🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 3):
🔹 ای ابوذر! عده ای از اهل بهشت بر عده ای از اهل جهنم مشرف می شوند و از آنها می پرسند: ما با تأدیب و آموزش شما بهشتی شدیم. چه چیزی باعث شد که شما جهنمی شوید؟
آنها پاسخ می دهند: ما دیگران را امر به واجبات و نهی از گناهان می کردیم. اما خودمان عمل نمی کردیم.
📖 يا أَبَا ذَرٍّ يَطَّلِعُ قَوْمٌ مِنْ أَهْلِ اَلْجَنَّةِ عَلَى قَوْمٍ مِنْ أَهْلِ اَلنَّارِ فَيَقُولُونَ مَا أَدْخَلَكُمُ اَلنَّارَ وَ قَدْ دَخَلْنَا اَلْجَنَّةَ بِتَأْدِيبِكُمْ وَ تَعْلِيمِكُمْ فَيَقُولُونَ إِنَّا كُنَّا نَأْمُرُ بِالْخَيْرِ وَ لاَ نَفْعَلُهُ
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ یک دقیقه مطالعه کتاب
🌺 #تقوا، کلید حل تمام مشکلات
پروردگار متعال برای دعوت و گرایش دادن انسانها به مراعات #تقوا در آیات مختلف، اسلوبهای متفاوتی را به کار برده است؛ مثلاً دیده که بعضی از مسائل در نظر مردم، خیلی سخت و مشکل است. از این استفاده کرده و وعده داده که اگر #تقوا را مراعات کنید، من این مشکل را برای شما حل می کنم؛ مثلاً یکی از مصیبتهای خطرناک جوامع بشری در گذشته، مسألهی قحطی بود. وقتی یک سال، دو سال، سه سال باران نمی آمد، قحطی می شد و مردم از گرسنگی می مردند. قحطی عامل خطر و عامل مرگآوری بود که همه از آن می ترسیدند.
در آن زمانها وسایل نقلیه مثل امروز نبود که از اقصی نقاط زمین گندم بیاورند. چون امکان آوردن نبود، مردم می مردند. لذا مردم از قحطی و بالنتیجه از نیامدن باران و خشکسالی، سخت می ترسیدند. خدا آیهای نازل فرمود که: «اگر شما #تقوای مرا مراعات کنید، من کاری می کنم که باران به موقع و به اندازه از آسمان ببارد و زمین، بذرها را رشد دهد و تربیت کند و ارزاق عمومی انسانها و حیوانات و نباتات به وفور در روی زمین پیدا شود.
اما شرطش این است که انسانها #تقوا را مراعات کنند. فرمود: «وَ لَوْ أنَّ أهْلَ الْقُرَى آمَنُوا وَ ا#تقوا لَفَتَحْنَا عَلَيْهِمْ بَرَكَاتٍ مِنَ السَّمَاءِ وَ الْأرْضِ»: اگر مردمی که در روستاها و شهرها زندگی می کردند، #تقوا را مراعات می کردند، منِ خدا به اندازه و به وقت، از بالا باران نازل می کردم و زمین بذرها را سبز می کرد و برکات برای مردم، حیوانات و نباتات به وفور روی زمین پیدا می شد. اما شرط این نعمت، مراعات #تقواست.
ما هنوز یک روستا یا یک شهر ندیدهایم که در برابر فرمان خدا کاملاً #تقوا را مراعات کنند تا ببینیم خدای متعال به این عهد و پیمانش وفا می کند یا نه! چون این شرط، تحقق پیدا نکرده است، ما هنوز ندیدهایم. اما خدا این گونه بیان می کند: «اگر شما #تقوا را مراعات کنید، حتماً منِ خدا کاری می کنم که قحطی پیش نیاید.»
پروردگار متعال برای دعوت مردم به #تقوا، اعلام کرده است که #تقوای شما حتی در جنگ هم مفید و مؤثر خواهد شد. فرمود: «إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَ#تقوا لاَ يَضُرُّكُمْ كَيْدُهُمْ شَيْئاً»: اگر شما در زندگی #تقوا را مراعات کنید، کید، مکر و توطئهی دشمنان، هیچ لطمه و ضرری به شما نخواهد زد. این وعدهی خداست و شرطش #تقواست.
بنابراین پروردگار متعال برای دعوت مردم به مراعات #تقوا چنین آثار مادی و معنوی را برای #تقوا بیان کرده است. در آیهای دیگر فرمود: «وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً»: کسانی که در زندگی #تقوا را مستمرّا مراعات می کنند، پروردگار متعال در تنگناها و مضائق زندگی برایشان راهِ برونرفت را فراهم می کند و آنها به بن بست نمی رسند. این وعدهی خداست.
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ محبت خدا چگونه به دست می آید؟
🌺 امام صادق (ع):
دنبال جلب محبت خدا بودم. آن را در بغض نسبت به اهل #گناه یافتم.
📖 طلَبْتُ حُبَّ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَوَجَدْتُهُ فِي بُغْضِ أَهْلِ اَلْمَعَاصِي
📚 مستدرک الوسائل , جلد۱۲ , صفحه۱۷۳
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 4):
✅ نگاه مؤمن و کافر به #گناه چه تفاوتی با هم دارد؟
🔸 مؤمن #گناهش را مانند سنگ بزرگی می داند که همواره می ترسد بر او سقوط کند. ولی کافر، #گناهش را مانند مگسی می داند که بر بینی اش عبور کند.
📖 إنَّ اَلْمُؤْمِنَ لَيَرَى ذَنْبَهُ كَأَنَّهُ صَخْرَةٌ يَخَافُ أَنْ تَقَعَ عَلَيْهِ وَ إِنَّ اَلْكَافِرَ يَرَى ذَنْبَهُ كَأَنَّهُ ذُبَابٌ مَرَّ عَلَى أَنْفِهِ
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌺 #تقوای یوسف (ع)
یکی از سوره های مفصّل قرآن کریم، سورهی مبارکهی یوسف (ع) است. شاهبیت این سوره، این است که حضرت یوسف (ع) در آن تنگنا امکان هیچ کاری نداشت الّا یک کار، و آن فرار از نقطه ای بود که به #گناه دعوت می شد. البته فرار به طرف درِ بسته، نه درِ باز! غیر از این، هیچ راهی نداشت؛ چون آن زن، ملکهی مصر بود و یوسف (ع)، عبد زرخرید بود و کسی را در مصر نداشت. او در نهایت ضعف بود و زن در نهایت قوّت؛ زیرا شوهرش عزیز مصر بود. حضرت یوسف (ع) بیش از این نمی توانست کاری انجام دهد؛ لذا به طرف درِ بسته فرار کرد.
پروردگار متعال می خواهد این طور القاء کند که: «ببینید! من موقعی به دل شوهر آن زن انداختم که به منزل برود که وقتی این مسافت را طی می کند و پشت در می رسد و کلید می اندازد و در را باز می کند، اولین کسی که جریان فرار یوسف (ع) رو به جلو و تعقیب زن از عقب و گرفتن پیراهن یوسف (ع) را می بیند، شوهر خود زن خواهد بود.»
خدا چنین وقتی را تنظیم کرد که وقتی در را باز کرد، دید یوسف (ع) جلو می دود و زن از عقب پیراهنش را گرفته و می خواهد او را نگه دارد. اولین شاهد صدق بر برائت دامن یوسف (ع) صدّیق از گناه، خودِ شوهرِ زن شد. خدا می گوید: «ببینید! چون از محل گناه فرار کرد در حالی که بیش از این هم در امکانش نبود، من هم از کار او تقدیر و سپاسگزاری کردم و او را به این شکل نجات دادم.»
اما پروردگار متعال به علاوهی انسانِ با#تقوا کاری کرد که حجت و برهان یوسف (ع) به کمک وعده های الهی، بر مکر و حیله آن زن غالب شد. بنابراین #تقوا آثار متعددی در زندگی انسانها در روی زمین دارد.
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (12)
#گناهان قبل و بعد
گروهی از مسلمانان به حضور پیامبر اکرم (ص) آمدند و گفتند: اي رسول خدا آیـا کسي از ما به خاطر #گناهـانی که در زمان جاهلیت انجام داده و سپس مسلمان شده، مجازات می شود؟
رسول خدا (ص) در پاسخ فرمود: اگر کسی از شما پس از مسلمان شدن، خوب #تسلیم خدا شود و عقیده اش سالم باشد، خداوند او را به خاطر #گناهانی که در زمان جاهلیت انجام داده، مجازات نمی کند. ولی اگر خوب #تسلیم نشده و ایمانش درست نشده، خداوند او را هم به خاطر #گناهـان قبل از اسلام آوردنش مجازات می کند و هم به خاطر #گناهـان بعد از اسلام آوردنش.
📖 عنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: إِنَّ نَاساً أَتَوْا رَسُولَ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ بَعْدَ مَا أَسْلَمُوا فَقَالُوا يَا رَسُولَ اَللَّهِ أَ يُؤْخَذُ اَلرَّجُلُ مِنَّا بِمَا كَانَ عَمِلَ فِي اَلْجَاهِلِيَّةِ بَعْدَ إِسْلاَمِهِ فَقَالَ لَهُمْ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ مَنْ حَسُنَ إِسْلاَمُهُ وَ صَحَّ يَقِينُ إِيمَانِهِ لَمْ يُؤَاخِذْهُ اَللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى بِمَا عَمِلَ فِي اَلْجَاهِلِيَّةِ وَ مَنْ سَخُفَ إِسْلاَمُهُ وَ لَمْ يَصِحَّ يَقِينُ إِيمَانِهِ أَخَذَهُ اَللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى بِالْأَوَّلِ وَ اَلْآخِر.
📚 الکافي , جلد۲ , صفحه۴۶۱
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌹 درسی از نهج البلاغه (6)
✍️ مقدمه: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
🔹اگر (با انجام واجبات و ترک گناهان،) اهل #تقوا شوید، #تقوا موجب می شود که شما بر گردن خدا حق پیدا کنید.
🔹 #تقوا امروز محافظ و سپر بلای شماست و فردا راه رسيدن به بهشت.
🔹هر کس وارد مسیر #تقوا شود، سود می کند و هیچ ضرری نمی کند.
🔹امانتدار #تقوا خداست و خودش حافظ آن خواهد بود. پس مزد #تقوا ضایع نمی شود.
🔹فرداى قيامت، همه به #تقوا نيازمندند. چون خدا در قیامت فقط از واجبات و گناهان بازخواست می کند.
🔹#تقوا جاىگزین همه چیزهای از دست رفته است. چون با #تقوا همه گذشته ها جبران می شود.
🔹#تقوا خواب غفلت انسان را به بيدارى تبديل می کند. چون تقوا به انسان بصیرت می دهد.
🔹#تقوا دلهاى مرده را زنده می كند. چون گناه است که دلها را می میراند و انسان #باتقوا گناه نمی کند.
🔹#تقوا گناهان گذشته را شستشو می دهد. چون شروع #تقوا یعنی توبه از گناهان گذشته.
🔹#تقوا بيمارى هاى روح و جسم را درمان می کند. چون عامل همه بیماریهای روحی و برخی از بیماری های جسمی، گناه است.
🔹#تقوا انسان را آماده سفر آخرت می کند. چون در آخرت فقط از #واجبات و #گناهان می پرسند.
📣 الَا فَصُونُوهَا وَ تَصَوَّنُوا بِهَا: پس به هوش باشید و با انجام واجبات و ترک گناهان، #تقوا را حفظ كنيد و خود را با #تقوا حفظ کنيد.
📚 نهج البلاغه، خطبه 191
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 5):
✅ ای ابوذر! وقتی خدا برای بنده ای خیر بخواهد، #گناهانش را جلو چشمش قرار می دهد و کاری می کند که #گناهان در نظر او سنگین و بزرگ باشند. و هنگامی که برای بنده ای بد بخواهد، کاری می کند که #گناهانش را فراموش کند.
✍️ نتیجه: وقتی کسی #گناهانش را به یاد داشته باشد و آن را بزرگ بداند، #توبه می کند و #گناه را تکرار نمی کند. اما وقتی #گناهانش را از یاد ببرد، باز هم #گناه می کند. خدا برای کسانی که اهل #توبه و ترک #گناهند، خیر می خواهد و برای کسانی که غرق #گناهند و اصلاً #توبه نمی کنند، شر می خواهد.
📖 يا أَبَا ذَرٍّ إِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى إِذَا أَرَادَ بِعَبْدٍ خَيْراً جَعَلَ ذُنُوبَهُ بَيْنَ عَيْنَيْهِ مُمَثَّلَةً وَ اَلْإِثْمَ عَلَيْهِ ثَقِيلاً وَبِيلاً وَ إِذَا أَرَادَ بِعَبْدٍ شَرّاً أَنْسَاهُ ذُنُوبَهُ.
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
☑️ خدا گناه می کند یا انسان؟
خدمت امام صادق (ع) رسیدم تا چند مسأله بپرسم. اما به من گفتند: ایشان خوابیده است. منتظر نشستم تا بیدار شود. در این وقت پسر بچه پنج یا شش ساله ای را که بسیار خوش سیما و باوقار و زیبا بود، دیدم. پرسیدم: این پسر بچه کیست؟
گفتند: موسی بن جعفر (ع) است.
به موسی بن جعفر (ع) عرض کردم: ای فرزند رسول خدا! نظر شما درباره #گناهان بندگان چیست؟ گناهان بندگان از چه کسی سر می زند؟ از خدا یا از بندگان خدا؟
او چهار زانو نشست و دست راستش را روی دست چپش گذاشت و فرمود: ای ابوحنیفه! سؤال کردی. اکنون جوابش را بشنو! اما وقتی که شنیدی و یاد گرفتی، عمل کن! #گناهان بندگان از سه حال خارج نیست:
1. یا خداوند به تنهایی این #گناهان را انجام می دهد.
2. یا خدا و بنده هر دو انجام می دهند.
3. یا فقط بنده انجام می دهد.
اگر خدا به تنهایی انجام می دهد، پس چرا بنده اش را به خاطر کاری که انجام نداده است، مجازات می کند با این که خدا عادل، رحیم و حکیم است؟ و اگر خدا و بنده هر دو با هم انجام می دهند، چرا شریک قوی، شریک ضعیف خود را به خاطر کاری که خودش در آن شرکت داشته و کمکش نموده، مجازات می کند؟
ای ابوحنیفه! این دو صورت محال است؟
من گفتم: بله. صحیح است.
امام ادامه داد: بنابراین، فقط یک صورت باقی می ماند و آن اینکه بنده به تنهایی #گناهان را انجام می دهد و به تنهایی مسؤول اعمال خود است.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 4 ، ص 130
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های امام کاظم (ع) به هشام بن حَکَم (شماره 1):
✅ ای هشام! لقمان به پسرش گفت: در مقابل حق متواضع باش تا عاقل ترین مردم باشی. دنیا دریایی عمیق است که انسانهای بسیاری در آن غرق شده اند. پس کشتی نجات تو در دنیا باید #تقوای خدا باشد و بار آن ایمان و بادبانش توکّل و ناخدایش عقل و راهنمایش علم و لنگرش صبر باشد.
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام واجبات و ترک حرامها. این کشتی نجات انسانها است.
📖 يا هِشَامُ إِنَّ لُقْمَانَ قَالَ لاِبْنِهِ تَوَاضَعْ لِلْحَقِّ تَكُنْ أَعْقَلَ اَلنَّاسِ يَا بُنَيَّ إِنَّ اَلدُّنْيَا بَحْرٌ عَمِيقٌ قَدْ غَرِقَ فِيهِ عَالَمٌ كَثِيرٌ فَلْتَكُنْ سَفِينَتُكَ فِيهَا تَقْوَى اَللَّهِ وَ حَشْوُهَا اَلْإِيمَانَ وَ شِرَاعُهَا اَلتَّوَكُّلَ وَ قَيِّمُهَا اَلْعَقْلَ وَ دَلِيلُهَا اَلْعِلْمَ وَ سُكَّانُهَا اَلصَّبْرَ
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه ۳۸۳ به بعد
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های امام کاظم (ع) به هشام (شماره 2):
✅ عاقل کسی است که حلالها او را از شکر نعمتهای خدا باز ندارد و #حرامها بر مقاومت او غلبه نکند.
📖 إنَّ اَلْعَاقِلَ اَلَّذِي لاَ يَشْغَلُ اَلْحَلاَلُ شُكْرَهُ وَ لاَ يَغْلِبُ اَلْحَرَامُ صَبْرَهُ
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه ۳۸۳ به بعد
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چه کسانی از جهنم نجات خواهند یافت؟
🌺 جواب خدای #متقین:
ای پیامبر! به پروردگارت سوگند انسانها را همراه با شياطين محشور خواهيم ساخت. سپس آنان را در حالى كه به زانو افتادهاند، گرداگرد جهنم حاضر می کنیم. * آنگاه از هر دستهاى، كسانى از آنان را كه نسبت به خدای مهربان، سركشتر بودهاند، بيرون خواهيم كشيد * ما به كسانى كه براى ورود به جهنّم سزاوارترند ، داناتريم. * هيچ كس از شما نيست مگر اينكه بر بالای جهنم مشرِف مىشود. اين حكمى قطعى بر عهده پروردگار توست. * آنگاه كسانى را كه اهل #تقوا بودهاند، نجات مىدهیم و ظالمان را که به زانو افتاده اند، در جهنم رها مىكنيم.
✍️ شرح: اهل #تقوا کسانی هستند که #واجبات را انجام می دهند و #حرامها را ترک می کنند.
📖 فوَ رَبِّكَ لَنَحْشُرَنَّهُمْ وَ الشَّياطينَ ثُمَّ لَنُحْضِرَنَّهُمْ حَوْلَ جَهَنَّمَ جِثِيًّا * ثُمَّ لَنَنْزِعَنَّ مِنْ كُلِّ شيعَةٍ أَيُّهُمْ أَشَدُّ عَلَى الرَّحْمنِ عِتِيًّا * ثُمَّ لَنَحْنُ أَعْلَمُ بِالَّذينَ هُمْ أَوْلى بِها صِلِيًّا * وَ إِنْ مِنْكُمْ إِلاَّ وارِدُها كانَ عَلى رَبِّكَ حَتْماً مَقْضِيًّا * ثُمَّ نُنَجِّي الَّذينَ اتَّقَوْا وَ نَذَرُ الظَّالِمينَ فيها جِثِيًّا (مریم، 68 تا 72)
آیه شماره 50
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 5):
✅ ای ابوذر! وقتی خدا برای بنده ای خیر بخواهد، #گناهانش را جلو چشمش قرار می دهد و کاری می کند که #گناهان در نظر او سنگین و بزرگ باشند. و هنگامی که برای بنده ای بد بخواهد، کاری می کند که #گناهانش را فراموش کند.
✍️ نتیجه: وقتی کسی #گناهانش را به یاد داشته باشد و آن را بزرگ بداند، #توبه می کند و #گناه را تکرار نمی کند. اما وقتی #گناهانش را از یاد ببرد، باز هم #گناه می کند. خدا برای کسانی که اهل #توبه و ترک #گناهند، خیر می خواهد و برای کسانی که غرق #گناهند و اصلاً #توبه نمی کنند، شر می خواهد.
📖 يا أَبَا ذَرٍّ إِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى إِذَا أَرَادَ بِعَبْدٍ خَيْراً جَعَلَ ذُنُوبَهُ بَيْنَ عَيْنَيْهِ مُمَثَّلَةً وَ اَلْإِثْمَ عَلَيْهِ ثَقِيلاً وَبِيلاً وَ إِذَا أَرَادَ بِعَبْدٍ شَرّاً أَنْسَاهُ ذُنُوبَهُ.
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 مأموریت حضرت محمد (ص) چیست؟
🔸 جواب خدای محمد (ص):
1️⃣ ای محمد! بگو: من مأمورم كه نخستين كسى باشم كه #تسلیم خداست.
2️⃣ من مأمورم که از کسانی باشم که #تسلیم خدا هستند.
3️⃣ من مأمورم كه #تسلیم پروردگار جهانيان باشم.
4️⃣ بگو: من نهى شدهام از اينكه #عبد كسانى غیر از خدا باشم که شما می پرستید.
5️⃣ من مأمورم كه تنها #عبد پروردگار شهر مکه باشم.
6️⃣ بگو: من مأمورم که #عبد خدا باشم و خالصانه از او اطاعت کنم.
✍️ شرح: #عبد خدا بودن و #تسلیم خدا بودن یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
1️⃣ قلْ إِنِّي أُمِرْتُ أَنْ أَكُونَ أَوَّلَ مَنْ أَسْلَمَ (انعام، 14)
2️⃣ أمِرْتُ أَنْ أَكُونَ مِنَ الْمُسْلِمينَ (نمل، 91)
3️⃣ أمِرْتُ أَنْ أُسْلِمَ لِرَبِّ الْعالَمينَ (غافر، 66)
4️⃣ قلْ إِنِّي نُهيتُ أَنْ أَعْبُدَ الَّذينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ (غافر، 66)
5️⃣ إنَّما أُمِرْتُ أَنْ أَعْبُدَ رَبَّ هذِهِ الْبَلْدَةِ (نمل، 91)
6️⃣ قلْ إِنِّي أُمِرْتُ أَنْ أَعْبُدَ اللَّهَ مُخْلِصاً لَهُ الدِّينَ (زمر، 11)
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 صفت بارز حضرت محمد (ص) در قرآن چیست؟
🌹 جواب خدای محمد (ص):
1️⃣ منزّه است خدايى كه #عبد خود، محمد را در یک شب از مسجد الحرام به سوى مسجد الأقصى سير داد.
2️⃣ اگر در آنچه بر #عبد خود محمد نازل كردهايم شك داريد، اگر راست مىگوييد، سورهاى مانند آن بياوريد.
3️⃣ ستايش مخصوص خدايى است كه قرآن را بر #عبد خود، محمد فرو فرستاد.
4️⃣ بابرکت است خدایی كه بر #عبد خود، محمد قرآن را که كتاب جداکننده حق از باطل است، نازل کرد.
5️⃣ خدا همان كسى است كه بر #عبد خود، محمد آيات روشنى فرو مىفرستد، تا شما را از تاريكيها به سوى نور بيرون آورد.
✍️ شرح: محمد (ص) #عبد تشریعی خداست. #عبد کسی است که مطیع دستورات مولای خود است و محمد (ص) مطیع دستورات خداست. او صد درصدِ #واجبات را انجام می داد و صد درصدِ #حرامها را ترک می کرد. لذا مولای محمد (ص) به او صفت #عبد داد.
1️⃣ سبْحانَ الَّذي أَسْرى #بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى (اسراء، 1)
2️⃣ و إِنْ كُنْتُمْ في رَيْبٍ مِمَّا نَزَّلْنا عَلى #عَبْدِنا فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِنْ مِثْلِه (بقره، 23)
3️⃣ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذي أَنْزَلَ عَلى #عَبْدِهِ الْكِتابَ (کهف، 1)
4️⃣ تبارَكَ الَّذي نَزَّلَ الْفُرْقانَ عَلى #عَبْدِهِ (فرقان، 1)
5️⃣ هوَ الَّذي يُنَزِّلُ عَلى #عَبْدِهِ آياتٍ بَيِّناتٍ لِيُخْرِجَكُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ (حدید، 9)
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ آیا #اطاعت از دستورات حضرت محمد (ص) واجب است؟
🌹 جواب خدای محمد (ص):
1️⃣ ما هيچ پيامبرى را نفرستاديم مگر آنكه همه به توفيق الهى از آن پیامبر #اطاعت كنند.
2️⃣ #دستوراتی را که محمد به شما داد، بگيريد و از #حرامهایی که شما را نهی کرد، دست بردارید.
3️⃣ اى مؤمنین! از خدا و محمد #اطاعت کنيد.
4️⃣ هر كس از محمد #اطاعت کند، در حقيقت از خدا #اطاعت کرده است.
✍️ شرح: اطاعت از حضرت محمد (ص) یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
1️⃣ و ما أَرْسَلْنا مِنْ رَسُولٍ إِلاَّ لِيُطاعَ بِإِذْنِ اللَّهِ (نساء، 64)
2️⃣ و ما آتاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَ ما نَهاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا (حشر، 7)
3️⃣ يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا أَطيعُوا اللَّهَ وَ رَسُولَهُ (انفال، 20)
4️⃣ منْ يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطاعَ اللَّهَ (نساء، 80)
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🔸 مزد #اطاعت از دستورات حضرت محمد (ص) چیست؟
🌹 جواب خدای محمد (ص):
1️⃣ خوشبختی: کسانی که به محمد ایمان بیاورند و به او یاری رسانند و از کتاب روشنگری که با او نازل شده، #اطاعت کنند، فقط آنها #خوشبختند.
2️⃣ پیروزی: هر کس از خدا و پیامبرش #اطاعت کند، قطعاً به #پیروزی بزرگ رسیده است.
3️⃣ احیاء دلهای مرده: اى مؤمنین! وقتی خدا و پيامبر، شما را به چيزى دعوت کردند كه شما را #احیاء مىکند، دعوتشان را اجابت كنيد.
4️⃣ هدایت: از دستورات محمد #اطاعت کنید تا در معرض #هدایت قرار گیرید.
5️⃣ مهربانی خاص خدا: از خدا و رسول #اطاعت کنيد تا در معرض #مهربانی خاص خدا قرار گيريد.
6️⃣ بهشت: هر كس از خدا و پيامبرش #اطاعت كند، خدا او را وارد باغهاى #بهشتی می کند كه از زير درختانِ آن، نهرها روان است. او در آنجا جاودانه خواهد بود.
✍️ شرح: #اطاعت از حضرت محمد (ص) یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
1️⃣ فالَّذينَ آمَنُوا بِهِ وَ عَزَّرُوهُ وَ نَصَرُوهُ وَ اتَّبَعُوا النُّورَ الَّذي أُنْزِلَ مَعَهُ أُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ (اعراف، 157)
2️⃣ منْ يُطِعِ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ فَقَدْ فازَ فَوْزاً عَظيماً (احزاب 71)
3️⃣ يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اسْتَجيبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُولِ إِذا دَعاكُمْ لِما يُحْييكُمْ (انفال، 24)
4️⃣ و اتَّبِعُوهُ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ (اعراف، 158)
5️⃣ و أَطيعُوا اللَّهَ وَ الرَّسُولَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ (آل عمران، 132)
6️⃣ و مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ يُدْخِلْهُ جَنَّاتٍ تَجْري مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدينَ فيها (نساء، 13)
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 6):
✅ ای ابوذر! به کوچکیِ #گناه نگاه نکن! بلکه به کسی که از او نافرمانی کرده ای، نگاه کن!
📖 يا أَبَا ذَرٍّ لاَ تَنْظُرْ إِلَى صِغَرِ اَلْخَطِيئَةِ وَ لَكِنِ اُنْظُرْ إِلَى مَنْ عَصَيْتَهُ.
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌹 درسی از نهج البلاغه (7)
✅ آثار #تقوا در خطبه 198 نهج البلاغه
✍️ مقدمه: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
🔸 اهل #تقوا شوید. چون:
🔹 درمان دردهاى روانى و امراض قلبى شماست.
🔹باعث درمان كوردلى شماست.
🔹به شما بينش باطنى مي دهد
🔹باعث شفای امراض جسمى مىگردد.
🔸در اثر #تقوا:
🔹 سينههاى فاسد و افكار تباه به صلاح و سلامت گرايش پیدا مي کند
🔹آلودگى باطن، تبديل به پاكى و طهارت نفس مىشود.
🔹پرده حجاب از جلو چشم شما كنار مي رود
🔹ناراحتى و اضطراب قلبی شما به آرامش تبدیل مىشود
🔹ظلمت و تاريكى درونى، جاى خود را به روشنایى و نورانيت مي دهد.
🔸#تقوا:
🔹راه ورود به آب حيات است
🔹وسیله رسیدن به حاجتها است.
🔹سپر بلای روز پر اضطراب قیامت است
🔹چراغ روشنگر قبرها است.
🔹باعث آرامش وحشتهاى طولانى برزخ است
🔹راه نجات در لحظات سخت زندگى است.
🔹عامل حفاظت انسان در مقابل حوادث هلاك كننده و نگه دارنده انسان در جاهاى وحشتناكی است كه انتظار آن را مى كشيد
🔹حافظ شما در برابر حرارت آتشهاى بر افروخته قیامت است.
🔸#تقوا باعث می شود:
🔹سختى ها از انسان دور شود.
🔹تلخى ها برای انسان شيرين شود.
🔹فشار مشكلات و ناراحتى ها از انسان برطرف شود
🔹مشكلات پياپى و خسته كننده برای انسان آسان گردد.
🔹احترام از دست رفته، چون قطرات باران بر انسان ببارد
🔹رحمت منع شده خدا به سوی انسان باز گردد.
🔹چشمه نعمتهاى الهى پس از خشک شدنش برای انسان به جوشش در آيد
🔹بركاتِ کم شده زندگی زیاد شود.
✅ پس #مطیع دستورات واجب و حرام خدایی شوید که با پند دادن، به شما سود فراوان بخشيده، و با رسالت پيامبرش شما را به خوبی نصیحت کرده است و با نعمتهايش بر شما منّت گذاشته است. نفس خود را براى بنده #مطیع خدا شدن، به بردگی بکشید و با انجام #واجبات و ترک #گناهان، حق #اطاعت از خدا را به جا آوريد.
📚 بر اساس خطبه 198 نهج البلاغه
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پیامبر اکرم (ص) #تبعیت از چه کسی را قبول داشت؟
🌹 جواب خدای محمد (ص):
1️⃣ ای محمد! بگو: من فقط از آنچه از جانب پروردگارم به من وحى مىشود، #تبعیت مىكنم.
2️⃣ ای محمد! بگو: من از هوسهاى شما انسانها #تبعیت نمىكنم، وگرنه گمراه می شوم.
3️⃣ ای محمد! از آنچه از جانب پروردگارت به تو وحى شده، #تبعیت كن! هيچ فرماندهی جز او نيست.
4️⃣ ای محمد! از آنچه به تو وحى مىشود، #تبعیت كن و شكيبا باش تا خدا حکم كند.
📣 جواب محمد (ص) از زبان قرآن:
5️⃣ من جز از آنچه به من وحى مىشود، #تبعیت نمىكنم. اگر از پروردگارم نافرمانى كنم، از عذاب روز بزرگ قیامت مىترسم.
6️⃣ من جز از آنچه به من وحى مىشود، #تبعیت نمىكنم و جز هشداردهندهاى روشنگر نيستم.
✍️ شرح: #تبعیت از وحی خدا یعنی انجام واجبات و ترک حرامها در امور فردی و اجتماعی
📖 آیات:
1️⃣ قلْ إِنَّما أَتَّبِعُ ما يُوحى إِلَيَّ مِنْ رَبِّي (اعراف، 203)
2️⃣ قلْ لا أَتَّبِعُ أَهْواءَكُمْ قَدْ ضَلَلْتُ إِذاً (انعام، 56)
3️⃣ اتَّبِعْ ما أُوحِيَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ وَ أَعْرِضْ عَنِ الْمُشْرِكينَ (انعام 106)
4️⃣ و اتَّبِعْ ما يُوحى إِلَيْكَ وَ اصْبِرْ حَتَّى يَحْكُمَ اللَّهُ (یونس، 109)
5️⃣ إنْ أَتَّبِعُ إِلاَّ ما يُوحى إِلَيَّ إِنِّي أَخافُ إِنْ عَصَيْتُ رَبِّي عَذابَ يَوْمٍ عَظيمٍ (یونس، 15)
6️⃣ إنْ أَتَّبِعُ إِلاَّ ما يُوحى إِلَيَّ وَ ما أَنَا إِلاَّ نَذيرٌ مُبينٌ (احقاف، 9)
آیه شماره 51
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ معیار برتری انسانها چیست؟
🌺 امام خمینی (ره):
اسلام طبقهاى را بر طبقه ديگر ترجيح نداده است. اسلام گرايش مادىگرى ندارد. اسلام تمام طبقات را مساوى دانسته است؛ فقط به #تقوا مردم را بر ديگرى ترجيح داده است.
📚 صحيفه امام، ج7، ص: 328
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ یک دقیقه مطالعه کتاب
🌺 #تقوا، کلید حل تمام مشکلات
پروردگار متعال برای دعوت و گرایش دادن انسانها به مراعات #تقوا در آیات مختلف، اسلوبهای متفاوتی را به کار برده است؛ مثلاً دیده که بعضی از مسائل در نظر مردم، خیلی سخت و مشکل است. از این استفاده کرده و وعده داده که اگر #تقوا را مراعات کنید، من این مشکل را برای شما حل می کنم؛ مثلاً یکی از مصیبتهای خطرناک جوامع بشری در گذشته، مسألهی قحطی بود. وقتی یک سال، دو سال، سه سال باران نمی آمد، قحطی می شد و مردم از گرسنگی می مردند. قحطی عامل خطر و عامل مرگآوری بود که همه از آن می ترسیدند.
در آن زمانها وسایل نقلیه مثل امروز نبود که از اقصی نقاط زمین گندم بیاورند. چون امکان آوردن نبود، مردم می مردند. لذا مردم از قحطی و بالنتیجه از نیامدن باران و خشکسالی، سخت می ترسیدند. خدا آیهای نازل فرمود که: «اگر شما #تقوای مرا مراعات کنید، من کاری می کنم که باران به موقع و به اندازه از آسمان ببارد و زمین، بذرها را رشد دهد و تربیت کند و ارزاق عمومی انسانها و حیوانات و نباتات به وفور در روی زمین پیدا شود.
اما شرطش این است که انسانها #تقوا را مراعات کنند. فرمود: «وَ لَوْ أنَّ أهْلَ الْقُرَى آمَنُوا وَ ا#تقوا لَفَتَحْنَا عَلَيْهِمْ بَرَكَاتٍ مِنَ السَّمَاءِ وَ الْأرْضِ»: اگر مردمی که در روستاها و شهرها زندگی می کردند، #تقوا را مراعات می کردند، منِ خدا به اندازه و به وقت، از بالا باران نازل می کردم و زمین بذرها را سبز می کرد و برکات برای مردم، حیوانات و نباتات به وفور روی زمین پیدا می شد. اما شرط این نعمت، مراعات #تقواست.
ما هنوز یک روستا یا یک شهر ندیدهایم که در برابر فرمان خدا کاملاً #تقوا را مراعات کنند تا ببینیم خدای متعال به این عهد و پیمانش وفا می کند یا نه! چون این شرط، تحقق پیدا نکرده است، ما هنوز ندیدهایم. اما خدا این گونه بیان می کند: «اگر شما #تقوا را مراعات کنید، حتماً منِ خدا کاری می کنم که قحطی پیش نیاید.»
پروردگار متعال برای دعوت مردم به #تقوا، اعلام کرده است که #تقوای شما حتی در جنگ هم مفید و مؤثر خواهد شد. فرمود: «إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتقوا لاَ يَضُرُّكُمْ كَيْدُهُمْ شَيْئاً»: اگر شما در زندگی #تقوا را مراعات کنید، کید، مکر و توطئهی دشمنان، هیچ لطمه و ضرری به شما نخواهد زد. این وعدهی خداست و شرطش #تقواست.
بنابراین پروردگار متعال برای دعوت مردم به مراعات #تقوا چنین آثار مادی و معنوی را برای #تقوا بیان کرده است. در آیهای دیگر فرمود: «وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً»: کسانی که در زندگی #تقوا را مستمرّا مراعات می کنند، پروردگار متعال در تنگناها و مضائق زندگی برایشان راهِ برونرفت را فراهم می کند و آنها به بن بست نمی رسند. این وعدهی خداست.
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ سبک زندگی حواریون (یاران) عیسی (ع) چگونه بود؟
🌹 جواب خدای #متقین:
1️⃣ هنگامى كه به حواريّون وحى كردم كه به من و فرستادهام ايمان آوريد، گفتند: «ما ايمان آورديم. شاهد باش كه ما #تسلیم خداییم.»
2️⃣ وقتی عيسى از جانب مردم احساس كفر كرد، به آنان گفت: «چه كسانی یاری گر من در راه خدا هستند؟» حواريون گفتند: «ما ياری گر دين خداييم. به خدا ايمان آوردهايم؛ شاهد باش كه ما #تسليم او هستيم.»
✍️ شرح: حواریون #تسلیم خدا بودند و #تسلیم خدا بودن یعنی اطاعت عملی از دستورات واجب و حرامِ خدا.
1️⃣ و إِذْ أَوْحَيْتُ إِلَى الْحَوارِيِّينَ أَنْ آمِنُوا بي وَ بِرَسُولي قالُوا آمَنَّا وَ اشْهَدْ بِأَنَّنا مُسْلِمُونَ (مائده، 111)
2️⃣ فلَمَّا أَحَسَّ عيسى مِنْهُمُ الْكُفْرَ قالَ مَنْ أَنْصاري إِلَى اللَّهِ قالَ الْحَوارِيُّونَ نَحْنُ أَنْصارُ اللَّهِ آمَنَّا بِاللَّهِ وَ اشْهَدْ بِأَنَّا مُسْلِمُونَ (آل عمران، 52)
آیه شماره 52
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های پیامبر اکرم (ص) به ابوذر (شماره 7):
✅ ای ابوذر! انسان به خاطر #گناهش از روزی محروم می شود.
📖 يا أَبَا ذَرٍّ إِنَّ اَلرَّجُلَ لَيُحْرَمُ رِزْقَهُ بِالذَّنْبِ يُصِيبُهُ.
📚 مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۴۵۸
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌹 بخشی از زیارت حضرت عباس (ع):
1️⃣ سلام بر تو ای #عبد صالح خدا و #مطیع دستورات خدا و پیامبر و علی و حسن و حسین.
2️⃣ من شهادت میدهم که تو اهل #تسلیم و تصدیق و وفا و خیرخواهی نسبت به جانشین پیامبر بودی.
3️⃣ شهادت میدهم که تو در انجام تکلیف، سستی نکردی و #نافرمانی نکردی و با بصیرت از دنیا رفتی، در حال #اطاعت از صالحان و #تبعیت از پیامبران.
4️⃣ تو خوب صبوری بودی و خوب جهادگری بودی و خوب حمایت کننده ای بودی و خوب یاریدهنده ای بودی و خوب برادری بودی که از برادرش دفاع کرد و خوب از پروردگارت #اطاعت کردی.
✍️ شرح: عبد بودن، مطیع بودن، تسلیم بودن، تبعیت و اطاعت، همگی صفت کسی است که #واجبات را انجام می دهد و #حرامها را ترک می کند. این صفت اصلی حضرت عباس (ع) است.
1️⃣ السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْعَبْدُ الصَّالِحُ الْمُطِيعُ لِلّٰهِ وَ لِرَسُولِهِ وَلِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَالْحَسَنِ وَالْحُسَيْنِ
2️⃣ أشْهَدُ لَكَ بِالتَّسْلِيمِ وَالتَّصْدِيقِ وَالْوَفاءِ وَالنَّصِيحَةِ لِخَلَفِ النَّبِيِّ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ
3️⃣ أشْهَدُ أَنَّكَ لَمْ تَهِنْ وَلَمْ تَنْكُلْ، وَأَنَّكَ مَضَيْتَ عَلىٰ بَصِيرَةٍ مِنْ أَمْرِكَ، مُقْتَدِياً بِالصَّالِحِينَ، وَمُتَّبِعاً لِلنَّبِيِّينَ
4️⃣ فنِعْمَ الصَّابِرُ الْمُجاهِدُ الْمُحَامِي النَّاصِرُ وَالْأَخُ الدَّافِعُ عَنْ أَخِيهِ الْمُجِيبُ إِلىٰ طاعَةِ رَبِّهِ
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ تعریف خدا از #متقین چیست؟
🌺 جواب خدای #متقین:
در روز قیامت، کسانی که در دنیا با هم دوست بوده اند، با هم دشمن می شوند مگر #متقین. آنگاه به آنها خطاب خواهم کرد: اى بندگان من! امروز نه بترسید و نه غصه ای به خود راه دهید! همان كسانى كه به آيات ما ايمان آورده و #تسليم بوده اند.
✍️ شرح: #متقین کسانی هستند که به آیات خدا ایمان آورده و #تسلیم دستورات واجب و حرامِ او هستند.
📖 الْأَخِلاَّءُ يَوْمَئِذٍ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ إِلاَّ الْمُتَّقينَ * يا عِبادِ لا خَوْفٌ عَلَيْكُمُ الْيَوْمَ وَ لا أَنْتُمْ تَحْزَنُونَ * الَّذينَ آمَنُوا بِآياتِنا وَ كانُوا مُسْلِمينَ (زخرف، 69)
آیه شماره 53
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ اسکلت و ساختار بندگی به چیست؟
🌺 امام سجاد (ع):
#ورع، ساختار و اسکلت بندگی است. هرگاه #ورع قطع شود، دينداری از ميان می رود، همان طور كه هرگاه ریسمان پاره شود، رشتۀ مرواريد از هم می پاشد.
✍️ شرح: #ورع یعنی دوری از گناه
📖 الْوَرَعُ نِظَامُ اَلْعِبَادَةِ، فَإِذَا اِنْقَطَعَ اَلْوَرَعُ ذَهَبَتِ اَلدِّيَانَةُ، كَمَا أَنَّهُ إِذَا اِنْقَطَعَ اَلسِّلْكُ اِتَّبَعَهُ اَلنِّظَامُ .
📚 الأمالي (للطوسی) , جلد۱ , صفحه۷۰۳
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌹 بهترین مردم چه کسی است؟
✅ امام سجاد (ع) فرموده:
هر کس به آنچه خدا #واجب کرده، عمل کند، از بهترین مردم است.
📖 قالَ عَلِيُّ بْنُ اَلْحُسَيْنِ صَلَوَاتُ اَللَّهِ عَلَيْهِ : مَنْ عَمِلَ بِمَا اِفْتَرَضَ اَللَّهُ عَلَيْهِ فَهُوَ مِنْ خَيْرِ اَلنَّاسِ .
📚 منبع: الکافي , جلد۲ , صفحه۸۱
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
📖 باور #تقوا
امام سجاد (ع) همچنين اينگونه دعا کردهاند: «وَ أَلْهِمْنِي التَّقْوَى»؛ اگر من بخواهم زبانم را كنترل كنم و به هدايت و خير مردم حرف بزنم، بايد قبل از زبان، به دلم #تقوا الهام شده باشد تا گناه نكنم. وقتي گناه نكردم، آنوقت ميتوانم مردم را به هدايت دعوت كنم و الّا به گناه دعوت ميکنم؛ چون خودم گناهكارم. لذا فرمودند: «وَ أَلْهِمْنِي التَّقْوَى» يعني مسألهی #تقوا را به دل من وارد كن تا قلباً باور كنم؛ و الّا كيست كه آيات #تقوا را در قرآن نخوانده باشد؟ اين آيات به گوش همه رسيده است، اما هنوز به دل وارد نشده و لذا قبول ندارند.
بعضي بسيار قرآن ميخوانند ولي معصيت هم ميکنند. امام (ع) ميفرمايد: «خدايا! كاري كن که #تقوا و لزوم پياده كردن #تقوا در من، به دلم الهام شود تا قلبم باور كند كه من عبد و بندهی تو هستم و بايد مطيع فرمان تو باشم. اول به من الهام كن؛ بعد زبانم، چشمم، دست و پايم همه طبق دستور خدا به كار ميافتند؛ چون همهی اينها اسير #تقوا ميشوند.»
اما اگر #تقوا نباشد، تمام اعضا و جوارح در اختيار نفس امّاره به سوء قرار ميگيرد و چيزي جز معصيت از او صادر نميشود؛ لذا امام (ع) فرمودند: «اگر من بخواهم با زبانم مردم را هدايت كنم و كسي را گمراه نكرده باشم و به گناه دعوت نكرده باشم، قبل از آن بايد #تقوا را به من الهام كني تا باور كنم كه در طول زندگي، #تقوا واجب عيني است.» آنوقت حرف كه ميزنم، همهی حرفهايم حساب شده و طبق برنامهاي كه خدا دستور داده ميشود و موجب هدايت مردم به طرف عبوديت و بندگي خدا ميشود.
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ بخشی از یک سخنرانی امام سجاد (ع)
📣 امتحان سخت با پرسشهایی ساده
اي مردم! اهل #تقوای خدا شوید! بازگشت همه شما به سوي اوست. هر کس در دنیا مطابق #تقوا عمل کرده است، در قیامت، آن را پیش روي خود خواهد یافت و هر کس #گناه کرده باشد، آرزو می کند که میان او و اعمال بدش فاصله ای دور بیفتد.
خدا شما را از #گناه برحذر داشته است.
وای به حال تو اي فرزند آدم که غافلی! اما از تو غافل نیستند. مرگ سریعتر از هر چیز به سویت می آید و به دنبال توست و به زودي تو را خواهد یافت. آن هنگام اجلت فرا می رسد و تو را به تنهایی وارد قبر می کنند و فرشـتگان خدا، منکَر و نکیر، براي بازجویی و امتحانی سخت نزد تو می آیند.
نخستین سؤال آنان از خدایی است که بندگی اش را می کردي. (خدایت که بود؟) سپس از پیامبرت که براي هـدایت تو آمده بود، می پرسند و از دینی که به آنان پایبند بودي و از کتابی که می خواندي و از امامی که #مطیعش بودي و از دستوراتش #اطاعت می نمودي.
آن گاه از عمرت می پرسند که در چه راهی مصرف کردي. (در راه حلال یا حرام؟) سپس از مالت می پرسند که از کجا آوردي و در چه راهی خرج کردي؟ (حلال یا حرام؟)
پس ای فرزند آدم! مراقب باش و پیش از بازجویی، پاسخ را آماده کن! اگر ایمان داري و دین شناس هستی و از پیشوایان راستگو #اطاعت می کنی و دوست دار دوستان خدایی، نگران نباش که خدا زبانت را به حق گویا خواهـد کرد و تو را به بهشت و رضاي خویش بشارت خواهـد داد و فرشتگان با نعمت هاي فراوان به استقبال تو خواهند آمد. اما اگر غیر از این است، زبانت بند خواهد آمد و از عهده پاسخ بر نخواهی آمد و تو را به آتش جهنم وعده خواهند داد و فرشتگان با آب جوشان و آتش سوزان از تو پذیرایی خواهند کرد.
📖 أيُّهَا اَلنَّاسُ اِتَّقُوا اَللَّهَ وَ اِعْلَمُوا أَنَّكُمْ إِلَيْهِ رَاجِعُونَ فَ تَجِدُ كُلُّ نَفْسٍ مٰا عَمِلَتْ مِنْ خَيْرٍ مُحْضَراً وَ مٰا عَمِلَتْ مِنْ سُوءٍ تَوَدُّ لَوْ أَنَّ بَيْنَهٰا وَ بَيْنَهُ أَمَداً بَعِيداً وَ يُحَذِّرُكُمُ اَللّٰهُ نَفْسَهُ وَيْحَكَ يَا اِبْنَ آدَمَ اَلْغَافِلَ وَ لَيْسَ مَغْفُولاً عَنْهُ إِنَّ أَجَلَكَ أَسْرَعُ شَيْءٍ إِلَيْكَ قَدْ أَقْبَلَ نَحْوَكَ حَثِيثاً يَطْلُبُكَ وَ يُوشِكُ أَنْ يُدْرِكَكَ فَكَأَنْ قَدْ أَوْفَيْتَ أَجَلَكَ وَ قَدْ قَبَضَ اَلْمَلَكُ رُوحَكَ وَ صُيِّرْتَ إِلَى قَبْرِكَ وَحِيداً فَرَدَّ إِلَيْكَ رُوحَكَ وَ اِقْتَحَمَ عَلَيْكَ مَلَكَاكَ مُنْكَرٌ وَ نَكِيرٌ لِمُسَاءَلَتِكَ وَ شَدِيدِ اِمْتِحَانِكَ أَلاَ وَ إِنَّ أَوَّلَ مَا يَسْأَلاَنِكَ عَنْ رَبِّكَ اَلَّذِي كُنْتَ تَعْبُدُهُ وَ عَنْ نَبِيِّكَ اَلَّذِي أُرْسِلَ إِلَيْكَ وَ عَنْ دِينِكَ اَلَّذِي كُنْتَ تَدِينُ بِهِ وَ عَنْ كِتَابِكَ اَلَّذِي كُنْتَ تَتْلُوهُ وَ عَنْ إِمَامِكَ اَلَّذِي كُنْتَ تَتَوَلاَّهُ وَ عَنْ عُمُرِكَ فِيمَا أَفْنَيْتَ وَ عَنْ مَالِكَ مِنْ أَيْنَ اِكْتَسَبْتَهُ وَ فِيمَا أَنْفَقْتَهُ فَخُذْ حِذْرَكَ وَ اُنْظُرْ لِنَفْسِكَ وَ أَعِدَّ اَلْجَوَابَ قَبْلَ اَلاِمْتِحَانِ وَ اَلْمُسَاءَلَةِ وَ اَلاِخْتِبَارِ فَإِنْ تَكُ مُؤْمِناً عَارِفاً بِدِينِكَ مُتَّبِعاً لِلصَّادِقِينَ مُوَالِياً لِأَوْلِيَاءِ اَللَّهِ لَقَّاكَ اَللَّهُ حُجَّتَكَ وَ أَنْطَقَ لِسَانَكَ بِالصَّوَابِ فَأَحْسَنْتَ اَلْجَوَابَ وَ بُشِّرْتَ بِالْجَنَّةِ وَ اَلرِّضْوَانِ مِنَ اَللَّهِ وَ اِسْتَقْبَلَتْكَ اَلْمَلاَئِكَةُ بِالرَّوْحِ وَ اَلرَّيْحَانِ وَ إِنْ لَمْ تَكُنْ كَذَلِكَ تَلَجْلَجَ لِسَانُكَ وَ دَحَضَتْ حُجَّتُكَ وَ عَيِيتَ عَنِ اَلْجَوَابِ وَ بُشِّرْتَ بِالنَّارِ وَ اِسْتَقْبَلَتْكَ مَلاَئِكَةُ اَلْعَذَابِ بِنُزُلٍ مِنْ حَمِيمٍ وَ تَصْلِيَةِ جَحِيمٍ.
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه۲۴۹
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen