتَزَيَّنَ لِغَيْرِ زَوْجِهَا فَإِنْ فَعَلَتْ كَانَ حَقّاً عَلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَنْ يُحْرِقَهَا بِالنَّارِ وَ نَهَى أَنْ تَتَكَلَّمَ الْمَرْأَةُ عِنْدَ غَيْرِ زَوْجِهَا وَ غَيْرِ ذِي مَحْرَمٍ مِنْهَا أَكْثَرَ مِنْ خَمْسِ كَلِمَاتٍ مِمَّا لَا بُدَّ لَهَا مِنْهُ وَ نَهَى أَنْ تُبَاشِرَ الْمَرْأَةُ الْمَرْأَةَ وَ لَيْسَ بَيْنَهُمَا ثَوْبٌ وَ نَهَى أَنْ تُحَدِّثَ الْمَرْأَةُ الْمَرْأَةَ بِمَا تَخْلُو بِهِ مَعَ زَوْجِهَا
📚 وسائل الشيعة، ج20، ص: 212
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ بزرگترين تعريف براى يك انسان در معيارهاى الهى و اسلامى چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
در دوران حكومت، تواضعِ بدون ضعف و اقتدارِ بدون تكبّر، از خصوصيات امير المؤمنين است. در همان حالى كه با متخلّف، با منحرف، با آن كسى كه مورد حدّ الهى است و با دشمن در ميدانهاى خود در نهايت قاطعيت عمل مى كند، درعين حال براى خود براى آن منِ شومى كه در هر وجودى سربرآورد، او را ضايع و بيچاره خواهد كرد، هيچ جايى در وجود على نيست. هرچه هست، هضم در اراده ى الهى است؛ #عبد و بنده ى خداست.
بزرگترين تعريف براى يك انسان در معيارهاى الهى و اسلامى، #عبوديت خداست. «اشهد انّ محمّداً عبده و رسوله»، «رسول» را بعد از «عبد» ذكر مى كند. (16/ 01/ 1378)
✍️ توضیح: #عبودیت خدا یعنی خدا را مولا، و خود را عبد او بدانیم و از دستورات #واجب و #حرامش اطاعت کنیم مثل اطاعت یک عبد از مولایش
پند 294
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های امام کاظم (ع) به هشام بن حَکَم (شماره 1):
✅ ای هشام! لقمان به پسرش گفت: در مقابل حق متواضع باش تا عاقل ترین مردم باشی. دنیا دریایی عمیق است که انسانهای بسیاری در آن غرق شده اند. پس کشتی نجات تو در دنیا باید #تقوای خدا باشد و بار آن ایمان و بادبانش توکّل و ناخدایش عقل و راهنمایش علم و لنگرش صبر باشد.
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام واجبات و ترک حرامها. این کشتی نجات انسانها است.
📖 يا هِشَامُ إِنَّ لُقْمَانَ قَالَ لاِبْنِهِ تَوَاضَعْ لِلْحَقِّ تَكُنْ أَعْقَلَ اَلنَّاسِ يَا بُنَيَّ إِنَّ اَلدُّنْيَا بَحْرٌ عَمِيقٌ قَدْ غَرِقَ فِيهِ عَالَمٌ كَثِيرٌ فَلْتَكُنْ سَفِينَتُكَ فِيهَا تَقْوَى اَللَّهِ وَ حَشْوُهَا اَلْإِيمَانَ وَ شِرَاعُهَا اَلتَّوَكُّلَ وَ قَيِّمُهَا اَلْعَقْلَ وَ دَلِيلُهَا اَلْعِلْمَ وَ سُكَّانُهَا اَلصَّبْرَ
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه ۳۸۳ به بعد
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ مبارزه با چه کسی بر همه انسانها #واجب است؟
🌷 امام کاظم (ع):
براى بازداشتن نفْس خود از خواهشهای حرامش با آن مبارزه كن؛ چون مبارزه با نفْس، همچون مبارزه با دشمنت، بر تو #واجب است.
✍️ شرح: نفس انسان انجام #حرامها و ترک #واجبات را دوست دارد. پس مبارزه با نفس همان مداومت بر انجام #واجبات و ترک #حرامها است.
📖 جاهِدْ نَفْسَكَ لِتَرُدَّها عَن هَواها، فإنَّهُ واجِبٌ علَيكَ كجِهادِ عَدُوِّكَ؛
📚 تحفالعقول: ۳۹۹
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📣 داستان کوتاه (73)
✅ ارزش کار
امام کاظم (ع) را دیدم در زمین خود کار می کرد. وجود مبارکش را عرق فرا گرفته بود. به ایشان گفتم: فدایت شوم! کارگران کجا هستند؟
امام فرمود: اي علی بن ابی حمزه! کسانی با دست کار کرده اند که از من و پدرم بهتر بودند.
پرسیدم: آنها کیانند؟
فرمود: رسول الله (ص) و امیر المؤمنین (ع) و اجداد من همه با دست کار می کردند. کار کردن روش پیامبران و فرستادگان خدا و بندگان صالح است.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 4 ص 123
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
✅ پیشگویی امام کاظم (ع) درباره انقلاب ایران چیست؟
🌺 امام کاظم (ع):
مردی از اهل قم، مردم را به سوی حق دعوت می کند و قومی به صلابت پارههای فولاد، پیرامون او جمع میشوند. تندبادها آنها را به لرزه درنیاورده و از جنگ خسته نمیشوند و ترسی به خود راه نمی دهند و بر خدا توکل می کنند و سرانجام، پیروزی از اهل #تقواست.
📖 رجُلٌ مِنْ أَهْلِ قُمَّ يَدْعُو اَلنَّاسَ إِلَى اَلْحَقِّ يَجْتَمِعُ مَعَهُ قَوْمٌ كَزُبَرِ اَلْحَدِيدِ لاَ تُزِلُّهُمُ اَلرِّيَاحُ اَلْعَوَاصِفُ وَ لاَ يَمَلُّونَ مِنَ اَلْحَرَبِ وَ لاَ يَجْبُنُونَ وَ عَلَى اَللَّهِ يَتَوَكَّلُونَ وَ اَلْعٰاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ.
📚 بحارالانوار جلد ۵۷ صفحه ۲۱۶
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام واجبات و ترک حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (193)
🌷 امام هر زمان، مراقب شیعیانش
در مورد مسح پاها اختلاف بود، که از سر انگشتان تا مچ پاست یا از مچ پاها تا سر انگشتان. علی بن یقطین که وزیر هـارون الرشـید بود اما مخفیانه شیعه بود نامه اي به امام کاظم (ع) نوشت که اصحاب در مورد مسح پا اختلاف دارند، اگر صلاح است نامه اي به خط خود در این مورد بنویسید تا به آن عمل کنیم.
امام کاظم (ع) در جواب نوشت: متوجه شدم که اصحاب درباره مسح وضو اختلاف دارند. آنچه به تو دستور می دهم این است:
هنگام وضو سه مرتبه مضمضه و سه مرتبه استنشاق می کنی و سه مرتبه صورت را می شویی، به طوري که آب را لاي موهاي خود برسانی و سه مرتبه دستت را می شویی و داخل گوشها را مسح می کنی. پس از آن سه مرتبه پاهایت را تا ساق می شویی. مبادا برخلاف این دستور عمل کنی.
نامه که به علی بن یقطین رسید، از مضمون آن تعجب کرد. زیرا دستور امام بر خلاف فتوای شیعیان بود. با خود گفت: امام بهتر می داند. هر چه بفرماید، وظیفه من است.
او از آن پس وضوي خود را طبق دسـتور امـام (ع) انجـام می داد. تـا این که از علی بن یقطین پیش هارون الرشید سخن چینی کردند که او شیعه است. هـارون به یکی از خـدمتگزاران نزدیـک خود گفت:
حرفهـاي زیـادي در بـاره علی بن یقطین می زننـد. من بارهـا او را آزمایش کرده ام. چیزي که شاهـد شـیعه بودن او باشـد، ندیده ام. مایلم بدون آنکه متوجه باشد، او را یک بار دیگرآزمایش کنم.
آن شـخص به هارون الرشید گفت: شـیعه هـا بـا سـنی هـا در وضو اختلاف دارنـد. آنها در وضو پاها را نمی شوینـد. خوب است به گونه اي که متوجه نباشد، به وسیله وضو امتحانش کنی. از محلی مخفی او را تماشا کن و ببین چگونه وضو می گیرد.
هارون مدتی صبر کرد تا اینکه روزي علی بن یقطین را به کاري در منزل واداشت که تا وقت نماز رسید. علی بن یقطین در اطاق مخصوصی وضو می گرفت و نماز می خواند. موقع نماز که شد، هارون از پشت اطاق به طوري که علی بن یقطین متوجه نبود، مراقب او بود.
علی بن یقطین، همـان طـور که امـام دسـتور داده بـود، مانند اهل سنّت وضـو گرفت. هارون تمام کارهاي او را مشاهده می کرد. همین که وضو گرفتن او را دید، نتوانست صبر کند و صدا زد:
دروغ گفته اند آنها که می گویند تو شیعه هستی. از این پس سخن هیچ کس را درباره تو قبول نخواهم کرد.
بعد از این جریان، علی بن یقطین، در نزد هارون به مقام ارجمندي رسید. پس از این آزمـایش، نامه دیگری از امام کاظم (ع) به او رسـید که در آن نوشـته بود:
اي علی بن یقطین بعـد از این، وضو را آن طور که خداوند واجب کرده است بگیر! به این طریق: یـک بـار صـورتت را به عنوان واجب و مرتبه دوم مسـتحبی بشوي، بعد دستهـایت را از آرنـج به طرف انگشـتان بشوي و با باقیمانـده رطوبت دسـتت، جلو سـر و پاهایت را از سـر انگشـتان تا ساق پا مسـح کن. آنچه بر تو می ترسـیدم، برطرف شده است. والسلام.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 157
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چطور جامعه پوک می شود و ذهنها خراب می گردد؟
🌷 امام خامنه ای:
وقتى عدالت نباشد، وقتى #عبوديّت خدا نباشد، جامعه پوك مى شود؛ آن وقت ذهنها هم خراب مى شود. (18/ 02/ 1377)
✍️ توضیح: #عبودیت یعنی خدا را مولا، و خود را عبد او بدانیم و از دستورات #واجب و #حرامش اطاعت کنیم مثل اطاعت یک عبد از مولایش
پند 295
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 س: بهترین چیزی که ارتباط ما را با اهل بیت نزدیک میکند، چیست؟ نشانه نزدیکی مان به آنها را چگونه حس کنیم؟
ج: بهترین چیزی که انسان را به خدا نزدیک میکند، به پیغمبر اکرم نزدیک میکند، به حضرات معصومین نزدیک میکند، #اطاعت فرمان آنهاست. #واجباتشان را انجام دهیم و #محرماتشان را ترک کنیم. هیچ چیزی به این نمی رسد.
اگر بخواهی بفهمی به آنها نزدیکی یا دور، ببین #گناه می کنی یا نه؛ اگر گناه می کنی، خیلی دوری و اگر #گناه نمی کنی، خیلی نزدیکی. این علامت آن است.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های امام کاظم (ع) به هشام (شماره 12):
✅ ای هشام! هر کس هر روز #محاسبه نفس نداشته باشد، از ما نیست. پس اگر محاسبه کرد، در صورتی که خوب عمل کرده، دنبال عمل بیشتر باشد و در صورتی که #گناهی مرتکب شده، استغفار و #توبه کند.
✍️ شرح: محاسبه نفس یعنی حسابرسی روزانه از عملکرد خود درباره #واجبات و #گناهانی که در هر روز پیش می آید.
📖 يا هِشَامُ لَيْسَ مِنَّا مَنْ لَمْ يُحَاسِبْ نَفْسَهُ فِي كُلِّ يَوْمٍ فَإِنْ عَمِلَ حَسَناً اِسْتَزَادَ مِنْهُ وَ إِنْ عَمِلَ سَيِّئاً اِسْتَغْفَرَ اَللَّهَ مِنْهُ وَ تَابَ إِلَيْهِ
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه ۳۸۳ به بعد
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen