✅ همت اصلی همه مؤمنین چه باید باشد؟
🌺 امام خامنه ای:
همه ى شما و خود را به رعايت #تقوا و پرهيزكارى توصيه مىكنم. توشه ى انسان براى نشأه ى بعد از مرگ، #تقواست. سرمايه ى انسان براى حركت صحيح در زندگى نيز #تقواست. بزرگترين فايده ى روزه گرفتن، #تقواست. مهم ترين دستاورد مجاهدت و تلاش هر انسانى در مصاف با نفس و هواهاى نفسانى خود، #تقواست. پير و جوان، زن و مرد، از هر قشر و هر گروهى از افراد مؤمن، هرجا هستند، بايد همّتشان كسب #تقوا باشد. #تقوا، در مقابل دشمنان و دشمنيها، مصونيت بخش است. #تقوا، هدايت كننده است به راه درست و آنچه كه مورد رضاى خداست. (18/ 10/ 1377)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 44
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ توصیه فرشتگان به پیامبر اکرم (ص) چه بود؟
🌺 سخن خدا در قرآن:
اى محمد! ما فرشتگان جز به فرمان ارباب تو نازل نمى شويم. آینده ما، گذشته ما و حال ما از خداست؛ ارباب تو هيچگاه فراموشكار نبوده و نخواهد بود؛ * اربابی که مالک آسمانها، کرات آسمانی، زمين و آنچه ميان آسمان و زمین قرار دارد است؛ پس فقط #عبد او باش و از دستورات او #اطاعت کن و بر #اطاعت از فرامین او مقامت کن! واقعاً آيا همنام و همتایی برای او مى شناسى كه او هم مالک و ارباب آسمانها و زمين باشد تا تو عبد مطیع او باشی؟!
📖 و ما نَتَنَزَّلُ إِلاَّ بِأَمْرِ رَبِّكَ لَهُ ما بَيْنَ أَيْدينا وَ ما خَلْفَنا وَ ما بَيْنَ ذلِكَ وَ ما كانَ رَبُّكَ نَسِيًّا * رَبُّ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ ما بَيْنَهُما فَاعْبُدْهُ وَ اصْطَبِرْ لِعِبادَتِهِ هَلْ تَعْلَمُ لَهُ سَمِيًّا (مریم، 64 و 65)
آیه شماره 223
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ آیا اجرای حدود الهی از جمله اعدام محارب و اعدام مفسد فی الارض، فایده اقتصادی هم دارد؟
🌷 پیامبر اکرم:
اجرای یک حد از حدود الهی ، سودش از چهل روز بارش باران بیشتر است.
📖 حدٌّ يُقَامُ لِلَّهِ فِي اَلْأَرْضِ أَفْضَلُ مِنْ مَطَرِ أَرْبَعِينَ صَبَاحاً .
📚 الکافي , جلد۷ , صفحه۱۷۵
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آیا رهبری یک جامعه اسلامی، ثوابی هم دارد؟
🌷 پیامبر اکرم (ص):
یک ساعت رهبریِ یک رهبر عادل در یک جامعه، بهتر از عبادت هفتاد سال دیگران است.
📚 ساعَةٌ مِنْ إِمَامٍ عَدْلٍ أَفْضَلُ مِنْ عِبَادَةِ سَبْعِينَ سَنَةً.
📚 الکافي , جلد۷ , صفحه۱۷۵
#ولایت فقیه
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت (20)
🔹 داستان آفرینش
س: منظور از آیه ی «قالا رَبَّنا ظَلَمْنا أنْفُسَنا وَ إِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَنا وَ تَرْحَمْنا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخاسِرينَ» چیست؟
ج: آدم (ع) به ضرر خودش کار کرد. آنجا همه چیز حاضر بود؛ اما بیرون هیچ چیز نبود. باید خودش بیل بزند و بکارد. بعد درو کند و آرد کند و این حرف ها. «ظَلَمْنا أنْفُسَنا» یعنی این. وقتی خدا حرفی می زند و شیطان هم حرفی می زند، عقل انسان باید حکم کند که به حرف خدا گوش بدهد، او به حرف شیطان گوش داد.
س: به هر حال گوش کردن به حرف شیطان درست نبود؟
ج: خدا نگفت: «باید نخوری» یا «باید بخوری» تا مخالفت پیش آید. گفت: «اگر بخوری، باید کاسه کوزه ات را جمع کنی و بروی بیرون. اگر نخوری، می توانی اینجا بمانی.» او هم دلش خواست و خورد و رفت بیرون. کار بدی نکرد؛ خودش را به زحمت انداخت. در آنجا راحت همه چیز آماده بود؛ اما در اینجا نبود. باید خودش بیل بزند و بکارد و در بیاورد و بخورد. به هیچ وجه مخالفت فرمان نبود. این به خاطر معرفت است. اگر آدم به خدا معرفت داشت، به حرف شیطان گوش نمی داد. آنجا نبود. آدم این مقدار از معرفت را نداشت؛ لذا به حرف او گوش داد و بیرونش کردند. این علامت آن است که در آن زمان، قابلیت ارتباط با آن قله های دماوند (بالای خداشناسی) را نداشت. این ها بی خود می گویند.
س: در آیه ی «وَ لَقَدْ عَهِدْنا إِلى آدَمَ مِنْ قَبْلُ فَنَسِيَ وَ لَمْ نَجِدْ لَهُ عَزْماً» اینکه خداوند در مورد آدم (ع) می فرماید: «وَ لَمْ نَجِدْ لَهُ عَزْماً» منظور چیست؟
ج: این بحث دیگری است. ما صحبت کردیم. خدا این حرف ها را درباره ی زمانی می زند که نه آدم (ع) پیغمبر بود و نه دین آمده بود. حرام و حلالی نبود. هیچ چیز نبود. او تازه از خواب بیدار شده بود. بسم الله الرحمن الرحیم؛ شیطان او را گول زد و بیرونش کردند. نه حرامی و حلالی بود، نه دینی بود و نه پیغمبری. هیچ کدام از آن حرف ها منطبق با ترک حرام و واجب نیست. گناه نیست؛ معصیت نیست؛ منتهی سرپیچی از خیرخواهی خدا است. خدا فرمود: «اگر می خواهی بی زحمت زندگی کنی، از این نخور و همین جا باش. اگر بخواهی با زحمت زندگی کنی، بخور؛ ولی تو را بیرون می کنم. آن وقت برو زحمت بکش؛ گندم بکار و درو کن و بپز و بخور تا سیر شوی.»
او از یک خیرخواهی سرپیچی کرد نه اینکه از یک واجب سرپیچی کرده باشد یا خدای نکرده حرامی را مرتکب شد. تمام آن عبارت ها منطبق با همان معصیت و مخالفت با خیرخواهی پروردگار است؛ و الّا هنوز واجب و حرامی نازل نشده بود.
اولین بار بعد از مدتی خود آدم (ع) پیغمبر شد؛ اما تا آن زمان نه پیغمبری بود و نه خودش پیغمبر شده بود. بنابراین همه ی آن حرف ها منافی با این حرف ها نیست. هر کاری می کرد، آزاد بود؛ منتهی گفتند: «اگر این کار را بکنی، تو را بیرون می کنند.» او هم کرد و بیرونش کردند. گناهی نکرده است. اذیت شد و کلاه سر خودش گذاشت. خودش را به زحمت انداخت؛ و الّا فرمان مولوی نبود. واجب و حرامی در کار نبود. این موضوع را باید این طور فهمید و الّا مشکلات پیش می آید.
س: پس آیا خطایی نکرده بودند؟ خطای دینی نبوده است؟
ج: خطا بود. آیا این درست است که خدا حرفی بزند و شیطان هم عکس آن را بگوید و من به حرف شیطان گوش بدهم و به حرف خدا گوش ندهم؟! این مشکلات دارد.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چه مقدار به دنبال کسب روزی باشیم؟
🌹 امام حسن عسکری (ع):
مبادا مشغول شدن به روزیِ ضمانت شده که خدا آن را ضمانت کرده است، تو را از انجام #واجبات غافل کند.
✍️ شرح: خدا روزی انسان را ضمانت کرده است. پرداختن به آن نباید به حدی باشد که باعث ترک #واجبات شود.
📖 لا یَشْغَلُکَ رِزْقٌ مَضْمُونٌ عَنْ عَمَل مَفْرُوض.
📚 «تحف العقول، ص ۴۸۹»
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ اولین باری که خدا به حضرت موسی (ع) وحی کرد، به او چه دستوری داد؟
🌺 سخن خدا در قرآن:
هنگامى موسی در بیابان تاریک آتش دید و به نزديك آن رسيد، از طرف خدا به او این گونه ندا داده شد: اى موسى! من ارباب توام و برای تو مأموریتی دارم: اولاً كفشهايت را درآور! چون تو اينك در وادى مقدّس طُوَى هستى. ثانیاً من تو را به عنوان جانشین فرماندهی کل زمین برگزيده ام و برای تو مأموریتی دارم. پس به آنچه به تو وحى مى شود، گوش بده! این منم! الله. در جهان هیچ فرماندهی و هیچ اربابی جز من نيست؛ پس #عبد من باش و براى آنكه به ياد من باشى، نماز را اقامه کن!
🌹 شرح: #عبد خدا کسی است که مطیع دستورات #واجب و #حرام خداست.
📖 فلَمَّا أَتاها نُودِيَ يا مُوسى * إِنِّي أَنَا رَبُّكَ فَاخْلَعْ نَعْلَيْكَ إِنَّكَ بِالْوادِ الْمُقَدَّسِ طُوىً * وَ أَنَا اخْتَرْتُكَ فَاسْتَمِعْ لِما يُوحى * إِنَّني أَنَا اللَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ أَنَا فَاعْبُدْني وَ أَقِمِ الصَّلاةَ لِذِكْري (طه، 11 تا 14)
آیه شماره 224
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چه کنیم که مایه زینت اهل بیت باشیم نه مایه آبروریزی برای آنها؟
🌹 جواب امام عسکری (ع):
اهل #تقوا شوید و زینت باشید نه مایه شرم.
✍️ شرح: تقوا یعنی انجام واجبات و ترک گناهان. راه زینت اهل بیت شدن، ترک #گناه است. اما ارتکاب #گناه باعث می شود، مایه شرم آنها شویم.
📖 اتَّقُوا اَللَّهَ وَ كُونُوا زَيْناً وَ لاَ تَكُونُوا شَيْناً
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه۴۸۷
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چه چیزی مایه سعادت انسان است؟
🌹 امام خامنه ای:
برادران و خواهران عزيز! تقواى الهى پيشه كنيد و خداى متعال را در گفتارتان، در كردارتان، در تصميمتان و در نيّتتان، در نظر بگيريد كه اين مايه ى سعادت است. (28/ 10/ 1377)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 46
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت (21)
🔹 داستان آفرینش
س: توبه ی حضرت آدم (ع) به خاطر چه بوده است؟
ج: او دید اشتباه کرده و کلاه سرش رفته است. بعد گفت: «غلط کردم؛ نباید این کار را می کردم که به این مبتلا شوم.» گناه نکرد؛ چون هنوز گناه نیامده بود.
س: با توجه به آیه ی «فَتَلَقَّى آدَمُ مِنْ رَبِّهِ كَلِماتٍ فَتابَ عَلَيْهِ إِنَّهُ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحيمُ» حضرت آدم (ع) از خداوند متعال چه کلماتی آموخت که موجب توبه ی او شد؟
ج: خدا که نگفته است؛ فقط گفته: «چیزهایی به او یاد داد که بگوید و توبه کند.» او هم گفت و توبه کرد.
س: در آیه ی فوق، معنای «کلمات» چیست؟
ج: همان چیزهایی که خدا به او یاد داد. آدم هیچ چیز بلد نبود. این را هم بلد نبود. چه بگوید؟ حالا می خواهد اظهار پشیمانی کند که «بد کردم؛ غلط کردم.» این را هم بلد نبود؛ چون اصلاً زبان نبود. لغت و زبان نبود. این چند کلمه را هم خدا گفت که «در مقام توبه و برگشت این کلمات را باید بگویی.» او هم حرف هایی زد.
س: آیا اسامي اهل بيت نبود؟
ج: در قرآن كه این مطلب را ندارد.
س: توبه ی به دل هم کافی بود؛ نیاز به زبان نبود؟
ج: نه؛ توبه ی زبانی است. کسی به دل توبه نمی کند، اگر زبان داشته باشد. زبان هم دنبال دل می رود.
س: اینکه نقل شده: «یا حمید بحق محمّد ...»؟
ج: این ها هست؛ اما باید ببینیم آیا واقعاً گفته یا نه.
س: عبادت در زمان حضرت آدم (ع) به چه شکلی بوده است؟
ج: زمان آدم هیچ چیز نبود. نه عبادت بود و نه پیغمبر. هیچ چیز نبود. آدم بود و زندگی مادی. آرام آرام مقدمات فراهم شد و خودش پیغمبر شد. در ابتدا پیغمبر نبود.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ راه رسیدن به آسايش دائم در زندگی چیست؟
🌹 جواب پیامبر اکرم (ص) :
مردم تا وقتى كه امر به معروف و نهى از منكر كنند و به يكديگر در نيكى و #تقوا کمک کنند پيوسته در آسايش به سر مى برند. اما هرگاه چنين نباشند، بركتها از آنان گرفته مى شود و برخى از آنان بر برخى دیگر مسلط مى شوند. آن گاه نه در زمين و نه در آسمان، کسی به آنها کمک نمی کند.
✍️ شرح: تنها راه رسیدن به آسایش در زندگی این است که انسانها اهل #تقوا شوند. یعنی اهل انجام #واجبات و ترک #گناهان.
📖 لا يَزالُ النّاسُ بِخَيرٍ ما أمَروا بِالمَعروفِ ونَهَوا عَنِ المُنكَرِ وتَعاوَنوا عَلَى البِرِّ وَالتَّقوى. فَإِذا لَم يَفعَلوا ذلِكَ نُزِعَت مِنهُمُ البَرَكاتُ، وسُلِّطَ بَعضُهُم عَلى بَعضٍ، ولَم يَكُن لَهُم ناصِرٌ فِي الأَرضِ ولا فِي السَّماءِ.
📚 تهذيب الأحكام ج ٦ ص ١٨١
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen